167
  • arty
    #167
    szegény X vallásúak, bántják őket az Y vallásuak által feltüzelt Z vallásuak :)

    és lám, a természet kizsákmányolása ellen is felszólalt a nyugati fogyasztó :DD
    Utoljára szerkesztette: arty, 2017.04.27. 19:03:24
  • arty
    #166
    képmutató álkeresztény, álkonzervatív vagy, valójában náci - ismét lebuktál :)))
  • Tetsuo
    #165
    Pontosan. Ennyi, nem is kell túlragozni.
    Másodsorban pedig a tényleg üldözött keresztényekkel, de mindenekelőtt terjszteni az igazságot, hogy a nyugati országok és a zsidóság - a mai napig tartó - gyarmatosítása és kizsákmányolása, áskálódása miatt alakult ki a terrorimzus és milliárd ember nyomora.
    A muszlim vallásban pedig leginkább két zsidó: Sabbatai Zevi és Jacob Frank kavarták a sz@rt addig, amíg az agresszív irányzatok felülkerekedtek a többin, jelenleg a vahhábista mozgalmat segíti Nyugat minden háttértámogatással, többek között a szúfik és a síiták ellen - napjaink háborúi is erről - meg az erőforrások kizsákmányolásáról - szólnak a demokrácia nevében, ugye.
  • Tetsuo
    #164
    Komoly érveid vannak, (ezenfelül segghülye vagy) megint. :-)
  • arty
    #163
    Nagyrészt egyetértek.

    Persze pl a 2017-es 18000 milliárdból 2-3-4 azért juthatna olyan helyzetben levők segítésére, akik az itthoninál is lényegesen rosszabb helyzetben vannak... ha másért nem, a jól felfogott érdekünkben: hogy mondjuk ott maradjanak, ahol vannak, s ahonnan könnyebb a háború után hazatérni :) Tekinthetnénk rá befektetésként!
  • ReszegKoldus
    #162
    Magyarországnak elsősorban a magyarokkal kellene foglalkozni, nekik segíteni.
  • arty
    #161
    ó, nemár :( kiderül, hogy kintről osztod az észt? hogy nem is itt laksz, adózol, stb, de azért semmi se drága alapon beleszólsz... bármibe? ;)

    igen, ironikus :)
    persze nem a liberális gondolkodók által "idecsalogatott" békés muszlimok fogják felgyújtani a házad, de tény: jönnek azok is/ha nem is jönnek, de majd a 2-3. generációsok ilyenné válnak :(
    viszont a keresztény-konzervatív gondolkodás alapvetően kötelezne rá, hogy segíts nekik ;)
  • Tetsuo
    #160
    Sajnos Magyarországon sem voltam már két éve, de a hírhedt komcsi helyet és a hasonló biohulladékkal töltött romkocsmákat kihagynám. Inkább remélem, hogy egy libsikedvenc Ahmed - ha már robbant valahol - itt teszi azt.
    Önmagában szarkazmus, hogy az agyhalott, invazív muszlimokat csalogató és "meleg" szívvel váró "liberálisok" regulázása az első helyek egyikén szerepel a muszlimok bakancslistáján.
  • arty
    #159
    gyanúsan jól informált vagy a közönségt illetően... sokat jártok oda meló után piálni, bátorodni? :D
  • Tetsuo
    #158
    Az említett bár, a hozzád hasonló hitvány emberek gyülekezőhelye. Ha számottevő náci lenne hazánkban vagy Európában, valószínűleg összesöpörnék az ott összegyűlt szemetet. Bár én még így sem tudnám őket támogatni, nekem a nácizmus túl baloldali eszme - volt, mert ma már nem is létezik, csak bizonyos megélhetési rettegők fantazmája.
  • arty
    #157
    ezt még anno olvastam, elég durva és remélhetőleg nem gyakori eset (idén az eu vizsgálni fogja a norvég gyakorlatot!)
    azt azért látni kell, hogy a túlkapás nem liberális probléma - inkább emberi, minden oldalon jelen van

    ha gondolod, nyugodtan állítsd szembe a "konzervatív gyerekbántalmazó esetekkel", elvégre abból tanul a kölök, ha elvered ;) ésmég: aki a gyerekét veri az náci!!!44 (igyekszem felzárkózni a bravúros agyrémeidhez :D )
  • arty
    #156
    megtörtént a "fordítás" és a cikk valóban az említett terveket/elképzeléseket taglalja (persze próbálok abba kapaszkodni, hogy ez egy konzervatív lap, hátha csak túloznak, dramatizálnak, mert azért vannak durva részek :D )

    szóval ez nyilvánvaló baromság, még ha a cél nemes is (ne utáld a melegeket), reméljük nem vezetik be, széttüntetik, stb.
    az ötletelő pedig eltűnik a süllyesztőben... mert az ilyen túlzások valóban csak rossz képet festenek a liberál eszméket vallókról :(
  • arty
    #155
    megkérdeztél erről egy liberálist is? esetleg végeztél köztük közvéleménykutatást vagy honnan ez a magabiztosság?

    szerintem ti nácik biztosan kimondottan szeretitek a kommunizmust, elvégre a diktatúra számotokra maga az eszményi rendszer :)))
  • ReszegKoldus
    #154
    #48 :)
  • Tetsuo
    #153
    https://kuruc.info/r/35/168620/

    Újságírás Borsod Online-módra: a 15 éves rabló (valószínűleg cigány) "kisgyerek", 9 és 11 éves magyar áldozatai "fiatalok".
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.04.18. 19:03:09
  • Tetsuo
    #152
    A Liberó-etalon Norvégiában államilag rabolják a gyerekeket:

    Állami gyerekrablások

    A család bűne: Túlságosan keresztény.

    "Vannak azonban ennél abszurdabb esetek is: volt, hogy egy szlovák férfitől és hallássérült norvég feleségétől a 'szemkontaktus hiánya' miatt vették el néhány hónapos kislányukat, egy orosz pártól pedig egy hiányzó tejfog miatt vették el a kisfiúkat, amiről a hatóság úgy vélte, hogy családon belüli erőszak miatt hullott ki. Azzal is indokoltak már gyerekrablást, hogy a fél- és 3 éves kisgyerek a szülők ágyában aludt. A családjuktól elszakított gyerekeket norvég nyelvi környezetben helyezik el, így az anyanyelvüket is hamar elfelejtik. Egy kisfiaitól 2011-ben megfosztott cseh édesanyának például megtiltották, hogy az évente engedélyezett 2x15 perces (!!!) láthatáson anyanyelvükön szóljon fiaihoz. Jelenleg 3000 gyermek van a Barnervernet 'gondozásában'."

    A liberalizmusnak előbb-utóbb mindenhol lesznek ilyen "virágai", mert alapjaiban mélységesen negatív, csak a felszín rózsaszín.

    "A Bodnariu-ügy norvég sajtóvisszhangja jól jellemzi az ország közhangulatát: nemcsak a kormányzati sajtóban, hanem általában a norvég médiában sem illik semmi olyanról beszélni, ami kényelmetlen, és megingatja a norvég emberek bizalmát abban, hogy ők a világ „legjobb” társadalma. Norvégia valóban fejlett és gazdag ország, de sok példa mutatja, hogy nehezen bírja a kritikát. A legtöbb norvég számára elképzelhetetlen, hogy az ő „tökéletes társadalma” valamiben diszfunkcionálisan, vagy akár kegyetlenül és igazság­talanul működik. Az emberekből – negatív történelmi tapasztalatok híján – hiányzik az egészséges bizalmatlanság a hatalmi túlkapásokkal szemben. Az ügyről többnyire az alternatív, közösségi média tudósít, ahogy az általában Skandináviában jellemző – például a mene­kültek által elkövetett bűncselekmények ügyében is."
  • Tetsuo
    #151
    Angliában már azt tanácsolják, ne használják a várandós anya kifejezést, mert "kirekesztő és sértő lehet".
  • Tetsuo
    #150
    "Az "igaz" liberálisok elnézik a kommunista hatalmi jelképeket környezetükben, de a nácikét nem tűrik... mert következetesek elveikhez."
  • Tetsuo
    #149
    Azzal miért? :-)
  • arty
    #148
    Képzelj el egy hitlerképet és vedd ugy, hogy én meg azt linkeltem "rólatok", mint magatokat lejárató példát ;)

    és akkor vegyük úgy, hogy a gyors hülyeségverseny el is dőlt....
    Utoljára szerkesztette: arty, 2017.04.18. 16:25:23
  • ReszegKoldus
    #147
    Annyit még én is értek az eredeti Welt-es cikkből, hogy a címe "A gyerekeknek análszexet kellene játszani az iskolában", meg hogy mindez a másság elfogadása érdekében lenne szükséges (szerintük), de fordíttasd le nyugodtan, ha nem hiszed, hogy igaz. :)

    A libsiket egyébként nem kell lejáratni, lejáratják saját magukat (NSFW)
  • arty
    #146
    b*sszameg, rákattintottam egy 888as linkre :D

    ... és bár ez már tök másról szól, mint ostoros "olvasata", még mindíg egy kamuhíreket lehozó szennymédia.... gyanítom a cikk fele kitaláció, a libsik lejáratására :) (és annyira imádnivaló, ahogy többször is le merik írni az ERKÖLCS szót ezek a firkászpatkányok)
    Utoljára szerkesztette: arty, 2017.04.18. 14:30:12
  • ReszegKoldus
    #145
    Nem egészen arról szól, "csak" szeretnék, hogy legyen ilyesmi.
  • arty
    #144
    esküszöm lefordíttatom a feleségemmel ... nem akarom elhinni, hogy ez így, szó szerint a történet :)

    (orbánt meg nem kell démonizálni, sajnos a bukott '94-es választásokkor ő maga vált azzá :( szerintem ott dőlt el, hogy ez a nép nem érdemel "jobbat", úgyhogy majd adja azt, amit "érdemel" ... és valahol igaza volt :( de a következmények nagyon fájnak)
  • arty
    #143
    Nem jobban mint én! De mondom, a vita hevében ez a legkevesebb :))
  • arty
    #142
    Na, látom sok gondolatra nem is kell reagálnom - ugyan úgy látjuk.
    Tehát amire nem látsz választ, ott egyetértek :)

    " a "libsi" média véleménye. És nekik nem ezzel a szerződéssel van gondjuk, hanem az atomenergiával összességében. Nem ennek a szerződésnek az eldöntése a kampány, hanem natúr annak az eldöntése, hogy akarun-e atomerőművet. Ezért mondom, ha ilyen témában szerntük dönthet a nép, akkor bármi más kérdésnél azt mondani, hogy ne a nép döntsön, mert em ért hozzá, kissé kétszínű. A nép akkor döntsön, ha azt akarja amit mi :) (Láttunk már ilyen népszavazást, egy liberális pártnak nem ezt kéne nyomnia)."

    De ez megint abból fakadhat, hogy nincs VITA. Nincs EGYEZTETÉS.
    Elfújja a fideszprop az agymenését az m1-en, mire az indexen ír két ződ 1-1 véleménycikket, hogy az atom rossz.

    Namost az indexesek biztosan nem tudnának MEGBESZÉLÉST kezdeményezni a témáról.... ;)

    Nekem örök álmom, hogy a köztévén esténként, a híradó után kerekasztal és véleményütközések.
    Politikusok és szakértők. Mindkét oldalról - fidesz vs. lmp, ződ-szaki vs. atomszaki. Pró és kontra.
    Tudom, bilibe lóg...

    "Így van, lehet hülyén és boldogan élni, talán jobb is lenne :) Csak a kijelentést vitattam, persze nem mondom hogy nekik vagy bárkinek jobb lenne, ha ők nem tudnák magukról, hogy mi "bajuk" van."

    Ez egyébként elhatározás is lehetne. Nem olvasok többé blogot, hírportált.
    Ja, mégse, mert OTT AZ A KURVASOK KÉK PLAKÁT AZ ADÓMBÓL! :(
    De egyébként se... én igenis szeretnék "részt venni". Nem paks2 ügyében, persze ;)

    "ha az ember tettei az érdekesek, akkor melyik ember az "értékesebb", aki mondjuk diplomás szülők gyereke, stabil háttérrel nőtt fel és úgy érte el amit, vagy egy olyan, aki a semmiből indult, két alkoholista munkanélküli szülővel, és elérte ugyanazt? Az egyenlőség fogalmában is nehéz egyetérteni, már aki akar ilyet. Mindenkine emeljük a fizuját 100k-val, vagy mindenki keressen minimum 200k-t?"

    Nyilvánvaló, hogy melyik a nagyobb teljesítmény. Ezt viszont senki nem fogja "elismerni", maximum az utódok, akik immár diplomás szülőtől indulnak az életnek ;) Tettek kapcsán egyébként leginkább arra gondolok, hogy pl melyikük fizet rendesen adót, melyikük vállal társadalmi munkát, melyikük adakozik, stb stb. A starship troopersben kötelező katonai szolgálat volt az "elvárás" az állampolgárságért (legalábbis a filmben, a könyv talán mélyebb?). Ami egy "honvédő" háborúban brutális áldozat.

    Most, békeidőben ennél jóval kevesebb is elég lenne ;)
    De persze tartalékosságot vállalni most is erény lehetne....

    "Egy autóbalesetes hír tudatosítja hogy te is bármikor meghalhatsz (aminek a sok rossz mellett van pár értelmes oldala, pl biztosítsd a családod ilyen esetre stb), tudatosítja azt, hogy autóval közlekedni nem veszélytelen, ezért oda kell figyelni a vezetésre, az autó és saját állapotodra stb.
    Egy lakástűz felhívja a figyelmet arra, hogy talán a 30-50 éves vezetékeket ki kéne cserélni.
    Egy gázrobbanás arra, hogy ha gáz szag van akko nem kéne legyinteni, mondván hogy 5 éve érezni, de eddig nem volt gond.
    Na most ezt interpoláld a kisebbségekre."

    Amiket felsoroltál, azokkal szemben részben tudsz tenni - nem jó példák.
    Lakástüzet elkerülsz egy kihúzott telefontöltővel, de mit teszel a kisebbségek magas bűnelkövetési aránya ellen?
    A bedeszkázott ajtó vagy az elkerült no-go zóna nem oldja a problémát.
    Oké, mondjuk el minden hírnél (legtöbbnél), hogy cigány követte el - hogyan tovább? Lesz mellette riport a szervezetekkel, akik próbálnak ezen segíteni? Lesz telefonszám, számlaszám, hogy hol jelentkezz önkéntesnek integrációs programra, hova adakozz?
    Egyáltalán: műküödne az (átlag)(híradónéző)embernél, hogy a cigány elkövető hatására PÉNZT és IDŐT adjon egy közvetlen haszonnal ritkán kecsegtető ügyért? Szkeptikus vagyok :)

    De ahogy írod is: kellenének tanulmányok, kellenének kutatások. Hogyan lehetne ezt jól, jobban csinálni.
    Mindenféle PC baromságot levetkőzve, hitelesen. Jah, ehez partnerként kellene állnia a liberális sajtónak is - nem azon fennakadni, hogy kimondták a C betűs szót.... :)

    Sajnos erre nem áldoz senki, manapság még annyit se, mint 10 éve.
    Itt fogunk megrohadni egy polgárháborúban, mire persze a főkolomposok már régen egy diófa koporsóban enyésznek ... :((

    "Igen! És ez is gond. És ezt úgy mondom, hogy jómagam sem szoktam kimenni, hiába szurkolok adott témánál, és mondom magamban hogy na végre. "

    Meg kell válogatni, mire mész ki. Vannak vállalható ügyek, nem csak melegfelvonulás ;))
    Viszont a hírekkel szemben repjegy nem jár érte :))
  • ostoros
    #141
    "
    https://www.welt.de/regionales/nrw/article156317177/Kinder-sollen-Analsex-in-der-Schule-spielen.html
    Ma már sok minden elfogadott, ugye?"
    Azt kérdezed miről szól ez?Hát arról, hogy análszexről tartottak általános iskolában felvilágosító órát a gyerekeknek. Tömören ennyi. Nagyon jó.
    Ha bővebben akarjuk megfogalmazni, arról van szó, hogy a seggbekukit népszerűsítik serdületlen gyerekek körében.

    Erről eszembe jut egy korábbi dolog, amikor a német közszolgálati tévén lement egy rajzfilm, ahol is Orbán Viktort személyesen démonizálták egy gyerekműsorban.
    Mi is a probléma ezzel? Semmi. Goebbels is csak csettintene. Így kell ezt csinálni, a fiatalság megóvása érdekében nem árt őket ideje korán feltölteni óvatosságra intő ELŐÍTÉLETEKKEL!
  • gforce9
    #140
    Ha személyeskedtem.... biztos volt olyan akkor elnézést. Bele szoktam szaladni , ember vagyok én is. Én amúgy úgy látom hogy gondolkodásmódban vagyunk nagyon különbözőek. Ettől függetlenül a vita jó dolog, mert gondolatébresztő. Majd a történelem 100 év múlva megítéli, ki látta jobban a dolgokat.
  • arty
    #139
    (gforce-vel semmi bajom, rengeteg téma alatt olyan hsz-t írt, hogy nekem má' reagálnom se kellett - szívemből szólt :D na, nyali off.)

    többire holnap, ma korán alvás ;)
  • cylontoaster
    #138
    És akkor erre én is külön:
    Természetesen én is ismerem a "munkásságukat", ezért is mondtam, hogy nem vitatom, ha őket annak tartod. (Gforce-t igen.)
    Nem véletlen és nem is reagáltam rájuk, függetlenül attól, hogy adott mondatukkal egyetértek vagy sem.
  • cylontoaster
    #137
    "De nem is lehet a populizmust mentegetni azzal, hogy "a libsik túl meszire mentek" ;)"
    Egy pillanatig se védem azt, aki kihasználja ezeket a fogásokat, csak lássuk, hogy nem okos ötlet ilyeneket megengedni. Ha elöl hagyod a borotvapengét, és az óvodás elkezdi szopogatni, akkor is te tehetsz róla, mert tőle nem várható el több.

    "Az ember képtelen megállni középen :( Persze most leginkább itthonról beszélek, az itteni viszonyokat ismerem leginkább, legkevésbé torzítva."
    Na itt a lényeg. És ez a baj az egésszel, hogy volt egy szép és jó célokért küzdő ideológia, ami többé-kevésbé elérte amit akart (ha nem is nálunk), de ahelyett hogy megmaradt volna ezeknél a témáknál és harcolna azért, hogy ne csak kb eredmények legyenek, inkább kerestek új célokat és rovábbrobogtak. Csak ez már a többségnek sok.
    Alapvetően ez a gond a jobboldallal is, szép dolog egy nemzeti öntudat, hangsúlyozni a saját kultúránkat, ezzel is megtartva a sokszínűséget, csak nem mndegy hogy focimeccsen a mieinknek szurkolsz, vagy az ellenfelet szidod..

    "Nem, Paks2 ügyében nem az a gond, hogy ÉN akarok dönteni. A gond a titkos szerződés, a 0 szakmai egyeztetés.
    Vélelmezhető, hogy sima politikai alku, amivel az ország nem jár jól. (ill. lehet, hogy jól jár, fogalmunk sincs! TITKOS!)"
    Ezzel egyetértek, de nem a te véleményed volt most az érdekes, hanem a "libsi" média véleménye. És nekik nem ezzel a szerződéssel van gondjuk, hanem az atomenergiával összességében. Nem ennek a szerződésnek az eldöntése a kampány, hanem natúr annak az eldöntése, hogy akarun-e atomerőművet. Ezért mondom, ha ilyen témában szerntük dönthet a nép, akkor bármi más kérdésnél azt mondani, hogy ne a nép döntsön, mert em ért hozzá, kissé kétszínű. A nép akkor döntsön, ha azt akarja amit mi :) (Láttunk már ilyen népszavazást, egy liberális pártnak nem ezt kéne nyomnia).

    "Najó, ez elég erőltetett volt, még ha van is benne logika ;)
    És ez a többi állításomra is ráhúzható: pl ha a nők nem tudnak róla, hogy nem feltétlenül uruk szolgálatáról kell szóljon az életük, akkor nem is akarnak "felszabadulni". De ugyan ez igaz lehet egy indiai kasztrendszerre, rabszolgaságra, stb."
    Így van, lehet hülyén és boldogan élni, talán jobb is lenne :) Csak a kijelentést vitattam, persze nem mondom hogy nekik vagy bárkinek jobb lenne, ha ők nem tudnák magukról, hogy mi "bajuk" van.

    "Mondtam már, hogy számomra a Starship Troopers társadalma az etalon?"
    Láttam, de eléggé régen, szóval ilyen mélységek nincsenek már meg. Ha az általad kiemelt dolgokra gondolsz, akkor ezzel természetesen egyetértek teljesen.
    Egy probléma azért van veled: ha az ember tettei az érdekesek, akkor melyik ember az "értékesebb", aki mondjuk diplomás szülők gyereke, stabil háttérrel nőtt fel és úgy érte el amit, vagy egy olyan, aki a semmiből indult, két alkoholista munkanélküli szülővel, és elérte ugyanazt? Az egyenlőség fogalmában is nehéz egyetérteni, már aki akar ilyet. Mindenkine emeljük a fizuját 100k-val, vagy mindenki keressen minimum 200k-t?

    Paks:
    "Nehéz és összetett kérdés, témafüggő."
    Ez a gond. Innentől kezdve jönnek azok, hogy akkor kérdezem meg őket, ha szerintem nekem adnak igazat. Illetve ki dönti el, hogy mikor szólhatnak bele, ert van tudásuk és joguk hozzá?
    "Meg se próbálták, arrogánsan titkosítottak mindent."
    Így van, szokás szerint: egy pillanatig se védem őket.

    "Továbbra is azt szajkózom: van(?)/volt tanulmány a bűnelkövetési arányról a cigányság körében. A probléma közismert"
    Ennyi erővel minden probléma közismert, és csak az aktuális politikai döntésekről és háborús eseményekről kéne szóljon a híradó.
    Ezzel szemben tele van balesettel és bűnténnyel, aminek a sok negatív mellett van egy kevés pozitív haszna is: felhívja a figyelmet és tudatosítja a nézőben, hogy ilyen van.
    Egy autóbalesetes hír tudatosítja hogy te is bármikor meghalhatsz (aminek a sok rossz mellett van pár értelmes oldala, pl biztosítsd a családod ilyen esetre stb), tudatosítja azt, hogy autóval közlekedni nem veszélytelen, ezért oda kell figyelni a vezetésre, az autó és saját állapotodra stb.
    Egy lakástűz felhívja a figyelmet arra, hogy talán a 30-50 éves vezetékeket ki kéne cserélni.
    Egy gázrobbanás arra, hogy ha gáz szag van akko nem kéne legyinteni, mondván hogy 5 éve érezni, de eddig nem volt gond.
    Na most ezt interpoláld a kisebbségekre.
    Jó hogy van tanulmány, vannak baleseti statisztikák is, de a kutya se nézne magától ezeknek utána. Egy részét szerencsére leközlik, ami jó, de vannak témák amikről hallgatni kell, ami nem jó. Eleve a másik oldalról nézve: egy jobbos meglesz róla győződve hogy náluk mindenért a c-k a felelősek. Ha látna statisztikát, akkor talán egy részük egy fokkal visszafogottabb lenne. Vagy legalább ezt éreznék problémának és nem a migráncsokat! És mégegyszer: értem hogy miért félsz, hogy ha ilyenek megjelennének akkor csak megerősítenék ezeket az embereket a hitükben, de mint mindig, ennél is lehet értelmes középutat találni. A folyamat ez megy és a sose beszélünk róla két nagyon távol álló eset. Plusz mint írtam, elveszti a bizalmukat és mennek a kurucinfóra.

    "A kamionos balesetek áldozatai általában tehetetlen áldozatok"
    Elég sokszor van olyan eset, amikor lehetsz óvatosabb, mint ami a kötelező szabály. Ha van egy _egészséges_ szintű félelemérzeted, akkor az ilyen esetekben óvatosabb vagy, míg az esetek döntő többségében nem les más az életed. Ha esik az eső, óvatosabban kell menni. Ha egy közismerten veszélyes útszakaszon mész, akkor jobban figyelsz és lassabban vezetsz. Ha egy kicsit fáradtnak érzed magad (de még vezetésre alkalmasnak), akkor nagyobb követési távot hagysz, stb.
    Ha 8. kerület közepére akarsz menni, akkor jobban figyelsz, és elteszed a telót :)
    Ha szembejön 5-6 c, akkor figyelsz, kikerülöd őket és nem bámulod meg. Aztán elfelejted, és nem mész a kocsmába fröcsögni, hogy megint találkoztá egy bandával. Van középút.

    "A mostani demokrácia nem jó, mert mindenki egyenlő - én ebben nem hiszek.
    Egy gyilkos nem egyenlő velem. Egy tolvaj nem egyenlő veled. Sőt, az ideje nagyrészét a kocsmában vedelő senkiházival sem gondolom magam egy szintre. Egy minden idejét, erejét, pénzét a közjóra fordító pap pedig szintén nem egyenlő velem (velünk? nemtom mennyire vagy "jó ember").
    Azért, mert valaki emberszabásúnak születik, azzal semmiféle mércének nem felel meg."
    Ebben egyetértünk, teljesen. A túltolt liberalizmussal többek közt pont ez a gond, hogy nem ez a szemlélete. Legyen egy tolvajnak is esélye normális életet élni, de ne legyen má egyenlő egy áltagemberrel, és pláne ne legyen egyenlőbb. Ha at átlagember 150-t keres havonta, akkor ne adjunk má neki olyan melót amivel ennek a dupláját viszi haza, csak azért mert ő tolvaj és integrálni kell.

    "Ebben is igazad van! Iszonyat kevés az oknyomozó, objektívnek akár csak látszani is akaró műsor."
    Kevés? Az nem kifejezés.. hirtelenjében ilyen csatornát, újságot, műsort mondani sem tudok. De valahogy inkább várnám a liberális oldaltól, hogy objektív legyen, mint egy szélsőjobbtól. Ez persze kettős mérce :) A borotvás óvodás esete.

    "Tény. (konkrét esetet nem ismerem, de nem is értem, hogy miért kéne hírnek lennie, hogy egy eredményes úszőnő BEVÁNDORLÓ :) )"
    Nem ez volt a lényeg hogy hír-e, hane zajlott a közvetítés, és míg a háttérben eredményt ért el, addig a közvetítő tök másról beszélt. Talán az elején bemondták hogy bevándorló, aztán mikor jól úszott akkor azt nem :) Nem mondom hogy nem védhető a kommentátor álláspontja (nem fejteném ki, annyira nem érdekes), csak azt, hogy míg a pozitívumok kihangsúlyozását elvárja a liberális média, addig e negatívumokról mélyen hallgatna. Én jobb szeretem az igazságot, mondja el mindkettőt. Ha túl sok a negatívum akkor tompítsák valahogy, legyen egy pozitív hír talonban mindig, vagy legyen az kiemelve a többi csak statisztika, stb. Persze e is manipuláció, de még mindig kevésbé, ha már az igazság állítólag szétrombolja a társadalmat..

    "Jah, el lett ez cseszve rendesen. A pozitív diszkrimináció valóban kontraproduktív, visszaüt.
    És óriási szerepe van abban, hogy utáljuk a pirézeket (is)."
    Akkor úgy látom ebben egyetértünk :)

    "Viszont SAJNOS a mérsékelt "élharcos" nem megy ki, elgtöbbször - kivéve netadó :(((("
    Igen! És ez is gond. És ezt úgy mondom, hogy jómagam sem szoktam kimenni, hiába szurkolok adott témánál, és mondom magamban hogy na végre.

    "És jéé, tényleg átestünk kicsit a ló másik oldalára, ahogy újra és újra előjött a "probléma", kezdtem érteni, hogy ez van akinél "túl sok, túl gyors"."
    Igen, és az a gond, hogy sokan ezt nem látják be. Pedig annyira em nehéz. Nincs bajom a fekákkal (van ismerősöm is, aki fekete), de ha 2 év alatt hirtelen nem napi 1-2 jönne szembe az utcán, hanem minden 2. ember, az sok lenne.
    Ahogy nem zavar ha egy filmben nő a főszereplő, de egy Ghost Busters női szereplőkkel azért kiveri a biztosítékot nálam is :D Nem azért mert nők, hanem azért mert azt látom, hogy ezt a filmet csak ezért csinálták.
    Konklúzió: nem elég a jó szándék, ész is kell és türelem, egyik napról a másikra nem lehet változtatni a dolgokon. Erre jó példa a kommunizmus (naívan feltételezve hogy amúgy jó világot akartak, csak túl erőszakosan).

    És mivel azt hiszem alapvetően egyetértünk, gyakorlatilag csak a média állásfoglalása amiben nem. És itt is értem amit mondasz, és valahol igazat is adok benne, csak úgy _hiszem_, hogy lenne jobb megoldás. Szakmai tudásom nyilván nincs megítélni, hogy járható-e más út, vagy tényleg túlzottan növelné a gyűlöletet. És azt hiszem ilyen tudás, illetve tanulmányok/felmésérek stb nélkül nagyon erről nincs mit beszélnünk már. Úgyhogy maradhat a megoldás az integrációra, később valamikor sort kerítek erre is, de most egyszerre elég volt ennyi is :D
  • arty
    #136
    "De ha megnézed, nem is vitattam, hogy a lentebb nevezett két személyt annak tartod :)"

    Ezt külön akartam, mert őket is "érinti" és aligha olvassák az oldalas agymenéseim ;)))

    Szal őket NEM ezen topikban elkövetett hsz-eik miatt ostoroztam (itt kimondottan konszolidáltak voltak! a személyeskedést átugrom, remélem ők se veszik magukra. szvsz nem ;) ) - régi motorosok vagyunk esgén, sokat olvastam tőlük, számtalan féle hír alatt. Vannak nickek, akiket megjegyzek, ennyi.
    Utoljára szerkesztette: arty, 2017.04.08. 11:28:54
  • arty
    #135
    "És? Akkor már belefér az ideológiába? Véres igazságra lehet a Marinéni kíváncsi, de ha c-k is részei a történetnek arra nem?"

    Ismerve marinéni szellemi szinvonalát, nem kell hergelni. Hordában veszélyes.
    Ha hinni akarja, hogy "biztos cigányok voltak", fogja is. Amúgy meg nem érdekli.
    (elvben természetesen azt mondom, hogy joga volna az információhoz, mert miért ne. és egy video esetén ezt el is tudja dönteni a képből, hangból. írt hírnél viszont az info egyszerűen sok esetben meg sincs.)

    "Előbb-utóbb minta ég az agyamba, nélkül, hogy tudatosan rákeresnék. Megtehetem hogy utánanézek a baleseti statoknak, de ilyet értelmes ember hobbiból nem nagyon csinál. Viszont ha beég, hogy kamionnal nem vicces ütközni, és esetleg 1-2 konkrét szitu (pl nem állok be két kamion közé, nem megyek közel hozzá, a követési távnál lényegesen többe hagyok, stb) ez adott esetben megmentheti az életem."

    A kamionos balesetek áldozatai általában tehetetlen áldozatok. Nem azért, mert nem voltak elég óvatosak - egyszerűen nem tudsz elég óvatos lenni :) Persze abban igazad van, hogy ha nem mész ki az utcára, biztosan nem üt el a kamion, de ezzel a problémát még nem oldod meg. Más kimegy, elüti.
    A hatóság/szerv feladata a kockázatot csökkenteni és ők ezt meg is tudják tenni, meg is teszik: vannak szabályok a sebességről, a max. vezetési időtartamról, stb stb stb.

    "Most vagy a lakosság jelentős része félállat, vagy talán nem ez a mérce.
    Illetve megint: mi eldöntjük nekik mi a jó, mert ők barmok és hülyék. Ez ám a demokrácia!
    A többit is leírtam már többször, körbe-körbe megyünk."

    Egen, tényleg eléggé kibeszéltük már.
    A mostani demokrácia nem jó, mert mindenki egyenlő - én ebben nem hiszek.
    Egy gyilkos nem egyenlő velem. Egy tolvaj nem egyenlő veled. Sőt, az ideje nagyrészét a kocsmában vedelő senkiházival sem gondolom magam egy szintre. Egy minden idejét, erejét, pénzét a közjóra fordító pap pedig szintén nem egyenlő velem (velünk? nemtom mennyire vagy "jó ember").
    Azért, mert valaki emberszabásúnak születik, azzal semmiféle mércének nem felel meg.

    "Talán nem az elhallgatás a legjobb szó, mert a konteósok után más az értelme. Nyilván nem egy végtelen titkolózásról van szó, csak a szószerinti értelméről: hallgatok róla. Elmondom a történetet, de ezt az apró részletet véletlen kihagyom. Ez manipuláció."

    Egyetértünk, ez a jó szó rá.

    "És nem a TV-s híradóra gondolok első sorban, mert az nem hírközlés, az show. De alább ott egy link, ahol ténylegesen híreket tolnak (tehát nem napi 10, válogatott módon, hanem napi sokszázat). A liberális média lehozhatja azt, hogy adott településen megvertek egy orvost, ezáltal retteghet a lakos, hogy fú milyen szar a közbiztonság, de a kultúrális kiváltó okot (miszerint a magyaroknál lényegesen impulzívabb emberek, lényegesen kevesebb önuralommal) azt nem tudhatjuk meg."

    Ebben is igazad van! Iszonyat kevés az oknyomozó, objektívnek akár csak látszani is akaró műsor.
    Mivel ezeket egyébként nem néznék sokan, elegen, a kereskedelmi szektortól nem lehet elvárni.
    A közmédia pedig.... nos, az sem erre van ;)

    "Csak egy példa: a balos média őrjöngött amikor a olimpián a bevándorló úszónő eredményt ért el, és a magyar média meg sem említette. Ugyanakkor ha a bevándorló/c ténylegesen elkövet valamit, arról nem kell tudnunk. Ismét kettősmérce, manipuláció, hazugság."

    Tény. (konkrét esetet nem ismerem, de nem is értem, hogy miért kéne hírnek lennie, hogy egy eredményes úszőnő BEVÁNDORLÓ :) )

    "Leírtam már: kontraproduktív. Mert az emerek csakazértis alapon fognak fellépni. Mert azt látják,hogy problémás elemek, mégis több joguk van, többet kapnak a közösből, stb. Illetve a hatalommal, általános vagy hivatalos vélekedéssel szeretnek szembemenni. Plusz a nem szeretem ha hülyének néznek, irányítani akarnak, megmondják mit mondhatok vagy gondolhatok esetek. És még biztosan van. Összességében ez elég sok, és eléggé széles réteget érint, nem csak a kocsmatöltelékeket."

    Jah, el lett ez cseszve rendesen. A pozitív diszkrimináció valóban kontraproduktív, visszaüt.
    És óriási szerepe van abban, hogy utáljuk a pirézeket (is).

    A szélesebb réteg egyébként szerintem ügyesebben kezeli a manipulációt - rá KEVÉSBÉ hat (nem egyáltalán nem!).
    Ez az egyetlen remény, bármelyik irányú manipulációról is beszéljünk.

    "Namost ha elismered hogy ez nem komoly kutatás, akkor talán a eredményét sem kéne érvnek felhozni. Tudod, érvénytelen népszavazás esete :) (csakhogy mégegy kettősmérce legyen, egy pillanatig se akarom védeni a kormányt)."

    Lusta vagyok utánamenni, hogy mennyire komolyak a pirézes kutatások, ilyenformán valóban hiba volt felhoznom :D

    "Szerintem vannak országok, ahol lényegesen jobban működik az integráció, mint nálunk, tehát igen. A hergelés nyilván nem megoldás.
    Ebbe a postba nem írom bele az ötleteim, így is hosszú. Külön szálon mehet."

    Na, ez érdekel. Szívesen építenék be ötleteket a saját eszmerendszerembe :)
    Amivel mondjuk sehol nem kampányolok, de megnyugtató lenne, hogy "én bezzeg tudom a megoldást" :DD

    "Igen, és legyen is egyenjogúsági mozgalom. Csak álljon meg az egyenlőnél. És persze az épeszű egyenlőnél, azaz vegyük már észre, hogy a nők é a férfiak közt van különbség, és igenis lehetnek dolgok (statisztikai alapon) amit egy nő nem vagy kevésbé tud csinálni. De ez megint más téma. Egy épeszű liberális ideológiát követő akárminek le kéne az ilyen vadhajtásokat vágni, és nem felkarolni őket (mint pl. H.C)."

    Kedvencem a női tűzoltóság kérdése. Gondolom kifejtenem se kell.
    Maximálisan egyetértünk!

    "Ellenkező esetben ezekkel fogják általánosítani és jön a libsizés és a jobbratolódás, mert ebben csalódnak, más nincs."

    Ne tudd meg mennyire fáj ez nekem :(
    Amikor látom a jó célt, majd a kamera előtt nyilatkozó élharcost, amikor a túlzásba eséssel gyakorlatilag lenullázza a tüntetése értelmét :(
    Viszont SAJNOS a mérsékelt "élharcos" nem megy ki, elgtöbbször - kivéve netadó :((((
    És most megint magyarországról beszélek, kisbetűvel.

    "Igen, de egyrészt egy ilyen felvonulás érthető okokból vonzza a szélsőségeket, tehát max az első után tudniuk kéne, hogy ez visszaüt. És ezen a ponton lépni kellene.
    Másrészt évi 1 alkalom nem sokat ér. Ennél sokkal értelmesebb megoldások is vannak, pl. a meleg műsorvezető. Közszereplők, filmek, reklámok egyéb szereplésekben kellene _lassan_ ezeet behozni a köztudatba. A sebesség kritikus, ha túl gyors, akkor ez is visszaüt."

    Itt az esgén sokszor nekimentem egy srácnak, mert kifogásolta, hogy "miért néger a főszereplő" X játékban. Több játéknál. Sok játéknál.
    És jéé, tényleg átestünk kicsit a ló másik oldalára, ahogy újra és újra előjött a "probléma", kezdtem érteni, hogy ez van akinél "túl sok, túl gyors". Mamár szelídebben kritizálnám, belátom a nácizás végletes baromság volt részemről.

  • arty
    #134
    "Szerencsére a közvélemény kutatásokban is látszik, hogy a hozzád hasonlóan torz gondolkodású liberálisnak nevezett csoportok marginális szerepet töltenek be. Talán el kéne gondolkodnod, hogy vajon miért? Tudjuk, mindenki kocsmatöltelék, csak ők a valamirevaló emberek.... az úgynevezett fene nagy liberálisok nyomdokain jársz, akik szerint mindent szabad mindaddig, míg az ő ideológiájukat szajkózza valaki. Ennél antidemokratikusabb gondolkodású csürhét még nem láttam. Mindegy. részemről leszarom :) A további szép napot!"

    Örülök, hogy boldog vagy, hogy megbukni látszik a "szabadság, egyenlőség, testvériség" elve, hiszen az annyira rossz ideológia.
    Nem kell elgondolkoznom a miérten, a libsizés nem ezek ellen folytat propagandát, csupán a "libsi" szó ellen - a kocsmatöltelékek országa pedig simán benyalja, anélkül tudná mit is nyal be :)

    A többi gondolatod alapján neked sincs fogalmad se a liberalizmusról, pedig más hsz-eidből (itt és más topikban) az ellenkezője jött le - eddig ;)
  • arty
    #133
    "Tessék egy friss hír a liberális médiából:
    http://hvg.hu/itthon/20170407_hatvani_orvosveres
    Ha nem lenne videó, akkor max sejthetnéd, hogy kik voltak. A cikkben persze semmi nincs erről. A nevük kis nyomozással valószínűleg kideríthető, a koruk, nemük, részben a nevük és a lakóhelyük ugye adott. A média szerin ezeket az olvasó tudhatja, ez érdekli, ez neki infó, ehhez joga van. A nemzetisége viszont nem releváns."

    Sosem értettem a blikkféle ujságokban a kor feltüntetését. A névből nyilván jön a nemük, de kb semmi más.
    Ez a hír egyébként annyi, amennyi a címe: Orvost vertek Hatvanban.

    "Szociológiai ismeret és pontos hozzáértés kell ahhoz, hogy tudhassak a dolgokról, esetleg még dönthessek is? Érdekes, pl Paks2 ügyében állítólag nem kell, az olyan kérdés amiben mindenki dönthet."

    Nem, Paks2 ügyében nem az a gond, hogy ÉN akarok dönteni. A gond a titkos szerződés, a 0 szakmai egyeztetés.
    Vélelmezhető, hogy sima politikai alku, amivel az ország nem jár jól. (ill. lehet, hogy jól jár, fogalmunk sincs! TITKOS!)

    "Döntsük már el, hogy:
    a) jogunk van tudni (tényleges nemzetvédelmi, stb kivétellel) mindenről, jogunk van dönteni mindenről (!= megkérdeznek mindenről)
    b) vegyük tudomásul, hogy manipulálnak, a hatalom vagy a mi érdekünkben infókat titkolnak el/hallgatnak el (!= konteó :D), az aktuális vezetés dönti el, hogy miben van döntési jogunk"

    Nehéz és összetett kérdés, témafüggő. Szerintem paks2-t el lehetne adni a népnek, mert szinte biztosan nincs valódi alternatívája.
    Meg se próbálták, arrogánsan titkosítottak mindent.

    "Eldöntendő, nincs köztes állapot, nicns harmadik állapot, mert az kettősmérce és hazugság. Lehet hinni ideológiákban és abban, hogy az emereknek a a jó, ha "mi" a "mi" ideológiánk szerint manipuláljuk/uraljuk a társadalmat az nekik jó. Csak akkor látni kell, hogy nincs különbség bal és jobb közt."

    Továbbra is azt szajkózom: van(?)/volt tanulmány a bűnelkövetési arányról a cigányság körében. A probléma közismert, az integráció, nevelés-segítés (különféle módszerekkel) mindig kormányprogram és az is tény, hogy VALÓJÁBAN szart se tudtunk kezdeni a problémával (mert feltehetően nem is lehet civilizált módon megoldani, ill. ha mégis: annyi időnk és pénzünk biztosan nincs rá ;) ).
  • arty
    #132
    bocsánat, tegnap nem volt több időm :)

    "Igen. De ha nem lennének problémák az eszmékkel/módszerekkel, akkor nem találnának ennyi fogást. Nem lehet mindig a másik a hibás."

    De nem is lehet a populizmust mentegetni azzal, hogy "a libsik túl meszire mentek" ;)
    Nah, mindegy, szerintem ebben alapvetően egyformán gondolkozunk, csak a fórum forma miatt közelednek nehezen az álláspontok :))

    "Változatlanul nem a jobboldalt éltetem :) Pont az a bajom, hogy túl szélsőséges hajtásai kezdenek lenni ennek is. Egyébként meg csak egy sith gondolkodik végletekben :)
    Bőven van köztes állapot az ilyen szélsőséges liberális (libsi) és a különböző diktatúrák közt. Nem mellesleg, ahol manipulálják az embert, mert ő hülye, és mi megmondjuk nekik hogy mit csináljanak, hogy nekik jó legyen, az diktatúra. Nem kell fegyver ehhez, sem népirtás. És persze jobb verzió az elődöknél, de a jobb és a jó messze nem ugyanaz."

    Az ember képtelen megállni középen :( Persze most leginkább itthonról beszélek, az itteni viszonyokat ismerem leginkább, legkevésbé torzítva.

    "Az utolsóval nem értek egyet, hiszen ha nincsenek melegek, akkor nincsenek melegek :) Ha vannak melegek akik kiállnak a jogaikért (és tegyék is!), akkor többen lesznek olyanok, akik felvállalják, hogy azok (és nem mennek pl bele egy szar, de hetero házasságba), illetve egyáltalán tudomást szereznek arról, hogy ilyen létezik, tehát magukon is felismerik. Ha nem tudom hogy van ilyen, akkor nem jövök rá mi bajom, és tök másban keresem. Ergo igen, növelik a számot, legalábbis azokét akik másoknak ésvagy maguknak felvállalják.
    De ha megnézed, nem is vitattam, hogy a lentebb nevezett két személyt annak tartod :)
    És ha megnézed, az eredeti kérdéseim sem ezekre az esetekre vonatkoztak, ez tehát egy szalmabáb volt. Tudjuk be annak, hogy összemostad azzal amit a többiek írtak."

    Najó, ez elég erőltetett volt, még ha van is benne logika ;)
    És ez a többi állításomra is ráhúzható: pl ha a nők nem tudnak róla, hogy nem feltétlenül uruk szolgálatáról kell szóljon az életük, akkor nem is akarnak "felszabadulni". De ugyan ez igaz lehet egy indiai kasztrendszerre, rabszolgaságra, stb.

    Mondtam már, hogy számomra a Starship Troopers társadalma az etalon? Mármint az alapvetése az állampolgárságról, az államról. (remélem láttad/olvastad és érted, hogy miért hoztam fel - szerintem az értékmérő az ember tette, nem a neme/etnikuma/szexuális orientációja/stb)
  • gforce9
    #131
    Szerencsére a közvélemény kutatásokban is látszik, hogy a hozzád hasonlóan torz gondolkodású liberálisnak nevezett csoportok marginális szerepet töltenek be. Talán el kéne gondolkodnod, hogy vajon miért? Tudjuk, mindenki kocsmatöltelék, csak ők a valamirevaló emberek.... az úgynevezett fene nagy liberálisok nyomdokain jársz, akik szerint mindent szabad mindaddig, míg az ő ideológiájukat szajkózza valaki. Ennél antidemokratikusabb gondolkodású csürhét még nem láttam. Mindegy. részemről leszarom :) A további szép napot!
  • cylontoaster
    #130
    "Ezt sokszor, sokhelyen pedzegették már... de az ember "önmaga pszihéjének ellensége" és zabálja a "véres igazságot" :)"
    És? Akkor már belefér az ideológiába? Véres igazságra lehet a Marinéni kíváncsi, de ha c-k is részei a történetnek arra nem?

    "Te mit tudsz tenni ezügyben? Szerintem ~semmit. Nem neked fontos az adott helyzetben a kamion léte, hanem az országos, regionális statisztika jó a szervnek."
    Előbb-utóbb minta ég az agyamba, nélkül, hogy tudatosan rákeresnék. Megtehetem hogy utánanézek a baleseti statoknak, de ilyet értelmes ember hobbiból nem nagyon csinál. Viszont ha beég, hogy kamionnal nem vicces ütközni, és esetleg 1-2 konkrét szitu (pl nem állok be két kamion közé, nem megyek közel hozzá, a követési távnál lényegesen többe hagyok, stb) ez adott esetben megmentheti az életem.

    "És nyilván a félállat jól fog dönteni."
    Most vagy a lakosság jelentős része félállat, vagy talán nem ez a mérce.
    Illetve megint: mi eldöntjük nekik mi a jó, mert ők barmok és hülyék. Ez ám a demokrácia!
    A többit is leírtam már többször, körbe-körbe megyünk.

    ""Akkor újra megkérdezem: ha mindenki tud ezekről, akkor mi értelme elhallgatni?"

    Nem hallgatják el. Csak nem hír az ertéelen. Ott az adott véres események hírek, nem az általánosságok.
    Annyira meg keveseket érdekel, hogy tanulmányokat olvassanak a témában.
    Nyilván akiket mégis, azok megteszik. (janem, inkább interpolálja a napi hírt a kurucinfóról az országra, a cigányokra, a mindenségre... tudom, megint általánosítok...)"

    Talán nem az elhallgatás a legjobb szó, mert a konteósok után más az értelme. Nyilván nem egy végtelen titkolózásról van szó, csak a szószerinti értelméről: hallgatok róla. Elmondom a történetet, de ezt az apró részletet véletlen kihagyom. Ez manipuláció.
    És nem a TV-s híradóra gondolok első sorban, mert az nem hírközlés, az show. De alább ott egy link, ahol ténylegesen híreket tolnak (tehát nem napi 10, válogatott módon, hanem napi sokszázat). A liberális média lehozhatja azt, hogy adott településen megvertek egy orvost, ezáltal retteghet a lakos, hogy fú milyen szar a közbiztonság, de a kultúrális kiváltó okot (miszerint a magyaroknál lényegesen impulzívabb emberek, lényegesen kevesebb önuralommal) azt nem tudhatjuk meg.

    Csak egy példa: a balos média őrjöngött amikor a olimpián a bevándorló úszónő eredményt ért el, és a magyar média meg sem említette. Ugyanakkor ha a bevándorló/c ténylegesen elkövet valamit, arról nem kell tudnunk. Ismét kettősmérce, manipuláció, hazugság.

    "A tények további sulykolása csak mélyítené a problémát. Ha haszna semmi, kára feltételezhető, akkor minek?"
    Leírtam már: kontraproduktív. Mert az emerek csakazértis alapon fognak fellépni. Mert azt látják,hogy problémás elemek, mégis több joguk van, többet kapnak a közösből, stb. Illetve a hatalommal, általános vagy hivatalos vélekedéssel szeretnek szembemenni. Plusz a nem szeretem ha hülyének néznek, irányítani akarnak, megmondják mit mondhatok vagy gondolhatok esetek. És még biztosan van. Összességében ez elég sok, és eléggé széles réteget érint, nem csak a kocsmatöltelékeket.

    "Ez nyilvánvaló. De most ideális helyzetről beszélünk, komoly kutatásról. Jahogy ezeket egy támogató államnak kéne fizetni, nem pedig olyannak, aki a SAJÁT igazát, ideológiáját akarja látni, láttatni... tény :)"
    Namost ha elismered hogy ez nem komoly kutatás, akkor talán a eredményét sem kéne érvnek felhozni. Tudod, érvénytelen népszavazás esete :) (csakhogy mégegy kettősmérce legyen, egy pillanatig se akarom védeni a kormányt).

    "A tények további sulykolása csak mélyítené a problémát. Ha haszna semmi, kára feltételezhető, akkor minek?"
    Egyrészt ennek is van kára, mint írtam, másrészt nem végletekben kéne gondolkodni..

    "Senki nem tudja, mi a megoldás. Látsz valahol működő rendszert ilyen problémákra? (az eltüzelést, árokbalövést kivéve)
    Az emberek hergelése, lázítása, uszítása biztosan nem lehet módszer (ill. nem kéne hogy az legyen....)."
    Szerintem vannak országok, ahol lényegesen jobban működik az integráció, mint nálunk, tehát igen. A hergelés nyilván nem megoldás.
    Ebbe a postba nem írom bele az ötleteim, így is hosszú. Külön szálon mehet.

    "De nem is úgy, hogy egyszercsak felvonul 7 millió eddig lefüggönyzött arab nő és forradalom :)

    Szoktak megszólalni, nyilatkozni, tüntetni női szervezetek itthon is egyébként. Többen, többet, mint 30 éve ;)
    És a nagyobb számban már jobban hallatszik (majd) az extrém feministák hangja is..."
    Igen, és legyen is egyenjogúsági mozgalom. Csak álljon meg az egyenlőnél. És persze az épeszű egyenlőnél, azaz vegyük már észre, hogy a nők é a férfiak közt van különbség, és igenis lehetnek dolgok (statisztikai alapon) amit egy nő nem vagy kevésbé tud csinálni. De ez megint más téma. Egy épeszű liberális ideológiát követő akárminek le kéne az ilyen vadhajtásokat vágni, és nem felkarolni őket (mint pl. H.C).
    Ellenkező esetben ezekkel fogják általánosítani és jön a libsizés és a jobbratolódás, mert ebben csalódnak, más nincs.

    "Nem. De a JELENLÉT, a létük elismerése, a helyzetük problémáinak felismerése, megértése, együttérzése fontos.
    A létezésükre pedig nagyobb figyelemfelhívás szvsz nincs a felvonulásnál. (nem is tudnék másodikat mondani... jó, biztos vannak a szexuális irányultságukat nem titkoló műsorvezetők, stb, az is "valami")"
    Igen, de egyrészt egy ilyen felvonulás érthető okokból vonzza a szélsőségeket, tehát max az első után tudniuk kéne, hogy ez visszaüt. És ezen a ponton lépni kellene.
    Másrészt évi 1 alkalom nem sokat ér. Ennél sokkal értelmesebb megoldások is vannak, pl. a meleg műsorvezető. Közszereplők, filmek, reklámok egyéb szereplésekben kellene _lassan_ ezeet behozni a köztudatba. A sebesség kritikus, ha túl gyors, akkor ez is visszaüt.

    "Ami biztos: a felvonulás extrém faszlengetői BIZTOSAN nem segítették az ügyet. "
    Igen, és ezt látniuk kell, és ezektől elhatárolódni, illetve ellehetetleníteni az ilyen helyzeteket, vagy legalább azt elérni, hogy ne legyenek összemosva.
    Ennél (is) látod, hogy a köztes út a helyes, érdekes mód más esetekben viszont csak szélsőségekben gondolkodsz.
  • cylontoaster
    #129
    Tessék egy friss hír a liberális médiából:
    http://hvg.hu/itthon/20170407_hatvani_orvosveres
    Ha nem lenne videó, akkor max sejthetnéd, hogy kik voltak. A cikkben persze semmi nincs erről. A nevük kis nyomozással valószínűleg kideríthető, a koruk, nemük, részben a nevük és a lakóhelyük ugye adott. A média szerin ezeket az olvasó tudhatja, ez érdekli, ez neki infó, ehhez joga van. A nemzetisége viszont nem releváns.

    "(amit említettél, azt ugye szétcincáltam ;) :P )"
    Érdekes az élet, én is ezt gondolom a nekem írt üzeneteidről, neked gondolom más a véleményed :) Persze ne véletlen, hogy arra már nem válaszolsz, illetve hogy a kérdéseket eddig is eléggé figyelmen kívül hagytad.

    Szociológiai ismeret és pontos hozzáértés kell ahhoz, hogy tudhassak a dolgokról, esetleg még dönthessek is? Érdekes, pl Paks2 ügyében állítólag nem kell, az olyan kérdés amiben mindenki dönthet.

    Döntsük már el, hogy:
    a) jogunk van tudni (tényleges nemzetvédelmi, stb kivétellel) mindenről, jogunk van dönteni mindenről (!= megkérdeznek mindenről)
    b) vegyük tudomásul, hogy manipulálnak, a hatalom vagy a mi érdekünkben infókat titkolnak el/hallgatnak el (!= konteó :D), az aktuális vezetés dönti el, hogy miben van döntési jogunk

    Eldöntendő, nincs köztes állapot, nicns harmadik állapot, mert az kettősmérce és hazugság. Lehet hinni ideológiákban és abban, hogy az emereknek a a jó, ha "mi" a "mi" ideológiánk szerint manipuláljuk/uraljuk a társadalmat az nekik jó. Csak akkor látni kell, hogy nincs különbség bal és jobb közt.
  • arty
    #128
    "Szerintem sem, viszont csak az egyik ellen tiltakozni eléggé kétszínű. Akkor tiltakozzanak minden bűneset titkolása ellen, vagy legalábbis ezek kevésbé hangsúlyozásáért, pl.1-2 mondat nem 5-10 perc."

    Ezt sokszor, sokhelyen pedzegették már... de az ember "önmaga pszihéjének ellensége" és zabálja a "véres igazságot" :)

    "Egyébként azt mutatja, hogy mennyire sikeres az integráció, és emiatt is fontos."

    Semennyire. Hiszen tudjuk!
    De ezt már előre le tudod mérni, még csak a bűnözők statjait se kell látnod - elég megnézni az általános iskolai eredményeket.

    "Olyan ez, mintha autóbalesetnél belekötnél, hogy nem érdekes, hogy kamion vagy sz.autó ment-e bele a másik autóba, merthogy akkor már a színe miért nem érdekes. Vannak releváns és nem releváns tényezők, és egy olyan országban, ahol a bűnözési ráta aránytalanul nagy százalékát c.-k adják, illetve ahol a körükben nagyon magas a bűnözés, ez igenis releváns."

    Ha sokszor fordul elő a kamionok által okozott baleset, akkor a hatóság/hivatal majd kitalál valami ellenőrzési rendszert a kamionokra.
    Te mit tudsz tenni ezügyben? Szerintem ~semmit. Nem neked fontos az adott helyzetben a kamion léte, hanem az országos, regionális statisztika jó a szervnek.

    "Ezt majd ők eldöntik"

    És nyilván a félállat jól fog dönteni.

    "Akkor újra megkérdezem: ha mindenki tud ezekről, akkor mi értelme elhallgatni?"

    Nem hallgatják el. Csak nem hír az ertéelen. Ott az adott véres események hírek, nem az általánosságok.
    Annyira meg keveseket érdekel, hogy tanulmányokat olvassanak a témában.
    Nyilván akiket mégis, azok megteszik. (janem, inkább interpolálja a napi hírt a kurucinfóról az országra, a cigányokra, a mindenségre... tudom, megint általánosítok...)

    "Persze, reprezentatív mintával. És ismételt felméréssel. Addig ugyanis szart sem ér."

    Ez nyilvánvaló. De most ideális helyzetről beszélünk, komoly kutatásról. Jahogy ezeket egy támogató államnak kéne fizetni, nem pedig olyannak, aki a SAJÁT igazát, ideológiáját akarja látni, láttatni... tény :)

    "A probléma ettől még szerintem is adott, de nem értem, egyszer azt mondod hogy eleve tudjuk, hogy milyenek, ezért nem kell a hírekben bemondani, máskor pedig jobb ha nem tudnak róla, különben nem veszik fel. Most akkor melyik?"

    A tények további sulykolása csak mélyítené a problémát. Ha haszna semmi, kára feltételezhető, akkor minek?

    "És amúgy erre a tudatos eltitkolás a megoldás? A liberális módszer lényege az információk eltitkolása, komolyan?"

    Senki nem tudja, mi a megoldás. Látsz valahol működő rendszert ilyen problémákra? (az eltüzelést, árokbalövést kivéve)
    Az emberek hergelése, lázítása, uszítása biztosan nem lehet módszer (ill. nem kéne hogy az legyen....).

    "Ez bullshit. Az egyenlőségi mozgalmak nem így működtek a történelemben sosem. És nálunk sem főz és szül, ha lenne erre igény, akkor "idejük" itt is lenne rá. "

    De nem is úgy, hogy egyszercsak felvonul 7 millió eddig lefüggönyzött arab nő és forradalom :)

    Szoktak megszólalni, nyilatkozni, tüntetni női szervezetek itthon is egyébként. Többen, többet, mint 30 éve ;)
    És a nagyobb számban már jobban hallatszik (majd) az extrém feministák hangja is...

    "Egészen pontosan azt se lehet tudni, hogy egy elem-e a sokból, vagy teljesen független a felvonulástól, esetleg annak ellenére is javult a helyzet. Nő az átlaghőmérséklet és több a meleg is, akkor ez is korrelál? "

    Nem. De a JELENLÉT, a létük elismerése, a helyzetük problémáinak felismerése, megértése, együttérzése fontos.
    A létezésükre pedig nagyobb figyelemfelhívás szvsz nincs a felvonulásnál. (nem is tudnék másodikat mondani... jó, biztos vannak a szexuális irányultságukat nem titkoló műsorvezetők, stb, az is "valami")
    Ami biztos: a felvonulás extrém faszlengetői BIZTOSAN nem segítették az ügyet.