442
-
defiant9 #115 "Mehet nekik minden majd a sok infóból összerakják a maguk történetét amihez nekünk semmi közünk"
No és mit tanítottál neki az iszlámról vagy a sintoizmusról? Semmit? Kiválasztottál egy mesét a sok közül és valósnak beállítva adtad elő neki, egy szóval sem említve hogy ez egy nem bizonyított kitaláció és semmi tudományos alapja nincs hogy ez így is lenne/megtörtént volna, nem más mint a Csillagok Háborúja. Egészen biztos hogy korrektül tájékoztatták a gyerkőcöt? Akit gyermek korban manipuláltak egy adott irányba az sokkal nehezebben tud kitörni ebből a csapdából. Ezért kell az egészet érett korra hagyni, persze nem véletlenül akarják minél 'ártatlanabb' korban igába hajtani a gyerek plasztikus gondolatvilágát, egy 18 évessel más sokkal-sokkal nehezebb elhitetni a szentháromságot. -
dyra #114 Minden állítás szubjektív, a világot az agyadon keresztül látod az meg egy szűrő. Nem csak arra van szükség aminek van tudományos alapja mert a világnak csak egy része a tudomány. Csak tudományra nevelni éppolyan botorság mint csak vallásra. Mehet nekik minden majd a sok infóból összerakják a maguk történetét amihez nekünk semmi közünk. Kritikus gondolkodásra nem lehet "nevelni" olyan nincs. Az majd kialakul az emberben a sok tudás és műveltség által amihez hozzátartoznak a vallások is a filozófia is a matematikai is a színház is a film is stb..
Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.02.07. 10:27:32 -
defiant9 #113 "Nem manipulálnak senkit."
A lóf.szt nem. Amikor Palesztinában felváltva kell kántálni a Hamas és Allah nevét az egy ugyanolyan manipuláció mint amikor a falusi templomi prédikátor a Fidesz-KDNP jelöltéjre szavazásra buzdít kendőzve/kendőzetlenül.
A gyermeki elme mételyezése az hogy valósnak állítok be szubjektíven egyes állításokat. A gyerek csak azt tanulja meg aminek van tudományos alapja, ha kellően sok ismeretanyagra tesz szert a valóságról akkor pedig a helyén tudja majd kezelni a természetfeletti tanmesék csodáit is, kritikusan szemléli majd a világot és felismeri ha épp manipulálni akarja bármilyen 'prédikátor'. Ez viszont nagyon nem érdeke a populista politikusoknak hogy a nép átlásson a hazugságaikon, a vallás egy nagyon jó - de nem az egyetlen - eszköz a politika szolgálatában, még akkor is ha nincs közvetlen befolyásolás, a szolgalelkűvé nevelés is elégséges. -
dyra #112 Szerinted én honnan tudom ezt? Vagy én nem tartozom a nyilvánossághoz?
Nem manipulálnak senkit. Nem kényszerítenek senkit semmire. Prédikálnak a templomokban és egyházi iskolákat működtetnek ahova ateista gyerkőcök is járnak annyi, hogy részt kell venni a hittan órán ami megint nem egy ördögtől való dolog. Az én kislányom pl nincs megkeresztelve de az általános iskolában hittanra szeretett volna menni én pedig ennek nem láttam akadályát a fiam erkölcstanra jár és egymás mellé téve azt mondom a lányom jobban járt a hittannal.
Sok emberben van egyház fóbia. Hülyeség. Jó emberek többnyire, műveltek. -
defiant9 #111 "Jó részük a bibliát "tanmesének" mondja"
Csak ezzel nem mer kiállni a hívők nagy nyilvánossága elé, nem kétlem hogy elég a józan paraszti ész ahhoz hogy bellásuk hogy mese az egész, ennek ellenére nem hajlandóak a 'tanaikat visszavonni', továbbra is manipulálják vele az erre fogékony rétegeket. Az én szememben még nagyobb képmutatás az hogyha önmaga sem hiszi amire felesküdőt és amit prédikál, hanem érdekből/megélhetésből szolgálja az 'ügyet'. -
dyra #110 Meg kell védjem az egyházat az egyik érsekségen évekig bedolgoztam úgy amúgy, hogy meg sem vagyok keresztelve. Amit én tapasztaltam az nagyon nagy tudás a papok eszméletlen műveltek és az evolúcióban sokan naprakészebbek mint sok biológia tanár (más tudományokban is jeleskednek). Jó részük a bibliát "tanmesének" mondja és aként is áll hozzá (tehát már egyházon belül sem megkérdőjelezhetetlen a biblia). Az egyház modernizálódik és teljesen egyértelműen szükség van a jelenlétükre. Nem az egyház tehet róla, hogy a politika eszközként használja lásd KDNP. Beszélgess néha velük vagy keress rá Beer Miklósra ő egy igazi "modern" csuhás. De sok hasonló figura van köztük.
Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.02.07. 08:17:36 -
defiant9 #109 "Szóval aki keresztény hagyományosan él, de elnézi ha más nem tulajdonképpen liberális."
Ha csak ennyit tesz akkor igen, de ha mondjuk a nőkre rá akar valamilyen viselkedésmintát tukmálni akkor már nem.
Egyébként érdekes önellentmondás a szeresd felebarátod tanítás mentén a migráns lábát mosó római katolikus pápa és a habzó szájú KDNP-s kontrasztja. Ebben is látható hogy a hagyományos mennyire relatív. -
defiant9 #108 "Még egy dolog. Az ateistáknak ez valami fura kényszerképzete, hogy aki vallásos, az ostobább mint ők."
Erre vannak statisztikák is, az egyszerűbb iskolázatlan emberek jellemzően vallásosak, az egyetemi professzorok pedig jellemzően nem. Te tudjuk melyik csoportba tatozol:)
"Nem tudom mitől fostok, hogy a technikai fejlődést fékezni fogja a vallás, vagy mi a fasztól?"
Leírtam már miért rossz, csak nem jut át az egyszeri felfogóképességeden. A felsőbbrendű hatalomban való hit és engedelmesség szembemegy az önálló gondolkodással és világkép kialakításával, így egy jól manipulálható embertömeget hoz létre akik elfogadnak mindent a prédikátor szájából. Ez a Fidesz és a KDNP célja is, az istenfélés évszázadokon át a hatalom elnyomó eszköze volt, ma is az. -
defiant9 #107 "És az erkölcstannak akkor van értelme?"
Most mondjam azt hogy hazudsz mint a vízfolyás, soha életedben nem jártál erkölcstanra. Minek égeted magad?
Mellesleg az erkölcstanban nem mondják azt hogy isten teremtette a világot és mindent egy isteni erő mozgat engedelmeskedj a földi szószólóinak. Semmi természetfeletti nem állítanak, azonban rossz kezekben ez is ugyanúgy a manipuláció eszköze tud lenni pl. "A házasságon kívüli nemi érintkezés bűn." állításokkal, erősen kerülendő az intézményesített forma mert a hatalom kezében a manipuláció eszköze. Nagyon sokan felnőttek enélkül, akkor is tudjuk hogy mi a helyes és mi a helytelen ha nem olvastunk egy sort sem a BTK-ból. Mindez a liberális ideológiából következik, szabadon cselekedhetsz mindaddig ameddig ezzel nem sérted mások ehhez való jogát. Ugyan nőne a szabadságod ha késsel szabadon leszúrhatnál bárkit, azonban az áldozaté jelentősen csökkenne ezért ez helytelen. Ezért fejlettebb a liberális elv a konzervatívnál, minden levezethető egy egyszerű alapból. A konzervatív viszont önellentmondásba keveredik, ha azt mondom 2000 évre akarok visszanyúlni a hagyományokban akkor azt látom hogy a homoszexualitás a római birodalomban teljesen elfogadott volt(de az ókori görögöknél is), ha csak a keresztény inkvizíció koráig megyek vissza akkor meg azt látom hogy máglyahalál.
"Sok mindent oktatunk az embereknek amire nincs bizonyíték"
No mesélj, mi az a sok minden. -
defiant9 #106 "Hazudsz mint a vízfolyás. Fogalmad nincs a hittanoktatásról, még életedben nem voltál közelében sem, ez tisztán kiderül... Minek égeted magad?"
Spec. engem beírattak hittan oktatásra általános elsőben, jártam is, kaptam szentképeket a paptól. Akkor most ki is hazudik kettőnk közül?
"Az meg, hogy te megtagadnád tőlük a hit megismerését, szemforgató módon, (Ja, megtanítanád a gyereknek, hogy Isten nincs, és utána mehet Bibliát olvasni, mi?) miközben liberálisnak tartod magad, a hét vicce, és a saját szégyened."
Nem azt tanítanám meg hogy mi nincs, hanem azt hogy mi van, ami tudományos módszerekkel is bizonyítható. Te viszont egy nem létező dolgot sulykolnák olyan életkorban a fejébe amikor még nem elég érett ahhoz hogy validálni tudja azt. Ki módszere is akkor a szégyenletes és a gyengébb befolyásolásra épül? Ráadásul önkényesen választanál ki a nem létező dolgok közül mondjuk a római katolikus egyház tanítását, miért is nem iszlámra tanítod, mitől nagyobb igazság az amit te hiszel mint amit egy arab? A tudományos alap ami univerzális igazságra épül az egész világon, a hittan nem ilyen. -
defiant9 #105 "A neten is az a tendencia, hogy pár nagy cég leuralta az egészet, és cenzúráz is ahogy neki tetszik"
Konkretizáld már hogy mit értesz cenzúra alatt. Szerintem itt is leírhatom a kb. mindenki számára nyilvánvaló tényt miszerint a Fidesz és Lőrinc korrupt, ezt a FB-on a YT-on is megtehetem, a közTV viszont csak a sikerpropagandát sugározza még az sem merül fel hogy egy kicsit kritikusan szemléljen egyes történéseket. Azt természetesen sehol nem lehet mondani hogy égjen minden zsidó/arab/stb., ez faji uszítás, törvényileg is tilos.
AfD=szélsőjobbos populista párt, elsősorban kelet-német bázissal. Volt már ilyen Németországban, hatalomra is jutott, világégés is lett belőle, erre ők elég szenzitívek, amit a mi kulturális hátterünkkel nem is értünk mélységeiben. Ahogy mondtam abból kovácsolnak politikai tőkét hogy ellenségképet kreálnak és uszítanak ellene. Ez egy olcsó módszer, a valódi kérdésekkel nem is kell mellette foglalkozni, a célközönségnek ennyi elég. Valszeg beszámoltak a támadásról, lehet hogy késve, de nem kétlem hogy a szélsőjobb kevesebb teret kap, azonban óriási csúsztatást ezt egy kalap elé venni a kormány általános bírálatával. Nálunk nem a szélsőjobb vagy a szélsőbal aki kiszorul az állami médiából hanem mindenki aki ellenzék. Ez egy óriási különbség akkor is ha összemosod a szólásszabadság jelszava alatt.
Arról meg hogy Németországban a korrupció szintje töredéke a miénknek és alig van ilyen hír szintén az ARD tehet vagy inkább a Fidesz tolta meg a mi szekerünket? -
dyra #104 Nem tudom ezt miért nekem írtad. Elsősorban a gazdasági rendszer tehet arról, hogy ennyi bevándorló érkezik.
1. Mi már csak dolgozunk gyereket nem akarunk csinálni pláne nem nevelni mert az versenyhátrány a munkaerőpiacon meg amúgy is jobb este otthon gamézni, dugni stb..
2. Ebből kifolyólag kellenek az új lakosok és a munkaerő különbe oda a "jólétünk".
Előbb utóbb az Orbán kormány is "Isten hozottra" cseréli a plakátokat máskülönben ebben a gazdasági rendszerben elszegényedünk mi is meg ők is.
Ezekről nem a "libsik" tehetnek. Nem ők hozták össze. Nem akarok nagyon aktuál politikát idehozni, de most is van egy elitista vezetésünk aminek hála tömegsport gyakorlatilag nincs, bárhova viszed a gyereket a versenysport a menő. Ahol lakom 500 méteren belül három 50 méteres uszoda van ha a gyerekedet szeretnéd heti 2x vinni és van két gyereked az havi 50 000. A gyerekek több mint fele nem tanul meg úszni közben ezek az uszodák félig kihasználatlanok.
Építik a stadionokat. Minek? Az árából felhuzhattak volna egy tonna lakást amit kedvezményesen adhatnának a fiataloknak. Gondolhatod a fiataloknak mennyi kedve van "szaporodni" miközben nyögi a havi 100 000 ezres törlesztőket. Közben ott röhög az ország erőfeszítése a totálisan kihasználatlan sportépületekben amibe ráadásnak a nagyközönség be se mehet.
Közben abban a "szar" komcsi rendszerben az egyszeri melós kényelmes törlesztővel simán tudott venni egy panelt. Indulásnak kurvajó.
Most meg kihalunk basszus mert van egy cigányfóbiás sportcentrikus elitista vadbarom kormányunk. Ehhez a "libsiknek" semmi köze. Nem vard rájuk.
ui: a cigányfóbiát azért írtam mert emiatt esik el a szegényebb réteg gyakorlatilag mindentől és arányait nézve nagyobb adót fizetnek mint a tehetősek. Miközben nem csak cigányokat érint a szegénység hanem nagyon sok magyart is. Na ők is mennek a levesbe a cigókkal együtt. Közben Gázszerelőként évi 1 milliárd dollár vagyonnövekedést hozzunk össze. Ehhez rohadtul semmi köze nincs a Liberalizmusnak.
Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.02.07. 07:04:52 -
TokraFan #103 "A gerincünket, Európa gerincét megtöri amit propagáltok"
Itt is összemosol mindent. Miért gondolod, hogy én pl. egyetértek a migrációval? Ugyanis, jelen formájában egyáltalán NEM! Ahogy a genderf*szsággal sem értek egyet, és azzal sem, hogy a melegeknek f*szlógatva kell vonulniuk az utcán! Csak amíg én képes vagyok árnyalatokban is gondolkodni -tudományos gondolkodás rulez-, addig sajnos egy vallásos mindig tömbökben gondolkodik. "Vagyunk mi, meg van mindeki más". De a világ k*rvára nem így működik...
És tegyük hozzá azt is, hogy ami az EU-ban ma törtánik, az egy kisebb gazdasági érdekcsoport lobbija, amihez se nekem, se senki másnak semmi köze nincsen, sőt, többségünk nem is ért vele egyet! Ugyanakkor nem ideológiáról szól ez, hanem a pénzről...egy szűk kör pénzéről. Kár lenne tehát az embereket egy kalap alá véve "libsizni", csak azért, mert mondjuk nem vallásosak. Jó lenne, ha nem lennének már 1 bitesen gondolkodók (vagy Te, meg vagyok én, van a fekete, meg van a fehér)! Van ott még milliónyi szürke árnyalat, csak azt már érteni kell, ott már az érvekre figyelni kell! -
TokraFan #102 Igen, de vallástörténetet eddig is tanítottak a gyerekeknek, mint írtam, nekem is, általánostól kezdve középsulin át az egyetemig. Az, hogy direkt hitoktatás nem zajlott, természetes, hiszen nem oda való. Erre megvan a lehetőség, az egyházak számos módon biztosítják ezt azok számára, akik igénylik.
Az erkölcstan más téma, az nem világnézeti kérdés és szükséges a minőségibb és emberibb társadalmi együttéléshez, tehát hasznos!
"A hittan, (amiről fogalmatok sincs, csak az interneten olvastatok róla valami sületlenséget) sokkal kevesebb hülyeséget rág az emberek agyába, mint amit az elmúlt hetven évben tanulni voltak kénytelenek generációk."
Most én is mondhatnám, hogy Te meg életedben nem kutattál semmit, nem értettél meg semmit a természettudományokból, csak olvastál valami sületlenséget a neten, de ne személyeskedjünk.
Lényeg az, én nem vonom kétségbe, hogy embereknek szükségük van kapaszkodóra ilyen-olyan okból, és ehhez a vallás kiváló terápia. De a többieket hagyják szépen békén, mert nekik a megismerés kell, a kutatás, a fejlődés, nem az egyhelyben topogás évezredekig. Írtam az előbb a bányászattal kapcsolatban egy példát, az jól szemlélteti, mennyire buta volt a világ, amikor azt a vallások uralták. Még ma is szentelgetnék a bányát, az emberek meg hullanának mint a legyek, mert azt HINNÉK, hogy isten szórakozik, viszont senki nem TUDNÁ, hogy mi az a Metán gáz. Az iskolában ez utóbbit kell megtanítani, feltéve persze, ha nem akarod, hogy pl. egy szeretted éppen azért pusztuljon el, mert ő még mindig csak ott tart megfelelő oktatás hiányában, hogy szentelgeti a munkahelyét megoldásként, ami persze nem fog érni semmit mert butaság!
Az erkölcsünk nem a tudományos igazságra épül, ahogy a törvénykezésünk sem.
Folyamatosan összemosod az erkölcsöt a vallással, holott semmiféle összefüggés nincsen közöttük. Számos vallásos ember erkölcstelen, és számos ateista erkölcsös. Számos ateista erkölcstelen, és számos vallásos erkölcsös. Ez ugyanis az egyén adottságaitól függ, ahogy az empatikus képességek is, de semmi köze ahhoz, hogy miben hisz! Nincs szükség vallásra ahhoz, hogy erkölcsösen neveld a gyerekedet! Az egyik legnagyobb hazugsága az egyházaknak az, amikor kisajátítják maguknak az erkölcsöt, mintha az nélkülük nem létezne!
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.07. 00:48:50 -
TokraFan #101 "Ugyanis ha nem érdekelné az ateistákat a kérdés, akkor nem vernék a nyálukat a kérdés miatt internetes fórumokban, UGYE?"
Hááátöööö...emlékeztetnélek, hogy a fórum mint platform, erre való! Mármint vitázni! Az egész értelmét veszti, ha mindenki mindenben egyetért! Thát nyálverésről ugyan ninics szó, de a véleményét elmondja mindenki. Attól, hogy a másik véleménye neked nem tetszik, még nem válik kevésbé nyálveréssé, mint pl. a Te véleményed!
Vagy ha az ateista véleménye nyálverés, akkor a keresztyén véleménye is az!
A másik, hogy az internetes fórumokon a keresztyén is "veri a nyálát", sokszor igen csúnya hangnemben, miközben ők arról is beszélnek szép hangosan, hogy erkőőőcs, szereteeeet, meg satöbbi. Ugye pont ez az a hiteltelen képmutatás, ami miatt az állítólagos szeretet vallásukhoz egyre kevesebben csatlakoznak, hiszen láthatóan a követőikben semmi szeretet nincsen, maximum azokat tolerálják akik velük mindenben egyetértenek. Hogy ez mennyire nem működik, azt jól mutatja a keresztyén egyház negyvenezer részre szakadása, melyek közül nem kettő gyűlöli a többit is, holott a gyökerek azonosak! Konklúzió: A vallás nem tesz sem empatikusabbá, sem erkölcsösebbé, sem szeretőbbé. Éppen ellenkezőleg! -
ostoros #100 Még egy dolog. Az ateistáknak ez valami fura kényszerképzete, hogy aki vallásos, az ostobább mint ők. Csak van egy kis gond. Mindenki ezt gondolja. hogy ő okos, a másik pedig hülye. Azért elmondanám, hogy ez nincs így. Nem tudom mitől fostok, hogy a technikai fejlődést fékezni fogja a vallás, vagy mi a fasztól?
Elmondanám hogy még a fanatikus terrorista barmoknak sem derogál használni a számtógépes rendszereket akár hacker támadásokra, akár kommunikációra. Akkor nem értem, mi az amitől fostok? A fanatikusoktól? Azt megértem. De nyugi, vannak politikai fanatikusok, vannak gazdasági terroristák, vannak öko-terroristák, bármilyen eszme mellett vannak fanatikusok is.
Nem a vallás kezdi ki a világot. Azt csak szeretnénk, ha a világ ilyen egyszerű lenne. -
ostoros #99 A "libsi" inkább csak meghajlítja a gerincét, és betiltja a karácsonyfa állítást a főtéren, mert sérti a muszlimok egy részének érzékenységét.
Az a baj, hogy az szépen hangzik, hogy nincs Isten, csak a tudományos igazság, csak egy a bibi... a társadalmat a tudományos igazság nem tartja egybe. Az erkölcsünk nem a tudományos igazságra épül, ahogy a törvénykezésünk sem.
Ha megkezdődik a dzsihád... a tudományos igazságért ki fog kiállni, hogy: én ebben hiszek, ide lőjetek!
Mert Istenért van aki kiáll és meg is hal, pedig az nem bizonyítható a másik pedig igen.
A gerincünket, Európa gerincét megtöri amit propagáltok. És gyengévé teszi. És ha már félig elrothadt, tényleg csak egy kis lökés kell majd, hogy az egész átcsapjon valami szar kalifátusba. Vagy rosszabba, mert senki nem tudhatja,lehet hogy a nácik győznek, az is egy fasza világ lesz, megy majd a polgárháború évtizedeken át.
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.02.06. 22:30:10 -
ostoros #98 És az erkölcstannak akkor van értelme? Láttunk rá bármi bizonyítékot is, hogy valaha valahol létezik és működik? :) Sok mindent oktatunk az embereknek amire nincs bizonyíték, hogy az tényleg úgy van, és nem vallás.
Kezdve a történelem számos aspektusával, az irodalom "értelmezéseivel" amikor is szánkba rágják a költő gondolatait 150 évvel a halála után... vagy amikor a demokrácia működéséhez ér a tanárunk a történelemkönyvben, és elmondja... és a gyakorlatban semmi sem úgy működik, ahogy le van írva.
De továbbmehetnénk, mondjuk oda, hogy a kommunizmusban közgazdaságtanban miket is oktattak a gyerekeknek? Tényeket talán? Igen? Vagy történelemből? Tényeket?
A hittan, (amiről fogalmatok sincs, csak az interneten olvastatok róla valami sületlenséget) sokkal kevesebb hülyeséget rág az emberek agyába, mint amit az elmúlt hetven évben tanulni voltak kénytelenek generációk. -
ostoros #97 Nem, sajnos nem így van. Bár szeretnék az ateisták így látni magukat, de valójában soooookkal közelebb állnak az előző háromhoz, mint a negyedikhez. A negyedik kategória ugyanis nem ateista, hanem agnosztikus.
Ugyanis ha nem érdekelné az ateistákat a kérdés, akkor nem vernék a nyálukat a kérdés miatt internetes fórumokban, UGYE?
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.02.06. 22:06:24 -
ostoros #96 Látom, fáj az igazság... hát hadd fájjon, az a dolga. -
dyra #95 Az engem is megdöbbent mennyire képesek "hinni" az emberek. Akár meg is halnak ezért a hitért. Sőt! Akár megölnek másokat is. Miért??
A kérdés költői, a válaszom egyszerű buta primitív elhülyített idióták. Lényegében állatok. Bár azokat nem lehet ennyire elhülyíteni. -
TokraFan #94 "Az meg, hogy te megtagadnád tőlük a hit megismerését"
Miért tagadná meg? Eddig nem járhatott templomba aki akart? Eddig nem nevelhette a szülő vallásosan a gyereket, ha akarta? Megakadályozta bárki ezeket, bármilyen demokráciában? Ne beszélj már butaságokat.
Iskolában tudást oktatunk, nem hitet. Mert ilyen alapon, oktathatnánk az UFO-król is (abban is hisznek sokan), oktathatnánk a lapos Földről is (abban is hisznek páran), és sorolhatnám, de mindegyikben az a közös, hogy egyikre sincs bizonyíték, sőt, sok esetben egzakt cáfolat van, de mindenképpen csak egyes csoportok fantazmagóriáiról van szó. Mivel isten létezése sem bizonyított -hova tovább, még csak utalást sem látunk a kutatások kapcsán arra, hogy létezne-, így iskolai keretek között pont úgy semmi keresnivalója nincs, mint az ezotériának, vagy a különböző agybeteg konteóknak. De azt senki nem tiltja meg, hogy akár az egyén otthon, akár csoportokba szerveződve különböző erre szolgáló közösségi tereken, ne hülyítse magát bárki aki akarja ilyenekkel.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.06. 21:07:09 -
TokraFan #93 Az én véleményem a kérdésről ez:
-
dyra #92 Ezt ne vard már a "libsik" nyakába! A "libsik" pont hogy kiállnak a vallásszabadság mellett. Ezért is kapják most, hogy az iszlám"terjed" Európában az ívet. Lévén ők nyugodtan elnézik a mecsetek építését. Persze a "libsik" elvárnák a muszlin emberektől is, hogy tolerálják a másságot. Csak hát attól, hogy te "libsi" vagy más még nem fog "libsi" lenni és pláne nem fog "libsiként" viselkedni. Nagyjából ezért nem is működik a politikájuk. De egy "libsi" sose fog azért szólni mert a gyerek bibliát olvas, max akkor ha az kötelező lévén az ütközik az elveikkel.
Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.02.06. 20:36:05 -
TokraFan #91 "A tudományos igazságokba meg fogadjunk, hogy, hogy nem, a liberalizmus (mint korábban kiderült nem liberalizmus, hanem libsizmus) terjesztése belefér, minden más pedig nem"
Ez mondjuk nem igaz, mert történelemből és kultúrtörténetből még engem is tanítottak a kereszténységgel, vagy vallásokkal kapcsolatosan, pedig én még a Kádár korszakban jártam suliba.
Ráadásul a tudomány vizsgált már számos Bibliai állítást, sok meg is lett cáfolva, ezeket miért terjesztené tovább, ha egyszer egyértelműen hamis? Hülyeségek terjesztése nem feladata a tudománynak.
Pont most olvastam valami más kapcsán, hogy annak idején a bányákban bekövetkezett súlytólégrobbanást Isten büntetésének tartották, és papokat küldtek megszenteli a bánykat, meg imákat mondani, hogy többé ne ismétlődjön meg. Később ettől még persze elpusztultak párszázan...A tudománynak hála ma már tudjuk, hogy a probléma oka a Metán gáz, semmiféle isteni büntetésről nincs, és nem is volt szó soha. Nyilván nem oktathatjuk tovább a vallásos butaságot, azt kell oktatni ami igaz és valós, nem azt, amit légből kapva hisznek egyesek! -
ostoros #90 Hazudsz mint a vízfolyás. Fogalmad nincs a hittanoktatásról, még életedben nem voltál közelében sem, ez tisztán kiderül... Minek égeted magad?
Libsi oldalakról megtanult mantra nem pótolja a világ valódi megismerését!
A tudományos igazságokba meg fogadjunk, hogy, hogy nem, a liberalizmus (mint korábban kiderült nem liberalizmus, hanem libsizmus) terjesztése belefér, minden más pedig nem. Ismerlek már jómadár!
Az meg, hogy te megtagadnád tőlük a hit megismerését, szemforgató módon, (Ja, megtanítanád a gyereknek, hogy Isten nincs, és utána mehet Bibliát olvasni, mi?) miközben liberálisnak tartod magad, a hét vicce, és a saját szégyened.
Csak összevetésként elmondanám, hogy Magyarországon volt először olyan, hogy egy katolikus hatalom második embere a Nádor, református volt. Ebben Európa sok évtizedes lemaradással követett minket. Vagyis hazánkban már akkor lényegében figyelmen kívül hagyták az emberek vallását, amit ma szekuláris gondolkodásnak neveznek. Ezt tudod kik törölték el? 1945-ben a kommunisták, amikor megmondták, hogy csakis az aki az ő vallásukat vallja, tölthet be fontos tisztséget. Igen, EBBEN ők neked elvtársaid, kisfiam.
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.02.06. 19:29:44 -
ostoros #89 " fékek és ellensúlyok" Ezt magyarul a hatalmi ágak szétválasztásának hívják. Csak mióta egy bizonyos amerikai úriember ezzel az amerikanizmussal írta le, azóta papagájként ismételgetitek. Csak hogy tudd. -
ostoros #88 Igen, ezt én is leírhattam volna tegnap, de meghagytam nektek. :) -
TokraFan #87 Teljesen jogos amiket írsz, de nem győzöm már leírni, hogy ennek semmi köze az ideológiához, mindkét oldal (jobb/bal), valójában két gazdasági maffia, a jobb/baloldali politikusok mögött más-más gazdasági éredekközösség húzódik meg. Semmivel sem jobb a konzik működése, ami persze nem teszi semmissé mindazt amit leírtál és valós is. De sajnos legalább annyira naív dolog azt gondolni, hogy a másik oldal nem pont így működik. Csak nézd meg mi megy itthon. A piszkos szájú 18éves tanulót atomjaira szedik a beszéde miatt, miközben a nyíltan prolizó, k*rva anyázó és ideológiától függetlenül vállalhatatlan hangnemben megnyilatkozó, de a slepp seggét nyaló "újságírójukat" lovagkereszttel tünetik ki!
A történelem ismétli önmagát az átlagember pedig most is pont olyan hülye mint bármikor korábban, és beáll a nagy szavak mögé mert elhiszi, hogy egyik vagy másik jobb, holott az ég világon senki nem harcol érte! Két nagyobb gazdasági érdekcsoport, vagyis maffia harcol egymással, felhasználva a buta emberek érzelmeit. Mint mindig...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.06. 17:18:05 -
#86 Folytatnám a hozzászólást (nem volt időm) : másik oldalról egy olyan "liberálisnak mondott" ember, aki nem nézi el, ha valaki pl vallásos/hagyománytisztelő stb a liberális eszme megcsúfolása, miattuk vált szitokszóvá a fogalom. -
fonak #85 A neten is az a tendencia, hogy pár nagy cég leuralta az egészet, és cenzúráz is ahogy neki tetszik, erre a liberálisok azt az érvet rántják elő, hogy piac, meg magáncég felületén nincs joga senkinek szólásszabadságot követelni, mert a tulajdonos van házon belül, ő dönti el. Érdekes módon azért máris támadják ugyanazokat a cégeket ők is, ha azok általuk "orosz propagandának", "álhírnek" besorolt vagy egyszerűen csak nem polkorrekt véleménynyilvánításoknak teret adnak. A Facebook meg a Google (és Youtube) persze nem az internet, de kvázi közműként működnek, mert csak ott lehet elérni nagyobb célközönséget. Vagy persze említhetném a redditet is, ami szintén erősen "libsi" lett az elmúlt években a cenzúrázási gyakorlatában. Alternatívák ezekkel szemben nem nagyon működnek, mert egyrészt ott valóban a szélsőségesebbnek számítók lesznek jelentős részben, mert őket zárták ki ezekről a platformokról, másrészt a bankok és a Paypal vagy a Patreon stb. is aktívan közreműködik a "szélsőségesek elleni küzdelemben" azzal, hogy kizárják a szolgáltatásaikból a túl "vitatott" nézeteket képviselőket (demonetizálás), így profitot nemigen tudnak termelni az ilyen alternatív szájtok és nem csak a nagyok túlsúlya, tehát piaci okok miatt.
Németországban pedig nem egyedülálló eset, és az AfD tagokkal rendszeresen megtörténik, hogy a kocsijukat savval öntik le vagy Molotov-koktélt dobják a házukra. Csak a mainstream sajtó erről nem számol be (ahogy a migránsok bűnözéséről is vagy nem, vagy ha igen, kerülve az elkövetők származását). Az ilyen akciókra való felhívásokat „nem kormányzati szervezetek” teszik közzé, részletes utasításokkal, a célpontok nevével és lakcímével. Szélsőbalos ideológiát hirdető szervezetek, amelyek nyíltan hirdetik magukról, hogy helyesnek tartják és bátorítják az erőszakot bárkivel szemben, aki szerintük "fasiszta" stb, egy "kereszténydemokrata" (CDU) kormány alatt állami támogatásokban részesülnek különböző címeken. Másik példa: bármilyen hihetetlen, de több Bundesliga-klub elnöke azt mondta, hogy nem adnak el bérletet AfD-tagoknak. Egy kérdés, hogy egyáltalán honnan tudhatják ezt róluk, a másik, hogy ilyen kampányt lehet folytatni törvényesen működő parlamenti párt ellen. Mondjuk képzeld csak el, hogy Magyarországon bejelentené az FTC vagy az Újpest vezetősége, hogy nem adnak el bérletet azoknak, akik az elmúlt időszak ellenzéki tüntetésein részt vettek, és videófelvételekről beazonosították őket. Vagy mondjuk egy ellenzéki képviselőt összevernének ismeretlenek (nem úgy "vernék meg", mint a TV-székházban az őrök, hanem ténylegesen, véresre, eszméletlenre), a rendőrség pedig lezárná a dolgot azzal, hogy nincs rá bizonyíték, hogy politikailag motiváltak voltak a maszkos támadók. Vagy állami támogatást kapnának mittomén, a "gój motorosok" vagy a "betyársereg", és ezek rendszeresen rá is támadnának ellenzékiekre vagy baloldaliakra.
Vagy Angliában a rendőrség feladatának érzi felhívogatni és kérdőre vonni azokat, akik a "transzneműeket" cikiző kommenteket írtak vagy osztottak meg a neten (74 éves nyugdíjasokat is), csak a legutóbbi példát felhozva.
Mindezt persze párhuzamba lehet állítani olyasmikkel, hogy valaki egy internetes fórumon azt írta, hogy „az unokatesómat kirúgták a cégtől, mert kiderült, hogy nem a Fideszre szavazott”, mint azonos súlyú dolgok. -
Jawarider #84 USA-nak jó üzlet lesz megint..... -
#83 Szóval aki keresztény hagyományosan él, de elnézi ha más nem tulajdonképpen liberális. -
morguldae #82 "..az Egyesült Államok megkezdi kivonulását a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződésből" - röhejes! Megkötötték anno a szerződést és ennek kikerülésére NATO néven telenyomta rövidebb hatótávolságú rakétákkal az USA az összes Oroszország közeli országot, amit csak be tudott hálózni, hogy csatlakozzon a NATO-hoz. Mert ha távolsági rakéta nem mehet, tegyünk rakétát a szomszédságba. Oszt még ők háborognak, ha valaki meg akarja védeni magát. Köcsög egy ország! -
defiant9 #81 "A legnagyobb baj az, hogy senki nem gondolkodik ésszerűen. Miért kéne a mai liberálisoknak beállni a genderf*szság mögé?"
Az alapvető liberális elv szerint mindenki személyi szabadságát maximalizálod, ha meleg vagy másneműként akar élni akkor tegye azt, ha ámis kommunában akar állni tegye azt. A lényegi különbség hogy a konzervatív nem ilyen, ő azt szeretné ha mindenki az általa felállított 'hagyományosnak' nevezett világképhez igazodna, és frusztrálja ha azt látja hogy ez nem így történik. -
defiant9 #80 "Maradjunk annyiban, hogy nem Magyarországon szerepel Orbán Viktor gyerekeknek készült műsorban, hogy a "helyes" ideológiára nevelje őket."
Orbán Viktor szereplése az oviban egy marginális tényező. A hittanoktatás már más téma, ez ami nem helyes, mert azt sulykolja a nebulókba hogy van egy felettes hatalom és az ő dolguk az engedelmesség. Innen majd egy lépés hogy ezt a szolgalelkűséget+tekintélyelvet kihasználva OV rögtön a második megmondóember legyen isten után. A gyereket olyanra szabad tanítani ami tudományosan bizonyított, ez emberiség felhalmozott tudása ma már olyan nagy hogy egy emberöltő sem elég tört részének megismeréséhez sem, úgyhogy ez simán kitart 14-18 éves korig. Ha ezután úgy dönt hogy valóban olvassa a bibliát/hisz istenben akkor tegye azt. -
defiant9 #79 "Tudjak, hogy csalnak es lopnak, de az EU-tol lopnak es jelentos reszben az orszagra koltik."
LoL. Az EU mindenképp ad X pénzt, ez sok évre előre rögzítve van. Azt hogy ezt a pénzt arra költöd hogy a haver vállalkozó 1méter magas kilátót építsen vagy produktív célra az a pályázat elbíráló állami alkalmazottakon áll. Mára kb. oda jutottunk hogy az nem is pályázik aki nem a korrupt maffiaállam kegyeltje, mert úgyis kizárnák mondvacsinált ürüggyel hiába adja a legjobb árat. A végén meg pofátlanul az oknyomozó újságíró képébe vágják hogy minden - az általuk kreált - szabályoknak megfelelően zajlott, ha van bizonyítéka a törvénytelenségre akkor forduljon a bírósághoz, már ha adnak érdemi választ, nem EU savazó vagy Soros bullshit-et ír nekik elő a propaganda gyártó slepp.
"Es valamiert az emberek jelentos reszenek ez tetszik vagy legalabbis elfogadjak..."
Az emberek jelentős része, a borsodi faluban ahol 99% a Fidesz népszerűsége erről semmit sem tud, a köz/felvásárolt média nem mutatja be a korrupt eseteket hanem mossa az agyukat a migráncs ellenségképpel. A végén meg megveszi a szavazatukat 5000 Ft-al, vagy azzal hogy nem kapnak közmunkát/segélyt. A választási rendszerben pedig ezen műveletlen szűk látókörű de elég vastag réteg szavazata éppen annyit ér mint az egyetemi tanáré.
A Fidesz egy velejéig korrupt populista maffia párt az élén egy autokrata zsebdiktátorral, holdudvarában pedig Habony féle propagandagyártók. Mára lebontották/meggyengítették a demokratikus működés legfőbb zálogának minősülő fékek és ellensúlyok rendszerét. Az EU pedig nem rendelkezik olyan jogkörrel hogy ezt helyreállítsa(de azért próbálkozzanak csak ahol tudnak a remény hal meg utoljára). Leginkább a pénzcsapot kellene elzárni a tolvajok elől, mert az egész politikai karrierjük erre a célra épül, az ellopott közpénz a hatalom forrása.
Abban egyetértünk hogy az ellenzék fragmentálódott így országos szinten rendszerváltó erőt nem képes felmutatni, az állami propaganda pedig azonnal sárdobálásba kezd ha lát valami kis fényt. Az interneten tájékozódó fiatalság maradt reménysugárnak, bár sajnos a családból hozott politikai örökség évtizedekre rányomhatja a bélyegét a szavazásokra. -
TokraFan #78 Ezzel egyetértek, viszont ez ismét nem csak a liberálisokra igaz! Nem fogsz tudni mutatni egyetlen hiteles konzit sem. Pont úgy vizet prédikálnak miközben bort isznak, a nemzetért való harcot csak a szavazatok szintjén vívják, a többi másról sem szól, mint saját magukról. Egyetlen KDNP-s és fideszes nincs, aki keresztényi erkölcsök szerint élne. De jobbikos sem. És egyetlen libárális sincs, aki épeszű lenne, és nem csak annak hazudná magát. Egyetlen szocialista sincs, mindegyik hazudik, az ideológiára csak a szavazatok miatt van szükségük. Ezért látom teljesen értelmetlennek ezt az állandó gyűlölködést, bármilyen irányból nézzük is. Ugyanis, valójában nem két ideológia harcol, hanem két maffia. Tök mindegy, mivel szédítenek a pofázás szintjén. -
ostoros #77 Kiegészíteném. Ha valójában nem liberálisok, akkor ne nevezzék magukat annak! Találjanak ki valami más, jól hangzó dolgot, és kész. Nem kötelező egy jól hangzó dolog mögé bújni, és közben lejáratni!
Mert ezt teszik. Azért van a libsizés, mert lejáratják, BEMOCSKOLJÁK, olyanok, akik valójában nem is azok. -
ostoros #76 "érdekes lenne ha egy liberális párt nem állna ki a melegjogok mellett."
Már miért lenne ez kötelező? Ugyanazokat a jogokat megkapják, mint mások. Mi szükség további jogokért való küzdelemre?
Ami sokkal érdekesebb, hogy az eredeti liberalizmus nem csak az egyén jogaiért küzdött, hanem a közösségek, a nemzetek jogaiért a birodalmakkal szemben!
Ezt miért nem képviseli a liberalizmus ma? Ma ALÁFEKSZIK a birodalmi törekvéseknek a liberalizmus. A nemzetek meg pusztuljanak!
EZ NEM LIBERALIZMUS! Maximum libsizmus... árnyéka önmagának.