3201
Fallout 76
  • Paradoxon74
    Csatolok pár képet, én mit használok, ha érdekel
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Perk set:

Fegyverek:

Páncél:

Illetve egy ilyet fel tudok ajánlani ajándékba, pályaindítónak :) (kivéve a fekete festést, mert azt nem lehet átadni:

Utoljára szerkesztette: Paradoxon74, 2020.04.24. 18:16:52
  • Kroki105
    Igen, jó volt ez egynek. Bár az az x+10000 kulcskeresős baromság nem igazán nyerte el a tetszésemet. Mondhatni :D
    Aki kitalálta, annak a valagába kellett volna bepakolni a kulcsait, oszt keressed hülyegyerek...

Néztem a nehézfegyveres dolgot azért én is az elején, de itt elég macera váltani, több str, pontokat, kártyákat átrakni, inkább hagytam, aztán megszerettem a fixert.
    Olvastam hogy az embereknek több karakterük van, és akkor az lehetne olyan, blabla... De itt még csak az sincs mint az esoban, hogy 50 után 257re ugrik az alt. (legalábbis így tudom) Hát és a francnak sincs kedve kettőt növesztgetni külön... Még a cuccokat se tudod átadni egyedül.
  • Paradoxon74
    BTW: tudom, nem volt túl kifinomult a V94, de kicsit azért hiányzik :) Jó mókákat toltunk
  • Paradoxon74
    nem is mondtam olyat, hogy "öeöeöeöeöeöeöeeeeööö", a Prime armor ennél sokkal szofisztikáltabban kommunikál :)

De ebből is látszik, hogy nem mindegy, mit és hogyan szeretnél használni. Ha csak szólóban bóklászol, akkor működhet a nindzsázós megoldás, de ha nagyvadra mész, akkor más megoldás kell.
    Kroki seperc alatt befektet egy-egy nagyobb lényt, de ha bezergelik, beborul pikk-pakk. Nekem több ideig tart levadászni egy SB-t, de ha rám jön egy nagyobb kupac XP-zsák, simán ki tudom healelni, miközben bedarálja őket a Gatling. És az is kiderült, nem cserélnénk fel egymás stílusát :)

A lényeg: találd ki, mi tetszik és kezd arra gyúrni, gyűjteni specifikusan.

Perk kártyák: én kb 50-et gyűjtöttem össze nyitás nélkül, de pont jó volt az egyik Ally questnél, mert kellett ideiglenesen a CHA növelés
  • Kroki105
    Nem 2-3 lövés, 2-3 sec :D Persze kell hozzá némi mázli.
    Junkie robbanó fixer, be kell előtte nyomni magad ezzel azzal, asszem 5 függőség kell a max sebzéshez. Ami a lényeg a bloodihoz képest, hogy max hpval nyomulhatsz. Ugyan lesz némi levonás a függőségek miatt, de a sebzés bőven kárpótol.
    VATS-sal, fejre... Mindent pusztít, de a főfőgenyóra nem ajánlatos. Annyira nem sebzi, és tízpofára zabálja a töltényt. Plusz oda nem árt páncél, a távolról, csendben dolog nem nagyon műxik.
    Ilyen helyre a Para buildje sokkal jobb, meg "dungeon"-ba is. Ugye ő a "GYERTEK FOSTALICSKÁK ÖEEÖÖÖEEEÖÖÖÁÁÁÁÁÁ!!!" harcmodort részesíti előnyben. A 94vaultba én sokszor meghaltam, ő jobban bírta. Persze azért tegyük hozzá, egyedül másképp megy odabent az ember, ajtó bekukucs, szétlőhető fejek felderítése... stb...(tovább tart, egyértelmű, de én is )

A bossöléshez kapcsolódóan, vannak olyan fegyverek, amik nagyon hatékonyak ellene, pl robbantós lézer gatling, vagy plazma. Azt olvastam (szóval nem tuti) hogy ezek már nem is elérhetők, csak benne hagyták őket a játékban. De nem értem, ha nem lehet már beszerezni, akkor miért nem vették ki az addigiakat is? Ez így csalás! Ez nem egy szájonvert tapéta, amit már kivettünk, nem érheted el, így jártál... Valamiért csak úgy döntöttek hogy innentől elérhetetlen lesz, nyilván mert túl op... Ha pedig az, akkor miért maradhat benn ami már megszerződött valaki által? (Tanulom épp madzsar nyelv )
    Persze a magyarázat kézenfekvő, ha a megmaradt játékosok cuccait elveszik, azok is elmennek. Bár ettől nem hiszem hogy tartaniuk kellett volna, akik maradtak, azok egy csörgővel is ellenének, feltéve hogy rá van írva hogy FalloutXX
    Ezt így akkor is csalásnak gondolom..

Bugokkal én is találkoztam még most is, turretet szanaszét lőttem, de az 1 hp-n boldogan elvolt, aztán feltöltött. Eventen a pirosfej álldogál, ugyanígy 1hp, és fullra tölt. A fejnélküli ghoul esete is megtörtént. És ez csak 1-2 óra volt, annyira nem erőltettem, van azért még javítani való úgy fest. :D

Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2020.04.24. 16:41:14
  • Paradoxon74
    Majd gyűjtöm, amit találok, aztán összefutunk egyszer és rádzúdítom a sok hulladékot :) Pimpelni is tudok segíteni, Handmade-et mindet ismerem, meg a shotgun-okat, is, combat rifle sem gond. :)
  • Paradoxon74
    The Rusty Pick, egy lepukkant csehó :)
  • Irgum76
    de ott volt azt most lezúzta valami
    The rusty pick-nél van Air purifier site 01-es közelében észak-nyugatra

shotgun meg most a morgertown high school-ban van egy csomó meg lőszer is nem kell már gyártani
    pipe fegyvereket kerestem atom miatt de folyton sörétest kaptam pipe-ot alig
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2020.04.24. 12:48:12
  • PiszkosFred
    Purveyornal nem szoktal "lottozni"?
  • Andule
    Melyik banya pontosan? (Regebben vmelyik vasutallomason volt, nem?)
  • Andule
    Dekoros planek-bol kvazi vastagabb falak erdekelnek mert barmi pikk-pakk szetszedi az alap fa hazikot. Amugy meg fegyver modok es armor planek kellenenek legfokepp mert joforman alig tudok valtoztatni vmin.
    A fegyverek betoroset ismerem, kismilliot zuztam be de terv alig jon abbol. Daily izek tobbsege elegge grind szagu szoval inkabb csinaltam anno azt, h befoglaltam par workshopot majd megvedtem oket mert ugy legalabb lovoldozessel jon a tervrajz de 95%ban ilyen alap szarokat adott es fegyver modot meg ebbol is kirivoan ritkan. (Erre ertettem legfokepp korabban a bena loot rendszert)
    Erzekelteteskepp: hard leather armorban szaladgalok mert azt tudok gyartani meg alap combat-ot ami meg rosszabb annal, fegyverkent egy 3 csillagos combat rifle-em van, sniperes de semmi valoban ertelmes tulajdonsaga nincs, egy AK-m ami egesz franko lenne de mivel semmi modot nem ismerek hozza szo szerint nem tudom sehova pimpelni, meg egy hangtompitot sem tudok rarakni meg van egy +10% dam to playeres Grognak baltam. PAbol van egy t60as, lvl50 szettem de mar F4ben sem szerettem nagyon a lassusaga es a csokkentett latas miatt szoval csak ritkan hasznalom. Szoval per pill ilyen koztes allapotban vagyok a puskas es a 2kezes kozelharcos stilus kozott sunnyogassal megfejelve. Alapvetoen a shotgunos stilust (sniperrel megtamogatva) szeretem de meg sosem esett ertelmes shoti. (alap combat shoti is szokoevente szokott). Van par meg nem lepett szintem h ha keresnek vegre vmi jo buildet akkor at tudjakpakolni gond nelkul pontokat. (meg mert imadok 8 gombot nyomkodni minden alkalommal ha at kell dobni a kartyakat zarnyitas, repair vagy loszergyartas vegett :/ )

Az viszont igaz, h a legtobb frakcio es a fokuldetest sem fejeztem meg be mert eluntam a konstans holodisk hallgatast.

Utoljára szerkesztette: Andule, 2020.04.24. 12:31:08
  • PiszkosFred
    Hja tenyleg, halhatatlan scorcheddel talalkoztam en is, viszont a jo hir, hogy csak a loszert pocsekoltam ra, nem tamadott meg. Illetve neha elofordul, hogy egy teruleten, ahol csak en vagyok, nincs masik jatekos, sneakbol tavolrol egy tavcsovessel inditva a baratkozast kijelzi a rendszer, hogy fejbelottem x2 sebzessel a delikvenst, az meg fogja magat, es teljes hpval ebred fel a hibernaciobol. Az enemy AI tovabbra is botranyosan lassu, ha hibernalt teruletre ersz. :)
  • Irgum76
    ja és a beváltó helyet áttették a bánya részlegre ott keresd
  • Irgum76
    bent van az épületben egy pláza rész ott pl van BoS-os vendor is meg ruha meg kégli dekor érdemes végignézni
  • Paradoxon74
    Még egy jut eszembe: valaki csinálja/csinálta a rovar-alkatrészes daily-t Dollysods-nál? Az update óta nem találtam egy boatfly-t sem a megjelölt (és eddig működő helyen). Szerver-váltást is csináltam dögivel, a HoneyBeast megjelenik mindig, de a nyomorult legyekből egy se...
  • Paradoxon74
    Bugokkal én sem találkozom igazán. Egy load közben endless loop, majd gép restart volt összesen eddig. Ami még bug-szerű, de az inkább csak idegesítő, az az inventory kezelés láda/vendor/scrap közben. Törtem már be fontos junk-ot, került be ládába a PA-m, adtam el legendary fegyvert 50 pénzért stb, mert belépek és egyből feldob vmit meg ugrál a kurzor...

Atom: csak dekor vagy repair kit, más opciód nem nagyon van :)
    Plan: - egyrészt scrap, minden menn, yiségben, abból is tudsz tanulni
    - player vendoroknál (már, aki nem agyahagyott) olcsón tudsz találni ilyeneket
    - amúgy küldetések is adnak (daily-k pl), tudsz venni párat a Possum badge-ekből, meg van kismillió az NPC-knél is. De ha konkrétan megmondod, milyenek érdeelnek, akkor talán tudok specifikusabban is. Nekem pl dögivel jönnek, dobálom a kicsiknek ezerrel őket
    Ha megteheted, amikor jön az atom, menj kibicelni, ott is lehet érdekes dolgokat összekaparni. Mondjuk oda alap cuccokkal nem érdemes, mert gyorsan SB poo lesz belőled :)

Profi nem vagyok, csak lelkes amatőr :) Én Warhammer 40k stílusban nyomom, TSE Gatling az alap, meg T51B, erre is van a perk-setem. Van még egy ultracite TSE LMG és egy hasonló Minigun az SB-ek ellen, illetve egy kalapács, ami pl WhiteSpring-ben jó farmolni.

De ezzel a szettel Kroki kartárs nagyon nem ért egyet, neki van valami puskás izékéje, VATS-al kb 2-3 lövés egy "veréb" neki.
    Lehet finomhangolni még a perk set-eket szérumokkal is, csak ott vigyázni kell, hogy a radaway elmulasztja, kell hozzá perk is, hogy ne kúráld ki magad percenként

Ennek ellenére, hangodolod, berakok egy Screenshot-ot a kártyákról, de nagyon függ a kártya attól, milyen fegyvered van/szeretsz.
  • Andule
    Golfklubban hol vannak tervek? Jartam mar ott "parszor" (lvl98 ugye) de most nem remlik h szembejott volna. A vasarlos modszerrel az a baj hogy van 3600 kupakom ossz-vissz es a tervek es legendaryk sokszor rohejes aron vannak. (A legendary bevaltast viszont jo h irtad mert arrol mar meg is feledkeztem)
  • Irgum76
    csináld a fő küldetést egy csomó legendary ad azt meg betudod váltani ha nem teszik
    ha szeretnél planeket szomszédolj sokat illetve batonga metróállomáson szinte minden van még házikó is :)
    illetve a golf klubban is van egy csomó plan
  • Andule
    Annyit a mentsegere irtam a jateknak, hogy a golf palyanal logoltam ki anno es az a hely mindig is produkalt erdekes dolgokat. Mindenesetre nem viccelek a bugok szamaval :D de a korabbiakhoz kepest kevesbe voltak zavaroak. (hianyzo ghoul fej pl, vagy halhatatlan ghoul de legalabb nem mozdulo, siman par mp-ig lathatatlan, animacio kozben meghalo es abban a fazisban marado ellenfel, lebego hullak majd vegul egy CTD.) de az utolso alkalmamhoz kepest valoban stabilabb es erezhetoen jobb a cucc szoval meg tesztelgetem.

A tanacsokat meg komolyan irtam, ha van vkinek akkor kerem ne tartsa magaban. :)
    Btw atomot kb a repair kitekre lehet ertelmesen elkolteni ha amugy nagy ivben tojok a dekor vackokra? (Fa hazikot tudok csak epiteni szoval nem izgat milyen lampat is lehetne lerakni extrakent a sarokba)

Utoljára szerkesztette: Andule, 2020.04.24. 11:33:55
  • PiszkosFred
    Lekopogom, eddig steamen beletoltam 23 oranyi "ujkori" jatekidot es nem volt komolyabb bugom. Egyszer volt egy server disconnectem a Camp Tale event kozben (nem orultem), meg egyszer beakadtam egy foldbol kiallo valamibe (valami femszarsagba a Morgantown repterenek egyik satraban), amibol nem tudtam se kimenni, se fast travel, semmi, maradt a relog. Mas nem volt eddig.

Az ellenfelek AI-ja az, ami neha lassan ebred, meg a vendor bot is van, hogy 20 seccel kesobb kezd el bizniszelni, de ezeket mar megszoktam :D
  • Andule
    Mondjuk a szint az ami itt nem sokat jelent. En kozel 100as vagyok de pvpben egy 30as lazan elverne annyira szar cuccaim vannak. (Gondoltam ranezek en is az update-re. 10 perc alatt belefutottam min 5 bugba xD, az utolso nyilvan egy CTD volt :D )

Vki tapasztalt es/vagy profi megosztana a buildjet? Elvagyok a sajatommal de nezegetve par, az alantihoz hasonlo videot a sebzesem rohejes szinten van. (Illetve ha tippeket adnatok h tudnek relative gyorsan fegyverekhez, armorokhoz plan-eket szerezni)
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2020.04.24. 11:17:57
  • Irgum76
    ja vannak bunkó emberek
    kitettem ingyen 0.38-as meg 10mm-es lőszert meg vizet mondom a kezdőknek jól jöhet
    erre egy 70-es szintű kipucolta mindet
  • Paradoxon74
    Szó se róla, ha mindet össze akarnám szedni, elleszek egy ideig :D

Majd valami listát keresek a cuccoktól, statokról.
    Azt már láttam, hogy a T65 sisak nem sokkal jobb az enyémnél, meg kell jól fontolni, mit vegyek meg.
  • Irgum76
    hát legalább adtak valami célt... :)
  • Paradoxon74
    Heti 500? Ezert mondtam, hogy 100 ev :D
    Nem szamoltam ossze, de pl a T65 ranezensre extrakkal lehet vagy 8000. Es akkor meg csak a jeghegy csucsa volt ez a kupac, a tobbirol nem is beszelve.

Viszont a Gauss Gatling-ot nem lattam ott :(
  • Irgum76
    én meg azt nem értem mi értelme van beszerezni ezeket a terveket
    én sokkal jobban örültem volna ha a camphez is lehetne venni cuccokat
    de ha csinálod a dalyket meg a heti beváltást kihasználod akkor heti 500-at be tudsz farmolni
    itt van pontosan, hogy mik a jutalmak meg hogy lehet goldot szerezni (spoileres)
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2020.04.24. 06:20:51
  • Irgum76
    ha elérsz mondjuk a friendly szintig akkor kapsz planeket amit valószínűleg nem tudsz eladni, átadni mint a kínai páncél tervet vagy magát a rucit (csak gondolom mert még nem jutottam el odáig a viccesnek szánt válaszom miatt)
    de vault 79-es vége csak nagyon feltolja a repet (már ha úgy döntesz)
    dalykkel lehet tovább növelni
    szóval egy karakterrel is meglehet szerezni mindkét oldal tápjait (ha nem csökken egyiktől a másik)
  • Paradoxon74
    Hát, végigtoltam, próbáltam a végén "igazságos2 lenni.
    Ami viszont pofánvágott, az a Gold Bullion árak. Baaaaaaz, 100 év alatt se szedek össze annyit, hogy egy nyüves páncél kijöjjön. 500-al kezdesz, de azért lószerszámot se kapsz, aminek értelme van. És annyi plan van, hogy össze se lehet számolni.

Nem csodálkoznék, ha hamarosan megjelenne az atomért aranyat opció...

• Paradoxon74
    Nem tudom, egy karakterrel nyomulok mióta megjelent :) De az biztos, hogy a legvégső döntésig (kivel menj be a V79-be) tudod párhuzamosan csinálni a questeket. Egyedi cuccot csak a Settlers részen kaptam eddig, a kínai kémruhát, de az plan, egyszer tanulható...
    Most félúton (?) vagyok a V79-ben, már a settler oldalon, eddig semmi egyedi nem volt.
  • PiszkosFred
    Az vajon kivitelezheto, hogy ket karakterrel ket fraciohoz csatlakozva szerzek cuccokat, fegyvereket, terveket es elosztom magam/karaktereim kozott, megsporolva a grindet?
  • Paradoxon74
    Én megcsináltam mindkét vonalat a - szerintem - végső pontig, mert most állok ott, hogy beszéljek Meg/Paige, hogy velük megyek V79-be. Eddig nem vont le reputationt, ha a másik vonalat is csináltam, az XP-t/loot-ot meg mindkét oldalról begyűjtöttem :)
  • Irgum76
    igazából a reputációba számít bele nagy részben
    utána még lavírozhatsz a két oldal között vagy csapatot válthatsz csinálhatod a daly küldiket mindkét oldalon
    azt mondjuk nem tudom mennyire ütik egymást ha szintet lépsz az egyiknél lehet csökken a másiknál de még nem vettem észre ilyet
    viszont a telepes oldalon tudod megszerezni a kínai páncél tervet amit másként csak nagyon sok farmolással tudsz megvenni
    szóval igazából nem tudom én elhatároztam, hogy telepes leszek csak kíváncsiságból mentem a raider bázisra mert nagyon tetszett
  • PiszkosFred
    A figyelmeztetes elott erdemes megallni es megcsinalni a masik oldalt is?
  • Irgum76
    de kimaxolva két nyílvessző egy deathclaw... kínaiban meg ugye meg sem lát
    spoileres lenne konkrétan leírni annyit mondok, hogy igen választani kell melyik oldallal indulsz neki ilyenkor kapsz is egy figyelmeztetést, hogy nem változtathatsz
    én telepes párti vagyok annak ellenére, hogy a raider stílus (páncélok, épületek) jobban bejön
    de én "újra naggyá akarom tenni Amerikát" :)

itt egy videó a kombóról
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2020.04.23. 17:11:10
  • Paradoxon74
    Hánnemtom :)

Belegondolva, hogy én TSE Gatlinggal tolom T51b-ben az estek 80%-ban, nekem elég nagy váltás lenne a RobinHood Style :D
    A kínai osonópáncélt legyártottam, mert azt hittem, kell a küldetéshez, de csak cipelem azóta is.

Tényleg, Ha jól tippelek, akkor választani kell hogy vagy Settler vagy Raider jut be V79-be? Te melyiket választottad? Vagy lehet kooperatív módban tolni velük?
  • Irgum76
    a kínai páncél+íj combóról mi a vélemény?
    gondolkoztam rajta, hogy megcsinálom de úgy szerintem már nem vicces a játék
  • Paradoxon74
    Igen, elvileg lehet. Csak a gond az, hogy elso lepeskent meg kell epiteni az adott koveto objektumat. Amit addig nem tudsz, amig egy masike aktiv :)

Az internet nepe kozben ugy veli, lehet valtani, scrappelni kell az aktivat es mehet az uj. De ajanlott vegigvinni az ally kuldetest teljesen, mert bebugosodhat es lesz kukucskalas...
  • Irgum76
    ha jól értem akkor egyszerre több követőd is lehet de csak egy lehet a bázisodon az amelyiknek megépíted az objektumát
    de a többi karakter küldetéseit is csinálhatod
    de nem tuti
  • Paradoxon74
    Sziasztok!

Ally kérdésem lenne, nem tudom, van-e bárkinek tapasztalata/infoja:

Ha beköltözött egy ally már hozzád, őt lehet "cserélni"? Ha elküldöd, akkor az már permanens? Az űrhajós quest letudva, de a többiek quest-jét még mindig jelzi...

Thx!

Volt DC kérdés korábban: nálam még mindig full stabil a játék, egy DC volt talán a múltban pár hét alatt, de van, hogy hónapokig nem jön elő. Heti 5-10 órát játszom vele, ez lehet, nem túl reprezentatív, de ekkor ne jellemző...

Lőni és stimpack-elni sem működik nagyon, néha eléggé kérdőjeles, ki dől ki korábban, ha abbahagyom a lövést, vajon sikerül-e még kinyírni, mielőtt én borulok be :)

Nekem nagyon bejön az új hangulat - pláne, ha házhoz jön a vándorboltos és nem kell portolgatni, hogy eladjam a cuccokat :)

Újrakezdést nekem eszembe se jutott, 260-as karaktert a rahedli ismert plan-nel én nem fogok újrakzedeni, a mobok nagy része úgyis követi a szintfejlődést :)
  • Irgum76
    na végig vittem a fő szálat
    a legvégén benyomtam egy viccesnek szánt választ és nem lett úgy sült el ahogy akartam
    úgyhogy a végén óvatosan