5
  • Elmin
    #5
    "Az ehhez szükséges 18 és 20 kHz közötti tartományú audiojelek kiküldésére és fogadására szinte bármely kereskedelemben kapható eszközök használható, például okostelefonok, táblagépek, okostelevíziók vagy az Amazon Alexa és a Google Home. A kapcsolódó szoftver ráadásul a felhasználók tudta nélkül telepíthető egy adott készülékekre."
    Ez egy elég nagy ferdítés, mert csak az "okos" eszközöket lehet így fertőzni, a többi "normális" készülékeket pedig nem. Adni és venni csak olyan tud aminek van hangszórója, mikrofonja, vagyis most még egy átlag családnál szinte csak a telefon.
    "A környező dolgokról visszaverődő hanghullámokat a beépített mikrofonok fogták fel, ugyanúgy, ahogy például a denevér tájékozódik."
    És ha nincs benne mikrofon?

    "Az a távolság, amelyről egy személy még észlelhető - akadályok nélkül - legfeljebb 6 méter. Amennyiben fal is van közben, akkor a távolság 3 méterre csökken."
    "Amint a Covertband felkerült egy eszközre, a beépített hangszórókon keresztül továbbította az audiojeleket. A környező dolgokról visszaverődő hanghullámokat a beépített mikrofonok fogták fel, ugyanúgy, ahogy például a denevér tájékozódik."
    "Szintén először lehetett az ellenőrzést akadályokon, például falakon, keresztül is alkalmazni és ehhez nem volt szükség különleges felszerelésre. "
    Akkor a környező dolgokról visszaverődik, de a falon oda vissza megy a jel? Vagy mégsem?
  • rajen77
    #4
    Na mi van? Megnézték a Sötét lovag filmet? :D
  • drsx
    #3
    Ha a szomszed joskapista kepes lesz teged "leradarozni", akkor
    - te is kepes leszel jp-t radarozni
    - kepes leszel erzekelni, hogy jp eppen teged radaroz
    - mar most is olcson lehet venni vekony hangszigetelo szivacsot.
    - elmeletben egyszeruen osszezavarhato a lokator egy hasonlo frekvenciaju, de folyamatosan valtozo amplitudoju hangforrassal
    Mindazonaltal ertheto a felvetesed, en sem vennem jo neven, ha az en szomszed jp-m engem radarozgatna.

    Szerk.: jut eszembe, van a fiokomban fel marek olcso ultrahangos tavolsagmero, mar evek ota ott pihennek. A technologia szerintem ugyanaz, csak a telefonos szoftver kicsit szofisztikaltabb.

    Utoljára szerkesztette: drsx, 2017.08.24. 01:05:41
  • TokraFan
    #2
    Ugyanmár, a military már mérföldekkel jár az ilyen játékok előtt. Ha akarnak, már régen képesek megfigyelni 1-2cm pontossággal.
    Más kérdés, hogy előbb-utóbb a szomszéd jóskapista is képes lesz rá, ami kicsit jobban érint...
  • 1519
    #1
    Mostmár tényleg kezdek aggódni.......