Öt éven belül jöhetnek az intelligens gumik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor lesz intelligens óvszer is ??? 😊 😊 😊
Találtam egy hasonló cikket. +1 Esetleg akit érdekel több infót olvashat.
https://bhpgumi.hu/blog/hamarosan-erkeznek-az-intelligens-gumik/
https://bhpgumi.hu/blog/hamarosan-erkeznek-az-intelligens-gumik/
" Az utóbbi az autópályákon automatikusan megnő, hogy maximális kanyarodási teljesítményt biztosítson"
Hat aki tanult fizikat az tudja, hogy ez nem igy van, a megnovelt nyomas csokkenti a gordulesi ellenallast igy a kanyarodasi teljesitmenyt is. Vagyis uzemanyag takarekosabb autopalyan, hiszen nem kell olyan dolgokra szamitani hogy eles kanyar, hirtelen iranyvaltoztatas, de NEM biztonsagosabb a megemelt nyomas mivel nem nonek tole a tapado feluleteket, egy kivetelt latok ezalol, ha a kocsi eleg leszorito erot general, akkor nagyobb sebessegen, nagyobb nyomas szuksegeltetik az idealis tapadofelulet eleresehez, de a leszorito ero fuggvenyeben ennek szinte elhanyagolhato a hatasa.
Ki lehet probalni, jobban felfujt abronccsal mennyivel korabban csuszik meg az auto ugyan azon korulmenyek kozott. Es akkor nem beszeltunk az utfelulet eppeni allapotarol, ami ugye ha nedves a megemelt nyomassal karoltve, egy oldalszel lokes hatasara, sokkalta konnyebben elveszti a jarmu a tapadasat.
Hat aki tanult fizikat az tudja, hogy ez nem igy van, a megnovelt nyomas csokkenti a gordulesi ellenallast igy a kanyarodasi teljesitmenyt is. Vagyis uzemanyag takarekosabb autopalyan, hiszen nem kell olyan dolgokra szamitani hogy eles kanyar, hirtelen iranyvaltoztatas, de NEM biztonsagosabb a megemelt nyomas mivel nem nonek tole a tapado feluleteket, egy kivetelt latok ezalol, ha a kocsi eleg leszorito erot general, akkor nagyobb sebessegen, nagyobb nyomas szuksegeltetik az idealis tapadofelulet eleresehez, de a leszorito ero fuggvenyeben ennek szinte elhanyagolhato a hatasa.
Ki lehet probalni, jobban felfujt abronccsal mennyivel korabban csuszik meg az auto ugyan azon korulmenyek kozott. Es akkor nem beszeltunk az utfelulet eppeni allapotarol, ami ugye ha nedves a megemelt nyomassal karoltve, egy oldalszel lokes hatasara, sokkalta konnyebben elveszti a jarmu a tapadasat.
A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép :)
Az intelligens gumi nem igazán érdekel, az intelligens guminő annál inkább!
XD
XD
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A modernebb autók már kompenzálják a vezetéstechnikai hibákat.
Tudom, hogy nem macho dolog, de én örülök, ha az autó korrigál.
De ehhez az is kell, hogy a gumik jó vagy nagyon jó minőségűek legyenek.
(Nincs olyan elektronika, amelyik a fizikai törvények határát át tudná lépni.)
Tudom, hogy nem macho dolog, de én örülök, ha az autó korrigál.
De ehhez az is kell, hogy a gumik jó vagy nagyon jó minőségűek legyenek.
(Nincs olyan elektronika, amelyik a fizikai törvények határát át tudná lépni.)
Vezetéstechnikai hibák miatt ugyan, de megcsúsznak autópályán, sőt meg is halnak emberek. Nem tudom mennyivel lehet így javítani a tapadási együtthatót, de ha egy baleset elkerüléséhez ez már elegendő, akkor nem olyan rossz ötlet ez.
Mikor hirtelen kellett egy teljes szett és csak új minőségit találtam én is szívtam a fogam de végül nem bántam meg. Előtte a 90%-os használt szarok max 1 évig bírták, pedig keveset autózom. Ezentúl csak új, márkásat veszek
Talán nem a magyar nyomorból kéne leképeznd a világot!
álmodik a nyomor. a piac jórésze a olcsó kínait veszi és már akkor szívja a fogát, ha egy márkás gumi árát meglátja. nem mellékesen ez tök felesleges, lévén nem versenyautókról van szó...
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
A kopasmero belyegek integralasa jo otlet, viszont a kompresszort a gumiba tenni eleg nagy suletlenseg, mivel igy az auto kevesbe rugozott tomeget novelik. Egyszerubb lenne a guminyomas erzekelo es korrigalo fedelzeti rendszerhez kotni. Valoszinuleg itt a forgo kerek es a kerekagy kozti nyomasszigetelest akartak azzal megsporolni, hogy mindent a kerekbe tesznek es magneses csatlassal viszik at az aramot es a kommunikacios jelet a jarmurol, igy nincs se csuszo kontakt, se tomites az allo es a mozgo reszek kozott. Cserebe viszont jo draga es meg egy kerekagyba integralt rendszer is problemas, de itt raadasul a felnibe kerul az egesz es meg a kerekagyat is at kell alakitani ahhoz, hogy kapjan tapot es tudjon kommunikalni. Nem biztos, hogy ez megeri. (a sima kopaserzekelot ha rfid-sre csinaljak, akkor egy a kerekdobra epitett szenzor is le tudja olvasni, az auto szethack-elese nelkul)