242
Total War: Thrones of Britannia
-
Hunor1 #162 Na srácok , megjelent egy igazán jó battle AI mod !! MINDENKÉPPEN próbáljátok ki ! ezek tényleg tudnak valamit ( eddig a warhemmerhez gyártottak modokat, de ott ők az 5 csillagos kategória)
ég és föld ezzel a móddal csatázni. SOKAT javítottak a vanilla AI-n.
a steam műhelyben van , de linkelem is :
Battle AI MOD -
Hunor1 #161 Szia Yag. nálam sajnos nem működik. de szerintem elbactál valamit a feltöltésnél. nézem a text fileokat a mododban és MINDEN szöveg angol ... :))
Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2018.05.13. 13:42:34 -
#160 Na, lényeg, hogy megoldódott! :) -
sakkay #159 Az volt. -
sakkay #158 Most frissített a win, hátha ez volt a gond. -
#157 Ugyanez, sosem volt vele gondom. -
Daermon #156 Nekem sose chrashelt. -
sakkay #155 Skótokkal a végén már 2 év volt míg egy sereg lejött északról-közben meg ugye a karakterek nem halhatatlanok, eljár felettük az idő nagyon hamar. Igen idegesítő. Ja és rengeteg a kék halál, csak nálam? -
Yag #154 Ok. Köszi. Egyébként Seam-re feltöltöttem ha valaki kipróbálná majd, de gondolom ezt már úgy is kitaláltátok. -
Daermon #153 A 4 kör 1 év? Igen picit zavaró, de túl kell rajt lépni. Annyira nem fontos dolog a dátum :)
Mondjuk az ideális talán az 1 kör/2 hónap lett volna. Fene tudja. -
sakkay #152 Na hamarabb végeztem. Ami nagy gond eddig az a nagyon elbaxott táv megtétel idő arányában. -
sakkay #151 OK. Még belenyomo9k pár órát, aztán jön a kritika:) -
Yag #150 Sziasztok!
Pár körre volt még csak időm. de igyekszem felfogni mi mindent újítottak az Attila óta ... tetszik az új katonai ellátás rendszer. Jó hogy végre kell élelmezni is őket és nem csak a globális termelésből fedezni a katonai kiadásokat. Az viszont meglepett, hogy az egyes termelő egységek külön vételével sokkal több felé kell figyelni és potenciálisan 3x több célpontot adni az ellennek.
Elkezdtem szerkeszteni a fordítást is, ha nem is lesz teljes, de használhatóvá fogom tenni legalább annyira mint az Attilát.
Majd lenne pár kifejezés amit megvitatnék veletek, nem minden klaffol 100%osan így első ránézésre, inkább feldobom ide kérdésnek és ha van kedvetek, mondjátok meg melyik lenne pontosabb szó az adott területen.
Előre is köszi. G. -
sakkay #149 Meddig tarthat maximum a kampány? Megleszek hamarosan a skótokkal is, de már 926-ban vagyok. )50 körül végzek kb. -
sakkay #148 :) -
Daermon #147 Nálam csak télen van fagy. :D -
sakkay #146 Nyomom a Skótokkal, az eleje nagyon nehéz, de már faxa:) Viszont sokat fagy..nálatok? -
Hunor1 #145 a skótokkal azért nem kezdek újat mert bénák a kezdő egységeik azzal a kis nevetséges pajzsukkal, és emiatt egy csomó egységük nem kapja meg a shield castle formációt sem ami elég nagy hátrány . -
Daermon #144 Na tessék, és még mondtad, hogy túl könnyú :D
Skótokkal nekem is neccesen indult, és majdnem bele is buktam, de már alakul. 2 seregem van, jó public order, kellemes terület méret. Az északi vikingeket jól elvertem az elején + fellázadtak ellene, ezt kihasználtam. Azóta viszont vele meg a szövetségesükkel bjútifull frejndsipben vagyunk :D
Viszont a 2 kezdő vazallusom már nincs.
Úgyhogy walesiek felé tekinthetek. Oda úgy is van mission, meg arra fele quest is.
De mivel ma Pillars of Eternity 2 megjelenés, így nem tudom mikor folytatom. -
Hunor1 #143 no mindegy, később visszanézek rá. lehet hogy az Ír háborújuk bebaszott az én terveimnek (márhogy egy nagy háborúban győzzem le a wessexieket) Közben a skótokkal abbahagytam a kínlódást :) 3 ellenség is támad, elvesztettem falvakat úgyhogy nincs kaja, minuszban a lóvé, -50 körüli az elégedetlenség ! ja egy lázadó sereg elglalta egy falumat, majd szépen felhízlalta magát 16 egységre ! :))) egy kis seregem felmorzsolódott/éhenhalt a csatákban. Persze tudom miért. Egy nagy hibát vétettem a királlyal , mert kalandozásba fogtam és tengerre szálltam hogy a legészakibb vikingeket kipicsázzam. nem kellett volna.... :/ -
Hunor1 #142 Pannonia DLC ? Jöhetne ! :)))))) -
#141 Ha egy dolgot fel kellene mutatnom, amivel még mindig nem vagyok megbarátkozva, az a public order.
Nem - számomra nem jó. Egyáltalán nem. :D Maga az ötlet, hogy valószínűségi alapon menjen a lázadás, valóban ad egy kis bizonytalanságot és hihetőséget a rendszernek, de jobb lett volna ezt eltoltan és lépcsőzetesen csinálni, pl. a régi R2-es rendszerben mondjuk
0 - -70-ig - 0% esély, "csak" a negatív módosítók
-70 - -85-ig - 33% esély a lázadásra
-85 - -99-ig - 66% esély a lázadásra
-100-nál biztosan fellázad egy település.
Értékeken lehet vitatkozni, a -50-es, vagy akár a -25-ös küszöb mellett is lehet érvelni, de az azért egy tisztességes baromság, hogy Björnsson, miközben a lakáskulcsát keresi a szütyőjében, véletlenül leejti a tölcséres fagyiját, így a -1-től potenciálisan fellázad a komplett bánya. Az meg aztán különösen marha poénos, hogy Mud-at-Bognál májusfákat állítanak, a szűzleányok virágkoszorúkat helyeznek a fejükre meg buja körtáncokat járnak, de mivel a sereg 130 kilométerre tőlük elfoglalt egy eredetileg más zászló alá tartozó WC-csésze gyárat, ezért hirtelen "Conquest" címszó alatt felb*sszák magukat és felgyújtják a helyi teszkót.
Már csak azért is az R2-t említem, mert hihetőbb az, hogy a lejtmenet (mínuszos körök) miatt egyre gyűlik a panasz a robbanáspontig, mint a mostani helyzet, ahol Máltai Szeretetszolgálatot kell játszani a lakossággal. Most gyakorlatilag az van, hogy ha kalkuláltan és biztonsági határral számítottan pluszban vagy, akkor kezelhető örök élet plusz kétszáz évig, ha viszont valakinek rossz napja van egy településen, lehet dobálni a dobókockákat. Az R2-vel ellentétben a korábbi jó időszakok pedig nem "bufferelik" fel a települést.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2018.05.08. 12:25:26 -
Daermon #140 Fejből nem tudom, de mint mindegyiknél oda van írva pirossal, hogy mi kell a kezdéshez. -
kopaszeger #139 Hali
Olyan kérdésem lenne a civil kutatások közül a jobb alsót azt hogy tudom kiváltani (Libraries). -
Daermon #138 Nem tudom. Lehet ott is csetepaté van és nem jön.
Kaja meg lehet nincs plusz sereghez, ha fullon volt, te meg folyamatosan elfoglalod a falvakat :D
Ettől még biztos hülye az AI, de ettől lehet más is a gond.
Egyébként arra jutottam, hogy az új Public Order rendszer jó. A kaja és az ellátmány rendszer is jó, hogy bekerült.
Némi pénzel, késöbb birtokkal, meg a lojalitás sem gond.
Úgyhogy pofás játék lett. Csak azt a rohadt Blood DLC jöjjön már.
Meg lassan jöhet a Saga: Pannonia a magyarokkal :D -
Hunor1 #137 és? akkor miért nem képez 20 kör alatt sem sereget a megmaradt területein? de szerintem van serege az íreknél, csak hülye ahhoz hogy visszahajózzon 2-3 sereggel védekezni :(( (és sajna nincs spy hogy megnézzem. -
Daermon #136 Nem lehet, hogy csak nem tudott visszajönni az AI, mert seggbe rakták őket az írek? -
Bandras DaSilva #135 West Seaxe-vel kezdtem az első hadjáratot, gondoltam jó lesz tanulni lés nem is lesz olyan nehéz. Az eleje tényleg nem túl kalandos, nekem a közepére lett izgalmas mert akkor jöttek lázadások meg volt pár váratlan hadüzenet, de miután sikerült ezeket leverni, nem nagyon történt sok. Gyakorlatilag belefulladtam a sok pénzbe meg kajába húztam fel a fullos seregeket és mentünk előre. Itt abba is hagytam.
Másodszor Strat Clut lett a választott. Itt egy kicsit érdekesebb a dolog, de egyelőre még az elején tartok. Remélhetőleg izgalmasabb lesz a vége.
Ami tetszik az az, hogy nincs 5000000000000000 fullos sereg, tényleg lehet döntő csatákat vívni.
A távolságok érdekesek mert van pár terület, ahol egy örökkévalóság átjutni máshol meg simán keresztülmegy a sereg egy fél körön. A területfejlesztés tetszik, a kutatás is tetszik bár néha érdekes dolgokhoz kötik. A családdal olyan nagyon sokat nem foglalkoztam, a nemeseknek meg átalában sikerült adni földet vagy valamit amitől lojálisabbak lettek.
Viszont itt is van az, hogy valami kis frakció rambózik akkor is ha meghódítottam az egész országát és csak egy távoli kis szar területe marad. Nem akar békét mert ők kemények.
Jó volna egy lehetőség arra is, hogy a vazallusokat beolvasszam az országba. Nekem ez eddig csak úgy sikerült, hogy fellázadtak és akkor elfoglaltam mindent.
-
Hunor1 #134 Igen, a legtöbben felvették a keresztet , szóval itt ebben a részben elhanyagolható.
Egyelőre abbahagytam az East-Engle kampányt ! Amíg nem lesz normális patch, vagy valami komoly mód addig nem folytatom (ezzel a néppel)
Nagy bajok vannak a kampány AI-val ! Szóval a kampány eleje fasza, de a késői résszel bajok vannak.
Szóval ugye az első harmadban nem akartam nekimenni a wessexnek, mert láttam hogy nagyon erős és 4-5 sereggel mászkál+a vazallusai. Ezért az angolok körüli kis népeket írtottam és fejlesztettem mindent(főleg a kajára mentem rá) a 70. körre szépen megerősödtem, elmentem egészen a skótokig, Northumbriát + a csatlósait kivégeztem. szépen gyarapodtam, már körönként valami 13K bevételem volt és rengeteg kaja. A technológiákat is fejlesztettem ugye a jobb harcosok miatt, gondoltam kell majd az Angol jól képzett seregei ellen. no miután a skótokig enyém lett minden és volt 5 fullos seregem elérkezettnek láttam az időt hogy belekezdjek egy Naaaaagy véres háborúba a wessexiek ellen. (azok időközben kiírtották a welszieket és annaktálták a Merciát is. ok jöhet a nagy háború. betörtem a területére + ugye a Kent-Dél-wessex csatlósait is betámadtam. még a csatlósok csak védekeztek, visszatámadtak, de bedaráltam őket. De basszus az angolok eltűntek ! Illetve betámadták az íreket és foglaltak pár területet az ír szigeten. már vagy 20 köróta háborúzok velük, sorra foglalom a falvakat városokat és SEMMI !! NEM védekeznek, nem támadnak vissza ! simán le tudnám már gyalulni őket 5 sereggel. semmi kihívás nincs így a késői kampányban .ja de egy 18-as seregüket láttam hogy hajóval átjön és bazmeg ahelyett hogy védené a területeit elkedi az egyik halászfalumat fosztogatni :((( ééééés bazmeg full ceorl kezdő egységei voltak csak ! full levy szarok . kurva mérges vagyok . most belekeztem inkább a Circenn kampányba. -
sakkay #133 Nem az, mivel tényleg nem nagyon foglakoztak ezzel. A vikingek letelepülésekor gyakran már az első! generáció átvette a kereszténységet. Persze nem mindig, de nem annyira volt fontos-főleg a dánoknak-egyszerűen csak a föld érdekelte őket meg a zsákmány. -
#132 Azt jól látom, hogy a játékban totálisan kihagyták a vallást? Mármint semmi jelentősége nincs, hogy viking vagy vagy keresztény uralkodó? Azért elég fura, hogy viking rablóként építem a keresztény templomokat a rend növelésének érdekében. Azért az előző történelmi total war sorozatoknál erre figyeltek. Kicsit lehangoló. -
sakkay #131 Én is Circennel vagyok most, habár pár napig nem lesz játék, meló lesz. -
Daermon #130 Circennel kezdtem az új campaingot, tényleg nem a legkönnyebb, de kezelhető. Mondjuk northumbria nehezebb azt észrevettem. -
Hunor1 #129 ja a wessex a nagyon könnyű, de vannak nehezek is.Mide,Gwinedd,Circenn, ezeket monják általában, ja meg a Diflyn/Dublin -
sakkay #128 Azért remélem mással lesz olyan nehéz, mint a WH kampányai. -
sakkay #127 Nem volt nehéz, valószínűleg azért, mert ez a legerősebb királyság, már szinte kezdéskor. Azért nem is könnyű, ha beindul a lázadás hullám, hamar a szopórolleren találja magát az ember:) -
sakkay #126 Na most. -
sakkay #125 -
sakkay #124 Amúgy többet írok, de egy csomót egyszerűen nem rak ki. Ezért nincsen kedvem részletes leírást csinálni. -
sakkay #123 Meg a legfontosabb. A missziók végrehajtsa adja a legtöbbet.