Megkapja saját hajtóművét a kínai lopakodó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kelta
Nem igazán értem a vergődésedet még mindig

használok egy rendszert amit
- nem én alkottam
- nem én találtam ki a szabályait
- semmi közöm bármely pontjának feltételének kialakításához

és mégis én vagyok a hibás?
te hülye vagy.

és nem mellesleg, ha az átvételi ár piaci alapú lenne, támogatás nélküli, tehát 12 Ft körüli, akkor mi lenne? 3x annyit termelő egységet kell felrakni, és kb ugyanott vagyok, csak tovább tart a megtérülés.

És már írtam, ha a rendszer feltételei változnak, majd eldöntöm, hogy megéri nekem..

Hol játszottam sötétzöldet, te idióta? idézd már ide..
én a rendszert azért használom, mert 0Ft a villanyszámlám, ennyi..
Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.10.01. 20:56:59

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

Üres duma, ettől még élősködő vagy. Az energetikai szektor többi szereplője és az adófizetők kiszolgálnak téged, hogy játszhasd a trendi sötétzöldet. Az meg aranyos hogy te dogmázol itt, amikor pontos érveket és számításokat kaptál, ennek ellenére görcsösen ragaszkodsz a vallásodhoz.

Szerencsére már nem tart sokáig ez az ámokfutás. Már levették felére a támogatási időszakot, remélem egyszer teljesen megszűnik. Azt sem bánnám egyáltalán, ha meglévő szerződésekre is így lenne. http://www.mnnsz.hu/2017-jelentosen-valtozik-a-kat-rendszer/
Utoljára szerkesztette: Gerolta, 2017.10.01. 19:12:56
Kelta
Te meg képtelen vagy megérteni
nem én írom a törvényeket
nem én szabom a szabályokat
nem én találtam ki a rendszert
bazdmeg ennyire nem lehet hülye valaki

jó hogy nem azzal jössz mekkora geci az eladó a boltban mert 27%-os áfát kell fizetned

biztosan az eladó a hibás
igaz???

ehh..ne is válaszolj..maradj meg a dogmáidnál..és csak az imádóidnak írogass..ők majd rajonganak a nagy eszedért.

Kelta
Rendben..pontos a számítás..12 év..és utána tiszta profit..
kösz a pontosítást..ennyire nem mentem bele..

Már írtam lejjebb, ha változnak a körülmények, akkor az ember megnézi hogy megéri a rendszer vagy nem

de nem így vagy mindennel?

molnibalage83
Képtelen megérteni azt, hogy más faszával veri a csalánt... Meg sok mást is...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Kelta
Így van..de annyi nem kell
9 év kb max 10
ami évi 9-10% hasznot jelent
melyik befektetés is hoz stabilan ennyit?
és utána már ugye tiszta profit, még vagy 15 évig..
és nem érint semmilyen ár emelés..

mi is a gond?? 😊)

Kelta
megerősíted amit lejjebb a #214-ben írtam
ennyit rólad

tévképzet, mi?
kár hogy egyet sem írtál..csak a kamu duma volt meg a beugatás..
Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.10.01. 12:15:17

molnibalage83
Én már feladatam, inkább hagyom hogy tévképzeteibevn éljen. Ha 7 ember magyarázatát nem érti meg és tagadja a valóságot, akkor hova erőlködjek...? Ő nem tud, ő hisz...

Amikor már a szokásos zölbafasz dumával és ugrásszerű fejlődéssel jön, akkor legyintettem... Gőze sincs kb. semmiről...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Az elektromos autókat már a 20-as években tudták, hogy működőképes . Ez rossz példa. A robbanómotoros megoldások rentábilisabbnak bizonyultak azért nem terjed el. A rentábilitás kérdése még ma is igaz. Így ugrásszerű fejlődésről nem beszélhetünk.

Ugrásszerű fejlődés az informatikában volt és előre látható is volt a folyamat. Igen a 80-as években már látható volt hogy ez lesz a jövő. nyilván nem az okostelefont jósolták meg, de azt igen hogy az informatika az életünk része lesz,

Kelta
Ez a gond veletek..persze kaptam

mellé dumát beugatást, nagyképűsködést
és szakmai dumát, aminek a témához vajmi kevés köze volt
Olyan érveket amihez semmi közöm se volt..mert se atomerőmű, se áramelosztó nem vagyok..
kormány se vagyok, törvényeket se írok..de azt is a fejemre olvasta a sok okos, bár közöm sincs a szabályzókhoz..

aha álmok
ma is ott megy az álom a tetőn..és vidáman 0 Ft a villanyszámlám évente...

nekem tetszik ez az álom 😊

aha hát persze...pont én mi??
bagoly mondja...
én vergődtem adatokkal, statisztikákkal? dicsekedtem mindenféle szuperiskolával? meg öntöttem ide az értelmetlen szakmai rizsát?

vicces vagy, vagy szánalmas? nem is tudom eldönteni

Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.10.01. 00:05:24

Kaptál érveket, egyet sem fogtál fel belőlük, csak makacsul ragaszkodsz a sötétzöld álmaidhoz, te Dunning-Krüger mintapéldány.
Kelta
Hát azért több nagy tudós állítja hogy a fejlődés gyorsul, és egyre kevesebb idő kell, a technikai ugrásokhoz..

De persze ettől lehet hogy neked van igazad..én csak egy felvetést tettem..egy lehetséges irányt, jövő egy változatát..de persze szerinted ez elképzelhetetlen, mert csak. 😊

Semmilyen törvény áthágását nem írtam,
és nincs fejlődés?
hát nem tudom utóbbi 100 évben az emberiség többet fejlődött, mint az előző 2000 évben..
sőt az utsó 30 évben is többet mint előtte 80 évben..

nem tudom, szerintem, a fejlődés megállíthatatlan, és 2050-re teljesen más világ lesz

Te vagy bárki gondolta volna pl 1980-ban hogy ilyen lesz a világ, okostelefon, elektromos autók térnyerése?

Te nem látod, én látok valamit...
majd kiderül kinek lesz igaza
Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.09.30. 20:44:54

Kelta
örülök, hogy beugattad ide a nagy semmit 😊
ez megint a faluszéli kutya effekt 😊

hát kösz, sokat tanultam belőle..pl azt hogy még mindig rengeteg itt a pöffeszkedő nagyképű senkiházi, aki itt éli ki, hogy beugathat és lenézhet másokat..

érved semmi, cáfolat semmi, az hogy a debilek mit és hova néznek hidegen hagy és teljesen irreleváns.

Igen, biztosan vannak olyanok is, de egy biztos. Nem itt...

Szegény Kelta, a kör közepén állsz, és nem érted miért röhög rajtad egy csomó ember, és miért néznek szánakozó pofával. Pedig a mérőóra olyan szépen pörög le és föl!

Nem baj, vannak azért olyanok akik a témához nem csak ennyit értenek, mint te!

"Amiket írsz érveknek ma megállnak nagyrészt, de 50 év múlva?
mikor a technológia évente ugrásszerűen fejlődik?"

Az, hogy kimondjuk: Ugrásszerűen fejlődik ez nem igaz. Az is lehet, hogy minden héten megjelenik egy forradalmi akkumulátor ötlet sem jelenti ezt, mert eddig egyikből sem lett semmi.

A fizika és kémia törvényeit áthátgni nem lehet. Én nem látom azt az ugrásszerű és nagyságrendi fejlődést amire szükség lenne. Nem az elektromos autók, hanem a mindent lefedő, akár ipari igényeket is kielégíteni tudó felhasználhatóságra.
Kelta
Értem, ok
a jövőbe látsz

Igen tudok, a valóság. Mint pl. Németország példája. Persze tudom, nemsokára megjelenik az n+1. csodaakkumulátor, meg fúzió, meg minden okosság. Hány évtizede is ígérgetik őket, aztán még mindig lítiummal szenvedünk?

Egyszerűen csak divatja van a sötétzöld hóbortnak, meg még nem buktak bele elegen ezekbe a szarokba. A Siemens már kiszállt pl., szép nagy buktával.
Kelta
ok, no problem

Amiket írsz érveknek ma megállnak nagyrészt, de 50 év múlva?
mikor a technológia évente ugrásszerűen fejlődik?
és az érv, hogy ma nem létezik?
már bocs, a jövő terveiről, elképzelésekről írnak..
Az ipari méretű fogyasztásnak valszeg nem is kell majd a tárolás, hanem a magánházaknál van jelentősége, és a felszabaduló nagytermeléseket jobban el lehet osztani, illetve a növekvő ipari igényekhez nem kell még építeni iszonyat pénzekért erőműveket. Környezeti terhelés csökken..
Nincs anyagi meg ipari forrás?
ne viccelj már a világ vezető cégei Siemens, Mercedes, Samsung Toshiba stb stb
mind ezen dolgozik..

http://www.autoblog.hu/zold_auto/uj-akkumulatorral-forradalmasitana-az-autoipart-a-toyota/
http://energiaoldal.hu/epul-az-elso-europai-villanyauto-akkumulator-gyar/
http://totalcar.hu/magazin/hirek/2017/05/22/akkumulator-gyarat_letesit_a_mercedes/

szerinted nincs fejlesztés??

Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.09.30. 13:29:26

Nem vettem észre éjjel fáradt voltam.

Átfutottam a PDFet. Egyszerűen arról van szó, hogy szokásosan mismásolnak és ferítenek a sötétzldek. Összekeverik a támogatás és a beruházás fogalmát. Az a PDF egy egyszerű sötétzöld propaganda. Tényekkel szembemegy, feríd el vagy épp mellőz attól függően hogy az idióta álláspontjának mi a kedvezőbb.

Csak egy példa a sok közül: elfelejti megemlíteni, hogy az akkumulátoros vagy egyéb tárollás teljességgel kivitelezhetetlen ipari méretű fogysztás esetén. Sem technológia nincs rá, sem anyagi és pénzügyi erőforrás. Olyan simán elsiklik a tények felett egy egyszerű "hát fejleszteni kell még"-el hogy aki kicsit is képben van kiröhögi.
Kelta
Te látod a jövőt?
lehet igazad van..lehet hogy nekik..
de te tudsz valamit ami kétséget kizáróan megcáfolja a cikket?
hm?
vergődés nem az..csak szólok..

Jesszusom ez a cikk valami fájdalmasan mélysötétzöld. 2050-re 139 ország kizárólag megújuló energiaforrásokat fog használni? <#falbav>
Utoljára szerkesztette: Gerolta, 2017.09.30. 10:51:43
Kelta
ott a link

utolsó sor..nem látszik?
lehet rosszul raktam be?

Az idézetről egy hiteles linket légyszives. Egy internetről idemásolt szöveg had ne legyen már hiteles forrás, csak azért mert te írtad.
Kelta
pár adalék az itteni nagytudású hetek bandájának:

"Németországban a szén- és a nukleáris erőművek külön-külön is háromszor annyi támogatást kaptak 1970–2015 között, mint a megújulók, de az is, hogy mára ez az egész végeredményben eljutott odáig, hogy a háztartási méretű napelemes beruházásokhoz évek óta nem adnak már állami támogatást – mert nincs rá szükség."

ennyit a túltámogatásról..kit is támogattak túl?

http://hvg.hu/gazdasag/20170929_Napimadok5_nemetorszag_sziberia_akkumulator_energiatarolas
Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.09.29. 23:54:46

Megprobalok nem csak Write-Only uzemmodban mukodni, de kell az is hogy ne csak "aszogassuk egymast" mert abbol nehez kivenni a lenyeget 😊

A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép :)

Kelta
végre valaki aki megértett valamit abból amiket írtam
köszi

a többi szabályzás, fejlesztés kérdése..nem az én dolgom..

Most ugrott be valami, amit irtal, a veszteseg finanszirozasrol, mar el is feljetettem, olyan regen volt. Mert azt kulon tetelkent tuntetik fel, es nem a kWh-ba van beepitve, hanem mint rendszerhasznalati meg karbantartasi, meg egyebek neven fut. Jogos 😊
A tobbi viszont all a rendszer felboritasarol sajnos El, meg amikor termelsz, az Energia aramlas iranaya miatt a fazisszogek ugy alakulnak, hogy kiegyenlito aramok fognak folyni aminek Semmi haszna nincs csak extra terheles a halozaton.
En szemely szerint ezert javasolnam a helybeni felhasznalast, igy lenne egyenlore a legjobb az infrastruktura reszerol. Persze latok mas megoldast is, sot hallotam is rola, de egyenlore irrelevans.

Kelta
Neked azt az egyszerű mondatot sem sikerült, úgy látom..

tudod, a semmit ugatni a faluszéli kutya is tudja...
Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.09.27. 17:19:20

Nahát micsoda meglepetés, a 7. ember magyarázata után sem fogta fel. További versenyzők? <#falbav>
Kelta
Teljesen érthető, de hibás
1: nincs pénzszámlázás, mert nem pénzalapú az elszámolás, hanem mennyiség..épp azért, hogy a pénzelszámolási anomáliákat kikerüljék, a végfelhasználókkal. Ez a lényege, tehát nincs 3x ár..mert nem pénz alapú az elszámolás
lejjebb valaki kivetítette hogy azért kevésbé éri meg a termelőnek így, de azért profitja így is akad neki..nem sajnálom annyira őket. De az hazugság, hogy ezt más fizeti meg.
2: A szállítási veszteségeket sem fizeti más, mert a rendszer és egyéb költségeket éppúgy kiszámlázzák nekem is..csak vagy többlet termeléssel fedezem (amit már nem kedvezően vesznek át) vagy kifizetem kp.

Én értem, hogy ez nem tökéletes rendszer..de ez van, és itt többen magát a napelem rendszer értelmét, és lényegét vonták kétségbe..
Ha a szabályzási rendszerrel van bajuk, azt mért felém vetítették ki? és mért rajtam kérik számon? Nem én hoztam a törvényeket..
Ez olyan kb mintha egy boltost hibáztatnának a 27%-os Áfa kulcsért.
A rendszer jó..aki telepíti annak megéri..ha mások lesznek a szabályzók, és más lesz a költség mutató..akkor majd átszámolja az ember..és eldönti megéri-e?
Nekem most igen.
De az olyan értelmetlen hazudozásokat, meg mocskolásokat amik itt folytak, nem tolerálom..

Nem szemelyeskedes, leirom mirol van szo aztan ugy veszed ahogy akarod:

-Eloszor is ertem mirol beszelsz, a problemat abban latjak(ami igaz is), hogy amig egy hoeromutol 12Ft ert veszik meg az energiat, es szallitjak, addig toled ennek 3X aert es szallitjak, Remelem igy erthetobb mire akarnak kilyukadni. Vagyis mindenki mas fizeti a szallitasi vesztesegeket azon amit TE termeltel. Itt jon kepbe amit mondtam es ezzel egyet ertett mindenki, ha helyben felhasznalod amit termelsz akkor nincs semmi gond, amint csere-berelsz az vesztesegkent jelenik meg a szolgaltatonal ,hiszen a szallitasi veszteseget meg ra kell rakni arra az osszegre amiert TOLED atvettek, de masnak Nem adhatjak el annyival tobbert....
Ezert irjak, hogy ez egy megeroszakolasa a rendszernek, NE gondold azt a Napenergia nem jo dolog, arra gondolj, hogy ebben a formaban nagyon messze van az igazsagostol. Lehet most NEKED JO, de ez kesobb nagyon sok problemat kepes generalni.
-Mivel az energiaszolgaltatas tervszeruen uzemel, amit TE(meg a tobbi aki rendelkezik ilyen fajta kiseromuvi felepitessel) termelsz es nem hasznalsz fel, az felboritja ezt a tervet. Neked ebbol most Semmi nem tunik fel.
En amit irtam elozoleg egy masik helyzet, ezert is vitatkoztam Molni val annyit mert O nem volt hajlando elismerni, hogy Lehet maskepp is, de megallapodtunk es megertette mit mondok, ahogy En is megertettem O mirol beszel.

Itt mar csak az van hatra levond a kovetkezteteseket, nem az Anyagi oldalrol Reszedrol, hanem nagy alltalanossagban. En nem vitatom hogy Jo neked igy, vagy hogy annyit termelsz amennyit.
En csak azt probalom elmagyarzni hogy a jelenlegi MO-n levo szabalyozas egy kicsit elbaltazott finoman szolva.

Remelem igy erthetobb szamodra is.
Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2017.09.27. 11:27:48

Kelta
unalmas vagy..ennyi.
Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.09.27. 07:32:33

Meg sem lepődöm, hogy már a demagóg szót sem érted. Értesz te egyáltalán valamihez, te Dunning-Krüger mintapéldány?
Kelta
És csak tolod a demagóg dumát..semmi gond, csak rém unalmas már..valami új nem akad? 😊
- Fizikai működése sosem volt ismeretlen előttem (veled ellentétben, nekem van ilyen rendszerem) és neked akadtak gondjaid pár alap dolog megértésével
- a rendszer milyen, az egyrészt nem érdekel, másrészt nem én alakítottam ki
- az is szennyez ha beindítod az autódat..ha nincs lényegtelen, mert akkor más..
- magadat simogasd😊 mint írtam lehet hogy ostoba vagyok (lehet, de nem valószínű)..passz😊 de sosem vagyok bugris gyökér, aki csak leugatni tuja a másikat..

menj jó pénzért megint add el magad..az megy neked.

molnibalage83
Kurvára irritáló, mert dogmáid neked vannak. Ellenben páran felvázoltuk a rendszer fizikai működését és azt, hogy milyen nevetségesen diszkriminatív támogatási rendszer van mögette aminek a vége az, hogy többet szennyezünk.

Most akkor simogassuk meg a fejed, hogy ennyi magyarázás <#falbav>után is sikerült ostobának maradni és szajkózni egy szót érvelés nélkül..?<#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.09.26. 23:14:00

Kelta
hát, más már nem maradt, mert a tényekre, érvekre fütyültél, és toltad a dogmáid..

molnibalage83
Az álszkeptikusságtól a falnak tudok menni...
A grammar náciktól szintén...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.09.26. 18:05:26

Kelta
Jéé..köszi de rendes vagy..nosztalgikus hangulat fogott el..akkor még normálisan lehetett beszélgetni emberekkel itt, nem jöttek beképzelt bugris tahók..akik azt gondolják ha valaki téved, vagy ne adj isten butaságot ír be, akkor nekik joguk van leugatni beszólni neki..de hát tudod, ilyen gyökér tetűk mindig akadnak..
de hát neked írom..??
Egyébként idézhetném magamat, ahol írom is hogy ez csak egy felvetés, kósza gondolat , ami messze nem biztos
de hát te azonnal ide idézed, és fenkőlten beugatsz, mert te aztán magad vagy a tévedhetetlenség
pedig csak egy gyökér tahó vagy.... ahogy a hasonszőrű "haverjaid" itt..

ha nem tűnt volna fel, a történet rég nem arról szólt kinek van igaza..
hanem arról mennyire tudsz (tudtok) mély tahók lenni..hát bizonyítottál..képes voltál elő túrni egy irreleváns téma irreleváns részét, csak hogy "bizonyítsd" akkor is én vagyok a buta..
lehet..
de te mi is vagy?
fentebb írtam..és bizonyítottad..velősen.

Csak vicceltem, tudom hogy fejlődésképtelen idióta vagy, már bizonyítottad a holdraszállás témában elkövetett, több mint tíz éves ámokfutásoddal. https://sg.hu/forum/uzenet/1406282051/247
Kelta
szíved joga hülyének lenni...én nem akadályozom meg..
majd tanulj meg legközelebbre magyarul is írni..kösz..

molnibalage83
A térdem csapkodom a rögöéstől, de tényleg...

Kelta
Számból vetted ki a szót...egyszer csak felfogjátok ..de ha nem, nem jövőre újra megpróbálom, addig meg 0 Ft a számlám
köszi 😊)

Sebaj, tavaly sem sikerült felfognod ( https://sg.hu/forum/uzenet/1464624202/37 ), majd megpróbáljuk jövőre is.
Kelta
Igazából már unom a témát, a semmiről vitáztok

a rendszer jó, és megéri..a szabályzókat és a törvényeket nem én alkottam, csak alkalmazkodom.
Szerintem túlbeszéltük..

Én tudom kinek jelentett megtakarítást. Azoknak akikre a KÁT vonatkozik. Ezt pedig senki sem vitatta eddig. Szóval, miért is linkelted a cikket? Hogy minket támassz alá ezzel is? 😊
Kelta
értelmezd a cikket

Kinek eredményezett megtakarítást?
Kelta
http://www.menerko.hu/hirek/78-hirek/410-megtakaritast-hozott-a-kotelezo-atveteli-rendszer-uj-modellje

molnibalage83
De, kerül. A KÁT az adóforintokból megy öcsisajt. Amiből épülhetne pl. kerékpárút amit használnék...

Kelta
Ja..nekem nem esik le..vicces 😊

1: mindenki ki tudja számolni, vagy számoltatni, hogy milyen fogyasztás mellett milyen rendszer éri meg neki..ha megéri..nekem megérte

2: lásd 1. pont és nincs támogatás
3: lásd 1 pont..te mért ismételgeted ugyanazt csak más szavakkal?? más érv nem akadt?

Ok..elméleti szakember..várom még mindig a válaszod a kérdésemre..
Nem néztelek le..a véleményedet minősítettem

Ja, hogy van az a pénz amiért te is háttérbe rakod a nagy egódat..értem 😊))

A nap és szél bohóckodás neked egy filléredbe sem kerül..hamis állítás.