84
  • Irasidus
    #84
    A rakétát nem megabájt vagy a számítási kapacitás hajtaj előre, és nem bitekből építik. No, ezért drága.
  • Meridian
    #83
    Amúgy a hidegháború idején mint azt említete valaki, döbbenet mennyiségű pénzt költöttek az űrprogramra... akkor, amikor számítógépek még kurblival működtek, és jórészt inkább mindent kézzel számoltak ki, papíron.

    Manapság viszont olyan technológiai és számítástechnikai fejlődésen vagyunk túl, ha most kezdenének bele a Hold programba, akkor nemcsak a Hold, de a Mars is meglenne belőle simán...

    Amúgy a Kínaiak mennek a Holdra, és 2030-ban a Marsra... terveik szerint.
    Utoljára szerkesztette: Meridian, 2017.07.31. 19:15:02
  • Irasidus
    #82
    Szépen mellébeszélsz, nem attól lesz hülyeség amit beszélsz, hogy büntetik vagy sem. Az mellékes abból a szempátból, hogy az idiotizmus amit éppen művelsz, az büntetik-e vagy sem. Süket duma amit itt előadsz, még mindig.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.07.25. 22:09:52
  • fonak
    #81
    Mindig fejedelmi többesben beszélsz? :) Fogalmazzunk úgy, hogy abnormális, hogy bizonyos dolgokban kételkedni sem szabad (milyen más történelmi esemény kétségbe vonása büntetendő?), na nem a laposföld-hivőkre és a kreacionistákra gondolok, azok szabadon terjeszthetik a gondolataikat, ahogy a kemtrélesek is. Ismerős a mondat: "Ha tudni akarod, hogy ki uralkodik feletted, vizsgáld meg, hogy ki az, akit nem kritizálhatsz." ?
    Vagy pl. egyetemi katedrája van Mo-n olyan embernek (https://hu.wikipedia.org/wiki/Krausz_Tam%C3%A1s), aki szerint a Gulag foglyainak jobb dolga volt, mint a "kintieknek", szóval amolyan feltápláló, fizikai kondíció javító intézményei voltak ezek a SzU-nak... Ez persze nem büntetendő, meg nem is utálják ki a kollégái, nem rúgják ki... Na de tényleg befejeztem.
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2017.07.25. 10:38:18
  • Irasidus
    #80
    LOL. Csak törvénybe ütközik, esetleg józan észbe nem? Vagy úgy gondolod a téma a szakértője lettél, mert van internetkapcsolatod? Amikor olyan dolgokat adsz történészek szájába, amit soha nem mondtak, szalmabáb érvek sokaság amit előadsz, és náci bűnök relativizálod, az tényleg csak törvénybe ütközik? :O És tényleg nem ide való, de neked muszáj mindenhol nácikat védened, és a hiteted előadnod. Tudjuk, és hányingerünk van tőled.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.07.25. 06:02:09
  • ostoros
    #79
    Igen, védted. :) Gerinctelen dolog tőled.
  • fonak
    #78
    Nem ide való a téma (aminek a szabad megvitatása hatályos törvényekbe is ütközhet ráadásul), szóval befejeztem. Nem én hoztam fel, nem kellett volna beleszólnom sem.
  • Irasidus
    #77
    Röviden csak neked a holdraszállás tagadók egyenlően ostobák a holokauszt tagadókkal. Ebből neked az jön le, hogy védem őket? Vagy a gerinctelenség az védelem a másik oldalnak? Elégé érdekes a szövegértelmezési készséged...
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.07.24. 21:39:13
  • ostoros
    #76
    Véded a Holdraszállás tagadókat? Miért? Ezt nem gondoltam volna rólad...
  • Irasidus
    #75
    Te semmiben nem különbözöl az általad kritizált holdraszállás tagadóknál, csak te a holokausztot tagadod. Persze azért akad különbség, hogy te gerinc nélkül teszed ezt, mert gyáva vagy kiírni, hogy nem hiszed el. Ráadásul ennek a témának semmi helye itt, ez egyszerű flamelés, és szarkavarás.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.07.24. 20:04:03
  • molnibalage83
    #74
    Egy pillanatra se zavarjon meg a koncentrálásban, hogy

    ...az űrpogram a Holdra Vietnám előtt indul 5 évvel... Tudod, a Kennedy féle beszéd után, de a Mercury program meg még korábban...
    ...a holdraszállás idején éppen nyugvóponton volt a történet, 1968 után 1972-ig nem sok minden történt, a légi háborúban szünet volt, a Tet offenzíva után észak sem pattogott...
    ... az utolsó holdutazás is még a Linebacker II előtt volt...

    Az Apollo programot azért kukázták, mert a célt elérték. Galántai Zoltán egyik előadásában is erről van szó, amiko felvázolták a politikusoknak, hogy akkor a Marsra hogyan mennek el. Félbeszakítottál az előadást és közölték, hogy itt valami félreértés van. A feladat a Hold volt, szó nem volt Marsról. A vietnámi háború és a '70-es évek eleji gazdasági recesszió és a jenki közvélemény érdektelensége miatt ért véget a program. Az Apollo 13-ról már nem volt élő TV közvetítés... Ez nem a mozi kamuja, tényleg nem volt.

    BTW a Skylab program az Apollo program maradéka volt és olyan szinten előzték meg vele az űrállomások terén a szovjeteket, hogy arra szavak nincsenek. Csak a fokozottabb naptevékenység és pénzhiány miatt hagyták odaveszni.

    A SS-t kurvára nem másolták le az szovjetek. Teljesen eltérő koncepcióval üzemelt. Az űrsikló a kész szilárd tüzelőanyagű booster után a SS hajtóműveivel ment fel LEO pályára. A Buranon nem voltak hajtóművek, az csak egy majdnem teljesen passzív tehet volt, visszatérő és manőverező hajtóművei voltak csak. A külső hansonlóság nem minden, a rendszer alapvető működési elve nem azonos, jó reggelt...

    Az Apollo-Szojuz az enyhülés egyik fontos momentuma volt. Az űrügynökségek annyira nem rajongtak érte, a politika erőltette...

    Az űrverseny háttere elég egyértelmű. Péniszméricskélés a világ előtt. A hh alatt döbbenetesen sok pénzt basztak el erre keleten és nyugaton is...
  • molnibalage83
    #73
    Meg a visszahozott a Surveyor–3 szonda is smafu...
  • fonak
    #72
    Aha nem tudjuk, csak élőben ment a közvetítése, de nem tudjuk igazából, persze...
    Szerintem egyszerű a magyarázat, a politikusok többet nem akartak pénzt adni ekkora projektekre, meg lett mutatva a ruszkiknak, hogy "jobbak vagyunk", felesleges volt folytatni még nagyságrenddel drágább vállalkozásokra (holdbázis, ember a Marsra) egyszerűen nem volt politikai akarat, a ruszkik feladták a Holdra szállást is az N1 rakéta sorozatos felrobbanása után.
    A Buran nem volt az STS pontos mása távolról sem, az orbiter méretei és formája ismert volt, azt átvették.
  • molnibalage83
    #71
  • molnibalage83
    #70
    Ámen + kb.
  • fonak
    #69
    "Nem mondom, hogy a számok stimmelnek! Nem mondom, hogy pontosan úgy történt minden, de ha csak a fele igaz, már akkor is felháborító a tagadása!"

    Ezzel nem értek egyet, ez a jogos kérdések elsunnyogása. Voltak-e propagandisztikus túlzások? Felhasználták-e azokat politikai haszonszerzésre, vagy pl. a kommunizmus bűneinek relativizálására? Voltak állítások a holokauszttal kapcsolatban, amiket csendben vissza kellett vonni? (emberből gyártott szappan pl., még el is temettek szappanokat erre hivatkozva, mint "emberi maraványt", lámpaernyő... Ilse Koch valóban elcseszett némber volt, de speciel lámapernyőt nem csináltatott a foglyok bőréből, pedig túlélők állították ezt is, de a bíróság nem látta bizonyítottnak.) A Mauthausenben, Buchenwaldban mutogatott gázkamrákban a történészek jelenlegi véleménye szerint nem folyt tömeges megsemmisítés, pedig évtizedekig az volt a hivatalos, hogy igenis folyt. stb.
    Ehhez képest "revizionistákat" csuknak börtönbe olyan dolgok tagadásáért, amikre csak tanúvallomások vannak. Vagy rá lehet keresni a yt-on az auschwitzi gázbuborék szövegre. Amit Auschwitzban mutogatnak, az részben háború utáni átalakítások eredménye, részben nem bizonyíték semmilyen tömeges megsemmisítésre (ami persze nem jelenti azt, hogy nem történt ilyen, azonkívül voltak más táborok is, ahol szintén legalábbis a történészek szerint tömeges megsemmisítés folyt, pl. Majdanek, Treblinka, ezekről mégsem esik szinte sose szó, kizárólag Auschwitzról). Logisztikailag is megkérdőjelezhető az a hivatalos verzió a tömeges elgázosításról, amit pl. a saulfiában is mutatnak. De rendben, elhiszem én azt is, nem akarok magamnak bajt...
    De minden kétellyel szemben a megbélyegzés és az érzelmi "érvek" jönnek, mármint az, hogy aki kételkedni mer, az gonosz ember, aki minden bizonnyal megismételné a nácik tetteit, ha lehetősége lenne rá. A megszégyenítés és megfélemlítés hatásos, csak éppen nem nevezhető észérvnek a legkevésbé sem. Amúgy persze nem kételkedem abban, hogy a zsidók üldöztetésnek voltak kitéve (ez abszurd is lenne, hiszen ismerjük a tényeket, a zsidótörvényeket, a deportálásokat), hogy sokan meghaltak pl. tífuszjárványokban, sem az Einsatzgruppék tömeggyilkosságainak valós voltát (Mo-ról pl. 15 ezer állampolgársággal nem rendelkező zsidót deportáltak már '41-ben Kamenyec-Podolckba, ahol a németek lemészárolták őket, a magyarok természetesen tudták ezt, legalábbis akik ott voltak a helyszínen, katonák, azok látták). A gond az, hogy vallássá tették a "holokauszt tényeit" válogatás nélkül, vitatásukat büntetendő eretnekséggé vagy legalábbis a "normális emberek" közül kirekesztést maga után vonó istenkáromlássá.
    Persze a legtöbb "holotagadó" antiszemita kétségtelenül, mert mást nem foglalkoztat annyira a dolog, hogy vitatni merje, pláne nagy nyilvánosság előtt, vállalva a kockázatot.
    Én is elismerem, hogy 6 millió, 60 millió vagy hatmilliárd, ha IRL akarnának kifaggatni a véleményemről. nem éri meg a téma ennyire keresni a bajt... de sokan így vannak vele gondolom.
    A holdraszállásról nem csak szemtanúk beszámolóira támaszkodhatunk, és részletesen dokumentált. A holokausztról még egy Hitler-parancsot sem tudnak prezentálni bizonyítéknak. Himmler poseni beszéde a legerősebb bizonyíték, persze a tagadók kétségbe vonják annak a hitelességét is.
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2017.07.24. 13:57:11
  • adamsones
    #68
    Igazából nem tudhatjuk ,hogy is történt ez a holdraszállás. Találgatni lehet. Az biztos, hogy a közvélemény figyelmét el kellett terelni a vietnámi háborúról valamivel. Az űrversenyt is meg kellett nyerni.
    Gagarin sem biztos , hogy az első ember az űrben. Előtte ki tudja mennyien nem tértek vissza.
    Miért kukázták az Apolló programot? Miért vették célba csak az alacsony földkörüli pályát?
    Hogyan sikerült olyan pontosan lemásolni a Space shuttle-t a szovjeteknek?
    Vagy csak az apollo-soyuz összekapcsolódás is érdekes számomra.
    Nem tudjuk a hátterét az űrversenynek. Ki mit hallgat el és miért.
    Lássan 50év telt el, és nem hagytuk el az alacsony földkörüli pályát. 50 éves soyuzok mennek az űrállomásra. Amerikaiaknak nincs is űrprogramjuk. Orion? ? Vagy Musk??
  • Tinman #67
    Amúgy van itt gyakorló csillagász?

    Mekkora teleszkóp kéne ahhoz, hogy pl. a rover látható legyen valamennyire? Vagy a keréknyomok?

    Sajnos én amatőrként úgy tudom, hogy ker. forgalomba ilyen nem beszerezhető, túl nagy a távolság és túl picik az objektumok :-(
  • Tinman #66
    A Holdra tett tükröket, melyekre a mai napig lézerrel lövöldöznek, azokat is cica tette oda ugye?

    A több 1000 NASA alkalmazott közül, mind ennyire félti az életét, hogy egyik sem köpött? Egyik sem leplezte le?

    Nem lehet, hogy nincs mit leleplezni? Nem lehet, hogy a NASA alkalmazottak habzó szájjal röhögnek rajtatok? Válaszolok: Nincs mit leleplezni és igen, rajtatok röhögnek.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.07.24. 13:22:54
  • Tinman #65
    Sokféle emberrel találkozok, de az a legrosszabb fajta, amelyik azt hiszi, hogy az ő gondolkodásmódja már rég meghaladta másokét, közben meg akkora luftokat rúg, hogy beszakad a csarnok fala...

    Semmiféle amcsi mániásnak nem kell ahhoz lenni, hogy történelmi tényeket elismerj. Már eleve ez a gondolkodásmód is rettentő 1 bites. Kifejezetten nem kedvelem az USA politikáját, lépéseit, ettől még elismerem a tudományos tényt: Járt ember a Holdon.

    Az egész holokauszt téma pedig nem sokban különbözik ettől. Egészen elképesztő, hogy egyesek embertömegek elbeszélését sem képesek elfogadni bizonyítékként. Mára már alig maradt túlélő, azokkal kellett volna elbeszélgetni és az arcukba vágni, hogy az nem is úgy volt. Nem mondom, hogy a számok stimmelnek! Nem mondom, hogy pontosan úgy történt minden, de ha csak a fele igaz, már akkor is felháborító a tagadása!

    És attól, hogy ezt gondolom még mindig nem vagyok semmilyen párti!

    "Nem írom le azt amit hiszek"

    Látod le is írtad a lényeget: Te ebben hiszel. Más meg TUDJA. Egyszer olyan szívesen összegyűjtenék ilyen SG-s "hívőket" és leültetném őket pár még élő túlélővel szemben, hogy nesze bazdmeg, most mondd bele a koncentrációs tábort megjárt emberek szemébe, hogy az egész nem igaz! Rohadtul érdekelne az arcotok!

    És egyébként pont u.e. szeretném az Apollo küldetésben résztvevő űrhajósok vs a "nemvóthódraszállás" klántagok között.

    A tudomány azért nem foglalkozik veletek és azzal, hogy nektek bizonygassa, hogy mi történt, mert megtörtént. Nincs rá és senki nem is igényel rá anyagi erőforrást, hogy komolyabb teleszkópokkal azt vizslassák, hogy áll-e még a zászló, meg ott van-e még a rover. A tudomány szerencsére ennél komolyabb.

    Ettől függetlenül kaptatok képeket, de az fotóbolt. Esküszöm neked, ha ott tapogatnád a Holdon a mikrometeoritok által agyonlyuggatott rovert, akkor is azt mondanád, hogy ezt csak úgy odaküldték utána, nem 1969-ben került oda. Mert ti szektások ezt elhatároztátok és kész.

    Minden ember zártosztályra érett, aki tagadja a Holdra szállást. Ez ilyen egyszerű. Ez egy tévképzet amiben szenvedtek, kezeltetni kellene, mert előbb csak ezt tagadod utána meg majd azt, hogy nincsenek is törvények és kimész gyilkolászni.

    És nem én nem haragszom rád, hanem mérhetetlen mód szánlak. Olyan érzés a témában elkövetett véleményed olvasni, mintha egy 8 általánost végzett betanított munkással trécselnék. Agyzsibbadást okoz, rémesen fárasztó.

    "Minden bizonnyal Vilmos porosz királyi és német császári herceget szolgáltam volna"

    Szolgalélek... kínos. Én meg minden bizonnyal az elnyomók elleni küzdelemben vettem volna részt, mert az igazság és a szabadság iránti vágyam végtelen.

    " Pl itt a holdra szállásnál az oroszoknak nem tetszik az állítólagos Amcsi végjáték. "

    Az nem zavar, hogy az oroszok szomorúan, dühöt visszanyelve, de elismerték már akkor a Holdra szállás tényét? Megvette azokat is az amcsi kormány mi?

    Fixed:

    You have been brainwashed by a hoax. Wake up man!
    They don't want even scan your brain for possible mental illnes. Why???
    I would be happy if it was just a bad dream, bat sadly no. Wake up!
    You're one of them who lied for years. You're the part of the lie.
  • wraithLord
    #64
    Saját bevallásod szerint kb. 1 hónapos munkában kapásból észrevehető clone stamp? :D

    Én azt figyeltem, hogy a keréknyomok körül és a távolibb környezetben van-e egyértelműen egyező mintázat. Nem találtam ilyet. Mondjuk ez nem jelent semmit.
  • fonak
    #63
    Ugyan, ettől még lehet ügyes kezű mesterember valaki, aki felépít a két kezével egy házat (saját tapasztalat). Nyilván topmenedzseri pozícióra nem alkalmaznám (bár Széles elég sokra vitte például).
  • molnibalage83
    #62
    Az külön vicces, hogy a NASA által készített fotókkal kalibrálták a japán holdszondát, ami radarméréseket csinált...
    http://global.jaxa.jp/press/2008/05/20080520_kaguya_e.html
    Persze az ostoba hoaxereknek mondhat az ember bármit. Nettó kertének.
  • molnibalage83
    #61
    Egy biztos. Aki annyira ostoba, hogy tagadja a holdraszállást és semmire nem alkalmaznám, mert túl hülye és ostoba ahhoz, hogy megbízzak benne. Egy üveg tejet sem bíznék ilyen emberre.
  • wraithLord
    #59
    "A holdra szállásra röviden válaszolok, mert grafikusként egy ilyen képet need 2008-2009ben 1 hónap alatt összedobtam volna. Mostanra meg a mai progikkal amivel rendelkezem másfél hét alatt összekapok neked egyet."

    Miért, milyen fotót nem lehet a mai technikával a semmiből összeszerkeszteni? Ez nem érv a holdraszállás ellen, csak a lehető legegyszerűbb módja a hited ellen irányuló kognitív disszonancia feloldásának.

    Egyáltalán nem példátlan, viszont nem is annyira kikezdhetetlen, mint pl. amikor kiderül, hogy az "ég fölött" a világűr van, és nem isten. Utána kitalálják, hogy jól van, akkor nem ott van az isten, hanem az űrön túl (vagy mindenhol) - cáfolhatatlan állítások (tehát tudomány által nem vizsgálható) mindig voltak/vannak/lesznek.

    Ha értesz hozzá, akkor gondom, meg tudod mondani, hogy tényleg fake-e a fotó. Vagy legalább van-e rajta bármilyen manipulációra utaló nyom.
    A tudományos folyóiratok is meg szokták nézetni, hogy egy beküldött tanulmányban manipulálva van-e egy adott ábra, HA a legkisebb gyanú is felmerül ezzel kapcsolatban. Nincs ezzel semmi gond. Tessék itt egy nagyobb felbontású verzió.

    Nehogy már pénzt kérj azért, hogy a saját hoaxotokat bizonyítsátok. Eleve ti, hoaxosok hoztátok fel.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2017.07.23. 23:16:54
  • ostoros
    #57
    Durva hogy még a keréknyomok is látszanak a porban!
  • Tinman #56
    Ha már elfogadtak egy törvényt egy történelmi tény tagadása miatt, akkor a Honfoglalás vagy éppen a Holdra szállás tényének tagadását is büntethetnék.

    Ha olvasnál a sorok között, érzékelted volna, hogy pont, hogy nem értek egyet azzal, hogy bárkit megbüntethetnek azért, mert valamit másképp gondol. Jelen esetben viszont a tagadókat simán zártosztály rdy-nek tartom.

    "csak addig volt sikeres amíg az elfogott és átállított nemzetiszocialista tudósai még éltek."

    Most is sikeres, csodákat művelnek, nap, mint nap, röhej pénzekből.

    "Holdra szállást meg már számos alkalommal sikerült megcáfolni. Amcsi propaganda gépezet legnagyobb hazugsága. Keresd meg nekem a zászlót a felszínen akkor elhiszem."

    Egyetlen alkalommal se sikerült megcáfolni, mert ami megtörtént azt rohadt nehéz megcáfolni. 6 db. zászló van a felszínen. Ebből az 1. az 99%, hogy eldőlt, amikor Buzz-ék felszálltak. A többi 5 már külsőre nem látszik amcsi zászlónak, hanem teljesen kifakultak, színüket vesztették, de még állnak. Te se bírnád túl jól egy légkör nélküli helyen a Nap brutális sugárzását.

    2009-ben a NASA "Lunar Reconnaissance Orbiter" a végleges pályára állás előtt lefotózta az Apollo-k leszállóhelyeit, a holdkompok felszínen maradt részeivel, az Apollo14 esetében, még az űrhajósok lábnyomai is látszottak. Innentől fogva az, aki ezen tények ellenére is tagadja a Holdra szállást, az kérem sürgősen forduljon orvoshoz és nem, ez nem csak fellengzős duma. Tényleg keressetek egy orvost, mert ez egy kezdődő szellemi leépülés első jele.

    Az említett LRO által lőtt képeket megtalálod magadtól, vagy ehhez is segítség kell? Egyet kapsz jutalmul, mert ma ilyen rendes vagyok:


    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.07.23. 20:23:18
  • Tinman #55
    Egy történelmi tényt tagadni, vagy szimpla elmebetegség, vagy ebben az esetben antiszemita magatartás. Láttál már tábort megjárt idős embert "számos" tetoválással? Már nem nagyon fogsz látni, de elég volt a szemükbe nézni, rögtön helyre kerülnek a dolgok.

    A Holdra szállás tagadása ugyan egy kicsit lájtosabb műfaj, de ugyan akkora kreténség, tiszteletlenség, nettó butaság.
  • Irasidus
    #54
    A tudásalapú társadalom nem épülhet hitre, és a tudományban, illetve a tényekben nem hinni kell, hanem megérteni kell azokat, és ez vonatkozik a történelemre is.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.07.23. 18:58:20
  • cateran
    #53
    Most vagy hagyjuk a picsaba, hogy mindenki azt hisz amit akar vagy irany es legyunk inkabb diktatura....En epp attol kapok agyfaszt, hogy KOTELEZO hinni! a holokausztban..nem azert mert nem hiszem el, hanem, mert nincs semmi, de semmi mas amiben kotelezo lenne hinni..(hinni baszod..mi ez, 1 vallas?:P)
  • Irasidus
    #52
    Mesélj még, mivel sikerült megcáfolni a holdraszállást? Most ugye az nem cáfolat, ha valaki nem ért valamihez, és büszkén lobogtatja a tudatlanságát, gondolok itt a "zászlóra", az "árnyékokra", vagy a "miért nincs kráter a holdkomp alatt" nevezetű fizikát messziről sem értő kérdésekre. Az meg, hogy simán propagandának nevezel valamit, amolyan jolly joker érv - nem bizonyítasz vele semmit, viszont bármire rá lehet fogni önkényesen, hogy propaganda. Így kell a homokba dugni a fejed, bravó, így kell a legsötétebb hülyeségeket beszopni! Bármi lehet kamu, ami neked tetszik, gondolkodni meg nem kell. Minek az, ugye? És persze az is köztudott tény, hogy az USA-ban rengeteg külföldi kutató és mérnök van, volt, és lesz - önszántából. Tudod, mert megfizetik... A siker nem a nácikon múlott, hanem a pénzen, mint úgy általában az űrkutatásban (vagy csak az életben) minden dolog a pénztől függ. És Wernher von Braun sikeres volt, hogy sikerült felverekednie magát oda, hogy ő tervezze meg a holdraszállást, és meghatározó mérnöke legyen ennek a programnak. Nem ingyen adták neki, és a csapatának, és nem tették az aranyszéket a segge alá, mint sugallod, persze ehhez ismerni kell a karrierjét is, nem csak annyit tudni, hogy náciknak dolgozott.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.07.23. 18:42:04
  • esztyopa
    #50
    Ezt az IQ-betyárt !
    Még egy aknával is törne diót.../mert nem hiszi,hogy - felrobbanhat./
  • ostoros
    #49
    Hé, a Mumussal ne viccelj! Az komoly dolog!
    :)
  • Tinman #48
    Ahogy a holokauszt tagadást, úgy ezt is simán büntetném, mert történelmi tényt és -ez esetben- több ezer ember vérverítékes munkáját nézi semmibe, kérdőjelezi meg. Nem csoda, hogy a lenti videóban is eljárt Buzz Aldrin keze.

    Arról már nem is beszélve, hogy az Apollo-1 űrhajósainak tragikus halálára nézve is mocsok nagy tiszteletlenség a Holdra szállás tényét elmaszatolni, ugyanis ők is kellettek ahhoz, hogy aztán cirka 2.5 évvel később történelmet írjanak.

    Amúgy kezdem megérteni miért nem hiszik el pár lunatic ezt az egészet! Úgy látom azért nem, mert az űrkutatás azóta egy zsebhokizó 12 éveshez hasonlít. Anno a ruszkikkal szemben folytatott verseny őrületes pénzeket pumpált az űrkutatásba, eredmények kellettek és nem sajnálták rá az erőforrásokat. Azóta viszont a NASA-nak egyre csökkenő költségvetésből kell kvázi vegetálnia, nagy eredményeket a kormány/kongresszus nem vár tőlük, átment az egész látvány szórakoztatásba, mert kb. erre képes most a NASA. Pár szondát fellőni, képeket küldözgetni, meg reménykedni abban, hogy a Curiosity minél tovább bírja.

    Ezzel term. nem a NASA-t bírálom, mert fing pénzből művelnek csodát, hanem az egész emberiséget, melynek lófasz terve sincs, ha a Földön valami komoly gebasz lenne.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.07.22. 17:55:23
  • Irasidus
    #47
    Benned súlyos elfojtott agresszió, és indulatok vannak. Nem lenne kedved mesélni nekem a gyerekkorodról? Akár priviben is! Köszönöm!
  • Tinman #43
    Az a legérdekesebb, hogy ahogy észrevettem IRL, az érettségiig el sem jutó, zömmel tanulatlan, szakmunkásban is bukdácsolók tévképzete ez az ember nem járt a Holdon őrület. Hogy honnan a faszból jött ez rájuk nem tudom, de egyre inkább érdekel. Ez konkrétan az agyatlanok kollektív tévképzete, megérne egy alapos kutatást.
  • molnibalage83
    #42
    Nem tökmindegy, ha ennyire ostoba vagy? Mert a jelek szerint komolyan gondolod azt, hogy nem járt 12 ember a Holdon...
  • Irasidus
    #41
    Azért szólítottál meg, mert gondolod érdekel a véleményed vagy az emócióid? Nem igazán, a pszichiátria egy másik helyen van, csak szólok.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.07.21. 19:57:59
  • Tinman #38
    Bár legelhetnék... komolyan kívánom, azt a szép ződ' gyepet, mert ez azt jelentené, hogy csoda történt, nem mellesleg az emberiség történelmének egy óriási eseményekor még életben vagyok és láthatom. Kár, hogy 2025-ben ez nem fog megtörténni.
  • molnibalage83
    #37
    Még.