206
Total War: Three Kingdoms
-
Hunor1 #166 ...azért akarnék a spy-al mozogni hogy új frakciókat fedezzek fel, mert jó lenne a diplót növelni velük. mert most csak az a pár karakterrel lehet üzletelni akik körülöttem vannak. (azok is java részt háborúban) -
Hunor1 #165 ja, még csak próbálgatom, a régi reflexek szerint. nem nézegettem a viszonyokat. 1 kérdés: most lett 1 spy-om. ezek nem mozognak a térképen úgy mint eddig? mert most vlami fölsalatti hálózatba került. köszi -
sakkay #164 Ne várd meg míg 0 lesz, és nem visszahívod, hanem kirúgod. Esetleg megadod neki amit kér.
Amúgy nagyon elkúrtál valamit, gondolom szartál rá ki kivel, van jóba, meg ki mit szeretne. -
Hunor1 #163 ja, hagytam is ezt a kampányt a picába... a 2 lázadó sereg erősebb is volt mint a magára maradt fater ( el is foglalták az 1 db városomat. ráadásul megjelent a határnál a Lu Bu egy fullos sereggel:(((( totál bukó..... -
Hunor1 #162 hahahaha, ez szíven ütött! :)))) -
#161 A visszahívott generális lehet a valódi apa. :D -
hillman #160 Az alakulatok egy része vezérfüggő. Bizonyos alakulatokat csak bizonyos vezérrel tudsz toborozni. katapultot a kékkel, nehézgyalogost a zölddel. Ez speciel idegesítő. -
hillman #159 Kellett neked félrekúrni. -
ShaiHulud #158 valamit nagyon rosszul csinalsz szerintem. -
Hunor1 #157 nabasszus! ez milyen idiótaság már????!!!! valóban kitört a polgárháború, DE! az EGY körrel előbb felnőttkorba lépő fiam lázadt fel!! (legalább is ő a kommander a lázadóknál) , a feleségem(!!!) vezeti a másik lázadó sereget!???????!! , ja és a 22 éves lányom is a lázadó sereg kapitánya... no ez "szép" de szerintem teljesen unrealisztikus!! az ok hogy a visszahívott generális fellázad, no de hogy a feleség+a 2 gyerekem is????? -
Hunor1 #156 hali. visszahívtam egy tábornokomat mert már 0 volt a lojalitása. gondolom bármikor fellázadhatott volna(?) no most ilyenkor mit lehet várni tőle? fellázad és kap 4 retinue egységet vagy fullos sereggel , lázadóként megjelenik a térképen és polgárháború lesz? -
kopaszeger #155 lehet hogy én vok béna de a kifejlesztett új egységeket hogy vagy hol tom képezni? -
ShaiHulud #154 fuuck meghalt oregkorban a faction leaderem yuan shao, azthittem kicsit tovabb fog elni, 65 evig birta csak :( na majd a fia yuan tan beteljesiti a kuldetest:) -
CrashBoostZoom #153 Most lebuktam. Az igazi nevem Chengtian Guangyun Shengde Shengong Zhaoji Liji Renxiao Ruiwu Duanyi Qin'an Hongwen Dingye, valamit 30-szor olvastam a "Háború művészete" könyvet. :D -
sakkay #152 Igazi családneved?
Csak nem valami Liu, vagy Csiang??? -
CrashBoostZoom #151 Én marha jól szórakozok. Elárulok és bedarálok mindenkit. Már régóta vágytam arra, hogy ebbe a történelmi korba és helyszínre vigyen a Total War engem. A nevekkel nincs gondom. :D -
Hunor1 #150 köszi majd kérdezgetek én . hasznos lehet, mert én még csak a 16. körben vagyok -
sakkay #149 Kiváló a játék. Most küzdök királyként a császári címért-soha nem volt még ennyire bonyolult és részletes TW játék. Az egyik kémem pl. fejedelem lett abba a családba ahova küldtem , a karakterekre nagyon kell figyelni-majd úgyis rájöttök egy 20 óra játék után- és nagyon állat az is, ahogyan totál másra képesek az alap kategóriájuk szerint is. Simán bukhatsz játékot a kö9zepén is-pl gazdasági összeomlás-vagy egy komoly diplomáciai hiba miatt és a karakterek ellenállása miatt is. Nem volt még ilyen tw, ami nem azért nehéz a végén-mert direkt vannak bele téve gátak, hogy nehéz legyen. Mondom ezt úgy, hogy utálom a kínai neveket-és nagyon nem szeretem a kínai történelmet. Ugyanez középkoriba srácok......mondjuk a családi életem épsége miatt tán nem is baj Ha valakinek kell segítség és konkrétan kérdez segítek, de nem akarok mindent leírni, mert órákig lehetne. -
Hunor1 #148 köszi -
ShaiHulud #147 hiba nalad ha neheznek talalod (rankjaidat kell unlockolni prestige pontokkal, de reformoknal is van hogy +2 administrator poziciot unlockolhatsz), a szinek ellen meg rakd at a video settingsben a post efffectet romancerol recordsra es akkor "komorabb" szineket kapsz. A nevek viszont tneyleg zavaroak, de ezzel nem lehet mit tenni, minden egyes nev tortenelmi szemely volt, kb mindegyiket ki lehet googlezni ki es mi volt pontosan. meg lehet szokni amugy, es kesobb ahogy fogynak a szereplok egyre letisztultabb lesz.
-
hillman #146 Sikerült 108 körből csödbe vinni a Sunokat. A térkép negyede megvolt. Csak pénzem nem volt a városok fejlesztésére. Ahogy nött a birodalmam ugy csökkent egy idö után a pénzem. A lakosság nőtt(ha nincs hova szaporodni morcosak lesznek), a fejlesztések elmaradtak és ha nem csődbe megyek akkor rámlázad az egész.
Szokni kell még P-vel.
-
Hunor1 #145 háááááát..... 16 kör még csak a Yuan Shu-val . egyelőre nem vagyok lenyűgözve:( . nagyon zavarnak ezek a kibaszott kínai nevek! pedig még alig vannak körülöttem, így még nem sokkal tudok diplomáciázni. de állandóan csak a kurva kínai karakter neveket kéne memorizálnom. a faszért nem lehetett volna úgy mint s Shogunban hogy a klán nevek szerepelnének ( Mori, Hojo stb.) a másik hogy az egyik hadvezérem már lassan fellázad, mert magasabb court pozícióra vágyik, de honnan a faszból adjak neki amikor még mind lokkolva van????? egyszer már adtam neki fizu emelést de visszaesett. + 1-2 másik is elkezdett magasabb pozicióra vágyni, aki 1 körrel előbb még elégedettek voltak ! az egységek színei katasztrófálisan rikítóak (nekem piros), aztán úgy néznek ki mint a mikulások! :((( ráadásul mind egyforma klón :((( -
#144 Na ez meg nekem hasznos, koszi! -
Hunor1 #143 No van már is jó pár MOD !
3kingdom kezdeti modok -
Hunor1 #142 köszi, nézem. -
#141 Kell hozza par ora, sot megtanulni az uj kezelofeluletet sem lesz egyszeru.Vagy a skillek, targyak, egysegek, fejlesztesek szinergiaja is rengeteget szamit.Nekem mindenesetre megeri a befektetett idot, kurvajo kis game lett.
ItalianSpartacus ez a srac pl. nekem rengeteget segitett a tutorialjaival. -
Hunor1 #140 értem, köszi. amitől félek (mint alább már írták) hogy itt érthetetlen karakter nevekkel kell diplomáciázni, és sokszor azt sem tudni hogy egyáltalán hol helyezkednek el a térképen. Pl. a Rómában tudtad hogy a gallokkal vagy az egyiptomiakkal állsz-e tárgyalásban. és ők merre is vannak ... -
#139 Nem fogsz csalodni ha szeretted az eddig TW-ket, szerintem az eddigi legkomplexebb es legszorakoztatobb.A Warhammert nem tudom, az engem nem erdekel.
Hiaba irja a tutorial Cao-caora hogy a legkonnyebb, szerintem egyaltalan nem.Liu Bei szerintem jobb, bar meg egyikkel sem fejeztem be a kampanyt.Arra figyelj hogy Yuan Shao-t nyird ki minel elobb mert a 30-40. kor utan elkezd bedurvulni.Vagy kezdj vele :)
Egyebkent erdemes kiprobalgatni mindegyiket mert nagyon kulonbozo a jatekmechanika a frakciotol fuggoen.
Ha pedig folyamatos kihivas kell, es nem szeretsz lassan epitkezni akkor kezdhetsz valamelyik banditaval.(Zheng Jiangnak pl folyamatosan hoditania kell hogy fenntartsa a sajat hirhedtseget, ami nala az egyik legfontosabb dolog)
-
Hunor1 #138 Hello. na, beadtam a derekam, én is megvettem (csak most tölti a steam, sajna ma még nem tudok vele játszani) . addig is tudtok ajánlani kezdő karaktert , ami elég izgalmas? (minden TW játékkal játszottam eddig, kivéve a fantasy szarokat) -
hillman #137 Már értem. Lezuzott seregben lezuzott katonát swapoltam. Igy abban sem lett több katona.
Követni is alig lehet kivel háborúzok és kivel nem. Kb mindenkivel. védtem ugy várost, hogy nem jöttem rá melyikben csatáztam. honnan? ki? Idö lesz mire átlátom.
A legészakkeletibb társasággal a sarokbol kiindulva kényelmesen de harcolva tudtam haladni. Szisztematikusan sorban, zászlóktól függetlenül.
Délen a sunokkal sokkal lassabban lehet haladni. Csak a han birodalom egybefüggő déli maradéka. Szinte nincs ellenség, de minden fejletlen és a tartományok alig hoznak pénzt.
A térkép közepén folyamatosan félelmetes kavarás megy. Ott nem merek még kezdeni.
Ahogy nönek a városok ugy lesz egyre több hely az épületeknek. minden városszint több lakost enged. ha több a lakos akkor vagy kihalnak, vagy felépitjük gyorsan a nagyobbat. Volt, hogy ostrom után lecsökkent az elfoglalt város szintje és volt, hogy nem. Ezt még nem értem.
-
KingPunisher #136 Vélemény
Part 1
Limitált verziót vettem meg elég szép izléses de papírdobozos megoldás. 3DVD meg 1 térképet tartalmaz, összeségébe nem rossz de azért a fémdobozos WH-es megoldásnak sajnos a nyomába sem ér.
A játék simán indul a kezelőfelület menü letisztult, izléses.
Nos még csak belenéztem a játékba így nehéz lenne bármit is mondani, inkább csak az első benyomásokat írom le.
A hangulat ugye erősen ízlés kérdése, ebben számomra a WH verhetetlen itt nem éreztem semmi egetrengetőt, a grafika nem rossz de én előrelépést sem igen látok, nem másznak le az egységek a monitorrol bár azért egy WH világban könnyebb látványosat alkotni, talán e miatt nekem kicsit olyan "szürke".
Az viszont elsőre látszik, hogy nagyon mély a játék sokkal több dologra kell figyelni több lehetőség és opció van, elsőre kicsit talán rémisztő is játszottam pár TW-t de azért sok dologot keresni szokni kell.
Olyan felnőtesebb komolyabb (én nem A romantikus vagy milyen mondba tolom hanem a normál régi stílus) a WH kissé Casualabb ehhez képest, persze hogy aztán a sok lehetőség mennyire jelentős valójában ehhez sok sok ora játék kell.
Ami tetszik hogy a hősök toboroznak és nem egyből fullos seregek készülnek hanem csupán pár fős csapatok amik lassan töltődnek fel.
Illetve van ellátmány nem csupán az aranyra kell figyelni.
A diplomácia meg oriásit fejlődött.
Így elsőre.. nos nem pisiltem magam alá de van pár érdekes izgalmas dolog szóval tolom és majd elválik.
Mivel sokan megvették ezért tuti lesz rendes support millio DLC .. nos meglátjuk..
Utoljára szerkesztette: KingPunisher, 2019.05.27. 13:11:23 -
#135 Úgy emlékszem, van valami "Alternative unit cards" az opciókban, de még nem néztem rá, mit csinál. Valószínűleg ezt. -
Hunor1 #134 hali. nézegetem a videókat és az tűnt fel hogy van olyan videó ahol az egységkártyák kidolgozottak ( tehát az arc és a ruha v. páncélzat meg van rajzolva) , más videókban meg azt a "szellem" egységkártyát látom ami sok vihart kavart. ( tehát csak valami szürkés sziluett, és csak a fegyver kidolgozott). remélem értitek mire gondolok és nem kell most képeket linkelnem? :) -
ShaiHulud #133 "A seregben az alakulatok lecserélhetők, de ugyan annyiba kerülnek mint ha kirugnánk és felvennénk helyette újat. 2 klik spórolás"
nem csak annyi, az az elonye a swapnak hogy kapasbol majdnem teljes letszamu lesz az egyseg, mig ha kirugod es recruitolsz az tobb kor amire felverbuvalodik maxra. -
kopaszeger #132 köszi az infót
-
hillman #131 Nem egy med2, de az az utániaknál már a 2. pecs elött is jobb. Nem hiszem, hogy régi motoros megbánná az árát.
Csatanehézséget feltettem fullra. Meglepetések nem értek. Viszont továbbra se tud visszavonulni és utolsó parasztig támad.
Visszajátszottam egy nehezebb csatát, hogy hátradőlve élvezzem. Gyöztes csatát vettem föl és minden visszajátszásban kikapok.
A britannia és a törpösgyíkos ötvözete.
A részekre osztott tartományokat és a korlátozott építési lehetöségeket nem tudom megszeretni.
A szép nagy új térkép még ismeretlen s ezért már megéri megnézni. (Meg az is, hogy akkoriban a sárga folyó 800 km-rel odébb folyt a tengerbe mint manapság és a mai térkép van alatta. A vizi hadviselésre is alkalmas csatornákat sem láttam a térképen.)
Újítás: 1 vezérhez max 6 alakulat rendelhető. Egy seregben max 3 vezér lehet. A különbözö típusú vezérekhez különbözö katonákat vehetünk fel. Vannak átfedések, de katapultot csak ijjászliderrel tudtam felvenni viszont halála után bárki felvehető helyette; már akire van pénzünk. A seregben az alakulatok lecserélhetők, de ugyan annyiba kerülnek mint ha kirugnánk és felvennénk helyette újat. 2 klik spórolás.
+a roma1hez és a med2-höz is kiadták ezt modban ezzel a cimmel ráadásul, s CA folyton leszedette mindenhonnan. Mi meg buzgón többször visszatettük. mivel azokkal játszottam igy ezt nagyon vártam.
++az első játék aminél bekapcsolt a videokártya hűtőventilátora. Ezidáig a passzív is elég volt neki.
+++ gyorsabb a körváltás mint bármely eddigi tw-ben.
-
#130 Kiváncsi vagyok rá! Majd írjad -
KingPunisher #129 Én sem éreztem hogy ez must have.. de aztan ma megvettem mivel elég jó értékeléseket kapott, rekord játékosszám ( bár gondolom ez kina miatt van) valamint mindeki elég jokat ír róla a steames kommenteknél..
Ha játszottam vele pár órát majd írok, milyen mondjuk a warhammereshez képest vagy egy Shogun 2-vel összevetve.. -
#128 Nekem az összes megvan de én sem érzem hogy ez kellene nekem. :( -
kopaszeger #127 Majdnem az összes Tw megvan eredetiben,tegnap néztem yt-on róla játékmenetet. Valahogy engem még mindig nem fogott meg,írjatok már róla pár sort hogy mi lett benne annyira jó,kedvenc stratégiai játékom, hátha akkor kedvet kapok én is.