1078
New World - Az Amazon Survival/MMO hibridje.

SG.hu Discord
  • AnuluWork #745
    Nem. Többezres ajánlatok voltak. Volt már olyan, hogy olcsó volt, megvettem pár százat szarhugyért. beraktam normális áron. Rá egy perccel bekerült 0,01ért többezer ugyanabból ...

De meg fogom nézni ma, mert nem játszom vele minden nap.
  • ToxiMaxi
    Szerintem az elég nagy probléma, hogy a késztermék olcsóbb, mint az összerakásához szükséges anyagok. Mintha az egyes profession-ök nem bírnának értéket. Persze ebbe belejátszik az is, hogy küldikkel van mindenki rákényszerítve szinte az összes szakma húzására.
  • mikromanus
    Akkor téged beszopattak valami beugratós egy darabos ajánlattal. Mert a rawhide bűn olcsó, de bőven nem 0,01, az olaj meg pláne (0,6-0,9 közti). Eladtad ami volt?

csak vásárold fel ezeket a balekfogó ajánlatokat és rakd ki normál áron! Vagy használd!
  • Normen76
    Nekem egyedül a raktárhely ami kevésnek tűnik. 3 városban tárolom a cuccot, és néha azért zavaró, hogy ide-oda pakolgatnom kell, hogy adott városban, adott szakmához ott legyen ami kell, és helyem is legyen ha hazatérek teli tatyóval. Simán lehetne 3 vagy 5 ezer hely a raktárban, főleg amellett, hogy tier-4-5 méretű táskákkal 1000 felett van a tárhelyed a karakternél. Ehhez képest 1000-ről indulsz a raktárban. Persze növelheted a városrepuval, ládákkal ha van a városban házad, de nekem mindig szűkös a hely.

undY1ng, ne haragudj nemtom te mit nézel de a Muspelheimen soha nem volt a rawhide, vagy az iron ore, fiber 0.01 az ezer. Most 0.15, iron ore 0.24, iron ingot 0,65, a fibers 0,16 és ez csak Everfal. Mindenhol máshol jobb az ára. DE ha azt nézem pl. hogy Steel ingot-ot nem nagy művészet legyártani 1000 db-ot és ára 2,18 gold darabja vagy több bárhol másol Everen kívül (ált 2.40-2,50). Még mindig szedheted a pénzt az alapanyagokkal ha más ötleted nincs. Starmetal ingot 5 arany per db. szal lehet keresni ezekkel, ha nagyon szakmád sincs. Ennél csak jobb áron voltak a közelmúltban ezek. Star metal csákányt, baltát nyúzókést adtam el már 500 goldért is, de még most is elmegy 150-200-ért várostól függően. Tier 4 pecabot ugyanez, és ezeket hamar el lehet érni, könnyen le lehet craftolni. 100 skill szintet elérni nem nehéz bármely szakmában. 150-re felhúzni már komoly kihívás egy mérnök, ékszerész szakmát, vagy a akár az Outfittinget vagy bármi mást. De pl. a fegyverkovács, páncélkovács szakma, mindkettő 75 felett van nálam és soha nem húztam egy pillanatig sem, a town küldikben leadtam amit kérnek néha hozzá, minimális alapanyag, de tényleg fillérekből legyárthatod (set uf Rugged iron armor és társai). Adják a szakmához az XP-tz, városhoz a reput, és a pplayer alá az xp-t és kb semmi alapanyagba nem kerül, mindenből a legkisebb kell, kevés vas, kevés tier 1-2 bőr, kevés fiber. 10 percenként 2-3 alakommal leadhatod. No de nem akarok én senkit győzködni, aki szerint szar a játék, annak úgyis az :) NEm akarok ügyvédkedni, nem tetszhet mindenkinek.
    Utoljára szerkesztette: Normen76, 2021.10.23. 15:56:35
  • undY1ng #741
    Én is Muspelheimen vagyok de jelenleg 0.15 a rawhide / db-ja. Van egy nagyon jó spot Cutlass Key közepén. Vár körül vannak ilyen corruptedes állatok és 10 perc alatt össze is jött 2K hide.
    Szóval sztem is az alap mati árak azért igen jó árban vannak és ez jó!
  • AnuluWork #740
    Én próbáltam eddig nézni, hogy milyen buildek a menők, de 60 alatt kb. mindenki (a játékosok 60%a tutira) csak harcol abban, ami van. Stattól függetlenül.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.10.23. 10:48:26
  • AnuluWork #739
    Muspelheimen lementek az árak. Egyes városokban - mivel a nép lusta futni - megvesznek pár dolgot, de a legnagyobb gond az utazás (teleport, kék lötty v. séta). A rawhide is 0,01 körül ..., a lőszer, a ... minden szar áron. Fish filet, oil, kb. zérón. 5000es mennyiség is töredéke bármilyen profitnak. Nem volt ez mindig így, de most így van. :(

Pl. nincs t5 smelter a szerveren sehol, de van egy rakat t5 cuccom amit el tudnék craftolni, ha lenne smelter. :D

Kevés azothból az 1000, mint limit. Így amikor a zsákmánnyal visszautazol, hogy eladd, azonnal kuka minden amit farmoltál. :)

Csüt este 48 voltam, és péntek este lettem 52. Kb. 5 percet harcoltam ... :D Szóval, a városi küldik és a szakmázás, tényleg jól hoz xpt, de most még a fejlődésbe ölöm a manit, 60ig. Utána vsz rendeződnek a dolgok, mert csak pár cucc kell majd, ami jobb. És azok is áron alul vannak jelenleg.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.10.23. 10:48:51
  • Normen76
    Én az elején simán fibert és rawhidet szedtem ha kellet a zsé. A sima kisbőrért még most is adnak helytől függően 0.30 goldot. 1000-ret percek alatt összeszedsz és az 300 gold. Nagyobb szinteken 80-1120 goldot ad egy sima küldetés, ha szakmád van, pl. mérnök, még most is jól hoznak a csákányok, sarlók stb. simán eladom 200 gold felett darabját. DE ha vasat bányászol, amiből aztán mindenhol van rengeteg, 0.30 gold darabja, de a bőr gyorsabb szerintem. A kezdő alapanyagok jól tartják az árukat, nekem ez kifejezetten tetszik a játékban. Jó szakmát kell választani. Sima Stonecutting is jól keres a drágakövekkel, 1000 ig felvinni nagyon könnyű ha csak követ bányászol alapból, már azzal is. Én Engineeringgel kezdtem, mert szerszám mindenkinek kell a pecabottal együtt kapásból játékosonként 5 db. és nagyon nem mindegy milyen minőségűt veszel, mert nagyon sok szintig veled marad a steel szerszám, vagy a starmetal cucc. NAgyon meggyorsítja egy jó szerszám a farmolást, kraftolást. Rengeteg pénzt lehet ezekkel keresni. MA este lettem meg hatvan, csak szerszámokkal ma kerestem 5000 goldot. Persze nyilván nem megy ez így minden nap, ez eddig abszolúte rekord nálam, de megvan a zsé mindig táskára, ládára, páncélra, ékszerekre, amire kell és van 25 K most is tartalékban, pedig ma teljesen felöltöztem az AH-ból. Szal sok pénzt ki lehet szedni a játékból, meg kell találni a módját, vagy azt a módszert ami szórakoztat és szívesen csinálod. Horgászat is jól hoz, sok szakma használja a nyersanyagokat amit kipecázol. Azt is fiygelni kell, hogy hol van megfelelő szintű kraftoló épület kifejlesztve, ahol pl. magas az arcane asztal, oda kell vinni eladni az arcane alapanyagokat stb. Mert a lustaság nagyúr :) Volt hogy pl. a Tier IV pecabot Everben 80 goldért ment, Brightwoodban meg eladtam 300 ért. Elég lett volna átmenniünk érte, de nem mentek, megvették 300 ért, mert ott a piacon nem volt senki aki árult csak én :) PErsze amit eladni akarsz abból nem szabad sajnálni az azothot, különben nem veszi a kutya se, de jön az Azoth mindenből, küldiből, farmolás közben, portálokból, van dögivel, nekem spec sosem volt az az érzésem h kevés lenne. Bőven jut utazásra, kraftolásra is.
    Utoljára szerkesztette: Normen76, 2021.10.23. 01:46:09
  • nordan
    ugyebár nincsenek altok, új playerek....szépen lassan mindenki 60-as lesz és nem lesz semminek értéke.......furcsa világ lesz, mivel kb mindenkinek fel kell húznia minden skillt 200-ra
  • nordan
    villám matek, mivel ugye 2200-2500 player van a szerveren és már nekem is kezdenek maxos 200-as /bőrös, posztós/ szakmáim lenni és ha nem lenne 24 hrs CD akkor kb 150-200 db lila maxos anygot tudnék lecraftolni pár hét és nem lehet eladni senkinek semmit :D mert ez a 2500 ember nagyon gyorsan fel lesz öltözve 600-ba
  • undY1ng #735
    Tier 4 alatt nem nagyon éri meg. Általában azt érdemes ami csak egy attribútum ágra ad pontot. Pl. 20 Dex.
  • AnuluWork #734
    Ti melyik statos cuccokat (fegyó, ruha) szoktátok berakni a marketre? Mi az amit elvisznek?

Annyira csóró vagyok, mint még MMOban soha. :) Nem pakolgatok be cuccot, mert ami a szintem alatti szétszedem, ugyanis ami a marketen van, az sokszor pár mani. Farmolni kellene, de olyan jól elvagyok ... De ultra csórónak érzem magam.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.10.22. 17:22:55
  • PiszkosFred
    Igen, a frakción belüli költségcsökkenéssel tisztában vagyok (két területünk van, olcsón utazok, plusz egy harmadik a testvér csapatnak, oda is kedvezménnyel, a többi viszont ház nélkül "zsebbenyúlós" ) Mindenesetre nekem nem tetszik az azoth költség, craft+utazás mellett folyamatosan azért grindoljak agyatlan portal bezárásokat, hogy feltöltsem 1000-re a készletet? Akkor legalább legyen 5000 a limit és bejárnak egy ideig a készlet. De, ez van, megoldjuk, nyilván :)
  • mikromanus
    Nagyobb súlya van az uralomnak. Saját területek közt olcsóbb. Ha te vagy a domináns frakció még egy óriási kedvezményt kapsz. Ha a te guildedé a terület még egy szép kedvezmény.

Más oldalon meg ott a ház lehetőségként. Nincs se táv, se súly büntetés és azoth költség: Csak ha cd-n akarod használni, de az is aprópénz.

Enélkül picit súlytalan lenne az egész.
  • PiszkosFred
    Nyilván csak egy tipp a részemről, ami vagy úgy van, vagy nem. De nem is bétára vagy livere gondoltam, hanem még a belső fejlesztői verziókra, prealfa környékére, hogy akkor még esetleg ingyen volt az utazás (vagy másként zajlott), mert egyébként nem tudsz értelmet adni annak, hogy a teleportokat miért lehet "use"-olni, amikor proxival aktiválódnak és mellőle bármikor ugorhatsz, "használat" nélkül. Ezért gondotlam az, hogy mint más mmoban, a "wayshrine"/teleport rendszerrel utazva esetleg anno ingyenes volt a dolog, amelyet akkor tudtál megtenni, ha konkrétan rákattintották a teleportra.

De mindegy is, idegesítő a rendszer, kvázi 3-4 ugrás után mehetsz farmolni portálokat azothért...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.10.22. 16:47:27
  • mikromanus
    Amikortól követem azóta nem voltak ingyenesek. Csak nem egyedül ilyen fogadóba hazateleportálás volt, hanem bárhonnan bármikor visszateleportálhattál egy gombnyomással a mentési pontok egyikére (közeli város, tábortűz, vagy ház, vagy fogadó). Nem kellett öngyilkoskodni hozzá. Ezt szedték ki éles indulásra. Most már csak a kocsmába mehetsz azonnal ingyen. (+a házadba de az később van és induláskor nem volt opció) Vagy ha meghalsz akkor válogathatsz és fizetheted a javítást.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2021.10.22. 16:43:51
  • howey74
    Ááá az éjszakába torkolló vanquiselések. Imádtam!
  • howey74
    Valószínű, hogy úgy van ahogy írod, de ezzel kezdeniük kellene valmit, mert ez így nem jó. Pedig annyia ígéretes mmo ez. Kár lenne veszni hagyni. Rengeteget próbáltam már. Van amelyiket évekig nyomtam. Nekem még mindig a gw1 az etalon!
  • PiszkosFred
    Igen, de ezert jo, ha van egy hazad a kereskedelmi HUB kozeleben, mert oda X orankent be tudsz teleportalni (mint a kocsmaba), de sajat haznal nem szamit, hogy tul vagy e terhelve, vagyis nagyobb grind korut utan sem kell gyalogolni.

Mai napig meg vagyok rola gyozodve, hogy eredetileg a teleportok kozotti utazas ingyenes volt (ezert maradt benne a "use" gomb is ezeknel), csak kesobb, a jatekosok haladasanak lassitasa miatt raktak "fizetosse" meg ugy is, hogy a portalnal allsz kozvetlen. Annyira osszecsapott es hianyos az endgame vagy a high lvl kontent, hogy szerintem idot akartak ezzel is nyerni, a lassitott progresszel. Csak hat a jatekosok nem arrol hiresek, hogy lassan fejlodnek, igy lassan mindenki eler az 40-50-60as szintre es rajon, hogy nem sok minden van ott, csak ujabb grind latastol mikulasig.
  • mikromanus
    A paraziták hagyták leromlani miután elfoglalták Brightwoodot. csak felnyomták a taxot mindenen extreme-re és addig szipolyozzák a területet amíg lehet. Jobb esetben holnap elpicsázzák őket, de ez azért kérdéses...
  • AnuluWork #725
    Köszi. Elképesztő, ahogy megnőtt a tárhely, ez elképesztően sok így ...
  • AnuluWork #724
    Ne már, hogy Muspelheimen nincs T5 Smelter! :D
  • howey74
    Szerintem a legelbaltázottabb része a játéknak ez az utazási rendszer. Inkább hátrányos mint elönyös
  • PiszkosFred
    Igen a súlytól és a területi viszonyoktól mindenképpen, talán a távolságtól is. Adót nem tudom.
  • AnuluWork #721
    Ez az azoth fizetés utazásnál szinttől nő, meg ahogy nézem mennyi súly van nálad, vagy mellé még meg is tolták az adót rá?
  • AnuluWork #720
    Az elején katasztrófa volt, de vagy eltűntek, vagy nem tudom, bár anyázást néha olvasok, de annyira gáz a chat, hogy azon észrevenni valamit sokszor csak véletlenül lehet. :)
  • Madix
    Hát benéztem erre a Muspelheim szerverre... :D Komoly a chat... Tényleg nem a 3 diplomák törnek utat a chatfalon... :D Mindegy, egy transzfert megér, ahogy olvastam a következő időszakban ha úgy van, kapunk még / venni is lehet majd ilyen tokent, szóval max ugrom vissza a "megszokotthoz" . :)

Köszönöm a segítséget és jó játékot mindenkinek! ;)
    Utoljára szerkesztette: Madix, 2021.10.21. 14:22:54
  • mikromanus
    Rinyapina és drama queens akar minden népnél. Csak azokat (a nem magyarokat) nem érzed olyan kínosnak. :)

Azt szeretem amikor picsog az újonc, hogy a gonosz nagy karakter lecsapta. Mert nehogy már kikapcsolja a PvP módot! Az olyan ciki lenne. De milyen genya már és toxikus ha valaki PvP-zik más PvP-re jelöltekkel!?

No, ezek kész vannak.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2021.10.21. 13:46:26
  • ToxiMaxi
    Pont az említett probléma miatt én ha tehetem kerülöm a nagyobb magyar népességgel rendelkező szervereket. Beta alatt is, ami volt az kritikán aluli. Global szó szerint tele volt hányva, mintha egy orosz szerveren lennék...
  • Normen76
    Muspelheim szerón kb 5-600 magyar játszik, de lehet több, sőt vasz több. Több nagy magyar klán van, bár nem tudni, mennyien mennek el máshova a transfer miatt. A legnépesebb magyar klán a Black Army valószínűleg marad, de van több kisebb klán is, mindegyik frakcióban. Itt megtalálod az oldalukat: https://www.baoh.eu/ . Az oldalon rengeteg leírás, magyarázat, segítség található magyarul a játékkal, szakmákkal, fegyverekkel stb. vel kapcsolatban. Van Discord szerverük is, elég forgalmas, írnak olyanok is akik nem ak lán tagjai, bár a teljes szervert csak a tagok látják.
    Utoljára szerkesztette: Normen76, 2021.10.21. 11:34:45
  • mikromanus
    A Muspelheim szerveren jó sok magyar van. Sárga és lila oldalon is. Bár nehéz követni. Mindenesetre röpködnek a magyar szavak globalon (nem épp nemzeti büszkeségünk erősítve) :)

Deworth írt még lejjebb a költözőkről. Ha jól értem egyeztetgetnek hova menjenek és vannak páran ők is. Így az ő szerverükön is lesz jópár magyar. (ha pedig ők is a Muspelheimre jönnek, akkor meg pláne) .

• Madix
    Nem szeretem lelőni a "felfedezhető dolgokat", ezért gyakorlatilag patch notes-on kívül szándékosan nem olvasok / nézek semmit a játékról, így ezekbe az "anyagokba"én csak belebotlani szoktam, így az eddigi tapasztalat az, hogy nem nagyon találtam, kivéve persze 1-2 helyen, ahol épp átutazóban voltam. :D Én se az a HC játékos vagyok, szeretem felfedezni a dolgokat, nem sietek sehova, szóval a Tannery már 200, minden más 100+ , de egyelőre tényleg csak a lent említett probléma ami engem bosszant, minden más király. :D

A kérdésem az lenne, hogy tud esetleg valaki olyan szervert, ahol nagyobb magyar közösséget találni? Gondolom most a transzfer eléggé megkeveri a dolgokat, de jó lenne azért magyar klánhoz csatlakozni, nyilván nem egy kihalt szerveren.

Köszönöm a válaszokat!
  • PiszkosFred
    Több ezer Silvert konkrétan 10 perc alatt szedtem össze úgy, hogy csak azért hagytam abba, mert moccani sem bírtam. Bár az AH-ban baromi olcsó, húztam a mininget így inkább csináltam saját kezűleg.
  • ToxiMaxi
    US-East, Central Europe, and US-West all have server transfers available now!

Thank you for your patience and understanding while we worked to release this feature.

Go find your friends and we’ll see you in Aeternum!

Nah, ez egy kellemes meglepetés, azt hittem egy hétig még megy a huzavona.
  • Deworth
    Akit esetleg még érdekelne a közös transfer, a szavazásunk jelnlegi állása szerint vasárnap indítjuk el a szavazást hogy melyik szerverre költözünk.Jelenleg 182-en vagyunk és itt egy friss meghívó(Ami a fő oka annak hogy megint ezzel kapcsolatban írok :D).
    https://discord.gg/KVq3KFgx
  • undY1ng #710
    És hozzá kell tenni, hogy 10 perc alatt ki lehet farmolni több 1000 (ore, fiber, leather) cuccot a farming route helyeken... Nem olyan vészes az.
  • mikromanus
    Azért olcsóbb a "minőségibb", mert kell hozzá az alacsonyabb szintű anyag nagyobb számban ÉS szarásig esik: teljesen el van szabva. Dupla-tripla mennyiség esik egy-egy node-ból, azonos, vagy nem sokkal több az újratöltése, sok helyen elérhető. Lényegében csak egy nehezebben kitermelhető újabb alap alapanyag. mint a kő, víz, fa, vagy vas. Nem hozza a nagyobb erőfeszítés -nagyobb haszon elvet. Emellett a hozzáadott anyagokat teljesen elcseszték egy hete. Most tették helyre. Minden feldolgozási anyag olyan 0,01-0,05 arany közt mozgott, mert sokszorosára emelték a ládákból a dropját. Hogy miért szerintem senki se érti. Mindenesetre most kicsit rendeződik majd a helyzet. Olyan negyede-ötöde esik talán (egy-egy anyag és nem 3-5 dupla mennyiségben). Ismét lehet cél a specializálódás. :)
  • Madix
    Kicsit visszaolvasgatva, elég sok érdekesség "elhangzik" itt, de gyakorlatilag egytől egyig igaz mindegyik hozzászólás.
    Jelenleg 46-os szinten vagyok, leginkább solo-ba nyomom, nyilván ha hozzámcsapódtak vagy valami, akkor ment egy kis party, vagy expedíció.
    Számomra ami zavaró, hogy a low tier cuccok, amik tényleg szintén mindenhez kellenek (bőr, vas ), azok drágábbak mint a high tier alapanyagok.. :DDDD Ez szerintem nevetséges, én már arra gondoltam hogy a "High pop" szerver miatt ilyen szinten telített a piac..vagy nem tudom.. :D Mindenki lövöldözi a jelenlegi árak alá a termékeit minden mindegy alapon, hogy csak az övét vigyék...

Jelenleg Asgard-on vagyok, itt populációval baj nincs szerencsére, viszont terveztem egy esetleges transzfert, csak fogalmam sincs hogy hol vannak legnépesebb számban a magyarok, mert furcsa módon ezen a szerón keresve se találtam magyarokat.. :DDD
  • Marsszonda
    https://www.newworld.com/en-us/server-population-eu-central
  • ToxiMaxi
    When all worlds are back online from downtime, our plan is to monitor the framework we created without turning transfers on immediately. Once we have confirmed that the framework holds up at scale, we will turn on character server transfers in the Utopia world first, in the AP Southeast region. We will closely monitor transfers in this world, and if anything out of the ordinary occurs our team will need to make manual interventions. If all goes well, we will turn it on for the rest of the AP Southeast region, and continue monitoring. If after 8 hours our team hasn’t discovered any issues, we will fully deploy character server transfers to the other regions.

Ez megint nem túl sokatmondó infó. Majd ha minden jól megy akkor még 8 órán keresztül nézzük aztán ha addigra se találnak semmit, na majd akkor. Ez akár simán lehet egy hét is, mert hétvégén nem csinálnak semmit, de ne legyen igazam.