Far Cry 5
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Futtatam mindent, se vírust, se malware-t, se semmi szart nem találtam a gépemen.
De, ha 3 hét után "hirtelen" nem megy, akkor érdemes kérdezősködni, hogy ki és mit csinált rajta...
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Több játékkal is játszom, azoknak semmi baja, mindegyik fút szépen. Játékaim. programjaim eredetiek, szóval nincs vírus vagy ilyesmi, nem is telepítettem a gépre semmit, mert közben nyaralni voltam 3 hétig...
Akkor ez egy X akta, egyelőre abbahagyom a játékot. 😞
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Vírusirtás, háttérben futó dolgok levadászása, hűtők portalanítása, ki-be kapcsolás - egy PC-n, lényergében bármi... -, ilyesmik az elkövetendők, ha az újrahúzás (win' too) nem jön be.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Most leszedem a játék és újratelepítem, hátha.
Az elején mindent levettem minimumra, voltak kisebb laggok, de vállalhatóan futott a játék.
Amióta nekiestem az első bossos küldetésnek, azóta folyamatosan laggol. Gondoltam, hogy biztos csak a fú küldi miatt, nagyon lefekteti a gépem.
Megöltem nagy nehezen, de azóta folyamatosak a laggok, kb 5 fps-em van.
Vártam egy hónapot, jött egy patch, semmit nem változott. Az oké, hogy a gépem nem egy erőgép, de ez akkor is túlzás. (I5-2300, 16 ram, 960GTX). Konkrétan jelenleg a legkisebb felbontásban, legkisebb grafikára állítva sem játszható a játék.
Tudok ezzel valamit kezdeni vagy vegyem elő akkor, amikor fejlesztettem a gépem?
Ha valaki hasonló problémáva lküzd mint én, de viszont van valami működő elképzelése, hogy megszüntessük kis/nagy mértékben ezeket a mikrolagokat ne legyen rest megírni. Jó játékot!
Szóval aki nem érti de viszont érdekli amit írtam leírom: kb. a játék 3. órájában az arcodba tolja az összes variációt amivel a hardver nehezen bánik el, ezért ugrik le az FPS rosszabb esetre a felére (lehet nem sokáig, de leesik) és a játékos értelmetlenül néz, hogy közepes difficulty-n miért ilyen nehéz a játék. Sose sikerül A pontból B pontba eljutni. Aztán rájön, hogy az elején nem volt ennyi ellenség az utakon, se állat még és eközben még túsz szituáció sem egyszerre (csak ennek a hármas erőforrásnak a fele)...fogom is a fejem most, mert eddig én sem értettem ezt teljesen...huhh, nem egyszerű :-)
Na mind1. Azért kiváncsi lennék, hogy a régi Far Cry 3 egy mostani masszív középkategóriás géppel produkál-e még most is ilyen hibát, egy ilyen hármas egyvelegnél, vagy az a limit az erősebb hardverrel feloldódott azóta?!
Amúgy azért remélem másnál nincs ilyen probléma a játékkal (mármint az 5-tel), de van egy sejtésem, hogy ez ennyire azért nem ilyen egyszerű.
Utoljára szerkesztette: mester1987, 2018.05.08. 03:47:43
már 2012-től a Far Cry 3-mal és később a 4-gyel is tapasztaltam ezt a hibát, de mint mindig kizárom, hogy a játékkal van baj.
Mikor nagy aktivitás van, hirtelen előkerülő jármű és esetleg túsz szituáció meg mondjuk pár állat, akkor másnál is lemegy az FPS 35-40 %-ot is?
Az egy dolog, hogy majdnem előttem dobja be az eseményeket, ezt már tudom. Ez nem is nagyon fog változni, max SSD-vel.
Szóval másnál is lemegy az FPS harmadértékre vagy ezt vegyem úgy, hogy a játékgyártónak az SSD már alap, függetlenül attól, hogy a gépigénybe beleírta vagy nem...vagy lehet kifogás a részükről, hogy védjék magukat (de ez most mindegy is főleg az én esetemben).
Vagy még azt tudom elképzelni, hogy még az ajánlott processzor sem elég...ezért ugrik le 40%-ot a fenti hármas ha összejön.
UI: Ja és a benchmarkban nincs ez az aktivitás vagy nevezzük megterhelésnek, szóval, aki elhiszi, hogy a benchmark teszttel majd konstant értékkel fog játszani azt elbizonytalanítom, mert nem fog (hacsak nem 120 FPS a legalacsonyabb érték a teljesítménytesztben...)
Egyébként nagyon túltolták az egészet.Tiszta Just Cause 2-3 lett belőle.A piros tartályokkal meg egyenesen utalnak is a másik játékra.A jármüvásárlás,és spawnoltatás is onnan van lopva egyenesen.Jó móka az npc-k felfogadása,csak egy idő után idegesitőek,akadályoznak az akcióban,főleg mikor rossz oldalon szálltam be a kocsiba,és az npc csaj kezdett el vezetni.Egy úttorlasz előtt fogta magát és leállt,majd kiszállt a marhája,nem hogy keresztültörte volna.
Igen fura látvány az úton fekvő hullák,és állattetemek,meg a hullákból zabáló állatok is.D De azt végképp nem értem miért nem lehetett változatos ellenfeleket kreálni.Már a tököm kivan hogy ezredszerre is ugyanazt az ürgét ölöm le.(hasonlít Jézusra.D).Na és az útkeresés,meg a mesterséges intelligencia,nagyon gyatra lett.Felborulnak az ellenfelek ha akadályba ütköznek,fekve mászik fel a tetőre,meg vannak még furaságok.A robbantás lett egyedül látványos,meg a fegyverek hangja,ebben is a Just Cause volt a legjobb ugye.Talán egy nagy javításban orvosolják ezeket a hibákat.Még az elején járok,börtön megszabaditva,kis falu megszabaditva,most megyek északra a harmadik helyszinre,igy a többiről nem tudok nyilatkozni.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Utoljára szerkesztette: Rita79, 2018.04.23. 10:12:42
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
Csak azért írok, mert meglepett a játék: 1280x720-ban indult el úgy, hogy minden alacsony beállításon volt, de gyanús volt nekem, hogy nagyon magas a framerate, ezért kíváncsiságból felraktam először Full HD-ra, majd Ultra minőségre. Döbbenet, de akkor is legalább 30 FPS-em volt a legelborultabb akciójelenetek közben is, ami akár szomorú is lehetne, ha nem egy R7 370-es (2G😎 videokártyám lenne, ami még 30.000 Ft-ot se nagyon ér.
A processzort sem nagyon zabálja, bár a kemény lövöldözések közepette nem volt időm nézni a terhelési adatokat, de 50% fölé nem nagyon ment az érték. A processzorom típusa: FX-8350, ez sem egy mai darab, az értéke épphogy meghaladja a 20.000 Ft-ot.
Szóval, akit esetleg a játék hivatalos gépigénye tántorított volna el, hogy megvegye azt, annak üzenem, hogy nyugodtan nekiállhat egy elavultnak tűnő géppel is, valószínűleg menni fog!
Ha jól emlékszem, RAM-ból 5 GB-ot eszik a Far Cry 5, szóval ha más nem fut a gépen, akkor 8 GB is elég neki, nekem 16 van, és egy röccenés sem volt soha akkor sem, ha helikopterrel, vagy repülővel mentem...
Maga a játék eddig nagyon tetszik, változatos, hangulatos, kiváló kikapcsolódás!
Lenne egy véleménykifejtésem, illetve két kérdésem: (Az 5 előtt újrajátszottam a 4-et.)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nincsenek az olyan apróbb animációk mint az állat megnyúzása és növény leszedése??? EZ IS KOMOLY?! Ezek voltak a legjobbak... 😄D
Nincs minimap.. Mondjuk, értem már hogy miért, azért opcionális lehetőségnek jó lett volna, de mégis fejlesztőknek van igaza sztem. (Azért vannak helyzetek amikor hiányolom azt.
Tök jó ez a Gun Hire dolog. Sokkal jobb mint a 4-ben. Kérdés: ha már nincs rá szükségem hogyan lehet őt elküldeni? (Ezt nem találtam meg a tutorial menüben.)
2. kérdés: Arcade-ben a pénzszerzés a főjátékhoz valóban igaz? Elég a főmenüből is indítani a Arcade-t, vagy oda kell menni az ilyen automatákhoz az igazi játékban és onnan indítani?
Köszi előre is a válaszokat.
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.04.17. 11:42:04
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Bocs a tudatlanságomért, de a játék mappájában található easyanticheat az micsoda? Köze van ahhoz ha valaki csalni akar a játékban?
Utoljára szerkesztette: Howkeddlee, 2018.04.16. 17:39:17
A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong... \"Nem az életemet akarom végigálmodni,hanem az álmaimat végigélni!\" \"A Japán TDK együttes kazettáját meg ne vedd!NINCS RAJTA SEMMI!!\"
Csak tippelni tudok, hogy hogyan lehetne megoldani a problémát:
- minden alkalmazást zárj be a háttérben;
- töredezettségmentesítsd a partíciót, amin a játék van;
- válts teljesítménycentrikus energiagazdálkodásra a Vezérlőpultban;
- telepítsd SSD-re a játékot;
- próbálj ki egy-két régebbi videodrájvert;
- próbáld ki a Windows 10-et - előbb-utóbb úgyis kénytelen leszel azt használni;
- ha túl van hajtva a gép, állíts vissza mindent alap órajelre.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem, valamelyik javaslat megoldja a gondod!
Üdv.:
M. Tibor
Köszönöm a segítséget!
A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong... \"Nem az életemet akarom végigálmodni,hanem az álmaimat végigélni!\" \"A Japán TDK együttes kazettáját meg ne vedd!NINCS RAJTA SEMMI!!\"
Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2018.04.09. 09:33:13
Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.04.07. 16:44:15
20 ezret se birok elkölteni, miután megvan a signature sniper, meg m60. Néha egy ezres elmegy ammora, aztán ennyi.
Hogyan keress 200k dollárt óránként a játékban...
Igaz, hogy a horvát srác angolul nyomja, de azért érthető, látható a lényeg.
Ha repcsi zaklat/köröz lőjj rá, akkor elkezd téged támadni. Az a lényeg, hogy nem mozogj állj vele szembe, ha eltalál állj a 2 géppuska szórása közé, látni lehet hova kell mozdulnod. Ha kellemes távolságba ért támadás közben, sorozd meg a pilóta fülkét bármilyen fegyverrel, és kész.Ja és ugorj el a lezuhanó gép elől. Uszkve kb íjjal és csúzlival nem szedtem le még repcsit 😊
Ja ha bombát dob futás 10 métert és vár be amíg megint támad.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Nem mondom azt hogy jó a játék ,azt sem hogy rossz. De ezek nélkül az apróságok nélkül mindenképp kevesebb ,mint ami lehetne,és nekünk playereknek kellene kiharcolni ezt valamiféleképpen,hogy ne csak x edik rész jöjjön kétévente,hanem hogy igényesebb játékokat kapjunk ,ahol a minimum az lenne amit már egyszer mutattak.
Téma részemről lezárva,kicsit gondolkodjatok rajta 😄
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
FC5 lehet nem tartalmazza ezeket, de őszintén nem is hiányzik. Sőt, ha ezt a videót nem látom, fel sem tűnt volna. Illetve egy dolgot azért hiányoltam az FC5-ben. A fémlemezek, fából készült dolgokat, ha meglövöm, ott elvártam volna, hogy a golyó a mögötte lévő ellenfelet megölje. De itt sem a FC2 ugrott be, hanem a többi akciójáték, ahol ezt általában meg szokták csinálni normálisan.
Egyébként a videó tetszett, mert ez mutatja, már akkoriban is mennyi mindent meg tudtak oldani. Én emlékszem, hogy ezekből a dolgokkal kísérleteztem is, ahogy az első részben is a hordók legurításával, ami agyonnyomta az ellenfelet. Meg mikor lelőttem valakit belöktem a vízbe, majd néztem ahogy a vére kezd terjedni a víz felszínén. FC5-ben pedig azt figyeltem meg, a hullák egy rövid ideig fent maradnak a víz felszínén, majd egyszer csak lemerülnek a fenékre.
Az meg ugye csak később derült ki menet közben, hogy repetitív, és gagyi az AI. Ettől még én is szívesen gondolok vissza rá.
Persze ha valaki arra izgul fel, hogy ég a fü, meg meg potyognak az ágak akkor neki masterpiece volt.
Meg a kettőben hihetetlen volt, még az 5-höz képest is a respawn. Konkrétan küldtéshez odafelé kiírtottam egy kereszteződésnél egy checkpointot, aztán visszafelé megint tele volt. A hülye buszozás, mint fast travel sem működött, ezért a legtöbb idő azzal ment, hogy ide-oda kocsikáztunk a térképen, közben ha elkavarodtunk többször is ugyanazt az outpostot kellett kiírtanunk. Egy idő után idegesítő volt. Amúgy jó játék volt a kettő is, persze. Ilyen videót meg bármelyik nap lehetne csinálni a Crysis és pl akármelyik új COD között is.
Mondjuk a 2-ben a tüzet időnként erős túlzásnak tartottam.
Viszont az ellenségek viselkedési különbsége az döbbenet. Azért kapják be, hogy lebutítottak az ellent.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Next PC upgrade: 2022
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.