Surviving Mars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A magyar modot a "Silva - Language Pack" letöltésével lehet elérni? Vagy esetleg van külön mühelytartalom hozzá? Illetve nem láttam hány százalékban van lefordítva!
Utoljára szerkesztette: etejedu, 2019.07.12. 17:35:18
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Most (ebben a hónapban) csak 12 dollárért megszerezhető (többek között!) a Surviving Mars a Humble Monthly keretein belül! <#wow1>#wow1><#szeret>#szeret>
Jelen pillanatban a játék alap ára steam -en: 29,99€
Vigyázat! A Humble Monthly havidíjas, de természetesen vásárlás után a további havidíjak lemondhatóak a beállításoknál (Settings) a "Cancel my plan" linkre rányomva. <#papakacsint>#papakacsint>
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Az szerinted miért van, hogy a Commander autó nincs ott az alsó listában, mint pl az Explorer? Elég bosszantó a keresgélése a bázison. 😊
idővel tudsz fejleszteni lézerágyút ami megfogja a sziklákat a közelében (elég nagy terüle,t ám sok szikla esetén nem mindet fogja meg, így érdemes némi átfedésben dolgozni, főleg ahol sokminden védenél. Persze ez drága és sok energiát is igényel, ám teljesen kikapcsolhhó két meteorvihar közt.
Ja, és a meteroitok ellen lehet kezdeni valamit? Olyan szépen legyalulják a dolgaimat.. 😊
Köszi a választ! 😊
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2019.07.10. 15:41:16
Még egy kérdésem lenne:
Szeretném ugye terra formálni a bolygót. Ehhez már gyártok magokat (ilyen levél ikon) és van olyan gépem, aminek ez a nyersanyaga. Na most, a mag hogy kerül a géphez? Vagy, ha automatikusan eléri a 10-et (annyi kell a gépnek), akor automatikusan odakerül?
Köszi a válaszokat!: )
Kupolák közt is hasonló a helyzet, magától átmennek, ha tudnak, közeli kupolák közt nekivágnak (tényleg közel kell lenniük), szintügy ha összekötötted őket, ám a távolabbiakhoz csak akkor, ha van sikló, egyébként tlejesen elvágott a két telep egymástól, hiába van összekötve vezetékkel és csővel.
Morált legjobb nem elveszteni, mint visszaszerezni, poerze ezt könnyebb mondani, mint megoldani. Kaja viz és oxigén mingig legyen, vagy gyorsan romlik. Szállás szintén fontos, ahogy a jólét, egy mini spacebar és némi park legyen még megérkezésük előtt (ebédlő és bolt mellé) azaz egy cikkelyt kb előre elbuksz, kell egy a szállásnak és a farmnak, azaz három a hatból elment önfentartásra, ha mbármi mást is akarsz, akkor még egy szállás és ismét parkok meg egyéb morál cuccok, azaz kb az alap kupola esetében egy cikkelynyi hasznos épületed lehet (alkatrész/elektrika gyár, esetleg kutató központ.) És kintre se jut sok ember, egy bánya vagy muanyag gyár max.
A telepesek is megtalálják automatikusan a munkát és lakhelyüket, főleg ha a dómokat összekötöd passage-okkal.
Vagy ha fejlesztések elérnek addig, akkor shuttle-val is szállítják majd az embereket egyik dómtól a másikig és azt is automatikusan.
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
Jó kis játék ez, de lenne 2 kérdésem:
Nekem a drónok eléggé összevissza teszik a dolgukat... hogyan lehet pl a leggyorsabban javíttani a dolgokat? Valamikor van nyersanyag, a hatótáv is rendben, hiába küldöm őket javítani, csak állnak bambán...
Mondjuk ez a manuális javíttatás is borzasztó, nem lehet ezt automatizálni?
A másik ami nem tiszta a telepesek kezelése:
Hogyan tudok egy adott munkához egy adott telepest rendelni?
Hogyan tudok telepest költöztetni Másik drome-ba?
Hogyan tudom a telepesek morálját növelni? Építettem mindenféle dolgokat, de az a gáz, hogy oda is ember kéne hogy dolgozzon, de a depist egyrészt csak nem küldöm be... 😊 másrészt ha valaki már dolgozik ott, akkor a depis magától bemegy oda? Pl a bárba.
Köszi a válaszokat! 😊
Mondjuk a munkanélküliség és hajléktalanság nem igazán megoldható (hacsak nem tiltod be a gyereknemzést), ám mivel nem igazán zavarja ez a népeket, így nem is nagy gond. Ha egy-két munkamentesító áttörést beszedsz, akkor nem is elkerülhető.
Az összekötő elem nem is értem hogy maradhatott ki belőle elsőre. Sőt eleinte a Tunnel-ről azt hittem, hogy az az összekötő elem a kupolák között, nagyon csalódott is voltam, amikor kiderült nem. Szóval ezért hatalmas piros pont nekik!!!
A másik piros pont pedig, hogy meg lehet tiltani a születést a kupolákban. A virágboltinál ugyanis úgy jártam, hogy annyira elszaporodtak, hogy nem tudtam lépést tartani a házakkal és állásokkal. Kb. 1600 telepesem volt, ebből pár száz volt hajléktalan és munkanélküli is. Már-már azon gondolkodtam, hogy lezárom az egyik kupolában a levegőt .... 😄. Szóval ezért is pacsi nekik.
Kíváncsian várom még miket tesznek majd hozzá a fejlesztői oldalról, remélem azért annyira nem kell "modolni" mert annak nem igazán vagyok híve... igaz most a patch és a válaszod miatt megnéztem pár mod ajánló videót... nos elbizonytalanodtam, lehet mégis kipróbálok egy-kettőt ...
Amúgy nekem is kedd óta ezen kattog az agyam, hogy mit hogyan építsek ki.
A játék egyébként állat, lassan kifejlesztek mindent, de még rengeteg ötletem van, mit kéne csinálni.
Amit kicsit furcsának tartok, hogy rögtön kupolát lehet építeni, miközben szerintem hitelesebb lenne, ha olyan lakóalkalmatosságok lennének mint a Matt Damon féle Mentőexpedició című filmben. Ebben lenne pár telepes, akik előkészítik a nagyobb élettereket (pl. kupola). Az ugyanis rohadt idegesítő volt és kissé életszerűtlen is, hogy az első "rakomány" ember, rögtön azon picsogott, hogy unatkozik, meg szórkazóhely, meg miegymás .... na mindegy.
Ha jobban belopja magát a szívembe úgy hiszem én is beszerzem, bár a mostani 8000-9000 Ft-os vételár kissé sok érte, pedig ez még "akciós" is elvileg.
Nekem tegnap olyan problémám volt, hogy volt kb 110 emberem, aminek elég volt a kajafarm, még pluszba is termeltek kicsit. Elkezdtem építeni a nagy dome-ot csak a tudósoknak, erre elkezdte jelezni a játék, hogy fogy a kaja. Ráadtam a fontossági jelzést a farmokra, de csak fogyott. Építenem még 2 fungal farmot, kiemelve, de még fogyott. Rendelnem kellett kaját, meg építeni még két belső farmot mire pluszba kezdett termelni. Ez hogy jött össze, nem értem azóta sem. 1-4 ember különbség volt csak, nem az volt, hogy berendeltem 500 embert, aki felzabált mindent.
Most pl az a terv, hogy a nagy dome-ba csak tudományos épület lesz, meg buffos épületek, + minimális ami kell a jókedvhez. A másik 3 kis dome meg ellátja a gyártás, termelés, kaja gyártást. Ezekről a helyekről kiszedem teljesen a tudományos épületeket.
Utoljára szerkesztette: Running, 2018.03.20. 13:04:04
Ránéztem a játékra és fordítható. Időhiány miatt nem fogom vinni, de ha valakit érdekel, az nyugodtan keressen meg discordon és beavatom, miként lehet.
Technikai részletek: Nincs karakterlimit, viszont a hosszú "ő"-t ás "ű"-t nem kezeli. A magyarítást modként lehet felrakni.
Egy kép a játékból:

http://garasu-re.gportal.hu/ Garasu;Re anime részleg meghívó: https://discord.gg/UySaEz5 Garasu;Re játékfordítói részleg meghívó: https://discord.gg/jcyu6qA
Van még mit javítani rajta, de szórakoztató játék.
Vannak benne bugok vagy ha nem is az kicsit hülyén van megoldva.Teszem az van egy univerzális depot,oda minde nyersanyagot lehet tenni.De ha csinálok mellé pl külön metálnak,foodnak..stb akkor a kis dron nem oda teszi le amit hoz hanem az univerzálisra.Akarnák rendet tenni szállítóval lepakolok róla àtviszem de addig odaér a dron és odapakol amit már elvittem ...
Van mikor kb csödbe visz a játék,a bolygón elszórt metál sziklákból elfogyott de nem találtam termelőhelyet ,csak ami nagyon mélyen vsn,ahhoz meg kutatás kell amit vagy megkapok vagy nem.Lehet hozatni hajóval csak nagyon drága,pl 20 millióba kerül 10 metál.Az meg kb javításra se elég.Minden építményt javítani kell egy idő után más más nyersanyaggal.Azt nem értem hogy most kikutattam hohy a napelemek ne legyenek porosak de nincs épület hozzá ,de automatán se látom hogy működne.Amúgy tetszik,igazából ennél lehetne jobb ha nem pl csak a mars lenne,mi lenne ha baromi szép bolygókat kéne így terraformálni? A beyond Earth ezért tetszik de az nem ennyire részletes,nem tudsz lezoommolni...stb ott pont ez a mikromenedzsment hiányzik viszont abba szép bolygók vannak.Remélem lesz majd dlc vagy mod amiben nem sivatagos bolygó lesz hanem esőerdős...stb