626
-
Zsoxx #215 Nézz körül az UBI support fórumon, vagy írj nekik. -
#214 Azért fura, mert játék közben halt meg. Szóval játszottam már jó pár órája, elérkeztem ehhez a küldetéshez és elkezdett laggolni. Előtte megcsináltam egy csomót. Azt hittem, hogy a sok scriptelt vagy az AI miatt. De azóta nem hagyja abba, csak ez a játék.
Futtatam mindent, se vírust, se malware-t, se semmi szart nem találtam a gépemen. -
Kotomicuki #213 Eredeti, vagy sem: semmi köze hozzá, hogy mit kap be a géped egy nem biztonságos, rosszindulatú oldalról...
De, ha 3 hét után "hirtelen" nem megy, akkor érdemes kérdezősködni, hogy ki és mit csinált rajta... -
#212 Felraktam a legújabb drivert, újratelepítettem a játékot, semmi.
Több játékkal is játszom, azoknak semmi baja, mindegyik fút szépen. Játékaim. programjaim eredetiek, szóval nincs vírus vagy ilyesmi, nem is telepítettem a gépre semmit, mert közben nyaralni voltam 3 hétig...
Akkor ez egy X akta, egyelőre abbahagyom a játékot. :( -
Ironman2 #211 3 napja adták ki az újabb Nvidia drivert,felraktad? -
Kotomicuki #210 Ha nem jött közben patch, amiről ilyen hírek terjednének (VGA, gém, stb.), akkor nem ezzel a játékkal van a baj...
Vírusirtás, háttérben futó dolgok levadászása, hűtők portalanítása, ki-be kapcsolás - egy PC-n, lényergében bármi... -, ilyesmik az elkövetendők, ha az újrahúzás (win' too) nem jön be. -
#209 Közben megnéztem, a benchmark is 9 fpst ad, pár hete még 60 volt az átlag. SSD-n van, a gépben nem cseréltem semmit, semmilyen beállításhoz nem nyúltam. Jelenleg még a menü képernyő is laggol.
Most leszedem a játék és újratelepítem, hátha. -
#208 Betojok ettől a játéktól.
Az elején mindent levettem minimumra, voltak kisebb laggok, de vállalhatóan futott a játék.
Amióta nekiestem az első bossos küldetésnek, azóta folyamatosan laggol. Gondoltam, hogy biztos csak a fú küldi miatt, nagyon lefekteti a gépem.
Megöltem nagy nehezen, de azóta folyamatosak a laggok, kb 5 fps-em van.
Vártam egy hónapot, jött egy patch, semmit nem változott. Az oké, hogy a gépem nem egy erőgép, de ez akkor is túlzás. (I5-2300, 16 ram, 960GTX). Konkrétan jelenleg a legkisebb felbontásban, legkisebb grafikára állítva sem játszható a játék.
Tudok ezzel valamit kezdeni vagy vegyem elő akkor, amikor fejlesztettem a gépem? -
mester1987 #207 Üdv. mindenkinek aki ide benéz.
Ha valaki hasonló problémáva lküzd mint én, de viszont van valami működő elképzelése, hogy megszüntessük kis/nagy mértékben ezeket a mikrolagokat ne legyen rest megírni. Jó játékot! -
mester1987 #206 Közben rájöttem, hogy kicsit túloztam a második üzenetemmel. Mondjuk úgy, hogy ami zavaró az a sok kis apró mikrolag/lassulás (amit a szem észrevesz, de a Fraps nem) és a másik hiba az viszont velem van :) -
mester1987 #205 A legjobb, hogy youtube-on alig van FPS értékkel felvéve legalább 1-2 órás felvétel, így onnan nemigen tudom meg. Mert nálam ez a dolog rontotta el a játékélményt az előző résznél. Aztán én hülye felraktam mégegyszer később és a sok eszemmel újból elejétől kezdtem és most jöttem rá miért haltam annyiszor meg (kb. 25x ha azt az egy bizonyos feladatot akartam mindenképp megoldani) -látszólag értelmetlenül, ami a játékélményt erősen lehúzta nálam-
Szóval aki nem érti de viszont érdekli amit írtam leírom: kb. a játék 3. órájában az arcodba tolja az összes variációt amivel a hardver nehezen bánik el, ezért ugrik le az FPS rosszabb esetre a felére (lehet nem sokáig, de leesik) és a játékos értelmetlenül néz, hogy közepes difficulty-n miért ilyen nehéz a játék. Sose sikerül A pontból B pontba eljutni. Aztán rájön, hogy az elején nem volt ennyi ellenség az utakon, se állat még és eközben még túsz szituáció sem egyszerre (csak ennek a hármas erőforrásnak a fele)...fogom is a fejem most, mert eddig én sem értettem ezt teljesen...huhh, nem egyszerű :-)
Na mind1. Azért kiváncsi lennék, hogy a régi Far Cry 3 egy mostani masszív középkategóriás géppel produkál-e még most is ilyen hibát, egy ilyen hármas egyvelegnél, vagy az a limit az erősebb hardverrel feloldódott azóta?!
Amúgy azért remélem másnál nincs ilyen probléma a játékkal (mármint az 5-tel), de van egy sejtésem, hogy ez ennyire azért nem ilyen egyszerű.
Utoljára szerkesztette: mester1987, 2018.05.08. 03:47:43 -
mester1987 #204 Hali,
már 2012-től a Far Cry 3-mal és később a 4-gyel is tapasztaltam ezt a hibát, de mint mindig kizárom, hogy a játékkal van baj.
Mikor nagy aktivitás van, hirtelen előkerülő jármű és esetleg túsz szituáció meg mondjuk pár állat, akkor másnál is lemegy az FPS 35-40 %-ot is?
Az egy dolog, hogy majdnem előttem dobja be az eseményeket, ezt már tudom. Ez nem is nagyon fog változni, max SSD-vel.
Szóval másnál is lemegy az FPS harmadértékre vagy ezt vegyem úgy, hogy a játékgyártónak az SSD már alap, függetlenül attól, hogy a gépigénybe beleírta vagy nem...vagy lehet kifogás a részükről, hogy védjék magukat (de ez most mindegy is főleg az én esetemben).
Vagy még azt tudom elképzelni, hogy még az ajánlott processzor sem elég...ezért ugrik le 40%-ot a fenti hármas ha összejön.
UI: Ja és a benchmarkban nincs ez az aktivitás vagy nevezzük megterhelésnek, szóval, aki elhiszi, hogy a benchmark teszttel majd konstant értékkel fog játszani azt elbizonytalanítom, mert nem fog (hacsak nem 120 FPS a legalacsonyabb érték a teljesítménytesztben...) -
Ironman2 #203 Nekem is mindent alacsonyra tett induláskor,mondom kizárt dolog,felnyomtam mindent maxra,és láss csodát,60 fps a benchmark szerint,meg se kottyanik a gépnek.
Egyébként nagyon túltolták az egészet.Tiszta Just Cause 2-3 lett belőle.A piros tartályokkal meg egyenesen utalnak is a másik játékra.A jármüvásárlás,és spawnoltatás is onnan van lopva egyenesen.Jó móka az npc-k felfogadása,csak egy idő után idegesitőek,akadályoznak az akcióban,főleg mikor rossz oldalon szálltam be a kocsiba,és az npc csaj kezdett el vezetni.Egy úttorlasz előtt fogta magát és leállt,majd kiszállt a marhája,nem hogy keresztültörte volna.
Igen fura látvány az úton fekvő hullák,és állattetemek,meg a hullákból zabáló állatok is.D De azt végképp nem értem miért nem lehetett változatos ellenfeleket kreálni.Már a tököm kivan hogy ezredszerre is ugyanazt az ürgét ölöm le.(hasonlít Jézusra.D).Na és az útkeresés,meg a mesterséges intelligencia,nagyon gyatra lett.Felborulnak az ellenfelek ha akadályba ütköznek,fekve mászik fel a tetőre,meg vannak még furaságok.A robbantás lett egyedül látványos,meg a fegyverek hangja,ebben is a Just Cause volt a legjobb ugye.Talán egy nagy javításban orvosolják ezeket a hibákat.Még az elején járok,börtön megszabaditva,kis falu megszabaditva,most megyek északra a harmadik helyszinre,igy a többiről nem tudok nyilatkozni. -
#202 Szerintem meg pont az előnyére válik a mozgalmasabb életkörülmény. Legalább jobban rá van utalva az ember, hogy megtervezze az útjait A-ból B-be, meg egyébként is, hogy mikor milyen segítséget és járműveket használjon. Sok, taktikázásra lehetőséget adó lehetőség van, ami mindenképp jó. Magyarán nem csak bolyongunk céltalanul 10 percekig, hanem váratlan események is közbe rondíthatnak, illetve váratlan feladatok is adódhatnak. -
#201 Nem igaz, hogy ebben a szar játékban nem lehet anélkül 10m-t haladni ,hogy ne kezdjenek el szarrá lőni. Annyira idegesítő, hogy a végtelen lélekszámú kultisták minden négyzetméteren ott állnak, a repülő járművek meg már csak a ráadás. A küldetések is annyira ötlettelenek ,hogy az valami eszméletlen és nem csak a mellékküldetések az öld meg az ilyen olyan gyilkos szarvast, medvét, meg nem tudom mit, vagy hozz vissza ilyen olyan lomokat, hanem a story küldetésnek csúfolt valamik is, azért szomorú ez, mert még a 4-ben is egész jó missziók voltak. -
#200 Valóban nem túl nagy a gépigénye, ellenben a látvány gyönyörű amit ad. Igaz ha szőrös szívűek akarnánk lenni, azért volna mibe belekötni grafikai részletesség terén 1-2 objektumnál, de ezeket leszámítva tényleg nagyon szép a természet/környezet kidolgozottsága. Én UHD-ben csutkamax-ra húzva kapok min.37fps-t.
Utoljára szerkesztette: Rita79, 2018.04.23. 10:12:42 -
mtibee #199 Sziasztok!
Csak azért írok, mert meglepett a játék: 1280x720-ban indult el úgy, hogy minden alacsony beállításon volt, de gyanús volt nekem, hogy nagyon magas a framerate, ezért kíváncsiságból felraktam először Full HD-ra, majd Ultra minőségre. Döbbenet, de akkor is legalább 30 FPS-em volt a legelborultabb akciójelenetek közben is, ami akár szomorú is lehetne, ha nem egy R7 370-es (2GB) videokártyám lenne, ami még 30.000 Ft-ot se nagyon ér.
A processzort sem nagyon zabálja, bár a kemény lövöldözések közepette nem volt időm nézni a terhelési adatokat, de 50% fölé nem nagyon ment az érték. A processzorom típusa: FX-8350, ez sem egy mai darab, az értéke épphogy meghaladja a 20.000 Ft-ot.
Szóval, akit esetleg a játék hivatalos gépigénye tántorított volna el, hogy megvegye azt, annak üzenem, hogy nyugodtan nekiállhat egy elavultnak tűnő géppel is, valószínűleg menni fog!
Ha jól emlékszem, RAM-ból 5 GB-ot eszik a Far Cry 5, szóval ha más nem fut a gépen, akkor 8 GB is elég neki, nekem 16 van, és egy röccenés sem volt soha akkor sem, ha helikopterrel, vagy repülővel mentem...
Maga a játék eddig nagyon tetszik, változatos, hangulatos, kiváló kikapcsolódás! -
#198 Sziasztok!
Lenne egy véleménykifejtésem, illetve két kérdésem: (Az 5 előtt újrajátszottam a 4-et.)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az most komoly hogy az 5-ben a főhős egyáltalán nem beszél?! A FC4-ben még Ajay is beszélt...
Nincsenek az olyan apróbb animációk mint az állat megnyúzása és növény leszedése??? EZ IS KOMOLY?! Ezek voltak a legjobbak... :DD
Nincs minimap.. Mondjuk, értem már hogy miért, azért opcionális lehetőségnek jó lett volna, de mégis fejlesztőknek van igaza sztem. (Azért vannak helyzetek amikor hiányolom azt.
Tök jó ez a Gun Hire dolog. Sokkal jobb mint a 4-ben. Kérdés: ha már nincs rá szükségem hogyan lehet őt elküldeni? (Ezt nem találtam meg a tutorial menüben.)
2. kérdés: Arcade-ben a pénzszerzés a főjátékhoz valóban igaz? Elég a főmenüből is indítani a Arcade-t, vagy oda kell menni az ilyen automatákhoz az igazi játékban és onnan indítani?
Köszi előre is a válaszokat.
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.04.17. 11:42:04 -
#197 igen az az anti cheat -
Zsoxx #196 Google mit mond? -
#195 Köszi skacok a tanácsot. Kipróbálom őket majd.
Bocs a tudatlanságomért, de a játék mappájában található easyanticheat az micsoda? Köze van ahhoz ha valaki csalni akar a játékban?
Utoljára szerkesztette: Howkeddlee, 2018.04.16. 17:39:17 -
Zsoxx #194 Nézd meg a Feladatkezelőben, melyik process CPU-igénye ugrik meg időnként. -
mtibee #193 Szia!
Csak tippelni tudok, hogy hogyan lehetne megoldani a problémát:
- minden alkalmazást zárj be a háttérben;
- töredezettségmentesítsd a partíciót, amin a játék van;
- válts teljesítménycentrikus energiagazdálkodásra a Vezérlőpultban;
- telepítsd SSD-re a játékot;
- próbálj ki egy-két régebbi videodrájvert;
- próbáld ki a Windows 10-et - előbb-utóbb úgyis kénytelen leszel azt használni;
- ha túl van hajtva a gép, állíts vissza mindent alap órajelre.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem, valamelyik javaslat megoldja a gondod!
Üdv.:
M. Tibor -
#192 Sziasztok! Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy miért laggol a játék? A gépemnek bírnia kellene. (win 7 64bit, GTX980/391.35 driver, i7 4770K 4,6ghz, 16gr ram) 60-70FPS megy majd hirtelen beakad néhány mp-enként és leesik 10-15FPS-re.
Köszönöm a segítséget! -
Árnyvadász #191 38 óra után meglett a befejezés. Bár magának a játéknak részemről még nincs vége. Folytattam, csinálom a kimaradt mellékeseket és az arcade-ot. Ez utóbbi egész korrekt kis lövölde, többféle szituációval és viszonylag jó térképekkel. Nyilván az alap játékhoz nem ér fel, de egy kis lövöldözéshez pont megteszi. Többjátékos része is hasonló. Season Pass is esélyes. Az nem volt betervezve, de ha ilyen jó volt az alapjáték, akkor nem nyúlhatok nagyon mellé.
Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2018.04.09. 09:33:13 -
FartingSquirrel #190 Jó, asszem már megvan... -
FartingSquirrel #189 Az eventek csak Season Pass-szal érhetők el? -
kutyakiki81 #188 Big spender trófeához pl 50.000-ért kell járművet venni :) -
Kotomicuki #187 Nyilván senki sem fogja stopperrel mérni az időt, de mint a legjövedelmezőbb elfoglaltság van bemutatva: 10 perc alatt keresel 30k-t, ha annyi kell épp vmihez...
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.04.07. 16:44:15 -
Borg #186 Kérdés, hogy mi a jó francra kell 200e dollár a játékban.
20 ezret se birok elkölteni, miután megvan a signature sniper, meg m60. Néha egy ezres elmegy ammora, aztán ennyi. -
Kotomicuki #185 A legjobb fegyver - ajánlás egy "profitól"!
Hogyan keress 200k dollárt óránként a játékban...
Igaz, hogy a horvát srác angolul nyomja, de azért érthető, látható a lényeg. -
levy668 #184 NA ez könnyen leküzdhető.
Ha repcsi zaklat/köröz lőjj rá, akkor elkezd téged támadni. Az a lényeg, hogy nem mozogj állj vele szembe, ha eltalál állj a 2 géppuska szórása közé, látni lehet hova kell mozdulnod. Ha kellemes távolságba ért támadás közben, sorozd meg a pilóta fülkét bármilyen fegyverrel, és kész.Ja és ugorj el a lezuhanó gép elől. Uszkve kb íjjal és csúzlival nem szedtem le még repcsit :)
Ja ha bombát dob futás 10 métert és vár be amíg megint támad. -
#183 Na kipróbálom, bár nem szeretem a géppuskákat. Kösz. -
#182 Érdemes felvenni a perket, hogy 2 fő fegyvered legyen, és akkor simán tudsz szerezni egy útlezárásnál RPG-t, vagy géppuskát. Az utóbbira szavazok ebben az esetben, mert RPG-vel az életben nem találod el. Amúgy meg elég sokfelé vannak elszórva géppuska fészkek. -
Piko888 #181 géppuska is leszedi -
#180 Hát rohadtul idegesítő, hogy mennék küldetést felvenni, de nem lehet mert jön a repülő emberünk akcióba lendül és amíg a retek ott köröz addig semmit nem lehet vele kezdeni. Természetesen célszerszámom még nincsen a repülők ellen, házba meg hiába megyek be nem segít nem megy el a hülye repülő. Ez nem tudom miért hiányzott ebbe a játékba. -
Piko888 #179 Live event valakinél működik? Nekem visszaszámol 2:00-ről és ha letelik újra visszaszámlálás. -
Zsoxx #178 Én imádtam, 3x toltam végig. -
#177 Most nem magára a játékra akartam utalni,hanem inkább arra hogy ezt megcsinálták igy,évekkel ezelőtt,és a mai fejlesztőkben már nincs meg az igény erre,ahogy a playereknek sincs. De most akkor hagyjuk az ágakat meg a tüzet , ott az AI: segitenek egymásnak,konkrétan le van animálva,többféleképpen: felveszi elviszi fedezékbe,vagy ott helyben próbálja gyógyítani. itt meg hozzáér mint pistike az óvodába fogócska közben és kész is .
Nem mondom azt hogy jó a játék ,azt sem hogy rossz. De ezek nélkül az apróságok nélkül mindenképp kevesebb ,mint ami lehetne,és nekünk playereknek kellene kiharcolni ezt valamiféleképpen,hogy ne csak x edik rész jöjjön kétévente,hanem hogy igényesebb játékokat kapjunk ,ahol a minimum az lenne amit már egyszer mutattak.
Téma részemről lezárva,kicsit gondolkodjatok rajta :D
-
Árnyvadász #176 Akkoriban ezek a dolgok jelentették azt ami miatt lehetett kísérletezni és technikai oldaláról is élvezni egy ilyen játékot. Már az első Far Cry is teret adott ennek, itt magasabb szintre emelték. Maga a játék menete egy idő után nagyon önismétlő volt és bele lehetett unni. Az első térképet megcsináltam, de a másodikhoz már nem fogtam neki, pont emiatt. Az viszont megmaradt bennem, mennyire is jó volt a fizika, a tűz terjedése, a szél szimulálása, ami hatott a fűre és a fákra is egyaránt. Hangulata is megvolt, de a helyszínek tekintetében csak ritkán volt olyan ami nagyon eltérő lett volna. Nekem inkább tűnt egy technológiai demónak, lásd mennyit fejlődött a Dunia engine, de mint játék elbukott.
FC5 lehet nem tartalmazza ezeket, de őszintén nem is hiányzik. Sőt, ha ezt a videót nem látom, fel sem tűnt volna. Illetve egy dolgot azért hiányoltam az FC5-ben. A fémlemezek, fából készült dolgokat, ha meglövöm, ott elvártam volna, hogy a golyó a mögötte lévő ellenfelet megölje. De itt sem a FC2 ugrott be, hanem a többi akciójáték, ahol ezt általában meg szokták csinálni normálisan.
Egyébként a videó tetszett, mert ez mutatja, már akkoriban is mennyi mindent meg tudtak oldani. Én emlékszem, hogy ezekből a dolgokkal kísérleteztem is, ahogy az első részben is a hordók legurításával, ami agyonnyomta az ellenfelet. Meg mikor lelőttem valakit belöktem a vízbe, majd néztem ahogy a vére kezd terjedni a víz felszínén. FC5-ben pedig azt figyeltem meg, a hullák egy rövid ideig fent maradnak a víz felszínén, majd egyszer csak lemerülnek a fenékre.