720
New World - Az Amazon Survival/MMO hibridje.

SG.hu Discord
 • AnuluWork
  #720
  Az elején katasztrófa volt, de vagy eltűntek, vagy nem tudom, bár anyázást néha olvasok, de annyira gáz a chat, hogy azon észrevenni valamit sokszor csak véletlenül lehet. :)
 • Madix
  #719
  Hát benéztem erre a Muspelheim szerverre... :D Komoly a chat... Tényleg nem a 3 diplomák törnek utat a chatfalon... :D Mindegy, egy transzfert megér, ahogy olvastam a következő időszakban ha úgy van, kapunk még / venni is lehet majd ilyen tokent, szóval max ugrom vissza a "megszokotthoz" . :)

  Köszönöm a segítséget és jó játékot mindenkinek! ;)
  Utoljára szerkesztette: Madix, 2021.10.21. 14:22:54
 • mikromanus
  #718
  Rinyapina és drama queens akar minden népnél. Csak azokat (a nem magyarokat) nem érzed olyan kínosnak. :)

  Azt szeretem amikor picsog az újonc, hogy a gonosz nagy karakter lecsapta. Mert nehogy már kikapcsolja a PvP módot! Az olyan ciki lenne. De milyen genya már és toxikus ha valaki PvP-zik más PvP-re jelöltekkel!?

  No, ezek kész vannak.
  Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2021.10.21. 13:46:26
 • ToxiMaxi
  #717
  Pont az említett probléma miatt én ha tehetem kerülöm a nagyobb magyar népességgel rendelkező szervereket. Beta alatt is, ami volt az kritikán aluli. Global szó szerint tele volt hányva, mintha egy orosz szerveren lennék...
 • Normen76
  #716
  Muspelheim szerón kb 5-600 magyar játszik, de lehet több, sőt vasz több. Több nagy magyar klán van, bár nem tudni, mennyien mennek el máshova a transfer miatt. A legnépesebb magyar klán a Black Army valószínűleg marad, de van több kisebb klán is, mindegyik frakcióban. Itt megtalálod az oldalukat: https://www.baoh.eu/ . Az oldalon rengeteg leírás, magyarázat, segítség található magyarul a játékkal, szakmákkal, fegyverekkel stb. vel kapcsolatban. Van Discord szerverük is, elég forgalmas, írnak olyanok is akik nem ak lán tagjai, bár a teljes szervert csak a tagok látják.
  Utoljára szerkesztette: Normen76, 2021.10.21. 11:34:45
 • mikromanus
  #715
  A Muspelheim szerveren jó sok magyar van. Sárga és lila oldalon is. Bár nehéz követni. Mindenesetre röpködnek a magyar szavak globalon (nem épp nemzeti büszkeségünk erősítve) :)

  Deworth írt még lejjebb a költözőkről. Ha jól értem egyeztetgetnek hova menjenek és vannak páran ők is. Így az ő szerverükön is lesz jópár magyar. (ha pedig ők is a Muspelheimre jönnek, akkor meg pláne) .

 • Madix
  #714
  Nem szeretem lelőni a "felfedezhető dolgokat", ezért gyakorlatilag patch notes-on kívül szándékosan nem olvasok / nézek semmit a játékról, így ezekbe az "anyagokba"én csak belebotlani szoktam, így az eddigi tapasztalat az, hogy nem nagyon találtam, kivéve persze 1-2 helyen, ahol épp átutazóban voltam. :D Én se az a HC játékos vagyok, szeretem felfedezni a dolgokat, nem sietek sehova, szóval a Tannery már 200, minden más 100+ , de egyelőre tényleg csak a lent említett probléma ami engem bosszant, minden más király. :D

  A kérdésem az lenne, hogy tud esetleg valaki olyan szervert, ahol nagyobb magyar közösséget találni? Gondolom most a transzfer eléggé megkeveri a dolgokat, de jó lenne azért magyar klánhoz csatlakozni, nyilván nem egy kihalt szerveren.

  Köszönöm a válaszokat!
 • PiszkosFred
  #713
  Több ezer Silvert konkrétan 10 perc alatt szedtem össze úgy, hogy csak azért hagytam abba, mert moccani sem bírtam. Bár az AH-ban baromi olcsó, húztam a mininget így inkább csináltam saját kezűleg.
 • ToxiMaxi
  #712
  US-East, Central Europe, and US-West all have server transfers available now!

  Thank you for your patience and understanding while we worked to release this feature.

  Go find your friends and we’ll see you in Aeternum!

  Nah, ez egy kellemes meglepetés, azt hittem egy hétig még megy a huzavona.
 • Deworth
  #711
  Akit esetleg még érdekelne a közös transfer, a szavazásunk jelnlegi állása szerint vasárnap indítjuk el a szavazást hogy melyik szerverre költözünk.Jelenleg 182-en vagyunk és itt egy friss meghívó(Ami a fő oka annak hogy megint ezzel kapcsolatban írok :D).
  https://discord.gg/KVq3KFgx
 • undY1ng #710
  És hozzá kell tenni, hogy 10 perc alatt ki lehet farmolni több 1000 (ore, fiber, leather) cuccot a farming route helyeken... Nem olyan vészes az.
 • mikromanus
  #709
  Azért olcsóbb a "minőségibb", mert kell hozzá az alacsonyabb szintű anyag nagyobb számban ÉS szarásig esik: teljesen el van szabva. Dupla-tripla mennyiség esik egy-egy node-ból, azonos, vagy nem sokkal több az újratöltése, sok helyen elérhető. Lényegében csak egy nehezebben kitermelhető újabb alap alapanyag. mint a kő, víz, fa, vagy vas. Nem hozza a nagyobb erőfeszítés -nagyobb haszon elvet. Emellett a hozzáadott anyagokat teljesen elcseszték egy hete. Most tették helyre. Minden feldolgozási anyag olyan 0,01-0,05 arany közt mozgott, mert sokszorosára emelték a ládákból a dropját. Hogy miért szerintem senki se érti. Mindenesetre most kicsit rendeződik majd a helyzet. Olyan negyede-ötöde esik talán (egy-egy anyag és nem 3-5 dupla mennyiségben). Ismét lehet cél a specializálódás. :)
 • Madix
  #708
  Kicsit visszaolvasgatva, elég sok érdekesség "elhangzik" itt, de gyakorlatilag egytől egyig igaz mindegyik hozzászólás.
  Jelenleg 46-os szinten vagyok, leginkább solo-ba nyomom, nyilván ha hozzámcsapódtak vagy valami, akkor ment egy kis party, vagy expedíció.
  Számomra ami zavaró, hogy a low tier cuccok, amik tényleg szintén mindenhez kellenek (bőr, vas ), azok drágábbak mint a high tier alapanyagok.. :DDDD Ez szerintem nevetséges, én már arra gondoltam hogy a "High pop" szerver miatt ilyen szinten telített a piac..vagy nem tudom.. :D Mindenki lövöldözi a jelenlegi árak alá a termékeit minden mindegy alapon, hogy csak az övét vigyék...

  Jelenleg Asgard-on vagyok, itt populációval baj nincs szerencsére, viszont terveztem egy esetleges transzfert, csak fogalmam sincs hogy hol vannak legnépesebb számban a magyarok, mert furcsa módon ezen a szerón keresve se találtam magyarokat.. :DDD
 • Marsszonda
  #707
  https://www.newworld.com/en-us/server-population-eu-central
 • ToxiMaxi
  #706
  When all worlds are back online from downtime, our plan is to monitor the framework we created without turning transfers on immediately. Once we have confirmed that the framework holds up at scale, we will turn on character server transfers in the Utopia world first, in the AP Southeast region. We will closely monitor transfers in this world, and if anything out of the ordinary occurs our team will need to make manual interventions. If all goes well, we will turn it on for the rest of the AP Southeast region, and continue monitoring. If after 8 hours our team hasn’t discovered any issues, we will fully deploy character server transfers to the other regions.

  Ez megint nem túl sokatmondó infó. Majd ha minden jól megy akkor még 8 órán keresztül nézzük aztán ha addigra se találnak semmit, na majd akkor. Ez akár simán lehet egy hét is, mert hétvégén nem csinálnak semmit, de ne legyen igazam.
 • undY1ng #705
  Ez a pali nagyon unszimpi volt már a wow classic-nál is, nem tooom miért. :/
 • AnuluWork
  #704
  Ha már ládanyitás és loot. Elég megkavarták ...

 • Caliph
  #703
  biztos hogy lesz...kiszivárgott egy 130gb torrent,a twitch teljes forráskódjával,köztük egy Vapor kódnéven futó online bolt forráskódja is..szép csomag.
  Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.10.20. 14:23:30
 • Normen76
  #702
  Egy kicsit egyébként a játékosok, maguk is nagyon megváltoztak. Mindenki rohan, azonnal akar mindent. Nincs türelmük a küldizéshez, farmoláshoz, elmenni egyik helyről a másikra, kijátszani a játékot fokozatosan, megismerni a világot. Pár nap alatt már szaladgáltak a 60-as playerek, Az első héten már gyártották a crafterek a tier 5 cuccokat. Nálunk pl. bevett dolog, hogy elmennek 30-an farmolni együtt, hisz ugyanazt a ládát 30 player is kinyithatja. Az alapanyagot odaadják egy valakinek aki pik-pak felhúzza az adott szakmát. Ez nagyon jó közösségi meló, összefogás, stb... de pl. aki szépen egyedül farmolgat, húzza sok-sok és még annál is több óra alatt a skilljeit, annak a befektetett energiája lószart nem ér, mert a versenyben elmennek mellette. 2 óra alatt letudják amit más 3 hétig farmol. Egy MMO RPG-nél pontosan az lenne a lényeg, hogy szépen, lassan, idővel, hetek, hónapok alatt jutunk el A-ból, B-be. Mert elfogy a tartalom és nézhetünk üres szemmel magunk elé. De már nem úgy játszunk mint 20-30 éve. Minden agyon szervezve, a nagy klánok sokszor rendkívül jól szervezettek, de ugyanakkor ellehetetlenítik a szabad játékot, mert mindig speciális/kötelező feladat van amit meg kell tenni, el kell érni stb. Ezért játszom Casual klánban. Elképzelni nem tudom amúgy, mennyire nehéz lehet pl. a Black Army of Hungary HC klánjában, hogy vannak akik már a 20. WAR-ukon is túl vannak. Én még PVP-zni sem PVP-ztem senkivel :D. Egy szaros Duelt sem :). Minden elismerésem nekik.
  Rengeteg energiát, játékidőt felemészt a sok harc, napi szintű támadás/védekezés kötelező jövésmenés, szervezés, kötött, kötelező program. Nincs választásuk, mert így tudnak elérni valamit, talpon maradni, területet szerezni, mert mindenki (többi vezető klán és frakció) nyomja mint az állat. Talán szerencsésebb lenne, ha heti 2 nap lehetne WAR pl. mert ez a rendszer elég nagy iramot diktál, amit akkor is tartani kell, ha már nincs a játékosoknak kedve hozzá. Szal másként játszunk mint 20 éve, minden azonnal kell, vagy előbb.. Elvész a játékélmény közben. Ezért élvezem én, ha elmegyek horgásztúrára és csak barangolok órákon át, áztatom a zsinórt, vagy nézem a csákány nyelét, lazán nyugiban, élvezem a játékot.
  Utoljára szerkesztette: Normen76, 2021.10.20. 14:04:01
 • AnuluWork
  #701
  Értem.
 • PiszkosFred
  #700
  A tulajdonos dönti el, hogy mit fejleszt, de minden pénzbe kerül, folyamatosan növekvő mennyiségű aranyba fáj minden fejlesztés. Eleinte párszáz, aztán a végefelé a top tier szintűek már 5000-10000+ arany / db. Aztán jön egy invázió, amelyet egyelőre nagyon nehéz megoldani, amiatt csökken pár fejlesztés, így fizethetsz újra értük.
 • AnuluWork
  #699
  Van amúgy egy limit? Teszem azt a város gazdái belövik melyik épület mi lesz, majd elosztják adott területeikre, hogy ez most T5 kitchen, ez csak T2? Vagy ezt a gép csinálja?
 • PiszkosFred
  #698
  Az, de tudatos, kell a gold sink és a mesterségesen generált vándorlás a zónák között.
 • AnuluWork
  #697
  Lassan folyamatosan költözöm. Próbálom városról városra belőni a mit-hol gyártást, de nevetséges a sok downgrade ...
 • nordan
  #696
  ház must have! pozicionáld úgy a vételt,hogy teleportnak tudod használni a fogadós teleport mellett! és a trófeás buffok is alap követelmény, no meg a ládával a store kapacitásod
 • PiszkosFred
  #695
  "Házat még nem próbáltam, de lehet veszek egyet lassan. Pénzem van rá, a várost nem sikerült még megtalálnom. Akinek már van: tapasztalatok?"

  Első alkalommal kapsz 50% kedvezményt, ezzel is érdemes kalkulálni. A heti adó változó, a zóna tulajdonosától függ, de ha nem használod ki az extra storage/buff/fast travelt, akkor ne siess vele. 24-es szinten szerintem még ráérsz vele, de te tudod, mennyi pénzed van rá és/vagy lesz fenntartani.
 • PiszkosFred
  #694
  "és nem tudom azt megfigyelted-e de az AI amúgy gecire okos épp úgy mint mikor egy bölényt vagy szarvast próbálsz lelőni és amint rajtuk a crosshair instant irányt változtatnak vagy a macskák beteleportálnak mögéd, szóval tartom a pajzsot,de amint ütök,hogy csináljak is valamit ugye a mob abban a pillanatban fog ütni és nem tudsz blokkolni."

  Ne is mondd, nálam lassan már dealbreaker, főleg a sliceres mobok, akik fél másodpercenként rakják alád a kis szarságukat, miközben nekünk van 2x3 képessé 15-20 seces CD-vel, amelyek elől mindig akkor ugranak el, amikor használnád, vagy akkor interruptolnak (ami viszont nekünk NINCS, ami megint vicc). Eljutottam 54-ig, és 60 is meglesz a héten, de a pvpt leszámítva az egész játék egy nagy kicseszés, és nem egy Dark Souls féle jó értelemben.
 • Bandras DaSilva #693
  Furi ez a dolog. Én anno próbáltam a betat és nagyon nem tetszett az egész, meg is beszéltem magammal, hogy no, akkor ebben nem veszek részt. Aztán megjelent, néztem pár videot, aztán mégis úgy voltam vele, hogy kipróbálom, aztán max bukok egy kis pénzt.

  Az elején kicsit nehezen indult, megint azt éreztem mint a betaban, hogy, hát ez nem az én bulim lesz. Aztán azért vissza-vissza néztem és azon kaptam magam, hogy igazából bejön a dolog. Sok minden furi volt meg fapados, de tetszett, hogy valami újat kell felfedeznem. Variáltam rengeteget a fegyverekkel, páncélokkal mire megtaláltam azt a kombót ami egyelőre nagyon bejön ( ez most nálam sword and shield+ life staff, heavy armor) és tankolgatok expeditonökben és a corruption cuccok bezárogatásában. Nagyon élvezem, pedig eddig sehol nem jött be a tankolás. Jelenleg 28-as szinten vagyok csak, relatíve kevés időm van játszani és ebben van egy teljes újrakezdés is egy új szerveren, de nagyon jól megy minden.

  Persze van sok dolog ami idegesít, hogy kb ugyanazok a mobok mindenhol, a respawn rate elég vicces tud lenni és sokszor megőrjít, amikor rám spawnol egy-egy boss miközben vagy vmi aranyat bányászok vagy pedig épp egy nagy ládát próbálok nyitogatni, de tudok ezekkel élni.
  Nálunk a populációval sincs gond,mindenhol sokan vannak...néha túl sokan is. mennek a harcok is, ezekben én még nem vettem részt.

  Ami érdekes lesz az a server transfer, most erről egyeztet mindenki és sokan mennek olyan szerverre (ahogy hallom) ahol az ő frakciójuk domináns. Így érdekes lesz ha mindenhol egy-egy frakció fog dominálni. Nálunk egyelőre ez kiegyensúlyozottnak tűnik, bár a egy kicsit sok a lila terület és kevés a zöld:), de ez van.

  Mount kellene, bár igazából nem olyan nagy a világ és akkor tényleg hamar be lehetne járni. Örülnék még egy fast travel revampnak is mert ezek a shrine-ok elég hülye helyeken vannak, jó volna ha azokon keresztül mondjuk ingyenesen lehetne utazni mert jelenleg nem olyan vicces meg az azoth limit is emelkedhetne, bár általában most még ott tartok, hogy nincs elég. pedig questezek bőszen.
  Engem annyira nem zavar, hogy repetitívek a questek: mostanában amúgy sem olvas el senki semmilyen questet (vagy csak kevesen), szóval nem kell túlszervezni ezt.

  Házat még nem próbáltam, de lehet veszek egyet lassan. Pénzem van rá, a várost nem sikerült még megtalálnom. Akinek már van: tapasztalatok?
 • AnuluWork
  #692
  Ohb+ patch van? Van időpont, hogy kb. mikor áll vissza?
 • nordan
  #691
  a fő küldi/main story sorozatban kapod
 • nordan
  #690
  konkrétan lehetetlen a tankolás emiatt, amúgy is az aggróépítés mint olyan kurvára nem létezik,de legalább néha ha megkapják a tauntot rám is jönnek a mobok csak aztán belevernek a falba meg stunolnak ,eg a földre ütnek ésa három mob 4 felé szabad és megerőszakolja a csapattagokat, és igen ez frusztrál a legjobban,hogy tudom,hogy tudnám blokkolni,de nem tudom,mert az amazon fullosan elbaszta az egész alapkoncepciót, és nem tudom azt megfigyelted-e de az AI amúgy gecire okos épp úgy mint mikor egy bölényt vagy szarvast próbálsz lelőni és amint rajtuk a crosshair instant irányt változtatnak vagy a macskák beteleportálnak mögéd, szóval tartom a pajzsot,de amint ütök,hogy csináljak is valamit ugye a mob abban a pillanatban fog ütni és nem tudsz blokkolni. A tankolás a legfrusztrálóbb dolog,mert teljesen ellehetetleníti ez a szar rendszer, nem csoda ,hogy lasszóval kell fogni a tankokat,mert senki nem vállalja be,hogy hülyének nézzék
 • AnuluWork
  #689
  Az Azoth staffot melyik küldi adja?
 • PiszkosFred
  #688
  A blokkolás lassúsága kikészít engem is. Minden játékban a blokkolás prioritást élvez, megszakítva mindent. Na itt nem, itt mire blokkolsz, megőszülsz. Plusz, hogy minden ellenfél knockbackel és interruptol, az meg egy vicc. Megoldom és nem okoz gondot, de egyre inkább frusztál ez a fajta baromság.
 • Normen76
  #687
  Ezzel én is így vagyok. Tegnap pl. horgász túrára mentem, bejártam 4-5 területet, mindenhol csak a spotokat kerestem fel. Mindegyik aktív volt, és senki nem pecázott ott. A legtöbb horgász 2-3 népszerű, ismert helyre megy és ott lógat. Rengeteg horgász hely van, eldugott zugokban, vízesések tövében, gyönyörű helyeken. 21 db. láda esett a túrán és rengeteg értékes alapanyag és meglett vele az utolsó fishinges küldi is ami egy legendás horgászbotot adott 600 GS el :) . Lehet szidni ezt a játékot, de nemhogy évek, évtizedek óta nem játszottam ilyen jókat mint ezzel a játékkal. Lvl. 58 vagyok, nem sietek én sem, rengeteget kraftolok, bányászok, horgászok, járom a térképet. Hihetetlen szép helyek vannak. Nekem még sosem crashelt a játék kb. 140 órám van benne a bétákat nem számítva. Nem voltam eddig csak a 25 és 35 ös expedíción 1-1 alkalommal :). Tetszettek, de szívesebben csinálok bármi mást. Valsz nem fogok éveket tolni bele, mert tényleg sok a lehetőség, rengeteg játék van amiből válogathatunk, és nagyon sok jó játék készül amit ki szeretnék próbálni, de ez egy jó játék. Nekem speciel a mount sem hiányzik, pedig én aztán tényleg sokat megyek, járok kelek :). Délután, esteként még mindig nyüzsögnek a playerek, azért 500 000 + létszám nagyon ütős még mindig. Kicsit öngólt lőttek, mert az első 176 szerverről bővítettek 552 szervrerre. Ez szerintem már túl sok volt, így nagyon eloszlik a játékosszám. Valószínűleg az elkövetkezőkben rengeteg szerver be fog zárni, mert ez nagyon sok. Rengeteg új dolog jön még, nem kell aggódni hogy nem lesz új tartalom. Új területek is lesznek, biztosan lesznek új expedíciók is és rengeteg új játék funkció. Emberek... egy hónapos nincs a játék :)

  Utoljára szerkesztette: Normen76, 2021.10.20. 09:13:44
 • nordan
  #686
  és a bónusz a mai patch-ben: nerfelték a ládákat, bármihez is craftolni most még 3x annyi idő kell majd! well done
  ,de a kiba karakterem beakad egy 10cm-es járdaszegélybe, meg igazából mindenbe beakad, ha blokkolni akarok a mob előtt blokkolnom kell,mert hiába látom,hogy ütni fog és simán tudnám nem engedi a nevetséges animáció
 • PiszkosFred
  #685
  Hát, ha addig nem unom meg teljesen ezt a fost, akkor elsők között veszek mountot, mert basszameg, ennyit egyetlen egy játékban sem gyalogoltam, mint itt, pedig minden újkori bethesdás FO és TES játékot "végigjátszottam" fast travel nélkül :)
 • Carmang
  #684
  Egy lehetséges indok a mount hiányára: közelgő Cash Shop.
 • Tsurata
  #683
  Sziasztok!

  Mivel egyre több a széthullás amiről hallani lehet(legalábbis nálunk), létrehoztam egy olyan discordot melyen mindenki beszélgethet frakció, szerver és company függetlenül. Ennek célja, egy segítőkész, családias hangulatú közösség kovácsolása, ahol otthon érezheted magad mindig.

  Rövidre zárva a szót, A Részeges Róka Fogadó megnyitja ajtaját. Szívesen és szeretettel várunk mindenkit aki szeretne egy jó kis közösség részévé válni a jövőben.


  Utoljára szerkesztette: Tsurata, 2021.10.19. 14:27:44
 • ToxiMaxi
  #682
  De az biztos, hogy évek óta ez az első játék, amivel ennyit képes vagyok játszani, mert leköt.
 • ToxiMaxi
  #681
  Szerintem jelenleg nincs olyan játék, ami a játékos megtartásban jó lenne, mindenhol van visszaesés. Átalakult a játékosok hozzáállása, meg hatalmas a kínálat, mennek egyikből a másikba. Én nem játszom annyit, hogy a problémák ennyire előjönnének, meg csak 34es vagyok. Tudom, hogy endgame content nem nagyon van, ezért nem is sietek ill. várok én is a transzferre.