3201
Fallout 76
-
Kroki105 #2161 Kösz
Szeméthalomcity is épült nem egy, de tudod hogy van ez, ha épül 15 átlagos, és 2-3 kurva jó, akkor nem az átlagosokkal fogsz "büszkélkedni". (Még akkor se, ha a nem átlagosak egy kicsivel másabb stílusban is épülnek.)
Akármennyire is utálom magam, én se tudom rá azt mondani hogy szar.
Azért nem lenne rossz, ha az f76ba is raknának néhányat ezekből a cuccokból. Visszakanyarodnék oda, hogy ha a játékos már neonfeliratokat tud biggyeszteni a leprafészkére, akkor hasonlót miért ne tudna építeni? Ok, nem lvl1-en, de egy 400as már megkaphatna néhány hasonló elemet. Akárcsak ha belülre is. Kívülről ugye nem tanácsos nagyon csilivilit építeni, de belül miért ne? (Ha nagyon benne akarunk maradni a szerepben.)
Persze hogy sokat kellett vele szarakodni, de most a 2-3 (vagy épp amennyi) órába nem halomra lőttem a népet, hanem ezen "dolgoztam".
Van az a Minecraft nevű játék, ronda mint a bűn, és ki kell mondjam, a survivalos részét én is hülyeségnek tartom. Van ilyen témába ezerszer szebb, jobb játék. (Plusz okádhatnékom volt tőle, akárhányszor próbálkoztam vele. Szó szerint a forgástól.) Na de akik legóznak vele! Olyan alkotásokat hoz létre némelyik, hogy futkorászhatok az agyam után, mert folyton eldobálom. Ezerszer többre becsülöm, mint aki csak fortniteozik (hasracsaptam) a játékideje alatt. És úgy hogy igazi értelme egyiknek sincs...
Majd megpróbálom az f4es településeket lefilmezni, 3 már ott van a jútubon. Az a baj, ha jó a minőség, akkor rohadt nagy a méret, ha kisebb a méret, akkor meg randa.
-
Irgum76 #2160 igen erre emlékszem mikor építetted küldtél képeket
(lett is belőle egy jó nagy flém egy elborult gyerekkel)
de így egybe látni tényleg monumentális jó sok "meló" lehetett vele
tényleg szuper de az én jobb szeretem a junkos kinézetet de ez csaj ízlés kérdése
gratula hozzá ment a like :) -
Kroki105 #2159 *"tudod ám" lett volna, de így jársz ha nem olvasod vissza amit leírsz -
Kroki105 #2158 Köszi!
(Amúgy most tudom ám, hogy a F4-es házikómat vérig sértetted. Lefrankóztad ezeket az istállókat.)
Tudom, egyszer már írtam hogy nem izgat a nézettség, és ez így is van, de akkor is elérem a 100 megtekintést. Úgyhogy belinkelem ide is:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Irgum76 #2157 frankók -
Kroki105 #2156 Kikerestem képeket. Sajna csak néhányat fotóztam, de némelyik ház így megmaradt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az első házikó, két kép maradt róla. Ez egy dupla bányánál volt, toxic valleyban, adott ólmot, meg kacatokat. Nem egy húde, de elsőnek elmegy.
Ez a mocsárban épült, észak-keleten. Olajkútja volt a patak mellett.
Ez egy hegyoldalon, ólmot adott. Az első képen pont az lett lefotózva, hogy ezt a bestiát onnan fentről, az erkélyről szedtem le.
Ma karbantartás előtt beléptem, és vettem egy twoshot Dragont, 416 os a lőtávja, és 510 a damage, jobb mint volt. Tetszik ez a puskafajta. Nyilván nem repülőgenya ölő, de egyáltalán nem rossz.
Ez a vízparton van, vagyis egy stégen a vidámpark alatt kicsivel, emelet, parton "kacatgyár", pár szivattyú.
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.07.25. 18:01:21 -
Irgum76 #2155 kösz
65-körül vagyok most nem tudom megnézni pontosan
a területet kimaxoltam a víztisztítók már félig kilógnak a zöldből a hátsófal mögé meg max egy sor sörfű fért el de folyton letaposták
most már egy lábtörlőt sem tudok lerakni annyira tele van
de most, hogy jöttek atomba abroncsfalak megint építkezhetnékem van :) -
Paradoxon74 #2154 Grat :) Hangulatos világvégi vityilló :) Majd érdekelne 1-2 megoldás kivitelezése
Hányadik szintű vagy? Nekem sokkal kisebb alapterület jött össze, pedig nincs televágva csicsával és kb a tornyok száma is egyenlő...
Viszont félnék, hogy elmossa az egészet, ha megindul egyszer a víz :D -
Irgum76 #2153 hát ez sem egy palota de köszi
igen sok lehetőség van a kreativitás kiélésére de ahhoz nagyon sokat kell szopni
a korábban posztolt Final Render pl 1 órát épített két sor alapot, hogy szinteltolásos legyen az épület
meg épített katonai ellenőrző pontot
igaz már katonák sincsenek pláne nem működő autók de ő kitalálta, megcsinálta :) -
Kroki105 #2152 Neked még kártevőid is vannak. Biztos rosszul érinthette hogy fürdés közben kilőtted.
A külön épületek jó ötlet, az a baj, hogy kicsi a limit, meg a választék. Láttam tegnap egy 400+os kérót. Na az azért már meg volt pakolva, keleten van egy tó, annak a közepébe építette. Úszómedence is volt (bár én abban nem tuti hogy pancsolgatnék). Mindenesetre ötletes volt.
Majd én is próbálok egy ilyen videot, a többit is kkellett volna, azok sajna elvesztek. Bár az is igaz, hogy nem volt egyik se palota.
Ja ez lemaradt:
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.07.25. 13:29:54 -
Kroki105 #2151 Ha azt nézzük, hogy csak junkot dobhatsz, meg némi gyógyszert, annyira nem lehet vészes.
Bár én nem kedvelem ha csak úgy tarkón lőnek vándorlás közbe.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy sunyiból a mostanii puskámmal egy headshot mit művelne egy játékossal. Megölné elsőre, vagy a játékossebzés esetleg másabb...? -
Irgum76 #2150 ja a moleratekkel az élet mókás tálcán kínálják magukat a tápláló reggelihez:
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.07.25. 12:20:30 -
Irgum76 #2149 ha már előjött az építkezés téma akkor megmutatnám az aktuális campemet -
Paradoxon74 #2148 Egyszer veletlen bementem, befoglaltam egy Ws-t, mire kaptam vmi csillagos cuccot. Ekkor eszmeltem, h hol vagyok es gyorsan kihatraltam :)
Alapvetoen ez a PVP terulet es a hatekonysagod utan kapsz egyre jobb cuccokat, viszont mindenki lat, nem respawn-olhatsz barhol es barki kinyirhat barkit szabadon. -
Kroki105 #2147 Van aki játszott a survival móddal ? Ennek mi a lényege?
Kapunk pontokat az ölések, gondolom questek után. De mire jó ez a pontlista? Az első 3 látszódik a listából a térképen. De miért szeretnék én látszódni? -
Kissssss0 #2146 nem tudom miért pörögtél ezen ennyire fel... -
Kroki105 #2145 Ha csak azt nézzük, én f4 ben vagy 30 szintet léptem építéssel. De szerintem nem létezik ember, aki csak a szintekért építene. Szerintem egy marhaság hogy nincs értelme, szórakoztat (ha nem így lenne, elmebeteg volnék, mert hát hónapokon keresztül szépítgettem), és ott a másik, ahogy Irgum mondta, ha már kapsz egy pozitív visszajelzést is, már jó érzés is, tetszett neki.
Én pont azt szerettem az f4 be, hogy ment a sztori, killek, de ha ezt meguntad, simán építhetted a kastélyodat. (Már ha elég elvetemült vagy) Aztán mikor abból elég volt, mehetett tovább a gyereknyomozás.
Az mondjuk kétségtelen, hogy (modolt)f4-hez képest az f76 elég egyszerű, de mint alább írtam valahol, ha van kellő fantáziád,akkor nagyon pöpec dolgokat ki lehet hozni, és itt még jutub se kell hogy megmutasd, bejárhatja bárki.
Ez a nincs haszna dolog meg tök értelmetlen, hisz az egész játék csak arra jó elcsináld vele az idődet. Amit ha nem így csinálsz el, akkor amúgy, de mindenképp el lesz b........a. -
Paradoxon74 #2144 Dehogy hulye, ne forgasd ki a szavait!
De ha neki nem tetszik valami, mi az hogy mas szerint az jo?! Hogy kepzelik ezt ezek a sehonnaiak?!
:D -
Paradoxon74 #2143 Ha igazat adok, csondben maradsz? Kosz!
Amugy en mondtam, ne osztogasd. Nem hallgattal ram, el is fogyott, latod? -
Irgum76 #2142 én fo4-ben is és itt is építkeztem
a haszna? léptem 4 szintet csak építéssel
de igazából az ha jönnek szomszédolni körbejárnak mindent és kapok egy hüvelykujjat
nekem ezért megérte
ja és ha már úgyis körbe kószáltak akkor a többség a vendor masinákat is megnézi -
Kroki105 #2141 A lényeg, aki épít az hülye. Most mit nem lehet ezen érteni? Inkább csak lövöldözne a sok állat, az az igazi. -
Kissssss0 #2140 hol vázoltam "maximalista "binaris robot" mentalitás"? én csupán csak a beleölt idő értelmét/hasznosságát kérdőjeleztem meg... sehol nem mondtam hogy ennek hardcore létfontóságú feature-nek kell lennie :) hát igen ha átesünk a ló túloldalára. -
#2139 Nem lehet, hogy az ELETET pont a "pointless featurek" teszik szorakoztatova es izgalmassa, nem pedig az altalad vazolt maximalista "binaris robot" mentalitas? :)
Mert ketsegtelen, hogy sok ertelme nincs a bazisnak, de hat ott egye meg a fene, az emberek tobbseget szorakoztatja az epitkezes.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.07.24. 19:06:28 -
Kissssss0 #2138 nekem aztán mindegy hogy mire cseszitek el az időtöket a játékban, de attól hogy fun meg jó szórakozás építeni egy házat még mindig nem jelenti azt hogy hasznos is egyben, miután befejezted a házadat mit fogsz kezdeni vele azon kívül hogy gyönyörködsz benne 1 percig?
szeretnéd a cuccaidat külön ládákba pakolni? elfelejtheted...
szeretnéd a házadat egyedivé tenni? amint ledobsz valamit máris papírzacskóvá alakul... nem is beszélve arról hogy amint kilépsz a játékból minden veszik is el ami nem volt a házhoz "hegesztve".
azon kívül hogy leraktam a legfontosabb crafting asztalokat a táboromban mással nem is foglalkoztam... még nyavalyás falakat se raktam le mert semmi értelmét nem láttam, aki akar az úgy is be fog jutni, craftoló asztalokon túl meg más funkciója nincs a tábornak tudomásom szerint.
erre szokták azt mondani hogy "pointless feature", értelme akkor lett volna ennek ha az építhető területen belül is megmaradnának a tárgyak amit leraksz... úgy mint f3, nv, f4-ben, a rendszer beleszámolná a budget-ba és nem papírzacskóként jelenének meg.
és akkor tényleg olyan érzése lenne az embernek mint amikor egy csomó egyedi fegyver/páncél összegyűjtése után szépen kidekorálod a lakásodat tenpenny towerban vagy a lucky 38-ban.
(ohh wait... így viszont az atomic shop fölöslegesé válna, na ennyit erről :) -
Paradoxon74 #2137 Megkérdezném, hogy pontosan neked miért is nem k mindegy, ki mivel tölti az idejét, már bocs...? Pláne, hogy szerinted egy rakat hulladék a játék, amire szót/energiát/pénzt pocsékolni eredendő bűn?
És a sikertelenséged még nem biztos, hogy egyetemes, más lehet, jobban boldogult az ilyen dolgokkal. A Beth sem biztos, hogy mindenkinek szánt minden lehetőséget, ki-ki képességének/habitusának megfelelően megtalálhatta benne a számára értelmes dolgokat. Aztán hol így, hol úgy csapódott ez le...
Értem én, hogy csak véleményközlés, én is azt csinálom.
Lazábban és ne oszd szét, nem marad a végén...
-
Kissssss0 #2136 ennyi erővel akkor már nekiállhattatok volna minecraftozni is már bocs... és akkor az MC még pont erre is van kiélezve, miközben f4, f76-ban az építkezés csak opcionális limitált lehetőségekkel és az összes létező idegesítő rákfenéjével / hátrányával együtt.
(nem is beszélve arról hogy a fallout-ok sosem a ház építésről szóltak)
azon kívül hogy kiélheti az ember az építési kedvét sokat nem ad a játékhoz, nem haladsz a történettel, nem fedezel fel semmit, nem gyűjtesz semmit, csak építesz miközben körülötted a világ arra vár hogy felfedezd.
az hogy láttatok néhány gyönyörűen megépített házat itt ott az azt jelenti hogy bizony időt ölt bele a tulaj még annak ellenére is hogy menyi baromsággal kell bajlódni, nem pedig lerakott 4 darab falat meg egy fatetőt úgy mint a játékosok nagy része.
nekem is voltak nagyratörő terveim f4-ben.. bele is kezdtem sanctuary teljes átépítésébe de félúton abbahagytam mert már 3 napja csak azon voltam hogy takarítsam a szigetet,építsek, támadást verjek vissza, miközben még odáig se jutottam el hogy felfedezzem diamond city-t.
lehet hogy ott betesdáéknál ez akkoriban jó ötletnek tűnt... és én se tagadom volt/van benne lehetőség, de megvalósítás se a fallout négyben sem pedig a valóra vált(f76) álmukban nem sikerült úgy megcsinálniuk hogy belátható időn belül olyat csinálj ami nem egy szemétdombnak néz ki ha épp építeni szeretnél valamit.
gondolom ez se 15 perc alatt jött össze, főleg ha még az atom shop-os cuccokat is ideszámoljuk.
-
Paradoxon74 #2135 Ez nem feltétlen az, pláne nem pejoratív jelleggel.
Én is nem rég alapjairól újrakezdtem az építkezést (időmilliomos nem vagyok, de úgy alakult, hpgy az esett jól/erre volt lehetőség ), de hiába próbáltam megvalósítani több látott ötletet is, a szintek-lépcsők nagyon nem akartak úgy alakulni, ahogy én szerettem volna. Sőt, van a házban olyan fal, ahol nem tudtam betenni a dupla-fal másik felét valami érthetetlen okból (ott volt, kivettem, vissza már nem engedi azóta se...).
És nekem bejött a F4 házépítős mókája, mert még tovább kitolta a játékkal tölthető időt - de persze, akinek nincs erre affinitása, annak ez becsípődés - so what?
-
Kroki105 #2134 Nem értem hogy ez miért időmilliomosság kérdése? Ha ugyanezt az időt agyatlanul végiglövöldözi (nem szükségszerűen ezzel a játékkal), az ok, de ha őt az építgetés izgatja a lődözés helyett, és esetleg látszatja is van a tevékenységének(akármennyire értelmetlen is), akkor már megkapja hogy "há tuti mást se csinál a nyomorult".
Nem fair.
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.07.24. 14:48:52 -
Kissssss0 #2133 "Én is látok néha házat és fel nem fogom, neki hogy sikerült megoldania"
idő milliomosok... akiknek nem gond az se hogy ha le kell bontani az egész kócerájt ha kell, fallout 4-ben is 100+ órákat el lehetett baszni erre, aztán a végén már inkább minecraftnak lehetett volna nevezni a játékot. -
Kroki105 #2132 Igen, meg mikor valami már ottlévő dologra épít, pl volt egy földbeásott vagon beépítve, és arra épített az ember. Olyan volt, mintha pincéje lenne. Sok ilyen hely van, akkor nem azt lesi már az építő hogy jaj legyen itt egy ólom bánya, csak minél faszább legyen. Amúgy egyetlen dolog ami (nekem) fontos, hogy legyen víz. A folyóból pikpak ki lehet merni kattolgatással a vizet főzéshez, de a kútból hihetetlen idegesítő hogy csak az animáció végén jön egy.
Az elején még lestem a térképet, hogy fú legyen bánya is a telken, de gyakorlatilag fölösleges, így is töménytelen lesz mindenből. Még ólomból is, délnyugaton a bányarésznél vannak eventek, marha sok ólmot lehet belőlük szerválni. Tegnap csinálgattam, aztán csak lestem mennyi lett. Aztán persze finomítani kell, 1 ore - 5 db ot ad. És kell hozzá nagyon sok sav.
-
Paradoxon74 #2131 Én próbáltam nem "Kádárkockát" létrehozni, de a lépcsőkkel/szinteltolásokkal meggyűlt a bajom, majd tele lett a hócipőm és hagytam az egészet :)
Én is látok néha házat és fel nem fogom, neki hogy sikerült megoldania - egy lépcsőn áll egy egész Nakatomi Torony. Láttam már abba a nagy villanyvezeték-oszlopba épített megoldást is, az se volt semmi :) -
Kroki105 #2130 Nagyjából így van, de szerencsére még a felfedezetlen helyek adnak némi löketet. Abból még akad, mert bazi nagy a térkép. Közben figyelem a játékosok házait is, hogy esetleg hová lehetne építeni valamit.
Találtam egy marha jó házat, fenn észak -keleten, egy hegybe építette bele a jóember. Valami hihetetlen ötletes, eddig 2-3 olyan volt a nagyon sok közül, amire azt mondom hogy: az igen! Általában elég szegényes a fantáziájuk az embereknek, kockaház, oszt csók. Bár a szegényes itemek (mondjuk ahogy haladsz, egyre többet oldasz fel), és a limit behatárol kicsit. De mondjuk ezek az emberek akkor is kockaházalnának szerintem .
Nem tudom elképzelni hogy gyökeresen megváltozna az egész. NPC azért van most is robotok képében. Most ha ezek emberként küldözgetnek el hasonló faszságokat csinálni... hát nem tudom
-
Irgum76 #2129 na úgy érzem eljutottál arra a pontra ahova sokan, hogy nincs értelme tovább játszani
várjuk a szeptembert talán NPC-kel valami teljesen más játékélményt ad
(bár azért nem vagyok ebben sem hurráoptimista) -
Kroki105 #2128 Elveszi a kedvet az egésztől. Gyűjtöm, de már nincs hova...(vagy ugye a napi limit 1400 után nincs miért)
A képregény, vagy nagyfejű bábuk ugyanúgy hiányoznak. Az egy baromság hogy elnyomom buffként. F4 be még modokat is raktam fel, legyen még több gyűjteni való cucc, pl kártya, stb... Pl azért járnád be az emberek házait, mert fú ez a képregény még nincs meg, ő árulja x ezerért, kapja be, de akkor is kell, megveszem... (és mit tudom én, adna pl +1 damage-t, nem sok, de ha összegyűjtöd a +1 damage 10dbos sorozatát, meglenne a +10. És minden statra egy 10es sorozat, szeritnem jobb mint buffogni) Valami hihetetlen magaslabda, de arrafelé meg hihetetlen sötétek.
Az itteni buffrendszert nem csípem (így a képregényre visszatérve) annyira nem látom értelmét, hogy mikor megtalálom, már nyomom is el. El nem tudom képzelni hogy kupakokat adjak érte pl. Minden szörnyet ki lehet csinálni anélkül is, a királynőcskére talán nem árt ugye, de az meg engem rohadtul nem motivál. Egyszer kétszer ok, de tőlem aztán ott repkedhet, annyira nem tetszett hogy most már azt vadászgassam. A dobott csillagos cuccát meg a hajára kenheti, a vakondnyanya is ad legalább egyet naponta, max 2 naponta. Esik egy rakat csillagos amit beválthatok.
Sose bírtam, semmilyen játékban ezt a buffolgatásos hülyeséget. Ha csinálok egy karaktert, azt úgy szerkesszem, hogy jó legyen a buff nélkül. Volt hogy folyton elfelejtettem pl ordítozni, hogy nagyobbat üssek, és kb 5 percenként kellett. Az még talán ok, ha 2 órára van feltéve (bár azt meg azért felejtem el) Értelmetlen.
Inkább bóklászni szeretek, meg gyűjtögetni (eventezés sem rossz, van egy rakat benne), vagy épp építeni, ezekhez meg tök fölösleges buffolgatni. -
lammaer #2127 SAjnos ez az online fallout nem kedvez a gyűjtögetőknek (mint én is vagyok).
Az offline falloutokban tök jó volt hogy lehet gyűjtögetni, itt meg szinte semmit, nekem is az egyik legfájdalmasabb pont (a hiányzó chat mellett) -
Paradoxon74 #2126 Törj be mindent, úgyse lesz rá szükség ;) Amit használsz ok, meg pár extrább cucc, de a többit törtd be/add el, vásárold el az árát :) A junk-ot is néha nézd át, mert sok esetben bedobja egészben a cuccot és terheli a ládát csúful.
-
Kroki105 #2125 Nekem szerencsém volt, még nem voltam a buliban mikor fagyott, a szélén nem haltam meg.
Naja, de hova cuccoljak, ha teli a dobozom is?
Mindig nyomom a bulkot, kb 50et hagyok meg az itemekből, meg a vizet, stimpakkot (abból is van vagy 100 az eventek miatt, és elég nehezek) is elrakom, mert jó lesz eladni, de ha már elfogy a napi 1400 kupak, akkor marad a nyakamon. Kidobálni meg nem fűlik a fogam, nem azért gyűjtögettem. Sokszor már azt csinálom, hogy nézem a kisebbeket, aztán tolom az arcukba a vizet, gyógyszert, lőszert ami esett, találtam.... talán még jól jön nekik az elején.
("Ne szivecskézzé' nekem, én gonosz vagyok, csak sok a feleslegem! Ma is megöltem 60 mirelurkot, amiknek volt anyukája, meg kicsinyei! Mondjuk ki is dobálhatnám a francba ezeket, ahelyett hogy neked adnám. Akkor mégis lehet hogy jó vagyok...?") -
Paradoxon74 #2124 Atom előtt mindig lepakolni, max RadX, RadAway és HP meg lőszer rogyásig :) A flux meg a loot sok helyet foglal, az út meg hosszú Watoga-ig
Régebben nekem is volt fagyás, amikor beindult a tüzijáték és jött az SBQ - előtte mindig lenyomtam mindent minimumra, nehogy halva térjek vissza a jelenbe :) -
Kroki105 #2123 Igen, maradt azért ez az. Rögtön kezdésnél, mikor felvettem a páncélt, realizálódott hogy ezzel aztán nem ugrok utánad. 260a max súly amit bír, nálam 290 volt, mert ugye páncél nélkül bírom a 380at is. Pakolásztam egy sort, aztán odaugrottam. Mikor a 2. bosshoz ugrottunk, jött a fagyi. Fura, mert 4-5 napja nem volt, most persze megint a legjobbkor. Utána már mindent porszívóztam fel, rég átléptem a limitet is, felüdüléés volt levenni a páncélt, és ismét büntetés nélkül mozogni.
De nem volt rossz persze, csak a 10 millis a végén büntetett... -
Paradoxon74 #2122 Megcsapott a Gatling szele és már nem ereszt...