Távcsővel is igazolták a gravitációs hullámok új észlelését
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A gluonok nem elektronok, teljesen más a tömegük (elméletileg nulla), emellett a töltésük és a perdületük sem egyforma.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
az hogy te máshogy hívod, és kitalált tulajdonságokkal ruházod fel, nem változtat a tényeken
"graviton energiája nem csökken"
"a graviton sugárzás energiája csökken"
ez akkor most hogy is?
mi a különbség? graviton sugárzás az maga a graviton nem? mikor épp fénysebesség X szeresével száguld..ugye??
vagy mi a gravitonsugárzás és a graviton közti különbség?
hm??
Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.11.07. 19:00:43
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
a neutron bomlik elektronra, protonra, és anti-elektronneutrínóra:
a proton-t 3 kvark építi fel..és nem elemi részecske..
a deutérium az nehézvíz, vagy nehézhidrogén...semmi köze az atommaghoz, ez csak egy elnevezése az olyan hidrogénnek, aminek az atommagjában van egy neutron is
nincsenek a magban semmilyen kötőelektronok..
írnál erre bármi halvány tényt, állítást, amit nem te álmodtál meg??
graviton örökmozgó ja..:) de van a graviton sugárzás, mint írod....az miből áll?
maga a sugárzás az miből áll?? hm??
sugár nyaláb?? tehát nem mindenhol és mindenfelé, hanem csak egy nyaláb?? és az hogyan? honnan?
a nyaláb attól nyaláb, hogy valami azzá teszi...ezt mi??
mi az hogy elnyelt graviton? mi nyeli el? ezt hogy kell elképzelni?
mi a fizikai meghatározása képletileg?
és mi az hogy körpályára állhat? mi köré?
azt írod: "elektromos töltésrészecske párost. "
pozitív vagy negatív töltésűek?
pozitív töltésű részecskék: protonok, kvarkok, alfa-részecskék, pozitronok, pionok, antimüonok, W-récsecskék
negatív töltésű részecskék. elektronok, antiprotonok, tau-részecskék, kvarkok, müonok, W-récsecskék
ezek közül melyik?
ha egyik sem, akkor hogy hívják?
Egyébként a magban elektronok vannak valóban, ezek a kötőelektronok. 2 protontóruszt képesek összekötni, a termék egy stabil szerkezet, úgy hívják Deutérium atommag.
rebeka rebi ne erőltesd túl az agyadat, mondhattad volna, hogy szőke vagy.
a graviton örökmozgó, energiája nem csökken, végtelen mennyiségben áll rendelkezésre. Érted? Nem csökken. A nem csökken az azt jelenti, hogy nem csökken. A graviton sugárzás energiája csökken, a sugárnyalábé. A sugárnyalábból elnyelődik néhány graviton és az elnyelt graviton például körpályára állhat. Vagy a graviton pár fotonná alakulhat úgy, hogy megköt egy elektromos töltésrészecske párost.
Tedd ide a kisérleti bizonyítékokat a matematikai objektumok fizikai létezésére. Ha nincs ilyen akkor a téridőjárásváltozás okozta sebességeltüntetés nem más mint az évszázad hazugsága.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
hm?
akkor nagyon kitakarják egymást, és a sorvégén lévő mért nem tér le a pályájáról? hiszen egyik se kering a másik körül,
ergo. nincs centrifugális erő hatás..
és a hold kering a Föld körül, de kering a nap körül is, és közben halad a naprendszerrel együtt, is és a tejút karja is mozog, forog a tejút, és közben száguld is az univerzumban..ezt hogy egyenlíti ki a gravitonszeled?
egyszerre vagy 30 irányba kéne különböző erőkkel "fújnia" hogy pályán tartsa a holdat
ezt mégis hogy?
bukta :)))
viszont az összes többit amik a valóságban léteznek, ezerszer bizonyították, független fizikusok, kémikusok, tudósok, a világ minden pontján, és 100 éve folyamatosan igazolva vannak..
tetszik hogy mindenkit leugatsz aki beszól neked,de te folyamatosan beugatsz mindenkinek és lesajnáló lenéző megjegyzéseket teszel..
Olyan anyagokra és dolgokra hivatkozol, amik nem léteznek, senki sehol soha nem bizonyította őket, még feltevés szerűen sem..
Két elemi részecske, mi?
kár hogy bizonyították a nagy hadronban, (és sok helyen másutt is) hogy sokkal több van..és pont azokat amiket írsz, nem találták..de érdekes, mi?
persze..te tudod a tutit :). a világ összes fizikusa, tudósa mind hülye vagy 200 év óta, mi?
és mindig kifelejted a neutront..
és mesélj már a neutrínókról
azok mik is a te elméletedben?
ajánlom olvasásra:
http://epa.oszk.hu/00200/00296/00005/ujgx0538.htm
de az hogy hathat ha nincs tér?
a centrifugális erő hatással van a gravitonokra?
mert ha nincs, akkor hogy lehet hogy mégis ellenáll a hatásuknak?
Aha..és a földet akkor mért nem nyomja a holdba?
a föld nem kering a hold körül..így rá nem hat centrifugális erő..mért nem ütközik a holdnak, ha a hold takarása miatt kevesebb nyomás éri mind a holddal ellenkező oldalról???
nos?
bukta :) megint :)
Miféle magelektronok? Milyen kísérletek mutatták ki? Ja hogy egy sem ..... sőt....
A fénysebességre: ..... általános iskolából valószínűleg kimaradtál akkor, amikor a négyzetreemelést vették. Szemléltetés? Baszki itt hadoválsz összevissza hogy nem létezik tér, de bazdmeg a saját elméletedet a méterrel meg a másodperccel akarod szemléltetni, ami egy közmegegyezés alapú mértékegység rendszer. Olyan öngólokat rúgsz hogy az már fájdalmas. Ráadásul a c a !valódi! egyenletekben az átváltási tényező miatt kell. Általában c=1 egységrendszerben számolnak annak meg a négyzete mennyi is?
Mert a c négyzet nem sebességadat, hanem csak egy szemléltetű eszköz, érted te? Tűéles eszű gerő. De hamár itt vagy, nincs erős kölcsönhatás. A helyére közeli (szorosan közeli) elektromos kölcsönhatás lép amit a magelektronok szolgáltatnak.
Tedd ide a kisérleti bizonyítékokat a matematikai objektumok fizikai létezésére. Ha nincs ilyen akkor a téridőjárásváltozás okozta sebességeltüntetés nem más mint az évszázad hazugsága.
Szerintem erre gondolhatott.
Az egyik a graviton (= spinon)
a másik az elektromos töltésrészecske (= holon)
Mindkettőnek van tükörpárja, ami annyit jelent, hogy ugyanaz az anyag, csak nem lehet őket egymásba forgatni, hasonlóan a sztereo-izomerekhez például D-glükóz és L-glükóz. Így már vannak négyen. Mind a négyet tartalmazza a fény foton.
A két elemi energiarészecske (= kvantum) épít fel minden más anyagot, részecskét, sugárzást, így a stabil részecskéket az elektront, pozitront, protont és az antiprotont.
A kvantumrészecskék világában rendkívül szokatlan tulajdonságok fordulnak elő, a graviton örökmozgó, energiája nem csökken, végtelen mennyiségben áll rendelkezésre de nem végtelen sűrűségben, sebessége c2. A gravitonpárok áthatolóképessége tökéletes mínusz egy iciri picike. Nyomóereje 1.21 x 10^44 newton (érted már mi a newton rebi? Bizonyára benne van a hülyefizikában) :)
A kvantumrészecskék világában, illetve a multiverzumok világában minden más, mint az emberi léptékű világban, a világegyetemünkben.
A Hold azért marad a pályáján mert a Föld takarása miatt kevesebb nyomóerő éri mint onnan ahol nincs takarása. Felháborító, de pont a centrifugális erőnek megfelelően kevesebb.
A Merkúr azért marad a pályáján mert a Nap takarása miatt kevesebb nyomóerő éri mint onnan ahol nincs takarása. Felháborító pofátlanság, de pont a centrifugális erőnek megfelelően kevesebb, pontosan annyival kevesebb.
Írd meg 10x rebinek, hogy mennyire kevés esze dvan.
http://epa.oszk.hu/00200/00296/00005/ujgx0538.htm
szerintem rá se nézett..
"Örülj, ha esik az es?, mert ha nem örülsz, akkor is esik"
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.11.06. 21:32:44
Galaxisunknak a háttérsugárzásra gyakorolt hatását kimérték. Sőt igazából torz volt a kép pont a galaxisunk miatt.
A vörös paca egybeesik a galaxis síkjával. A naprendszert nem nagyon kell kizárni mert ott van a nap mint sugárzásforrás és kb annyi. Azt könnyű azonosítani. Később sikerült kiszelektálni a képből a galaxis síkjából érkező egyéb forrásból származó sugárzást. Az első a korai mérés COBE műhold, a második a "zajszűrt" későbbi WMAP.
Nem csak az látszik, hogy a WMAP képéből kivan vonva a galaxis "zaja", hanem az is hogy mennyit pontosodott a mérés. Sokkal jobb felbontású, részletgazdagabb.
(a képek a háttérsugárzásban tapasztalható néhány mikrokelvin különbségeket mutatják)
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.11.06. 21:20:18
Az alapjan, hogy nagysagrendekkel megvaltozik az inerciarendszer, ha oda kilepunk, es akkor mar lehetnek meglepo valtozasok lasd kvantumfizika. Meg lehet a kozeg is megvaltozik, ritkabb a sotet anyag, ki tudja az mennyit torzit.
"Másrészt, mihez képest mennek másképpen a dolgok?"
Peldaul a naprendszrunkhoz kepest, de ezt mar parszor leirtam.
"Először is az univerzum tömegét nem grammra adják meg, és ha csak az a teáskanna nem egymillió galaxis halmaz tömegével egyenlő, nem kell újraszámolni."
Orulok, hogy azert valamiben egyetertunk :) olvasd csak vissza az idezett szoveget, pontosan ezt irtam en is.
" Másodszor nem úgy mérik meg a tömegét, hogy mérlegre teszik, az egyik legjobb módszer az mikrohullámú háttérsugárzás segítségével, ami megmondja, mennyi anyag keletkezett, és mennyi energia volt jelen a keletkezéskor."
Igen tisztaban vagyok vele. De mennyire hiteles adatokbol szamoltak ki? Komolyan tajekozatlan vagyok es sehol nem is talalok arra vonatkozo irast, hogy mi alapjan zartak ki a galaxisunk, naprendszerunk esetleges torzitasait.
Először is az univerzum tömegét nem grammra adják meg, és ha csak az a teáskanna nem egymillió galaxis halmaz tömegével egyenlő, nem kell újraszámolni. Van egy határ, tetszik tudni? Másodszor nem úgy mérik meg a tömegét, hogy mérlegre teszik, az egyik legjobb módszer az mikrohullámú háttérsugárzás segítségével, ami megmondja, mennyi anyag keletkezett, és mennyi energia volt jelen a keletkezéskor.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.11.06. 20:46:11
Mi alapján? Mert ha csak annyi az érved, hogy "szerintem", az pontosan egyenlő a teáskannával. Bármit el lehet képzelni, de nem minden elképzelésnek van értelme. Másrészt, mihez képest mennek másképpen a dolgok? Mert nyilván az abszolút nulla fok felett 3 fokkal, sugárözönben egészen másképpen mennek a dolgok, mint a Földön, de ez azt hiszem nem vita tárgya köztünk. Maga a megfogalmazás is ködös, és mint írtam teljesen alaptalan! Ennyi.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.11.06. 20:03:08
Valoban hasonlo, de van par fontos kulonbseg. Semmi okunk feltetelezni, hogy egy teaskanna keringene a naprendszerunkben, mert abszolut logikatlan, ezzel szemben azt allitani, hogy a csillagkozi illetve a galaxis kozi terben egyes dolgok mashogy mukodnek szerintem siman elkepzelheto. A masik, hogy, ha meg is talaljak azt a teaskannat, az igazabol ugyan felvetne erdekes kerdeseket, de az univerzumunk mereteit, tomeget, tagulasat stb. nem kellene ujraszamolni, viszont, ha kiderulne, hogy a felvetesem helyes, akkor azert par dolgot szamolhatnak ujra...
csakhogy a normális gravitációs elmélet választ ad ezekre..
pontos választ..
Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.11.06. 19:06:10
A kérdéseid állnak akkor is, ha csak simán a newtoni gravitációt vesszük figyelembe.
"Akkor az van, hogy vegre sikerult megertened a feltetelezesem. Ennyi volt csak a celom. "
Erre írtam, hogy alaptalan feltételezésed semmi más, mint relativizálás. És ez értelmetlen dolog! Sajnos én nem értem el, hogy te megétesd. Sebaj. Russel Teáskannája ajánlom olvasásra, nagyon hasonló gondolatmenet, hogy mennyire nincs értelme.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.11.06. 19:02:58
de ha a hold épp felettem áll? akkor hogy hogy nem kezdek lebegni?? hiszen a hold is árnyékolja a sugárzást, mert ugye a hold is elnyel egy nagyon kicsit? és akkor kevesebb érkezik a fejem felől..mért nem lebegek akkor?? csak kicsit :)
te írtad
NOS??
Ha árnyékolva van, akkor mért is nem tolja el a pályáról a bolygót??
hiszen különböző nyomás érték éri a két féltekéjét a bolygónak..tehát évmilliárdok alatt mért nem térítette le a bolygót? mért nem tolta bele a földbe a holdat?
Hiszen a holdat a földel ellentétes oldaláról nagyobb nyomás éri, mint a föld felől..hiszen a föld árnyékol..
te írtad..
rengeteg helyről kitiltották már..
csak itt van még lehetősége elképesztően téves, és hamis elméletét nyomatni
egy beírására 10x fogok írni :)
Úgyse tud válaszolni..ha kiderül valaki ért kicsit a fizikához, akkor menekül, személyeskedik..és nagyképűen kerüli a választ
ahogy itt is..
DE provokálom, és ezerszer is rábizonyítom, hülyeség az egész agymenése
A kérdésre válaszolj..a hold hogy marad a pályáján? mikor a Föld takarása miatt kevesebb nyomás éri mint onnan ahol nincs takarása
a Merkur? hogy marad a pályáján? mikor a nap elég rendesen kitakarja.. gyakorlatilag teljesen leárnyékolja..és a nap hatalmas atom tórusz mennyisége elég sokat elnyelhet a graviton sugárzásból..hogy a Merkurt érő máshonnan érkező sugárzásnak simán el kéne tolnia a pályájáról
mégis marad ott..
hogyan????
Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.11.06. 18:42:56
Igen, ha jol emlekszem tobbszor is elismertem tudatlansagom es tevedesem. Az ajanlott linkeket megkoszontem es hasznalom is. Tehat ajanlottal par linket es kineveztel trollnak, aztan csak folyamatosan fikaztal, arra meg mit reagaljak a temaval kapcsolatban? De ott is hibaztam, hogy elkezdtek ezekre reagalni. Ja meg most nezem, hogy burkoltan anyaztal is :O hat azt talan nem kellett volna, en nem ismertem ezt a forum szabalyt miszerint Troll vagy=Anyad!
Elnezest mindenert, tenyleg nem akartalak megbantani, tobbet nem fordul elo, bar szandekosan eddig sem akartam.
"Tegyük fel, hogy azt mondom nem vagyok teljesen biztos, akkor mi van?"
Akkor az van, hogy vegre sikerult megertened a feltetelezesem. Ennyi volt csak a celom. Nem allitottam, hogy a naprendszeren kivul bizonyos dolgok mashogy vannak es nem ragaszkodom hozza foggal korommel (mivel semmivel nem tudom bizonyitani es szerintem mas sem tudja, mig ki nem jutunk a csillagkozi terbe), csak felvetettem, hogy nem lehet kizarni. Majd, ha esetleg bebizonyosodik, hogy tenyleg igy van, na majd akkor lesznek kovetkezmenyei, mivel az uj infok fenyeben sok mindent ujra kell majd szamolni az Univerzummal kapcsolatban.
Igen, bombáz. Viszont, ha a személyeskedés nem zaklatás, akkor nem tudom mi lehet az. Szerinted?
Ismét Szia!
Csak azért írtam személyesen, mert, mint írtam nem akarom offolni a fórumot, másrészt pedig kíváncsi voltam kiteszed-e közösbe :)
90%ig biztos voltam benne, hogy így teszel és ezzel megbizonyosodhattam róla, hogy valóban troll vagy. 9%ot adtam, hogy nem válaszolsz, ez is bejött és hagytam 1% esélyt hátha tudsz normális választ adni ez sajnos nem történt meg :(
Nos, most, hogy már biztosan tudom, hogy a téma vagy nem érdekel vagy még annyit sem értesz hozzá, mint én, és csak trollkodsz, így sajnos nem tudlak komolyan venni. Szóval ezennel búcsúzom, majd, ha megkomolyodsz esetleg folytathatjuk ;) minden jót!
Ja és tedd ki nyugodtan ezt is, megengedem, nehogy leveltitok sertessel vadoljanak :)
"Tevedsz kedves baratom, amit en csinalok azt nezopont valtasnak hivjak, tudod, hogy mas szemszogbol is hajlando vagyok vizsgalodni, mert ugy lehet igazan objektiv megallapitasokat tenni, viszont te latszolag keptelen vagy erre. Gondold mar el kerlek, hogy ket galaxis kozti terben csucsulsz, teljesen biztos vagy benne, hogy minden olyan, mintha mondjuk a Fold meg a Hold kozott ucsorognel?"
Először is nem vagyok a barátod, ez egy tipikus fölényeskedő indítása egy levélnek. Utána más fogalommal illeted azt, hogy te tulajdonképpen relativizálsz; attól még, hogy más a nézőpontod relativizálsz. Eddig értékelhető amit állítasz, utána személyeskedsz, és a végén megint relativizálsz. A tudomány nem filozofálgat, azaz nem csupán csak elgondol. Tegyük fel, hogy azt mondom nem vagyok teljesen biztos, akkor mi van? Lehet ezzel kezdeni valamit, hogy tegyük fel, aztán mi lesz? Sehova nem vezet, ezért hívják relativizálásnak. Alaptalan feltételezés. Ennyi a válaszom, a többi megint személyeskedés, mint a leveled is. Nem mellesleg az összes érvelési hibát elköveted amit el lehet... Ez nem kulturált vita a részedről.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.11.06. 17:23:11
A gravitonsugárzás egy fizikailag létező dolog, míg a téridő ennek a fizikailag létező dolognak a leírására szolgál, matematikai eszközökkel, egyenletekkel. A téridő nem létezik, mert egy matematikai eszköz, ezért nem lehet ugyanaz mint egy fizikailag létező anyagi objektum, történetesen itt egy láthatatlan sugárzás ami a gravitáció jelenségét okozza.
Tehát csak annyi a közös bennük, hogy mindkettő a gravitáció jelenségével függ össze, pontosabban a téridő görbülése a gravitációs sugárzás gradiensének felel meg. A téridőnek nincs energiája, mert az egy egyenletrendszer, egy matematikai eszköz, semmi több.
A gravitációs sugárzásnak van energiája, mi több ő az energia maga. Örökmozgó.
Én azt állítom, hogy a téridő hajlítás matematikai apparátusa (ami nem létezik a természetben) valamint a relativitáselmélet a fizikailag létező gravitációs sugárzás gradiensét írja le, amely gradiens a tömegek közelében alakul ki az árnyékolás miatt.
rebeka kiscica, mondom ha nem szemétkedsz. Érted ezt a két szót?
Ha semmitmondo, miert erdemes elolvasni? :)
Mit kellene erteni? Nem is nagyon magyaraztal semmit, amit ertenem kellene. Pont azert irtam privatban, mert itt nem ez a tema, amit annyira eroltetsz.
Igy mar teljesen vilagos, hogy csak trollkodsz, szoval a "Megtisztelo" erdeklodesem eddig tartott iranyodban, hacsak a temaval kapcsolatban nincs ertelmes hozzaszolasod. Az egyetlen kerdesem, ami a levelben szerepelt, sajnos megvalaszolatlan maradt, de gondolom azert, mert a temaval kapcsolatos es ez teged egyaltan nem erdekel :(
Utoljára szerkesztette: SODRAAS, 2017.11.06. 17:04:02
Ha jól veszem ki, akkor az ő gravitonsugárzása ugyanaz, mint a relativitáselmélet térideje.
A téridőnek is van energiája, úgy hívják, hogy vákuumenergia.
Az 1 newton erő azt jelenti, amely erő az 1 kg tömegű testet 1 másodperc alatt 1 m/sec sebességre gyorsít.
Nem négyzetcentinként hanem kilogrammonként. Ez az erő csak akkor nyilvánul meg ha az egyik oldalról valami miatt nem jön annyi gravitonsugárzás, például árnyékolás miatt. Tehát csak akkor nyom atommag méretűre ha az egyik oldal árnyékolt, például egy neutroncsillag felszínén.
Ha minden oldalról egyformán, szabadon ér a sugárzás akkor súlytalanságban vagy. A lekváros buktát viszont kedvelem, Ok?
De ha elmagyarázod ennek a bugyuta keltának a nyomó gravitációt és működését már azzal is segítenél.
bukta :)))
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.11.05. 20:20:38
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.11.05. 20:13:07
A te "elméleted" szerint viszont minde testnek a gömbhéj közepe felé kellene esnie, mert csak ott van egyensúlyban a gravitonszeled. Alapvető ismerereteinkkel sincs összhangban az "elméleted". De semmi gond, mondjad csak.... égesd még magad:)
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.11.05. 20:09:34
De mindentől függetlenül, jó hogy előkerültél, legalább veled több szerencsénk van, mint a fekete anyaggal.
Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.11.05. 19:42:32