Még 10 ezer éve van az emberiségnek, a tudósok szerint

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pedig jövő nincs, mert ha lenne arról az időutazók beszámolnának. Egyszerű, nem?
Bármit lehet mondani a jövőről, semmilyen tudományos értéke nincs. Számonkérés, hogy tévedtünk volna, megint nincs. Az a szilárd meggyőződésem, hogy a jövőről bármit állítani az tudománytalan, sarlatánság. Azt esetleg állíthatjuk, hogy lehetne így, vagy lehetne úgy, mást nem. Amennyire tudom, ilyenkor valószínűséget állítani, az megint sarlatánság, mert az statisztikai jellemző, márpedig a jövő az nem sokaság. Az egyszer, a jövőben bekövetkező dolgokra a valószínűség matematikailag nem értelmezett!
Nekem az a bajom, hogy a mai technológiának köszönhetően még az időjárást sem tudják 1 nappal előre jelezni... De az biztosan nagy gondot okoz majd, ha elolvad a sarkköri jég és abból sok minden adódhat. Éppen mai hír, hogy a felmelegedés miatt nagyobb volt a vízszintek emelkedése, mint azt előre jósolták.
Dante73
Annyira bírom ezeket az áltudományos ökörségeket.
Nincsen velük más bajom, mint hogy az emberiséget statikusnak látják, fejlődésre (technikailag) alkalmatlannak. Már a 2118-as technikai fejlettségünket sem látjuk előre, hát még ezer éveket... Az emberiség vagy sokkal hamarabb, mint 10000 év fog eltűnni a bolygóról, (Akár egy katasztrófa, akár egy félresikerült tudományos kísérlet, terrorizmus atommal, vagy biológiai fegyverrel fűszerezve, vagy a túlnépesedés miatt egyszerűen éhen halunk, és 1000 más módon is kipusztulhatunk) Vagy néhány száz éven belül megoldjuk ezeket a problémákat, meghódítjuk a naprendszert, esetleg a szomszédosakat is... (Más utat én nem látok, bár biztos van) és mint "csillagközi" civilizáció, nagyon sokáig fent maradunk. Ez a 10000 év csak egy blöff. Abból is a hülyébb fajta, minden logika nélkül, nyilvánvaló (szükségszerű?) dolgok, események figyelembevétele nélkül.

http://www.freetvmaci.info/

← ElőzőOldal 3 / 3