Far Cry 5
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem nagyon tetszett, hogy egy terület felszabadítása után a turisták leptek el mindent.
Számomra a történet nem számít. Hiszen az alaphelyzet úgyis az, hogy én vagyok a jófiú és megmentem a világot a rosszaktól. A köntös változhat, de a lényeg mindig ez lesz. Eddig mindig unalomba fulladtak a játékok miután minden számomra lényeges dolgot kifejlesztettem. Ez az első harmad felénél összejött most és még mindig élvezem. Változatos, főleg a rejtekhelyek. Lassan a játék kétharmadához érek, de még mindig el tudok bambulni a fákon, a tájon, olyan szép. Törés, zúzás. Észrevettétek hogy a maci békeidőben milyen kecsesen mászik át a kerítéseken, de akcióban semmi nem állja útját? 😊 Ki simogatta már meg a macit? ;-)
Nálam ez az év játéka lesz, de akár még a valaha készített legjobb játék díját is elviheti.
Utoljára szerkesztette: lalakov, 2018.04.03. 22:20:24
Ebben a részben már nem próbálják meg visszafoglalni a területeket, mint a 4-ben tették Ping-Pong emberei?
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Eleve: polgárháború és amennyi hulla, meg élő szektás van benne, akkor itt az összecsapások előtt egymást kellett volna taposniuk az itt lakóknak, de nem látom az őket befogadni tudó toronyházak dzsungelét...
Aszondja, hogy egy völgy és a két vége lezárva..., tehát: se villany, se gáz, se benzin..., azaz: lassan mindenki gyalog jár és nyíllal, baseballütővel hadakozik, mer' a lőszer is fogyóban..., ehhez képest a játékban: mindenki, ahogy azt békeidőben megszokta, kocsival jár még a klozetra is.
Apropó: majd minden bozótban egy repülőeszközt találni, vagy az talál ránk és még senki sem tudta elhagyni az övezetet, meg, mintha a hegymászásról sem hallottak volna még az itt élők, ugyan már!
Atombiztos bunkerek és a felében víz áll..., a maci meg az "első" elé vetődő "jóságos idegen" füttyeire "táncol", aha!
Falkában járó kóbor kutyák, kifosztott boltok, a gyengébbekre, náluk kisebb csoportokra vadászók, ahogy az ilyenkor "szokásos", meg sehol...
A legnagyobb hiba meg még mindig, hogy csak egy mesterségesen egótúltengésben szenvedtetett főszereplő van, aki nélkül még a nap sem tud felkelni, de az osztódással szaporodó ellenség bármelyike kiszúrja őt a map túlvégéről is és ahogy az az embereknél megszokott: kaptártudattal mindegyikük csak rá támad!
Szumma: az egyre tágasabb és valósághűbb környezet fejlesztési lécsőit mutatják be épp az ubi játékai, de már nagyon penetráns a rókabőrszag -> most már a játékmechanikán is ideje volna csiszolni!
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.04.03. 15:52:19
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Nekem egyedül az északi területen volt frusztráló (itt kezdtem a játékot egyébként az elején) az állandó zaklatás, szinte lépni nem lehetett kis túlzással és autózni, haladni is alig, meg akkor még alacsony életerőm volt és pikk pakk lelőttek a kocsiból vezetés közben is. De arra én is emlékszem, ha leálltam és alaposabban megtisztítottam egy területet, akkor egy darabig nyugi volt.
Meg ha a természet lágy ölén mentem, elhagyatottabb utakon, turistaösvényeken, meg egyéb eldugottabb részeken, akkor maximum a vadállatoktól kellett csak fosni. Esetleg a hegycsúcsok közelében feltűnt néha helikopter, aztán vagy sikerült (LMG-vel sima ügy) leszedni, de ha nem volt olyan fegyver nálam, akkor fostócsává lőtt, vagy egyszerűen csak leszédültem a párkányokról a mélybe és szörnyet haltam. Mert ekkor még se ejtőernyőm se denevérruhám nem volt.
A vidéki részek nekem sokkal nyugisabbak voltak, meg addigra már lényegesen keményebb voltam. Lehet ezért sem tűnt annyira rázósnak egy egy szitu. Például a játék elején még a horgászás is inkább rémálom volt. Aztán vettem új pecabotot, megtanultam a horgászáshoz szükséges képességet és bármilyen halat kifogtam. A nehezebbeket is, csak tovább tartott kihúzni.
Ezt a szektás támadásokat, állandó járműforgalmat részükről valóban túltolták a készítők. Valamilyen szinten érthető, mert az ellenállás megerősítéséért járó pontokat ezek is adják, de azért tényleg sok volt időnként. Viszont amint fel van szabadítva az adott régió, onnantól már nyugodtan lehet bármerre kocsikázni, repülőzni, gyalogszerrel vagy vízen menni, mert ez megszűnik. Onnantól már csak a helyi lakosoktól fogsz agyfaszt kapni, mert mindenütt azok cikáznak. Például a játék térképének határánál gyakran mászkáltam, mert oda is raktak a készítők tartalmat. Nem értettem mi a fasz az állandó robbanás hangja ami a közelből jött, hiszen már végeztem a szektával ezen a területen. Erre kiderült a civilek repkednek és képtelenek visszafordulni, kitérni a magas sziklafalak elől és folyvást belebasszák magukat a kőfalba, mire robban az egész gép. Aztán újra beteleportálja a játék a gépeket és újra nekivágódnak a szikláknak.
De ha megfigyelitek amikor az AI (társak, akiket felbérelünk) vezeti a járművet és ti bent ültök mellette, nem az út közepén megy, hanem félig az úton és félig a salakos részen, ahol kis bokrok egyéb vannak, amiket egy az egyben szarrá zúz. Arról nem is beszélve, hogy megy át az úton tehén, szarvas, akármi... ugyan...mi az... telibe hülyébe találja ahogy kell. 😄
Mondjuk ettől függetlenül elég jó időszakai is vannak az AI-nak, de képes ordas nagy butaságokra is.
Szerintem is: a kevesebb több volna ebben az esetben!
A respawn megoldása sem tökéletes, de ez a probléma már a Wildlands-ban is megmutatkozott. Kár, hogy azóta sem tudtak(/akartak?) javítani rajta...
A kinyuvadni nem akaró ellenfelek is lehangolóak: ha a páncélzat magát a sebzést meg is akadályozza, az ütés erejétől már el kéne ájulniuk - fejlövésnél a "nyakcsigolyatörés" sem valószínűtlen esemény, hiába a golyóálló sisak/maszk...
A fájdalomérzetet lehet tompítani "szerekkel", de ilyen fokú zombiságot előidézni még nem tud az ismert tudomány!
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Ezt még nem próbáltam, de tervben van. Majd valamikor betárazom szűkösebb időkre, meg ki is próbálom.
De az való igaz, hogy az úton útfélen zaklatás helyett inkább több és keményebb ellenfelet rakhattak volna az outpostokra. Szerintem azoknak a kitakarítása túl könnyű.
A repülőgépes/helikopteres ellenfeleket is jól elcseszték. Tök mindegy milyen tereptárgyak között vagy akkor is észrevesznek. Ott állok az ős dzsungel kellős közepén, tiszta bokor minden, körben csak fák ameddig ellátsz, de az arra szálló repülő simán észrevesz a levegőből a fák között.És igen, ha mögötte vagyok akkor is. Na ne etessenek már.
A golyóálló lángszórósok is nagyon menők lettek, gratulálok! Ki a fene találta ezt ki? Már miért is halna meg 5 fejlövéstől? Tök realisztikus...
Arról még nem is beszélve, hogy kiirtom az ellenfeleket egy kis vasútállomás körül, arrébb megyek 10m-t, mire visszafordulok már megint ott állnak és lőnek rám. Vicc.
Ettől függetlenül a játék jó, nehéz fokozaton van benne kihívás, lehet benne horgászni, vadászni, Achievementeket gyűjteni, Challenge-eket csinálni, de a Wildlands és a Far Cry 3/4 SOKKAL jobb volt szerintem. 17.000 Ft-ot ez nem ér meg.
Az északi az a tipikus hegyvidéki, és szerintem pont ez az, ami kevéssé változatos, mert mindenhol fenyőerdők vannak. Mondjuk még így is szép és remek kis helyszínek vannak, de a másik kettőt én lényegesen változatosabbnak találtam. Aztán persze ízlés kérdése is.
Szerencsére elég sokféle módon lehet a játékot játszani, így ha neked tényleg nem jött be, akkor a levegőből hamar letudhatod.
John déli területe jobb volt. Remélem az északi megint normálisabb lesz.
Faith Seed területén vagyok jelenleg, de ott még bőven akad tennivaló és még itt van egy robbantási szakértő, akihez el kell mennem és ha ez megvan, akkor teljes a brigád. Nekem az eddigi segítők közül legjobban a helikopteres és a mesterlövész csak jött be a legjobban. De összességében mindig váltogatom, ahogy épp kedvem szottyan vagy a feladatnak megfelelően. Viszont inkább az embereket preferálom jobban. Az állatokkal úgy látszik a Primal-ban már kijátszottam magam.
Eddig egyetlen egy program leállás hibám volt, 20 óra környékén egy mentés után kilépett az asztalra a játék, de más hibába nem futottam bele. Illetve még egybe, de az legyintős kategória. (A repülős emberke, Rick ikonja nem tűnik el a térképről, holott a hozzá tartozó küldetést már megcsináltam.)
Nem tudom mennyi idő lesz a vége, de nem sietek és biztosan nem is lesz 100%-os végigjátszásom, mert pár Clutch Nixon próba annyira nehéz, hogy én inkább feladtam a sokadik próbálkozás után, meg igazából ezeknek semmi köze a játékhoz. Kipróbáltam az Arcade módot is, egészen szórakoztató, talán a játék befejezése után még jó lesz amolyan levezetésképpen.
Az Only You nekem is bevésődött az agyamba. Most már ha ezt a számot meghallom, tuti nem Elvis, hanem a FC5 fog eszembe jutni. 😊
Sokszor azon kapom magam, hogy elkezdem dúdolni és nem bírom abbahagyni. 😄
Az a gyanús, ami nem gyanús!
Nagyon tetszenek a játékban szereplő zenék, az egész környezet hangulata megfogott.
Hát ugye én mint host csak azt látom hogy mekkora "resistance level" kell az adott fegyver megnyílásához. De az alapján csak én tudom megvenni ő nem. Mert neki még az 1-es szintűek se vehetőek mikor van terület ahol már 3-as a level.
Vagy rosszul értelmezzük ezt az egészet...
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.
Összeségében tetszett de egyet kell értenem azokal akik szerint egy helyben topog a széria bár ez inkább ugy igaz, hogy egyet elöre utána meg egyet hátra.
A npc-k jók voltak rengeteg a tenni való viszont a story nekem nem jött be. Ez a szkriptelt föszál meg totál hülyeség, ha jól számoltam vagy kilencszer kaptak el és ennyi lehetöségböl egyszer se öltek meg...
Talán a következö résznél nem ártana egy AC😮 szintü váltás meglépése csakhogy ne mindig ugyanazt csináljuk de mivel négy évente jön egy számozott rész ez nálam belefér.
Vagy jöhetne egy primal kettö is az nekem a korszak választás meg ugy összeségében is friss élmény volt, az első rész óta az kötött le a legjobban.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Eddig utáltam puszta kézzel ölni, de most a perk megszerzése után is használom néha. Nem szeretem a gépi társakat, mert csak a baj van velük, de sajtburesz nagyon kedves társnak bizonyult. 16 óra volt az első harmad befejezése, a maradék picit gyorsabb lesz, de így is olyan 40 óra lehet. Ha csak ilyen jó lesz a következő rész, én azt is elővételben veszem meg.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius
De amúgy maga a gameplay ketten jó móka, nagy csatákat lehet lenyomni a fanatikusokkal. <#violent>#violent>
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.
Sajnos muszáj ez a felbontás mert egy 140 centis 4-ks tv-n nyomom... 😄
Megelégszem full hd-val is de az rontja a képkockákat egy ekkora tv esetében...
Amúgy nem tudja valaki az miért van hogy ha felveszem videóra ahogy játszom,akkor a videó nem érzékeli a HDR opciót,és ezáltal szürkés a környezet,tehát olyan mintha ki lenne kapcsolva a HDR opció..
Vagyis a felvett videóban sem szép zöld a bokor hanem fakó....
A másik coop kérdés, hogy a progressiont most sem menti el vagy csak egy részét?
Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius
A sztoriról picit, ez már spoiler ...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: lwb, 2018.03.31. 11:40:50
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Úgy csinálták meg a coop-ot, hogy csak annak menti a játék az állást akihez csatlakoznak.
Így kétszer kell végigjátszani az összes küldetést ha együtt akarjak végigjátszani a sztorit.
Esettanulmány: Belépek Bélához játszunk 5 órát, megcsinálunk rengeteg küldetést, majd kilépek Bélától és Ő lép be hozzá, majd újrakezdjük az 5 óra játékot. Amikor ismét elérünk oda ahol tartottunk, akkor folytatjuk a játékot az én pályámon majd 5 óra múlva ismét újrakezdjük Béla játékába az elmúlt 5 órát. Ekkora egy [email protected] rendszert még nem láttam.
Még jó hogy a coop miatt vettük meg a játékot <#falbav>#falbav>
Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Majd amikor legközelebb beléptem sokkot kaptam mert a játéksztoriból nekem semmit sem mentett a játék, újra kellett játszanom a sztorit, 4 óra ment a kukába.
Ez tényleg így működik?
A másik problémám a visszhang, sok emberrel beszéltem akiknek nem visszhangzik a játék, írtam a fejlesztőknek is.
Aki nem tudná, hogy miről van szó, annak itt egy videó róla:
Szép a játék, de a tüske a szemgolyómba nagyon szúr.
Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64
Szóval, én olyan vagyok, hogy szeretek elmolyolni az adott területen, ám itt a dinamikus küldetés teljesítések miatt sajna egy idő után be triggerel az adott pályán a főellenfél első-középső-végső megmérettetés, és ezt nem lehet elkerülni. Én szeretek mindent megcsinálni az adott területen, és azután takarítom el az adott főmumust.Na mind1 ez lehet csak engem zavar.
DE amiért a far cry 3 a király....a vége... ott jó,nyugis kielégítő vége volt.(meg volt rossz vége is).. még a far cry 4-nél is kiegyeztem a végekkel... de az 5-nél?....ehhh... nem spoilerezek, de szánalmas az összes. Ettől függetlenül nagyon jó a játék.
Nekem most van három alap kísérőm, akik közül egy lehet aktív. Van vadász aki ha nincs harc növényeket gyűjtöget, egy katona csaj, meg talán egy sima civil a harmadik. A speciálisak közül kettő van eddig: tüzes íjász csaj, meg a kutyus. Sajnos a leadership-em alap, és csak egy választható társat tudok vinni (erre majd gyúrni kell). Egyszer volt olyan csak, hogy az íjász csajnak "The Cook" küldetését csináltam és ott hárman voltunk a feladatra. Elég hasznosak a perkek, nehéz eldönteni melyikre költsem a pontokat, de előbb utóbb meg kell lépnem a csapat létrehozását, mert ahogy olvastam a többi FC5 fórumban, egy idő után egyre komolyabban kezdenek vadászni rám és egyedül nem fogok boldogulni. Vagy csak nehezen.
Alapból én is a lopakodósabb játékmenet híve vagyok, de a Primal után most másra vágyom, itt végre vannak dögivel lőfegyverek és többnyire azokat használom. LMG és Shotgun oly jó tud lenni. Ápol és eltakar(ít). 😊