1078
-
undY1ng #705 Ez a pali nagyon unszimpi volt már a wow classic-nál is, nem tooom miért. :/ -
#704 Ha már ládanyitás és loot. Elég megkavarták ...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#703 biztos hogy lesz...kiszivárgott egy 130gb torrent,a twitch teljes forráskódjával,köztük egy Vapor kódnéven futó online bolt forráskódja is..szép csomag.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.10.20. 14:23:30 -
#702 Egy kicsit egyébként a játékosok, maguk is nagyon megváltoztak. Mindenki rohan, azonnal akar mindent. Nincs türelmük a küldizéshez, farmoláshoz, elmenni egyik helyről a másikra, kijátszani a játékot fokozatosan, megismerni a világot. Pár nap alatt már szaladgáltak a 60-as playerek, Az első héten már gyártották a crafterek a tier 5 cuccokat. Nálunk pl. bevett dolog, hogy elmennek 30-an farmolni együtt, hisz ugyanazt a ládát 30 player is kinyithatja. Az alapanyagot odaadják egy valakinek aki pik-pak felhúzza az adott szakmát. Ez nagyon jó közösségi meló, összefogás, stb... de pl. aki szépen egyedül farmolgat, húzza sok-sok és még annál is több óra alatt a skilljeit, annak a befektetett energiája lószart nem ér, mert a versenyben elmennek mellette. 2 óra alatt letudják amit más 3 hétig farmol. Egy MMO RPG-nél pontosan az lenne a lényeg, hogy szépen, lassan, idővel, hetek, hónapok alatt jutunk el A-ból, B-be. Mert elfogy a tartalom és nézhetünk üres szemmel magunk elé. De már nem úgy játszunk mint 20-30 éve. Minden agyon szervezve, a nagy klánok sokszor rendkívül jól szervezettek, de ugyanakkor ellehetetlenítik a szabad játékot, mert mindig speciális/kötelező feladat van amit meg kell tenni, el kell érni stb. Ezért játszom Casual klánban. Elképzelni nem tudom amúgy, mennyire nehéz lehet pl. a Black Army of Hungary HC klánjában, hogy vannak akik már a 20. WAR-ukon is túl vannak. Én még PVP-zni sem PVP-ztem senkivel :D. Egy szaros Duelt sem :). Minden elismerésem nekik.
Rengeteg energiát, játékidőt felemészt a sok harc, napi szintű támadás/védekezés kötelező jövésmenés, szervezés, kötött, kötelező program. Nincs választásuk, mert így tudnak elérni valamit, talpon maradni, területet szerezni, mert mindenki (többi vezető klán és frakció) nyomja mint az állat. Talán szerencsésebb lenne, ha heti 2 nap lehetne WAR pl. mert ez a rendszer elég nagy iramot diktál, amit akkor is tartani kell, ha már nincs a játékosoknak kedve hozzá. Szal másként játszunk mint 20 éve, minden azonnal kell, vagy előbb.. Elvész a játékélmény közben. Ezért élvezem én, ha elmegyek horgásztúrára és csak barangolok órákon át, áztatom a zsinórt, vagy nézem a csákány nyelét, lazán nyugiban, élvezem a játékot.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2021.10.20. 14:04:01 -
#701 Értem. -
#700 A tulajdonos dönti el, hogy mit fejleszt, de minden pénzbe kerül, folyamatosan növekvő mennyiségű aranyba fáj minden fejlesztés. Eleinte párszáz, aztán a végefelé a top tier szintűek már 5000-10000+ arany / db. Aztán jön egy invázió, amelyet egyelőre nagyon nehéz megoldani, amiatt csökken pár fejlesztés, így fizethetsz újra értük. -
#699 Van amúgy egy limit? Teszem azt a város gazdái belövik melyik épület mi lesz, majd elosztják adott területeikre, hogy ez most T5 kitchen, ez csak T2? Vagy ezt a gép csinálja? -
#698 Az, de tudatos, kell a gold sink és a mesterségesen generált vándorlás a zónák között. -
#697 Lassan folyamatosan költözöm. Próbálom városról városra belőni a mit-hol gyártást, de nevetséges a sok downgrade ... -
nordan #696 ház must have! pozicionáld úgy a vételt,hogy teleportnak tudod használni a fogadós teleport mellett! és a trófeás buffok is alap követelmény, no meg a ládával a store kapacitásod -
#695 "Házat még nem próbáltam, de lehet veszek egyet lassan. Pénzem van rá, a várost nem sikerült még megtalálnom. Akinek már van: tapasztalatok?"
Első alkalommal kapsz 50% kedvezményt, ezzel is érdemes kalkulálni. A heti adó változó, a zóna tulajdonosától függ, de ha nem használod ki az extra storage/buff/fast travelt, akkor ne siess vele. 24-es szinten szerintem még ráérsz vele, de te tudod, mennyi pénzed van rá és/vagy lesz fenntartani. -
#694 "és nem tudom azt megfigyelted-e de az AI amúgy gecire okos épp úgy mint mikor egy bölényt vagy szarvast próbálsz lelőni és amint rajtuk a crosshair instant irányt változtatnak vagy a macskák beteleportálnak mögéd, szóval tartom a pajzsot,de amint ütök,hogy csináljak is valamit ugye a mob abban a pillanatban fog ütni és nem tudsz blokkolni."
Ne is mondd, nálam lassan már dealbreaker, főleg a sliceres mobok, akik fél másodpercenként rakják alád a kis szarságukat, miközben nekünk van 2x3 képessé 15-20 seces CD-vel, amelyek elől mindig akkor ugranak el, amikor használnád, vagy akkor interruptolnak (ami viszont nekünk NINCS, ami megint vicc). Eljutottam 54-ig, és 60 is meglesz a héten, de a pvpt leszámítva az egész játék egy nagy kicseszés, és nem egy Dark Souls féle jó értelemben. -
Bandras DaSilva #693 Furi ez a dolog. Én anno próbáltam a betat és nagyon nem tetszett az egész, meg is beszéltem magammal, hogy no, akkor ebben nem veszek részt. Aztán megjelent, néztem pár videot, aztán mégis úgy voltam vele, hogy kipróbálom, aztán max bukok egy kis pénzt.
Az elején kicsit nehezen indult, megint azt éreztem mint a betaban, hogy, hát ez nem az én bulim lesz. Aztán azért vissza-vissza néztem és azon kaptam magam, hogy igazából bejön a dolog. Sok minden furi volt meg fapados, de tetszett, hogy valami újat kell felfedeznem. Variáltam rengeteget a fegyverekkel, páncélokkal mire megtaláltam azt a kombót ami egyelőre nagyon bejön ( ez most nálam sword and shield+ life staff, heavy armor) és tankolgatok expeditonökben és a corruption cuccok bezárogatásában. Nagyon élvezem, pedig eddig sehol nem jött be a tankolás. Jelenleg 28-as szinten vagyok csak, relatíve kevés időm van játszani és ebben van egy teljes újrakezdés is egy új szerveren, de nagyon jól megy minden.
Persze van sok dolog ami idegesít, hogy kb ugyanazok a mobok mindenhol, a respawn rate elég vicces tud lenni és sokszor megőrjít, amikor rám spawnol egy-egy boss miközben vagy vmi aranyat bányászok vagy pedig épp egy nagy ládát próbálok nyitogatni, de tudok ezekkel élni.
Nálunk a populációval sincs gond,mindenhol sokan vannak...néha túl sokan is. mennek a harcok is, ezekben én még nem vettem részt.
Ami érdekes lesz az a server transfer, most erről egyeztet mindenki és sokan mennek olyan szerverre (ahogy hallom) ahol az ő frakciójuk domináns. Így érdekes lesz ha mindenhol egy-egy frakció fog dominálni. Nálunk egyelőre ez kiegyensúlyozottnak tűnik, bár a egy kicsit sok a lila terület és kevés a zöld:), de ez van.
Mount kellene, bár igazából nem olyan nagy a világ és akkor tényleg hamar be lehetne járni. Örülnék még egy fast travel revampnak is mert ezek a shrine-ok elég hülye helyeken vannak, jó volna ha azokon keresztül mondjuk ingyenesen lehetne utazni mert jelenleg nem olyan vicces meg az azoth limit is emelkedhetne, bár általában most még ott tartok, hogy nincs elég. pedig questezek bőszen.
Engem annyira nem zavar, hogy repetitívek a questek: mostanában amúgy sem olvas el senki semmilyen questet (vagy csak kevesen), szóval nem kell túlszervezni ezt.
Házat még nem próbáltam, de lehet veszek egyet lassan. Pénzem van rá, a várost nem sikerült még megtalálnom. Akinek már van: tapasztalatok? -
#692 Ohb+ patch van? Van időpont, hogy kb. mikor áll vissza? -
nordan #691 a fő küldi/main story sorozatban kapod -
nordan #690 konkrétan lehetetlen a tankolás emiatt, amúgy is az aggróépítés mint olyan kurvára nem létezik,de legalább néha ha megkapják a tauntot rám is jönnek a mobok csak aztán belevernek a falba meg stunolnak ,eg a földre ütnek ésa három mob 4 felé szabad és megerőszakolja a csapattagokat, és igen ez frusztrál a legjobban,hogy tudom,hogy tudnám blokkolni,de nem tudom,mert az amazon fullosan elbaszta az egész alapkoncepciót, és nem tudom azt megfigyelted-e de az AI amúgy gecire okos épp úgy mint mikor egy bölényt vagy szarvast próbálsz lelőni és amint rajtuk a crosshair instant irányt változtatnak vagy a macskák beteleportálnak mögéd, szóval tartom a pajzsot,de amint ütök,hogy csináljak is valamit ugye a mob abban a pillanatban fog ütni és nem tudsz blokkolni. A tankolás a legfrusztrálóbb dolog,mert teljesen ellehetetleníti ez a szar rendszer, nem csoda ,hogy lasszóval kell fogni a tankokat,mert senki nem vállalja be,hogy hülyének nézzék -
#689 Az Azoth staffot melyik küldi adja? -
#688 A blokkolás lassúsága kikészít engem is. Minden játékban a blokkolás prioritást élvez, megszakítva mindent. Na itt nem, itt mire blokkolsz, megőszülsz. Plusz, hogy minden ellenfél knockbackel és interruptol, az meg egy vicc. Megoldom és nem okoz gondot, de egyre inkább frusztál ez a fajta baromság. -
#687 Ezzel én is így vagyok. Tegnap pl. horgász túrára mentem, bejártam 4-5 területet, mindenhol csak a spotokat kerestem fel. Mindegyik aktív volt, és senki nem pecázott ott. A legtöbb horgász 2-3 népszerű, ismert helyre megy és ott lógat. Rengeteg horgász hely van, eldugott zugokban, vízesések tövében, gyönyörű helyeken. 21 db. láda esett a túrán és rengeteg értékes alapanyag és meglett vele az utolsó fishinges küldi is ami egy legendás horgászbotot adott 600 GS el :) . Lehet szidni ezt a játékot, de nemhogy évek, évtizedek óta nem játszottam ilyen jókat mint ezzel a játékkal. Lvl. 58 vagyok, nem sietek én sem, rengeteget kraftolok, bányászok, horgászok, járom a térképet. Hihetetlen szép helyek vannak. Nekem még sosem crashelt a játék kb. 140 órám van benne a bétákat nem számítva. Nem voltam eddig csak a 25 és 35 ös expedíción 1-1 alkalommal :). Tetszettek, de szívesebben csinálok bármi mást. Valsz nem fogok éveket tolni bele, mert tényleg sok a lehetőség, rengeteg játék van amiből válogathatunk, és nagyon sok jó játék készül amit ki szeretnék próbálni, de ez egy jó játék. Nekem speciel a mount sem hiányzik, pedig én aztán tényleg sokat megyek, járok kelek :). Délután, esteként még mindig nyüzsögnek a playerek, azért 500 000 + létszám nagyon ütős még mindig. Kicsit öngólt lőttek, mert az első 176 szerverről bővítettek 552 szervrerre. Ez szerintem már túl sok volt, így nagyon eloszlik a játékosszám. Valószínűleg az elkövetkezőkben rengeteg szerver be fog zárni, mert ez nagyon sok. Rengeteg új dolog jön még, nem kell aggódni hogy nem lesz új tartalom. Új területek is lesznek, biztosan lesznek új expedíciók is és rengeteg új játék funkció. Emberek... egy hónapos nincs a játék :)
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2021.10.20. 09:13:44 -
nordan #686 és a bónusz a mai patch-ben: nerfelték a ládákat, bármihez is craftolni most még 3x annyi idő kell majd! well done
,de a kiba karakterem beakad egy 10cm-es járdaszegélybe, meg igazából mindenbe beakad, ha blokkolni akarok a mob előtt blokkolnom kell,mert hiába látom,hogy ütni fog és simán tudnám nem engedi a nevetséges animáció -
#685 Hát, ha addig nem unom meg teljesen ezt a fost, akkor elsők között veszek mountot, mert basszameg, ennyit egyetlen egy játékban sem gyalogoltam, mint itt, pedig minden újkori bethesdás FO és TES játékot "végigjátszottam" fast travel nélkül :) -
#684 Egy lehetséges indok a mount hiányára: közelgő Cash Shop. -
#683 Sziasztok!
Mivel egyre több a széthullás amiről hallani lehet(legalábbis nálunk), létrehoztam egy olyan discordot melyen mindenki beszélgethet frakció, szerver és company függetlenül. Ennek célja, egy segítőkész, családias hangulatú közösség kovácsolása, ahol otthon érezheted magad mindig.
Rövidre zárva a szót, A Részeges Róka Fogadó megnyitja ajtaját. Szívesen és szeretettel várunk mindenkit aki szeretne egy jó kis közösség részévé válni a jövőben.
Utoljára szerkesztette: Tsurata, 2021.10.19. 14:27:44 -
ToxiMaxi #682 De az biztos, hogy évek óta ez az első játék, amivel ennyit képes vagyok játszani, mert leköt. -
ToxiMaxi #681 Szerintem jelenleg nincs olyan játék, ami a játékos megtartásban jó lenne, mindenhol van visszaesés. Átalakult a játékosok hozzáállása, meg hatalmas a kínálat, mennek egyikből a másikba. Én nem játszom annyit, hogy a problémák ennyire előjönnének, meg csak 34es vagyok. Tudom, hogy endgame content nem nagyon van, ezért nem is sietek ill. várok én is a transzferre. -
#680 Meg hát hétköznap délelőtt ne várjon csodát senki sem a létszámokat illetően. Amazonnak annyi esze volt, hogy eleve világszinten egyedi karakterneveket és guild neveket követelt meg, plusz eleve clusterben indította a szervereket, így majd szépen összevonják azokat, amennyiben szükséges. De, egyelőre még mindig 500k körül játszik vele naponta a nép, az nem rossz, viszont pár hét alatt 900-ről esett le, vagyis a kezdeti lelkesedés és hype eltűnőben van.
Ami nem is csoda, maga a játék gyönyörű, a war és a birtokrendszer sem rossz, viszont minden más annyira iszonyat fapados, repetitív és félkész, hogy ilyet (illetve hiányát) friss mmoban ritkán látni. Bizonyos megoldásokon végig az járt a fejemben, hogy direkt időhúzó jelleggel csinálták a fejlesztők, hogy el-/kihúzzák a fejlődés hosszát, mert amíg a szerencsétlen játékos grindel - mert muszáj neki, lásd elemental motek, azoth vagy végtelen mennyiségű iron/leather ami mindenhez (is) kell - addig lesz idejük az újabb kontent megcsinálására vagy javítására. -
ToxiMaxi #679 Szerintem annyira nem kell aggódni. Sokan várnak a transferre, akkor lesz egy kis kavarodás és károgás megint. Lesznek elnéptelenedő vagy éppen telített szerverek. -
howey74 #678 Én délelőtt voltam fent, Vinetán szinte senkivel nem találkoztam. Talán összesen 5 playerrel. Kb. 4 óra alatt -
#677 Tök mindegy, ez kihalt. Nézek fel este, erre Brightwood sárgából zöld lett. Nem is értem hogyan. Na mindegy. Totál kihalt a játék. -
ToxiMaxi #676 Én rühellem az ilyen dolgokat, de light armor, dodge és utána fegyvercsere még mielőtt véget érne az animáció. Így gyorsabban haladsz, de nem is értem miért nincs mount a játékban.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2021.10.18. 18:42:35 -
howey74 #675 Nekem még sosem crashelt, viszont ez az utazási rendszer kikészít rendesen -
ToxiMaxi #674 Nekem eddig egy kis flickering volt néha alt+tab után, de azt valamelyik patch javíthatta, mert nem látom mostanában. Az új patch óta nekem 1 crash volt, de az is rögtön belépés után, azóta semmi. Nekem az új nvidia driver nem ad kevesebb FPS-t, most is kb. ugyanannyi 40-70 között.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2021.10.17. 17:55:13 -
#673 Bugosnak bugos szar, de fagyni nekem még nem fagyott. Más hibát viszont dob aránylag sűrűn, például néha portál körül fekete lesz a képernyő (ha a portál belekerül a nézőszögbe), ekkor egy Inventory vagy térkép visszaadja a képet, néha nagyobb eseménynél szerverlag miatt megáll egyszerre sok embernek a világ, ezt lehet orvosolni a bandwith lowra állításával. -
nordan #672 szerda óta nekem is 3 crash volt előtte 0 -
#671 Nyugodtan át lehet nevezni a játékot Crash Worldre. 1 órán belül 3-4x crash. 3at túléltem, az utolsónál kifingtam. Eddig ilyen nem volt. Hogy ez most a szerver lagg miatt van, vagy csak az 1.02ben baszak el vmit (de ez így katasztrófa), nem tudom. Visszatettem az új drivereket, most lassú és ugyanúgy crashel. -
ToxiMaxi #670 Ezek szerint még mindig nincs dátum. -
Marsszonda #669 "Hi everyone,
We have the final pieces of the server transfer system tested and ready to go, but we are making a difficult decision to hold it until next week. This was a balance call between honoring a date we told you to expect, versus the disruption of a deployment during a peak play period (the weekend).
We’ve worked on this feature non-stop every day to make good on our date estimations, but releasing it now would mean downtime, server balance changing based on transfers, Wars that might not go through due to different rosters, and the like.
You can expect several communications coming from our team in the near future, including more specific details around how we are rolling out the transfer feature and a deep dive into the lessons we learned these past couple weeks.
I sincerely want to thank you for sticking by us through the ups and downtimes.
Thank you,
Kay"
Utoljára szerkesztette: Marsszonda, 2021.10.16. 08:27:51 -
#668 Köszi! -
Tarki #667 https://new-world.guide/ -
#666 Eddig a 471.96 nvidia driver volt fent. Nos, feltettem a legújabbat, és remekül visszaesett a sebesség ... Vissza is tettem a régit ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.10.14. 22:10:06