Csillagközi üstökösre bukkantak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Megnyugtatlak, amit beírtál, annak 90%-át magam is tudtam, de a fennmaradó 10%-nak is könnyen utána tudtam volna nézni.
De nem akarom megzavarni a játékod, nyugodtan hidd azt, hogy te vagy az okosabb tojás.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Amúgy, messziről jött üstökös azt mond/mutat, amit akar.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.11.05. 19:52:32
A kevés pályaadat alapján akár az Oort-felhőből is jöhetett.
Amúgy a legizgalmasabb a fekete lyuk, megint, mert az irtó gyorsan forog, az aztán kiparittyázna téged."
A mozgásirányhoz van köze. A bolygó forgás a bár minimálisan más gravitációs hatást kelt, egy állóhoz képet (ezt sikerült kimérini a gravity probe 2 kutató műholdnak), a hatás olyan minimális, hogy teljességgel elhanyagolható. Semmi köze a forgáshoz.
Nem kell lefordítanod, csak annyit kell leírnod: Igazad van, Mester!
Van köze a forgásirányhoz.
Amúgy a legizgalmasabb a fekete lyuk, megint, mert az irtó gyorsan forog, az aztán kiparittyázna téged.
Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.11.02. 17:53:45
Gravity assistance can be used to accelerate a spacecraft, that is, to increase or decrease its speed or redirect its path. The "assist" is provided by the motion of the gravitating body as it pulls on the spacecraft.
Amúgy a Wikipédia szócikke is szóról.szóra azt írja le, amit én is írtam korábban:
To increase speed, the spacecraft flies with the movement of the planet (taking a small amount of the planet's orbital energy); to decrease speed, the spacecraft flies against the movement of the planet.
Becsszóra, nem puskáztam!
Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.11.02. 17:41:56
1. Ha a járművemmel (de lehet ez égitest is) a Napot a forgásával azonos irányban súrolom, így csinálok hintamanővert, akkor lendületet kapok, felgyorsít a Nap.
2. Ha a Nap forgásával ellentétes irányból közelítem meg, akkor lelassít.
(Ha a járművel a Naprendszeren kívülről érkezem, akkor más a szitu, lásd a lenti két pontot!)
A bolygóknál más a helyzet, ott nem annyira azok forgása, inkább Nap körüli mozgása, keringési iránya a döntő.
1. Ha a járművemmel (de lehet ez égitest is) a bolygót a mozgásával azonos irányból közelítve súrolom, így csinálok hintamanővert, akkor lendületet kapok, felgyorsít a bolygó.
2. Ha a bolygót a mozgásával ellentétes irányból közelítem meg, akkor lelassít. (De itt picit elbizonytalanodtam, mert vajon lehet olyan kipattanási szög, amelynél ebben az esetben is gyorsítást kapok?)
Ez így ebben a formában eddig érthető? (Lassan én sem értem, de mindegy. :-))
Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.11.02. 17:38:14
Ilyen következtetés levonására még nincs elegendő pályaadat, ha jól vettem ki a cikkből.
Lásd: frame dragging.
Tehát, a hintamanőver utáni sebessége nagyobb lehet, mint ami korábban volt (vagy kisebb). Persze, utána, a manőver után, a Nap vonzása miatt már folyamatosan veszít a sebességéből, de nem sokat.
Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.11.02. 09:56:37
"Pedig mar lassul, a Naphoz közeledve minden égitest gyorsul, tőle távolodva pedig lassul, az lenne a furcsa hanem tenné!"
erre a te válaszod:
"Kivéve, ha ki lett parittyázva."
Nem, ha távolodik a naptól akkor lassul, tökimndegy milyen gravitációs hintamanővert hajtott végre a nap körül.
Apropó!
Szeretném jelezni, hogy 19:00 órától ma sem leszek.
Nézem a NatGeón „A jövő tudománya Stephen Hawkinggel” c. filmet, akkor is, ha ez titeket nem érdekel. :-)
Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.11.01. 18:30:41

Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.11.01. 18:16:23
Az üstökös olyan Naprendszer-beli égitest, mely a Nap körül, általában elnyújtott pályán kering, és a Nap közelébe érve kómája és csóvája fejlődik – mindkét jelenség legfőbb oka az üstökösmagot érő napsugárzás. Maguk az üstökösmagok lazán összekapcsolódó jégből, porból és szikladarabokból állnak, méretük néhány kilométertől néhány tíz kilométerig terjed.
Zavart érzek az Erőben.
Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.11.01. 18:00:14
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
El kell kapni az üstökénél, és jól megvizsgálni.
Memento Mori!
★★★★★