253
  • Sir Cryalot

-ennek a sorozatnak minden egyes része "erről" szól .
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.12.01. 20:36:35
  • Oliwaw
    Itt 5 "szórakozó" hely van, találd ki kik vann többségben ezen helyeken. ?
    Van egy cég a közelben (ide is megy busz) LIAR, lasszóval keresik az embereket minden megkülönböztetés nélkül 8 általánossal (nettó havi 160 ezer), mint említettem a vállalati buszon egy sincs rajta.
    Épp ma hallottam a boltban a saját szájából, hogy kirúgták a Procter & Gamble-től (aztán a tesóval való beszélgetésből kiderült, az alkoholszonda volt a vétkes).
    Utoljára szerkesztette: Oliwaw, 2017.12.01. 20:32:30
  • end3
    Belevesztek a "történelmi" részletekbe. A tervek amelyek "nincsenek" is, a pénzről szólnak. Az embereknek, a politikai hatalom birtokosainak a döntései még inkább erről. Messze nem szolidaritásról, meg humanizmusról.

A pénzügyi lehetőségek figyelembevételével meghozott döntések soha nem törődtek azzal, hogy adott területen, rövidebb vagy hosszabb időre százmilliók élete válik pokollá. A pénz és megtöbbszörözésének vágya a történelem valódi hajtómotorja. A többi, demokráciáról, "liberóról", emberi szabadságjogokról, humanizmusról csak üres fecsegés. Tehát nyugodtan elhihetitek, van terv. A háborúkat sem tervek nélkül indították, indítják. Egyetlen afrikai néger sem jön tervek nélkül Európába.

(A segítőik is csak a "piacot" látják, - dörzsölik a tenyerüket és folytatják a következő pár millió kiszolgáltatott európai export-útjának megtervezését.)

Orbán Viktor és vele Magyarország jelenleg sokak hatalmának és pénzének útjában áll, támadásokat csak ide érdemes visszavezetni. (Mint a Magyarok elleni összefogásoknak a történelme során korábban is bármikor.)

De ez semmit nem von le abból az értékből, hogy megpróbálja megvédeni ezt a tízmilliós ország népét ettől a gyarló, emberi pénzsóvárság irányította őrülettől. Neki a védelem az egyetlen logikus lehetőség. A túlélés nélkülözhetetlen tartozéka. (Jelenleg szerencsésen összecseng az itt élő széles magyar rétegek érdekeivel, még akkor is, ha sokan ostobán, "ősellenségként" protestálnak ellene.)

Látni kéne mindenkinek, hogy egy 80-100 milliós nép életét is polgárháborúba taszíthatja néhány következő évtized alatt az pár millió muszlim vallási fanatikus aki már eddig oda érkezett, vagy még csak ezután fog, vagy ott fog megszületni, hát még egy 10 milliós országot. A keveredés, feloldódás, - ha lesz egyáltalán, - várhatóan jó pár száz év kérdése.

Amelyik nemzet a "multikultitól" megkíméli magát egy ideig óráig, az időt és ezzel a polgárainak életet nyerhet. (Nyilvánvaló, a világon ekkora muszlim létszámbeli fölény meghatározza az emberiség globális jövőjét, és köztük egy 10 milliós nemzetét meg pláne.)

Bár nekünk magyaroknak még pénzügyi lehetőségek sem kellenek ahhoz, hogy egymás és nemzetünk kárára legyünk. Népvándorlás sem. Elegendő a honfoglalás óta ápolt, továbbfejlesztett, nagyon "okos", nemzeti vagy nemzetellenes hülyeségünk. Az összefogásra való képtelenségünk. És ez minden fórumos vívásból, másként "gondolkodásból" visszaköszön.
  • Sir Cryalot
    :DDDD
    demagógiának harmatos, valóságnak extrém
  • gforce9
    "kimegy Kanadába, Brüsszelbe, akkor dolgozik a 95%-a,"

Erről linkelj már egy hitelt érdemlő forrást, ha nem nagy fáradtság.
  • Dante73
    https://www.antikvarium.hu/konyv/morgan-robertson-a-titan-vegzete-239108
    Bocsánat rosszul emlékeztem az íróra.
  • Dante73
    És azt mivel magyarázod, hogy vagy 10 évvel a titanic előtt megjelent egy könyv, (valamilyen Ödön írta, de ha meggebedek se jut eszembe a vezetékneve) aminek Titán volt a címe. Egy hajóról szólt, kora legnagyobbjáról.minden luxussal felszerelve. Elsüllyeszthetetlen volt, mert a hajótest, ajtókkal elválasztott szelvényekből állt. Na most a könyv szerint, ez a hajó jéghegynek ütközött, és elsüllyedt, mert valaki nyitva hagyta az ajtókat...
    És mondom, ez a könyv kb 10 évvel a titanic előtt jelent meg. (nem a film, a hajó előtt)
    Ezt mivel is magyarázod? Mert tuti erre is van összeesküvés elméleted... de ha még nincs, majd kitalálsz egyet....
  • Dante73
    Ne haragudj, de belefáradtam, van jobb dolgom is. De, azért pár gondolat.
    #42. Be tudtak illeszkedni? Bemehet egy cigány egy random szórakozóhelyre? Felveszik dolgozni? Érdekes. Ha kimegy Kanadába, Brüsszelbe, akkor dolgozik a 95%-a, és 5%-al vannak problémák. Itthon meg csak a cigányozást hallom. Akkor most kinek is van igaza?
    #43 citálhatsz ide, amit akarsz. Egyszerűen, olyan agymenés, hogy a hajam áll égnek. Egy ürge alapít egy ballib szövetséget, hogy egy olyan dolog bekövetkeztét várja ki, amit ti a jobboldalon hoztatok létre? Mi van? Mi ballibek pénzeltük az ISIS elődjét, pénzeltük a szélsőséges imámokat a vagy jobb oldali amcsi elnökök? Az amúgy lassan konszolidálódó arab világban? (ne felejtsük a képet, ami a kedvencetek. Az arab világ a hetvenes években, és most, európa most, és 2050-ben... Mindez a nök aktuális ábrázolásával. De nem, a ballibek erre játszanak... Sorossal az élen...

Ki is bagatellizálja el a dolgot? Az a politikus, aki foglalkozik a válsággal, keresi a megoldást, vagy az, aki nemzeti konzultációt tart róla, a saját politikai hasznára? Mondanám, hogy elmentek ti a ... de nem teszem. Ez a butaságnak, összeesküvés elméletnek az a szintje, ahová nem tudlak, nem is akarlak követni.

#44 nem kommentálnám, csak annyival, hogy talán a stílus maga az ember?

#45 Más elfogadni a tényt, hogy a kommunizmus eszméje logikusabb, jobb, mint a demokráciáé, (És még demokratikusabb is) és más Marxistának lenni... De én egy ballib zsidó cigány arab marxista sorosbérenc vagyok, mit értek én hozzá?

(apám, megint tanultam valamit. Az elit vagy száz éve vár a migráncsokra, hogy jól megdöncsék magukat, mert akkor hosszútávon ők abból spanyol királyok lesznek, a nem létező országokban... Halkan megjegyzem, hogy az a miért? kérdésre nem válasz, hogy mert 100 éve egy faszi ezt megmondta, és mink meg nem ércsük az eliteket, mert ez nem magyarázat, ez magyarázkodás...)
  • ZenMillitia
    Rettentoen buta vagy a marxizmusoddal egyutt.
  • ZenMillitia
    csak megosztotta a valosagot. csalo libbantaknak faj az igazsag, szerencsetlen idiotak.
  • NEXUS6
    Hát nekem azért 20 évet eltöltve a szocializmusban igen csak dogmatikusnak tűnt az egész. És szerintem ezt igazából senki nem is vitatja. De ha gondolod megbeszélhetjük ezt is. Hidd el, a szocializmus annyira dogmatikus volt, hogy ezt nyilvánosan felvetni is szinte lehetetlen lett volna anélkül, hogy a hatósággal összetűzésbe ne kerülj. Mert pont ez a dogmatizmus, amikor meg sem kérdőjelezheted a dolgokat.

Francia forradalom? Nem igazán értem a kérdést. De tegyük fel a kérdést úgy, hogy hol is vannak most ugye a francia forradalom idején elüldözött Bourbonok? Hát mondjuk vagy 200 éve vezetik Spanyolországot. A jelenlegi spanyol király VI. Fülöp is a Bourbon házhoz tartozik ugye. Szerinted?
    Aztán ugye elég sok kapcsolatuk volt a Habsburgokkal (pl. Marie Antoinette), Habsburg Ottó 1936 óta tagja a Páneurópai Uniónak, 1957-től volt elnöke. Szal lassan közeledünk ugye.

A logika kérdése. Az amit boncolgattam az a dogmatizmus "logikája". Amikor egy megkérdőjelezhetetlen rendszerben vagy, akkor az a logikus ha bármi áron követed a dogmát, legyen ez bármilyen logikátlan is, ha életben akarsz maradni. Lásd még iszlám sharia, ahol a kilépőkre esetenként halál vár. Nekem úgy tűnik, hogy Coudenhove-Kalergi tanai is dogmává váltak bizonyos körökben, bár nem feltétlenül jár halál az elhagyásukért természetesen.

OK. Occam borotvája:
    Van egy ember, ez a nemesi származású Coudenhove-Kalergi, alapít egy mozgalmat az egységes Európa létrehozására. Aminek vezetését az arisztokráciára bízná. Ez az egységes Európa sokkal inkább birodalmi, mint föderatív jellegű az ő értelmezésében (értsd nemzetek/kultúrák negligálva). Ez az ember további arisztokrata származású és/vagy nagy befolyású politikusokat környékez meg, sok követőre talál ezekben a körökben. A háború után a követői elkezdik az ő elképzelései irányába vinni az európai országokat. 1993. november 1-gyel aztán végre létre is jön az Európai Unió, amely véletlenül pont a Calergi által javasolt Öröm ódát választja himnuszává, és a Páneurópai Mozgalom kékmezős 12 csillagos zászlajához hasonlót zászlajává.
    Aztán ott van az európai egységért tett erőfeszítések elismerésére alapított Nagy Károly díj is, csak mint érdekesség, amelynek a következő díjazottjai vannak

1950 Austria Richard von Coudenhove-Kalergi
    ...
    1956 United Kingdom Sir Winston S. Churchill
    ...
    1958 France Robert Schuman
    ...
    1969 European Union European Commission
    ...
    1982 Spain Juan Carlos of Spain (Bourbon)
    ...
    1990 Hungary Gyula Horn
    ...
    1999 United Kingdom Tony Blair
    2000 United States Bill Clinton
    ...
    2002 European Union The Euro
    ...
    2004 Vatican City / Poland Pope St. John Paul II (extraordinary prize)
    ...
    2006 Luxembourg Jean-Claude Juncker
    ...
    2008 Germany Angela Merkel
    2009 Italy Andrea Riccardi
    2010 Poland Donald Tusk
    ...
    2014 Belgium Herman Van Rompuy
    2015 Germany Martin Schulz[1]
    2016 Vatican City / Argentina Pope Francis
    ...

És ugye ez a Richard von Coudenhove-Kalergi a következőket írja még 1925-ben:
    "The man of the future will be of mixed race. Today's races and classes will gradually disappear owing to the vanishing of space, time, and prejudice. The Eurasian-Negroid race of the future, similar in its appearance to the Ancient Egyptians, will replace the diversity of peoples with a diversity of individuals."

És 2015-től egyszer csak súlyosbodik a "menekült-válság" és valahogy pont azok nem veszik komolyan, bagatelizálják, akik Kalergi nagy híveinek tűnnek, és amúgy Nagy Károly díjat is kaptak.

De ez biztos véletlen, vagy az egész mögött más tök eccerű logika húzódik, amit remélem mindjárt meg is osztasz velem!
    ???
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.12.01. 19:21:48
  • Oliwaw
    Egy faluban élek kb 4 ezer lakos. a nemzetiségiek létszáma valaha volt kb. 5 % , mára ez a szám már a lakosság kb 25 %-a.
    7 db különféle vállalati busz megy reggel a cégekhez vinni a dolgozókat, egy sincs rajta, ellenben a betörések száma egyre nő.
    A magyar kultúrában élnek évszázadok óta.
    Miből gondolják a tisztelt bevándorlást támogatók, hogy ez a bevándoroltakkal majd másképp lesz ? (akiknek ráadásul még a vallásuk is olyan amilyen)
  • Dante73
    A marxizmussal nem a dogmává válás, hanem a megvalósítás volt a baj. Ma is az lenne a legjobb rendszer, ha meg lehetne valósítani. De az emberi butaság, hatalomvágy miatt ez lehetetlen. nem azért, mert dogmatikussá vált...

Francia forradalom... és most hol van azoknak a dinasztiáknak a pénze, vagy hol vannak a leszármazottaik? Már sehol sem. Tehát a példád nem igaz. Ha valamit tanulni lehetett belőle az az, hogy NEM AZ A HATALOM megőrzésének kulcsa.

Értem. Az a logika, hogy ne veszítsék el hosszú távon a hatalmukat, hogy elvesztik rövidtávon, mert az a logika, hogy nincsen benne logika. Ugye Te is tudod, hogy akinek az intelligenciahányadosa 100 körül, vagy afelett van, az ezt átlátja, és nem esik ebbe a csapdába? Próbálod a magyarázhatatlan, érthetetlen dolgot megindokolni.

Occam borotváját gondolom ismered.
    Melyik a valószínűbb? A Te általad leírt logikátlan logika, vagy az, hogy nincsen semmilyen terv, csak próbálnak egy kialakult helyzetet megoldani? (Több-kevesebb sikerrel.) És akkor, ha elfogadjuk, hogy nincsen ilyen terv, mert mint bebizonyítottuk eleve marhaság, akkor a Magyar álláspont az ügyben segít a megoldásban, vagy csak tetézi a problémát, hogy a láthatatlan, nem létező kutya farkát kergetjük milliárdokért, értelmetlen összeesküvés elméletekre hivatkozva... (Ahelyett, hogy vállalnánk a kötelességünk, és mellette a megoldáson törnénk a fejünk. Mert ha annyi pénzt, energiát fektetnénk a probléma megoldásába, mint a nemzeti konzultációba, még az is lehet, feltalálnánk a spanyolviaszt...)
  • NEXUS6
    Amikor egy gondolati rendszer elveszti a kapcsolatát a valósággal akkor illogikus lesz, bármennyire is tudományos oldalról indították. Lásd még Marxizmus. Dogmává válik és nem az lesz a fokmérő, hogy mennyire adekvát válaszokat adnak a követői a kihívásokra, hanem ellenkezőleg a köré kialakuló rendszer addig tartja az egyént a hatalomban, amíg a dogmát követi, még akkor is ha ez a rendszer összeomlását is hozza egy idő után.

A francia forradalom során a nemzeti alapon szerveződő új hatalom elkezdte kivégezni a nemzetközi elit tagjait, akik nem tudtak megfelelő válaszokat adni az új kihívásokra. Ez a sokk arra késztette az egész Európát uraló dinasztiákat, hogy összefogjanak Franciaország ellen, ahogy aztán összefogtak a megszülető Szovjet-Oroszország ellen is. A nemzeti jelleg ugyanis nem elsősorban azért veszélyes mert azonnal háborúskodásba kezd, épp fordítva, hanem mert adott ország vezetéséből eltávolítja a nemzetközi elitet, ezzel ráadásul példát is ad más országoknak, és pont ezért indítanak az ilyen országok ellen nemzetközi koalíciós háborút. Ez a történelmi logika.

Coudenhove-Kalergi elképzelésének lényege, logikája, hogy egy módszert kínál arra vonatkozóan, hogy a nemzetközi elit megtartsa hatalmát a megerősödő nemzetállamok viszonyai között is, azáltal, hogy eltörli őket. A logikai hiba valóban az, hogy nem célszerű, és hosszútávon lehetetlen is a modern viszonyok között, hogy ez az elit kormányozzon. Ettől függetlenül mindent megtesznek majd, hogy ezt megvalósítsák,mert egyszerűen nincs más számukra.

Egy szinten épp az a bizonyítéka ennek a dolognak, hogy nincs benne logika, nem adekvát, mint ahogy a Marxista dogmatizmus sem volt az.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.12.01. 16:28:47
  • Dante73
    Mert nincsen ilyen szándék. Ugyanis ha lenne, akkor a kitalálói nem nyernének rajta semmit, mi több, maguk alatt vágnák a fát. Már pedig, minden terv mögött egy szándék húzódik. Ha ez a szándék nincsen, mert nem lehet, akkor a terv is egy összeesküvés elmélet, és a gyíkemberek létezésének a valószínűségével vetekszik.
  • ManoNegra
    Ha már, akkor inkább Cortes mint Kolumbusz, őt pedig a korszerűbb fegyvere tette felsőbbrendűvé. Az ausztrál őslakosok sem direkte a keresztény vallásnak estek áldozatul.

De még ha mindezt el is fogadom igaznak amit írsz, akkor sem értem, miért kellene hagynunk, hogy valaki minket is irtandó barbárnak nézzen, miért ne védekeznénk az ilyen szándék ellen minden eszközzel.
  • fonak
    Hidd el, hogy a muszlim még annyira sem fejlődött, mint mi itt a topikban, akik ellentmondunk neked. Értem én, hogy logikusan gondolkodó arcnak tartod magad, aki szerint megvalósítható egy Star Trek-szerű sci-fi jövő, csak ehhez a muszlimoknak is lesz ám egy-két szavuk, ők nem így képzelik el a jövőt. Az iszlám is univerzalista persze, mint a modern balliberális-globalista értékrend, de más tekintetben nem éppen kompatibilisek.
  • Dante73
    Á, dehogyis. Kolumbusz nem irtotta a barbárokat a kereszténység nevében, mert a hite felsőbbrendűvé tette, nem irtottuk ki majdnem teljesen az ausztrál őslakosokat, a felsőbbrendűség nevében, áááá... Ez csak mese. Félreértés elkerülése érdekében, nekem emiatt nincsen bűntudatom. Az a világ erről szólt, és egy embert csak a saját kultúrája, kora alapján lehet megítélni. Az egy ilyen kor volt, ez volt a természetes. Csak bízok benne, hogy azóta eltelt ötszáz év, és egy kicsit fejlődött az emberiség. No, nem hiszek csak bízok benne, a ti soraitokat olvasva.
  • Dante73
    Nem is kell tudnom róla. Nem is érdekel. Én egyszerűen csak logikusan gondolkodom.
    Az elitre az a jellemző, hogy nem elefántcsont toronyban él, a felhők felett, hanem gyakorlatilag köztünk. Na most, ha ránk eresztenek egy csomó barbárt, azzal magukra is eresztik. Őket sem fogják kímélni, sőt...
    Tehát, hivatkozhatsz akire csak akarsz, riogathatsz azzal, hogy majd barbárok vesznek körbe, hogy elvesztem az indentitásom, mert a titokzatos elit ezt akarja. A baj a gondolatmeneteddel az, hogy logika nincsen benne. Mert ha én elvesztem az identitásom, akkor Ő is, ha engem barbárok vesznek körbe, akkor őt is. Ha szegénnyé tesz, hosszú távon Ő sem lehet gazdag, mert a gazdagságát én termelem meg az adómmal, fogyasztásommal...
  • ManoNegra
    Nem "irtottuk" ki az indiánokat. Legalábbis nem a keresztény hit terjesztése nevében. Mexikó, Peru, Bolívia ect, egyáltalán enm úgy néz ki, mint ahol nincsenek őslakók. A kultúrájuk ki lett irtva, az igaz, de a kettő nem ugyanaz. Akikre te gondolsz, azok az Észak-amerikai indiánok, de őket a telepesek irtották, de nem a kereszténység miatt.
  • NEXUS6
    Olvastál már valamit Coudenhove-Kalergi műveiről? Ezexerint nem. Értem a személyeskedő kötekedésed, mert nyilvánvalóan hiányosságaid vannak ezen a téren.

Akkor elmondanám, hogy a Páneurópai Unió alapítója azt képzelte el, hogy az afrikai, ázsiai import emberkék szó szerint szétb@sszák az európai nemzetek lakosságát és kialakul majd egy kevert genetikájú és identitású egységes lakosság. Tekintve, hogy ő osztrák főnemes volt kevert származással, anyja egy japán főnemes leánya volt, és az I. VH után a nemzetiségek, a széthúzó nemzetállamok gyak megfosztották szegényt a birodalmától szerintem érthető részéről a világ ilyetén való szemlélete, gyakorlatilag a nemzetellenessége.

Coudenhove-Kalergi nyilvánvalóan az elithez tartozott, az EU-t végül nem az emberek tömegeinek követelésére hozták létre (bár elvileg szavazhattál róla), hanem mert Amerika a háború után rábólintott Kalergi tervére, aki ott kilincselt Churhillnél és Trumannál. Az EU vezetését tehát nyilvánvalóan jellemzi egyfajta elitizmus, nem nevezhető az egyes nemzetállamok fölé épülő boltozatnak, sokkal inkább ennek az elitnek a játékszerének. Az ő érdekeik mások, nem mindíg sejthetők, de megvalósításukban max a demokrácia látszatát keltik, de valójában nem azok. Coudenhove-Kalergi, Habsburg Ottó, stb mit kereshetett egy demokratikus európai vezetésben? Mert az EU az évszázadok óta létező elit továbbélésének is így az eszköze.

Neked persze ezt nem kell tudnod - ez a jelszavuk.
    Mint ahogy nyilvánvalóan a fentiekről eddig lila gőzöd sem volt.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.12.01. 15:08:27
  • NEXUS6
    Nem fogod fel azt az alapvető tényt, hogy az embert az identitása teszi indivídummá. Az által válik valakivé, hogy egy közösség része. Nincs emberi nyelv, van magyar, angol, meg rahedli egyéb nyelv. Mindegyikhez kapcsolódik egy közösség és te ezzel a közösséggel kerülsz kapcsolatba, azért hívják az egyetlen legfőbb nyelvet anyanyelvnek, mert tőle tanulod meg. Nyelvészek is megegyeznek abban, hogy amit elsajátítasz az első években az másképp vésődik be. Ezen a nyelven álmodsz, gondolkozol, még ha máshova is kerülsz, ha megtanulod a másik nyelvet hosszú-hosszú idő után átkertülhetsz abba a kultúrába, megváltozhat az identitásod. Talán.

Annak is van értéke, hogy más kultúrákat megismerj, azokból elemeket átvéve a saját kultúrádat gazdagíts, anélkül, hogy identitásodat levetnéd.

Olyan viszont nincs, hogy globális kultúra, mert az emberek sokkal előbb frakciókra szakadnak természetes folyamatként. Ezért el kell felejteni a globális társadalom, kultúra, globális kormányzat alaptalan vágyképét. Mert nem az identitás miatt háborúznak különben sem az emberek, hanem az eltérő érdekek miatt. Az érdek sem az identitásból fakad, hanem a létből, a létfeltételek biztosításának szükségletéből.
    Amit írsz igaz, a disszidáltak elvesztették magyar identitásukat, de ők sem globálisdak, hanem kanadaiak lettek!
    Nekünk a saját hazánkban vajon miért is kéne feladni, elvileg semmi nem kényszeríti ezt ki, mint annál, aki más országba költözve egy totálisan más környezetbe, közösségbe került?
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.12.01. 14:48:54
  • Dante73
    És az elitnek ez azért érdeke, mert...
    Miért is? Ja, hogy csak simán gonoszok, és nem akarnak tovább gazdagodni a jóléti államokban befizetett adókból, hanem egy olyan népségen akarnak uralkodni, aki csóró, és irányíthatatlan, mert a muszlimok majd őket, a gazdagokat nem fogják bántani.
    És gyógyszerosztás mikor lesz?
  • Dante73
    Amivel elárulod a teljes tudatlanságod, félretájékozottságod a témában az az, hogy félsz, elveszted a Magyarságod, európaiságod. És győznek az arabok, a kínaiak, japánok, koreaiak... Sajnálom, ha tőlem tudod meg, de ha Te nem is, de a leszármazottad leszármazottai el fogják veszteni, a globalizáció miatt. Csak azt felejted el, hogy ez pont akkor fog bekövetkezni, mikor a kínai, a kínaiságát, az arab az arabságát, a japán a japánságát stb fogja elveszíteni. És ez azért lesz jó, mert nem fogja az unokád unokáját megbökni a román, csak mert Magyar, Vagy a dédunokád nem fogja a fél életét börtönben tölteni, mert megbökte a cigányt, csak mert cigány...
  • NEXUS6
    Hát igen, ez valójában nem Soros-terv, hanem Coudenhove-Kalergi terv!
    Az EU-hoz csatlakozó népeket gyak beccsapták, elhitették, hogy az EU erős büszke nemzetek mondjuk föderatív közössége.
    Most jött el az igazság pillanata, vagy hagyjuk magunkat lemészárolni, és megvalósul a terv, vagy Brüsszelben is győz végül a józan ész, és a valós értékek, vagy szétesik az egész.
  • NEXUS6
    Mecsetben miért lettem volna, zsinagógában sem voltam?! De emléxem amikor először beszéltem egy marha jófej muszlim sráccal, aki amúgy magyar és tök jól elbilliárdoztunk egy kocsmában, mondjuk jó kérdés, hogy ő mit ivott? Szal amiket az ő szájából hallottam először, pl. hogy ez ugyan az a vallás, csak a zsidó a béta verzió, a kereszténység az 1.0 a muszlim meg a 2.0 azt pár évvel később az ISIS propaganda anyagokban láttam viszont. Egyrészt ahogy látom az iszlám egy egyirányú közösség, nem muszály belépned, de nem tudsz kilépni jóformán csak az életed árán, aztán a hit akár erőszakos terjesztése minden muszlim dolga, nem megbocsájtás, hanem erő, dominancia a legfőbb értéke, szal mindez predsztinálja egy hogy egy hódító ideológiává válljon. Aki nem látja, hogy ez gáz, az birka.

Ezekben a propaganda anyagokban sokkal őszintébben beszélnek a kereszténység/zsidó vallásokkal meglevő párhuzamokról, ami által megvilágosodik a különbség. A nyugati médiában csak nagy katyvaszt látsz, ami által sem a nyugati és vagy keresztény identitás nem tisztázódik, sem az a kép, ahogy nekünk őket kéne látni, vagy ahogy magukat látják. A nyugati média permanens info hiányáról erős a gyanúm, hogy szinte direkt van, ne tudd birka, hogy az ólba egy farkast raktunk be, fogadd el.

Amúgy az az alaptétel, hogy Allah az egyetlen pont arra az apró különbségre utal, hogy az iszlám egyik legfőbb különbsége a kereszténységhez képest, hogy elutasítja a szentháromságot. Mint ahogy sok keresztény irányzat sokáig, Áriusz kitagadásáig szintén elutasította. Az iszlám hittudósok szinte elfogadják, hogy igen az iszlám egy olyan zsidó gyökerű vallásnak tekinthető, ami legközelebb az arianus szektához áll.
    Na ezek az apró kis infók, amikről te valszeg nem tudsz. Mert neked ezt nem kell ismerned.
    Szerinted???
  • Dante73
    Így van. Etnikailag nem úgy néztek ki. És mégis, az identitásukat megőrizték?
    Csendesen jegyzem meg, ha etnikai összetételről beszélsz, az nem úgy néz ki, hanem simán rasszizmus.
    Ahol tévedsz, (többek közt) hogy nem a mai állapotokat, vagy az 50 évvel ezelőtti állapotot kell megőrizni, hanem a gyökereinket, identitásunkat. Ezt pedig csak elveszíteni tudjuk, elvenni nem lehet. Sem sorosnak, sem a muszlimoknak...
  • fonak
    Sorosnak csak annyi köze van hozzá, hogy támogatandónak tartja ezt a folyamatot, mint globalista. Amúgy meg 50 éve nem nézett ki úgy etnikai összetételben sem Anglia, sem Franciaország, sem Németország úgy, ahogy most.
  • hungi
    Jah, mert Európa arról volt híres hogy Soros előtt nem volt keveredés a népek között...
  • fonak
    Európában a muszlimok nem olvadnak be úgy, mint a nagybátyádék Kanadában, ezt is elfelejted. Párhuzamos társadalmakat alkotnak, gettókkal meg minden. Második, harmadik, generáció is. Persze az elit csak a kivételekkel találkozik személyesen, így a nézőpontja torzult lesz.
  • fonak
    Nem, a "nyitott határok" nem elengedhetetlen feltétele a globalizmusnak, a harmadik világ tömegei előtt való teljes nyitás az pedig pláne nem.
    Ezek nélkül is működhet nemzetközi kereskedelem és minden. Az más kérdés, hogy profitérdekből a multinacionális cégek ezt sürgetik. Pénzük van, így megveszik maguknak azt a médiát, amelyik ezt propagálja.
    Szerintem is két út van, az egyik végén szerintem nem az van, amit mondasz, hanem valami félúton Brazília és Dél-Afrika között. De persze az elit védett lakóparkjaiban erre magasan tesz, mármint hogy a sima átlagpolgárral mi lesz. A másik oldalon meg lesznek országok amik megőrzik az etnikai összetételüket, mint Kína, Japán, Korea stb.
    Az olvasztótégely-államok mint az USA nem lehet minta az egész világ számára, ezek kivételes esetek. Múlt nélkül jöttek létre. Persze az elitjük azt gondolja, az egész világnak az ő példájuk után kell menni. Egyébként tudom rasszistának hangzik, de amint megszűnik a fehér többség ezekben az országokban, az említett Dél-Afrika és Brazília közötti állapot lesz az eredmény. A kis Trudeau pl lelkesen dolgozik rajta, hogy minél előbb odajusson Kanada. :)
  • gforce9
    Attól, hogy egy problémára valaki felhívja a figyelmet, még nem általánosítás. Fel kéne fogni. Te általánosításnak akarod látni ez a te problémád.

Ettől még a Magyarországon nem félnek bemenni egy falafeleshez az emberek, mert túlnyomó többségük tisztában van azzal, hogy nem mindegyikük bűnöző, mintahogy azzal is, hogy hajlamuk a be nem illeszkedésre magas. Tisztában vannak, hogy a határon ellenőrizetlenül átözönlő csürhe és az itt tanuló egyetemi diák között különbség van. Ettől még a tendenciák azt mutatják, hogy megnövekedett az élet elleni cselekmények, nemi erőszakok száma a bevándorlók miatt és az összefüggés egyenes.

Egyébként pedig a kereszténység régebben viselt vallásháborúkat. De az arab világ !!JELENLEG!! vív ideológiai-vallási alapon (vagy ideológiával alátámasztott alapon) háborúkat. Kurvanagy különbség.

A problémákra igenis fel kell hívni a figyelmet.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.12.01. 13:58:19
  • Dante73
    Nem tudom, ez vajon hogy is jön ide, de mindegy.
    Globalizáció VAN. tetszik, vagy sem. LÉTEZIK. Nemzetközi, multinacionális vállalatok, egy nap alatt a föld bármely pontjáról elérhető a föld "túloldala", stb. Csinálhatsz bármit.
    Két út van. Létezik a bezárkózás politikája. mi most ezzel próbálkozunk. Fogy is a Magyar miatta, egyre jobban! Aki normális életet akar, már elmenekült nyugat felé. Aki itt van, az pedig nem mer szaporodni, mert nincsen létbiztonság. Alacsonyak a bérek, magasak az árak, de nyilván, nekünk van igazunk...
    És létezik a másik út, ami arról szól, hogyha hígulunk is egy kicsit, megmaradunk németnek, franciának, kanadainak. Az én nagybátyám 56-ban Kanadába "disszidált". Ma az unokatestvéreim, még tudnak ugyan magyarul, de már Kanadaiak. A gyerekeik meg se makkannak magyarul. Hogy miért? Mert befogadták a magyart. Így ők KANADAIAK lettek, a szó minden értelmében. 1-2-3 nemzedék, és az, akit befogadtunk a sajátunk lesz. Lehet, hogy naponta ötször fordul majd Mekka felé, de a hitén kívül elfogadja azt az értékrendet, ami lehetőséget adott neki, ételt, és fedelet a feje fölé...

De nem... mi rettegünk, mert néhány beilleszkedésre amúgy képtelen embertől tartunk. Miattuk, mert mi Magyarok, Németek, franciák vagyunk, szép lassan elhalunk, elfogyunk. (Mert tetszik, vagy sem, efelé tart Európa!)

Globalizációra visszatérve, 2 út van. vagy kipusztítjuk magunkat, mert rettegünk, ellenségeskedünk, és nem leültünk egy asztalhoz egymással beszélni, vagy 1-2-300 év múlva nem lesznek országok. Megtartjuk majd a hitünket, akik odafigyelnek erre, a nyelvüket, kultúrájukat is, mert az amúgy fontos, a liberálisnak is. de nem lesznek kis zsebdiktátorok, akik a saját kis szemétdombjukon kapirgálnak, mert az milyen jó nekünk!
  • fonak
    A nemzetközi elit szerint az elöregedő EU-t friss afrikai és muszlim emberanyaggal kell feltölteni, az hogy "menekülteknek" titulálják a gazdasági bevándorlókat, az csak egy szédítés, amit a sok naív "jóember" bevesz (Nyugaton ilyen a többség a több évtizedes ('68 óta mindenképp) tartó multikulti, "idegen szép", "a fehér ember, mint olyan gonosz, a világ minden bajáért felelős, így vezekelnie kell, mondjuk azzal hogy önkéntesen kihal és átengedi a területét az "elnyomottaknak" típusú agymosás hatására, mi itt keleten elmaradottabbak, így önzőbbek és idegengyűlőbbek vagyunk, (gyarmatosítói múltunk sincs, ami miatt bűntudatot kéne éreznünk) ami ez esetben nem baj, hanem az adott közösség túlélését segítő tulajdonság). Ez nem összeesküvés elmélet, az sem, hogy az EU egyik alapító atyjaként tisztelt Coudenhove-Kalergi gróf mit írt anno, még Hitler hatalomra jutása előtt... be kell látni, hogy tényleg voltak/vannak, akik hosszabb távon előre gondolkodtak már akkor, nem csak a következő 4-5 évre.
    Amivel szemben állunk, az egy ideológia, nevezzük globalizmusnak vagy neoliberalizmusnak. Ennek egyik alapvetése, hogy a "sokszínűség" eleve pozitív és olyan cél, ami felé törekedni kell. A nemzetállamok eltakarítandó anakronizmusok. Homogén országok nem maradhatnak (már Japánt is rendszeresen ostorozzák a liberális megmondóemberek, hogy túl homogén, nyilván lépniük kellene, és megkezdeni az emberimportot Afrikából... ők egyelőre inkább a robotokat gondolják a népességfogyás, elöregedés ellensúlyozására, meg akarnák őrizni Japán japán jellegét a mocsok fasiszták.. ez (a saját jelleg megőrzésére hivatkozni) ugyanis csak egy népnek megengedett).
  • Dante73
    Őőőő... nem.
    A nyugat vezető keresik a megoldást. Azokat a muszlimokat, akik nem képesek beilleszkedni, vagy börtönbe zárják, vagy kiutasítják véglegesen az EU-ból. Csak éppen nem hajlandók (Nagyon helyesen) összemosni a radikális iszlám hitűeket azokkal, akiknek az egyetlen céljuk, hogy egy háborús zónából kikerüljenek, és mennének is haza, amint (esetleg a a NATO segítségével) sikerül arrafelé rendet rakni.
    Sajnos a "magadfajták" akik nem hajlandók ember, és ember közt különbséget tenni, megnehezítik a dolgukat, a Trunp féle posztokkal...
  • Cefet
    Amiket irkálsz, annak semmi köze a jelen problémáihoz. Ahhoz, hogy az EU vezetői erőszakkal akarnak muszlimokat európába telepíteni, és ennek nyilvánvaló veszélyeit, hátrányos következményeit elhalgatják a közvélemény elől.
  • Cefet
    Ne terelj, és ne moss össze különböző dolgokat!
    Valóban nem volt szép az indiánok "kiirtása", de nem "mi" csináltuk, és főleg nem a vallás nevében!

#fonak: igen, adó fizetése ellenében életben maradhatnak.
    Azért meg lehet nézni, hogy a muszlim országokban fogy-e, vagy nő a keresztények száma?
  • fonak
    Igen, az USA felhasználta az iszlámot a saját céljaira, és ez nem Afganisztánban kezdődött, és nem is ott végződött... Kezdődött a Szaúdi dinasztiával kötött véd- és dacszövetséggel, amit még Roosevelt kötött meg (sőt ideszámíthatjuk az angolokat is - T.H. "Arábiai" Lawrence, ugyebár).
  • fonak
    Igen ez volt évszázadokkal ezelőtt, a jelenben ez most mennyire releváns? Azonkívül, hogy valakik (önmagát, saját civilizációs gyökereit gyűlölő nyugati értelmiség) mindig ezzel jönnek. A keresztes háborúk pedig a muszlim hódításra adott válasz voltak mellesleg. Azok a területek nem voltak "ősi muszlim területek", ahogy egy terület sem, amíg egy analfabéta sivatagi rablóvezér nem alapította meg a harcias szektáját...
  • fonak
    A "könyv népeivel" (keresztények, zsidók) elvileg azért toleránsak, ők adó (dhimmi) fizetése fejében életben maradhatnak, és nem kell áttérniük.
    Persze ettől még a legtöbb iszlám többségű országban nem épp rózsás a helyzetük, minimum másodrendű állampolgároknak számítanak.
    Az iszlámról abban a tévedésben vannak sokan nyugaton, hogy ez is csak olyan vallás, mint a szekularizált államokban a többi. Hát nem, az iszlám nem ismeri az állam és a vallás elválasztását, és nem pusztán olyan értelemben vallás, mint a mai kereszténység. Komplett jogrend, politikai ideológia és társadalmi rendszer. Ahogy a kereszténység is a középkorban.