Fallout 76

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lehet
ezzel a perkel
kettes szinten már tuti megmarad

ahogy így nézegetek videókat nagyon sokan a kenguru ugrást lockkolják
Mutációt lehet valahogy lockolni? Olyat kaptam, ami felezi az energy damage-em, de kapok 100 energia rest. Ez nagyon jónak tűnik.
Egy gyors körkérdés: a tadpole/possum challenge-ekből ki mennyit csinált meg, már ha...?
Illetve melyek azok, amik aránylag kis/közepes erőfeszítéssel elvégezhetők?

pár már megvan, de még kell néhány a kinézett cuccokhoz és vannak csúnya küldetések.

Köszönöm!
köszi
én építettem egy nagyobb barakkot és azt választottam két részre a vendor welcome szekcióra és a műhely részre illetve persze a front ajtó is garázsajtó
így ezek igazából állandóan nyitva vannak csak poén lenne nyitni-zárni viszont azt nem szeretném, hogy a kedves vásárlóim esetleg bezárják magukat majd a falat szétverve távozzanak
PiszkosFred
A garazsajtonak ket allapota van:
- ha aram alatt van, nyitva van, kapu felhuzva.
- ha nincs aram alatt, zarva van, kapu lent.

En ugy oldottam meg, hogy egy nyomaserzekelot raktam a garazskapu ele is, es bentre is. A ket nyomaserzekelot osszekotottem a fo generatorral, de egymassal nem. Igy aram alatt vannak, de az aram nem jut el a kapuba, mert nem aktivak.

Amikor megerkezek, raallok a kinti erzekelore, az erzekelo aktiv lesz, a kapu kap aramot, az ajto kinyilik, bemegyek es ekkor automatikusan le is zar, hiszen ahogy leleptem az erzekelo laprol, megszakadt az aramkor es nincs aram alatt a kapu. Ha ki akarok menni, megint raallok, megint kap aramot, kinyilik, kimegyek es megint lezarul.

Ugyanez megcsinalhato kapcsolokkal es egyeb switch jellegu eszkozzel is, de nekem jobban tetszett a nyomaserzekelos megoldas 😊

Termeszetesen, ha konkretan le akarod zarni a kaput ugy, hogy senki mas ne jusson be, akkor hasznalj belepokodos megszakitot a nyomaserzekelo lap/kapcsolo helyett, mert ezeket alapbol barki hasznalhatja - ezert is irtam, hogy az egesz csak dekor jellegu, nem vedelmi funkcio.

Rengeteg mas logikai kapcsolo van meg, ami elerheto es amelyeket vagy nem probaltam, vagy nem unlockoltam, igy biztos, hogy lehet ezt meg finomitani es bonyolitani is 😄
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.28. 12:03:17

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

na most már csak azt kéne megtudnom, hogy hogy lehet kívül-belül nyithatóra megcsinálni a garázsajtót
ezt találtam de nem értem mit csinál illetve miért ilyen kesze-kuszán csinálja
szóval ha valaki tud egy normális tutoriált annak örülnék
ja és tök olcsó volt 150 caps körül
fasza! meg is van
végre tudom nyitni-csukni a garázsajtókat is 😊
ja igen jártam már arra de nem egy barátságos környék
megpróbálom max majd megyünk ketten
köszi
PiszkosFred
Kozben megneztem wikin, ott is a watogat irjak, akkor ott nezd meg (az orzo-vedo robotokkal vigyazz majd, ha nem jartal volna meg arra)
adv. power connectors

klafa
akkor végigjárom a robotokat
PiszkosFred
Van a "power connectors" es az "advanced power connectors" terv. En robotoktol vettem, az tuti - esni meg szerintem nem lattam - de hogy hol, passz. Es szerintem meg csak nem is volt draga.

Vagy WS-ben a foepulet kereskedelmi szarnyaban a frakcios robot vendoroktol vettem, vagy Watogaban az ottani robotoktol, vagy lehet, hogy valamelyik random robottol egy-egy allomason...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.28. 08:02:41

na jah az igaz meg ajtó kereten is csak nem szeretném bepókhálózni az egész telepet
sokkal jobb lenne a plafonról átvezetni
de még ilyen elektromos terv nem esett egyáltalán pedig már mentem keleti WS-ba is de ott is csak valami bútorok estek
azért gondoltam, hogy valami speckó helyen lehet farmolni
(eladóként sem láttam)
PiszkosFred
Falon nem, de ablakon igen.

http://dulfy.net/2018/12/02/fallout-76-treasure-maps-guide/

Ezzel a legkönnyebb 😉
elektromos vezetékeket, kapcsolókat, és a többi elektromos izét hol lehet unlockolni?
kerestem de nem találtam csak generátorokra ad találatot az meg van
tököm tele, hogy nem lehet falon, plafonon átvezetni a vezetékeket
PiszkosFred
Hat nemelyik felismerheto, mert sok a reszlet, de a tobbseg tenyleg felejtos 😊 Ennel meg az ESO kincsesterkepei is tobb tampontot adnak. Nezd meg Dulfy baratnenk oldalan a guidet, aztan szedd ossze a lootot, de csak 50-es szint utan!

Vannak ezek a kincses térképek. Az Ezeken levő helyeket hogy találom meg? Egy motorbicikli meg egy hegytető egy fával nem valami konkrét támpont.
Találtam neten térképet, ahol ezek jelölgetve vannak, de az alapján csinálni nem igazán látom értelmét.
Van valami trükkje, vagy az összes térképrészletet memorizálnod kell? <#wow2>
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.06.27. 21:03:49
Értem, köszi! Akkor bele kell húzni, még kell 100, az az armor nagyon jól néz ki.
Elcsináltam a múltkor egy akciós bútorzatra vagy 800at. <#taps> Nem mondom hogy megérte.
Igazából ha lesz armorom is, a kártyáim kközül felszabadul vagy 10-12, ami defet ad, de csak ha nincs armor.
ami eddig volt limited az tényleg csak addig volt elérhető
viszont volt már amit ismét kitettek pár hét múlva de akkor is limitedre
Néztem az atomshopban a koponyás PA-t, 1000 atomba kerül. Limited time 5 days! Ez most mit jelent? 5 nap múlva kiveszik, aki megvette megvette, aki nem az így járt? Vagy utána is lesz csak drágán? Nem mintha 1000 az ingyen volna..
eltűntek a scout kihívásokból?
pl nem találom a főzést amire pályáztam
Tűzoltóság konditerem, börtönudvar - itt találsz pl. nagyobb mennyiségben ólmot.
Nem tudom, én folyton ellövöldözöm az összes golyóm, pedig egylövetűvel megyek. <#violent><#zavart1>
Most vettem meg a blackpowder puska tervét, már tudok 45öst gyártani. Amúgy nincs olyan perk, ami gyorsítja a reloadot? Annál nagyon jól jönne, de a sebzése az bitang, megvan a 2*3as puska sebzésnövelő, még az utolsó szintet meg kell vegyem háromszor, az is +20% lesz.
Remélem nem fogok mellé az egylövetű használattal. Csomó mindenki automata gépfegyverekkel nyomul. Én f4 be is csak puskáztam.
Meglett az első rovátka is a puskatuson <#pias>:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Kicsit besegítettek a ghoulok, meg a robotok (akik mellett elrohantam összecsinálva magam<#nevetes1>), de akkor is az én trófeám. Főleg mert egy se maradt közülük, aki igényt tartott volna rá. Sajna nem volt benne értékes cucc, csak szemét.
hát én úgy tudom volt már ban mod használat miatt de lehet ez csak pletyka és valójában a dupeolás miatt volt
Nem csak ennyi, van sok apró bosszúság (pl. a Full PA-ban elakadok egy közepes méretű egérszarkupacban a sima aszfalton), de jelenleg a kapott élmény bőven ellensúlyozza a negatív oldalt. mindezt 300+ óra után mondom, 99%-ban lone wandererként.
Nem rizikós a modok használata? Bant nem szeretnék kapni némi lustaság miatt 😊
sose bányásztam ólmot 😊 van 1-2 hely, ahova benézek, összeszedem meg összegyűjtök minden szirszr@t, amiből lehet kinyerni. Pedig a Gatling Gun zabálja a lőszert két pofára 😊
ja köszi közben nekem is leesett
PiszkosFred
Igen, nekem is az volt tegnap. Azonos mindenkinek.

Ha azt a napit csinálod még, amit én tegnap, ahhoz nem kell pia recept. 10 piát kell legyártani, és lepárolni asszem. Azt a két masinát egy küldi után kapod, alapból van benne sör, whiskey, stb recept (legalábbis nálam volt) Forralt víz, búza, kukorica, fa, más nem kellett.
hát lehet nem pont ez csak videóban láttam, hogy van de ez is ugyanazt tudja szerintem
Ez az?
kártyapakoló

Tényleg eszembe jutott, a napi és heti küldik azok minden embernek egyformák?
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.06.26. 14:53:23
pia recepteket hogy lehet szerezni?
kéne craftolnom napi atomért de eladni nem láttam csak kaját
láttam ilyen pakli készítő elmentő modot pc-re
A képminőséget hagyjuk! A lényeg hogy mozog...
Lenne egy bibi a képen. Egy hátizsák bibi. A játék, ahol az összes bizbaszt összeszedheted, a legértéktelenebb vacaktól kezdve, szinte bármit. De a hátizsákot azt nem. (A kihullotthajú hölgy a halála előtt odacsodaragasztózta az autóroncshoz <#idiota>)
Irigyellek hogy csak ennyi a problémád.<#nevetes1>
Nekem van hiányérzetem dögivel, de még így is jól elszórakozok vele.

Most a bólogató figurák, meg az újságok ejtettek gondolkodóba. 1 egység súlyuk van, de elnyomkodni nem akarom őket, eladni meg... Az lesz a vége, hogy szétbuffolom magam, aztán megszabadulok egy rakás súlytól.<#idiota> Legalább egy látványos tárolót kaphattak volna, ahonnét csak én tudom levenni őket.

A másik meg hogy, hogyan tudnak emberek ólomkitermelő nélkül létezni? Annyi töltény elmegy, hogy nagyon nagy szükség van rá.

Hogy ne csak mindig kritizáljam, a betöltő képernyő nagyon ötletes a saját fotókból. <#nyes>
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.06.26. 13:45:43
Az a terület nem vénnek való vidék 😊

Ami nekem nagyon hiányzik, az egy perk-set config mentő-gyorsváltó megoldás, mert a kártyapakolászó metódus igencsak körülményes, pláne harctéri helyzetben.
De, azaz! Meglett a küldi is, mert másik 2 opció is volt a tárgy elhozatalára, és amott nem voltak ilyen nagy ellenségek.

Nem Harpers's Ferry környéke? Ott van robot, és kb tőle 20 méterre van egy chemistry ahol laknak Supermutant-ok. A lényeg, én is többször adtam már el hordott cuccot, alig vártam, hogy az átnevezős opció bejöjjön - azóta kicsit könnyebb a helyzet 😊
A fegyvereket meg fav-old be, akkor pluszban rá is kérdez, hogy tuti el akarod-e adni, mert szivecskés
Ez a dzsungelbe volt egy városka mellett. Valami szenzort kellett kihozni egy házból, de körbebarikádozták, és vagy szemből megyek, egy rakat 68as muti ellen, vagy hátulról, ahol egy 3as zárú ajtó van. Szerencsére nekem kettes volt a lockpick, így keblünkre ölelhettük egymást a mutikkal, kettőt lelőttem, de sajna sok baromállat vaultdwellert győz.
Itt volt, ezek mellett az a robi, de nem láttam munkaasztalt semerre.
Mondjuk azt nem kell megkérdezni, mi a túrót kerestem ott 42őn <#zavart1>
Sokszor megyek, aztán kilyukadok valahol. <#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.06.25. 23:37:13
PiszkosFred
O, ezen mindenki atesik 😊 Robottal ovatosan kell bizniszelni, inkabb szanj ra plusz ket percet de olvasd el, hogy mit adsz el, mert maskor is fog ugrani a sav/kijeloles. Az atnevezos modszer jo, csak akkor figyelj arra, hogy ne mas szempont alapjan legyen rendezve az inventory (abc sorrend helyette mondjuk suly, ar, stb.)

Amugy minden robot mellett van egy munkapad, kiveve talan a Top of the World melletti siparadicsom alagsoraban levo, de attol meg par meterre kint van ketto is, egy feszerben.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.25. 23:01:37

Hehe, nem hagytam ott, csak a buzi játék még nem mentette el miután kivettem, és bekaptam egy dc -t két perccel később. De azóta ha jót kapok, mindig gyorsutazok, ahogy Fred tanácsolta. Vagyis fogok, mert nem kaptam értelmeset azóta...
Amúgy alapszabály: droppot nem hagyunk ott, azonnal felszed, nem csak DC miatt 😊
Lásd előző hsz 😊 El kell nevezni egyből a cuccot. Az egér ugrál és összeveszik a kijelöléssel de ez nem csak itt van. Nevezd el, tegyél elé pl '_' jelet, akkor alulra teszi
Akkor még hagyom, már csak 8 lvl az 50, majd akkor.

Amúgy az aktuális napi bugészrevétel is megvan. Nem, nem rinya, a rinyaméter már kiakadt a plazmapuskám eldécézésénél.<#smile>
Eladás bug:
Írta és rendezte: Bethesda (nagy tapsot nekik <#taps>)
Főbb szerepekben: Én (nekem is taps <#taps>) és a vendorrobot (neki meg egy nagy lófüttyöt a fülébe)
Túlsúly, ok, adom el neki a dolgokat, scrappelő pad nincs a környéken. Eladtam a fegyvereket, nézzük a göncöket, ott is akad pár, skineket bedobálom, pár kupak, persze a rajtam levőt hagynám... Azt megjegyzem, egérrel kattingatok, mert úgy egyszerűbb nekem (ÉS HÁT MERT EZ IS OPCIÓ!!) Kattolok a karvédőre, 10 kupak, sell, ok, eladtam. Befejeztem a tradet, látom a karit, hát pucér. Ez most mi, bug? Nem bug, csak a skin ruhát adtam el. Ugyanis ha rákattolsz az eladandó cuccra, kiírja ugyan hogy pl. karvédő 10 kupak, sell gomb, de van egy töredék másodperc, míg az egér átugrik egy másik tételre ha nem vízszintesen húzod le róla az egeret. (Utána teszteltem) És azt adja el ami ki van jelölve inverzen, nem amit kiír. Egyem a szívét...
Máskor is volt már, hogy kerestem az addig használt puskát, csak lestem hogy hova lett. Hát ide... Csak itt rögtön föltűnt hogy pucér lett a kari. És persze vagy 70ért adta volna, a kb 5 kupakos tételt vissza. Nem sok, de menjen már...
Köszönjük a figyelmet, reméljük sokat kell várni a következő epizódra.<#worship>

<#taps><#taps><#taps><#wilting>
én lvl 8 eléréséig azt se tudtam hogyan működik ez az egész perk rendszer, aztán csak később esett le hogy lehet fejleszteni is meg cserélgetni is meg limit is van meg még... ehhh.<#guluszem1>

már sokszor hallottam erről a fapáncélról, meg láttam is már youtubon de én egyszer se futottam össze vele... pedig az alap terület déli részét az bejártam meg a déli ash heap közepét és északi részét, ehhez valami tervrajz kell vagy mi? 😄

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

yw 😊
PiszkosFred
Basszus, es tenyleg. Honapok ota puffogok, hogy azokat miert nem lehet atnevezni mint a tobbit, erre tessek, nana, hogy mar siman lehet... Ezer koszonet a tippert! 😊

Amúgy az a gondom ezzel, hogy önmagában a szint szrt sem ér... 153 vagyok, a perk slotok nem bővülnek, újakat nem nagyon ad. Van hogy 3-5 szintenként állok neki valami újat összeszedni, mert a jelenlegi set-ek megvannak, beváltak, csak cserélgetem őket.

Ha a drop tényleg lvl alapú, akkor ok, de én is kapok sodrófát meg fapáncélt, pedig abból már kinőttem 😄