2341
Fallout 76
 • Kroki105
  #2341
  Hát nem ilyet akartam otthonra, de egye fene
 • Kroki105
  #2340
  Tegnap csináltam el az 500ból 200at. (mondjuk az csak 1 veszteség körül van) De akkor tartogatom.
  Kipróbáltam az oldalágyút, ehhez képest az alap elöltöltős muskéta egy fegyvercsoda. Kezdtem azzal, hogy kinyírtam vele magam, mert megtámadott három szúnyog, én meg nagy serényen az elém állóba küldtem egy löketet, és robbant. (De ahogy olvastam utána, a robbanást nem lehet rajta fejleszteni, nem hat rá a kártya? A heavy gunból beraktam 6 csillagot, sajna csak 6os az str-em.) Mindegy, mert utána nekimentem a 68as mutiknak. Egy sziklán álltam, körbe kellett kerüljön a kalapácsos zöld legény, addig leadtam rá vagy 4-5 lövést fejre (ha már +50% végtagsebzésünk van(lehet lábra kellett volna ) kb meg se mozdult a hp ja. (de talált!). Aztán elért, és egy kloffolandó rántotthúst láthatott maga előtt. Kénytelen voltam cserélni a puskámra hogy meg ne haljak.
  S akkor a golyók súlyáról ne is beszéljünk, meg a minden lövés után töltésről se.
  Szóval ez a fegyver kuka, bárcsak egy handmade kapta volna ezeket a statokat.
 • Paradoxon74
  #2339
  Aug 29-Szept 2 megint Purveyor leárazás, -25% a vén szatyornál a szajré
 • PiszkosFred
  #2338
  Igen, "insectnek" szamit szerencsere a mirelurk, igy aztan nagyon jol tud jonni :)
 • Kroki105
  #2337
  Ez a mirelurkra hat?
 • PiszkosFred
  #2336
  +Exterminator kartya es nem lesz gond odabenn.
 • Kroki105
  #2335
  Arra gondoltam felfedezés alatt, hogy a végén is te jössz rá, nem úgy hogy a hülyegyerek megmutatja neked.
  Még én se próbáltam az ágyút. Fejre marha nagyot csaphat, csak a pontossága aggasztó. Nem tudom van e hozzá mod, még én se szórakoztam ilyennel. Ami 100%, hogy a lőszersúlycsökkentő kártya kötelező hozzá. Ja, meg hogy milyen gyorsan töltöd újra, az is számít.
  Az a vicces, hogy lassan lvl 150, és ez volt az első normálisabb statos drop. És ez is egy rohadás ágyú.....

 • Paradoxon74
  #2334
  Van heavy gun skillem, mindharom (gatling szereti), meglatjuk mit hoz ki belole :)
 • Paradoxon74
  #2333
  Bege=vege
 • Paradoxon74
  #2332
  A felfedezes orome tegnap megvolt csak csuful kicsontoztak a nyeremeny megszerzese elott :D

  Szoval nekem spoiler nem volt benne - igaz, en vegig se neztem, a bege erdekelt, mit muvel (kb a 15. perctol). Es hogy van-e esely duoban letolni - nekem ez remenyt adott nem pedig elvett :)

  Agyut mem tudom, nekem az nagyon unszimpatikus de siman kiprobalhatjuk :) meg horgaszni probalok es felpimpelek egy raketavetot es kiegyeljuk a pofatlan korojat :D

 • Kroki105
  #2331
  Ezt inkább a móka miatt játszod, az egész f76ot. Mert a drop az kb 0.0000000000000000000000000000000000001%ban értelmes csak.
  Tegnap esett egy normál ágyú, 2shot broadsider, +50% limb damage. Abból ki lehet hozni valamit vajon? Az a 636 kártyákkal (ha van hozzá), picit nagyobb lesz remélhetőleg.

  Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.08.23. 13:54:19
 • Kroki105
  #2330
  Ez csak elszarja a felfedezés örömét.
  Most hogy ezt néztem (oké, kíváncsi voltam a végére na) nem (lesz már) akkora élmény, mintha magadtól jönnél rá a megoldásra.
  Jó, persze, ez még korántsem jelent győzelmet, mert ügyetlenebb az lehetek (meg vagyok is).

  Mint amikor a gyerek nyafog, hogy ez a játék szaaar, ez annyira könnyű, ez semmi... Ja, közben elolvasta a leírását (ma már jutubot bámul), és az alapján letolta az egészet pikpak, miközben az lenne a lényeg, hogy maga jöjjön rá a mit és hogyanra.
  Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.08.23. 13:40:22
 • Paradoxon74
  #2329
  És ő is PA-ban tolja

  Sebaj, nekiugrunk megint nemsokára - bár, ha a drop-ot nézed kérdőjeles az értelme :)
  Meg kell nézni, hány V94 armor darab kell egy-egy páncélhoz
 • Kroki105
  #2328
  Csak szerencséje volt...
 • Paradoxon74
  #2327
  Kroki, csirkék vagyunk b+, el kell ismernünk

  Solo Vault 94
  Utoljára szerkesztette: Paradoxon74, 2019.08.23. 12:19:36
 • Paradoxon74
  #2326
  Valami még csatlakozik hozzá, akár az emelet egésze is. A lépcső egy elég achilles-ínja az építkezésnek. Érdemes visszabontani az egész felső szintet... Ugye a felirat szerint az építmény egy része megközelíthetetlen lenne szerinte - de persze ez sok esetben csak a program szerint probléma, a valóságban nem :)
 • Ryder62
  #2325
  Sziasztok!

  Letörlöm a játékot mert már nem bírom a hülyeségeit, de mielött ezt megtenném hátha tudtok segíteni: miért nem enged törölni, scrappelni egy nyamvadt vaslépcsőt a játék? Azt írja "CANNOT REMOVE ITEM: PART OF THE STRUCTURE WOULD NOT BE ACCESSIBLE."

  Nem értem a problémáját, egy faház első emeletére, a padlóra tettem le egy vaslépcsőt. Átmenetileg gondoltam, hogy a tetején hozzáillesszek egy padlót majd így meg tudtam volna építeni a köv. szintet.
 • Paradoxon74
  #2324
  Hát, ez mókás volt

  A vége az nagyon beteg, hosszadalmas és fájdalmas halál volt, de legalább megnéztük. Ketten elég macerás a vége, szerintem szerzek egy rakétavetőt, hátha azzal a növény gyorsabban fonnyad.

  Maga a Vault 94 nagyon hangulatos, jól kigondolt hely, de az eddigi legkeményebb event helyszín (oké, SBQ kivételével, de az más). Kaja annyi van, hogy eladni nem bírod (100+ és nem szedtem fel mindent), de legalább a sütögetésből jön XP, ha már az event semmit nem ad
  Hogy ezt mégis miként gondolták napi 3x letolhatónak - oké, ezt tényleg csapatokra tervezték, de talán nem voltunk olyan lassúak és bő 1.5 óra volt így is...

  Jó lesz ez, de ha nem találunk ki valamit és/vagy nem jön plusz partytag, akkor sok babér nem terem :D
 • Kroki105
  #2323
  Jaj, spoilert is tartalmazhat, úgy olvasd, sry
 • Kroki105
  #2322
  Na megküzdöttem az új vaulttal. A végéig nem értem el, majd legközelebb. A reaktorkód beírása megállított.
  Kb 6-7 szer mentem le, ebből kétszer jutottam a reaktorig, egyszer meghótam, a többi server not responding vagy mi a szösz. Most ez másnál is előjön, vagy csak engem tisztel meg...?
  Azt kell mondjam, hogy tetszik. Jól is néz ki ez a dzsungeles dolog, és lopakodva egész jól tudtam haladni. Páncél nélkül, mert a nagyok úgy csinálják Mikor meghaltam, meglepett egy 3csillagos mirelurk king, de a következő fordulóban már számítottam rá. Ugye kidob halálkor, és restart, de legalább van tét. Meglepő, de annyira nem is húzott fel, bár az összes loot benn maradt, de ezt hiányoltam pár hsz-szel lejjebb. S mivel tetszett, kezdtem előről, daráltam a dögöket. Szinteket nem fogunk lépni odabent, minimális xp jön (hacsak a legvégén nem ad egy brutál xp mennyiséget), de arra ott az eventezés, vagy a repülőgenya.
  A reaktorindítás időre mókás volt, rohangálni a gombok közt, miközben halovány lila fingom nem volt mi merre. 3.-4. nekifutásra meglett úgy hogy előtte fölfedeztem centiről centire, és útvonaltervet is készítettem. Párszor felemlegettem a kitaláló kedves édesanyukáját, de így utólag elnézést kérnék tőle. Jó volt ez úgy ahogy van, végre nem csak agyatlan hent. Aztán jött a többi feladat is, míg végül elértem a kódbeíráshoz. Na itt megállt a tudomány, igaz hogy kinyomtattam az előzőleg a monitoron lévő számokat, de sajnos annyi eszem nem volt, hogy megkeressem a papírt az inventoryban. Így kódok nélkül föladtam, de legalább megmaradt a loot, meg a hús. Arra azért emlékeztem, hogy ezek a kódok ott voltak az egyik terminálon, na majd akkor még egyszer.
  Újrakezdtem, elértem a kódos terminálig. Fura volt, nem találtam a jelszót. Ez szerintem nagy pozitívum, random teszi a tárgyakat, nincs az hogy mindig ott van, és monoton. Jó, persze, ha 10.jére csinálod, már úgy is tudni fogod a helyeket. Beléptem a terminálba, és azt hittem hogy most aztán nagyon okos leszek, leírtam egy papírra (a saját kezemmel) a számokat. Ugye mondani sem kell, hogy nem fogadta el...... Mikor már pislákolt, hogy lessem meg a kinyomtatott papírt a megoldáshoz, akkor újra kellett volna keresni a computerdarabokat, kulcsokat, akkor sajna már lőtték a pizsit (vagyis én lőttem, és talált, mert beájultam az ágyba) Tetszett hogy nem ugyanazok a feladatok voltak a reaktor indításnál, mint elsőre. Vagy csak a sorrendet adta másként.
  Majd a következő nekifutásra.
  Így - ugyan a végét nem látva még - egész jó lett a vault, nekem tetszik. Mondjuk abban nem vagyok biztos hogy a keresgetős dolgokat nem fogják fix helyre rakni. Tuti hogy lesznek olyan hangok, hogy (kéretik affektáló hangon, hangosan felolvasni) "Jááááj de hát olyan unnnalmaaaas keresgélniiii!, úgyhogy várható az egyszerűsítés... De jó volt...
 • Kroki105
  #2321
  Csak belestem, elkezdtem Novice szinten, a ghoulok dőltek, borultak, 12xp darabja, valami csöveket kellett foltozgatni, ment is a dolog, aztán egy nagysikerű dc megállította a mókát.
  Kicsit elment a kedvem, de azért visszamentem a legnehezebb szinten, kipróbálni. Ghoulok kicsit keményebbek (xpjük ugyanannyi), de még így se szerették a fejeseket. A nehezítés az volt, hogy visszaszámolt a menet, nem tudom pontosan mit kellett csinálni, mert a ragyákat lőttem, mire megöltek volna, kidobott a vault, lejárt az idő.
  Egynek jó lesz ez is, ha nem dobál le...
 • Paradoxon74
  #2320
  Valaki tesztelte mar az ujdonsagokat?

  Mik az elso benyomasok?
 • Paradoxon74
  #2319
  En azt olvastam vhol, hogy a karizma fele szintu lenyekkel mukodik jo hatasfokkal, a tobbinel csak valami nagyon kis esellyel jon be az opcio is. De ez regen volt en meg sokat felejtek :)
 • Kroki105
  #2318
  Mit csinálok rosszul? Segítsetek légyszi!
  Olvastam hogy taminghez kell 6os karizma, kell az állatbarát kártya 3as, meg a suttogós 3as. Ez ok. Azt is olvastam, hogy random előforduló helyen kell nézni a szörnyeket. Az észak - keleti sarokban egy lezuhant helikoffernél vannak ilyenek, belogolok mindig más a szörny. De ezeknél is csak Pacify menü jelenik meg, ami működik is, de taming az nem. Mi lehet a baj?
  Találtam békát is, de az is csak a békítgetős dologig ment, meg albino halálkarmot, ugyanez.
 • Kroki105
  #2317
  Na igen, PA nélkül elég vérszegény a def. Nekem olyan 300 -250 - 80 körül. fiz, ener, rad. Ész nélkül nem is lehet rohangálni. Tegnap kerestem a békát, megláttam a fák közt valami fénylő izét, harcolt valami mással. (Neten néztem békaelőfordulási helyeket) Futottam nehogy béka legyen, és kinyírják. Normál esetben ugye nem rohanok be a közepébe (akkor még nem tudtam hogy min 6os karizma kell, 5 nem elég) Nem béka volt, egy fénylő halálkarom... pirosfejű korcsokat püfölt, de mikor előbukkantam, nekem is letekert egyet visszakézből. Instant halál volt. (És nem is ez volt az egészben a legelszomorítóbb, hanem hogy ott feküdt nem messze tőlem egy döglött fénylő óriásbreki is)
  Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.08.18. 13:26:22
 • Kroki105
  #2316
  Mondjuk az igaz, ha ilyen bugosan még büntetgetnének is, már nem játszana senki.
  De a 8at lövésenként én sem értem, előtte jóval nagyobbakat kapott 150es fejeseket (ok, az se a legnagyobb, de mégse NYOLC!!!!). Tegnap, meg azelőtt meg 8ast. Semmi kártyát nem állítottam át. Le van szarva, egy csillagossal kevesebb, így is fuldoklok bennük. Ráadásul tuti hogy csak egy szájonvert sodrófát adna, tegnap is kétszer ezzel jutalmazott. De ki a hányatott, retkes jónyavaja megy ebben a szakadt játékban sodrófával? Mi a tökömnek van egyáltalán benne?

  Az lenne a kérdés, hogy tamingolni lehet e fénylő állatot? Én egy óriásbékát néztem ki, bár nem tudom találok e olyat magányosan. Elég komolyan néz ki, főleg hogy a mocsárban házamnál a fák alatt totál sötét van éjjel.
  Még kell 3 szint, hogy meglegyen a wasteland whisperer kártya, az állatbarátos már megvan.
 • Paradoxon74
  #2315
  Amúgy az a bajom, hogy PA nélkül kinyomnak, mint a krémsajtot - ha néha elfelejtem felvenni, legtöbb esetben futás a vége, aztán be a PA-ba és visszamegyek revansot venni a kergetésért.

  Egyszerűen nem ad megfelelő védelmet a sima páncél, pedig már próbáltam eleget. Pimpelni meg nem lehet őket, minél komolyabb a cucc, annál nehezebb mod-ot szerezni hozzá, plan meg nem is létezik, b+. Most épp az scout armorokkal küzdök, 1-2 volt hozzá az enklávénál, de azok se nagy dolgok. Cipelni lehet velük, de harcolni...
 • Paradoxon74
  #2314
  Hogy pontosan mennyit kell, azt nem tudom, de nekem még sose volt olyan, hogy ne lett volna loot - tudom, én IQ-nuku DD karakter vagyok :)
  Amikor nekiugrunk, tolom neki, amgíg lehet, aztán ha nagyon zaklatnak az add-ok, szétcsapok köztük és utána vissza a boss-ra.
  De a summa 8 hp sebzés nekem ebben az esetben eléggé vékonynak tűnik :(

  Meg azért a tank/support karakterek kicsit mások máshol. Ahogy Fred is mondja, ott pl partiban vagy... L2-ben 5 évig BladeDancer-rel toltam, az nem egy DD kaszt, csúf lett volna loot nélkül :D

  A bünti nélküli halál valóban "vicces" kicsit, bár azért néha az ok nélküli instakill by BUGz elég nagy népharagot váltana ki egy "üntetős" rendszerrel karöltve.
  Utoljára szerkesztette: Paradoxon74, 2019.08.18. 09:20:09
 • Kroki105
  #2313
  Így belegondolva hogy nem számít a halál, ez milyen ökörség már?
  Játszottam már olyan játékkal is, ahol fél szintet buktál ha meghaltál, és nem ilyen pikpak lup-olgatás volt mint itt. Ok, az se volt a legjobb, de legalább volt tétje. Itt meg láttam (ezt is twitchen, néha meglesem ki milyen karakterrel, kártyákkal tolja) a csávó 30secenként halt nagy vihogva, de legalább bazinagyokat lőtt a 10%os hp jával, juhu milyen szórakoztató.... Még junkot se dob, mert üresen megy oda. 0 tét van.
  Jó, persze, leszarom ki hogy játszik, ki mit élvez, de ez már kicsit nevetséges. Az lenne a normális, hogy akarj életben maradni. Mert hát ez a normális, na!
  Persze ez még jobban arra sarkallna mindenkit, hogy PA-ba tolja. Ha nem muszáj, én se használom.

 • PiszkosFred
  #2312
  Az nem baj, ha meghalsz, attól még kapsz lootot, a hullája megvár (ha meghal időközben a boss is).
  Értem a példát, de azért ha egy ot pala addot húz/tankol boss fight közben, az valószínűleg partyban/raidben van, így kap lootot :)
 • Kroki105
  #2311
  De ez így nagyon idétlen. Gyakorlatilag akkor nem foglalkozhatsz a rád támadó szörnyekkel, csakis a bosst ölheted. Így se úgy se kaptam volna lootot, mert a másik verzió hogy meghaltam volna.
  Elképzelem ahogy a wowba az addok összefogdosására küldött paladin nem kap loot-ot, mert nem ölte a bosst.
 • PiszkosFred
  #2310
  Biztos hogy van, mert ha csak egyszer lősz bele, akkor max a quest rewardot kapod meg a végén, a direkt loothoz több sebzés kell. Ne kérdezd mennyi, arra én is kíváncsi vagyok.
 • Kroki105
  #2309
  Van valami % amit a repülőizébe bele kell lőni a lootért?
  Futottam egy kört. Bombát ledobták, portolok oda (szinte azonnal) már lövik a dögöt, épp hogy belelőttem vagy kettőt, aztán muszáj voltam a rámrontó pirosfejeket leszedni, de mire visszafordultam, pár sec, a nagy izé már kimúlt. Megyek a lootért, de csak ez a forgó, töltőjel van benne, aztán meg üres. Tuti hogy meglőttem, mert láttam a sebzésemet, hogy 8
  Mondjuk olyan emberek lőtték többek között, hogy 620+, meg 580as szint, szóval nem csoda hogy nem volt 30sec az egész...
 • Kroki105
  #2308
  Á, igen, a víz fölé építésnél nálam is zöld volt, majd jelezte hogy oda nem rakhatom. Csodálatos pillanatok voltak. Érdekesség hogy az alapot le engedte rakni, de rá falat nem. Fal helyett vízszivattyúk lettek a "falak".

  Én csak egy olyan modot raktam fel, ami a képbeállításokat húzza lejjebb egy kicsivel, hogy ne füstöljön el a gép. Mondjuk ez csak sima ini átírás.
  Az f4ből kiindulva nem tudom hogy ezt érdemes e modolni (arról nem beszélve hogy haragszanak e érte vagy sem), hetente jön patch, működik e vele, vagy nem. Ott mikor patch jött, elég sok mod borult, és frissíteni kellett.
 • Andule
  #2307
  Nekem F4es epitomenu utan is agyfasz a C/Z. Meg az egesz epitosdi is ha mar igy szoba kerult. Lazan van egy alap 3 sec-es input lag ami neha felmegy akar 5-10re is, en meg malmozzak h most akkor megepitette ez a csoda jatek amit akartam vagy sem. Meg az is nagyon kiraly h siman jelzi h megepithetem az adott cuccost oda ahova akarom de baszik lerakni vagy amikor olyanokat ir ki h nem epithetek vizre mikor egy falat probalok rakni az alapzatomhoz. Tegnap felhuztam egy irto primko hazikot de annyi veszodseg volt vele h tuti hozza nem nyulok meg jo sokaig. F4ben kifejezetten udito tudott lenni baszkodni kicsit egy teleppel sok lovoldozes utan ha az embernek mar volt eleg alapanyaga de itt az eletkedvem elment ettol. Pedig orommel lattam h Dec-hez kepest valoban 2-3szorosara emeltek a limitet meg fasza ez a jatekososk kozti cserebere is, vegre pl tudtam venni FEM fal tervrajzokat. (mert hat lvl95 ill cirka 150 ora alatt nem esett ofc)

  amugy ti milyen modokat hasznaltok / ajanlotok?
 • PiszkosFred
  #2306
  Mondjuk akkor már belerakhatnák a C/Z gomb újraosztását az építő menüben - amely tudom, hogy nem magyar kiosztásnál oké, de én agyfaszt kapok tőle magyar kiosztással.

  Saját felelősséget azért írtam, mert elvileg a Bethesda engedi is, meg nem is a modolást. Én speciel nem kockáztatnék, de van, aki igen.
 • Kroki105
  #2305
  Köszi. Ha 100%ra működne, nekiállnék szórakozni vele, de így egy kicsit bonyolultnak hangzik, és leginkább azért, mert még "Nyilván saját felelősségre" is van. (F4nél nem kérdés hogy irkálgatnám át ész nélkül is )
  F4nél is megcsináltam a leírásokból a nekem számító dolgokat. Ott mondjuk ez a "spacecrit" pont nem számított, az időstoppoló f3-as vatsmod fölöslegessé tette a gyorsabb reakciót.
  Elég szomorú, hogy ilyen alapdolgokat sem lehet átállítani, csak modolással, meg kísérletezgetéssel.
 • PiszkosFred
  #2304
  Fallout 4-ben meg lehetett variálni azokat a "hard coded" bill kiosztásokat is, amelyeket az options nem engedett. Valamelyik .ini-ben kellett variálni ehhez.

  Na most FO76-ban nincs ilyen lehetőség (nincs külső konfig egyelőre a billentyűzet kiosztásra), de mivel a motor azonos, egy próbát lehet megérne, hogy azt a részt (és a hozzá tartozó szekciót/headert) átemeled a FO76 custom.ini-jébe. Mivel a motor azonos, de azért van eltérés a két VATS és Crit működésében, így nem biztos, hogy szeretni fogja a kliens, de egy próbát megérhet. Nyilván saját felelősségre. :)
 • Kroki105
  #2303
  Olyat lehet csinálni hogy kritikuslövést a space gombról áttenni kézreállóbb helyre? Hiába cseréltem a jumpot egy másik gombra, a krit gomb a space maradt. Ha minden gombot átvariálhatok, a kritet miért nem?

  S hogy ne maradjon le, találtam egy ordenáré bugot. Ezt rakhatjuk a "pozitív bug" kategóriába, mert eléggé megkönnyítette a dolgom. Át lehet lőni a falon! Ha guggolva mész szorosan a fal mellé, a fegyver csöve átlóg a falon. Ember...!
  A történet szerint egy mirelurkfőribivel harcikáltam, köpte a savastrutyit, egy ajtóból behúzódtam a fal mögé. Az ajtón keresztül ráláttam, és elkezdtem lőni a falon átdugott puskával. Az ő köpete a falon toccsant szét előttem a túloldalon, nem sebzett. Megöltem elég egyszerűen (még mindig nem páncélosvitézként küzdök, szóval fáj amit ad Főleg hogy ha betalál, szét is mar a sav utána)
 • Kroki105
  #2302
  Twitchen néztem, a kiscsaj darált a tetőről, Vats célzás benyomva, és maxon maradt az ap ahogy küldte neki a sorozatot. Ebből gondolom hogy valami ilyesmi csak létezik... (esetleg rosszul láttam, nincs kizárva)
  Ez mondjuk még egy 10seces buffnak is nagyon vad lenne.