Fallout 76
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Paradoxon74, 2019.07.22. 18:36:33
Szép az a Leveraction, nem olyan rossz statok azért, jó perkekkel gyilkos az is. Most tse lever-t próbálok szerezni mert alapvetően a sniperkedés a kedvencem.
HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
Én már linkeltem a kedvencem.

Na most ha az én 2. statomat cserélni tudnám a te 3.-odra, boldogság és könnyárban úszva felhagynék a játékkal, mert hogy már mindent elértem. <#nevetes1>#nevetes1>
A plazmát próbáltam egy repülőgenya ellen eddig. A benyomásom róla az lett, hogy egy kalap kaki nagyobb értéket képvisel. A pontossága a 20at se érte el, alig találtam el. (Mondjuk ez az én hibám is, elég ügyetlenkén csináltam a dolgokat. Finoman fogalmaztam <#vigyor>#vigyor>) És megzabáltam egy egész plazma core-t. Még gyakorolni kell.
Aztán benéztem az acéltesóházikóba is, dagadt ghoulok voltak. Mondom, na ezeket learatom. Ha nem váltok vissza leverre, meghaltam volna.<#szomoru1>#szomoru1> Ok, még nincs meg a heavygun kártyám, de azért így elég halvány volt. Nagyon nem tetszik eddig a páncéloshevigunnerkedés. De mindenképp kell egy minigunszerű valami, mert azzal azért egy kecskeszörnyet hamarabb le lehet szedni.
Szerk:
Róla lenne szó.
Utoljára szerkesztette: Gibor, 2019.07.22. 17:53:31
HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
- Gatling Gun: nem pörög fel előre, relatíve nagy tűzgyorsaság (papíron 4-500, de a valóságban a közelébe' se), nagy sebzés/lövedék, egyes lövésre is jó;
GatlingGun
- Minigun: kuvvanagy dobtár van hozzá, felpörög, kicsi a lövedékenkénti sebzés, de egy ólombányát kitol 3 mp alatt;
MiniGun
- Light MachineGun (MG-42), ami .308-al működik, egycsövű és a kettő között van sebzésben/lőszer, tűzgyorsasága elég kellemes (159), a 80as tárat kitolja seperc alatt
LMG
És vannak a Gatling Laser/Plasma cuccok, de azok látványosan különböznek a fentiektől 😊
Utoljára szerkesztette: Paradoxon74, 2019.07.22. 13:40:41
az pörög fel lassan de utána kitömhetsz mindent ólommal DC,SB mörlok queen stb
Mondjuk a zombiölős sztorihoz az azért hozzátartozik, ha véletlen misselek, akkor azért szarba vagyok, akkor elérnek, és szájoncsapkodnak.
Találtam egy vendornál egy two.shot (pörgős) gatlinget, igaz hogy csak 35ös, de kezdésnek megteszi. Csak 600 péz volt, mondom majd kipróbálom.
De egyértelmű, ha valami masszívabb akármi támad, ott jobb a gatling.
Mindenki úgy játszik, ahogy akar, ebben nincs vita.
Utoljára szerkesztette: Paradoxon74, 2019.07.21. 17:48:08
Jaja, tapasztaltam hogy a hazmat semmit se ér. Volt ott egy házikó, egy fatörzs volt rádőlve. Felszaladtam a tetőre, és onnan lődöztem. De nem mindig lesz olyan szerencsés a harctér, hogy ez sikerüljön.
A muskétám az two-shot (bár az ugye nem az igazi<#nyes>#nyes> de rossznak nem rossz), Akkor majd gatlingbe is keresni fogok.
Ahogy megfigyeltem, a gatling leginkább csak bossra jó. Pl tegnap is volt egy event, az "amikor a ghoulok rátörnek a zenekarra" című. Volt két páncélos bajtárs gatlingel. Begugoltam a terem közepére, és a berohanó ragyákat, headshot, headshot, headshot, (némelyiknek kellett kettő, de az is csak épp mm-hpval élte túl az elsőt.) Gatling még föl se pörgött, de a ragyák feküdtek mind. A világítóba azért kellett több, azt elismerem. Nem értem hogy olyan helyzetben miért azt erőltetik. Plusz eszi a magot, vagy a töltényt, míg a lever 1-2 lövéssel végez a játék (hasracsapok) 85%-ával.
- sokkal több kártyát kapsz, amiből válogathatsz
- sokkal jobb cuccaid lehetnek (W és A) amivel hatékonyabb a sebzés és több ütés kell, hogy beleállj a földbe
Pl: a hazmat tök mókás, ha csak a rad ellen kell védelem. De kb. semmit nem ér a fizikai védelem rajta. Egy nem PA páncélból sokkal minőségibb cuccot kell összeszedni, sok csillaggal, hogy rendes védelmet adjon, pláne az SBQ és népi zenekara ellen.
Ha darálós fegyvert keresel, gyúrj a two-shot verziókra, a többi másodlagos, felpimpleni fel lehet őket. Ha kell, a nagy részét már meg tudom neked hegeszteni, van több prime receiver-em, PA-ból T51b-hez van StealtBoy és Jetpack, súlynövelő, stb.
Biztos, hogy van valami formula - mint a legtobb mmoban -, ami miatt lowlvl szinten nehezebb megolni egy magas szintu mobot, illetve magasabb szinten konnyebb leolni egy alacsonyabbat, A legtobb mmoban 5-10 elteres utan mar a max/vagy min sebzest viszed be, valoszinuleg itt is van valami. De ez csak sejtes. A legtobb mob szintje megall 68-as szinten, a mini es main bossok lehetnek magasabbak.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Vagy 50 után egyáltalán nem növekszik semmi. De mondjuk ez se biztos hogy így van, mert érezhetően könnyebb kinyírni pl a 68asokat 90en, mint 50 en volt. De az az is lehet, hogy csak jobbak lettek a cuccaim.
Az persze feltetelezheto, hogy az 500-as szintet nem a szel fujta oda, igy valoszinuleg a fegyver es pancel tekinteteben maxra van jaratva a dolog, boritekolhato a harom csillagos BiS cucc mindenhol, ezert aztan daralnak es apritanak. De, ezt ugyanugy elerheti egy 50-es is, csak mazli kerdese 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.07.21. 13:36:41
Azért a csapdaejtős pöcs mellett tegnap találkoztam a másik véglettel is. Ott ácsorogtunk a királynőizére várva, a nagy 150, 200+ as páncéloslovagok a gatlingjaikkel, néhány kicsi, meg én, a hazmatommal. Hát át kéne öltözni a páncélomba, akármilyen szar is...<#fejvakaras>#fejvakaras> Néztem az inventoryt, megint be volt duplázva a váz. Kidobtam az egyiket, egy zacskóba került. Aztán a másikat, alap összeszedett páncél, beleszálltam. Közben a zacsiból valaki kkikapta a tartalmát, és néhány perc múlva ott állt ez:
Akkor nem fogtam fel, hogy ez az enyém, csak ahogy ott bambulok (nem tudom mire vártunk, csak bekapcsolódtam a várásba, és a végén nem lett leölve a nagy dög. Mondjuk el se jött), egyszer cssak eltűnt mindenki. Arra figyeltem föl, hogy csak egyedül gubbasztok a tetőn, meg ez a páncél. Fájdalmasan éles és penge logikámmal összeraktam, hogy akkor ezt csak nekem hagyhatták ott. Azóta van ilyenem is, rendes tag volt, köszi neki, bárki is volt.
Amúgy azt nem értem, hogy a szint az hogy befolyásolja az erősségünket. Most ez hogy működik?LVL 500on már (415ös playert már láttam) kisgatyába daráljuk pusztakézzel a repülőgenyát?
Meg kell egy gatling is a bossok ellen, egyet már kisorsolt nekem a vakondbanya, örültem neki mint állat, -90% súlyizé perkje volt. Ok, mondom fejlesszük egy kicsit, a csövét cseréltem, 35 ről 48ra, vagy így valahogy változott. Azért az szép ugrás, de volt egy kis bibi. Aki nem kíváncsi hogy leírom 500-adjára is hogy BUGOS, az ne kattintson a spoilerre!
Lejött róla a súlycsökkentő cucc, hiába volt kiírva rá, így kukáztam. Mondjuk azóta már bánom, a bővített tatyóba már lazán elférne, és azóta se találtam épkézlábat.
Valamiért nem működik a tetves spoiler cucc, így a fergeteges poénom sajna odalett...<#zavart1>#zavart1>
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.07.21. 13:18:46
Azt hiszem ennyire még sosem vesztettem el a fejem.
<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>

ALTf4 ig nem jutottam el, még próbálkoztam volna gránáttal (próbáltam a játékban megoldani), csak ugye ahogy írtam belehaltam a kísérletembe. <#idiota>#idiota>
Amúgy nem tudom hogy van e értelme reportolni. Úgy értem, ez is egy taktika, nem figyeltél, megszívtad, oda a lootod (ha a csillagos puskám veszi így el, na ott már haragba lennénk<#gun>#gun>). Legközelebb figyelni fogsz.
Bár nem tudom hogy oldotta meg, abba lehet valamennyi csííít (akkor megérdemelné hogy repüljön), mert nem értem hogy kapcsolt be a láng, ami szétlőtte a vendort, ami újjáépült (talán ő építette újjá fentről). De egyáltalán miért lőtte szét a vendorgépet? Vannak kérdőjelek <#idiota>#idiota> Mindegy, most már óvatosabb leszek.
Meglett a hátizsáknövelő cucc is. Már 7 badge volt nálam, mikor eszembe jutott, hogy a pipboy egyel kevesebbet mutat a valósnál (MERT BUGOS). Ekkorát még nem csalódtam ebben a játékban, mint ennél a hátizsáknövelőnél. +60 ugyan a teherbírás (nagyon jó, 380 lettem), de jó fallouthoz méltóan ennek is megvan az ára. -60 energia res, és -60 sugárzás res. Jó, akkor nyald meg! De magyarázzuk meg logikailag, mert ez nem teljesen érthető. Ha még a fizikait csökkentené (megérteni nem érteném akkor se, de nem csodálkoznék ennyire), de a sugárzás ellenállást? Szóval ha több málhát cipelek, könnyebb meghalni a sugárzástól? Mert ugye egyszál gatya nélkül hónapokig bírnánk egy szivárgó reaktor közelében, de ha felhúzunk egy hátizsákot, akkor szinte azonnal meghalunk.
Gyakorlatilag lenullázta a rad rest, 40 volt előtte. Az úgy fest, hogy töltök vizet folyóból, és +5 rad, ha véletlen beleesnék, láthatnám a hajam ahogy leúszik a folyón.
De probléma egy szál se, volt még vagy 10 meglépetlen szintem, kihoztam a radot +10re. Azután eszembe jutott, hogy ezt megoldhatnám felszereléssel is. Uccu neki, volt 240 legendary ticket (pont ennyi volt), az 4 páncéldarab. És hú, és há, és juhé, meg haha, és kijött egy +25 rados karvédő!!! Büszke voltam magamra, majnem kapott egy puszit az a vakondbanya is, mert adott egy jót. (Hogy miért banya? A ruházata eléggé nőies<#idiota>#idiota>)
Persze megint van csattanó, a szokásos: nem igazán működött. (Kórusba kérném, 3, 2, 1 : MERT BUGOS!!!!) (nem csak a csapdásanyuka csuklott ezen az estén) Hiába írt +25 radrest a háromcsillagos statoknál, nem adta meg a +25öt, nem írta hozzá. Elbasztam a ticketeket, a többi 3 pácéldarab még ennyit sem ért.
Aztán egy vendornál sikerült venni 2k -ért egy 3 csillagos marine armor darabot, az alapból +30at adott. Drága no, de van már vagy 10k-m, belefért, meg kellett is.
Visszaállíthattam a kártyákat, statpontokat is, ahogy volt, a 40resemet. Vagy 10 szintet elcsináltam a retkes puttony miatt. Hogy állna bele a görcs...
Már csak az a kérdés hogy a többi táska statot azt pluszba lehet feltenni, vagy külön lehet csak használni őket. Gyanítom csak külön működnek, cserével, hogy örüljek is egy kicsit.<#gonosz3>#gonosz3>
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.07.20. 11:27:52
egyszer csak puffogtatnak mondom ki ez és mit akar?
erre látom, hogy egy szerencsétlenre ráspawnolt a ház ott kiabált nekem segítségért
hát mondom ilyen velem is megesett de hogy aktivitizzem le neki, hogy gyorsutazzon rá a campre és kiszabadul
így én gyorsutaztam és valahogy kiszabadult a delikvens
En tuti Alt+F4 vagy relog opciot valasztanek, akkor nem dobsz el semmit 😉 es lehet report-olni is a playert
Aztán még visszamentem, és bosszúból belelőttem a házfalába olyan kettőt, megdobtam a generátorát egy gránáttal (egyiknek se lett baja, ha aggódna valaki), és elloptam az udvaráról egy dinnyét, majd szégyenemben integetve elszaladtam.<#mf2>#mf2>
Történet vége...<#sniffles>#sniffles>
Árnyék az tényleg idétlen a minimumon. Akkor miért nem off?
Ha tudod, az árnyékokat vedd a minimum +1-re (min-nél ótvar nagy fekete pacák ugrálnak nekem), az sokat dob a teljesítményen. Ha sebesség problémád van, az ablakban futtatást szerintem ne erőltesd - pláne, ha nem sűrűn jön elő.
Nekem a Launcher egy folyamatos örömforrás, változatos meglepetései vannak időnként. Pl elindul és nem aktív a 'paly' gomb. Vagy elindul a játék és fekete képernyő, az F76 elmegy háttérbe, ahonnan csak folyamatos ALT-Tab és szitkozódás hatására lehet elővarázsolni.
Esetleg, ha vmiért kilépek (hangkártya kimenetet pl. hiába váltok elindított játéknál már, tojik figyelembe venni) és visszalépnék, mutat egy szépen formázott fityiszt, jöhet a restart.
A fagyás tegnap nem jött elő, kikapcsoltam az összes háttérben futó folyamatot, lehet ez segített. Vagy csak épp szerencsém volt. Mondjuk annyira nem gyakori a dolog szerencsére.
Eljutottam enklávéjékhez, abban a bunkerben érezhető kicsit hogy nem a legmagasabb az fps. Másik hely pl a golfpálya a ghoulokkal. Ezeket a helyeket nem kedveli a számítógépem. Meg a toxic valley hasonló, de az annyira nem vészes.
Nekem dettó ugyan ez volt a New Vegasnál. Egyedüli megoldás az az volt hogy csináltam egy újraindítást. 10 percig szevedtem mire feladtam, a játék állandóan előtérben maradt. Nem találtam más megoldást.
A launcher nektek is 60+ gigát akar letölteni? Ez bug vagy valami új fícsőr? A vicc az hogy ezt mind pluszban kéri. 4 giga helyem van, és további 64 giga szabad helyet kér. Állítólag csak 11 gigás az update.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Plusz van egy alert opció is a terminálon, az pár napja nem mutat semmit. Ki akartam próbálni, el is kezdtem, de akkor huss egy dc (vagy épp befagyott), a quest pedig az enyészeté lett. Azóta üres ez a menü, nem lehet újrakezdeni.
Most is volt egy karbantartás. Vajon mit rontottak el jobban vele?<#nyes>#nyes> Tegnap már a terminálon is duplázódtak a küldik, meg egy rakat itemből is kettő lett az inventorymban. A megcsinált questekért meg nem adott kupakot meg xp-t. Meg vagy 3 powerarmort is jelzett az inventory. Volt itt minden <#nevetes1>#nevetes1>
Mondjuk Kissssss0 tanacsat is erdemes megnezni, miszerint hogy ablakban futtasd! En is ugy szoktam, windowed full screenben, mert bar igaz, hogy ilyenkor picit romlik a teljesitmeny par jatek eseteben, de sokkal konnyebb alttabolni, bongeszni, stb. jatek kozben mast csinalni 😊
De mondjuk ha elindítok egy böngészőt a tálcáról<#sniffles>#sniffles>, akkor az el is indul, csak a fagyott f76tól nem látszik.
A feladatkezelőt is el tudom indítani, de az f76ot (ha egyáltalán a folyamatok közt van) nem tudom kilőni, mert nem látom a... már leírtam mitől.<#vigyor>#vigyor>
Ahogy Kissssssssss0 (eskü számoltam az esseket, de golyózik a szemem<#wow3>#wow3><#nyes>#nyes>) írta, nem lehet eltüntetni.
Olyan mintha ki lenne lépve, még a vidkártya is visszaáll normálba, lelassul, majd leáll a venti ha lehül normálra.
Tényleg nem mai a processzor i5-4690 amit látok kiírva. Majd meglesem amit ajánlottál, de egyelőre még nem tudom hogyan kell.
Nem értek hozzá, ezért lehet butyuta a kérdés, de ha ablakban játszol, nem terhelődik jobban a szgép?
aztán ha fagyott akkor csak a játék ablaka állt be, de a háttérben futó más ablakok(böngésző, feladatkezelő, stb...) továbbra is működtek.
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
Nalam ket stilusu dc volt eddig a FO76-ban:
- Egyszer amikor megszakad valahol a kliens es a szerver kozott a kapcsolat, hirtelen megall a karakter es a vilag (forgolodni tudsz, stb., csak mozogni nem), majd le is tilt a vezerles (Server Not Responding, Controls have been temporarily disabled). Ebbol nem nagyon van visszaut, de ekkor egy rejoin utan uj sessionben mehetek is tovabb.
- A masik pedig a klasszikus ctd, amikor se szo, se beszed, kirak az asztalra, a kliens bezar es ennyi. Egy gyors play gomb a launcherben es mar mehet is ujra a jatek.
Repair sosem arthat, de valoszinuleg nem azzal lesz a gond. En megneznem a hdd/ssd-t is, hogy nem e serult veletlenul. Esetleg a felesleges cuccokat kiszornam a hatterbol, hogy amig jatszol, ne foglalja se a procit, se a memoriat. Foleg win7 alatt. Sot, ha a procid nem valami nagyteljesitmenyu, akkor egy cpu limitert is erdemes lenne kiprobalni 96-98%-ra limitalva a FO76, hogy a maradek 2-4%-ban tudjon ervenyesulni a tobbi hatterfolyamat es igy nincs hirtelen 100%-os porges es emiatt esetleg gebasz/fagyas/akadas/stb.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.07.17. 18:31:43
Beléptem hogy eladjam a cuccaim, újrainduljon a 20 óra, és elmentem egy eventre. Aztán befagyott a kép a játékban. A zene megy tovább, de kép se előre, se hátra. Kilépni kilehet, de a háttérben ottmarad a játék. Szó szerint a háttérben marad a kép, és csak win kijelentkezéssel, vagy újraindítással tűnik el.
Olvasgattam hogy próbáljam javítani a játékfájlokat, az megvolt. Vagy töltsem le újra, igen majd biztos mind a 60gigát mindjárt. De majd muszáj lesz egy próbának. Aztán hogy jelezzem a betesdának, hátha tudnak segíteni. (Ez volt szerintem a legmókásabb tipp)
Van valakinek hasonló baja, és megoldotta esetleg? (Az nem ér hogy "hagytam a francba az egészet, és mással játszom"<#idiota>#idiota>)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.07.17. 16:11:15
Atom se előtte se utána, SB se volt sehol...
Egy másik playerrel csináltuk, kérdőjelezett is serényen.
Ugyanez volt az előző két helyen is, az út közepén, meg ahol még írtam régebben. Nem nagy probléma, csak érdekességként mutattam.<#nevetes1>#nevetes1>
Amúgy az az ID kártya vadászat, hogy bejussak a lézerajtón.... Ki volt az a félkegyelmű, aki ezt kitalálta? Sorban állás a robotoknál, meg caplatás ész nélkül. Addig a pontig fel sem vetődött bennem, hogy mekkora marhaság amit csinálok. Felhúztam egy házat (már vagy 6ot<#idiota>#idiota>), különféle fegyvereket gyártok, javítok, generátort építek, vízszivattyút állítok fel, stb.... de egy szaros lézerkaput képtelen vagyok megbütykölni, hogy átmenjek rajta? Meg persze tele vagyok fegyverrel, gránáttal... áttörni is lehetetlen volna, igaz? A lift mögötte működik így is, úgy is. Ott álldogáltam előtte, mikor csilingelt, és kirontott rajta egy ghoul. Nagyon betojtam. <#nyes>#nyes>