39
  • Macropus Rufus
    #39
    "De amugy sem versenytars, mert a Blurayt fizikailag be kell szerezni, a netflix/torrent paroshoz viszont fel sem kell allnom"
    ennyi előnye van. Ez elvitathatatlan. Ua. a kép és hangminősége meg rossz. fhd és a 4k és csak képpontra van meg, kép minőségre messze elmarad az elvárttól. 60-70"-on simán tekinthető jónak, de 200"-on már kifejezetten zavaró, hogy 4k videó (és ez lehet stream vagy torrentről leszedett akármilyen file formátum) meg sem közelíti a blue ray filmek minőségét.
  • Macropus Rufus
    #38
    "Na most bebizonyosodott, hogy ezen emberek egy jelentos resze komolyan gondolta a dolgot:) "
    akkor nem olvastad a cikket: 75%-uk 5 év múlva is torrentezni fog és csak 22%-k mondta, hogy legális utat fog választani.
    Kijavítom amit írtál: "Namost bebizonyosodott, hogy ezen emberek jelentős része nem gondolta komolyan a dolgot" 75%-k nem fog leállni a torrentezéssel. 22%-igen, és ennek a 63%-a közölte, hogy már csak legális formából szerzik be a cuccot. És a fent maradó 37%-k mi a fenét csinált?
    Tehát kijelenthető, hogy a cikk pontosan arról szól, hogy egy törpe minoritás az abba hagyja az illegalitást. És több mint 75%-k meg nem (azért több mert vélhetően a 22%-k 37%-a is vissza esett az illegalitásba)
  • Tetsuo
    #37
    Oké, de a kiindulás az volt, hogy a torrent sok esetben jobb minőséget nyújt, mint egy stream... és voilá.
  • Sequoyah
    #36
    A Netflix tud 4K-t.
  • Sequoyah
    #35
    Ha nagyitoval odaallsz a TV ele pixelekre vadaszni, akkor lehet a Bluray jobb lesz valoban, de ketlem hogy barki ezt eszrevenne:D
    Amugy meg nem tudom hogy jon ide a Bluray, amikor a torrentezesrol van szo. Es ha mindenki az 50 gigas verziot toltene akkor az is annyira terhelne a netet mint a Netflix, vagy meg jobban.
    De amugy sem versenytars, mert a Blurayt fizikailag be kell szerezni, a netflix/torrent paroshoz viszont fel sem kell allnom.
  • SanMaster
    #34
    A Netflixen be lehet állítani hogy "always best quality" az opcióknál, és akkor mindig megpróbálja az 1080p-t egy kicsit tovább bufferel. Én smartTV-n nézem, és van "info" gomb, pontosan látom, hogy milyen minőségben jön a stream. Szépen tartja a DD 5.1 & 3/5/8 MB/s képminőséget 1080p-ben (a 8 pedig kb a max, ennél többet nem is tud az 1080p). Amióta előfizettem nincs kedvem torrentezni, és folyamatosan raknak fel komoly filmeket. Lemondtam a TV előfizetést! Ennyire jó ;)
  • Tikal #33
    Nincs, elvégre azért fizetsz, hogy ne legyen, olyan mint az HBO.

    Ami a minőséget illeti igazad van, habár az átlag fogyasztónak tökéletesen megfelelhet az az 1080p amit a netflix ad.
  • Tetsuo
    #32
    A 4K stream szerintem pariban sincs az 50 GB-os UHD Blu-ray remuxhoz, de igazad van, nem streameltem még soha Netflixről és társairól.
    Nincs reklám a film előtt?
  • Sequoyah
    #31
    Udv 2005-ben.
    Jah nem, mar 2018 van, es a teljes vilag streamel, folyamatosan, akadasmentesen, es mellette minden mas tartalom is gyorsan jon. Az altalad leirt problema egesz egyszeruen nem letezik.
    Te a vilag melyik elmaradott reszerol kommentezel?:D
  • Sequoyah
    #30
    En amerikabol Netflixezek, szoval nem tudom, de a helyedben lehet en is igy ereznek...
  • Sequoyah
    #29
    Na ezeket nem tudom hova tenni...
    Jobb minosegu, mint a 4K stream? Reklamok? Kompatibilitas?

    Gyanus hogy te soha az eletedben nem streameltel, maximum valami kalozoldalon:D
  • Sequoyah
    #28
    Ez engem is zavar. Minel tobbfele torik a piacot, annal kevesbe latom indokoltnak hogy kifizessek 10$-t barmelyikre is.
    De semmi nem is indokolja, azert mert egyik kifizeti a jogdijat egy masik film is kifizethetne azt, sot a jogbirtokosnak ez lenne az erdeke. Szoval valami piacellenes kartellezest gyanitok emogott...
  • asgh
    #27
    Hát igen, ez olyan, mint hogy melyik a nehezebb: 100 tonna toll, vagy 100 tonna ólom? :D
  • Tikal #26
    Egyébként a neted pont hogy akkor akadozik a legjobban, mikor a szomszédod hirtelen ráugrik és befoglalja a sávszélt, neked meg az sg se töltődik addig :D
  • DrSoong
    #25
    Ha a minőséget fixnek tekintjük akkor nem mindegy, hogy azonos X mennyiségű adatot T vagy 4T idő alatt töltesz le?
  • Tikal #24
    Szerintem fogalmad sincs hogyan működik a Netflix stream rendszere. Nézz utána egy kicsit, mert kurvára nem annyi, hogy csak ugy foglalja a sávszélt és annyi....

    Egyébként a torrentek miatt folyamatosan megy a feltöltésed, gondolom a feltöltési sebességed nem annyi mint a le, szóval csak terheled a hálozatot folyamatosan :)
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.08.07. 15:51:50
  • morguldae
    #23
    Képzelem mennyire szeretnél olyan netet, ahol mindenki folyamatosan streamen néz filmet. Haha..... Közbe meg ugye akadozik az egész mert folyamatosan foglalják a sávszélességet.... ingadozik az egész sávszélesség össze vissza... Nem egyszer leáll a stream, ha túl sok a kapcsolódás.... na ne viccelj már.... Az rtl-en például egy filmet nem lehet normálisan megnézni a szuper streamjén, mert leáll, behal, a reklámok 5ször hangosabbak mint amit néznél.... a stream gagyi nagyon! Még ha torrentnél vissza is osztasz, az is megvan hamar az arány és mindenki nézegeti magának offline.... Én streamet csak akkor használnék ha torrent már egyáltalán nem lenne sehol sem a világon....
  • asgh
    #22
    Csakhogy az a folyamatos adatforgalom másfél órán keresztül max. 1-2Mb/sec nem pedig 50-100. A hálózat számára jobb, ha hosszabb távon folyamatosan alacsonyabb a terhelés, mintha rövid ideig magasabb.
  • morguldae
    #21
    Ja persze 4 percig kb. Annyi alatt már le is töltöttél egy filmet, míg egy streamnél folyamatos az adatforgalom másfél órán keresztül.... Ha mindenki streamen néz filmet milyen szívás már! Ahelyett, hogy 4 perc alatt letöltené és nézné net nélkül.
    Utoljára szerkesztette: morguldae, 2018.08.07. 15:34:55
  • Tikal #20
    Amikor letöltesz akkor is foglalod a sávszélességet :)

    Spotify-n például offline lejátszási listákat is létre tudsz hozni, vagyis csak egyszer terheled a hálózatot. Torrenten ráadásul még vissza is kell töltened, tehát duplán foglalod a sávszélt...
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.08.07. 15:34:41
  • asgh
    #19
    Én holnap váltanék torrentről netflixre és/vagy amazonra, ha:
    - ugyanaz lenne a tartalomkínálat és ugyanakkor, mint az usa-ban
    - mindenhez lenne magyar felirat
    Nekem az angol is elég lenne, de a barátnőm pl. nem beszél angolul így a torrentnél is meg kell várnom, amíg felkerül a fordítás. Ami persze nem a legkönnyebben elérhető releas-hez van időzítve, így állandó a szopás, hogy van-e már felirat, ha van, jó-e az időzítés. A kedvencem, amikor a film felénél csúszik el a felirat, akkor leállít, anyázás, újraidőzítés.
    Ha ettől a vergődéstől meg tudnék szabadulni 5-8ezer forintért, ráadásul megbízhatóan, időben hozzájutnék a tartalomhoz boldogan fizetnék.
  • morguldae
    #18
    "A stream-ajánlatok kiszorítják a torrentet" - hát ez max egy viccnek jó :-) A stream egy fos. Feleslegesen terhelik a hálózatot vele. Minek? Letöltök valamit nagy sebességgel, aztán majd megnézem valamikor, vagy meghallgatom, stb.... Értelmetlen a hülye streamekkel folyamatosan terhelni az internet hálózatot! Badarság az egész elképzelés! Tölts le minél gyorsabban, aztán marad másnak is sávszélesség!
  • Tikal #17
    Konkrétan legalább 20 féle változatban elérhető Rossini műve a Spotify-on
  • Mosdatlanfalusi
    #16
    Tökéletesen összefoglaltad, egyetlen dologgal egészíteném ki:

    7. Nem egyetlen tartalomszolgáltatótól kell függened, aki módosíthatja a feltételeket, árazást, korlátozhatja a tartalmat régiónként (ahogy teszik is), és akkor is eléred, ha nincs internet (vagy a szerverek offlineok). Nyilván persze ez sokaknak nem szempont.

    Az egyetlen, ami miatt "kiszorul" a torrent a jóléti államokban, az a jogi ellehetetlenítés.
  • Tetsuo
    #15
    Torrentet nem csak az
    (1.) ingyenessége miatt használjuk, hanem mert
    2. (általában) jobb minőségű, mint a stream;
    3. a már letöltött film mindennel kompatibilis, nincs DRM, kötelező reklám meg egyéb szívatás;
    4. olyan formátumban és extrákkal (mint pl. első és második magyar szinkron, dán felirattal) amire sokunknak esetleg szüksége lehet, biztos, hogy nem elérhető egy általános stream esetén.
    5. Egy csomó tartalmat nem is tervezik, hogy adott régióban elérhető legyen, amit a torrent elegánsan áthidal.
    6. Még ha nincs is régiókorlátozás, a torrent bizonyos esetekben nagyobb palettát kínálhat. Nem tudom, pl. Rossini: A sevillai borbély milyen változatokban elérhető a Spotify-on. Az orosz virágboltban a két kedvenc verziómban is elérhető, veszteségmentes tömörítéssel...
  • DrSoong
    #14
    Mióta online lehet aktuálisan moziban lévő filmeket nézni a torrent visszaszorul. Ez a magyarázat!
  • Tikal #13
    A baj csak az, hogy egyre több szolgáltató akar egy szeletet.. lásd Disney, Amazon stb, és ugye próbálnak behúzni exkluzív tartalommal, aztán ha mindegyik érdekel, akkor fizess elő három négy ilyenre, és akkor már máris nem 10 dolcsi a havi filmezésed hanem jóval több :( A vége meg az lesz, hogy előfizet egyre az ember, a többit meg letorrentezi...
  • Sequoyah
    #12
    En csak a magam neveben beszelek, de az elmult 4 evben miota Netflixem van azota alig torrentezek. Az elmult fel evben pedig ugy konkretan semennyit.
    Ha mas nincs is, legrosszabb esetben Amazonon minden film fent van a premier utan par honappal a mozijegy aranak a toredekeert.

    Sokan mondtak regen hogy csak azert torrenteznek, mert egyszeruen az elerheto, mig a legalis filmnezes nehezkes, megha a penzt ki is fizetnek ra. Na most bebizonyosodott hogy ezen emberek egy jelentos resze komolyan gondolta a dolgot:)
  • Tikal #11
    Origo. Gratulálok. Amúgy el is olvastad a Financial Times cikket? USA-ra vonatkozik csak, és Apple-nél benne vannak a nem fizetők is. Mert elárulom, a két cég között még cirka 30 millió felhasználónyi különbség van világszinten.

    Gondolom amúgy jobb lenne ha csak a Spotify létezne, konkurencia nélkül, az ám a jó világ :D

    Semmi közöm hozzá mióta vagy előfizető, te kötötted mindenki orrára, bár igazság szerint még nem vagy is vagy előfizető :)
  • Tinman #10
    Az, hogy te nem tudsz semmiről, az nem az én hibám. Olvasgass.

    http://www.origo.hu/gazdasag/20180709-az-apple-music-lassan-megelozi-a-spotifyt.html

    Talán mert az epölnél nagyobb hányás, nincs ezen a bolygón?

    Mi közöd van hozzá mióta vagyok előfizető? Szerencsére senkim se vagy.
  • Tikal #9
    Lenyomja? Miért ölné meg a Spotify-t? Meg miért fáj neked hogy van konkurencia?
    3 hónapja se vagy előfizető de ugy osztod itt a másikat mint a legnagyobb részvényes :D Tiszta paranoiás vagy
  • Tinman #8
    Tudom, de még úgy is hiányzik belőle egy rakat minden, ami torrentről 2 katt.

    Arról már nem is beszélve, hogy az embernek családja van... tök jó, hogy nekem elég az angol sub, de ezek úgy szolgáltatnak idehaza PÉNZÉRT, hogy rengeteg mindenen max angol sub van, hu nincs.

    Ha én el akarok adni idehaza egy szaros sprayt, de nincs hozzá semmilyen magyar nyelvű infó, akkor a termékemet nem engedik a piacra, törvényesen semmiképpen sem. Pontosan így lehetne rávenni a netfail féle trógereket, hogy méltóztassanak már lokalizálni a tartalmaikat, különben gtfo.

    A Spotify-on nyilván nincs gond, mert senkit nem érdekel a Thriller, meg a Bad magyar felirattal... de a zene az rohadtul más.

    Amúgy a Spoti árazása szerintem példaértékű. Lehet, hogy most még csuklanak, meg nem annyira megy a bolt, de egyértelműen ez a megoldás és ez a jövő. Egy jelképes összes rengeteg embertől már nem is annyira jelképes.

    További gond a #mocskosapple a szarjaival. Az Apple Music lassan lenyomja a Spotit, mert a birkáknak almás sznobizmus kell, hozzá az Apple meg nyilván ledugja a torkukon a Music-ot. Azért az kibaszott szánalmas lesz, amikor megölik a Spotit és androidon is ez a fertő lesz főleg... ja amúgy most is van, de felfogni se tudom miért akarna épelméjű ember Apple Music appon keresztül zenét hallgatni az androidos telefonján.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.08.06. 18:20:08
  • zola2000
    #7
    Azt ugye tudod hogy a netflix/chrunchyroll stb sokkal több tartalmat ad usa VPNel ... de azért megint fizetni kell (vagy pénzel vagy ugy hogy használja a gépedet) , és az még mindig "csalás" aminek a lehetőségét bármikor lelőhetik.

    Tényleg csináljanak netflix musicot, netflix comicsot, netflix gamest stb összevont előfizetéssel úgy mint a psn, aminél ha regisztráláskor azt mondom hogy pl szingapúri vagyok már vehetem is meg az "asian english" exkluzív játékokat ( https://youtu.be/FZskVM3NgUU ) anélkül hogy vpnel kelljen szórakozni.
  • Tinman #6
    Spotify mellet nem sok értelme van zenét töltögetni. Nekem éppen egy 3 hónapos ingyenes próbaidőszak pörög, utána 4.99 euro/hó. Akinek ez sok az valójában már csak kifogásokat keres arra, hogy lophassa a zenét.

    Na most u.i. szolgáltatás kéne filmek terén is, de a NetLOLFix, az kanyarban sincs egy random torrent oldalhoz képest. A NetFail egy szánalmas hulladék, rettentő kevés tartalommal.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.08.06. 16:29:28
  • Macropus Rufus
    #5
    naaaa. Nem lehetsz még olyan öreg. Statisztikailag nekem is már a vége van közelebb. De azért szoktam filmet nézni :)
    Ne add fel! ;) :)
  • dyra
    #4
    fiatalabb koromba előfordult, most már kevesebb van előttem mint mögöttem. Nincs már időm filmeket nézni.
  • Macropus Rufus
    #3
    film meg hasonlóak? Semmi? :(
    ritka kivétel vagy, az tugye tudod. ;)

    "Elég szépen le akarták venni a cégünket, a siemens-től kellett igazolást küldenem nekik, hogy a telefonközpontban lévő zene nem jogdíjköteles. "
    ez ismerős. A volt munkahelyemen ugyan ez volt. Erre irattunk egy saját zenét oszt ennyi. De ez már mondjuk a másik véglet. Mármint az, hogy a központ zenéje miatt. De vélhetően a világban sokkal több ember tárol jogdíjas tartlamakat illegálisan a gépén mint aki nem. (kezdve az op. rendszerekkel)
    A mostani jogdíj a programokra nem tér ki. Na arra kellene még kiterjeszteni és akkor minden okés lenne. Ha akarod megveszed az alkalmazást. Akkor jár érte support meg minden ami a képhez tartozik. Ha meg letőltöd, akkor sincs baj, de semmi nem jár hozzá, csak a frissítések. Más nem.
    De valamit kezdeni kell az állapottal. Valalmi win-win helyzetet kellene elérni.
  • dyra
    #2
    Nem. Mert én pl semmilyen zenét nem hallgatok. Akkor miért fizessek jogdíjat? Konkrétan lopnak tőlem állami jóváhagyással. Pont azt csinálják mint ami miatt ők jogdíjat szednek csak engem nem véd meg az állam. És vannak ezzel még pár millióan.

    Valószínű azért nem pattognak (mármint a jogdíjbeszedők) mert így jóval több lovét szednek be a zenészek mintha elkéne adniuk a terméküket. Arról nem is beszélve, hogy a múltkor felhívtak (pár éve), hogy a telefonközpontunkban lévő zenére megfizettem-e a jogdíjat? Mi van? Elég szépen le akarták venni a cégünket, a siemens-től kellett igazolást küldenem nekik, hogy a telefonközpontban lévő zene nem jogdíjköteles.

    Pénzéhes banda. Inkább hallgatok Mozartot. Bár ha ezeken múlna arra is szednének jogdíjat.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.08.06. 14:38:09
  • Macropus Rufus
    #1
    "A kalózok közel kétharmada nyilatkozta azt, hogy öt esztendő múlva is illegálisan fogja beszerezni a zenét az internetről, 22 százalékuk viszont azt mondta, hogy hamarosan felhagy a tevékenységével."
    Tehát a kalózok (100%) 75%-a nem fogja felhagyni az illegális letőltést. 22%-a gondolkodik rajta, hogy majd 1x talán és vélhetően 3%-k abba is hagyta már az illegális beszerzést. Hát ez tényleg qurva nagy siker. Besz@rás.

    legajobb:

    "Emellett az egykori kalózok 63 százaléka közölte azt, hogy már csak legális stream-szolgáltatást használ. "
    tehát a 3%-k 63%-k már csak legális cuccot szerez be.
    És a 37%? Az vissza esett?

    "A megkérdezettek közül minden második mondta azt, hogy a kizárólag egyetlen zenei platformon elérhető exkluzív alkotásokat irritálónak tartja, az ilyen dolgok ugyanis visszafordítják a felhasználókat az illegális ajánlatokhoz."
    ez kb. pont így is van.

    Azt kellene csinálni mint ami nálunk is van: a reprodukciós díjat minden adathordozóra rátették. Ennyi. Innentől kezdve mivel a jogdíj ki van fizetve, nem mind1 mit szedek le? (okés, nem mert pl. a programokra nem vonatkozik)