42
Surviving Mars
 • Xsillione #42
  Mátol egy hétig az Epic Game Store ingyen adja az alapjátékot (valamint pár DLC-t is.)
 • Xsillione #41
  Is. Van egy mystery elem (hacsak ki nem kapcsolod), ami egyfajta küldetés sorozatként funkcionál és így ad egy célt, ha ezt letudtad, akkor mondhatod, hogy megnyerted. Ezen túl a terraformálós kiagben adott a teljes terraformálás, mint cél, szintén ha megvan, akkor kb nyertél. És persze ha a techtreet meg a csodákat megépítetted, akkor ismét mondhatod, nyertél. Ám minden további nélkül mehetsz tovább, hogy saját céljaid vagy csak a még több kolonista elérését kergesd, vagy amit épp szeretnél.
 • Anonymusxx
  #40
  A játéknak van célja, vagy pedig ez olyan mint a sim city?
 • Norbertboy
  #39
  Magyarítás a játékhoz!

 • etejedu
  #38
  Sziasztok!
  A magyar modot a "Silva - Language Pack" letöltésével lehet elérni? Vagy esetleg van külön mühelytartalom hozzá? Illetve nem láttam hány százalékban van lefordítva!
  Utoljára szerkesztette: etejedu, 2019.07.12. 17:35:18
 • Papa01 #37
  Köszi az infót, korrekt tájékoztatás! :) És tényleg jó ár! :)
 • PLaci #36


  Most (ebben a hónapban) csak 12 dollárért megszerezhető (többek között!) a Surviving Mars a Humble Monthly keretein belül!
  Jelen pillanatban a játék alap ára steam -en: 29,99€

  Vigyázat! A Humble Monthly havidíjas, de természetesen vásárlás után a további havidíjak lemondhatóak a beállításoknál (Settings) a "Cancel my plan" linkre rányomva.
 • Papa01 #35
  Húú, köszi! :)
 • Xsillione #34
  Vélehetően ráböktél (nem szándékosan) az unpin gombra, valahol a jármű paneljének alján van, ugyanaz ekkor visszarakja a sávra, ez érvényes mindenre és mindenkire, szabadon eldöntheted mit is akarsz ott, he nem akarod az összes drone huboit, akkor simán leveszed őket, ha nem akarod géniuszokat és egyéb embereket, akkor leveszed, ha meg kell valamiért egy épület vagy jármű, akkor felrakod a listára (pin/unpin)
 • Papa01 #33
  Köszi, remélem, nem sokra jön ez a fejlesztés, mert már pénzem nem sok van és a ritka érc bányám is kimerült. :( A többi hatalommal a kereskedés meg nem az igazi, nekik sincs az ami nekem. :)

  Az szerinted miért van, hogy a Commander autó nincs ott az alsó listában, mint pl az Explorer? Elég bosszantó a keresgélése a bázison. :)
 • Xsillione #32
  Korábban alagutakat kellett építeni (az egyik felén épül, a másik felén meg csak kinő az alagut vége:), most a terraformálás keretében tudsz terpeet is rendezni, amivel simán legyalulod a hegyeket és feltöltod a völgyeket, vagy rampákat építesz a szintek közé és utána át tudsz menni.

  idővel tudsz fejleszteni lézerágyút ami megfogja a sziklákat a közelében (elég nagy terüle,t ám sok szikla esetén nem mindet fogja meg, így érdemes némi átfedésben dolgozni, főleg ahol sokminden védenél. Persze ez drága és sok energiát is igényel, ám teljesen kikapcsolhhó két meteorvihar közt.
 • Papa01 #31
  Már zöldül is a Mars... :) Az hogyan oldható meg hogy távoli szkennelt területeken is forrásokhoz jussak? A roverek nem képesek odamenni (a hatalmas hegységeken és völgyeken nem tudnak átkelni), a Commander sem, így építkezni sem tudok.. :( Nagyon kezdek kifogyni a pénzből és az erőforrásokból is.. :(

  Ja, és a meteroitok ellen lehet kezdeni valamit? Olyan szépen legyalulják a dolgaimat.. :)
  Köszi a választ! :)
  Utoljára szerkesztette: Papa01, 2019.07.10. 15:41:16
 • Papa01 #30
  Köszi, kipróbálom! :)
 • Xsillione #29
  Magot a dronok maguktól elviszik, ahogy minden más esetben is, viszont alapesetben a fűre áll a gép, amihez kell bizonyos víz és hőmérséklet %, szemben a zuzmóval, ami azonnal mehet, és kevesebb magot is fogyaszt (cserébe kevesebb növény %-t ad és rondább is, ám legalább zöld:), így könnyen lehet, hogy ezt kell átállítanod, hogy működjon, egyébként egy magnál is már elkezd üzemelni, max nem megy folyamatosan.
 • Papa01 #28
  Köszi a válaszokat! :) elvileg kb minden egyezik, mégis nálam kicsit kaotikus a helyzet.. :) Megpróbálom normalizálni a helyzetet. :)

  Még egy kérdésem lenne:

  Szeretném ugye terra formálni a bolygót. Ehhez már gyártok magokat (ilyen levél ikon) és van olyan gépem, aminek ez a nyersanyaga. Na most, a mag hogy kerül a géphez? Vagy, ha automatikusan eléri a 10-et (annyi kell a gépnek), akor automatikusan odakerül?

  Köszi a válaszokat!: )
 • Xsillione #27
  Adott telepest nem nagyon lehet hozzárendelnio egy munkához, ám megpróbál legjobb helyre menni a prioritások alapján (azaz a geológus bányába megy, ha teheti), így érdemes a három szintet haználni, hogy mindig ott legyenek lehetőség szerint megfelelő emberek ,ahol tényleg kell (farm, kaja kiosztók, alkatrész és elektronika gyár a legfontosabb.)
  Kupolák közt is hasonló a helyzet, magától átmennek, ha tudnak, közeli kupolák közt nekivágnak (tényleg közel kell lenniük), szintügy ha összekötötted őket, ám a távolabbiakhoz csak akkor, ha van sikló, egyébként tlejesen elvágott a két telep egymástól, hiába van összekötve vezetékkel és csővel.
  Morált legjobb nem elveszteni, mint visszaszerezni, poerze ezt könnyebb mondani, mint megoldani. Kaja viz és oxigén mingig legyen, vagy gyorsan romlik. Szállás szintén fontos, ahogy a jólét, egy mini spacebar és némi park legyen még megérkezésük előtt (ebédlő és bolt mellé) azaz egy cikkelyt kb előre elbuksz, kell egy a szállásnak és a farmnak, azaz három a hatból elment önfentartásra, ha mbármi mást is akarsz, akkor még egy szállás és ismét parkok meg egyéb morál cuccok, azaz kb az alap kupola esetében egy cikkelynyi hasznos épületed lehet (alkatrész/elektrika gyár, esetleg kutató központ.) És kintre se jut sok ember, egy bánya vagy muanyag gyár max.
 • sertrex
  #26
  A javításnál jobb, ha minden javítandó eszköz, épület, stb. közelébe leteszel egy általános tárolót, hogy oda tudják tenni a javításhoz szükséges anyagokat. Pl. polimer, elektronikai alkatrészek, stb. Utána a drónok automatikusan elvégzik a többit.
  A telepesek is megtalálják automatikusan a munkát és lakhelyüket, főleg ha a dómokat összekötöd passage-okkal.
  Vagy ha fejlesztések elérnek addig, akkor shuttle-val is szállítják majd az embereket egyik dómtól a másikig és azt is automatikusan.
 • Papa01 #25
  Sziasztok!

  Jó kis játék ez, de lenne 2 kérdésem:

  Nekem a drónok eléggé összevissza teszik a dolgukat... hogyan lehet pl a leggyorsabban javíttani a dolgokat? Valamikor van nyersanyag, a hatótáv is rendben, hiába küldöm őket javítani, csak állnak bambán...
  Mondjuk ez a manuális javíttatás is borzasztó, nem lehet ezt automatizálni?

  A másik ami nem tiszta a telepesek kezelése:
  Hogyan tudok egy adott munkához egy adott telepest rendelni?
  Hogyan tudok telepest költöztetni Másik drome-ba?
  Hogyan tudom a telepesek morálját növelni? Építettem mindenféle dolgokat, de az a gáz, hogy oda is ember kéne hogy dolgozzon, de a depist egyrészt csak nem küldöm be... :) másrészt ha valaki már dolgozik ott, akkor a depis magától bemegy oda? Pl a bárba.

  Köszi a válaszokat! :)
 • Norbertboy
  #24
  A hétvégén ingyen lehet játszani a Steam-en!
 • Xsillione #23
  Ádám és Éva próbakör (csak két ember a Földről.)

  Surviving Mars
 • Xsillione #22
  Érdemes, főleg ha steamen keresztül tolod és az szépen kezeli helyetted a modokat.
  Mondjuk a munkanélküliség és hajléktalanság nem igazán megoldható (hacsak nem tiltod be a gyereknemzést), ám mivel nem igazán zavarja ez a népeket, így nem is nagy gond. Ha egy-két munkamentesító áttörést beszedsz, akkor nem is elkerülhető.
 • Gaben764
  #21
  Ezer hála, hogy megírtad, eddig virágbolti verzióval játszottam, de ennek hatására rászántam magam tegnap vásárlásra, annak ellenére hogy nagyobb akciót akartam megvárni. Kezdtem is nulláról egy új játékot, bár még sokáig nem jutottam vele.
  Az összekötő elem nem is értem hogy maradhatott ki belőle elsőre. Sőt eleinte a Tunnel-ről azt hittem, hogy az az összekötő elem a kupolák között, nagyon csalódott is voltam, amikor kiderült nem. Szóval ezért hatalmas piros pont nekik!!!
  A másik piros pont pedig, hogy meg lehet tiltani a születést a kupolákban. A virágboltinál ugyanis úgy jártam, hogy annyira elszaporodtak, hogy nem tudtam lépést tartani a házakkal és állásokkal. Kb. 1600 telepesem volt, ebből pár száz volt hajléktalan és munkanélküli is. Már-már azon gondolkodtam, hogy lezárom az egyik kupolában a levegőt .... :D. Szóval ezért is pacsi nekik.
  Kíváncsian várom még miket tesznek majd hozzá a fejlesztői oldalról, remélem azért annyira nem kell "modolni" mert annak nem igazán vagyok híve... igaz most a patch és a válaszod miatt megnéztem pár mod ajánló videót... nos elbizonytalanodtam, lehet mégis kipróbálok egy-kettőt ...
 • Xsillione #20
  Javult valamennyit, pár napja érkezett egy nagy patch, többek közt kupolákat összekötö elemekkel és extra opciókkal a küldetés elején (szuper nehéz katasztrófák vagy csak egy telepes rakéte indítható összesen.) Persze nem tökéletes még (nem is lezs, bár szinte mindenre van mod ami megoldja, így nem is törik ezen részben magukat a készítők.)
 • sanya200
  #19
  Változott vmi a megjelenés óta?Bugok tekintetében?Az emberek oda mennek ahova kell?Meg a drónok se mennek össze-vissza?
 • Running
  #18
  Ez nem jutott eszembe, köszi a tippet!
 • Madi92
  #17
  Minden domeban be lehet állítani hogy milyen specialisták éljenek ott.Ha van lakóhely akkor át is költöznek, de ha nincs szabad lakás akkor nem cserélnek helyet mással. Célszerű a gyerekeknek és időseknek külön domet felhúzni mert elfoglalják a lakóhelyet a munkaerő elől.
 • sanya200
  #16
  Én elkezdtem most egy új mapot így hogy tudom hogy kell embereket berendelni egyenlőre nagyjából ott dolgozik mindenki ahol kell.Annyi lenne a lényege talán hogy nagyrészt egyenlő arányban legyen a munkahely és a munkások száma.Később lehet egyetemet..stb építeni és egy egy irányba fejleszteni a lakókat.De biztos lesz vmi patch hozzá.Meg kb minden vágyam hogy ne csak a mars legyen!! Hanem vmi nagyon szép bolygó.Bár moddal biztos megoldható elég ha át textúrázzák,dzsungel,folyók..stb
 • Gaben764
  #15
  Kedd óta nem igen tudtam játszani, talán majd hétvégén, de a drónok káosza nekem is feltűnt már: például a telep két ellentétes végén lévő bányák esetén képesek a hulladék sziklát keresztbe átvinni, miközben mindkét bánya mellett van ilyen lerakó és egyik sincs tele. Már úton van a második adag telepes, kíváncsi leszek majd hogy osztják el a munkát. A leírásodból ítélve újabb káosz jön. Na nem baj, talán majd jön patch ami megoldja a gondok egy részét, mert van a játékban potenciál.
  Amúgy nekem is kedd óta ezen kattog az agyam, hogy mit hogyan építsek ki.
 • Running
  #14
  Vannak bugok a játékban rendesen. A szállítmánykezelése a drónoknak teljes káoszba fullad időnként, mióta vannak repülőim, azóta jobb picivel minden, de azok is érdekesek. Volt amikor egy civilt áthelyeztem másik dome-ba, majd ki tudja miért, a repcsi nem oda vitte, hanem egy totál másikba, ahonnan a civil átszaladt a fél pályán keresztül. Érdekes volt. Egyéb megpróbáltam áthelyezni tudósokat a tudós dome-ba, meg szakterület alapján helyezgetni őket, de a játék eme része teljesen gáz. Mindenki ott dolgozik ahol akar és úgy ahogy akar, szakterület alapján. Így hagytam a fenébe. A tudós dome-omba most mérnökök vannak, a mérnökös, gyártó dome-ba tudósok dolgoznak. :)))
  A játék egyébként állat, lassan kifejlesztek mindent, de még rengeteg ötletem van, mit kéne csinálni.
 • sanya200
  #13
  Az alapokban segít 1#
  2#
 • Gaben764
  #12
  Tegnap fedeztem fel a játékot. Far Cry 5-öt nézegettem hol mennyibe kerül (eléggé agyrém összegek) és közben ezt is feldobta valahol, mint friss megjelenés. A képek és egy rövid videó alapján én is beszereztem egy virágbolti verziót kipróbálásképpen. Nos engem is beszippantott, tegnap addig ügyeskedtem, amíg meg nem jöttek az első emberek a Marsra, de ott én is belefutottam, az általatok vázolt problémába. Most ott tartok, hogy megnéztem kiváncsiságból pár gameplay videót, majd hamarosan tisztalappal kezdek egy új játékot.
  Amit kicsit furcsának tartok, hogy rögtön kupolát lehet építeni, miközben szerintem hitelesebb lenne, ha olyan lakóalkalmatosságok lennének mint a Matt Damon féle Mentőexpedició című filmben. Ebben lenne pár telepes, akik előkészítik a nagyobb élettereket (pl. kupola). Az ugyanis rohadt idegesítő volt és kissé életszerűtlen is, hogy az első "rakomány" ember, rögtön azon picsogott, hogy unatkozik, meg szórkazóhely, meg miegymás .... na mindegy.
  Ha jobban belopja magát a szívembe úgy hiszem én is beszerzem, bár a mostani 8000-9000 Ft-os vételár kissé sok érte, pedig ez még "akciós" is elvileg.
 • Running
  #11
  Én eleve mindig úgy rendeltem őket, specializációval amire szükség volt. Van közép tájon technika amivel költöztethetőek lesznek.
  Nekem tegnap olyan problémám volt, hogy volt kb 110 emberem, aminek elég volt a kajafarm, még pluszba is termeltek kicsit. Elkezdtem építeni a nagy dome-ot csak a tudósoknak, erre elkezdte jelezni a játék, hogy fogy a kaja. Ráadtam a fontossági jelzést a farmokra, de csak fogyott. Építenem még 2 fungal farmot, kiemelve, de még fogyott. Rendelnem kellett kaját, meg építeni még két belső farmot mire pluszba kezdett termelni. Ez hogy jött össze, nem értem azóta sem. 1-4 ember különbség volt csak, nem az volt, hogy berendeltem 500 embert, aki felzabált mindent.

  Most pl az a terv, hogy a nagy dome-ba csak tudományos épület lesz, meg buffos épületek, + minimális ami kell a jókedvhez. A másik 3 kis dome meg ellátja a gyártás, termelés, kaja gyártást. Ezekről a helyekről kiszedem teljesen a tudományos épületeket.
  Utoljára szerkesztette: Running, 2018.03.20. 13:04:04
 • sanya200
  #10
  kicsit ránéztem az utasokra is.Lehet rendelni úgy ahogy szeretnéd,legalábbis az elején.Kiválasztasz egy specializációt pl botanikus ott írja hány áll rendelkezésre,és a rewiew pont alatt kiadja név szerint még azt is hogy hajlamos-e alkoholizálásra,ott kiválasztottam 6-t "bepipáltam név szerint" meg 6 tudost ugyanígy.És így felesbe lehozta a rakéta 6 botanikus 6 tudós.De még így is átkúrt a játék mert letettem a rakétát amellé a dom mellé ahova szántam őket.Riktig hogy 4 fogta magát és a másikba ment
 • Prttp
  #9
  Sziasztok!
  Ránéztem a játékra és fordítható. Időhiány miatt nem fogom vinni, de ha valakit érdekel, az nyugodtan keressen meg discordon és beavatom, miként lehet.
  Technikai részletek: Nincs karakterlimit, viszont a hosszú "ő"-t ás "ű"-t nem kezeli. A magyarítást modként lehet felrakni.
  Egy kép a játékból:
 • sanya200
  #8
  Azt szoktam de még mindig rengeteg a nyaraló ember közbe meg rinyál a gép hogy itt nincs meg ott nincs munkás.Amúgy egyszerűbb lenne ha mikor emberállományt kérsz akkor szám szerint kérhetnél pl 6 geologust meg 6 botanikust és eloszthatnád a munkahelyeket.Most kipróbáltam csak a geologust pipáltam be hozott is 12-t csak azt.És ha pl botanikusként dolgozink fel van tüntetve hogy nem a specialitása így nem fog annyira termelni mint kéne.
 • Running
  #7
  Bányásznak a nem bányászok is. Az épületnél tedd fel 3-asra felfelé mutató jelet, akkor odaerőlteti az embereket. Ha valamiből fogyok ki, mindig 3-asra rakom, meg 2-3 műszak és feltölti emberrel. Visszaveszem 2-esre ha már van elég.
 • sanya200
  #6
  Ameddig ennyire bugos nem játszok vele.Egyszerűen idegesítő hogy van a dome-ban vagy 48 ember és abból 35-40 nyaral még nappal is.Csak azt látom hogy a lakások fullra televannak a gyárba meg elvétve 2-3 ember dolgozik műszakonként a 6 helyett legalább.Oké hogy lehet adni specialitást de nem tudsz berendelni annyi pl bányászt mert nincs.Hiába hozatok új embereket ha nincs engineer meg..stb csak basznak dolgozni a bányában pl.Ha meg ennyire röghöz kötött hogy a 12 emberből kb van 1 bányász azzal mi a szart kezdek?Mikor műszakonként kéne 6 aztán összesen nincs annyi.Vagy én vagyok hülye vagy a játék.
 • Running
  #5
  Csodálkoznék, szerintem alig ismerik a játékot.
 • Norbertboy
  #4
  Magyarítást tervz valaki?
 • Running
  #3
  Még csak az elején járok, de igen, ezeket én is észrevettem. Az alapanyagok szállításával gond lehet, mert nekem is kocsiznom kellett, mert napokig nem haladt az építkezés, mert nem vittek át egyik helyről a másikra egy szál alapanyagot sem. Az első köröm instant újra kellett kezdenem, mert fém csak szikla volt a környező 9 kockában, ami el is fogyott. Az emberek, hát azt annyira én sem értem, mit miért és hogyan csinálnak.
  Van még mit javítani rajta, de szórakoztató játék.