28
  • visnait
    #28
    Kár érte. 930 as Lumiám van 3 éve és csak két hibájáról tudok eddig. A GPS kicsit késve kapcsol be és ha megterhelem, akkor eléggé melegszik. Én egy fotómobilt kerestem anno és arra elég is bőven. Androidom is volt sokáig és még van is. Azzal is csak egy bajom van. Ha az auto updatet bekapcsolva hagyom, akkor minden Wifi bekapcsolásnál frissít vagy 4-20 alkalmazást. Most vagy a WM -esek szarnak az updatekre, vagy az android appok ilyen rosszak, hogy egyfolytában frissíteni kell.
  • ugh
    #27
    Anyad az a hernyotalpas testebol elo a konzumidiota, te agylepras majom.
    Ha valaki aztan en pont nem vagyok konzumidiota.
    Egy rohadt kibasszott diktafon alkalmazas kellett volna csak, azaz egy hasznalati targy valt nem hasznalhatova.
    Huzzal a fejedte alufolia sisakot azt bujj egy godorbe egy vasajto moge es baszd magad ott.

    Te szoktal adakozni, disztaplo?
    Mert en igen, csak nem hasznalhatatlan hasznalati targyat.

    Idiota faszfej.

    Utoljára szerkesztette: ugh, 2017.11.20. 15:51:15
  • ugh
    #26
    Konkretan egy 520 volt az aldozat.
    3 ev 2 honap alatt 2* fagyott le, valami ocska tragya storeos app miatt.
    Kibaszott stabil volt es gyors.
    Kamuzol.
    Az android mint telefon os egy fostomeg a wp-hez kepest, csak
    az ms szarba se vette mar akkor en mit gecizzek vele?

    Utoljára szerkesztette: ugh, 2017.11.20. 15:43:17
  • Elmin
    #25
    Igen. Valószínűleg azért nincs velük baj mert a legtöbb embernek még mindig a telefon telefonálásra, sms-re, email-re, internetezésre kell, most már talán (netes) vásárlásra is.
    Amit írtam annak a lényege továbbra sem változott, vannak olyan wp-t istenítők akiknek az ismerőseinél (átlagembereknél) rosszak az androidos telefonok, vagy legalábbis ezt mondják. Ami persze ellentétes a saját tapasztalatommal.
    Viszont sokan elfelejtik, hogy mindegyik telefon egy "mini" számítógép és azt annak megfelelően kell használni. Így a nem megfelelő használatkor szinte biztos, hogy nem fog rendesen működni.
  • Skylake
    #24
    Nyehehehehe! Mindig jót nevetek az ilyen agyzsírtolulásos és halántékiverőér-kidagadós szájkaratékon, amelynek tárgya alapvetően egy szimplán olcsó, minden proli által megvehető fogyasztási cikkek csoportja, pontosabban ezek egymástól architekturálisan eltérő két vagy három eltérő csoportja. A sok istenbarma úgy védi körömszakadtáig az igazát, mintha legalábbis fizetnének érte Mountain View-ben, Redmond-ban, vagy Cupertino-ban.

    Nagyok vagytok gyerekek, ne hagyjátok abba! Popcornt bekészítettem, osszátok egymást, mint a szekták és kisegyházak képviselői! Húzzátok le a szemellenzőt s*ggig, aztán csapjatok oda egymásnak! Ne kíméljétek egymást! Önbecsülés megszerzése primkó módon, mások leoltásával, fullba kretén üzemmódban! Vááá!

    Azt írja itt az egyik konzumidióta ipari barom, hogy kettéttörte, mert nem volt rá app! Úristen! Milyen tökös gyerek, b*zmeg, nem?! Jegyzem meg, közeledik karácsony, lehet, hogy érdemesebb lett volna a készüléket valamilyen jótékonysági szervezetnek odaadni, a kuka helyett, már ha ez a borzasztóan tökös, halált megvető konzumidiotizmust hirdető sztorika igaz.
  • Tripticon
    #23
    Szóval, mert csóró volt a környezet és az alsó kategóriás szintről vásároltak telefont, amely minden op.rendszernél nagyobb eséllyel mutat agyvérzést okozó problémákat megállapitást nyert, hogy szar a wp :) Nos ez igazán magyar mentalitás. Csak azért furcsa, mert vannak cégek, ahol a mai napig van WP (jó nem magyar insta-based samsung-fan cégek) és furcsamód pár évvel ezelőtt 820 - 830 - 850 - 920 - 930-as szériák voltak a használatosak, a zászlóshajók befutása óta meg 950 és 950 XL. Ezeknél de jó, semmi olyan hiba nincs, amikről te irsz. Viszont az 500-as és a 600-as szériát nem ismerem, az én használatomhoz azok gyengék voltak, igy kimaradtak.
  • Tripticon
    #22
    Érdekes, hogy az androidosok zöme kimerül a snapchatban, instaban, messengerben, spotify-ban meg a fényképezőben. Ja igen és a Pokemonban. Igy nem csodálom, hogy sokaknak nincs gondjuk az androidos telóval :)
  • Tripticon
    #21
    Ezek szerint visszavágysz a Lipótra? :) Az, hogy a mekis kuponokért tárolok androidost szerinted egyenlő azzal, hogy használom is, mint a sok hülye pesti? :) No igen, itt kezdődök az emberi együgyüség. De szemléltetésnek ugyanakkor tökéletes: szarért tartok szart. Leforditom androidosra a lényeget.

    Nos igen ... app hegyek. Ezekre mondom, hogy olcsó játék hülye gyerekekre. És ezért mondom azt, hogy a sufnitunningereknek aranybánya, mert a fejlesztéshez nem kell ész, csak nézzen ki jól, aztán mellékes, hogy szar. 1 M emberből úgyis lesz fix 100 ezres bázisa, aki továbbviszi a rosszabb minőségű appokat. Nekem az első és legérdekesebb különbség a két rendszerre, hogy miért is kell az androidot agyontekerni rendszerbeállitó szoftverekkel, virusirtókkal? Mert kb, mint az ementáli. A sok sufnitunning appokon keresztül ki tudja mit kap be az ember, aztán sir a szája, ha a szerelő bejelenti: nincs gari az abból fakadó hibákra. Sok esetben a több ezer app közül az igazán érdemes verzió az, ha fogsz 100-at és abból tudnál csinálni 1-et. A WP-n nincsenek eleresztve appokkal, de mégis, hatékonyabb, nekem.
  • SanMaster
    #20
    Nekem volt egy Nokia Lumia 520-as céges telefonom. A legszarabb, legócskább, megbízhatatlan, lefagyós szír-szar amit életemben használtam. Csak és kizárólag azért volt nálam, mert kötelező volt. Semmilyen app nem működött rajta rendesen, se a Waze, se a Spotify, még az Office appok sem, stb. Lefagyott, nem működött. Aztán hál istennek lecserélték egy Huawei P9-re. Az egész céget leszedik a Windows fosról. A kedvenc ficsöröm az volt, hogy hívtak, nem vettem fel, és utána nem mutatta, sem azon a hülye csempén, se értesítés. Csak a hívás részletezőben jelent meg. Ha már egy hanghívás kezelése se megy, akkor miről beszélünk...
  • Elmin
    #19
    "Most újra visszaalltam wp-re. Leszarom a sok appot. A telefonom legyen biztonságos és megbízható. Az android egyik kritéteriumot sem teljesíti."
    Programozó vagy, hogy szerinted nem biztonságos, vagy nem megbízható?
    Vagy miből gondold? Vagy ez csak egy előítélet, és nem mered bevallani?
  • Elmin
    #18
    Ez tényleg érdekes, hogy a WP-t istenítő androidot fikázó embereknek van 10- 20 ismerősük akiknek mindig bajuk van az androidos telefonjukkal.
    Érdekes, hogy a többieknek ilyen gondjuk nincs az androidos telefonokkal.
  • cateran
    #17
    Tudod mi a fura? Hogy az ugynevezett WP tulajok es az osszes ismerosuk szenved az androiddal...en es az en ismeroseim valahogy...nem Pedig volt WP-s telefonom...520-as....siman a legszarabb telefon volt, ami valaha is megfordult nalam, viszont kibaszott olcso volt, elismerem....
  • tom_pika
    #16
    Tehát a WP jobb, ezért használ mindenki androidot? Vagy mi itt az ok-okozati összefüggés?
  • ugh
    #15
    Tartassz androidos keszuleket a ket wp mellett, hogy 300 forintal olcsobban ehess szemetet.
    Ha nem zartak volna be lipotot, anyukad csak akkor lathatna amikor meglatogat.
    Szoval en a helyeben orulnek.....


    Amugy nem artott volna elolvasni es ertelmezni amit irtam.

    Utoljára szerkesztette: ugh, 2017.11.19. 22:59:14
  • lck
    #14
    Tényleg nem akarok vitatkozni, csak a saját tapasztalataimat írom le:

    Áprilisban váltottam Lumia 735-ről androidra. Tudván hogy a winphone "haláltusája" következik. Hozzáteszem a készülékkel teljesen elégedett voltam. - A mai napig sír a lelkem ha néha bekapcsolom. És üvölteném, hogy DE MIÉÉÉRT ?

    VISZONT:

    Az új Androidos készülékem egy 40e Ft-os noname ( Vernee Thor ) .
    Ennek ellenére: 1x gyáriztam le - a legelején a 7-esre való frissítés után.
    Az elmúlt 7 hónapban talán 1x kellet soft-reset, és 1-szer, 2 óra alatt leszívta az akksi 50% át ismeretlen okból. Ennyi.
    Ezektől eltekintve tökéletes, gyors röccenés-mentes működés. Az áruházban program-hegyek ( winphone-hoz képest ) Kis utánjárással megtalálható a reklámmentes , normális, stabil változat.
    De hozzáteszem, biztos hogy 1000 körül jár az azóta kipróbált programok száma.
    Ennek ellenére semmi lassulás instabilitás.

    Szóval nem is értem milyen Androidról beszélek.
    Hangsúlyozom még egyszer, nekem a winphone volt az első okos telefonom és nagyon szerettem. De váltottam gond nélkül.

  • Tripticon
    #13
    Ha gonosz akarnék lenni azt mondanám, hogy ilyenkor kár, amiért bezárták a Lipótot. Ha túl karcos vagy a WP telefonhoz nem kéne hangoztatni. Nekem semmi bajom a WP-vel. A mai napig megvan a 820-asom és a 950-söm. Mindegyik 1-1x fagyott le olyan hülye hiba miatt, hogy 1 hónapon át egyszer sem inditottam újra. Ez az android betegség sajnos a WP-t is elérte. A WP alkalmazások a mai napig tökéletesen megfelelnek nekem - más nevében nem beszélek - és tökéletesen támogat mindenben, beleértve a VPS használhatóságát is, ami sokat jelent. (és most pályázok egy HD-500-asra az ebayről)

    Őszintén tudod miért van androidos telefonom? A mekis meg a burger kinges kuponokért. Egyébként meg minden hülye androidra fejleszt, mert ahhoz nem kell ész, se tudás, elég ha sufnitunningolsz és valami szart összekaparsz. Egy témára van 300 féle megoldás, kevesebb szakmaiságot követel meg a fejlesztés, és a zombiknak meg mindent el lehet adni.
  • Gauge
    #12
    Ismerem ezt a viccet, nem jó analógia. Az ismerőseim nagy része szenved a telefonjával (android mindegyik), wp-t meg fikázták. Érdekes módon tízből egy volt az, aki próbálta, a többi hallomásból ismerte, s alkotott róla véleményt. Ugyanígy dicsérték az almát is...szal igen, sajnos birkák.
  • Gauge
    #11
    Lehet. :)
  • zola2000
    #10
    tömören: a wp/wm sem maradt volna betonstabil ha annyira elterjed hogy mindenre azt raknak. Ha csak 2-3 androidos telefon jönne évente azokon az android is stabil lenne

    -szerintem
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.11.19. 16:27:25
  • zola2000
    #9
    talán csak azért stabil ennyire a windowsos telefon amennyivel stabilabb fpsel fut ugyanaz a játék konzolon és hasonló erejű pcn, vagyis talán azért stabilabb mert egy windowsos appot csak kevés féle hardverre kell fejleszteni-optimalizálni, míg az android ahány telefon-tablet-okostv stb annyi hardver és szoftververzió, tehát talán csak nehezebb optimalizálni emiatt a rendszert meg az appokat.

    épp ezért megértem aki szereti a stabil windowsos telefont, hasonló kevés féle vason futó OS csak az IOS de az nem magyar bérekhez lett árazva.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.11.19. 16:20:01
  • tom_pika
    #8
    birka?....

    Ugye ismered a viccet:

    - Kedves hallgatóing! Felhívhuk figyelmüket, hogy egy őrült sofőr az autópályán menetiránnyal szemben közlekedik!
    Mire a rádiót hallgató sofőr:
    - Méghogy egy? Mindenki!!
  • Gauge
    #7
    Szerintem rosszul tetted, h bezúztad. Én három hónapig bírtam androidot használni. Egyszerűen fos az egész rendszer, csili-vili használhatatlan fos. Most újra visszaalltam wp-re. Leszarom a sok appot. A telefonom legyen biztonságos és megbízható. Az android egyik kritéteriumot sem teljesíti.

    Az a szomorú, hogy az ms ilyen könnyen elengedte az egészet. Nyilván hw nélkül nincs vásárló, vásárló nélkül meg nincs kinek fejleszteni.

    Mindegy is. Használom, amig tudom, aztán majd lesz valami. Egyszer a sok birka talán az androidot is megunja...
  • zola2000
    #6
    off:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    a 300ezer forintos iphone fele az apple haszna és jóval erősebb mint a 80ezres xiaomi (ami nullszaldós)

    különben xiaomi is van 200ezer ft felett https://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/xiaomi/mi-mix-2-256gb-p385294577/ ez már majdnem ezer dollár. Ha azt mondod tele van kiskapukkal, akkor az egész XDA dev-el vitatkozol (jó, nem lehet elvárni az emberektől hogy oda járjanak, ezért nekik a homtom szintű cégek és pár kereskedő romja miatt marad az hogy "a kínai telefon adwares szar" )

    (a kínai ruháknak meg azért van rossz hírneve, mert az kínai boltok a legalját hozzák be, mert 15 ezer+ forintos kínai cipőt nem venne meg senki aki itt kínai boltba jár ár-érték arány ide vagy oda, de az aliexpress más ott már terjeszthető az az árkategória is)


    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.11.19. 13:10:29
  • ugh
    #5
    Aha.
    Ajfonya 3 kilo tok hasonlo xiamiau, hüvely telo meg 80 ezer.
    Tenyleg nincs kulonbseg..
    A kinai ruhazati cikk meg szar minosegu azert olcso.

    "
    a xiaomiról azt olvastam nemrég talán itt az SGn hogy telefonos részlegük nullszaldós, a hasznuk máshonnan van. Különben a szoftvere nagyrészt open source, több rom alapja, nincs benne kiskapu."
    Nalatod.
    Mashonnan.
    Allambacsitol,
    Nincs benne.
    Mert azt mondjak.
    Te hany eves is vagy ?
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2017.11.19. 12:11:57
  • zola2000
    #4
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Anyám homtom telója elkezdett reklámokat dobálni, noroot firewall megoldotta a dolgot, a xiaomi eredeti rommal ilyent nem csinál, cserébe nem olyan jó az ár-hardware arány mint ilyen homtom-letv "márkának" de még mindig jobb mint egy samsungnak.

    a xiaomiról azt olvastam nemrég talán itt az SGn hogy telefonos részlegük nullszaldós, a hasznuk máshonnan van. Különben a szoftvere nagyrészt open source, több rom alapja, nincs benne kiskapu.

    egyébként nem csak a telefonok jó ár-érték arányúak az aliexpressen, hanem jóféle bőrcipő, telefontok, akkus borotva stbstb is olyan ár-minőség arányt képvisel hogy magyarországon dupla+ áron van ugyanolyan, azokban meg csak nincs szoftveres kiskapu XD
  • ugh
    #3
    Az olcso kinai telefonokrol csak annyit, hogy elegge gyanusak az arazas, a melle tett vas es a latszolagos szolgaltatas viszonyaban.
    1 europaban es usakiaban sok az emigralt kinai.
    2 kinaban diktatura, van bar ez most mar senkit nem zavar miota a gyarak az extraprofitert ott tudnak gyartatni.
    3 mindenki csodalkozik, hogy hogy tudnak harmad, negyed, hatod aron adni keszuleket.
    4 a szolgaltattok nem nagyon adnak csomagokat ilyenekkel (ritkan heba hoba).
    Szerintem.
    Allami tamogatas van a telo gyartasra azaz benyeli az anyagi bukot az allam, cserebe jo kis jarulekos szoftvereket var el rajuk.
    A kivandorolt kis kinaiak is veszik ezeket igy szepen megfigyelheto az eseteleges "allam ellenes tevekenyseg".
    Kerdezz meg egy kinait haza merne e menni miutan eljott.
    Akar lehet inaktiv es beindulhat attol, ha kinai nyelvet valasztassz.
    En baszki egy diktatura vezetojekent ezt tennem.
    Elarasztanam olcso cuccokkal a vilagot.


    Ez csak elmelet, de ennek tukreben vegyel xiamiau, navon, hüvely, meg faszom tudja milyen markat.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2017.11.19. 11:18:24
  • ugh
    #2
    A kulso fejlesztoket ingyen eszkozokkel, tamogatasokkal lehetett volna meggyozni.
    Ehelyett megcsinaltak az amugy betonstabil, kicsi, gyors wp-t.
    Majd ultek es vartak az olukbe hullon zs-t.
    En penteken zuztam be a tokeletesen mukodo lumiam (tobb mint 3 ev alatt osszesen 2* fagyott be valami okadek wstore trash alkalmazas miatt) mert nem talaltam ra voice recordert ami nem a program sajat konytaraba elzartan, sajat formatumba rogzitett volna es ami termeszetesen tele volt reklammal.
    Szoval mindig fizetsz amikor elinditod.
    Lehet, hogy van, de kurvara nem talaltam.
    Szoval aksi, sim kivesz, telo kettetor (jo massziv volt a kurva anyjat) es kuka...
  • zola2000
    #1
    Igaza van, ha nem tudnak az árral szemben úszni, lovagolják meg a hullámokat.

    lehet benne edge böngésző, lehet alapértelmezett kereső a bing, mindegy majd átállítom, saját storet is tehetnek bele, de a play storet ne hagyják ki (és ha a xiaomi-meizu telefonok ár-érték arányában lesz talán veszek is egyet : )
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.11.19. 10:01:02