253
-
#13 Rossz hírem van.
A kereszténység lényegéhez tartozik a vallás erőszakos terjesztése. Kiirtottuk az indiánokat Amerikában, voltak keresztes háborúk... stb. Most az, hogy az afgán háború alatt Reagan azt hitte, ha pénzeli azt a néhány szélsőséges imámot, majd jól neki mennek a ruszkiknak, szerintem nem egy vallás fejlődésének része. ISIS, és a többi, a muszlimok döntő többsége számára ELFOGADHATATLAN. Reagan meg, aki Trump szellemi elődje, ránk szabadította a terrorizmust, a gondolatmeneted követve.
Hát, köszönjük szépen, neked is! -
Cefet #12 Sajnos nem azokat... Te nem érted, nem ismered, vagy megpróbálod félre magyarázni az iszlámot. Maga a vallás erőszakos. Pont. Ilyen az egész arab világ! Még önmagukkal sem tudnak békében élni. Hatványozottan igaz ez, ha más vallásúakkal, kultúrájúakkal kerülnek kapcsolatba. Nekik ez szent feladatuk, vallásuk tanítása, sőt utasítása, hogy minden hitetlent megtérítsenek, vagy megöljenek! Ha ezt nem tudod felfogni, akkor Rád is igaz a muszlim mondás: Akit Allah el akar veszejteni, annak először az eszét veszi el!
Ha most ide leírnám, hogy Bécsben kik voltak akik loptak, akkor lehet kitiltanának az oldalról rasszizmus miatt... -
fonak #11 Rossz hírem van, a muszlim vallás lényegéhez tartozik a hit erőszakos terjesztése. Amit közkeletűen "szélsőséges iszlámnak", fundamentalizmusnak szoktak nevezni, az valójában maga AZ iszlám. Az, hogy bizonyos helyeken, korokban puhábbak (voltak) a muszlimok, az más kérdés. Szigorúan vallási alapon ők nem jó muszlimok. Az iszlám nem toleráns, nem a béke vallása, ezek mind propagandahazugságok. Szerencsére az egyes muszlimok nem mind veszik komolyan annyira a saját vallásukat, de akik igen, azok bizony az ISIS és a hasonlók. -
kékherceg #10 A kedvencem, amikor még valaki életében két szót nem beszélt egy muszlimmal, egy mecsetben se volt soha életében, nem tudja, hogy azok a liberális dogmák, ami ellen küzd nem is léteznek, de mindent tud mindenről, mint Nexus6, meg Trump a bohóc (aki a zsenitől olyan messze van mint Makó Jeruzsálemtől). -
#9 Nem a közrend ellen szító imámokat szokták drónnal kilövöldözni az amcsik? Ne együnk már meg mindent. A legtöbb imám, NEM szélsőséges, nem akarja erőszakosan terjeszteni a vallást, és EZÉRT károsak az ilyen migráncsozó sorosozó, a veszélyt eltúlzó megosztások, bejegyzések. Ugyanis egy kisebbség alapján akarjuk megítélni az egész arab világot. Igen. Másik kultúra. Sok, számunkra "idegen" szokással, értékrenddel. Ezért kell nyilvánvalóvá tenni, hogy itt, európai értékrendet kell követni, és nem azt a néhány szélsöségest mutogatni, és hozzátenni, hogy mind ilyenek, mert ez egyszerűen hazugság.
Mikor 89-ben ki volt írva minden boltra a 'Maria-Hilfer strassén" hogy "Ne lopj Magyar!" Én rohadt szomorú voltam, és felháborodtam. Én sosem loptam, és kikértem magamnak már akkor is, az általánosítást. És akkor is kikérem magamnak, ha az általánosítás nem engem érint! -
#8 Van amikor a tályognak ki kell fakadnia ahhoz, hogy a seb kitisztuljon.
Nem tartom zseninek Trumpot, de rávilágít arra, hogy az a liberális módszer, amikor egymás mellé kényszerítünk több ellentétes identitású/kultúrájú csoportot, majd az erősebbre ráparancsolunk, hogy a pof@d befogod, legyél toleráns te náci g@ci! - az hosszútávon nem megoldja a konfliktust, hanem elmélyíti.
Lehetne ezt kultúráltabban is közvetíteni, csak épp azt az üzenetet senki nem hallaná meg. A következő hasonló elveket valló elnök majd valszeg csendesebb lesz azért.
Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.12.01. 11:26:37 -
fonak #7 Na, a pakit megválasztják London polgármesterének, aztán már meg is akarja szabni, hogy ki kívánatos Angliában és ki nem. Nice. -
Cat #6 "A vezetőknek nem a feszültségek píszís eltussolása"
Ezt én sem írtam.
"hanem a konfliktusok megoldása"
Trump hozzászólása bármit is megold szerinted? Vagy csak szimplán élezi a feszültséget és így akar populizmussal politikai előnyt kovácsolni? -
#5 És amikor a brit mecsetekben szítanak az imámok a közrend, a kultúra ellen, bevezetik a no-go-zónákat azt tolerálni kéne? Nem biztos, hogy valóban muszlimok vannak a videókon, vagy hogy a keresztények annyival jobbak lennének. A vallásokat az egyházakon keresztül bizonyos pilitikai vezetők a saját hatalmuk bővítésére használják (persze tegyük hozzá azt is, hogy minden muszlimnak kötelessége az iszlám terjesztése). A vezetőknek nem a feszültségek píszís eltussolása az elsődleges feladata, felelőssége, hanem a konfliktusok megoldása. Hazugság az, hogy erre csak a tolerancia a helyes válasz. Toleráljuk, hogy a muszlimok alapvetően nem toleránsak, nekik ez nem csak egy hit, vallás, hanem életmód, vagy is eleve kizárják magukat más kultúrák átvételétől, a beilleszkedésből (és erre a vezetőik még rá is játszanak), vagy hogy van ez? -
Cat #4 Meg aztán létezik olyan, hogy társadalmi felelősség: egy felelős vezetőnek nem szítania kell a feszültséget az emberek között, hanem elősegítenie azok együttélését, elsimítania a nézeteltéréseket. Kinevezni valakit/valakiket bűnbaknak nagyon könnyű, de aztán ha azt a népcsoportot támadás éri, akkor egyéni tragédiák mellett (a támadóra nézve is az!) borzasztó nagy problémákat gyárt nemzeti szinten is. Ez tökéletesen látszott Magyarországon is például a cigánygyilkosságok tekintetében, és meglesz a böjtje a mostani sorosozós/migránsozós kormánykampánynak is. (Már most egészen ijesztő hírek jönnek vidékről, ahol buta emberek halottak napjára hazalátogatókat vagy egy vizilabdacsapatot néznek bevándorlóknak.) -
Agyturbinikusz #3 Senki nem mondta, hogy nem lehet, meg kell osztani, de nem a prekoncepciot! Te ott voltal es megkerdezted, hogy Muszlim-e? Es azert veri a gyereket mert nem Muszlim?
Ez a marhasag nem a megosztas, hany "kerszteny" hulyegyerek veri az iskolatarsait/hajlektalanokat? Ott miert nem emelik ki hogy kereszt(l)eny?
Leesett?
Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2017.12.01. 07:37:31 -
Kissssss0 #2 trump troll the king! -
Dobronski #1 Szóval mostmár videot megosztani bűnözőkről rasszista. Hová halad a világ (nyugat eu)?