203
 • paragic
  #203
  És ez ugyan csak egy véleménycikk, de elég izgalmasan hangzik:

  Yet, we expected that truck to cost closer to $250,000.

  $180,000 should be a big surprise, especially when you consider that this vehicle is expected to have a battery pack of 1 MWh in order to support this 500 miles on a charge claim.

  In my opinion, this is all hinting at a major battery breakthrough for cost and energy density that is enabling those new electric vehicles. I don’t see any other way that they can achieve anything close to what they are claiming based on current specs.
 • paragic
  #202
  Mai cikk, azt mondja, hogy:

  Ahogy fentebb már utaltunk rá, nem látszik az, hogy a következő években bárki is jobb akkumulátorokat fog gyártani a Tesla-Panasonic kettősnél, illetve nem látszik az, hogy bármelyik másik autógyártó jobb akkumulátorokkal rukkolna elő. A helyzet viszont hamarosan változhat, egészen egyszerűen azért, mert több autógyártó és beszállító fordít hatalmas összegeket kutatásra és fejlesztésre, így 2020 után megjelenhet a piacon az akkumulátorok harmadik generációja. A szigorú biztonsági előírások miatt a járműipar esetében ugyan lassabb adaptációra számíthatunk, ugyanakkor 2021 és 2025 között így is széles körben elterjedhetnek majd.

  Ezek az eszközök kisebbek, biztonságosabbak lesznek második generációs társaikhoz képest, valamint gyorsabb töltést tesznek lehetővé és nagyobb hatótávolságot biztosítanak majd a tervek szerint.

  A harmadik generációs akkumulátorok között talán a legnépszerűbb a szilárdtest akkumulátor, amely előállításához szilárd elektrolitokat és elektródákat használnak. Az ilyen eszközök nem csak nagyobb energiasűrűséget produkálnak (kisebbek és könnyebbek), de gyorsabban tölthetők és élettartamuk is jelentősen nagyobb, mint a hagyományos lítium-ionos celláké. Ezzel a technológiával kísérletezik egyébként a Toyota is, illetve a tervek szerint ez a típusú akkumulátor jelenhet meg a japánok elektromos autóiban 2020-tól. De más gyártók is jelezték már, hogy a szilárdtest akkumulátorban látják a jövőt, közéjük tartozik a takarítógépeiről ismert Dyson is, amely most készül belépni az elektromosautó-gyártásba.

  A kínaiak közül a CATL fejleszt szilárdtest akkumulátort és a vállalat előrejelzései szerint eszközeik 2023-ban már megjelenhetnek a tömeggyártásban. A német Bosch is keményen dolgozik saját szilárdtest akkumulátorán és úgy látják a vállalatnál, hogy berendezésük 2020-ban már kereskedelmi forgalomba kerülhet, míg az elektromos járművekben 2025-ben jelenhetnek meg.

  De hogyha harmadik generációs akkumulátorokról beszélünk, akkor nem szabad megfeledkezni a lítium-levegő, a lítium-kén és a nátrium-magnézium akkumulátorokról sem, amelyek szintén sokkal hatékonyabb megoldást jelenthetnek a ma használt lítium-ion akkumulátorokhoz képest.
 • bundasjezus
  #201
  Én is köszönöm a részvételt. Elértük a 200. kommentet. Hasznos és érdekfeszítő vita volt :D :D
 • M2 #200
  Köszi a részvételt, megtudam, hogy a benzingőzösök pont olyanok, amilyennek gondoltam őket. :-)
  Utoljára szerkesztette: M2, 2017.11.24. 16:22:57
 • M2 #199
  Dugj föl magadnak egy aksicellát és egy benzinmotort. Csak hogy az ANALógiánál maradjak. :-)
 • bundasjezus
  #198
  Önts a markodba egy kis áramot és egy kis benzint. Érzed a különbséget?
 • M2 #197
  Ennyire nem lehetsz buta!
  Az eltérések:

  Hajtás 1:
  benzintartály - motor - kipufogó - váltómű...

  Üzemanyag 1:
  kőolajszármazék

  Hajtás 2:
  akkumulátorok - inverter - villanymotor

  Üzemanyag 2:
  villanyáram

  Tehát értelemszerűen nem az aksi árát hasonlítjuk össze a benzin árával, mert az kretén hülyeség és nem kapunk meg belőle semmit!
 • bundasjezus
  #196
  Picit erőltesd meg magad, mert szeretném, ha eljutnánk a 200. kommentig.
 • M2 #195
  Fusd át és tanulj, ez megint engem igazol. Alázod még magad?

  https://www.youtube.com/results?search_query=tesla+model+s+commercial
 • bundasjezus
  #194
  Erre a kommentedre csak annyit írnék: duma. Magyarázod a bizonyítványodat.
 • M2 #193
  Már biztos vagyok benne, hogy a te műszaki végzettséged nulla. Persze ezt eddig is gyanítottam.
 • M2 #192
  Hogy valaki ennyit se tudjon a témáról, az már fáj. Nem merítjük nullára, hanem út közben megállunk (olyan 40%-os töltöttségnél a legközelebbi töltőnél) és nyomunk bele 20 perc villámtöltéssel annyi naftát, ami az út hátra lévő részét biztosan lefedi.

  Otthon a hálózatról tölt, a célállomáson szintén. Gyakorlatilag kevesebbet járunk töltőhöz, mint egy benzinessel kútra.
 • bundasjezus
  #191
  Jó, akkor nyomjuk fullba a kretént. Hasonlítsuk akkor 1 kWh akksikapacitást 1 kWh energiát tároló benzintartályhoz. Lássuk melyik az olcsóbb.
 • M2 #190
  Ez nem a villanyáram ára, hanem a tároló aksiké.
 • molnibalage83
  #189
  20 perces megállással. Ha szerinted fullra lemerül, akkor 20 perc alatt feltöltöd 40 kWh-val? Az 120 kW teljesítmény. Ha a töltés hatásfoka 90% (kurvára nem annyi), akkor is 12 kW hulladékhő lesz. Ennyivel egy családi házat kifűtesz -15 fokban.

  Hogyan nem fog szétolvadni vérba az akksi, ha ezt egy tized m3-es térrészbe nyomod bele és el kéne vezetni?
 • M2 #188
  Eddig itt csak én hoztam tényeket, mind engem igazolt, még a nylvánvaló hazugságod esetében is.

  A Tesla nem alapozza a marketingjét a gyorsulásra, mert ez csak egy apró kis plusz a fő célcsoportja számára (leszámítva a sportkocsinak célzott Roadstert - mielőtt ebbe is belekötnél).
  Fő marketingje a zöld energia, a nulla emisszió, a futurisztikus, modern tervezés és a vezetést segítő kényelmi és biztonsági rendszerek köré épül.
 • bundasjezus
  #187
  Megkeresed magadtól, hogy ehhez képest mennyibe kerül 1 kWh energiatartalmú benzin, gázolaj, vagy kikeressem neked? Kezdheted a számolást.
 • M2 #186
  100 dollár / kWh
  Számolj!
 • M2 #185
  Egy szót nem szóltam volna, ha a Roadsterről írja, mert ott tény.
 • bundasjezus
  #184
  Azért tisztázzunk valamit.

  A 184. kommentet írom éppen a cikkhez.
  Ami eddig történt: próbáltad dicsőíteni az elektromos autókat, de komoly és megalapozott érvekkel kerültél szembe, amik ellen nem tudtál semmit felhozni.
  Ahol most tartunk: azon rugózol éppen, hogy mi számít a Tesla marketingjének. Szőrszálhasogatás, de ha ettől boldog vagy, engem nem zavar. Attól még továbbra is fenntartom amit írtam. A Tesla megalapozottan építi a marketingjét autóinak gyorsulására (lásd ..D típusváltozat és a Ridiculous Mode). Boldog-boldogtalan a gyorsulást hozza érvként a Tesla mellett, ha szóbakerülnek az elektromos autók. Házhoz jöttél a pofonért, megint.
  Utoljára szerkesztette: bundasjezus, 2017.11.24. 15:38:31
 • bundasjezus
  #183
  "Azért az elmúlt 7 év alatti 73%-os csökkenés után a következő 7 évre előrejelzett 10%-os csökkenésre ilyent írni szintén pofátlan ferdítés a részedről." Vagyis elismered, hogy az akkumulátorok árcsökkenésének üteme csökken (hiperbolikus függvény szerint). Ebből nem lesz így olcsó akksi.
 • gforce9
  #182
  Lehet azzal a mondattal túllőtt a célon, de a roadsternél ez a fő marketingelem. Nem mondott hülyeséget max túlzott. Viszont nem óvodás szinten érvelt nme használt cuki ki emotionokat, mint egy óvodás és felvetésre konkrétummal válaszlolt. Te meg jössz ilyenekkel hogy: "nem releváns" "fejetfalbaverős smilye" sorolhatnám....

  Nem nyalom a seggét, mivel nem is ismerem. 2 mondatot nem beszéltem vele eddig. A hüyleséged az oka, hogy hasonló támadásokat kapsz. Ennyi. A vitaszinted a béka segge alatt van.
 • M2 #181
  Azért az elmúlt 7 év alatti 73%-os csökkenés után a következő 7 évre előrejelzett 10%-os csökkenésre ilyent írni szintén pofátlan ferdítés a részedről. De persze egy hazugtól nem meglepő.
 • M2 #180
  Te:
  "Hazugsággal vádolod, de nem azt mondta, hogy arra építi a marketingjét,"

  Ő:
  "A Tesla marketingje arra épül, hogy a Model S gyorsulásban lever mindent"

  Te milyen okból nyalod ennyire a seggét, ha szabad kérdeznem?
 • M2 #179
  "Ha egyszer kell csak messzire menni"

  Mert semmilyen megoldás nem született még a messzire utazásra a saját tulajdonú autón kívül?
 • M2 #178
  A 100 dollár / kWh ár azt jelenti, hogy egy 40 kWh aksipakk ára a vevőnél nagyjából 2 millió forint lesz. Ezt még csökkentik az állami kedvezmények, az olcsóbb karbantartási költségek, az olcsóbb futásköltség és az olcsóbb hajtási rendszer.

  Egy ilyen autó Magyarországon bárhová elvisz, a legrosszabb esetben egy 20 perces megállással. Az ára pedig nagyon közel lesz a belsőégésű társaihoz.

  Gyakorlatilag 2030-ban már tényleg retard idiótának vagy benzingőzös majomnak kell lenni, hogy valaki benzines autót vásároljon (a dízelek addigra meg nem is lesznek sehol). Legkésőbb 2050-től meg az utakról is le lesznek tiltva a nem nulla károsanyag kibocsájtású járművek. Nagyon helyesen!
  Utoljára szerkesztette: M2, 2017.11.24. 15:09:56
 • bundasjezus
  #177
  Idézek: "várható", "várakozások", "fog", "szerint", "lehetővé teszi". Komoly szavak.

  Azt senki nem vonta kétségbe, hogy csökkenek az akkumulátor árak és azt sem, hogy nőni fog a kapacitásuk. Csak a műszakilag elvárt fejlődéshez a linkelt adataid nagyon kevesek.
 • gforce9
  #176
  Hazugsággal vádolod, de nem azt mondta, hogy arra építi a marketingjét, hanem azt, hogy a gyorsulással reklámozza. Ami igaz. Az, hogy te szemellenzősen ezt nem vagy hajlandó látni (amit rajtad kívül mindenki lát, aki beüti a keresőbe a tesla roadster vagy tesla 3 stb keresőszavakat). Az meg hogy szerinted mi releváns meg mi nem egy marketingben az picikét vicces. Lényegében szerinted az nem releváns, ami nem azt támasztja alá amit te mondasz. Kényelmes álláspont. Jó lenne befejezned a hazugozást a tények ellenében, mert egyre nevetségesebb vagy.
 • molnibalage83
  #175
  És szerinted az exponenciális árcsökkenés a végtelenségig tart?
  Ez hol faktor akkor, ha olyan drága maga az autó, hogy így és úgy is luxustermék és kb. napi ingázásra jó, de semmi másra. Ha egyszer kell csak messzire menni, akkor a hajadra kenetetd a 20 millió HUF-os autód.
 • M2 #174
  Segítek, mert látom a túl alacsony iq miatt nem megy:

  "Az Amerikai Energetikai Minisztérium (DOE) adatai szerint, míg 2008-ban 1 kWh akkumulátorkapacitás előállítása 1000 dollárba került, addig ez az érték 2015-ben már csak 268 dollár volt, amely 73 százalékos csökkentést jelent 7 év alatt.

  Ráadásul a várakozások szerint az elektromos autók értékesítésének felfutásának hatására, amely már lehetővé teszi a tömegtermelést, további jelentős csökkenés várható, 2022-re 1 kWh akkumulátorkapacitás már csak 125 dollárba fog kerülni, vagyis 2016 és 2022 között átlagosan 10 százalékos árcsökkenésről beszélhetünk."

  Tehát egyre olcsóbb és egyre könnyebb aksik. Levezessem, hogy ennek mi a folyománya vagy azt már kitalálod a zseniális műszaki végzettségeddel?
 • M2 #173
  Az aksik fejlődésére figyelj, te műszaki antigéniusz! :-)
 • M2 #172
  Nem releváns.
 • bundasjezus
  #171
  Legalább a saját magad által linkelt cikket végigolvasnád mielőtt okoskodsz.

  "Mindez ugyanakkor csak a jövőre vonatkozó várakozás, jelenleg az a helyzet, hogy a gyártó Chevrolet Boltjából, amit a Tesla Model 3 nagy ellenfelének szántak, idén szeptemberig csupán 16 024 darab fogyott. Mondjuk ezt biztos nem bánja annyira a GM, mivel a számítások szerint minden eladott járművén 9 ezer dollárt veszít, vagyis a Teslához hasonlóan nem képes nyereséget realizálni az eladott elektromos autóin. "

 • M2 #170
  Itt jól követhető a fő marketingjük:
  https://www.youtube.com/results?search_query=tesla+model+s+commercial

  Kérem ebből levezetni, hogy:
  "A Tesla marketingje arra épül, hogy a Model S gyorsulásban lever mindent, ami él és mozog ezen a bolygón."

  Nem fog menni, így marad hazugság és a leírója hazug ember.
 • M2 #169
  Még mindig csak hazudsz és csak tovább vergődsz a saját hazugságaidban.

  Tehát továbbra is erre kérek bizonyítékot Tesla reklám formájában:
  "A Tesla marketingje arra épül, hogy a Model S gyorsulásban lever mindent, ami él és mozog ezen a bolygón. Ha a Tesla körbeturnézhatja a világot azzal, hogy negyed mérföldön porig aláz minden sportautót"
 • gforce9
  #168
  Már linkelt nem egyet. Az hogy szerinted a gyorsulásbemutató Musk konferansz nem reklám, az csak annyit jelent, hogy a marketinghez sem értesz.
 • gforce9
  #167
  A vloggereket nem kicsit marketincéllal használják cégek már úgy 10 éve...... mert így olcsóbb a reklám.....
 • bundasjezus
  #166
  A fingot reszeled. És egyre büdösebb leszel tőle. Tipikus érvelési zsákutcába kerültél, elhiszem, hogy felhúztad magad rajta.
 • M2 #165
  Mai cikk, érdemes elolvasni, hogy ne írj olyan hülyeségeket, mint például hogy nincs fejlődés az akkumulátoroknál...

  https://www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/a-tesla-hamarosan-csodbe-mehet-es-kivonulhat-az-autopiacrol.268955-2.html
 • M2 #164
  Még mindig várom a hazudóstól azokat a Tesla reklámokat, amik alátámasztják amit idebüfizett. Segítek a retardnak:

  https://www.youtube.com/results?search_query=tesla+commercial