3101
Fallout 76
 • PiszkosFred
  #3101
  Ma (most van a karbantartás) kezdődik.
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.04.27. 14:07:45
 • harras25
  #3100
  Lett valami az új szezonból ?
  Múlt hónapban elfelejtettem leiratkozni a Fallout 1st előfizetésről.....
 • harras25
  #3099
  Szomszédok azok szószerint vagyunk, ott mellettük ütöttem tábort a sziklán :)))))
 • PiszkosFred
  #3098
  Foundationről beszéltünk és Wardról. Náluk csak egy napi/daily küldetés van, a "Vital Equipment", amelyet Ward ad és amelyben mindig vissza kell szerezni valami bizbaszt, amit éppen ellopott egy Blood Eagle vagy egy Raider csapat. Mivel a vault kifosztásán már túl vagy és a hivatalos Foundation sztori végét elérted, ezért csak ezzel tudod (tudnád) a reput növelni (plusz a fotós napival az Overseer házban, de az független és ott te döntöd el, hogy melyik oldalt akarod fotózni és azt árulni, ki felé akarsz reput növelni), de azt mondod, hogy Ward nem áll szóba veled. Ezért kérdeztem azt, hogy nem lehetséges e, hogy felvetted anno ezt a napit, csak deaktiváltad és azóta is ott van a feladatok között, csak nem vetted észre? Mert ez esetben érthető lenne, hogy Ward nem ad újat addig, amíg ez nincs kész.

  Ami számomra fura, hogy a Vault 79-es rablás után még mindig "csak" friendly a repud, meg mertem volna esküdni arra, hogy az addig vezető összes feladat miatt legalább egy neighborly szintre eljut az ember, de ez csak egy tipp, nem garantált, hogy tényleg :)

  BoS az más, a Brotherhood az ezt követő kieggel érkezett, ők nem nagyon szólnak bele a raider/settler repuba, maximum a hozzájuk való csatlakozásnál kell kidumálni a számukra szart sem érő settler/raider "előéletünket"...
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.19. 13:43:14
 • harras25
  #3097
  a BoS-os ?

  Azt megcsináltam.
 • PiszkosFred
  #3096
  Mire végére érsz a settlers/raiders küldetéseknek, addig annyi reput kapsz, hogy a friendlynél többnek kellene lennie. Valami bug lesz akkor, vagy nem tudom. Nincs véletlenül felvéve az ellopott cuccos napi küldetés, csak nem vetted észre/inaktívvá tetted?
 • harras25
  #3095
  Hát ez az, hogy nem ad ott már senki semmit.
  Pedig az aranyat mind nekik adtam, mindig hálásak is érte.
  Szóban.....
 • PiszkosFred
  #3094
  Csináld meg esetleg a maradék foundation story küldetéseket is - ha maradt egyáltalán -, mert lehet, hogy azért nem vált friendlyről a következő repu szintre.
 • harras25
  #3093
  Nagy rablás rég meg volt, akkor megyek Davenporthoz.

  Az egész Overseer vonal a nagy szkorcstámadásra felkészüésben telt, én vártam hogy lesz is egy nagy roham.
 • PiszkosFred
  #3092
  Dehogy, mind a két oldalt fel lehet húzni maximumra ("Ally" szintre), döntéstől függetlenül, egyszerre/párhuzamosan.

  A "nagy rablásig" mind a két frakciónak csinálhatod a sztori küldetéseit, azok sok reput adnak, érdemes is vinni azokat párhuzamosan. Aztán amikor eldöntöd, hogy a végső nagy "rablást" kivel csinálod (Siding with Foundation/Raiders), onnantól a másik frakciót már csak a daily repukkal húzhatod. Én Raidereket választottam, azokkal gyorsabban lettem "ally", de a repus Wardos napi küldetést csinálgatva már csak 1-2 lépés van a Fountadion maxhoz is.

  Az overseer házában van egy robot, Davenport vagy vki, annak is lehet csinálni napi feladatokat: fotózni kell raiderhez vagy telepesekhez kapcsolódó dolgokat. Viszont, ha nem egyből a robotnak adod le a fotókat, hanem elviszed az "ellenséghez", akkor mint kis "hírszerző", szintén kapsz reput. A robotnak meg max. mondd azt, hogy ellopták tőled út közben, elhiszi és a 3db Treasury Note-t megkapod így is.
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.19. 08:06:33
 • harras25
  #3091
  Foundationnal friendly vagyok és Ward nem ad több küldit. Akkor ez ennyi volt ?
 • PiszkosFred
  #3090
  Igen, legendaryval mehet 15 felé is.
 • harras25
  #3089
  A fegyvercsere se gyorsabb mint a cb-t tölteni

  Tényleg, valahol olvastam vagy hallottam hogy egy skillt max 15-ig lehet húzni. Ez alap, vagy erre még jöhet pl a legendary perk meg egyéb növelők ?
 • PiszkosFred
  #3088
  Én csak egy alternatív tippet adta arra a 76 darab xbow killes challengere, mert azt hittem, nehezen megy. De, ha 1shot minden/a legtöbb scorched, akkor persze tárgytalan a dolog :)
 • harras25
  #3087
  Valahogy a régi fallout érzést adja vissza a lesből egy lövés, ezen a vonalon és az Elder Scrollban is jobban élveztem a becserkészést mint ezt az óriási hentelést.

  Persze ha xp kell vagy eladható cucc még a daily opsnál is jobb a Radiation Rumble
  De nekem kell mindig lemennem a dzsuvába, többieket általában nem érdekli
  Persze így is rengeteg kill jön meg glowing blood
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.03.17. 13:18:02
 • harras25
  #3086
  Nekem a scrap kitek nem működnek
  és még mindig minden belépésnél újra kell kalibrálnom a keyboardot
 • Cassell
  #3085
  Nekem meg pont kapóra jött ez a szezon csúsztatás, vagy két szint múlva adja az 50 perk pointot az nagy jóság lesz így a héten pont ki tudom venni.
  De hogy én meddig nem vettem észre, hogy nem csak repair kittel hanem sima workbanch repairral is lehet bármit javítani eh...:/
  A másik meg a head lamp volt hogy tabbal lehet aktiválni az sem egyből esett le...
 • PiszkosFred
  #3084
  Lődd le más fegyverrel őket, csak az utolsó 5% HP-t lődd az xbow nyíllal. Vagy, nem is kell lőnöd nyíllal, beleszámolja akkor is, a nyílpuskatussal "bashing-olod" halálra a drágaságokat :) (ez a cserkészeknél is működik, amikor badget kell szerezni valami hasonló kihívással, syringerrel kell kinyírni egy yugait vagymiafene "medvét")
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.17. 12:24:45
 • harras25
  #3083
  Most crossbow val 76 szkorcsot.... Már meg van hogy lesből egy fejlövés elég.

  Az .50-es géppuskám lett vampire. DPS valami 8000, nincs felpörgési idő és tölti vissza a HP-m.
  Tényleg csak hobbi vagy unalom nem ezt használni.
 • PiszkosFred
  #3082
  Tudom :), STR bázisú mindkettő - shotiról váltottam heavy gunnerre anno, ahogy meglett a vamp exp gatling.

  Most, a hosszú hétvégén kipróbáltam PTS-en a respec állomást a bázisomon és akkor úgy döntöttem, hogy ki fogom használni, visszaállok shotira is, hiszen két kattintással minden SPECIAL-t és perket is újra tudtam konfigolni, nem kellett szórakoznom a kártyák ki-be pakolásával, plusz a SPECIAL-t is tudtam úgy módosítani, hogy a mind a két build összejöjjön (nyilván vannak közös, fegyvertől független kártyák/elemek benne)

  A sima beth.net-es accomon, amivel a PTS-t néztem, azon nincs előfizetés (csak a steamesen, de azzal meg nincs pts) de bízok benne, hogy élesben majd az előfizetés ad még egy respec helyet (kettő van egyelőre alapból), mert akkor mehet egy rifle build is, azt is szerettem anno. A kártyák megvannak mindegyikhez, azokat nem scrapeltem, mert "tudtam", hogy később jól fognak még jönni.
 • harras25
  #3081
  A shotgun és a heavy gunner perkek nagyrészt a Stenght ben vannak. Meg mellé ugye egy csomó másik hasznos. Special skillt meg 15 fölé meg nem terveztem húzni, irreális meg talán nem is lehet. És nem akarok minden action előtt a perkeket váltogatni.
  A pisztolyt meg a crossbowt tolom felfelé, sneak skillekkel is. Normál barangolásban jók, de nagy csatában a kényelmes töltögetés.... mint a PA-ba belépés. Csak load közben tényleg megölnek ha nem rohanok, de ha rohanok akkor meg nem tölt újra.... Headshot meg futás közben... hátha nem egyszerű.
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.03.17. 10:35:19
 • PiszkosFred
  #3080
  Pihen mindenki, én is. A napi challengeknek semmi értelmét nem látom, ha megvan a 100/100, nem is csináltam egyet sem azóta. Gold Bulion is van elég, bár azok jönnek a Treasury notekból. Napi 10-15 percre lépek be, lenyomom gyorsan a Raider és a Foundation dailyakat (plusz a robotos fotózást) és ennyi. De ezt is csak azért, mert a Foundation reput még fel akarom húzni a maxra (egy hét és kész), mert a következő seasonban a másodlagos kiosztást shotgunnal tervezem és kell a repus gaus shoti :)
 • harras25
  #3079
  Most már nagyon durva géppuskám, a pisztolyom és a nyílpuska is alakul. A szöszmötölés lassan elég lesz,
  Ugyanazok a küldik score nélkül kezdenek uncsik lenne.
  Nem gondoltam hogy március eleje után még majd két hónap.
  Se sztorik (a BoS se lett túl izgis,legalábbis nem kapok új küldit onnan) se új célok.
  Nem tudom hányan éreznek így, de mintha egyre kevesebben lennénk az egyes mapokon is.
 • PiszkosFred
  #3078
  Az a PTS kezdete.
 • harras25
  #3077
  ???
  Március eleje helyett április vége ????
  Ekkora hóvihar nem volt.

  Nem a március 12 van ide írva ? Vagy az csak teszt ?
  Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.03.12. 11:15:13
 • PiszkosFred
  #3076
  Április 27. (még csak most kerül(t) PTS-re a L&L szezon)
 • harras25
  #3075
  Van már dátum az új szezonról ?
  Nem volt haszontalan 2 órát pepecselni a perkekkel, de most már hiányzik...
 • harras25
  #3074
  Nos meg van a jetpack rotorlapátokkal. De utóbbiak csak dísznek vannak.

  Viszont elkezdett kiakadni a játék. Okát nem tudom, De a daily ops utolsó percében elég szemét dolog, hogy ellövöm a lőszert de mire visszatölt pont vége az egésznek, semmi díjat nem kapok.
  Nem tudom miért, pár napja kezdte el ezt a kilépegetést.
  A steam ellenőrizte az integritást, nem talált hibát.
 • PiszkosFred
  #3073
  Nem, nem dobod le a nalad levo junk cuccokat. Ugyanaz a szabaly vonatkozik a daily opsra, mint minden public group eventre (amelyekben van egy felkialtojel is es kapsz treasure note-t is a jutalmak kozott, ha vegeztel a raider/settler fokuldetessel), vagyis nincs "halalbuntetes".
 • harras25
  #3072
  Na igen a vampire cucc elég jó

  Daily opsban ha meghalok akkor is meg kell keresnem a lootom ha nem akarom elveszteni ? Elég nehéz ügy ha már a végén sikerül megmurdelni.
 • PiszkosFred
  #3071
  Hát, nálam a stashben van minden PA-ból 1-1 darab, mert ki tudja mikor lesz rá szükség :) (plusz, ha a Chassisra felrakod a darabokat, akkor azt inventoryba visszavéve is csak 10 kiló, nem pedig darabonként számolja, így elférnek)

  Mindig van nálam egy PA vészhelyzet esetére, de nagyon ritkán hordom. Secret service armort hordok (Vanguard prefixszel vagyis minél nagyobb az életerőm, annál nagyobb a def és res), Vampire fegyverekkel (expl. + vampire gatling és vampire +10% aimdmg 5mm gépágyú), így ha folyamatosan tudok sebezni, nem esik le az életerőm 80% alá.
 • harras25
  #3070
  Chassis mindig van a ládámban mert néha szétszkreppelem őket véletlenül
  Még rosszabb mikor PA-ban szkreppelek és azt is beadja amit rajtam van nem PA, de amúgy mégis rajtam van,

  Akkor nem is használsz már PA-t ?
 • PiszkosFred
  #3069
  Elvileg igen, bár mindig attól függ, hogy milyen szituációban nézed, mert mindegyik másra alkalmas. De a T-65 az újnak számít, a Wastelanders-szel jött be és endgame cuccnak minősül, főleg a statjai alapján elég sokan hordják.

  Ultracite PA-t nem használtam sosem, X01-esem volt egy időben, amikor SBQ-t vadásztam vagy atomokat dobáltunk sűrűbben, illetve amikor lomokat gyűjtöttem, akkor volt rajtam sokat az Excavator a plusz súly miatt, de ahogy bejött a F1st előfizetés és vele a scrapbox, azóta leraktam és azóta is a stashban porosodik és foglalja a 10 kilós Chasis a helyet :D
 • harras25
  #3068
  Hát, ez volt az utolsó szezpn fődíja és mikor bütykölöm a pa-t a mod menú felhozza mint lehetséges modot, csak nincs meg minden alkatrész hozzá. Neten láttam hogy ez nem biztos hogy elég.

  Ha jól látom a T-65-ös jobb mint az ultracite power armor ?
 • PiszkosFred
  #3067
  Crafting szempontból a pure és stable flux ugyanaz, csak a megnevezés megmaradt a régi rendszerből.

  Jet Pack esetében az egy skin, nézd meg, hogy a leírásban szerepel e, hogy melyik PA-ra rakható. Ha ott van az ultra PA is, akkor csak a JP modot kell legyártanod a PA torsojára és arra máris ráhúzhatod a Ventriguard skint is.
 • harras25
  #3066
  Nuclear winter Texasban...
  Bocsánat...

  Tényleg azt próbálta valaki ?
 • harras25
  #3065
  Nos, tényleg találtam stable cobalt fluxokat player vendornál nem is maradt sok eladni valóm ha készülök a puskás-pisztolyos időszakra.
  És ezeket beszámolta a workbenchnél pure-nak. Vettem hármat. Aztán a Schorched Earthnál is kétszer adott két..... cobalt fluxot. Most már abból van bőven, violet kell a verti jetpackhez. Ami nem tudom mennyivel jobb mint az armor ace-s, ugyanaz csak forognak a rotorlapátok ?
  És olvasom hogy lehet nem is tudom illeszteni az ultracite power armorhoz. Lehet, hogy egyiket sem ?

 • PiszkosFred
  #3064
  Ehhez kapcsolodik, hogy holnaptol par napig dupla mennyisegu, vagyis 2800 caps lesz a robotoknal, egy mini event erejeig, hasznald ki ha gondolod! :)
 • Kissssss0
  #3063
  remélem odafagyott a seggük a munkahelyi székükhöz.
 • PiszkosFred
  #3062
  A múltkori texasi havazás okozta káosz miatt csúszik 1-2 hetet a dolog, tippre március közepén indul. (Austinban is van egy Bethesda stúdiója, a FO76-t onnan fejlesztik)