110
  • Aquator
    Én már azzal is megelégednék, ha a bolygón lenne értelmes élet... időnként komoly kételyeim vannak.
  • NEXUS6
    Szüli napja alkalmából megint mondot valami hülyeséget a jövőnkről, hogy azzal, hogy Trump felrúgta a klíma egyezményt a Föld menthetetlenül második Vénusszá fog válni, több száz fokos hőmérseéklettel, meg ilyenekkel.

65 millió éve kb 5X ekkora volt a CO2 szintje, a sarkokon is +10 fokos átlaghőmérséklettel, tengerek sokkal melegebbek voltak, szal a metánhidrid is kijöhetett volna nagy mennyiségben. Aztán a klíma csak visszahűlt ehhez képest természetes úton és nem akart megszaladni valamiért, vajon erről mi lehet a véleménye Hawkingnak?
  • NEXUS6
    A földi élet kialakulása elött az univerzum már vagy 10 Mrd éve létezett, ha létrejött és fennmaradt akár csak 1 Mrd éve egy civilizáció/intelligencia az mérhetetlenül fejlettebb a miénknél, nem sok közös témánk van, nem nagyon "látjuk" egymást. Márpedig erre statisztikailag azért adott a lehetőség.
    A kommunikáció és ürhajózás, a kapcsolat másodlagos kérdés ezek után. A fő kérdés tehát, hogy a civilizációk többsége, a kb azonos fejlettségüek kivételével miért is akarna velünk szóba állni?
  • bakvarnyu
    Nem ugyanaz a kettő, ahhoz hogy emberi időn belül elérjük egyiket is ,legalább fénysebesség közeli sebességgel kellene haladni,ez meg már a fizika határainak feszegetése.Ezért is érdekes Hawking, amikor arról beszél, hogy a Földnek lassan annyi, és át kell költöznünk egy másik bolygóra, ő tudja legjobban milyen messze vagyunk ettől.
  • defiant9
    Mivel magyaráznád hogy a már jópár évtizede nyitva lévő rádiócsillagászati ablakunkon még nem szűrődött be egyetlen értelmes élet rádió jele sem? Nem vitatni akarom a következtetésed csak kíváncsi vagyok hogy milyen valószínűségeket társítanál a nagy számok mellé.
  • TokraFan
    Én azt is nagyon valószínűnek tartom, hogy a saját galaxisunk is tele van értelmes élettel.
    A távolság áthidalása pedig csak technológia kérdése, nem is oly régen még a kontinenseinken sem tudtunk átjárni, ma meg teljesen természetes és mindössze pár óra repülővel.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.07.04. 00:44:20
  • lerboy
    Én viszont úgy gondolom, hogy a százmilliárdnyi galaxisban található száz-százmilliárdnyi csillagrendszer egyikében - a miénken kívül - biztosan kell lennie intelligens életnek. Szerintem kicsit arrogancia azt gondolni, hogy mi emberek vagyunk a világmindenség közepe és rajtunk kívül nincs senki, aki gondolkodni tud. Olyan hatalmas az univerzium, hogy még elgondolni is nehéz, nemhogy feltárni, megismerni. Én tehát a nagy számok törvénye alapján biztos vagyok benne, hogy máshol is van intelligens élet. De hogy valaha fogunk-e találkozni ezekkel az intelligens lényekkel, na ez a hatalmas távolságok miatt nagyon kicsi valószínűséggel rendelkezik.
  • defiant9
    A kiirtáson túl ott van a bezárkózás mint alternatíva. Már ma megfigyelhető a trend hogy a fizikai világ helyett egyre több időt töltünk el egy virtuális világban(itt most nem a 3D szemüveges VR-ről beszélek), egy jelentős részünk épp itt van perpillanat is.
    Egy csillag évmilliárdokig stabilan el tud energiával látni egy civilizációt, aki ebből egy a fizikainál sokkal vonzóbb világot is létre tud hozni, ami az idő előrehaladtával csak egyre komplexebbé válik, a ezer/millió fényévre lévő más csillagok számukra érdektelenek lesznek mivel még a realtime kommunikáció is megoldhatatlan, a belső világukban pedig nem erre 'szocializálódtak'.
  • TokraFan
    Az üstökös becsapódásnak mi köze az adott civilizáció fejlettségi szintjéhez és ez hogyan kapcsolódiik ahhoz, hogy az adott faj kiirtja önmagát? Önmagára küldi rá az aszteroidát?
  • TokraFan
  • TokraFan
    Korlátolt a gondolkodásod, mert az emberből és az emberi társadalmakból indulsz ki. Annak az esélye a gyakorlatban, hogy máshol is egy emberéhez hasonló életforma és a miénkhez hasonló civilizáció fejlődjön ki, konvergál a nullához. Vagyis az, hogy az embernél mit látsz, semmit nem jelent egy máshol, más körülmények között fejlődő civilizáció esetén.
  • fszrtkvltzttni
    Egyik se olyan ami ki tudna irtani mindenkit. A saját magunk kiírtása nem reális. Persze megszopatni meg tudjuk magunkat. Az emberiség már élt túl üstökös becsapódást is. Persze van az a méretű meteor/üstökös ami tényleg lakhatatlanná teheti a földet, de egy technikai civilizáció még egy ilyen esetén is adna esélyt a túlélésre. Talán már a jelenlegi fejlettségi szintünkön is, de a jövőben mindenképpen.
    Szóval egy technikai civilizáció kihalása inkább szerencsétlen véletlen mintsem elkerülhetetlen vég. Az egyetlen reális lehetőség az, hogy egy másik, akár általunk teremtett civilizáció, irt ki minket.
  • fszrtkvltzttni
    Ennél sokkal prózaibb ok, hogy technikai civilizációig a földön csak egy faj jutott el, a többi a közelébe sincs. Tehát, ha valahol máshol ki is alakul az élet, fejlett intelligciával rendelkező lényeket még akkor se valószínű, hogy találunk ott.
  • fszrtkvltzttni
    Természetesen az ufóügyi minisztérium! :D
  • fszrtkvltzttni
    Nem az origót olvasod, csak szólok.
  • Montanosz
    szerintem cseréld le az orvosodat mert nagyon rossz munkát végez :-D
  • globint
    Ne csak az atombombára gondoljatok.
    Globális klímakatasztrófa, biológiai és vegyi fegyverek.
    Terrorista őrültek.
    Elmebeteg országvezető.
    Na és persze másutt is ugyanazok a gondok.
    Túlszaporodás, harc az erőforrásokért, a hatalomért. Váratlan nehézségek, pl. egy üstökös, meg persze a fentebb leírt lehetőségek.
    Csak egy elegendő a kihaláshoz...... :-(
  • wraithLord
    Szerintem ebben az is benne van, hogy még emlékszünk rá, az atombombával nem érdemes játszani. Még nem telt el azóta sok idő, (a hidegháború pedig közvetlenül utána következett, és még 30 éve sincs, hogy vége van)...
    Kíváncsi vagyok, mi lesz, ha majd Hiroshima és Nagasaki kvázi mesévé válik. Azóta a nukleáris fegyverek pusztítóereje a sokszorosára nőtt.
  • overseer-7
    félrebeszélsz..
    nem erről beszéltem
  • zola2000
    Nem értek egyet

Azóta hogy feltalálták az atombombát nem háborúzott össze két nagyhatalom -közvetlenül- azaz bölcsebbek vagyunk mint az 1945 előtti emberek.

Inkább arra tudok gondolni, hogy eljutni egyik galaxisból a másikba tényleg lehetetlen feladat akármennyire is felfejlődünk (úgy gondolom lehet hogy ha itt nem is, egy másik galaxisban biztos van intelligens élet, csak lehetetlen közlekedni)
  • Irasidus
    Arról beszélsz, hogy szerinted van egy titkos állami ufokutató szervezet, ami annyira mégsem titkos, hiszen te a kényelmes foteledből megtudtad. És az egyetlen bizonyítékod az, hogy utánanéztél... fotelből. Ami egy gondolkodó embernek annyit jelent, hogy valamit olvastál a neten és egyszerűen tövig be...tál. És ennyi volt az érved! Most komolyan azt kell olvasunk, hogy te mennyire vagy hiszékeny, naiv és ostoba?
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.07.01. 13:36:05
  • overseer-7
    én nem erről beszéltem
  • globint
    A magam részéről szkeptikus vagyok az elérhető idegen civilizációkkal kapcsolatban.
    Úgy gondolom, a fejlődő civilizációk egy ponton elég fejlettek lesznek a fajuk kiirtására, és meg is teszik, mert a fejlettségükkel együtt nem lesznek elég bölcsek ennek megakadályozására.
    Ezért nagyon kicsi az esély, hogy az esetleges több milliárdból egy is megmaradjon, megmaradjunk.
    Utoljára szerkesztette: globint, 2017.07.01. 07:35:16
  • Irasidus
    Ha titkos, hiába nézel utána mert titkos. Az NBH vagy a CIA nem titkos, csak titkos műveleteket hajt végre. Te viszont olyan szervezetekről beszéltél aminek a léte is titok, nemhogy a működése, amire az egyetlen bizonyítékod, hogy utánanéztél. Ez most így az óvodában lehet bizonyíték, de tudod felnőtt emberek körében ezt úgy hívják palira akar venni.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.07.01. 02:43:51
  • Kara kán
    Jaj, te gyerek!
  • overseer-7
    onnan tudok róla, hogy utánna nézek.

az NBH is titkosan működik.. és arról is tud mindenki hogy léteznek..
    vagy a CIA

amit titkolnak arról én sem tudok
    kivéve azokat az infókat amik a különféle leaks-ek kiszivárogtatnak

de az sem tuti..

ha mondjuk te holnap látsz egy ufót.. és lefényképezed..felrakod egy blogra, és cikket írsz róla

én holnapután megtehetem azt, hogy a te nevedben előadok egy Jeti lábnyom sztorit, és a nevedben írok hozzá egy olyan cikket, hogy a Jeti irányítja titokban a pápát, meg ezek a jetik összeesküvést készítettek az ufókkal és a kicsi pirossapkás manókkal együtt a világ hatalom megszerzésére.

Innentől fogva.. teljesen segghülyének fogsz tűnni a nyilvánosság szemében.

ez a hírelhárítás EGYIK módszere..
    dollár 100 milliókat költenek évente, hogy ilyen és hasonló módszerekkel, embereket, híreket járassanak le.
  • Irasidus
    Ha titkosan működnek, te honnan tudsz róla? Érzed a problémát ugye? :O
  • overseer-7
    ez egy baromság..
    a nasa nem illetékes ufo és idegen ügyekben.
    ők nem ezzel foglalkoznak

azok a szervek akik ezzel foglalkoznak leginkább titkosan működnek, de utána lehet keresni, hogy kik kompetensek ezekben az ügyekben..
    de ők meg soha nem nyilatkoznak senkinek semmit.
    minden infót, tényt megtartanak maguknak..

a médiában soha nem lesz bejelentés az ügyben.

még akkor sem fognak létezni az ufók hivatalosan, ha a saját kertedben szállnak le a saját szemed láttára
  • ZenMillitia
    mar most zajlik a nyilvanossagra hozatal, mar egy tucat magasrangu szemely nyilatkozott, dehat majd pont az origo lesz oszinte az olvasoival? kizartnak tartom. hiszen titeket is csak a ho eleji fizu erdekel, nem az igazsag kozlese. :)