3201
Fallout 76
-
Andule #1238 Absz megvagy nelkule is de ahogy Fred mondja a tuti nagyobb hirigek elott erdemes elovenni, beleszallni mert eg es fold a kulonbseg. En nem szeretem mert szart se latok benne, kivaltkepp ejszaka, es tajekozodni is alig tudok benne. (Ugy valszeg jobban komalnam ha legalabb ugy tudnam modositgatni mint a F4ben maxos science-el,stb de az meg eleg OP volt)
Marha idegesito tud lenni veluk egy harc egyetertek. Az elso parat meg elveztem ahogy kergetoztunk es probaltam eltalalni a testet (mert eleg szar a hitboxa szvsz) es detto az jott le h 'na bazzmeg, mar a Skyrim-ban is h elveztem a sarkanyharcokat' :/
Onnantol h leszall en is futok shotizni, utni, rugni, csunya szavakkal a lelkebegazolni mert akkor vegre nem dobalja az idiota mindenen atmeno, kepernyorazo hullamait amitol amugy megoszulok mert akkor is tolja tupontosan amikor hattal van es akkor is amikor egy erdoben egy kidolt fa alatt probalnek fedezeket keresni.
Egyszer kiprobaltam h ledobtam a hazikomat rajta 6 raketas toronnyal egy doghoz kozel ... aztan 5 perccel kesobb inkabb atraktam a romokat vki kellemesebb helyre. (A sb meg kb elvesztette a hp-ja 1/5et)
Btw ha mar PA, X01es csak enclave-nal van vagy az is "esik" random?
Utoljára szerkesztette: Andule, 2018.11.29. 11:54:46 -
#1236 Respawnolnak, de session szinten - en futottam mar bele ugyanott tobbszor is egy-egy keretben amelyen random elemek/reszek voltak. Viszont ha valaki elviszi elotted, akkor varni kell X idot, hogy ujra megjelenjen (volt, aki 2-3 seccel az orrom elott vitt el egyet :D, amig en kint hadakoztam). -
Paradoxon74 #1235 Sziasztok!
PA kérdésem lenne, ha már pont aktuális a téma: Az elején találtam sok PA darabot, de a szintem (jelenleg 22) miatt ezek csak holt súlyok voltak, a stash meg kicsi, le is reszeltem őket. Ez nagy hiba volt, mert egy helyen 1x vehetem fel őket vagy "bármikor" találhatok másikat, respawn-olnak?
Thx! -
#1234 A 4ben sose használtam, de össze volt gyűjtve. Most meg annyi a fusion core meg a sok plusz, hogy szinte mindenhova PA-ban megyek. Egy HUD módot felraktam, így nem takar annyit a PA kijelzője. -
#1233 Nem muszaj, en is csak huzosabb szituacioban hasznalom, bossok, vagy nagyobb szintu dc, radskorpi, stb. ellen, esetleg olyan mutansok ellen, akik egyfolytaban granatoznak vagy raketaznak. -
Irgum76 #1232 a power armort muszáj használni?
arról volt szó, hogy játszható lesz nélküle is
én a 4-ben is csak nagyon ritkán használtam
nem szeretem olyan klausztrofób érzésem van benne
oké atom után én sem mennék be egy szál fürdőruciba de ha lehet hanyagolnám -
#1231 Na, ma este megleptem a 40-et, felvettem a t60-ast es egybol belem kotott egy eddig bekes, de most mar instant tamado 50-es scorchbeast. Sima volt, fel oraig lovoldoztem a nalam levo csuzlikkal, mire osszecsuklott. A mocsok semmit sem dobott, nem volt loot.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Aztan nem sokkal kesobb jobb a cimboraja, par szaz meterrel odebb. Ez mar upgradelt volt (fertozott), szinten jo fel oranyi puffogtatas utan ez vegre dobott is valamit (limlom cuccokat). Probaltam elcsalni a kozeli helyszinekre, hogy majd az npck besegitenek, de nem, azok is engem tamadtak :) Es mit ad isten, meg a XX* kereskedo is akkor setalt arra, de az sem segitett. Le is verte rolam a gatyat...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!XX*:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szupermutans
A jovore nezve egyedul kerulom ezeket, mert fun meg minden, de ha nincs a kozelben senki ismeros, akkor baromi unalmas 20-30 percig lovoldozni ra, mert ofelsege csak nagy ritkan meltoztatik leszalni. Mondjuk akkor kapta a soretet kemenyen, meg is ertem, hogy miert marad a levegoben :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.28. 22:59:24 -
EFRM #1230 melee az nemgyengen OP ilyen magas szintu farmoknal. foleg a perkeknek hala pl 75% AP es gyorsabb swing es baratai? lehet apritani :d -
Munkie #1229 Bitang (lvl 106ig legalábbis kb két-három ütés minden, kivéve a tényleg nagy bossok) a Spear-en kívül mindegyik kétkezes slow, de ahogy néztük, hiába medium a spear, ugyan azzal a sebességgel üt... :D -
#1228 Melee nagyon eletkepes itt (is), Power Armorral kombinalva nalam legalabbis nagyon bejott es jol is ervenyesulok vele lvl1-39 kozott. Kesobb milyen? Nem tudom :) Bar neha kivedik/blokkoljak a tamadast, de annyi belefer, egy pimpelt fejsze/kalapacs mindig van nalam diplomaciai celzattal. :) Egyetlen hatranya, hogy a jobb melee fegyverek (kalapacs, fejsze, stb.), amiket eddig talaltam, azok rendszerint slow sebesseguek, de a harc heveben annyira nem veszes a dolog. Minden masra ott a maste...shotgun/sniper paros.
Koszonom az infot. Gondoltam, hogy a becsapodasi hely/zona szamit a bossok es egyeb highlvl spawn szempontjabol, csak egyelore nem foglalkoztam vele utanajaras szintjen :) Jelenleg direkt nem olvasok se guideket, se egyeb celiranyos utmutatokat, mert probalom az elso karakterrel ugy megelni a jatekot, felfedezni, raeszmelni a dolgokra, stb. ahogy azt illik.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.28. 18:03:15 -
#1227 jahogy jaa. Akkor nem szóltam. Félreértettem. -
EFRM #1226 sajna lehet nagyon felreerthetoen irtam, bocsi all.
szal powerarmor station tervet tudok adni handmade rifle tervert.
amugy a pa station terv tenyleg jon questbol, illetve enclave-nel alt megveheto -1100 korul asszem.
Utoljára szerkesztette: EFRM, 2018.11.28. 16:38:24 -
#1225 Feleslegesen ne keresd, kellene az a tervrajz, van is feleslegesen egy. De ha az excavator power armor mission megcsinálom, ad egyet ingyen. -
EFRM #1224 amugy ha vkinek nincs meg a power armor station terv szivesen elcserelem handmade rifle tervre. -
EFRM #1223 a repkedo scorched bossok akkor jonnek, ha ertelem szeruen a fissure site-ra van dobva az atom.. a sokcsillagos queen a fissure site prime helyen, ahogy mondod.
tegnap vkik whitespringre dobtak (a fissure siteot nem erte) de hatalmas farm volt, ugyanis itt rohadt sok glowing tud spawnolni (lv68 ugyemlekszem)... ment is a farm, bar sok jo cucc nem esett. viszont annyi viragot szedtem, meg hardened masst hogy tudtam csinalni par fluxot. blast zone utan vigyazni kell a scrappelesre, mert az egyik ilyen flux alapanyag is scrappelheto!!!
chem station nuked fauna oldal asszem
en mar varom a patchet h kicsit atrakjam a pontjaim... :D
Utoljára szerkesztette: EFRM, 2018.11.28. 16:03:36 -
#1222 ooo meele karakterem volt mindig is falloutokban, itt is - nagyszeruen hangzik az ugralo ellenfel :) -
#1221 Es meg valami: a jatekos szintje szinte semmit sem szamit, ellenben a sebzes/fegyver es a vedelem. Tegnap peldaul 39-es szinten ledaraltam egy 69-70-es szintu szupermutans tabort, ket legendary minigunos vezetovel, ugy, hogy azert figyeltem hova menekulok es kit hova "kitelek". Shotgunom a perkekkel csak 140 korul sebez, vagyis az is lofasz a kesobb tobbszazas sebzeshez kepest. Viszont talpig t51-ben voltam, es bar sebeztek kemenyen, de egyszer sem voltam komoly veszelyben, mindig tudtam idoben nyomni egy stimpaket. Mas mmoban/online jatekban a +10 szint mar halal, itt nyugodtan lehet menni barmerre. :)
Viszont amikor korbevesz 4-5 darab merget kopkodo bogar, akik egyfolytaban ugralnak es alig lehet oket eltalalni, akkor nagyobb szarban vagyok, mint a mutansok ellen.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.28. 15:12:19 -
#1220 tokeletes, a te tempodban / felfogasodban nyomom, szoval kitart... sokaig
thanks -
#1219 Jelenlegi tapasztalatom szerint NEKEM meg boven eleg lesz tobb honapra/tobb szaz orara a jatekban talalhato kurrens tartalom. De van olyan, aki mas felfogasban jarszik mint en, es 2 het alatt megunta, mert vegigszaladt a terkep fobb pontjain, felszintezett partyban 90+ szintre, ledobott 1-2 atomot es eleg is volt ennyi.
Ami az endgamet illeti:
Jelenleg van ilyesmi csapatalapu kihivas a jatekban. Gyakorlatilag le tudsz bombazni egy-egy teruletet atommal. Na most minden atom ledobasa utan azon az adott teruelten levo monsztak highlevel szintre valtanak es megjelennek a bossok. Ez a Blast Zone. A tamadas utohatasa kb 1-2 oraig tart, az ido alatt spawnol(hat)nak a magas szintu lenyek. A komolyabb bossok leolesehez rendszerint 4-10 jatekos szukseges, mert a bosshoz kapcsolodo event idore megy es folyamatosan jonnek/spawnolnak az addok.
En eddig ket fajta Blast Zoneban jartam.
Az egyikben egy 90+ legendary scorchedbeast queen jott (a bombat a delkeleti sarokba dobtak), amely kvazi a Skyrim sarkanya lenyulva (de tenyleg, erdemes megnezni az animaciojat), vagyis legi es foldi fazisokban tamadott, fentrol "tuzet okadva" (jelen esetben valami fertozes (?) alaput), lent meg csapkodva es harapdalva. Mindezt ugy, hogy kozben folyamatosan jottek a 40-100-as szintek kozott random spawnolo minion csapatok.
A masik fajta az atomeromu kornyeken volt (kozep-nyugaton), ott nem talaltam queent, de az ottani 5-10 szintu scorchedek helyett 60+ szintu scorched warlordok meg egyeb magasabb szintu ellenfelek jottek.
Azon tul, hogy az event jutalmai eleg jok, es a bossok lootja is kiemelkedo, a minionokbol rengeteg hasznos es ritka alapanyagot lehet kukazni, amelyeket en speciel nem tudok meg felhasznalni, de a nalam tapasztaltabbak azt mondtak, hogy porszivozzak, mert kesobb kell majd. :) -
Andule #1218 Thx, meg csak meg sem talaltam oket eddig :D (szoszolos a jatekstilusom "picit") -
#1217 el tud fogyni? van itt olyan hogy... endgame? -
Munkie #1216 Az egyik frakciótól SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!lehet vásárolni, ha teljesen végigmentél a küldetéseiken. Ám ritkán kapható. Az a nagy hátránya, hogy így le kell mondani a +2 STR-es modról, persze kinek mi. Sokat azért nem lehet ezzel repkedni :DEnclave
Utoljára szerkesztette: Munkie, 2018.11.28. 13:54:36 -
Andule #1215 Gratula :) lehet tudni hogyan es hol jott ossze eme bravur? (Lvl60on meg csak modom sincs a PA-mhoz)
Pont nekem is tegnap lett meg a 76 oras "achi" :) -
#1214 Picit olyan ez, mint a hetvegi bohocliga :)
Az emberek a teveben nezik a real, a manchester, a juve meg a munchen BL/bajnoki meccseit es maguk ala elveznek az ott latott telthazas hangulattol, a foci szinvonalatol, a profi megoldasoktol, a centire pontos atadasoktol meg a gyonyoru ollozasoktol, stb. Tenyleg az a csucskategoria, a foci mesterfokon.
De vannak olyan emberek is (EN peldaul), akik a teve helyett szombatonkent kimennek egy Debrecen - Mezokovesd meccsre es ugyanugy kurva jol el vannak 2-3 oran keresztul, mint az otthon maradt tevenezok. Meg akkor is, ha alig vagyunk haromezren egy huszezres arenaban, akkor is, ha a foci szinvonala jelenleg a banyaszbeka segge alatt van ket szinttel, akkor is, ha a profi kifejezest akkor hallottuk jogosan a csapat kornyeken, amikor csapatepito treningen megneztuk a Belmondo klasszikusat, illetve akkor is, ha a jatekosok keptelenek ketszer egymashoz passzolni, ollozaskor pedig rendszerint magukat (vagy a vedot) rugjak fejbe. Mert kb. ez a bohocliga szintje.
Barmennyire is szidja sok ember oket, tiltakozik, lazad, eskudozik, stb. - ha az ember helyen kezeli a dolgokat es meg tudja talalni a szorakoztato reszt, vagy talal egy kotodesi pontot az adott tartalomban, akkor ki fog jonni a meccsre ket het mulva is, ahogy el fogja inditani a FO76-t masnap este is :)
Viszont ha a mokanak vege, az erdeklodes lecsokken es mar nem szorakoztato a meccs/jatek, akkor johet a Ford Fairlane idezet: "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." :)
En tegnap kaptam meg a 76 oras achiet a jatekban, es tudom, hogy egyelore meg szorakoztat es baromi sok minden var meg ram benne. Aztan ha az elfogy, uninstall egy idore... Ha elfogy.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.28. 12:19:28 -
Munkie #1213 ¯\_(ツ)_/¯ -
#1212 vicces. kb mostmár lassan minden fórum, és review azt mondja, mekkora RETEK ez a game.. -
#1211 Az FO4-ben is van Greenbriar, bár ott nem így hivatkoznak rá, mint elnöki cucc, csak a wikin van behind the scenes alatt róla szó.
http://fallout.wikia.com/wiki/Greenbriar_radio_signal -
#1210 Az a valóságban ugye a Greenbrier resort, egy szálloda, ami azért érdekes mert az 50-60-as években az alatt volt egy elnöki atombunker. Ez egyébként a játékban is benne van, de nem tartok még ott, hogy be tudjak menni. Lehet, nem is lehet még, nem tudom. -
Munkie #1209 Nehéz szülés árán, de csak meglett az a fránya jetpack :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#1208 na megvettem, és... engem meggyőzött, fura
nem jöttem rá mi volt a céljuk a játékkal, de ha az hogy elvesszek a világban, olyan feelgood legyen mászkálni és együtt élni a fallout világgal, akkor telitalálat - ha valami többet akartak ennél, háááááááááááát igen, az már lehet necces
a hibák meg... egyelőre épp alulról ütik az ingerküszöböm, ha a lent linkelt patchekben javítanak jópárat belőle, jók vagyunk -
Alanw #1207 https://www.polygon.com/2018/5/30/17409054/real-fallout-vault-west-virginia-greenbrier kvazi Whitespring -
Although #1206 Persze igen az más kor volt akkor ők voltak a csúcs. A nyugati világ. A Bioware volt az etalon és kellett odatenni valamit, még a második helyért is, aztán a skyrim már besöpört mindent. Érdemtelenül? szerintem igen. Ma erre nincs szükség már. Illetve de mert vannak kis cégek mint az Obsidian meg van a CD Projekt ami feltette a lécet. A Beth? Egy vérprofi csapat. Csak valahol már nem azok akik a morrowindet csinálták. -
Although #1205 Nagy a sírás, rívás és van alapja. Lehet védeni őket mert jó iparos munkákat csinálnak. De nekem is feltűnik most a TESO-val játszva. Azokat az elemeket pörgetik amiket régen létrehoztak. Nincs újítás. Nincsenek új ötletek. A dark brotherhood is nézve a figurákat a kis fekete lovaska amin szaladgálnak. A sztorik is. Vannak jó mellékquestek. De, nem tudom. A fallout 76-nál végig az volt az érzésem ami a Beth kapcsán már egy ideje. Biztos lapok, és most léptek egyet ami nem szól másról mint, kidobtak egy játékot amibe nem öltek sok idő a felkiáltással majd a játékosok megtöltik élettel. Ez nem erről szól. a haszonrésről. Bejön nekik vagy sem? Most nem lényeges. A tendencia a lényeg a morrowind idején ez a banda még tudott alkotni, újat is. Ma? Nem kicsit sem. Ettől még élvezhető a TESO is hangulat megvan, még mindig. De őszintén? Érezhetően a rég bevált lemezt pörgetik. Ez nem CD Projekt. -
Gibor #1204 Túl nagy a sírás a közösségi médián és szinte kivétel nélkül minden kritika azt mondta hogy kellenek a hús-vér ember npc-k. Ha úgy vesszük a "new vaults opening" igazából mi mást jelenthetne? Minek kiemelni hogy Vault ha nem célzás lenne, főleg hogy a játékban olvasgatva és nyitott szemmel járva rengeteg olyan dolgot látok ami úgymond erre ad nekem utalást. És sztori és questek alapján bőőőven kivitelezhető hogy beillesszék a játékba. Hozzáteszem nem azért mondom mert nekem olyan óriási nagy szükségem van rá, csupán ezt látom és így gondolom. -
Munkie #1203 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vault 63 ugye jelenleg benn van (csak nem lehet még bemenni), kiváncsi leszek ott mit találunk majd :)
a főváros alapvetően morgantown lenne (ha jól emlékszem), viszont az biztos, hogy a legtöbb figyelem a whitespring resortra irányul (sok vendor, sok mob a külső részeken -ide szeretik ledobni a legtöbb atomot, tegnap 7 szintent húztunk is egy bombával-)
esélyes, hogy ezt a részt bővíthetik, bár NPC-ket nem hiszem, hogy fognak későbbiekben belerakni. legalábbis hús-vér embereket. -
Gibor #1202 De legalább a következő 2patch-ben december közepéig megkapjuk azt amit már a bétában kellett volna tesztelnünk :) De sebaj, én ráérek csak tényleg javítsák a hibákat.
Apropo, ez már inkább játékkal kapcsolatos.
Ugye ott van a The Whitespring Resort, csak nekem tűnik úgy az a hely mintha egy MMO fővárosa lenne? körbe messziről védve robotokkal és rengeteg vendor és minden féle workbench. Házat átnézve nekem úgy tűnik mintha a jövőben ez egy ilyen főváros szerűség lenne NPC-kel. Csak pár példa ami nekem gyanús, ott egy lift amivel 2 emeletre nem lehet felmenni mert be van ragadva de a gombja megnyomható, tehát ilyen tipikus zárolt tartalom, a lépcső meg barikádozva. Körülötte ott van sok ház ami kéz lenyomatos és nem lehet bemenni, az is nekem olyan zárolt cuccnak tűnik, illetve mondták hogy késöbb másik vault-ot fognak nyitni, namármost a playerek kijönnek a 76-ból akkor a többiből kb csak npc-k jöhetnek. Túl sokat jár az agyam ezeken, kiváncsi vagyok mi a ti véleményetek :D -
Munkie #1201 Azért, mert nem mindegy, hogy kik tesztelnek és milyen metódus alapján. Főleg a kik a nem mindegy... pl ahol jelenleg dolgozom szoftvertesztelőként, az egy független ágazat, s ha azt mondom egy termékre, hogy gyerekek ez egy szar, akkor nem lesz kiadva. Sírhat nálam a fejlesztői ág főnöke is...Előtte másik cégnél viszont belsős berkeken belül lett megoldva a tesztelés és a fejlesztés is. Szóval ha fent azt mondták, ez jó (rakhattál eléjük akármilyen dokumentációt és hibaprotokollt) akkor is ki lett adva (ha szerettél volna még jönni tovább dolgozni :D)
90% (ami valójában 99+), hogy kezdettől fogva tisztába voltak a legalapvetőbb és legnagyobb hibákkal is, csak hát... gondolták fallout névvel mindent el lehet adni, de láthatták volna máshol (pl call of ratyi), hogy ez nem kifizetődő.
legalább jönnek a (legalapvetőbb) funkciók és fixek. jobb később, mint soha :) -
#1200 Jaja. Az a vicc abban a bugban, hogy 7-8 ev alatt nem sikerult megoldani es a motor miatt a korabbi jatekokban mai napig felbukkan, na de erre most meg puff, most bezzeg sikerult. :) -
Gibor #1199 Fura, de szinte minden játéknál ez van, mintha a fejlesztők és a belső tesztelők egy külön világ lenne. Apropó, ugye a magas fps mellett régen begyorsult a játék. Nos ezt elfelejtették közölni de megoldották, béta alatt lekorlátozták 60fps-re a játékot, viszont a legutolsó patch óta kioldották és nekem megint 100+ fps el megy a játék és lááááás csodát hiába van 150-200fps nem gyorsul a játék semennyit. Igazából nem az a fura hogy ezt megoldották, hanem az hogy nem közöltek erről semmit. -
#1198 Az apjuk faszat egyebkent :) Ezeket a ficsoroket a hetkoznapi jatekosok a beta egy hete es a megjelenest koveto par nap alatt irtak ossze. Par het alatt meg is lehet csinalni ezek szerint. Nocsak.
Akkor kerdezem en, a laikus hulyegyerek, hogy milyen nyomorek, hozza nem erto, vilagtalan, jozan paraszti esz komplett hianyaval kuzdo idiota tesztel nekik (fel)eveken keresztul a belso teszteken, ha ezek az alapveto dolgok fel sem merultek igeny szinten egeszen a megjelenesig? Ugyanez a kerdes igaz a fejlesztokre is, neha eskuszom kikuldenem oket a vilagba, hogy bmeg, ez itt a vilag, ezek itt a hetkoznapi emberek, ismerkedjetek meg. :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.11.27. 18:10:07