3201
Fallout 76
-
Munkie #1197 jól hangzik :) -
#1196 Egy kis infó a jövőheti és azutáni patchekről :)
Patch info -
Irgum76 #1195 lightos 3 órámba került de letettem az utcsó tűzoltó vizsgát is
vagy 50x körbe rohangáltam, nyomogattam a gombot semmi kilogolok semmi
újraindítom az egész kócerájt és lőn csoda megjelent a tűzoltó autron aki az eligazítást tartja
onnan kb 5 perc alatt kész volt -
#1194 Egy komoly bugra emlékszem a végtelen end combat bugra, ami azt jelentette, hogy a harc végén végtelen homokórázott és nem lehetett továbbmenni. De azt elég korán kipeccselték szerencsére és amúgy sem volt annyira gyakori. -
#1193 Én csak a kutyát vittem társként. Az megoldotta a problémát. -
Andule #1192 reg volt mar h ujratoltam az egyest de mintha mar abban is lett volna opcio (parbeszed veluk) h mikepp harcoljanak a tarsak ahol lehetett kerni h ne nagyon sorozatozzon ha esely van h eltalalhat. de persze lehet ez mar csak a 2esben jott be.
de h mire gondolt a kolto arra valoban csak talalgatni tudok en is :) akinek van box acca megkerdezheti tole :D -
Irgum76 #1191 én minden harc előtt mentettem mert nem volt olyan, hogy "bocsi misfire volt" ha ha hátba lőtted a cimborád akkor ő gondolkozás nélkül visszalőtt
nem úgy mint Preston, hogy "nem gond, miben segíthetnék? és ha már itt vagy menj el elfoglalni egy fűszerkertet -
#1190 Egyébként ez sem igaz, legalábbis jelen időben, hogy "még mindig", ahogy írta, mert az FO1-hez annyi unnofficial patch meg javítás jött ki már, hogy lényegében a bugok orvosolva vannak. Meg nem is bugokkal volt a baj, mint inkább olyan feature-ökkel, amik eleve nem működtek. Pl. a csapattagok. Emlékszem még, hogy Ian csak arra volt jó, hogy a géppisztolyával hátamba eresszen egy sorozatot. A kutya ért a legtöbbet, a többieket kár volt felvenni. Ezt nyilván ki sem lehet peccselni. -
Munkie #1189 uninstall->refund->ScamCitizen install! :D -
nordan #1188 ez nem savazás ezek tények -
Irgum76 #1187 nem kicsi savazás -
#1186 "Finally launched this nuke myself in @Fallout 76, start fighting the Queen with a bunch of players, then the server crashes, all progress lost"
Akkor megsem pech lesz ez nalam, hanem szeriatartozek a bossharchoz :) -
Andule #1185 Az allaspontoddal en egyet is ertek, nem szarkasztikus akartam lenni kivetelesen :)
Azt viszont hozzatennem h barmennyire is bejon vmi azert fogalmazzuk meg a problemakat is h vmi rahatast gyakoroljunk a fejlesztokre/kiadokra. (Neha haszna is lehet nem csak pusztaba kialtott szo)
Es azert sem artott volna szolnia kicsit a cikkben sem a negativumokrol mert egyreszt ketlem h az atlagos index olvaso kepben lenne annyira masreszt ugy vmi objektivabb kep alakult volna ki a cuccrol ill arnyalta volna a kepet h mindezek ellenere ez egy remek szorakozas meg mindig. -
Andule #1184 *arra utalt (idiota autocorrect :/ ) -
Andule #1183 Szvsz csak area Italy h bugos volt mint allat. :) -
Irgum76 #1182 "A Fallout 1 (GOG-on aprópénzért elérhető) még mindig akkora hatalmas szívás mint a kilencvenes évek végén volt"
wtf. Miért lenne szívás a FO1? Eleve az volt az egyik legnagyobb hibája a játéknak már megjelenéskor, hogy k könnyű volt. Mi a szívás benne?
ezen én is meglepődtem de szerintem a költő úgy gondolta szívást, hogy beszippant, magával ragad -
#1181 > A vegen viszont mosolyogtam kicsit amikor irta h ha nem tetszik akkor van ezernyi masik jatek amivel lehet tolni ... mintha csak te irtad volna :D
Hat mosolyogtato vagy sem, en tovabbra is tartom magam ahhoz az elvemhez (meg akkor is, ha egyedul vagyok vele, nem szamit, nalam bejott), hogy manapsag iszonyat mennyisegu kontent omlik az ember arcaba az internet segitsegevel. A szorakoztato ipar minden terulete kihasznalja ezt a lehetoseget, igy az egyszeri fogyaszto jelenleg ott tart, hogy a csalad, haztartas es melo mellett a szabadidejeben nem tudja mar befogadni mindezt, egyszeruen NEM jut ideje mindenre, ami erdekli, amit szeretne megnezni/-hallgatni/-tapasztalni. Rengeteg jo es igenyes tartalomrol kell mar igy is lemondania az embernek. Es a lemondas is santit valahol, mert sok esetben a nem is tudjuk, hogy mit hagyunk ki, mert a telitettseg miatt mar el sem jut hozzank az adott tartalom. Es ez csak az internet, az offline lehetosegekrol nem is beszeltunk.
Manapsag egyszeruen az a helyzet, hogy aki nem talalja meg a szamara szorakoztato tartalmat, az direkt nem akarja, egyszeruen szandekosan keruli el azt (vagy kurvara peches? - nem, pech a valasztasnal/kezdesnel van, a folytatas mar szandekos), valami onsanyargato es direkt mindenben Mohacsot kereso beteges onpusztito modszer miatt.
Es pont emiatt, az en - hangsulyozom, az EN felfogasom szerint - roppant nagy ostobasagnak tartom azt, amikor valaki olyan sorozatot nez, olyan jatekkal jatszik, olyan meccsre megy, olyan hobbit csinal, stb. amely nem hogy nem szorakoztatja, de amelyet mindekozben un/utal/ellenez/nem ert/minden porcikajaval ellenez. (kiveve ha ezert megfizetik, mert van az a penz ugyebar, amelyert korpasodik az ember haja)
A legtobb jatekos aki kiprobalta a FO76-t, kb az elso par ora alatt rajohetett arra, hogy ez tetszik neki vagy sem.
- Ha mindent osszevetve pozitiv az osszhatas szamara, jo szorakozast!
- Ha mindent osszevetve negativ az osszhatas szamara, es megis jatszik vele tovabb, ahelyett abban a keves szabadidejeben tobb tucatnyi, szamara nagyobb szorakozast nyujto jatekkal jatszana egy refund utan, az szamomra erthetetlen. :)
- Ha semmi pozitivat nem lat benne es onkinzo modon megis jatszik vele, az szamomra az emberi ostobasag tankonyvi peldaja.
> ha valaki azzal a szándékkal nyitotta meg ezt a cikket, hogy a sárga, sugárfertőzött földbe fogom beletaposni a Fallout legújabb részét, az most be is csukhatja
Gondolom a szerzo nem is reszletes ismertetot akart irni, mert azokkal tele a net, hanem az elso mondatabol kiindulva inkabb ellenvelemeny jellege van a cikknek. A negativ oldallal az elmult 2 hetben mindenhol talalkozhatott mar az olvaso, illetve minden jatekos tapasztalhatta a sajat boren. -
#1177 Ja, az az "érv" a végén eléggé fórumtroll pozitív volt. :) Abban is igazad van, hogy attól még, hogy tetszik, azért beszélhetett volna az olyan hibákról, mint pl. hogy lényegében egy újrakiadott FO4 az egész grafikailag. Egy multi mod a FO4-hez, nem egy teljesértékű játék a sorozatban. Grafikailag nem léptek előre semmit három év alatt, pedig 2015-ben már a FO4 sem számított csúcsgrafikának, de akkor még elment (az a Witcher 3 éve volt, ha valaki már elfelejtette volna). Ma már nem megy el. A temérdek bug, a teljesen értelmetlen PvP, az ezeréves engine hibák (pl. még most is 3rd party software-rel kell limitáljam a frame rate-et, mint a skyrim óta 7 éve: azóta nem próbáltak tenni ez ellen valamit), mind objektív dolgok, amiket kár volt kihagyni egy ismertetőből.
Lényegében a bázisépítés is megvolt már a FO4-ben, a fegyver moddoláson is csak minimálisat változtattak (nem feltétlen előnyére). Alig van benne újítás, total conversion mod feelingje van az egésznek.
És az is külön vicc, hogy a cikkben a survival elemeket új dolgoként írja le. Nyilván soha nem próbálta ki a FO4 survival mode-ját, ahol ezek már rég megvoltak (sőt, ez itt fel is van higítva picit ahhoz képest). De ezek a survival elemek már a FNV-ban is megvoltak, lehetett a játékot úgy is játszani.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2018.11.26. 08:23:31 -
#1176 Most eltekintve attól, hogy megértem, ha elvan a játékkal, egyelőre én is jól elmolyolok vele, olyan jó 60%-os a játék nekem (szerencsére féláron vettem, szóval ár-érték arány stimmel), de ezeket a mondatokat nehéz neki elnézni:
"A Fallout 1 (GOG-on aprópénzért elérhető) még mindig akkora hatalmas szívás mint a kilencvenes évek végén volt"
wtf. Miért lenne szívás a FO1? Eleve az volt az egyik legnagyobb hibája a játéknak már megjelenéskor, hogy k könnyű volt. Mi a szívás benne?
"a Fallout 3 még mindig egy megdöbbentő szintugrás"
Mihez képest? Sokunk szerint a történet, a writing minősége a legfontosabb része egy játéknak és abban az FO3 sehol nincs. Nyilván 10 év alatt más lett a grafikai elvárás, de azért az "I'm looking for my father, a middle aged guy. Have you seen him?" kérdés megbocsátásához száz év is kevés lesz ... És akkor a hót stupid "tisztíccsuk meg a vizet" plotba bele se megyek. Mások már ezerszer leírták, hogy van természetes módja a víz megtisztításának, amihez nem kell varázstudomány meg csodatudós apuci sem.
Az meg, hogy West Virginiát végig Virginiának hívja, az külön vicc. Két külön állam ... Szóval azt a cikket nem nevezném az újságírás csúcsának. -
Andule #1175 Hat az h egy kva szot nem ejtett a hibakrol azert tobb mint fura volt nekem. Felfogom h ha tetszik a cucc akkor hangsulyozzuk azt h mi jott be de h egy szot nem ejtunk a negativumokrol cink. (Sztem nem gaz esszeru keretek kozott kritikusnak lenni vmivel plane ha az alapvetoen tetszik)
A vegen viszont mosolyogtam kicsit amikor irta h ha nem tetszik akkor van ezernyi masik jatek amivel lehet tolni ... mintha csak te irtad volna :D -
#1174 A jelenlegi 99 darab "a k*rva anyadat Todd Howard es a dogolj meg rohadt Bethesda" jellegu cikkek mellett az indexnel kijott az elso "jatszhato es jo, ha tullepunk a hibakon" ismerteto. Szegeny David, vajon azota hanyan kuldtek el a halal faszara? :D -
#1173 Ez még mindig klasszikus :D
-
Irgum76 #1172 köszi -
Acornkao #1171
hmm kapok csokit? :)
Utoljára szerkesztette: Acornkao, 2018.11.25. 23:48:27 -
#1170 Talaltam en is egyet, ha ilyenre gondoltal.
A terkepen ahol van a nyil, ott. A 61A ut mellett van par hazacska a jobb oldalon, 2-3 darab, nem bejarhato. Viszont a tornacon "ulnek" csontvazak szekekben, par uveg borral es az egyikuk fejen egy kemenykalappal.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.25. 22:47:38 -
#1169 Nem tudom, szerintem ez valami automatikus shutdown tulterheltseg, stb. faszsag miatt - csak ezzel a kamu "karbantartas" szoveggel :) Mert vicc, hogy 1 sec mulva ujra tudsz csatlakozni egy masik sessionbe, es mindig csak akkor jon elo, amikor valami komolyabb aktivitas zajlik.
Vagy tenyleg, csak pech.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.25. 16:52:06 -
Andule #1168 En tegnap a K-i reaktort probaltam ujrainditani es szo szerint 10-15 masodperc kellett volna meg h befejezzem mikor jott a shotdown. Kb 30-35 percem ment a levesbe.
(Azt mondjuk oly jo lenne tudni h a fasze van ennyi maintenance) -
Ferrari23 #1167 Istenem de fel tudja cseszni az agyam ez a játék.... Kifagyott megint, mire felépítettem egy claimelt helyen mindent.... Elindítom újra elcsesződik felbontás, megint írjam át ini file-ban, indítom megint nincs hang.....
Arról már ne is beszélve, hogy a launcher szerint nincs fenn a játék, telepítsem :D:D:D
Utoljára szerkesztette: Ferrari23, 2018.11.25. 13:55:32 -
#1166 Senki sem tud kirabolni, ha rakattint/belenez valaki a tarolodba (stash), akkor a sajat cuccat latja, nem a tiedet. Lasd barmelyik mmo bankja, vagy diablo stash a varos kozepen, stb.
Hat, mikromenedzselni kell a stasht egy ido utan, mert jelenleg csak 400 kilonyi anyag fer el benne, ami lofasz. Kesobb majd novelik, de egyelore csak azokat tarold benne, amelyek tenyleg ritkak es nem szerezhetoek be 5 perc alatt.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.25. 13:51:21 -
Ferrari23 #1165 Építésnél a stash-nál ha másmilyen láda csinálok, abból más játékos ki tud rámolni?
Nem értem letettem egy másik láda, de ugyanazokat mutatja benne, akkor most 400 kg-tól több cucc nem tudok tárolni? Tele a stash, nem tudok hova pakolni...
Utoljára szerkesztette: Ferrari23, 2018.11.25. 13:45:47 -
#1164 Fagyni nem fagy, par apro szaggatast leszamitva nincs gondom sehol sem. A gond az, hogy eddig ket blast zoneban jartam, es a vege mindig az volt, hogy a server/session allt le, de mindenkinek :) Lasd korabban beszurt kepet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
De csak pechem volt ezek szerint. Egyre surubben dobnak atomot most mar, igy lehet probalkozni, megnezem ma is, hatha javul az "arany" :)
Koszonom a valaszt.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.25. 11:57:48 -
EFRM #1163 en tegnap lottem ki az elso nukeomat es utana kb 2 orat farmoltam a blast zonet, nem fagyott.. -
EFRM #1162 mert a scorchedeket nem lehet mashogy megallitani/kordaban tartani.. broderhoodos questeknel van rola sok lore. az elder sem tamogatja, sot ellenzi, de nincs mas megoldas... -
#1161 Elvileg ha követed a fő "sztorit", akkor erre választ kapsz. Vagy hát, megpróbálnak választ adni. A valódi válasz inkább az, hogy ez egy bethesda féle fallout játék és Todd szerint a "robbantsunk atomot" az cool shit. -
#1160 Mert emberek vagyunk, csucsragadozok, emiatt pedig hosszu ideig bekeben, egyenlosegben, nyugalomban, stb. keptelenek vagyunk elni, foleg ugy, hogy genetikankba van kodolva az onpusztitas kepessege :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.24. 20:30:17 -
Irgum76 #1159 ez játéktechnikailag oké
de miért vetődik fel valakiben teszem azt 2 héttel azután, hogy kilépett a vaultból (ahol béke és szeretet honolt)
és elvileg a cél az volt, hogy újraépítsék a romokból a civilizációt inkább az, hogy "áh faszom inkább gyújtsuk fel geccbe" ?
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.11.24. 20:21:34 -
BarneyK #1158 Így van, nyersanyag, tárgyak :)
Szerintem csak peched volt, mert én 1-et (nem sajátot) láttam már úgy, hogy túléltük dc nélkül. Egyik ismerősöm már vagy 3-at látott dc nélkül, nekünk random volt 1-2 session lehalás, nem kötődött atomhoz. Persze neten volt a 3-at nuke esetén is a lehalás.. De lehet, hogy ha fissure site-ra dobják, akkor van, ki tudja :) A lényeg, hogy nem minden esetben hal le a szerver -
#1157 > azonkívül, hogy jön a big monszta legyakjuk és tápolódunk?
Nem csak "a" big monszta, hanem az osszes ott "oshonos" eloleny/mob magas szintu lesz. Emellett ha agyonvered ezeket a mobokat, akkor ritka nyersanyagokat lehet lootolni beloluk, azon tul, hogy a loot is magasabb szintu. Az elobb peldaul a nuklearis eromure dobtak bombat, az osszes scorched es mutas 68 szint koruli lett (warlord meg conquer szintu), jott par legendary varians is es 45+ targyakat dobtak. Speciel nagy bosst nem lattam most, nem volt olyan, mint a par nappal ezleotti legendary scorched queen, bar azt a bombat a delkeleti, eleve magas szintu zonara dobtak - lehet ennek is van jelentosege, nem tudom.
Azt azert majd megkerdeznem a PC-s jatekosoktol, hogy en eddig 3x voltam Blast Zoneban, de a vegen mindig behalt az adott session. Ez most csak pech nalam, vagy ujabb bug az ezer masik mellett?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.24. 20:08:35 -
Irgum76 #1156 azt le tudnád írni nekem spoilerben, hogy mi szükség van az atom kilövésére?
azonkívül, hogy jön a big monszta legyakjuk és tápolódunk?
nem tartom túl logikus lépésnek egy atomháborút többnyire átvészelt terület atommal való dobálását -
#1155 Mekkora pocseklas :)