Megadóztatnák a szöveges üzeneteket
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezen közművek árát is úgy kellene meghatározni, hogy aki többet fogyaszt, annak arányaiban is drágább lenne a felhasználás. Így lenne igazságosabb.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A net elérésért forgalmi adót fizetsz. Elegendőnek kell lennie.
Az internet ugyan olyan alap közmű mint a gáz, víz és elektromos áram.
Nem ezen kell befoltozni a költségvetési lyukakat.
Az internet ugyan olyan alap közmű mint a gáz, víz és elektromos áram.
Nem ezen kell befoltozni a költségvetési lyukakat.
Előbb-utóbb oda lyukadunk ki, hogy a netezést kell adóztatni, méghozzá a forgalom után lehetne valamiféle kisebb adó - az lenne a legkevésbé rossz.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Az sms forgalom nagyresze mar szolgaltatoi spam. Na erre kivetnek egy kulonadot. A szolgaltatok meg egyszeruen megemelik az sms-ek kuldesenek arat. Ez szinte senkit nem erint kozvetlenul. A sajat spam smseik arat meg beepitik a percdijakba ahogy eddig is.
SMS? Azt csak kapni szoktam:D Meg adóztatják a szolgáltatókat?
Bérbe vehet? reklámfelület...
Mi a faszom az az SMS? :D Legalább 1-2 éve nem küldtem már olyan izét. Ezzel az adóval nagyot fognak szakítani az biztos...
sms??? lol... valamikor utoljára a múlt évtizedben küldtem az utolsót egy haveromnak.
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
Borzasztó egyszerű a helyzet: eddig bejött a költségvetésbe x mennyiségű adó, de ahogy egyre többen mondják le a vezetékes telefon előfizetésüket, mert már nem használják, ez csökken. A politikusok azonban nem akarják a támogatási rendszert megbolygatni, azokat csökkenteni, ezért a legegyszerűbb az, ha ugyanazon szektort érintően egy új technológiát adóztatnak meg. Ez egyértelműen nagyon félresikerült módszer (főleg, hogy az SMS is már elavult), de egyébként dolgozni kellene: áttekinteni, hogy kit és miért támogatnak, valóban közcél-e, továbbra is jogosultak-e a célzottak stb. Ez jóval nagyobb, és nagyon népszerűtlen munka, hiszen előfordulhat, hogy sokan akik eddig pénzt kaptak az államtól, már nem fognak. És akkor a politikust nem választják újra.
Utoljára szerkesztette: Cat, 2018.12.17. 23:28:01
Utoljára szerkesztette: Cat, 2018.12.17. 23:28:01
:D
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Az iMessage, Messenger, Skype, Viber és egyéb felhasználók meg mennek a sittre adóelkerülés vádjával.
"Ez nem a 2x adóztatás tipikus esete?"
De az. Viszont egy ideje ez már senkit nem érdekel. Nálunk például az adóra is fizetsz adót, mikor mondjuk tankolsz vagy bármilyen memóriás cuccot veszel...
De az. Viszont egy ideje ez már senkit nem érdekel. Nálunk például az adóra is fizetsz adót, mikor mondjuk tankolsz vagy bármilyen memóriás cuccot veszel...
akkor valami 2x adóztatva vagy nem értem. Kapok egy számlát amiben van x perc beszélgetés és x darabb sms, aminek a bruttó ára x dollár. De ebből az sms után még plusz adót kell fizetnem? Ez nem a 2x adóztatás tipikus esete?
Na és mi van a feltöltős cuccal? Ott előre fizettem ki mindent. Azt hogyan fogják adóztatni? Vagy azt mondják, hogy ebbe a szolgáltatásban van mondjuk 40 sms akkor már előre megadóztatják azt a 40 sms-t is amit még el sem használtam (és lehet nem is fogok?)
Amikor már nem tudnak mit lenyúzni az emberről jönnek a hülyeségek. De itt nem szavad megállni sztem: karakterek után kellene az adót fizetni, mert az milyen már, hogy nekem egy szó után is annyi az adóm mint annak aki 160 karaktert ír le?
Na és mi van a feltöltős cuccal? Ott előre fizettem ki mindent. Azt hogyan fogják adóztatni? Vagy azt mondják, hogy ebbe a szolgáltatásban van mondjuk 40 sms akkor már előre megadóztatják azt a 40 sms-t is amit még el sem használtam (és lehet nem is fogok?)
Amikor már nem tudnak mit lenyúzni az emberről jönnek a hülyeségek. De itt nem szavad megállni sztem: karakterek után kellene az adót fizetni, mert az milyen már, hogy nekem egy szó után is annyi az adóm mint annak aki 160 karaktert ír le?
Mess with the best, die like the rest Linux4ever