442
  • TokraFan
    #442
    Nyilván ez utóbbi, mivel évtizedeken át takargatták és söpörték félre ezeket az ügyeket. Jelzés értékű az is, hogy ezek az emberek pofáznak valamiről szépeket, miközben nem elég, hogy nem aszerint élnek, de nyilvánvalóan még csak komolyan sem veszik az egészet, mert a jelek szerint nem félnek "isten" haragjától. Tehát az egész nem más, mint szimpla megélhetési prédikálás.
  • defiant9
    #441
    Én úgy vélem hogy kell valami deviancia ahhoz hogy valaki katolikus papnak álljon, ez pedig jó eséllyel korrelál azzal hogy ezen cölibátust vállalók szexuális orientációja elhajlik a mainstream-től. Mit tesz isten amikor azt látja hogy a szolgálói ártatlan gyerekeket molesztálnak? Lesújt a mennyből teljes haragjával vagy félrenéz és nem tesz semmit?
  • TokraFan
    #440
    Na tessék b*szki...395 katolikus egyháztagot vádolnak szexuális zaklatással.
    Csupa "szerető" ember, akiket börtönbe kéne zárni minimum 30évre, nemhogy a gyerekek közelébe engedni az iskolákba!
  • defiant9
    #439
    "A sunnyogó kifejezés folyamatos használata zaklatásnak számít."
    Hát nem kellett volna sunnyogni. Ha jobban megnézed addig nem használtam ameddig válaszoltál. Amikor már többszörösen ignoráltad a neked címzett kérdést akkor már használtam. Sőt arra is rákérdeztem hogy nem-e tartod gerinctelenségnek azt amikor a másik érvelését elereszted a füled mellett. Erre sem válaszoltál (pofátlanul).
    A vitának vannak szabályai, amit te alapjaiban sértesz azzal hogy nem reagálsz az érveid cáfolatára. Ahogy írtam ilyenkor már formálisan el is veszítetted a vitát, hiába a mantra. Tudom hogy ez nem tetszik, de ez van, olvasgasd kicsit a racionális vita szabályait, rádfér.
  • TokraFan
    #438
    Milyen kifejezések?
  • dyra
    #437
    Aha. Tehát aki tűri tűri tűri a folyamatos zaklatást majd egyszer csak szól, hogy most már mész az anyádba ő az ovis. Jellemző a gondolkodásotokra még azt se veszitek észre mikor zaklatjátok a másik embert. Mert sülthülye vagy. A sunnyogó kifejezés folyamatos használata zaklatásnak számít. Aztán ilyenkor van aki agresszióval reagál szemtől szembe nyugodt lehetsz, hogy már rég elküldtelek volna melegebb éghajlatra ovis szint ide vagy oda.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.03.18. 15:11:32
  • dyra
    #436
    Nem nem szépen visszalehet olvasni ki kezdte. Annyira vagyok kíváncsi, hogy a szemembe is bemondod-e ezeket a kifejezéseket vagy csak itt a fórumon vagy ekkora király csávó? De általában szemtől szembe ezek a kifejezések "nem jönnek".
  • defiant9
    #435
    Igen, az óvodás gondolja úgy hogy egy vitában ha nincs igaza és kifogy az érvekből akkor az erőszak és az agresszivitás lehet a megoldás. Kettőnk közül te vagy aki ezt így gondolja. A személyedre utaló jelzőket, minősíttetéseket nyugodtan el is engedhetted volna, mindig volt mellettük érv is, amire reagálnod kellett volna legutóbb ez volt: 'Ez a közösség egyre kisebb. Miért is nem volt korábban meg a joguk. Mondjál már erre egy épkézláb érvet?'. Ez ami nem ment, elsunnyogtál, és abba menekülsz hogyhát dehát csúnyán beszélnek veled.
  • TokraFan
    #434
    Itt azért szépen demózod a tagadhatatlan érvekkel sarokba szorított hívőt, akinek már nem maradt út az értelem világában, csak az állatias erőfitogtatás, primitív személyeskedés. Pont ezért veszélyesek a hívők...Csak addig "békések" és csak addig "szeretik felebarátaikat", amíg a saját komfortzónájukon belül vannak. Pont ilyen indíttatásból küldték máglyára ártatlan emberek ezreit annak idején... Íme a megtestesült "szeretet"!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.17. 23:22:54
  • gforce9
    #433
    "van-e hozzá joguk. Szerintem igen. Erről beszélünk."

    Nem, nem erről beszéltünk.
  • Irasidus
    #432
    Én nagyon szívesen találkozom veled, bár nem tudom mi értelme lenne... Mikor, hol? Mindenesre a bicskanyitogató stílust te hoztad be, akkor amikor hazudsz, mellébeszélsz, direkt félre magyarázod a dolgokat, értetlenkedsz (játszod a hülyét) és nem válaszolsz a kérdésekre, illetve újra bedobsz egy már lefutott kört! Kihagytam volna valamit? Ez, tudod a legtöbb embert irritálja. És amikor lelepleznek, és kimondják, hogy mit is művelsz, azaz király a meztelen, az egyetlen amire képes vagy a fenyegetőzés. A stílusod meg magáért beszél, alpári, és igazi vadparaszt stílus.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2019.03.17. 18:52:10
  • dyra
    #431
    Kíváncsi lennék ott is használnád-e az "elsunnyogsz" kifejezést mármint ha személyesen találkoznák. De az ilyen patkányok mint te általában beszari hülye-gyerekek. Ha neked ez a stílus a menő folytassuk így te gyökér. Ovis stílus? Olvasd vissza patkánykám ki kezdte a másik személyét fikázni. Tűrtem vagy 50 hozzászólás óta most már lesz*rom. Idióta értetlen baromarc vagy.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.03.17. 15:24:57
  • defiant9
    #430
    "Leírtam már 1000x csak ha valaki idióta mint te akkor nem érti."
    Értem én amit írsz, meg is kapod a választ minden alkalommal a mantrádra, csak ez nem tetszik és ilyenkor elsunnyogsz, majd 3 hsz. múlva ismét elmondod kb. ugyanazt. Most sem tudtál érdemben reagálni.
    Egyébként már azt is beígérted hogy befejezted velem, ehhez sem tudtad tartani magad, ismét csak egy önellentmondás:)

    "Add meg a címed és elsunnyogok hozzád. Személyesen folytassuk."
    Akárcsak az oviban, miért is lepődnénk meg olyantól aki ezen a primitív szellemi szinten leledzik. Arrogáns vehemens Fidesz-es megközelítés ütközik ki, ha nem megy ésszel oldjuk meg erővel.
  • dyra
    #429
    Leírtam már 1000x csak ha valaki idióta mint te akkor nem érti.
  • dyra
    #428
    Add meg a címed és elsunnyogok hozzád. Személyesen folytassuk.
  • dyra
    #427
    Idióta vagy.
  • defiant9
    #426
    "Arra mondjál egy épkézláb érvet, hogy egy ekkora jelentős közösségtől miért vennéd el a jogot, hogy kérhessék az iskolában a hittanoktatást? "
    Ez a közösség egyre kisebb. Miért is nem volt korábban meg a joguk. Mondjál már erre egy épkézláb érvet?
    Papp Kornél, az MRE zsinatának oktatási irodavezetője kiemelte: "vitathatatlan, hogy 2013 óta a társadalom szélesebb szegmensével találkozhatunk", mint azelőtt, ennek elsődleges magyarázata, hogy a délelőtti, iskolai időszakban könnyebb elérni a gyermekeket, mint délután, amikor a hittannak a hegedűórával vagy a dzsúdóval kell versenyeznie.
    A Fidesz politikai érdekből mozdult ebbe az irányba, és nagyon jó a fenti megfigyelés is, rengeteg más oktatásra is van igénye a szülőknek, ők miért nem kapják meg a tanterv keretein belül? Erre is mondhatsz egy épkézláb érvet, már ha sikerül.
  • defiant9
    #425
    "idekevertetek már gyermekmunkát Bibliai logikátlanságokat, meg, hogy a fizikától veszi el a hittan az időt stb"
    Ez mind igaz, nem is tudtál rájuk válaszolni, csak elsunnyogtál.
    Ha a szülőnek rendelkezési joga van a gyerek felett, akkor miért ne rendelkezhetne úgy hogy menjen ki a földekre dolgozni, vagy őrizze a nyájat a havasokban fenn. Ez is egy hagyomány, miért vennéd el a szülőtől?

    A fizika kapcsán pedig továbbra is áll a kitétel miszerint e hitten/erkölcstan óra helyén lehetne fizika óra. Miért ne lehetne? Ignorálod ezt az alapvető/kézenfekvő lehetőséget mivel egy légvár elméletet építettél aminek nincsenek stabil logikus alapjai. Kb. az motivál hogy legyen így mert a Fidesz ezt mondja. Ahogy már írtam, egy vakhű Fidesz hívő profilját mutatod.
  • defiant9
    #424
    "De ha te nem hiszel akkor ez neked tökmind1 nem? Akkor mi zavar?"
    Az ilyen közönyös hozzáállás mellett akár koncentrációs táborba is lehet küldeni tömegeket, ha engem nem érint akkor vigyék őket. Ezt az analógiát megint nem fogod felfogni csöpp kis eszeddel.

    "A kérdésedre meg válaszoltam."
    A kérdésre nem válaszoltál. Honnan tudod hogy a bibliai tanítás hazugság? Ha pedig az(mert az) akkor miért támogatod hogy hazugságot tanítsanak? Ha felételezzük hogy isten mindenható akkor bizony az ő sara hogy egy ártatlan gyermek meghal, miközben vakokat, halottakat, bénákat, leprásokat, stb. meggyógyít az isteni csodatétel.
  • dyra
    #423
    "Megint félre dumálsz! Mond meg konkrétan, hogy lehet másként értelmezni? Azzal lehet(ne) valamit kezdeni, ezzel a maszatolással nem mondasz semmit."

    A hívőkről vitatkozunk nem? Az miben visz közelebb a témában, hogy a mesekönyvükből idézgetsz?

    ""A Süsü a sárkányba van logika?"

    Nincs, de nem is tanítjuk az iskolában, hogy süsü a sárkány létezik! Ezt érted?"

    Van mögötte milliós közösség meg politikai akarat? Ja nincs. Megint nem sikerült megértened miért van a suilban hittan.

    "A többi sületlenségedre már nincs kedvem reagálni, annyira gyerekes...Nem lehet komolyan venni, mert magad sem tudod, mit is akarsz mondani. Össze-vissza zagyválsz itt mindent kezdetektől."

    Ugyanez a véleményem rólad. Mellébeszélés az megy. Közben azt az egyszerű tényt(tényeket) vitatjátok.

    1. Keresztény ország a miénk sok élő keresztény hagyománnyal (bizonyítékokat nem kezdem írni megint).
    2. Jelentős közösség van még mindig Magyarországon aki vallásos (korábban rámutattam népszámlálási adatokból).
    3. Jelentős számú ember hisz Istenbe annak ellenére, hogy nem jár templomban (korábban rámutattam népszámlálási adatokból).
    4. Politikai erejük van (lásd jelenlegi kormánypártszövetség).

    Erre olvasgatom rohadt régóta a mellépofázásaitokat, idekevertetek már gyermekmunkát Bibliai logikátlanságokat, meg, hogy a fizikától veszi el a hittan az időt stb..

    Arra mondjál egy épkézláb érvet, hogy egy ekkora jelentős közösségtől miért vennéd el a jogot, hogy kérhessék az iskolában a hittanoktatást?

    Ja arra nem tudsz. Neked nem teszik és azért. Loszart. A világ nem így működik.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.03.17. 06:35:07
  • TokraFan
    #422
    Megint félre dumálsz! Mond meg konkrétan, hogy lehet másként értelmezni? Azzal lehet(ne) valamit kezdeni, ezzel a maszatolással nem mondasz semmit.

    "A Süsü a sárkányba van logika?"

    Nincs, de nem is tanítjuk az iskolában, hogy süsü a sárkány létezik! Ezt érted?

    A többi sületlenségedre már nincs kedvem reagálni, annyira gyerekes...Nem lehet komolyan venni, mert magad sem tudod, mit is akarsz mondani. Össze-vissza zagyválsz itt mindent kezdetektől.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.17. 01:09:24
  • dyra
    #421
    ""Nem békességet hozok...", míg a másikban meg azt, hogy "Békességet hozok"? Ilyen szögegyszerű ellentmondást már csak képes vagy még Te is feldolgozni nem?"

    Mellé dumálsz. Folyamatosan. A hívőknek nem az a lényeg ami le van írva. Hanem amit hisznek róla. Természetesen neked más jön le épp ezért nem érted a hívőket. Felesleges értelmet keresned benne az általad leírtak többféleképpen értelmezhetőek ez nem egy tudományos könyv hanem egy mesekönyv! Nem tudományosan működik, hanem hit alapon. Te ezt tényleg nem érted? A Süsü a sárkányba van logika? Vagy tudomány?

    "Nem! A beszélgetés arról folyik, miért nem szabad iskolában vallási butaságokt _tényként tanítani_. Fentebb saját magad is megadtad erre a választ! Egyébként pontosan tudjuk, hogyan működik a hívő. A vallásos hit a logikus és értelmes gondolkodásra képtelen emberek önbecsapása, önámítása, és valóságtagadása, mindenféle bizonyítatlan, értelmetlen marhaság által. Lásd: jézus akit imádnak, tényként kezelnek, miközben épp most navigáltad bele magad, hogy nem is létezett csak mese az egész."

    Szerinted. Tedd is hozzá gyorsan. Bizonyíték? Ismerek embereket akik elmondásuk szerint találkoztak istennel. Olyanokat is akihez beszélt. Dolgozó, gyermekeket nevelő emberekről van szó. Szerinted ők mennyire osztják a "szerinted" véleményed. Semennyire. Sz*ranak arra a tudomány mit állít istenről meg a Bibliáról. Jelentős közösség, van politikai támogatása és ennyi. Ott van a suliban.

    "Én meg azt nem fogom többet leírni, hogy az iskolában történő oktatása zavar és nem az, hogy felnőttként ki, milyen baromsággal kábítja magát! Nem kéne többször leírnod neked sem azt, amire ezt válaszként leírtam már hetekkel ezelőtt is, csak persze ismét nem vettél róla tudomást és notórius módon visszatérsz ide. Kronológiai sorrendről hallottál már?"

    Engem is sok minden Zavar. Szokj hozzá. Tudom javasolni.

    "Az meg csak a szokásos "megoldásod", hogy ha már beszorultál a sarokba az érvek miatt, akkor értelmes válaszok helyett csak hirtelen azzal tudsz hárítani, hogy te nem is vagy hívő, neked nem kell válaszolni! Egyértelműen hívőként működsz!"

    A sarokban ti vergődtök folyamatosan. A Bibliáról ne egy olyannal beszélgess aki mesekönyvnek tartja. Minek érvelsz nekem belőle? Ezen az alapon a Süsü-ből is idézgethetnél mekkora baromságok vannak benne.

    "Egyértelműen hívőként működsz!"

    Miért? Mert rávilágítok a baromságaidra?

    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.03.16. 21:53:35
  • TokraFan
    #420
    "De ha akarom addig csűröm csavarom még úgy értelmezem"

    Pontosan ettől veszélyes, nem érted? A legvadabb hülyeséget is önbecsapásig lehet csűrni, csavarni! Éppen ezért nem szabad mindenféle idióta agymenést tanítani az iskolában. De inkább a kérdésre válaszolj! Hogyan értelmezed másként azt, amikor az egyik esetben azt mondja, "Nem békességet hozok...", míg a másikban meg azt, hogy "Békességet hozok"? Ilyen szögegyszerű ellentmondást már csak képes vagy még Te is feldolgozni nem?

    "hogy megértsd a hívőt amiről amúgy a beszélgetésünk megy."

    Nem! A beszélgetés arról folyik, miért nem szabad iskolában vallási butaságokt _tényként tanítani_. Fentebb saját magad is megadtad erre a választ! Egyébként pontosan tudjuk, hogyan működik a hívő. A vallásos hit a logikus és értelmes gondolkodásra képtelen emberek önbecsapása, önámítása, és valóságtagadása, mindenféle bizonyítatlan, értelmetlen marhaság által. Lásd: jézus akit imádnak, tényként kezelnek, miközben épp most navigáltad bele magad, hogy nem is létezett csak mese az egész.

    "Többet nem írom le mert már unom. Azt viszont látom, hogy sokan hisznek benne. Engem ez nem zavar téged meg igen.

    Én meg azt nem fogom többet leírni, hogy az iskolában történő oktatása zavar és nem az, hogy felnőttként ki, milyen baromsággal kábítja magát! Nem kéne többször leírnod neked sem azt, amire ezt válaszként leírtam már hetekkel ezelőtt is, csak persze ismét nem vettél róla tudomást és notórius módon visszatérsz ide. Kronológiai sorrendről hallottál már?

    Az meg csak a szokásos "megoldásod", hogy ha már beszorultál a sarokba az érvek miatt, akkor értelmes válaszok helyett csak hirtelen azzal tudsz hárítani, hogy te nem is vagy hívő, neked nem kell válaszolni! Egyértelműen hívőként működsz!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.16. 20:37:09
  • dyra
    #419
    De ha te nem hiszel akkor ez neked tökmind1 nem? Akkor mi zavar? A kérdésedre meg válaszoltam.
  • dyra
    #418
    Mert én nem vagyok hívő! De ha akarom addig csűröm csavarom még úgy értelmezem ahogy akarom. Nyugodtan idézgess. Amíg ezt teszed a közelébe nem vagy annak, hogy megértsd a hívőt amiről amúgy a beszélgetésünk megy.

    Mesekönyv. Többet nem írom le mert már unom. Ha egy mesekönyv valóságtartalmán akarsz lovagolni tegyed. De ne tőlem kérdezgesd. Én nem vagyok hívő. Azt viszont látom, hogy sokan hisznek benne. Engem ez nem zavar téged meg igen.
  • TokraFan
    #417
    "Ha úgy értelmezem nem üti"

    Csak azt nem írtad le, hogyan értelmezed "úgy"? Hogyan értelmezhető ez az egyébként egyértelmű ellentmondás, hogy ne üsse egymást? Másfelől pedig, miről beszélünk, hiszen magad is elismerted, hogy jézus nem is létezett, nem is létezhetett mert az egész létezésének alapja egy olyan mese, ami meg sem történhetett! Ha pedig mese az egész, akkor ezzel az erővel a hétfejű sárkányt is imádhatnád, vagy tarthatnád valóságosnak! Egyetlen közös pont az lesz, hogy egyiknek sincs semmi köze a valósághoz!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.16. 16:11:26
  • defiant9
    #416
    "Rohadtul semmi köze az egésznek istenhez."
    A honnan tudod kérdésre nem válaszoltál. A hívők szerint isten mindenható,mindent lát, bármit amit tesz vagy nem tesz annak Ő döntése az oka, ő a kezdet és a vég, tőle kapjuk a lelkünket ő fog feltámasztani egyszer majd. Tagadod akkor a kereszténység és a bibliai tanítás alapelvét? Mégis támogatod hogy ezt a hazugságot tanítsák a gyerekeknek?
  • dyra
    #415
    Onnan, hogy a világban minden okkal történik. Mindennek van egy kiváltó előzménye. Az emberek is okkal születnek és halnak meg, az ok általában az, hogy egy nő meg egy férfi kurnak. Majd ebből lesz egy gyerek. A biologia háttere ennek vagy 4 milliárd éves. A halálnak szintén van oka. A RÁK-nak is a szívinfarktusnak is stb..

    Rohadtul semmi köze az egésznek istenhez.

    Isten ott lehetséges, hogy a világnak mi volt az oka? Az miért van? Vagy akkor úgy kérdezem az ősrobbanásnak mi volt az oka? A filozófia egyik alapkérdése "Miért van inkább valami mint semmi?" Erre nem tud választ adni a tudomány és sokan itt sejtik Istent (én is).

    De a világ ezt leszámítva jó látható ok - okozati összefüggésben működik.
  • dyra
    #414
    Megint olyan dolgon lovagolsz amit lehet így-is meg úgy-is értelmezni. Ha úgy értelmezem nem üti és a hívők biztos lehetsz benne, hogy úgy értelmezik. Nyugodtan idézgess még belőle. Mindre ez az igaz.
  • dyra
    #413
    Mesekönyv. Biztos van benne pár dolog ami persze nem úgy ahogy le van írva de megtörtént. Attól mesekönyv.

    Az egy teljesen másik kérdés, hogy miért hisznek benne az emberek és van-e hozzá joguk. Szerintem igen. Erről beszélünk.
  • defiant9
    #412
    "De az az ok nem Isten és kár miatta őt b*ztatni. "
    Honnan tudod hogy nem ő az ok? A bibliából ami csak egy tanmese? Ismét egy kellemetlen kérdés ami elől ismét csak el fogsz sunnyogni. ismét önellentmondásba navigáltad magad csak ismét olyan rövidlátó voltál hogy ezt nem ismerted fel.
  • TokraFan
    #411
    Ha itt valaki nem ért valamit, az te vagy. Még a bibliai ellentmondásokat sem érted.
    Az a jézusi hablaty arról szól, hogy jézus nem békesslget hoz, hanem fegyvert. Ezzel szemben jános evangéliumában meg arról hablatyolnak, miszerint jézus azt mondja, idézem:

    14/27 "Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek"

    Most akkor békeszerető volt ez a mesefig, vagy nem? Egy nagy össze-vissza dumálás, agyatlan zagyválás az egész. Egyik kijelentése üti a másikat! De a hívő nem veszi észre, mert akkora áhitattal olvas, hogy közben az értelem, az összefüggések megértése teljesen elvész a semmiben.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.03.16. 02:15:27
  • TokraFan
    #410
    Aha, csak arra nem sikerült még válaszolnod, hogy ha a biblia egy mesekönyv, akkor mégis mi a t*kömről szól az egész? Mert mint már legalább kétszer leírtam, akkor Ádám és Éva sem volt, tehát bűnbeesés sem, vagyis jézus sem. Ha meg egyik sem, mert mind mese, akkor miről beszélünk?
  • dyra
    #409
    " pl aki évekig elhanyagolja a vérnyomást egyszer csak kap egy agyvérzést. " Örülök, hogy minden háttérismeret nélkül megmondod a tutit.

    Példát mondtam. Ne érzelgősködj mindennek van oka. Annak is ha valaki fiatalon betegségben meghal. De az az ok nem Isten és kár miatta őt b*ztatni.

    ""Arról sem tehet isten." akkor mi a faszomról is tehet? a szép naplementéről? Lol. Akkor temetésen miért is mondanak olyat, hogy isten adta, isten elvette? Most akkor hogy is van ez? :D Ha semmiről sem tehet akkor tényleg csak idióta lehet az aki hisz benne. "

    Tökmind1, hogy idióta vagy sem. Hisz benne és kész.
  • gforce9
    #408
    " pl aki évekig elhanyagolja a vérnyomást egyszer csak kap egy agyvérzést. " Örülök, hogy minden háttérismeret nélkül megmondod a tutit.


    "Arról sem tehet isten." akkor mi a faszomról is tehet? a szép naplementéről? Lol. Akkor temetésen miért is mondanak olyat, hogy isten adta, isten elvette? Most akkor hogy is van ez? :D Ha semmiről sem tehet akkor tényleg csak idióta lehet az aki hisz benne.
  • dyra
    #407
    Igen te vagy a hülye. Továbbra sem érted miről szól a "vallás" és mi a "hit". Ezért hozod a hülye példáidat. Micimackóból nem akarsz idézni? Vagy más mesekönyvből?
  • dyra
    #406
    Istennek mi köze a barátod halálához? Ha nincs ha van nem ő az oka. Ha tudományos ember vagy biztosan tudod, hogy minden okkal történik. A barátod halálának is volt. Itt ne fennkölt dolgokra gondolja hanem pl aki évekig elhanyagolja a vérnyomást egyszer csak kap egy agyvérzést. Másnak már a születésekor a génjeibe volt kódolva egy esetleges durva betegség. Annak is volt oka. Ok - Okozat. Te is meg fogsz halni. Arról sem tehet isten.

    Vicces azt elfogadod hogy,

    "El tudom fogadni azt, hogy a természet kegyetlen és nem válogat. El tudom fogadni azt, hogy nem tudunk minden betegségre még gyógyírt kínálni."

    De Isten az már sok. Pedig a természet sem kegyetlen csak úgy működik ahogy aminek természetesen vannak okai. A minősítgetéseid, hogy "kegyetlen" és nem "válogat" egyszerűen feleslegesek mert sem nem "kegyetlen" sem nem "válogat". Ok - Okozat.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.03.15. 14:03:59
  • dyra
    #405
    :) Aha. És a szöveget olvasva meg kell állapítani, hogy igaza volt. Csak elég elolvasni a kommented :D A legszebb az egészben, hogy nem fogod érteni miért mondtam ezt lévén a szöveget sem sikerült értelmezned.
  • gforce9
    #404
    Én befejeztem az olvasást ott, hogy, "kezdetkor teremtette......." Amikor jelenleg is megfigyelhetőek csillagok körül formálódó bolygórendszerek... :) Na takarodok aludni, jó éjt :)
  • TokraFan
    #403
    De jézus szövege se rossz:

    Máté ev.. "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt; És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe."

    És ezt mind besz*pják "szeretet" címszó alatt a hívők...Gratula tényleg...