62
-
syn7h37ic #20 Ismét tanúi lehettünk az SG hihetetlen magasságokba törő tudományos cikkei egyikének. Ahol csak a száraz tudományos tényeket közlik. Ja nem.... Ismét egy trash news. Clikckbait hulladék. -
fonak #19 Descartes még így gondolta, számára biztos pont volt, hogy "gondolkodom, tehát vagyok". Valójában csak abban lehetünk biztosak, hogy "valami gondolkodik". -
#18 Azt tudod magadról, hogy te vagy, mivel tudsz azon gondolkodni, hogy vagy-e vagy nem vagy.
Valamiben létezel, hiszen van egy közeg, amiben "megvalósítod" a gondolataidat, és nem csak úgy natúrban létezel és gondolkozol. Tehát van világ is.
Azt nem tudod, hogy te mi vagy, és a téged körülvevő világ ez micsoda. Viszont azt tudod, hogy te minek látszol, és a világ "neked" minek látszik. És aminek látszik, az konzisztens, vizsgálható, kutatható stb.
*A "neked" itt azért van idézőjelben, mert ugyan te vagy a megfigyelő, de ha pl. a rendelkezésre álló tudás alapján neked az jön le hogy pl. a Föld lapos, akkor rossz megfigyelő vagy, és a "neked" így a gondolkodásból adódóan ténylegesen szubjektívvé válik, viszont eredetileg csak a létezés természetéből adódóan volt szubjektív.
A saját létezési síkodból nem tudsz magadra kivülállóként visszatekinteni, és valószínűleg ez lenne az alapkövetelménye annak, hogy rájöjj, mi is ez az egész valójában.
Tehát a "minek látszik" és "valójában micsoda" elvileg nem feltétlenül ugyanaz, gyakorlatilag viszont nem tud más lenni a benne létező entitás szempontjából. Ebből kifolyólag nem sok értelme van ilyesmiken elmélkedni, ahelyett, hogy azt vizsgálnád, amit tudsz vizsgálni. Szerintem. -
Irasidus #17 Mert az is csak egy hülye kh... nem elmélet, csak bullshit. Azért. -
ProgServ #16 A cikk vegulis mirol kene szoljon? -
factorian #15 Nem értem hogy került a hülye elméleteket közé az hogy lehetséges hogy egy szimulàcioban élünk-e. Teljesen màs a kettő. Az hogy a vilàgunk létezik feltételezés csupàn (hisz nem tudjuk bizonyitani), az hogy nem letezik a vilag is csak feltetelezes (hisz nem tudjuk bizonyitani). -
dyra #12 Emberi tulajdonság. Mindenben kételkedünk. Ez inkább pszichológia. -
Cefet #11 +1
Flame generátor -
#10 Én azon cikkíró létezését vonom kétségbe aki szerint a fenti cikknek bármilyen hírértéke van. -
noland #9 Biztos Mózesre gondolsz, aki az élő Isten erejét használva választotta ketté a tengert. Ennek elég evidensnek kellene már lenni a 21. században. -
#8 Meg az a marha, amelyik elhiszi, hogy Balaton is van. Folyamatos a félrevezetés, meg a másik hülyének nézése. -
scagnetti #7 Ha már tényleg lapos a föld, akkor szívesen lelógatnám a lábamat egyszer, csak úgy kíváncsiságból.
Hja... apropó, hol is van a széle Japánban, valahol Afrikában vagy talán Mucsaröcsögén?
Valaki világosítson már fel!
-
scagnetti #6 Ha már tényleg lapos a föld, akkor szívesen lelógatnám a lábamat egyszer, csak úgy kíváncsiságból.
Hja... apropó, hol is van a széle Japánban, valahol Afrikában vagy talán Mucsaröcsögén?
Valaki világosítson már fel!
-
TokraFan #5 Nem, ezt dedikáltan elmebetegségnek hívják, és normális helyeken minimum kényszergyógykezelésre és elzárásra ítélik...na persze a vallások sincsenek ettol messze a fadarabbal tengert kettéválasztó hero-kkal és egyéb képtelen agyrémeikkel.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.30. 20:22:36 -
ostoros #4 Ezek nem is igazi összeesküvés elméletek... az összeesküvők ugyanis nincsenek megnevezve, maximum úgy, hogy az egész világ összeesküdött... emberünk ellen.
Ezt paranoiának hívják. -
Nos #3 Aha, szoval a nem letezo univerzumbol erkezo ufok figyelnek minket a lapos foldon. Na ezeket kicsit meg ossze kell fesulni, de nekem egyre jobban tetszik. -
T_I #2 "ellentmondást nem tűrő kijelentés" A 70-es években volt egy mérnök kollégám. Ő olyan megszállott UFÓ hívő volt, hogyha vitába szálltunk vele, akár képes lett volna bennünket megütni. Eszement ember volt... -
raveride #1 mindig is tudtam...