3201
Fallout 76
  • Kroki105
    Csak belestem, elkezdtem Novice szinten, a ghoulok dőltek, borultak, 12xp darabja, valami csöveket kellett foltozgatni, ment is a dolog, aztán egy nagysikerű dc megállította a mókát.
    Kicsit elment a kedvem, de azért visszamentem a legnehezebb szinten, kipróbálni. Ghoulok kicsit keményebbek (xpjük ugyanannyi), de még így se szerették a fejeseket. A nehezítés az volt, hogy visszaszámolt a menet, nem tudom pontosan mit kellett csinálni, mert a ragyákat lőttem, mire megöltek volna, kidobott a vault, lejárt az idő.
    Egynek jó lesz ez is, ha nem dobál le...
  • Paradoxon74
    Valaki tesztelte mar az ujdonsagokat?

Mik az elso benyomasok?
  • Paradoxon74
    En azt olvastam vhol, hogy a karizma fele szintu lenyekkel mukodik jo hatasfokkal, a tobbinel csak valami nagyon kis esellyel jon be az opcio is. De ez regen volt en meg sokat felejtek :)
  • Kroki105
    Mit csinálok rosszul? Segítsetek légyszi!
    Olvastam hogy taminghez kell 6os karizma, kell az állatbarát kártya 3as, meg a suttogós 3as. Ez ok. Azt is olvastam, hogy random előforduló helyen kell nézni a szörnyeket. Az észak - keleti sarokban egy lezuhant helikoffernél vannak ilyenek, belogolok mindig más a szörny. De ezeknél is csak Pacify menü jelenik meg, ami működik is, de taming az nem. Mi lehet a baj?
    Találtam békát is, de az is csak a békítgetős dologig ment, meg albino halálkarmot, ugyanez.
  • Kroki105
    Na igen, PA nélkül elég vérszegény a def. Nekem olyan 300 -250 - 80 körül. fiz, ener, rad. Ész nélkül nem is lehet rohangálni. Tegnap kerestem a békát, megláttam a fák közt valami fénylő izét, harcolt valami mással. (Neten néztem békaelőfordulási helyeket) Futottam nehogy béka legyen, és kinyírják. Normál esetben ugye nem rohanok be a közepébe (akkor még nem tudtam hogy min 6os karizma kell, 5 nem elég) Nem béka volt, egy fénylő halálkarom... pirosfejű korcsokat püfölt, de mikor előbukkantam, nekem is letekert egyet visszakézből. Instant halál volt. (És nem is ez volt az egészben a legelszomorítóbb, hanem hogy ott feküdt nem messze tőlem egy döglött fénylő óriásbreki is)
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.08.18. 13:26:22
  • Kroki105
    Mondjuk az igaz, ha ilyen bugosan még büntetgetnének is, már nem játszana senki.
    De a 8at lövésenként én sem értem, előtte jóval nagyobbakat kapott 150es fejeseket (ok, az se a legnagyobb, de mégse NYOLC!!!!). Tegnap, meg azelőtt meg 8ast. Semmi kártyát nem állítottam át. Le van szarva, egy csillagossal kevesebb, így is fuldoklok bennük. Ráadásul tuti hogy csak egy szájonvert sodrófát adna, tegnap is kétszer ezzel jutalmazott. De ki a hányatott, retkes jónyavaja megy ebben a szakadt játékban sodrófával? Mi a tökömnek van egyáltalán benne?

Az lenne a kérdés, hogy tamingolni lehet e fénylő állatot? Én egy óriásbékát néztem ki, bár nem tudom találok e olyat magányosan. Elég komolyan néz ki, főleg hogy a mocsárban házamnál a fák alatt totál sötét van éjjel.
    Még kell 3 szint, hogy meglegyen a wasteland whisperer kártya, az állatbarátos már megvan.
  • Paradoxon74
    Amúgy az a bajom, hogy PA nélkül kinyomnak, mint a krémsajtot - ha néha elfelejtem felvenni, legtöbb esetben futás a vége, aztán be a PA-ba és visszamegyek revansot venni a kergetésért.

Egyszerűen nem ad megfelelő védelmet a sima páncél, pedig már próbáltam eleget. Pimpelni meg nem lehet őket, minél komolyabb a cucc, annál nehezebb mod-ot szerezni hozzá, plan meg nem is létezik, b+. Most épp az scout armorokkal küzdök, 1-2 volt hozzá az enklávénál, de azok se nagy dolgok. Cipelni lehet velük, de harcolni...
  • Paradoxon74
    Hogy pontosan mennyit kell, azt nem tudom, de nekem még sose volt olyan, hogy ne lett volna loot - tudom, én IQ-nuku DD karakter vagyok :)
    Amikor nekiugrunk, tolom neki, amgíg lehet, aztán ha nagyon zaklatnak az add-ok, szétcsapok köztük és utána vissza a boss-ra.
    De a summa 8 hp sebzés nekem ebben az esetben eléggé vékonynak tűnik :(

Meg azért a tank/support karakterek kicsit mások máshol. Ahogy Fred is mondja, ott pl partiban vagy... L2-ben 5 évig BladeDancer-rel toltam, az nem egy DD kaszt, csúf lett volna loot nélkül :D

A bünti nélküli halál valóban "vicces" kicsit, bár azért néha az ok nélküli instakill by BUGz elég nagy népharagot váltana ki egy "üntetős" rendszerrel karöltve.
    Utoljára szerkesztette: Paradoxon74, 2019.08.18. 09:20:09
  • Kroki105
    Így belegondolva hogy nem számít a halál, ez milyen ökörség már?
    Játszottam már olyan játékkal is, ahol fél szintet buktál ha meghaltál, és nem ilyen pikpak lup-olgatás volt mint itt. Ok, az se volt a legjobb, de legalább volt tétje. Itt meg láttam (ezt is twitchen, néha meglesem ki milyen karakterrel, kártyákkal tolja) a csávó 30secenként halt nagy vihogva, de legalább bazinagyokat lőtt a 10%os hp jával, juhu milyen szórakoztató.... Még junkot se dob, mert üresen megy oda. 0 tét van.
    Jó, persze, leszarom ki hogy játszik, ki mit élvez, de ez már kicsit nevetséges. Az lenne a normális, hogy akarj életben maradni. Mert hát ez a normális, na!
    Persze ez még jobban arra sarkallna mindenkit, hogy PA-ba tolja. Ha nem muszáj, én se használom.

• PiszkosFred
    Az nem baj, ha meghalsz, attól még kapsz lootot, a hullája megvár (ha meghal időközben a boss is).
    Értem a példát, de azért ha egy ot pala addot húz/tankol boss fight közben, az valószínűleg partyban/raidben van, így kap lootot :)
  • Kroki105
    De ez így nagyon idétlen. Gyakorlatilag akkor nem foglalkozhatsz a rád támadó szörnyekkel, csakis a bosst ölheted. Így se úgy se kaptam volna lootot, mert a másik verzió hogy meghaltam volna.
    Elképzelem ahogy a wowba az addok összefogdosására küldött paladin nem kap loot-ot, mert nem ölte a bosst.
  • PiszkosFred
    Biztos hogy van, mert ha csak egyszer lősz bele, akkor max a quest rewardot kapod meg a végén, a direkt loothoz több sebzés kell. Ne kérdezd mennyi, arra én is kíváncsi vagyok.
  • Kroki105
    Van valami % amit a repülőizébe bele kell lőni a lootért?
    Futottam egy kört. Bombát ledobták, portolok oda (szinte azonnal) már lövik a dögöt, épp hogy belelőttem vagy kettőt, aztán muszáj voltam a rámrontó pirosfejeket leszedni, de mire visszafordultam, pár sec, a nagy izé már kimúlt. Megyek a lootért, de csak ez a forgó, töltőjel van benne, aztán meg üres. Tuti hogy meglőttem, mert láttam a sebzésemet, hogy 8
    Mondjuk olyan emberek lőtték többek között, hogy 620+, meg 580as szint, szóval nem csoda hogy nem volt 30sec az egész...
  • Kroki105
    Á, igen, a víz fölé építésnél nálam is zöld volt, majd jelezte hogy oda nem rakhatom. Csodálatos pillanatok voltak. Érdekesség hogy az alapot le engedte rakni, de rá falat nem. Fal helyett vízszivattyúk lettek a "falak".

Én csak egy olyan modot raktam fel, ami a képbeállításokat húzza lejjebb egy kicsivel, hogy ne füstöljön el a gép. Mondjuk ez csak sima ini átírás.
    Az f4ből kiindulva nem tudom hogy ezt érdemes e modolni (arról nem beszélve hogy haragszanak e érte vagy sem), hetente jön patch, működik e vele, vagy nem. Ott mikor patch jött, elég sok mod borult, és frissíteni kellett.
  • Andule
    Nekem F4es epitomenu utan is agyfasz a C/Z. Meg az egesz epitosdi is ha mar igy szoba kerult. Lazan van egy alap 3 sec-es input lag ami neha felmegy akar 5-10re is, en meg malmozzak h most akkor megepitette ez a csoda jatek amit akartam vagy sem. Meg az is nagyon kiraly h siman jelzi h megepithetem az adott cuccost oda ahova akarom de baszik lerakni vagy amikor olyanokat ir ki h nem epithetek vizre mikor egy falat probalok rakni az alapzatomhoz. Tegnap felhuztam egy irto primko hazikot de annyi veszodseg volt vele h tuti hozza nem nyulok meg jo sokaig. F4ben kifejezetten udito tudott lenni baszkodni kicsit egy teleppel sok lovoldozes utan ha az embernek mar volt eleg alapanyaga de itt az eletkedvem elment ettol. Pedig orommel lattam h Dec-hez kepest valoban 2-3szorosara emeltek a limitet meg fasza ez a jatekososk kozti cserebere is, vegre pl tudtam venni FEM fal tervrajzokat. (mert hat lvl95 ill cirka 150 ora alatt nem esett ofc)

amugy ti milyen modokat hasznaltok / ajanlotok?
  • PiszkosFred
    Mondjuk akkor már belerakhatnák a C/Z gomb újraosztását az építő menüben - amely tudom, hogy nem magyar kiosztásnál oké, de én agyfaszt kapok tőle magyar kiosztással.

Saját felelősséget azért írtam, mert elvileg a Bethesda engedi is, meg nem is a modolást. Én speciel nem kockáztatnék, de van, aki igen.
  • Kroki105
    Köszi. Ha 100%ra működne, nekiállnék szórakozni vele, de így egy kicsit bonyolultnak hangzik, és leginkább azért, mert még "Nyilván saját felelősségre" is van. (F4nél nem kérdés hogy irkálgatnám át ész nélkül is )
    F4nél is megcsináltam a leírásokból a nekem számító dolgokat. Ott mondjuk ez a "spacecrit" pont nem számított, az időstoppoló f3-as vatsmod fölöslegessé tette a gyorsabb reakciót.
    Elég szomorú, hogy ilyen alapdolgokat sem lehet átállítani, csak modolással, meg kísérletezgetéssel.
  • PiszkosFred
    Fallout 4-ben meg lehetett variálni azokat a "hard coded" bill kiosztásokat is, amelyeket az options nem engedett. Valamelyik .ini-ben kellett variálni ehhez.

Na most FO76-ban nincs ilyen lehetőség (nincs külső konfig egyelőre a billentyűzet kiosztásra), de mivel a motor azonos, egy próbát lehet megérne, hogy azt a részt (és a hozzá tartozó szekciót/headert) átemeled a FO76 custom.ini-jébe. Mivel a motor azonos, de azért van eltérés a két VATS és Crit működésében, így nem biztos, hogy szeretni fogja a kliens, de egy próbát megérhet. Nyilván saját felelősségre. :)
  • Kroki105
    Olyat lehet csinálni hogy kritikuslövést a space gombról áttenni kézreállóbb helyre? Hiába cseréltem a jumpot egy másik gombra, a krit gomb a space maradt. Ha minden gombot átvariálhatok, a kritet miért nem?

S hogy ne maradjon le, találtam egy ordenáré bugot. Ezt rakhatjuk a "pozitív bug" kategóriába, mert eléggé megkönnyítette a dolgom. Át lehet lőni a falon! Ha guggolva mész szorosan a fal mellé, a fegyver csöve átlóg a falon. Ember...!
    A történet szerint egy mirelurkfőribivel harcikáltam, köpte a savastrutyit, egy ajtóból behúzódtam a fal mögé. Az ajtón keresztül ráláttam, és elkezdtem lőni a falon átdugott puskával. Az ő köpete a falon toccsant szét előttem a túloldalon, nem sebzett. Megöltem elég egyszerűen (még mindig nem páncélosvitézként küzdök, szóval fáj amit ad Főleg hogy ha betalál, szét is mar a sav utána)
  • Kroki105
    Twitchen néztem, a kiscsaj darált a tetőről, Vats célzás benyomva, és maxon maradt az ap ahogy küldte neki a sorozatot. Ebből gondolom hogy valami ilyesmi csak létezik... (esetleg rosszul láttam, nincs kizárva)
    Ez mondjuk még egy 10seces buffnak is nagyon vad lenne.
  • Paradoxon74
    Olyannal mar talalkoztam, ami megemeli a maxot, de arra nem emlekszem, ami nem engedji fogyni
  • Kroki105
    Van olyan étel, ital, vagy bármi, ami képes az akciópontot maxon tartani? Pl Ha lősz vatsban, nem fogy. Akár csak egy rövid ideig is.
  • Paradoxon74
    Plane, hogy mar nem is kaphato...
  • Paradoxon74
    Az nem jo :( a hang rohadtul bejon de a pancel design nagyon nem tetszik :(
  • Kroki105
    Szerintem a liberty prime armor ad ki ilyen hangot.
  • Paradoxon74
    Nem tudjátok, mi lehet az a hang, amit némely PA-s csóka nyomat? Valami géphang-szerű, csatára lelkesítő dumát tolnak, látszólag automatán. Mod? Jó párszor találkoztam már vele, de megfejteni nem tudtam - SBQ hentelés alatt meg nem annyira van időm csevegni :)
  • Kroki105
    Az armorból kilépős beragadásnak van valami trükkje? Ma is megtörtént a hiba, kilép, és odafagy a karakter. Páncél eltűnik, te pedig nem tudsz mozdulni, térképet, pipboyt nem használhatsz, max fegyvert tudsz elővenni, és elrakni (de ez ugye értelemszerűen nem boldogít). AltF4 javítja, csak azzal jár ez az, pl mint aktuális event elbukása, ahogy ma is.
    Valami olyasmit olvastam, nem konkrétan ezzel az esettel kapcsolatban, hanem ott be is ragad az armorba -, hogy a lemerülő core váltás okozhat problémát. Mondjuk ez már az f4be is bug volt néha.

De legalább lesz bubblehead figuratartó, olyan boldog vagyok!
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.08.11. 23:44:03
  • Alanw
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.loki.fallout76guide
  • Paradoxon74
    Hat, nem szamoltam meg, de annal szerintem lenyegesen kevesebb. De Gugli haver segitsegevel konnyen le tudsz tolteni terkepet - en is az alapjan fedeztem fel mindent.
  • Ryder62
    Kár, csak ha jól tudom közel 600 location van.
  • Paradoxon74
    Bocs, de nem igy volt. Nalam sok volt a cucc, nagy drop-ra szamitottam es ilyen furmanyos modon, megtervezetten pakoltam le a felesleges junkokat :D
  • Paradoxon74
    Ezzel sajnos magad kell felvertezni, itt ilyen lehetoseg nincs.
  • Ryder62
    Sziasztok!

Van a játékban olyan perk ami az összes még fel nem fedezett helyszínt ráteszi térképre? A korábbi részekben explorer néven futott.
  • Kroki105
    Na persze, mert én egész végig csak arra figyeltem, hogy meg ne halj! És mint kiderült, nagyszerűen tudok arra figyelni.

Eddig minden alkalomra akadt egy letagadnivaló pillanat. (Ezt is most épp tagadni fogom)
    Az ezelőtti atomkor frankón ledobtam az atomot egy tök üres helyre, ami még üresebb lett mire odaértünk. Addig tököltem a kacatlerakással, hogy nekünk már csak néhány sugárzó virág maradt. Na jó, ezt a hibát most nem követjük el, atom kilőve a jobb alsó sarokba, gyorsan spuri oda, mert megint lemaradunk. Odaportoltunk a kör szélére, a korcstelep közepére, rögtön jöttek a pirosfejek meg egy madárka is. Kentük neki, nehogy kipurcanjunk, leesett a madárka, mindenki kinyúlt, menjünk a körhöz, már várakoztak a szélén. Nekem a nagy harcban fel se tűnt hogy az nem a mi körünk, hanem egy előző, a visszaszámlálót se figyeltem. A következő pillanatban mindketten nyekk..! Sikeresen ledobtuk saját magunkra az atomot.
    (De még mindig tagadok ám, ha erről lenne szó!)
  • Paradoxon74
    171 az már

Szerencséd is, hogy én lőttem a 2000-t és nem a 35-öt, mert még mindig ott lennénk

"Kill the mutant. Burn the heretic. Purge the unclean" Ultimate firepowa' rulz!
  • Kroki105
    Jót fog az tenni a 170es, öreg lábaidnak.

Én még nem néztem ezeket az eventeket, vagy csak nem tudok róla. A műanyagot vadásztam a töltényekhez. Sikerült venni vendorból is vagy 400at, 2 kupakért darabja ajándék volt. A suli étterem folyton le van kopasztva.

Kiderült az is, hogy a gauss egy kaki. Láttam egy 2shot-ot, naná hogy megvettem. Nem kellett volna. Az is olyan újratöltési időt produkál, hogy közben agyonvernek a ghoulok. A mutációval! Plusz sehol nincs a sebzése a leveremhez képest, úgyhogy kuka. Vagyis beteszem vendorba, hátha lesz akinek kell.

Ezt a valódi pénzért fegyvert nem igazán értem. Én nyavajgok hogy nem kapok jó legendary-t, de azért mégis ott van, hogy hátha.. Ha megvenném pénzért, még az is odalenne. Meg komolyan van olyan, aki megvesz egy játékpuskát közel annyiért amennyi a játék volt? Még ha nem tétel is a jóembernek, elveszi az élményt hogy na ezt droppolta ez a dög, vagy erre bukkantam egy vendornál.
    Mondjuk engem az sem zavar különösebben hogy más öli meg a bosst, és én csak besegítek, és nem vagyok szuperhős.
    Az vicces volt mikor a múltkor lementünk atomot kilőni, végigdaráltuk a robotokat (én még a szutyok dragonnal bohóckodva). Para mondja hogy, na ellőttem vagy 2000 golyót, én meg mondom: én is 35öt.
  • Paradoxon74
    "Hogy gondolják az emberek azt, amikor kiteszik a vendorgépükbe a sok használhatatlan csillagos cuccot..."

Mert a használhatókat máshol árulják :D

TSE Gatling
    TSE Handmade
  • Paradoxon74
    Én megszavaztam :D

Egyébként játszik még vki (nem csak innen, globálisan) a nem rég bejött és nagy füsttel-zenével beharangozott Eventekkel? Pl. Harper's Ferry alatt, Atkhos Pharma? Pedig a Stimpak dispenser kéne, de egyedül oda be nem megyek, Harper's meg k unalmas és semmit nem ad szinte.

Nem sok júzert látok ott hemzsegni, nagyjából egyedül az SBQ tudja igazán megmozgatni az embereket szerintem.

És kuvvasok ék-egyszerű, de hangulatos event lehetne (mint Kroki-é pl.), nem hiszem, hogy ezek nagy fejlesztést igényelnének (tuti kevesebbet, mint ez a BBQ-s ostobaság).
    Ráadásul hiába vagyok egyre magasabb, a drop a kinyilatkoztatások ellenére nem látom, hogy igazodna a fejlődésemhez. SBQ-nál multkor kaptam egy sétapálcát, egy csillagosat
  • Kroki105
    Bár most így végiggondolva, ha özön a kupakod, az olcsó csillagosokat meg lehet venni ticketnek. Mondjuk tök felesleges, mint alább ecseteltem, úgyse kapsz értelmeset a banyától.
  • Kroki105
    Hogy gondolják az emberek azt, amikor kiteszik a vendorgépükbe a sok használhatatlan csillagos cuccot? Ha te magad nem használnád, miből gondolod hogy más erre kupakot áldoz?
    Csak a dobozuk lesz tele.

Valamelyik nap megint előjött a darázsbug. Özönlöttek, és nem lehetett megölni őket. Most nem ketten voltunk, vagy 7-8 páncélos gatlingolta őket. Az egyik eventhelyszínen volt, már leszarta mindenki a macikat, csak a darazsakat lőtte. Kaptak nukeot is, plazmát, ment a dara, de nem akartak elfogyni. A gépben a venti is felkapcsolt magasabba olyan sok tetem volt, aztán meg leállt vagy leállították a szervert, és átrakott másikra.
    El tudnék képzelni hasonló eventet, mondjuk egy alagútba, hogy ne kint legyen, kisebb legyen a számítógép terhelése (de ehhez nem értek).
    Lehetne egy metroalagút, ami startnál beomlik mögöttünk. Előre vagy halál S akkor az alagútból felvillan 100-200 világító szempár, és özönlenek a ghoulok. A paladinok megvetik a lábukat, és belekezd a pörgőhalál, a ragyák testrészei röpködnek, amelyik néha átjut, a fali kiszögellésekre felmászott sniperek leszednék. Közben hull a férgese, a harcosok átszellemülve üvöltenek, és állják a sarat, csakúgy mint Józsi bácsi a szomszédban: "Fogd már be a pofád baszd meg, elmúlt éjfél!!"
    Tiszta space marine vs tiranidák (vagy mi a szösz, már rég volt)
    Az alagút végén lehetne egy lőszerraktár, hogy kompenzáljuk kicsit az ellőtt töltényeket, meg mittudomén, Csipkerózsika cipője, ami mivel üvegből van, jól menne a kaméleonszetthez.
    Most nem azért, de 1000szer hangulatosabb és faszább lenne, mint pl három tetves brahmint végigpüfölni egy kolomppal a fél pályán.
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.08.09. 22:01:01