3201
Fallout 76
  • BarneyK
    Mivel hajnali 1-re lettünk kész, ezért semmit :D megnéztem a gombát és mentem aludni :)
  • PiszkosFred
    Szintenkent elvileg no folyamatosan. Arra figyelj, hogy a budgetbe beleszamolja a stored, vagyis mar legyartott de fel nem hasznalt tagyakat/epitoelemeket is, azokat erdemes ilyenkor lerakni es scrapelni. Sajnos menubol kozvetlenul nem lehet oket, ujabb idiota megoldas :)
    Illetve egy-egy gepagyu nagyon sokat foglal, ellentetben a falakkal, stb. epitoelemekkel.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.24. 18:11:25
  • oneal1
    építkezésnél, ha már nincs lehetőség mást lerakni tehat a budget maxon van, mi a teendő?
    hogy lehet ezt növelni?
  • mike01010101
    Köszi, az nem rossz.
  • lwb
    Valamennyi junkot eldobsz egy papírzacsiba ott, ahol meghaltál. Ha mire visszamész és senki nem veszi fel, akkor te felveheted és akkor 0 a büntetése a halálnak. Amúgy se nagy a bünti, mert kevés százaléknyi junkot dobsz csak el.

Szóval nagyon minimális következményei vannak a halálnak.
  • mike01010101
    Ebben a játékban mi történik ha kinyirnak? Egyszer elkapott pár mutáns, már haldoklottam, számolt vissza 30mp-ről és inkább gyorsan kiléptem.
  • PiszkosFred
    Arra megoldas egyebkent a pacifist mode bekapcsolasa is, sajat boromon tapasztaltam, hogy reflexbol pofan loni egy magasabb szintu jatekost artalmas lehet az egeszsegre :)
  • Irgum76
    + nem lövöd hátba
  • PiszkosFred
    Plusz megfelelo perk kartyval elerheto nemi buff/boost.
  • Gibor
    Látjátok egymás küldetéseit, és látod pontosabban a térképen illetve ingyen fast travel party tagra.
  • mike01010101
    Köszi. Mi a különbség ha csak együtt megyek valakivel - ezt már csináltam - és ha party-ba állunk meghívással?
  • PiszkosFred
    Es milyen finomsagokat hoztatok el a blast zonebol?
  • BarneyK
    Tegnap sikerült 35-ös szinten egy atomot kilőni :)

Spoiler, de tanulság:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

2-en mentünk neki a silo-nak volt összesen 3 nuclear key és ugye a 8-8 silo code.

Végigküzdöttük magunkat a silo belsejében röpke 2 óra alatt... Soksok robot, sok mini-task, stb.
    Végre minden kész, márcsak a nuclear key-t kell beadni meg a kódokat. Na itt jött a hidegzuhany, amikor beírta a csapattársam a kódot, és "Access denied" és elvette a kulcsot is. Maradt 2 lehetőség..

Gyorsan utána néztem neten, hogy az Enclave bázison van egy keyword, ami segít a dekódolásban (ez a tanulság, előtte meg kell nézni!!), plusz van egy online tool, aminek beadva a keyword-öt és a kódokat kiadja a lehetséges kombinációkat.

Hát kiadott 3 lehetséges kombinációt és volt 2 lehetőségünk beadni.. Nyilván elsőre egy rosszra böktünk, "Access denied". Volt 50% esélyünk, hogy jó lesz.. Szerencsére pont a jó kódot írtuk be, "Access granted" :)

Viszont nem lehet Flatwoodsra és a Vault 76-ra dobni :D Bedobtuk a keleti régióba, ott úgyis csak nagyok vannak, erre ugye az erdős rész, így magát a robbanást nem láttuk, de legalább az Enclave küldetés kész lett, és már tudjuk mit kell csinálni :) Jövő héten majd 4en megyünk neki és fissure-re dobjuk ;)

Utoljára szerkesztette: BarneyK, 2018.11.24. 13:14:29
  • Andule
    Az irto bena emote-os korocske meg a G-vel jon elo alapbol.

Amugy meg csak egyszer tamadt meg jatekos miutan veletlen egy random player hazikojanak ajtajat tortem fel es kaptam 10 kupakos wanted-ot. (A bokorba volt az ajto, a fene se figyelte es hallottam a kajafozo csobogasat a tuloldalrol)
  • BarneyK
    PC-n akár a főmenüből meg tudod nyomni a ctrl+tab-ot az hozza elő a social panelt (játékból is, egyébként a social menüpont :D).
    Ott fel tudsz venni barátnak is embereket (ha online vannak). A menüből előhozva a social menüt láthatod, hogy ki online. Arra rá tudsz menni, és "Join"-t nyomva az ő session-jébe tudsz csatlakozni. Ez még nem a party-t jelenti. Csak egy session-ben lévőkkel tudsz partyzni, tehát Join után betölt a világ, aztán tudsz megint ctrl+tab, és "Invite to team".

Más megoldás lehet, hogy ha megnyitod a map-ot, és a játékos pöttyére rákattintasz, és kijön oda is, hogy "Invite to team", ergó a közellévőket is tudod hívni. Valamint a játékos elé állva is E-t nyomva tudod meghívni.
  • mike01010101
    7-es szinten vagyok, pár óra után a multival kapcsolatos fanyalgásomat visszavonom, tényleg nem sok vizet zavar a játékban. Eddig senki nem támadott meg (5. szint felett lehet) kétszer álltam össze pár csókával 1-1 esemény teljesítésére. Nagyjából élvezhető a játék, de összességében még mindig picit zavar, hogy ennyire nem fejlesztettek semmin, technológiában és vizualitásban fényévre van az 1-2 éves csúcsjátékoktól. (az árát nézve ez is az elvileg), Igaz a Bethesda játékok mindig kicsit elmaradottak voltak, de a "jó sok tartalom, óriási világ" szöveg megbocsátóvá tette a játékos társadalmat. Ma már ez sem igaz, hiszen vannak ennél nagyobb, szebb és sokkal kidolgozottabb világgal rendelékező játékok.
    Egyébként ha valakivel együtt akarok játszani, hogyan tudom megtalálni? Úgy látom random módon dob be egy session-be és csak azt a másik 23 játékost látom a pályán. A social funkciókat még egyáltalán nem ismerem, egy Ok jelet se tudtam küldeni a társaknak.
  • Irgum76
    köszi szépen :)
    végre van célom a játékban, megtalálni a kalapot
  • Acornkao
    Keménykalap ---> Riveside Manor mosókonyha.
  • Ferrari23
    Ekkora egy rakat szar játékot, most már én is ezt mondom LOL. Játék közben fogja magát és elmegy a hang, ok újraindítom a játékot, rámegyek kilépés, kifagy az egész a frászba, csak reset tudtam nyomni, most meg írja, hogy nincs fenn a játék, töltsem le az 50 giga :D:D:D Komolyan mondom vicc az egész kóceráj :D:D

Intézőből elindult, de a launcher szerint telepítenem kell, mert nincs fenn a game :D
    Utoljára szerkesztette: Ferrari23, 2018.11.23. 21:01:06
  • lwb
    Against my best judgement megvettem a játékot.
  • Komor88
    Úgy tűnik, hogy bizonyos mértékig a mobok is szinteződnek. Multiban játszottunk, ugyanaz a mob nekem 26 volt, ami neki 18.
  • Andule
    Hivatalos indulas utani masnapon lattam mar 50est. Koze van annak is hozza h beta utan nem kukaztak a karaktereket meg amit Fred mond.
    Mivel nekem maxos lone wanderer-em van igy lassabban fejlodok es igy allok 42on, ugy h kvazi az elmult ket napban ha 2 orat toltam. (Plusz olvasgatok, mindenhol lopakodom, benezek sok sarokban, etc)

Amugy meg nagyon rosszul emlekszel, az F4-ben is bivaj gyorsan jott az xp.
  • PiszkosFred
    Na ez tenyleg egyen kerdese.

En speciel kb. 50 oranal jarok es lvl31-es vagyok.
    Nagyreszt szolozok, igy lassabban haladok.Tegnap a boss harcnal peldaul en voltam az ugyeletes keljfeljancsi, aki bugylibicskaval karcolgatta a bosst es akit percenkent tamasztott fel csapattars vagy random ottani jatekos :D De, mivel sebeztem a harc kozben spawnolo "adds" jellegu mobokat, igy porszivoztam ritka nyersanyagokat is, amelyek nagy reszet a disconnect miatt ott is hagytam sajnos. Koszonom Bethesda, bmeg. :)
    Viszont a boss harc utan kb 2 orat toltottem azzal, hogy a korabbi 4x4-es alapteruletu bazisomat atepitettem 2x2-esre, mert koltozni akarok es igy konnyebb magammal vinnem (ismet csak bmeg Bethesda, a FO4-ben konnyebben lehetett epitkezni, itt az elmentett blueprinteket marha nehez ujra lerakni, kisse fapados a rendszer ha nagyobb az alapteruete a bazisnak, hiaba raknad teljesen sik teruletre).

De a lenti kepen nem latszik (este majd rakok fel esetleg), de voltak ott 90+ szintuek is es legalabb egy 100+ jatekos is. Ha partyban jatszol, itt is ervenyes az elv, hogy tobb xp-t kapsz es mivel gyorsan olsz, gyorsabban is jon. Ismerek olyan jatekost, aki powerlevelinggel par ora alatt eleri azt a szintet, amelyet mas ket het alatt. Minden zona mas szintu, nyilvan minel nagyobb szintu eventet csinalsz, vagy mobot olsz, annal tobb xp-t kapsz, amely partyban sokszorozodik.

Vagyis embere valogatja, hogy ki milyen gyorsan halad. Fugg attol, hogy mennyi ideje van jatszani, mennyire figyel a tartalomra, mennyire el a vilagban, mennyire foglalkozik az opcionalis tevekenysegekkel, stb. En lassan es nyugdijas tempoban jatszok, fokent estenkent, kozben hazat epitek, farmot gondozok, fegyvert fejlesztek, nyersanyagok utan kutatok, vegighallgatok/olvasok minden bejegyzest, stb. De pl a kovetkezo karakterrel mar lehet, hogy kihagyok par ismert dolgot es celiranyosan fogok haladni a szintezes erdekeben, par szaz ora mulva kiderul, addig marad a mostani karakterem :D
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.23. 11:08:49
  • aemus
    Hmm..1-2 hét után már lvl50-es karakterek rohangálnak a játékban ?
    Ha jól emlékszem az F4-ben ehhez azért jóval több idő kellett.
  • c0dy
    Sziasztok.

Egy ideje már játszom a játékkal és lenne egy kérdésem.
    Nagyon kedvelem a Pipe gunt, imádom, ahogy így össze van tákolva ragszalaggal meg mindennel, viszont nem vagyok benne biztos, hogy pl. a Gunslinger vagy a Modern Renegade kártyák hatnak-e rá, amik ugye a pisztolyt erősítik?
  • PiszkosFred
    ...es amikor mar elfogadtad a bugokat, elnezed a hibakat es vegre kotetlenul es nyugodtan tudsz szorakozni, akkor a Bethesda gondolt egyet es a fel oraja tarto boss harc vegen lelovi a sessiont. Kb 10-14 ember szerintem egyszerre szidta kulonfele nyelven az anyjukat :)

Mondani sem kell, nem, nem volt karbantartas, valami automatika lehetett, vagy kurva nagy pech :)

• Irgum76
    oks köszi :)
  • PiszkosFred
    Hja tenyleg, XB1. Na mindegy, ha talalok szolok, hatha fixen ott spawnol, ki tudja.
  • Irgum76
    köszi
    csak tudod xbox...
    mondjuk amúgy is a premier óta játszottam vele vagy 3 órát összesen
    a bétá-nál meg hajnali 4-ig fent voltam
  • PiszkosFred
    Ha talalok kemenykalapot, szolok, gyujtom az osszes outfit/jellegu vackot, szerencsere csak 0.10 suly kornyeken mozognak igy elferek toluk.
    Hja, kaphato bagoert pofas kis cowboy kalap az atomic boltban :)
  • Irgum76
    minutemen-es szarokkal telerakták az ATOM-ot
    bezzeg egy fasza keménykalap nincs
  • PiszkosFred
    Jesszus, lazits egy kicsit, nem kell mindig, mindent veresen komolyan venni!
  • Although
    uhm. Prestonnak nem volt pipboy. Egy szerencsétlen csóka, aki minden szar ellenére ami körülötte történt, maradt a lelkes amatőr. Oké nem is annyira hülye, mert azért megértette. Mennyire esélytelen. Ezt egy pc karakter nem tudja eljátszani ez egy npc szerep a főhős mellett :D
  • BarneyK
    Már most van egy csávó, aki Preston-t roleplay-ezi :D

• BarneyK
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Már most van BoS és Enclave a játékban, mindkettőhöz csatlakoztam is :)

Elvileg ugye a játékosok alakítják majd a faction-ök életét, később faction war-okat is terveznek. Az a kérdéses, hogy ha ezt behozzák, akkor ha mindkettőben benne vagyok, akkor mi van :D
  • Alanw
    A masodik meg arrol hogy jon a minutemen frakcio ,ttalakozhatunk talan Preston ukapjaval :-)
  • Komor88
    Eddig kb 100 órát játszottam vele (bétával is), sehol sem tatok.
    Egyébként tippem, hogy az első dlc arról fog szólni, hogy megjelenik a BOS és az Enclávé és oldalt kell választanod.
  • Komor88
    Csalóka. Az elején én is azt gondoltam.
  • Munkie
    Ebben teljesen igazad van, erre úgy kéne tekinteni, mint az elder scrolls széria kontra ESO. Az nem egy folytatás, hanem egy ilyen mellék (megint más kérdés, hogy ESO sokkal MMO-bb irányba ment, ez pedig maradt az multis rpg-s vonalon és több mindent megtartott az utolsó önálló játékból)
    ám míg elder scrolls szériához a "hivatalos" folytatás a 6 addig Falloutból az 5 lesz (valamikor)

Az, hogy 60 euro stb, tény, ennyit az átlag felhasználónak nem ér, hisz annyit nem nyújt. Ám most pl 27 euroért már hozzá lehet jutni, annyit lassan meg egy gagyibb early accessért elkérnek.

saját példámból indulok ki, kb 150 euroért vettem meg kb 1 éve az escape from tarkovot, azóta rendszeresen tolom. melyik játék ér meg manapság (főleg alpha\béta) annyit? reális értéke kb 30 euro lenne. viszont annyi időt beleöltem már és ezalatt annyi szórakozást adott (és új barátokat, akikkel azóta elkezdtem airsoftozni is pl rendszeresen) hogy nekem már megérte és megtérült, akkor is, ha fél év múlva az bezár.

helyén kell kezelni a dolgokat. szvsz.
    Utoljára szerkesztette: Munkie, 2018.11.22. 16:08:00
  • mike01010101
    Így is fel lehet fogni, bár én az F3 és F4 közt látok előrelépést, grafikai és arculati változást, stb, ez viszont egyazegyben F4, ami egyébként nem baj mert több mint 260 órát játszottam vele, csak ami elég volt 2015-ben az már kevés lehet 2018-ban. Pozitivum viszont, hogy nagyon szépen fut, meg se röccen.