12
  • Tetsuo
    Ezen közművek árát is úgy kellene meghatározni, hogy aki többet fogyaszt, annak arányaiban is drágább lenne a felhasználás. Így lenne igazságosabb.
  • _svd_
    A net elérésért forgalmi adót fizetsz. Elegendőnek kell lennie.
    Az internet ugyan olyan alap közmű mint a gáz, víz és elektromos áram.
    Nem ezen kell befoltozni a költségvetési lyukakat.
  • Tetsuo
    Előbb-utóbb oda lyukadunk ki, hogy a netezést kell adóztatni, méghozzá a forgalom után lehetne valamiféle kisebb adó - az lenne a legkevésbé rossz.
  • kvp
    Az sms forgalom nagyresze mar szolgaltatoi spam. Na erre kivetnek egy kulonadot. A szolgaltatok meg egyszeruen megemelik az sms-ek kuldesenek arat. Ez szinte senkit nem erint kozvetlenul. A sajat spam smseik arat meg beepitik a percdijakba ahogy eddig is.
  • barret
    SMS? Azt csak kapni szoktam:D Meg adóztatják a szolgáltatókat?
  • SanMaster
    Mi a faszom az az SMS? :D Legalább 1-2 éve nem küldtem már olyan izét. Ezzel az adóval nagyot fognak szakítani az biztos...
  • Kissssss0 #6
    sms??? lol... valamikor utoljára a múlt évtizedben küldtem az utolsót egy haveromnak.
  • Cat #5
    Borzasztó egyszerű a helyzet: eddig bejött a költségvetésbe x mennyiségű adó, de ahogy egyre többen mondják le a vezetékes telefon előfizetésüket, mert már nem használják, ez csökken. A politikusok azonban nem akarják a támogatási rendszert megbolygatni, azokat csökkenteni, ezért a legegyszerűbb az, ha ugyanazon szektort érintően egy új technológiát adóztatnak meg. Ez egyértelműen nagyon félresikerült módszer (főleg, hogy az SMS is már elavult), de egyébként dolgozni kellene: áttekinteni, hogy kit és miért támogatnak, valóban közcél-e, továbbra is jogosultak-e a célzottak stb. Ez jóval nagyobb, és nagyon népszerűtlen munka, hiszen előfordulhat, hogy sokan akik eddig pénzt kaptak az államtól, már nem fognak. És akkor a politikust nem választják újra.
    Utoljára szerkesztette: Cat, 2018.12.17. 23:28:01
  • Macropus Rufus
    :D
  • M2 #3
    Az iMessage, Messenger, Skype, Viber és egyéb felhasználók meg mennek a sittre adóelkerülés vádjával.
  • M2 #2
    "Ez nem a 2x adóztatás tipikus esete?"

De az. Viszont egy ideje ez már senkit nem érdekel. Nálunk például az adóra is fizetsz adót, mikor mondjuk tankolsz vagy bármilyen memóriás cuccot veszel...
  • Macropus Rufus
    akkor valami 2x adóztatva vagy nem értem. Kapok egy számlát amiben van x perc beszélgetés és x darabb sms, aminek a bruttó ára x dollár. De ebből az sms után még plusz adót kell fizetnem? Ez nem a 2x adóztatás tipikus esete?
    Na és mi van a feltöltős cuccal? Ott előre fizettem ki mindent. Azt hogyan fogják adóztatni? Vagy azt mondják, hogy ebbe a szolgáltatásban van mondjuk 40 sms akkor már előre megadóztatják azt a 40 sms-t is amit még el sem használtam (és lehet nem is fogok?)
    Amikor már nem tudnak mit lenyúzni az emberről jönnek a hülyeségek. De itt nem szavad megállni sztem: karakterek után kellene az adót fizetni, mert az milyen már, hogy nekem egy szó után is annyi az adóm mint annak aki 160 karaktert ír le?