Anthem (BioWare)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
A következő patch (1.04) jövő héten jön, pontosan nem tudni még, hogy mikor. A teljes patch note előtte pár nappal lesz elérhető, jelenleg 13 oldalt tesz ki.
Elysian chestek
- a strongholdok végén lesznek elérhetők, miután a boss meghalt
- egyedi, csak innen megszerezhető kozmetikai tárgyakat és gyártáshoz szükséges ember-eket tartalmazhat (ebből maximum 30-at)
- duplikált tárgyak nem lesznek
- kulcsot úgy lehet hozzá szerezni, hogy megcsinálunk egy specifikus napi küldetést
- ha egy játékos kinyitja a ládát, az egész party kapni fog belőle lootot, egyszóval ha mind a 4 főnek van kulcsa, 4x-es lootot fogunk kapni
- a kulcsok száma Fort Tarsisban fog látszani, a coin számláló mellett
Forge fejlesztések
- mostantól NINCS TÖLTŐ KÉPERNYŐ a forge betöltésénél
- a Vaultban történő (tárgy) megsemmisítés mostantól majdnem egyből megtörténik
- Fort Tarsisban bárhonnan elérhetjük úgy, mint az expedíció indító képernyőt
- a javelin képernyőn eddig csak a fegyverek és a felszerelés volt kilistázva, mostantól viszont már a komponensek is láthatók lesznek
- ezen lépések a kezdetét jelentik egy nagyobb dolognak
- a tulajdonság összegző panel folyamatban van, igyekeznek a legjobbat kihozni belőle
Loot
- a stronghold bossok továbbra is egy garantált masterwork itemmel szolgálnak haláluk után, viszont mostantól ezen felül kaphatunk masterwork vagy legendary itemeket is (!!!)
- növelték a stronghold és freeplay ládák jó loot esélyét
Legendary küldetések
- bekerülnek a legendary küldetések, amik a fő sztori küldetései, csak jóval nehezebb fokozaton
- bekerüléskor 6 lesz elérhető, minden nap másik
- minden küldetés végén találkozunk majd egy Apex ellenséggel, ami lehet Fury, Ursix, Titan, Luminary
- Minden ellenfél Legendary minőségű lesz
- a küldetések felvételéhez nem kell már beszélgetést folytatni az emberekkel Forst Tarsisban, mindig a térképen bukkannak majd fel.
- az éppen aktív küldetést bármennyiszer végig vihetjük, nincs limit rajta
- a küldetések végén kapunk egy plusz ládát, ami eddig nem volt
- a sztori videók a küldetés elején és végén kikerültek ebben a módban, de a küldetés közben megmaradtak és nem lehet elnyomni őket, egyben tartva ezzel a csapatot
Stronghold, quickplay és freeplay változások
- Ha egy stronghold több, mint 2 perce elkezdődött, akkor már nem dobhat be oda minket a matchmaking (Tehát NINCS TÖBB ONLY MONITOR! )
- Ez csak akkor él, ha új strongholdot indítunk, quick stronghold indítása esetén értelemszerűen nem
- A Dominion kémtől elvették a láthatatlanság képességet így nem okoz több gondot (beragadt questek, eventek)
- Ha egy quickplayből eltelt 15 perc, akkor már nem dobjat be oda minket a matchmaking, ezzel kiküszöbölték a folytonos bugos questbe való csatlakozást
- Freeplayben az események helyszíne most már látszik majd a térképen
- A titánok többé nem tűnnek el véletlenszerűen
Egyéb változások, fejlesztések és javítások
- elérhető a játékban az nvidia DLSS, az SLI-re még egyenlőre várni kell
- teljesítmény növelést és optimizálást a szoksós módon most is kapunk, nyilván ez egy végtelen folyamat
- bekerültek a FOV beállítások (Field of View), ez a beállítás csak PC-n elérhető, konzolon a teljesítmény érdekében nem lesz elérhető
- a FoV beállítás lehetőségei: földi, közelített, pilóta, repülés, úszás
- rengeteg köd falat kivettek a játékból, leginkább strongholdokból
- bekerül több unvierzális komponens, például minden fegyver típushoz egy, de van olyan is, ami a shotgun sebzést erősíti és ha 7 sörét eltalálja az ellenfelet, akkor automatikusan mérget rak rá
- több komponenst erősítettek
- több Masterwork komponenst erősítettek
- Interceptorral most már nem kell folyamatosan nyomkodni a közelharci sebzéshez a gombot, elég egyszerűen bent tartani azt, ultimate esetében ez nem érvényes
- a repülési sebességet 20%-al növelték
- a túlmelegedési időt csökkentettek 20%-al és emellett a lehűtési időt is csökkentették
- javították azt a hibát, mikor valaki elkezd feléleszteni, de nem fejezi be és emiatt az újraéledési idő újra kezdődik
- javították a hibát, mikor egyszer csak nem tudtál senkit feléleszteni és nem tudtál semmivel interakcióba lépni
- javították az Armor hibát, de arra kértek, hogy ha még is előfordulna, akkor írjunk róla részletes bugjelentést
- javították a hibát, amikor a térképről eltűntek a strongholdok/küldetések/contractok
- növelték a Masterwork ember esélyét gyűjtögetés közben
- javították a „Pilot dara error” hibát
- az erősítőket (consumables) mostantól név és ritkaság alapján osztályozhatjuk
- mikor a vízbe repülünk, a váltás gördülékenyebb lett
Amikre számíthatunk a közeljövőben:
- megoldás arra, mikor olyan javelinhez kapunk Legedary/Masterwork komponenseket, amit éppen nem használunk
- Skálázási gondok megoldása
- Új ellenfelek és a sztori folytatása
- Jobb komunikációs lehetőségek (text chat, ping, markerek)
- Tulajdonság képernyő
- Achievement hibák javítása
- Támogató (support) tárgyak masterwork verziója
- SLI támogatás
- A táska, tároló méretének növelése
Lehet lentebb már írták, nem néztem végig a commenteket.
1 kérdés.
A masterwork és legendary lootok 99% mindig gránátok ? 😊 Vagy csak nekem ? Ez valami bug, vagy valami elmebajos a Bioware-nél azt gondolta, hogy ez így jó?
Sőt, hivatalos launch előtt még a sima GM QP is jó volt. Nekem vagy... 2 napig. :-)
Összeolvadás óta meg max easy-hard nehézségig jó konzisztensen.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |
Szerk: Ah, látom már, milyen%-ra gondolsz. Úgy tűnik, az Amulet of Winterrel van valami helycserés bug. Majd javítják.
Másrészt, GM QP bugos első hét óta, ha QP-t akarsz menni a küldetés miatt, akkor tedd alacsonyabb nehézségeken, egyébként meg nincs rá okod, hogy QP-t menj. Még strongholdban sem.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.03.14. 10:05:12
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Ja, és végre esett még egy viszonylag jónak mondható fegyver :-) :
<#violent>#violent> <#vigyor2>#vigyor2> <#nevetes1>#nevetes1>
A quickpaly viszont még mindig bugos sajnos. Jó lenne már rendbe rakni ezt a részét is mert most már nagyon dühítő,
hogy 4 nekifutásból tudok egy quickplayt befejezni mert a többi bugos ...
Utoljára szerkesztette: barmi, 2019.03.14. 09:50:48
| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |
Van amit rád idéz gömb, ott azonnal evade.
És van gömb amit rád lő, ott vagy kicsivel becsapódás elött evade, vagy bebujsz valami mögé.
Am most nerfeltek rajta.
Viszont ami idegesít az a titánok, hogy átugrom a tűzgyűrűket, evade-elek a tűzgömb elől, marad vagy 3/4 életem, tök örülök, aztán van egy 'PONNNGG' hang és azonnal lemegy az életem az említett 2mm-re, azt nem tudjátok micsoda és hogy lehet elkerülni?
Mondjuk persze én is fogom mindenre, amikor beleszaladok egy maflásba GM2-őn.
Removing your support items massively increases melee/combo/proc/ult damage
Utoljára szerkesztette: barmi, 2019.03.12. 09:55:54
A quickplay meg patch óta nekem egy kivétellel rendben volt.
"Mármint 2080 Ti-d is van, meg Anthemed is, és mégse próbálod ki? :-D Hahahaha."
Igen. Bár nem tudom, mi ebben a vicces, nem nagy dolog, be kell menni boltba és meg kell venni, kb ennyi kell hozzá. Három kódot adnak az asushoz pl., amit vettem, Metro (már megvolt eddig is), Anthem (basszák meg), BF5 (dettó) és +1-nek a COD BO4, de arra nem volt energiám se, hogy bepötyögjem az activision oldalán. A BF5-öt aktiváltam, de sose fogok vele játszani. Gondolom ray tracing miatt adják ezeket. Elég szar egy felhozatal.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ha már Diablo 1, akkor inkább azt sérelmezem, hogy az "alap" cuccok nem módosítják a kinézetedet, csak az extráért vett cuccok. (Lásd: Monster Hunter World és Layered armor setek, amit az "alap tulajdonságokat adó szettedre" raksz rá, felülírva azok kinézetét).
"A kártyámhoz kaptam ingyen. Sose fogom letölteni. Eladni sem tudom, mert rafkós az nvidia és megnézi, hogy 2080 ti-od legyen, más kártyával nem lehet redeemelni a kódot."
Mármint 2080 Ti-d is van, meg Anthemed is, és mégse próbálod ki? :-D Hahahaha.
MVP-ben egyet értünk, de mint mondtam, ez eddig mindegyik ilyen "nagyratörő" játéknál így volt. Ha mást akarsz, akkor maradnak a CDP játékok. :-)
Ötlettelenség: A világ az BW, egyértelműen. Csak már The Old Republic éra, nem Knights of the Old Republic éra. ME3, és nem ME1, ha úgy tetszik... :-) Ha végighallgatod az NPC-ket, végigolvasod a Cortex-et, akkor egyet fogsz velem érteni. Ebben nem hazudtak, te asszociáltál a szívednek kedves emlékekre a közelmúlt termékeivel szemben. :-) Arról meg már volt szó, hogy ez a BW nem az BW már.
Division 2 már tanult az első rész (és a Destiny 2) hibájából, ezért nem igér semmi olyat, amit nem tud betartani. :-D Az Ubi-t azért eléggé ekézték még az EA előtt, muszáj volt ráncba szednie magát... És valszeg ez a sors vár az EA-ra is. Már persze mindkettő csak külcsín, de ez is fontos. :-)
"Kicsoda?" Akkor lehet, más említette őt, mint streamert, rosszul emlékeztem. :-(
Arról nem is beszélve, hogy sejtettem h lesznek akik majd kiakadnak, hogy jaj én kifizettem a 20 ezret és igenis fasza game!!!
Hhaha lássuk be hogy egy rakás szar és ezer + 1 jobb alternatíva van ingyen
Ez a nagy büdös tény
Pont ugyan úgy, mint h a Star Citizen a következő 20 évben se lesz kész és még csak élvezhető állapotban se, hiába 500 millió dollár.
Mellékesen azok akik szarozzák ezt a gamet (kurva sokan vannak) nem azért szarozzák, mert ez valami kibaszott divat lenne.. Tököm tele van már ezekkel a **** emberekkel, akik mindenre csak azt mondják "troll" "divat hater" etc
Kérem szépen a biowaretől egy ilyen játék egy újabb bizonyíték arra, hogy nincs helyük a játékiparban..
A Mass Effect Andromeda volt az első bizonyíték..
De igen.. a lejtmenet már a Mass Effect 3 végén elindult.
És igen, megvan mindhárom Mass Effect naprapontos a megjelenések napjától.. DLC-vel együtt.
Szerintem igen is joga van az embernek leszarozni azt ami szar.
A videóban meg igaz, hogy kicsit túltolja a kiakadást, de sokkal hihetőbb és életszerűbb, mint a minden szarra 10 pont mert fizetet a kiadó.
A kártyámhoz kaptam ingyen. Sose fogom letölteni. Eladni sem tudom, mert rafkós az nvidia és megnézi, hogy 2080 ti-od legyen, más kártyával nem lehet redeemelni a kódot.
"Az elég no comment kategória, nem gondolod?"
Más lehülyézéséről már írtam lejjebb. Ettől még azt gondolom, lehet véleményt mondani kipróbálás nélkül is. A játékok többségének nincs demo verziója, attól még te is és meg más is minden megjelenéskor véleményt alkot és döntést hoz, hogy ez a játék neki bejön vagy sem. Teszi ezt videók,streamek, leírások, fórumbejegyzések alapján. Ez teljesen normális.
"az általad felhozott Toweliee"
Kicsoda?
"De rossz játék lesz attól az Anthem, mert te nem akarsz vele játszani? Nem. Csak más, mint amire neked igényed van." "Semmiben sem különbözik az Anthem attól, mint ami a Destiny, a Destiny 2, vagy a Division volt az első kiadásakor"
Ez nem teljesen igaz. Az Anthem nagyon le van csupaszítva még az alap Destinyhez képest is. Minden fegyver egyféle modell, nincs eltérés a modellek között,pedig ezt már a diablo 1 is meghaladta annak idején. Endgame lényegében nincs, a történet feledhető, az egész egyféle világon játszódik (már a Destiny 1-ben is több bolygó volt, ami bár kisebb volt nyilván, mint az anthem teljes területe, de legalább változatos volt). A bugokba nem megyek bele, az a legkevesebb. Az anthemmel az a baj, mint a legtöbb mai always online game as a service játékkal: az MVP. Minimum Viable Product. A fejlesztő lefejleszt egy játékot, aztán jön egy menedzser, aki levág belőle annyi mindent, amennyivel szerinte még eladható a játék, ez lesz az MVP. Aztán amit levágott, azt szépen adagolják a roadmap szerint vagy dlc-kben vissza a játékba. Az anthemnél ez a vágás nagyon durván sikerült: ha megnézed a megjelenés előtti fejlesztői streameket, akkor látod, hogy sokkal több emote megy páncél stb volt benne a játékban, mint ami ma elérhető, akár pénzért a store-ból is. Ezek nyilván kész vannak, hisz a fejlesztőnél láthattad, de nincsenek benne a játékban, majd a roadmap során aktiválják.
Ami meg különösen fáj az embernek, az az ötlettelenség. Az anthem világa annyira warframe és destiny kopp, hogy arra szavak nincsenek. Nem lett volna jó valami eredeti? BW-é a Mass Effect IP, miért nem csináltak egy Mass Effect alapú sci-fi shootert, ha már eredeti ötletük nem volt? Miért kell a Bungie-t másolni? Miért kellett a hype, hogy "BW szintű történetmesélés lesz" meg " BW világ", amikor ugyanazt a tucatvilágot kapjuk, mint a többi looter shooterben? Az emberek azért akadnak ezen ki, mert a BW szó szerint ezt ígérte megjelenés előtt. A Division 2.nél senki nem ígér szuper történetet meg világot. Nem is fogunk kapni, de nem is ígérik.
Vagy azt állítod, hogy ugyanaz egy repülőgépszimulátorban egy Boing 747-est vezetni, mint a való életben?
Ez nem az a fajta okoskodás, hogy ránézel egy izzó fémdarabra, és akkor tudod, hogy nem szabad hozzányúlni, majd szánakozva nézel arra, aki hozzányúl ennek ellenére. Fordított a szereposztás.
Itt az érti, hogy mi a gond a játékkal, aki kipróbálta, az tudja, hogy lehet-e javítani ezeken a mechanikákon, aki kipróbálta. Nézhetsz erről youtube-on felsorolást, de nem tudod, hogy a TE ízlésednek mennyire kicsi vagy nagy ez, vagy az a hiba, mert nem érzed játék közben. Csak egy felsorolásban hallod.
Ha egyáltalán az egyszeri 17. szintig nagy nehezen eljutott OWs balfék, aki még a közelébe se szagolt a végjátéknak, de már teljes kritikát tud a játékról adni, felsorolja, ugyebár... :-)
Vajon miért játszik az általad felhozott Toweliee még mindig az Anthemmel, ha annyira rossz? Pisztolyt tartanak talán a fejéhez? Más játékkal tán nem tudná elütni az időt a Division 2-ig? Ennek ellenére te az ő streamje alapján (is) úgy döntöttél, ez neked nem kell.
Van a kettőnek köze egymáshoz? Kétlem.
Te nem akarsz vele játszani? Oké, világos, a te dolgod,
De rossz játék lesz attól az Anthem, mert te nem akarsz vele játszani? Nem. Csak más, mint amire neked igényed van.
Csak olyan játékoknak van létjogosultsága a piacon, amikre neked igényed van? Hála istennek, nem. (Nem azért, mert az ízléseddel baj van)
Semmiben sem különbözik az Anthem attól, mint ami a Destiny, a Destiny 2, vagy a Division volt az első kiadásakor. Láttuk, azok hová jutottak, már csak az a kérdés, hogy Anthem is eljut-e ide. Majd youtube-ról megtudod. :-)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.03.11. 11:47:37
Ez az önigazolás dolog meg sztem nem egy jó érv. Ha valamiben rosszul érzem magam, legyen ez bármilyen szituáció, akkor onnan menekülni próbálok és nem azt mondom magamnak, hogy: hát ez egy nagy szar, rosszul is esik, de ha még beleteszek 5 évet, biztos jó lesz.
Én speciel jártam úgy játékkal, hogy sokan mondták, hogy milyen jó, nekem meg nagyon nem jött be: PoE, EVE, Tyranny, hogy mondjak pár példát...pedig ezeket a stílusokat még szeretem is.
Amit én nem értek, hogy miért járnak vissza többen (nem rád célzok) fórumokra csak azért, hogy elmondják, hogy szerintük szar ez vagy az a játék. A félreértések elkerülése végett: nem azzal van bajom, hogy vkinek esetleg nem tetszik az ami nekem, de annak sok értelmét nem látom, hogy folyamatosan kárognak. Elmondja egyszer, megértjük, esetleg ellenvéleményt fogalmazunk és kész. De az a: "szerintem meg szar és az is hülye akinek tetszik" mantra nem nagyon visz előbbre.
Én most megint játszom vele, bár sok időm nincs. Szépen fejlődgetek, nekem még tud izgi lenni a stronghold. Nyílván az is egy dolog, hogy ha valaki sokat játszik, akkor egy idő után ez a tartalom kevés lesz. A msik oldal meg az, aki munka, egyebek mellett alig van ideje és egyelőre próbálja a lépést tartani a többséggel😊
De amúgy tényleg javasolom, hogy ne emiatt a játék miatt élj kenyéren és vizen a hónap hátralévő részében. Meg semelyik másik miatt sem. :-) Legalábbis semmi más okot nem tudok elképzelni, ami miatt bárki is önigazolást keresne.
így értelmezd 😊
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Utoljára szerkesztette: szergely83, 2019.03.11. 11:06:53
A lyútyúb videokbol mindenki eldünteheti kell neki a termék vagy nem.
Az biztos, hogy vannak itt olyanok akik szerint jó játék, de csakis azért mert megvették és önigazolást akarnak, hogy jól döntöttek.
A Battlefront 2-vel voltam hasonlóan.
Nem bántam meg, hogy megvettem, mert soha semmilyen játékkal nem játszottam még 1,5 évig szinte folyamatosan.
Szerintem csak utólag lehet azt mondani, hogy valaki nem bánt meg valamit.
Ha 10-ből 6-an azt mondják az Anthem egy szemétre való hulladék, akkor többségében az.
Ezek egyikével sem értek egyet. A HR nekem jobban tetszett, mint a Detroit, de játéktechnikailag és objektíven, a Detroit a jobb játék. A HR csak a története miatt fogott meg jobban. Az Unchartedből pedig a 4 messze nem a legszarabb, az nálam a LL és a 3, de még ez a kettő is nagyon jó játék, az LL meg ugye egy nyomott áras standalone dlc csak. A 4 semmilyen szempontból nem lett szar.
A MS-nak egyelőre nincs olyan céggyilkos múltja, mint az EA-nak. Nem kell függetlennek lennie egy stúdiónak, hogy jó játékokat csináljon: a legjobb példa a Sony 1st party stúdiói.
Most miért várt valaki ennél a játéknál Kotor szintü sztorit? Nem ugyanaz a két genre. Csak azért, mert a Bioware csinálta? Mint valaki korábban írta, ez a Bioware már nem az a Bioware.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10