1078
New World - Az Amazon Survival/MMO hibridje.

SG.hu Discord
  • AnuluWork #665
    Van olyan oldal, ahol ha beírom/kiválasztom adott anyagot, akkor kiadja, hogy adott anyag milyen crafthoz kell és fordítva? (Mobil app is jó!) A bddatabase.net hez hasonló.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.10.14. 18:22:12
  • Caliph
    én még el sem kezdtem,de kéne mert mindenki róla beszél és szar hogy fogalmam sincs miről,csak csapódnak be a spoilerek :D
  • PiszkosFred
    Nem tudom, én elengedtem este az egészet, néztem helyette a squid gamest netflixen, mert rajtam kivül már mindenki látta és kezd frusztrálni, hogy nem értem, mi az isten ebben az a "nagy" durranás. Viszont DC-n kb ekkor jelezték, hogy felálltak a szerverek, közte a miénk és a magyar mispelheim vagymi is.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.10.14. 11:23:33
  • AnuluWork #662
    Hát, bravó! :D Elképesztő. Legalább egy csokit adtak ingame? :D
  • PiszkosFred
    23 elott
  • AnuluWork #660
    Mikor állt helyre végül pl. a Muspelheim?
  • El Protector
    Ilyen a szerencsém, újabb 40 világ állt helyre, de az enyém valszeg az utolsó lesz :D
  • El Protector
    :D
  • nordan
  • nordan
    paszmek 10 órája pöcsölnek egy 170Mb-os patch el :D
  • AnuluWork #655
    Oké, de lehet ezt éjjel kettőkor is csinálni Európában ...
    Játszom jó pár éve MMOkkal, de azért 9+ órák ritkán voltak. Ha voltak, akkor meg csak úgy elnézést kértek és dobáltak minket minden szarral (XP boost, bizbaszok). Itt? Itt semmi ... És csak egy apró patch volt.
  • El Protector
    Most megint életet leheltek 25 világba, ilyen sebességgel éjjel háromra meg is lesznek az összessel :D
  • AnuluWork #653
    Kegyes becslés volt ...
  • PiszkosFred
    Pedig nem artana, raferne a jatekra :) Idovel majd belejonnek, ennyire csak nem lesznek lassuak mindig. De ha igen, akkor is legalabb tudjuk, patch napjan nem jatszunk, mint a WoW-ban 15 eve a szerdai karbantartas utanra sem tettunk raidet, mert minek... :D
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.10.13. 21:03:10
  • ToxiMaxi
    Zavaró, de emlékszem hasonlóra WoW esetén is, meg még rosszabbra is, persze ez nem menti fel őket, de remélhetőleg nem fognak minden héten patch-elni :)
  • AnuluWork #650
    Igaz ...

"What’s wrong with this guys, it’s just 89 mb patch… What we gonna do with 1 Gb? A 1 year maintaince?"
  • AnuluWork #649
    9 óra lassan ...
  • nordan
    komolyabb gamek játék közben patchelnek
  • AnuluWork #647
    Akkor még 30-40 vagy később mire az enyém online lesz, ismerve az előzményeket.
  • howey74
    Éledeznek az eu szerverek...
  • AnuluWork #645
    Ha még csak a patch ... 8 órája állnak az EU szerverek. :D

Tényleg, mi van akkor, ha pl. pvp esemény van és közben szerverleállás? Csúsztatás?
  • El Protector
    Illetve az sem, hogy az öt órásra tervezett maintence már nyolcnál jár... SWTOR-ban is voltak ilyenek régebben, aztán belerázódtak, igaz kellett hozzá egy-két év :D
  • El Protector
    Pár napja kezdtem el játszani, eddig minden tetszik, kivéve az, hogy a patch letöltésére jelenleg egy órát ír a steam :D
  • AnuluWork #642
    Mindegy. Várakozásként (ha már nem küldtek meghívót amikor a béta volt ...):
  • AnuluWork #641
    Az a csúnya az egészben, hogy viszont az USA!!! szerverek itt is mennek. A pénzetek jó, köcsög európaiak, de amúgy leszarunk titeket? :)
  • AnuluWork #640
    Szerda reggel 10 óra volt a a BDOban a patch.
    Ha otthon voltam, volt két órám bármire. Lelőtték tízkor, fél kettő-kettő körül már ment. Mire hazajöttem, tuti.
  • undY1ng #639
    Fuuuuu köszi ezt a videót, csúnyán kiégtem. Bírom ezt a palit de még mennyi ilyen ragelős videója van... XD
  • PiszkosFred
    Imadom SD-t, hatalmas nagy arc volt mindig is, es a vicces az, hogy annyi tudatmodositoval, amennyi ebben az emberben van KONSTANS, akar le is szarhatna a dolgot, de osztonbol megoldja ezt is :D
  • nordan
  • PiszkosFred
    Ez mindig is igy volt, mindig is igy lesz, aki ezzel nem szamol vagy eret vag miatta magan, az ne mmozzon. Erdemes a sok ideggyenge hopihe kommentjeit olvasni a twitteren es redditen, a jovo nemzedeke... meg a f.szom, az :D
  • nordan
    nem értek hozzá,de mégis mit csinálnak 2 patch között? nem próbálják ki? mert laikusként ilyenkor csak leszeded a patcht felinstallod , nyomnak egy mondjuk 15 perces resetet azt mehet minden.....minek kell 5 óra? illetve mostmár a 6. legutóbb 8 után lehetett belépni

Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.10.13. 17:18:31
  • nordan
    GG Twitter
    they just extended maintenance with no ETA, it was literally 2 minutes ago and it already has 160 comments...

"trash, why punish EU players, we always pull on the short rope with play time. you realise it is our prime time RIGHT NOW?"

"Why you all fucking do server and patch when we Eu come home from@work@this time and rly want play ffs is not enough we wait 11 hours. From work to get home to play and need. Wait even 2-4 h more ffs common give us patch in early Morning like blizzard dose in wow ….,"
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.10.13. 17:14:49
  • nordan
    na igen ez már csak hab a tortán, tipikus amerikai idétlenkedés

a legfullosabb csúcsidőt kioffolják
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.10.13. 17:10:51
  • AnuluWork #632
    És ami nem tetszik, EU időben b.sszák le az EU szervereket, és elsőnek folyamatosan az amerikaiakat kapcsolják fel ...

Ez így nem lesz jó! Főleg, nem az hogy minderre 5 órát kell várni!
  • PiszkosFred
    Szinte mindennel egyetertek igy 41-es szinten, 100+ oraval mogottem :)

1. A 40+ zonak tenyleg nagyon sivarak, a kezdo tomott es reszletgazdagon osszerakott helyekhez kepest mindenkeppen. Vegigjartam mindet a portalok miatt, hat neha tenyleg azt hittem, hogy felkesz allapotban vannak. Mint anno a wowban Silithus, amig nem kapott komolyabb szerepet.

2. Utazashoz szukseges az azoth-t: na ezt nem ertem en sem, marmint a koncepciojat. Mert ha a vadon random pontjabol akar az ember elugrain valahova (portalhoz vagy varosba), akkor oke, legyen sok azoth az ugrasi igeny. Valamit, valamiert. De egyelore ilyet nem lehet, mert portal mellett/varosban kell lenned az ugrashoz. De ha meg ott allsz mellette, miert kell az azoth igeny?

Plusz, minek a portalon az "use" gomb, ha arra kattintva nem tudsz utazni? Miert nem ingyenes az utazas, ha mondjuk portalok kozott utazol, nem ez lenne a celja? (szerintem igen, wayshrinek voltak ezek, csak kukaztak a dolgot a vege fele es ezert is maradt benne a use gomb). Siman lehetne egyszerusiteni az utazas azoth koltsegein, ugysem maradna senkinek sem sok azoth sokaig, elvinne a crafting :) (meg szerencse, hogy konnyu grundolni).

Lassan kezdem latni, hogy venni kellene minden hubban egy olcso hazat, csak a cucc transfer/teleport miatt.

3. Alacsony raktar annyira nem zavaro, mert sajat hazzal meg a tartomanyi szintlepesert kapott bonuszbol lesz 1600+ (+haziko ladai), abbol mar kijossz. Hozzateszem, ha kifutsz a helybol, rakd be a cuccot AH-ba/Marketra olyan aron, amiert nem viszik el, elvan az ott addig, amig nincs ra szukseg (kvazi masodlagos raktarkent hasznalva a piacot), a dija meg elenyeszo.

Egy ido utan kulon varosban fogod tarolni az eladasra szant szajret es kulon varosban fogsz szakmazni, a nepsuruseg es a helyi crafting berendezesek szintjetol fuggoen.

+1: nagyon nem tetszik, hogy kvazi semmilyen log nincs a jatekban. A market "history" is fapados, a guild menedzsmentrol nem is beszelve (kvazi nem letezik vagy bugos), plusz a jatekossal kapcsolatban is kellene egy "combat log", mert neha csak azt tudod, hogy tortent valami, de nem tudod mi.

Ennek ellenere meg szorakoztat a jatek, de hatalmas a kontraszt a gyonyoru es erdekes vilag es a csapnivaloan osszerakott alrendszerek kozott.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.10.13. 16:22:40
  • AnuluWork #630
    Nem fogja túlélni. Szerverösszevonás. Az sorbanállást fog eredményezni, azt megunják, apadás ismét.
    Egy tök jó világot hoztak össze. De pár buktatóval.

Mivel nem rohanok, figyelem, hogy a kezdőterületeken még volt igény feltölteni a díszletet. A házak minden emeletén volt valami. Minél távolabbra mész, egyre kevésbé van feltöltve a világ. Rakat szörny már a városkapuban, és ennyi. Egy két küldi, rengeteg durvaság, de inkább kellemetlenek.

A craft miatt vágtam bele ebbe a játékba, és mégis, a hozzá tartozó dolgokból amit utazás közben csinálsz valamiből már majdnem 200as vagyok, valamiből mindjárt 100, és abszolút nem rohanok. Talán egy hétvégi napon játszottam?

Egy nagyon élő és néhol szép világot hoztak össze, némelyik város meg abszolút töltelék. Vannak dizájnbeli remekművek, a művészeti igazgató (vagy mi a szar?) remek munkát végzett több helyen, de mégis, alig van olyan, hogy azt mondanám: és ha megvan a 60, akkor mi is lesz?

Mivel nem engedik be az újakat a szerverekre, 20 alatt kb. semmit nem érdemes betteni a marketre, mert ki veszi meg?! Bár tegnap láttam pár 8ast, de ők gondolom eddig nem tudtak belépni, más szerveren kezdtek el játszani.

Szóval a weak pósönök, stb. low levelek néha jók, pl. városfejlesztéshez, de addig tárolni is kell. Ahhoz, hogy utazgass, oda kell menni a városba vagy a shrineba. És akkor még ez nem ingyen van, amit szintén küldizéssel tudsz összekaparni vagy farmolással, mert 1000 a limit, stb. Rakat dolognak nincs értelme. A kezdővároson kívül kb. minden település nagyjából kihalt.

Mellé a raktár alacsony kapacitása kavar be, amit ugye nem így terveztek (5 egybefüggő területen ha egy frakció a tulajdonos, bármit elérsz a raktárból), amiből a maniért átmozgathatod maradt.

Szóval, rengeteg, zavaró dolog. Nem tudok pl. kialakítani csak tanner csak bányász, stb. ágakat, mert pl. a páncélokhoz minden kell, közben rakat cucc jön állatokból, amit főzhetsz, de ja, nem tudsz, másik város, lehetőleg olyan, ahol már L3 a konyha, mert különben nem haladsz. Túl szerteágazóra tettek pár szakmát és terméket, a kevesebb jobb lett volna.

És közben még a városkat is fejlesszük. stb. Nem jó ez így. Ezért - ha már a channeleket elqurták - párdolgot átvariálhatnának.
  • PiszkosFred
    A ~33% egy mmonál annyira nem vészes, de tény, hogy csökken a létszám. A town boarddal egyébként nagyon jól lehet szintezni, ha van mellette szakmai skill is. 40 starmetal ingot 8000xp (+10% pvp), tegnap beadott két ilyet is, köszöntem szépen :)
  • nordan
  • nordan
    ty annyira azért nem rusholtam, jó volt a szintezés
  • undY1ng #626
    Gratu a 60-hoz! :)