3201
Fallout 76
  • Paradoxon74
    Nem csak ennyi, van sok apró bosszúság (pl. a Full PA-ban elakadok egy közepes méretű egérszarkupacban a sima aszfalton), de jelenleg a kapott élmény bőven ellensúlyozza a negatív oldalt. mindezt 300+ óra után mondom, 99%-ban lone wandererként.
  • Paradoxon74
    Nem rizikós a modok használata? Bant nem szeretnék kapni némi lustaság miatt :)
  • Paradoxon74
    sose bányásztam ólmot :) van 1-2 hely, ahova benézek, összeszedem meg összegyűjtök minden szirszr@t, amiből lehet kinyerni. Pedig a Gatling Gun zabálja a lőszert két pofára :)
  • Irgum76
    ja köszi közben nekem is leesett
  • PiszkosFred
    Igen, nekem is az volt tegnap. Azonos mindenkinek.
  • Kroki105
    Ha azt a napit csinálod még, amit én tegnap, ahhoz nem kell pia recept. 10 piát kell legyártani, és lepárolni asszem. Azt a két masinát egy küldi után kapod, alapból van benne sör, whiskey, stb recept (legalábbis nálam volt) Forralt víz, búza, kukorica, fa, más nem kellett.
  • Irgum76
    hát lehet nem pont ez csak videóban láttam, hogy van de ez is ugyanazt tudja szerintem
  • Kroki105
    Ez az?
    kártyapakoló

Tényleg eszembe jutott, a napi és heti küldik azok minden embernek egyformák?
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.06.26. 14:53:23
  • Irgum76
    pia recepteket hogy lehet szerezni?
    kéne craftolnom napi atomért de eladni nem láttam csak kaját
  • Irgum76
    láttam ilyen pakli készítő elmentő modot pc-re
  • Kroki105
    A képminőséget hagyjuk! A lényeg hogy mozog...
    Lenne egy bibi a képen. Egy hátizsák bibi. A játék, ahol az összes bizbaszt összeszedheted, a legértéktelenebb vacaktól kezdve, szinte bármit. De a hátizsákot azt nem. (A kihullotthajú hölgy a halála előtt odacsodaragasztózta az autóroncshoz )
  • Kroki105
    Irigyellek hogy csak ennyi a problémád.
    Nekem van hiányérzetem dögivel, de még így is jól elszórakozok vele.

Most a bólogató figurák, meg az újságok ejtettek gondolkodóba. 1 egység súlyuk van, de elnyomkodni nem akarom őket, eladni meg... Az lesz a vége, hogy szétbuffolom magam, aztán megszabadulok egy rakás súlytól. Legalább egy látványos tárolót kaphattak volna, ahonnét csak én tudom levenni őket.

A másik meg hogy, hogyan tudnak emberek ólomkitermelő nélkül létezni? Annyi töltény elmegy, hogy nagyon nagy szükség van rá.

Hogy ne csak mindig kritizáljam, a betöltő képernyő nagyon ötletes a saját fotókból.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.06.26. 13:45:43
  • Paradoxon74
    Az a terület nem vénnek való vidék :)

Ami nekem nagyon hiányzik, az egy perk-set config mentő-gyorsváltó megoldás, mert a kártyapakolászó metódus igencsak körülményes, pláne harctéri helyzetben.
  • Kroki105
    De, azaz! Meglett a küldi is, mert másik 2 opció is volt a tárgy elhozatalára, és amott nem voltak ilyen nagy ellenségek.

• Paradoxon74
    Nem Harpers's Ferry környéke? Ott van robot, és kb tőle 20 méterre van egy chemistry ahol laknak Supermutant-ok. A lényeg, én is többször adtam már el hordott cuccot, alig vártam, hogy az átnevezős opció bejöjjön - azóta kicsit könnyebb a helyzet :)
    A fegyvereket meg fav-old be, akkor pluszban rá is kérdez, hogy tuti el akarod-e adni, mert szivecskés
  • Kroki105
    Ez a dzsungelbe volt egy városka mellett. Valami szenzort kellett kihozni egy házból, de körbebarikádozták, és vagy szemből megyek, egy rakat 68as muti ellen, vagy hátulról, ahol egy 3as zárú ajtó van. Szerencsére nekem kettes volt a lockpick, így keblünkre ölelhettük egymást a mutikkal, kettőt lelőttem, de sajna sok baromállat vaultdwellert győz.
    Itt volt, ezek mellett az a robi, de nem láttam munkaasztalt semerre.
    Mondjuk azt nem kell megkérdezni, mi a túrót kerestem ott 42őn
    Sokszor megyek, aztán kilyukadok valahol.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.06.25. 23:37:13
  • PiszkosFred
    O, ezen mindenki atesik :) Robottal ovatosan kell bizniszelni, inkabb szanj ra plusz ket percet de olvasd el, hogy mit adsz el, mert maskor is fog ugrani a sav/kijeloles. Az atnevezos modszer jo, csak akkor figyelj arra, hogy ne mas szempont alapjan legyen rendezve az inventory (abc sorrend helyette mondjuk suly, ar, stb.)

Amugy minden robot mellett van egy munkapad, kiveve talan a Top of the World melletti siparadicsom alagsoraban levo, de attol meg par meterre kint van ketto is, egy feszerben.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.25. 23:01:37
  • Kroki105
    Hehe, nem hagytam ott, csak a buzi játék még nem mentette el miután kivettem, és bekaptam egy dc -t két perccel később. De azóta ha jót kapok, mindig gyorsutazok, ahogy Fred tanácsolta. Vagyis fogok, mert nem kaptam értelmeset azóta...
  • Paradoxon74
    Amúgy alapszabály: droppot nem hagyunk ott, azonnal felszed, nem csak DC miatt :)
  • Paradoxon74
    Lásd előző hsz :) El kell nevezni egyből a cuccot. Az egér ugrál és összeveszik a kijelöléssel de ez nem csak itt van. Nevezd el, tegyél elé pl '_' jelet, akkor alulra teszi
  • Kroki105
    Akkor még hagyom, már csak 8 lvl az 50, majd akkor.

Amúgy az aktuális napi bugészrevétel is megvan. Nem, nem rinya, a rinyaméter már kiakadt a plazmapuskám eldécézésénél.
    Eladás bug:
    Írta és rendezte: Bethesda (nagy tapsot nekik )
    Főbb szerepekben: Én (nekem is taps ) és a vendorrobot (neki meg egy nagy lófüttyöt a fülébe)
    Túlsúly, ok, adom el neki a dolgokat, scrappelő pad nincs a környéken. Eladtam a fegyvereket, nézzük a göncöket, ott is akad pár, skineket bedobálom, pár kupak, persze a rajtam levőt hagynám... Azt megjegyzem, egérrel kattingatok, mert úgy egyszerűbb nekem (ÉS HÁT MERT EZ IS OPCIÓ!!) Kattolok a karvédőre, 10 kupak, sell, ok, eladtam. Befejeztem a tradet, látom a karit, hát pucér. Ez most mi, bug? Nem bug, csak a skin ruhát adtam el. Ugyanis ha rákattolsz az eladandó cuccra, kiírja ugyan hogy pl. karvédő 10 kupak, sell gomb, de van egy töredék másodperc, míg az egér átugrik egy másik tételre ha nem vízszintesen húzod le róla az egeret. (Utána teszteltem) És azt adja el ami ki van jelölve inverzen, nem amit kiír. Egyem a szívét...
    Máskor is volt már, hogy kerestem az addig használt puskát, csak lestem hogy hova lett. Hát ide... Csak itt rögtön föltűnt hogy pucér lett a kari. És persze vagy 70ért adta volna, a kb 5 kupakos tételt vissza. Nem sok, de menjen már...
    Köszönjük a figyelmet, reméljük sokat kell várni a következő epizódra.

• Kissssss0 #1860
    én lvl 8 eléréséig azt se tudtam hogyan működik ez az egész perk rendszer, aztán csak később esett le hogy lehet fejleszteni is meg cserélgetni is meg limit is van meg még... ehhh.

már sokszor hallottam erről a fapáncélról, meg láttam is már youtubon de én egyszer se futottam össze vele... pedig az alap terület déli részét az bejártam meg a déli ash heap közepét és északi részét, ehhez valami tervrajz kell vagy mi? :D
  • Paradoxon74
    yw :)
  • PiszkosFred
    Basszus, es tenyleg. Honapok ota puffogok, hogy azokat miert nem lehet atnevezni mint a tobbit, erre tessek, nana, hogy mar siman lehet... Ezer koszonet a tippert! :)

• Paradoxon74
    Amúgy az a gondom ezzel, hogy önmagában a szint szrt sem ér... 153 vagyok, a perk slotok nem bővülnek, újakat nem nagyon ad. Van hogy 3-5 szintenként állok neki valami újat összeszedni, mert a jelenlegi set-ek megvannak, beváltak, csak cserélgetem őket.

Ha a drop tényleg lvl alapú, akkor ok, de én is kapok sodrófát meg fapáncélt, pedig abból már kinőttem :D
  • PiszkosFred
    Fegyverek, pancelok oke, de a PA kereten sosem engedte, pedig elsok kozott probaltam. Na mindjart belepek es kiprobalom, csak befejezem a summer sale valogatast :) (Scumot mar behuztam, kovetkezo agymenesnek jo lesz)
  • Kissssss0 #1855
    jesszus, van egyáltalán max lvl ami után nem lehet már szintet lépni?
  • Paradoxon74
    Eddig is láttam kemény gyerekeket, de most összefutottam egy lvl 470-es bácsival
  • Paradoxon74
    :) Igen :) nyomj egy X-et rajta, majd V a rename :) - PCn legalábbis
    Ugyanígy a fegyverekkel.

Nekem pl !-el kezdődik a PA neve, hogy legelöl legyen a listában, ha kell
  • PiszkosFred
    El lehet nevezni a PA kereteket?? Nabaszki, eddig feleslegesen szopattam magam azzal, hogy mindig kipakoltam mind a hetet-nyolcat, mire megtalaltam azt a szettet, amit kerestem?
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.25. 21:08:13
  • Paradoxon74
    Az alap hátizsák a tadpole küldetésekkel nem túl hosszú, de 30-40 szint környékén még elég rizikós, bevisz csúf helyekre is (keleti rész).

Viszont perk kártyákkal jó kis súlycsökkentéseket lehet elérni, illetve érdemes minden felesleges cuccot az első lehetőségnél betörni.
    Utoljára szerkesztette: Paradoxon74, 2019.06.25. 21:02:59
  • Paradoxon74
    Ha egyszer már bemásztál egybe és akárhol kiszállsz (nem eldobod, akkor bukta) akkor 1 perc múlva a PA visszakerül az inventoryba. Ha több van, érdemes elnevezgetni őket, jobban jársz :)
  • Paradoxon74
    Kb. 2-3e Ft-nek megfelelő birodalmi kreditért lehet(ett) venni másik működő key-t. Én is vettem, mert kellett egy hordár a main mellé :) Ha van két működőképes géped seperc a dolog. Az atomfarmolás meg ugye macerás, mert minden vásárolt cucc csak a saját inventory-dhoz van kötve, pl Sniper Hat sem tradelhető.
  • PiszkosFred
    PA miatt sose aggodj, dugig van a terkep veluk, plusz kuldetes is ad. Azt egyebkent csinald meg 25 szint kornyeken, az Excavator PA-t (ha jol emlekszem az allomasokon egy-egy hirdetes/poszter utan indul a kuldetes). Csak elotte tarazz be rakas csavart, rugot, stb. a stashbe, illetve jo ha van par Black Titanium scrap is.
  • Kroki105
    Valami visszaszámlálást írt ki, de nem emlékszek már nagyon mi meg hogy. Mindegy, majd lesz jobb, kardomba nem dőlök. Vesztettem én már értékesebb dolgot is itt, edzett vagyok .

• PiszkosFred
    Akkor viszont abba a PA-ba nem "szalltal bele" egyszer sem, kvazi csak talaltal egy keretet es nem hasznaltad. Na akkor az ott marad, vagy viszi mas, vagy despawnol a session vegevel.

Ha viszont egyszer legalabb bele is maszol, onnantol az a tied, barmikor kiszallhatsz belole es 120 masodperc mulva automatikusan a zsebedbe kerul (vagy elrakod azonnal a space-t megnyomva).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.25. 19:19:08
  • Kroki105
    Amúgy a PArmor, amiről szó volt a múltkor, tényleg felszívódott, nem került be se az inventorymba, se a ládába. Másnap megnéztem.
    Viszont a defem már 230, az nem olyan rossz. Valami hazmatszerűséget kéne szerezni még a rad ellen. Meg ugye a hátizsákot, az nagyon kellene.
    Fura hogy a fegyvereket nem sikerült megcsinálni, hogy elrakott állapotban a hátadon, öveden láthatók legyenek. (Legalábbis az aktuálist) Szerintem ez alap kellene, f3 ba véletlenül sikerült beleprogramozni, de f4 nél már észhez tértek, és kivették. És ezt a józan megoldást nem nagyon akarták elvetni, hiába az f4 nagyszerű holster modjai példának...
    Csak a hátizsákról juutott eszembe, az sem volt az f4ben úgy emlékszem, mod nélkül.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.06.25. 19:10:55
  • PiszkosFred
    Nem tudom, nekem is csak egy karakterem van, igaz az mar 103-as.

Igen, a stash egyedi, nem kozos a karakterek kozott semmi - max a shopban unlockolt cuccokat gyarthatod mindenkivel.

Atom gyujtesre altokkal mar en is gondoltam, mondvan az uj karakterrel uj achiek jonnek ujabb atomokert, de aztan irta valaki valahol, hogy a Challengek viszont kozosek (vagy legalabbis egy reszuk), igy nem lehet grindelni atomot altokkal.
  • Kroki105
    Akkor jó hogy megtartottam.
    Nem hangzik rosszul ez a beálligatás dolog, a végére kihozhatod ami tetszik.
    De amúgy mi a jóistenért kezdenék új karaktert? Újra recepteket gyűjtögetni, szintezni, mikor még vagy 200 szint előttem. Most nem csak magamra értem a kérdést, úgy általában.
    Gondolom a cuccokat sem lehet közösből használni, vagy átadni fegyvert. Bár azt 3. ember közvetítésével meg lehet oldani.
    Max az atompontokat, ha az új karinak külön számolja, lehet gyűjtögetni kicsit. Ezt nem tudom.
  • PiszkosFred
    Fosztori soran elersz majd oda, hogy ezeket le tudod adni. Minden egyes Technical Data leadas utan kapsz quest rewardot (kupak, xp, random lootok). Addig mar ne dobd el oket!

50 utan mar nincs uj stat pont, de... minden egyes szint utan donthetsz, hogy vagy uj perk kartyat valasztasz, vagy a meglevo SPECIAL pontjaidat modositod (egy szintet lepve egyet tudsz atrakni mashova, vagyis ha 5 Strength-t akarsz atrakni 5 Agility-re, akkor az 5 szintlepes soran fog menni).

A kartyakat folyamatosan cserelni kell, szituaciotol fuggoen. Viszont arra figyelj, hogy ne maxolj egy kartyat, ha nincs annyi pontod a SPECIAL-on, vagyis egy 5 csillagos kartyat a Strength csoportbol nem fogsz tudni hasznalni, ha nincs 5 pontod a Strengthen (es igy tovabb).

Elso karakernel erdemes 50 korul atgondolni, hogy mi-merre-hany-meter (van sok remek build epito oldal, stat es perk tervezovel) es aszerint osszerakni a vegso buildet. Masodik/sokadik karakternel mar elore elkeszited a buildet es celiranyosan fogsz fejleszteni.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.25. 16:12:44