425
-
#226 Mashogy csuszkalnak, az teny, de mivel nem sok koze van a kormany/FFB-nek az auto erzesehez, igy igazabol mindegy;) Legalabbis mint vezetesi elmeny. Es az alap kerdes ez volt:P -
RepeszElek #225 Szerintem ami a rallyból vezetés élményben hiányzik az itt megvan és fordítva.
Az Ffb jobb a rallyban, a dirt4-ben néha csak úgy érzem ellentart a kormány az út egyenetlenségei nem jönnek át annyira.
A rallyban én sosem tudtam úgy beállítani hogy normális fékhatást érjek el, még aszfalton is buzi nagy a féktávom pedig ha valaki ült már rally kocsiban az tudja milyen brutál fékek vannak rajta.
A dirt 4ben pl. már jó a fék, de ez szubjektív kinek mi a jó így nehéz erre válaszólni -
#224 Nem, 500-560 körül van.
-
Solt #223 Köszi, akkor kivárok még! :)
@Alex: Ha másképp csúszkálnak, akkor az nem olyan... :) A pilóta kormányfogás animációja maradt 180 fokos?
-
#222 Kozvetlenul egymas utan probaltam, teljesen ugyanaz a ketto. Legalabbis mint kormany/FFB mukodes. Max az autok kicsit mashogy csuszkalnak/tapadnak, de lenyegeben egyik kutya masik eb;) -
RedRiot #221 Üdv!
Erősen megoszlanak a vélemények. :/
Vannak dolgok amiben egyértelmű az előrelépés, de összességében még nem tökéletes. Egyelőre még nem jobb, de kis módosításokkal sokkal jobb lehet. -
Solt #220 Üdv Urak,
Vezetési élményre van olyan mint a Dirt Rally?
(Elnézést, de topik dizájn tragédia...)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.06.11. 22:30:24 -
#219 Cars 2 "rally" pont olyan is lesz, amilyen egy pályaautós játékban szokott lenni. Felszínes és nem annyira jó.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.06.11. 22:15:58 -
RepeszElek #218 A remek tartalom miatt úgy döntöttem megtartom a játékot de akkor is szégyeljék magukat a grafika miatt!:)
Remélem azért a murván változtatni fognak mert picit sem érzem hogy sodrodna az autó, verné fel a kavicsokat stb.
Viszont soha ennyit nem raktam még tetőre autót egy simben sem mint itt ami viszont nem rossz! Ha valaki jár versenyekre tudja milyen gyorsan átbillen egy kocsi amit a szimek rendszeresen elfelejtenek és még a dirt rallyban is sokszor simán visszapattanok az útra..
A pcars 2öt várom már nagyon! Abban lesz rally is, és a grafika tutira gyönyörű lesz!
-
#217 valszleg bug volt, vagy nem tudom, első nap próbáltam, de mindenki állította hogy arcade módban van full help-el és sajnos megnéztem nekem is engedett mindent bekapcsolni, szerintem rossz lobbyba dobott -
#216 es ezt hogy? Csak valami bug lehetett, ha igaz volt, vagy azt se tudjak mi tortent.Kiprobaltam a multit, persze ghost-ban sem latod az ellent, ami pedig jo moka a'la wrc 6.
Nekem ez igy allt ossze.
Szoval vagy kivalasztod, hogy gamer, vagy szimulator szervereket keressen. Ha te gamer (arcade) modban jatszol, akkor is csatlakozhatsz szimulator modban futo szerverhez de fel is dob egy ablakot, hogy a SZERVER parameterei fognak ervenyesulni, nem a te beallitasaid es ha kilepsz, visszall minden az eretedibe. Igy azt gondolnam egy szimulator modban futo szerverhez, tok mindegy milyen modban milyen assisttal csatlakozol MINDEN esetben a szerveren engedelyett/tiltott dolgok ervenyesulnek a kliens oldalon. Ennek igy kellene mukodnie.(mint minden mas jatekban is)
@REDRIOT, megneztem a help-et az upgrade-nel valoban ezt irja amit mondtal. AMugy vicces mert kormannyal ugye nem talaltam el azt a gombot, ami felhozta volna az infot, es meg a dirt rallyban nagy dirrel durral SOT meg beta allapotban is volt benne az eger tamogatas (ami az evtized vicce) azt atemeltek ide, vagyis mukodott az egerrel rakattintok dolog. A DIRT rally elott nem volt semmilyen dirtben a jelek szerint eger tamogatas... hihetetlen.
-
GPx8 #215 Szvsz. nagyon látszik, hogy a DR-t PC -re fejlesztették alapvetően a PC-s közösség közreműködésével, a DR4 pedig egy konzol játék (tetszik is a konzolosoknak) ami kapott - kis túlzással - egy PC portot. :(
Nem is lenne semmi bajom, csakhogy a bejelentéstől kezdve nem ezt ígérték! -
#214 vegyesen bedobálja az embereket? az fasza...
tegnap a legelsőn sikerült egy második-harmadik helyet összeszenvedni a sierraval, estem-keltem a spanyol pályán. (sim) -
Timbu #213 Az mit jelent, hogy a staffnál, hogy "+X mood from upbeat"? -
#212 Én matchmakinget mentem, ahol beszélgettem a srácokkal és mindenki mondta hogy árkád módban van én voltam az egyetlen sim-es a lobbyban :D Nem az előre kiírt szakaszokat toltam. Az első lobbyban simesek voltak, ott 1. lettem mindkét szakaszt nyertem. Többet egyelőre nem mentem, de a srácok olyan űridőt futottak, hogy elképesztő :D -
#211 hmm, bar nincs okom ra, hogy keteljedjek ebben, hogyan mukodik, nem jartam utana, akkor az egyik szakaszrol a masikra hirtelen szuper kepessegekre tettem szert. Vegulis igy jobban jartam :)
Felcsillant a szemem, a subaru kapcsan amit irtal, de hamar le is gorbult a szam most megnezve a lentieket pont azzal csapatva tapasztaltam :)
monjduk ha az ember vegig megy a palyan emberi idovel, nem igazan van dolguk a szereloknek, ilyen 1-7 percet szoktak max molyolni a kocsin, aztan valami e osztalyuak.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.06.11. 16:56:25 -
Nyiri #210 Vettem egy Lancert. Erre apró fékezésnél azonnal áll keresztbe. Gyári setup. Azért ezt nem kellene... -
RedRiot #209 "Na azt hiszem most veszitettem el a hitem a jatekban, eljutottam addig a karrierben, hogy tudtam az autot grade b alkatreszekre fejleszteni. kb mintha az aljan a magnes erejet meghatvanyoztak volna a tempo es a gyorsulas mellett."
Itt más a rendszer mint a Dirt Rally-ban, az E/D/C/B/A csak az alkatrészek minőségére, tartósságára vonatkozik, a teljesítményt nem növeli. Jobb alkatrész -> kevesebb meghibásodás, semmi más.
Egyébként bár az RWD-k nem az igaziak szerencsére van több járgány is aminek semmi baj a fizikájával: a 2001-es Subaru például egy vadállat, nagyon agilis, élvezetesen csapatható, pont annyira csúszkál amennyire kell. (Kicsit mondjuk állítottam a setupon, alapból nem tudom milyen.) -
#208 probaltad a wrc6-ot?
Semmi koze az elozo reszekhez. Meg ugy se, hogy a wrc 5 kerult uj fejlesztohoz, aki a 6-ot is fejlesztette. Az idei resz, a kemeny 100 vasarlojaval, meg allva hagyja biztosan a dirt4-et.
A heten megneztem a napi challenge-t, 38 toltak meg pc-n :)
A dirt rally napi 1000-3000 steames 5-6 ezer crosspaltformos szamahoz kepest.
Ha lenne gerinc a codemastersben, meg jozan esz (netan koszonet a alfas dirt rallys vasarlok fele) kurva hamar beletenne egy "hardcore" mod-ot, ami nagyjabol hajazna a dirt rally-ra fizika teren es akkor elhisszuk azt, hogy "dirt rally tovabbfejlesztett, finomitott fizikaja lesz a dirt4-ben".
A palyageneratorban, meg minimum megtriplazhatna a kosarban levo piros labdak szamat, amibol sorsol es akkor kevesbe karogna a nep. Utobbira nincs sok esely.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.06.11. 15:30:29 -
#207 Tegnap en is megneztem, mint jatek teljesen jo lenne. Kinezettel nincs gondom, jatekmenet jo, nem licencelt WRC, de ami kell, benne van.
De sajnos a kormany/FFB es az auto kapcsolata ugyanugy maradt mint a Dirt Rally-ban (ami vargato volt), sima effektezett, igy sajnos uninstall;DD
Engem igy idegesit, hogy egyszeru rezgetos, ellentartos gamepad-nek hasznalja a kormanyt:)
-
#206 Semmi baj ezzel a játékkal.... -
#205 Nekem élvezetes rally kell amit jó vezeti, élvezetes a fizika, autók mozgása és élethűek a hangok. WRC játékok nem ilyenek. Hogy melyik mennyivel szebb meg lényegtelen szempont. Dirt 4 szép. -
#204 Mondjuk itt mivel jo alapokon nyugszik az egesz, mint pl a dirt 3 stb eseteben eleg hamar volt modofikacio a tapadas csokkentese teren. Persze attol a kocsi kezelese maradt olyan szar mint volt, itt viszont csodakat tenne a jatekkal szerintem. Remelem hamar megoldjak. Csak akkor meg buktad az egeszet, hiszen online valoszinu nem tudsz menni, arrol nem beszelve, hogy ha nem egyforma modot hasznaln mindenki, akkor az idoket is teljesen felesleges lenne nezegetni a kulonfele tapadas ertekek mellett.
Na mindegy izgalmas 10 ora volt amit beleoltem. Aki meg egy jo, SZEP, latvanyos, VALTOZATOS rallys jatekot akar, meg mindig wrc6.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.06.11. 15:00:16 -
#203 Na azt hiszem most veszitettem el a hitem a jatekban, eljutottam addig a karrierben, hogy tudtam az autot grade b alkatreszekre fejleszteni. kb mintha az aljan a magnes erejet meghatvanyoztak volna a tempo es a gyorsulas mellett. Angol esos szakaszon keptelenseg megcsuszni, elpattanni, padlogazzal fuvon bokron arkon at megy a kocsi, mint a legrosszabb arkad jatekok eddig valaha...
Kar erte.
A szuper palyageneralo meg az hagyjan, hogy neha egy szakaszon belul ismetli a dolgokat, de 4 szakaszon is ugyanazt a keresztezodest bedobta, egymas utan, annyi jellegezetesseg sincs ezekben az angliai szakaszokban, mint a dirt rally 100 metereben :) ( a max 3 fele kezdodo erdosavos reszrol nem is beszelve)
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.06.11. 14:50:15 -
#202 Ezt a nehezsegi szintet tovabbra sem ertem, ma legnehezebben es peneteken is siman vertem a gepet sok sok masoderccel. Ugye szakasz vegen megnezve az idodet meg top 3000 es ido is jobb volt mint a hardest AI. Tegnap a top 1xx idokkel is szarra vert az AI.
Mondjuk dirtben is produkalt hasonlot.
Volt nekem egyszer mar helikopter is aszfalton olyan port kavart szart se lehetett latni. viszont az a beteges kod csak egyszer volt a carrier elejen azota soha tobbet. -
#201 39 giga -
#200 a nehézséget át tudod állitani később is, szerintem a szimulátor mód jobb, az arcade nagyon olyan mintha vonattal menne az ember. a simulator módban is lehet külön hangolni mindenféle nehézséget, és élvezetesebb érzés vele az autóvezetés. -
#199 Még csak nemrég kezdtem bele a játékba, nagyon nem sikerült belemélyednem a beállításokba. Ki lehet kapcsolni valahogy a másodpilóta dumálását? Illetve nem lehet a pálya kisméretű térképét kirakni a képernyőre, hogy ne csak a kanyarokat mutassa, hanem lássam az egész pályát?
Nem vagyok nagy szimulátor bajnok, én a könnyebb nehézséget választottam (az elején lehetett választani a kettőből, arra gondolok), kivettem minden segítséget, kivéve az automata váltót, bénázok is néha rendesen, de még így is agyaonverem a gépet. Mit kellene állítanom, hogy kicsit nehezebben nyerjek? Váltsak a másik nehézségre? Bocsi, de nem tudom mi a megnevezésük.
Alapvetően elégedett vagyok egyébként a játékkal, a Dirt3-at nagyon szeretem és ez is majdnem felér arra a szintre. Egészen jól lehet irányítani az autót, nyilván mindenfélét állítgathatnék is, de én azokkal nem nagyon szórakozom, nem tudom, hogy mit érdemes. Viszont van néhány bosszantó hiba is, amik nagyon zavarnak. Az autók pl. úgy borulnak, mint az üres tejesdoboz. Valami megdobja őket kicsit, már borulás. A fű, bokrok, kerítés meg úgy vonzzák a gépet, mint a mágnes. Ha véletlenül lesodródom az út szélére, nagy erőfeszítés visszanavigálni és többnyire ilyenkor jön az, hogy nem is az útra sikerül visszamenni, hanem a susnyásba. ÉS persze nem tudok eltekinteni attól, hogy a játék egyszerűen ronda. Az én pc-m egy közepesnek sem mondható vas, szerintem, nem is fullHD-ban játszom, mégis minden beállítást ultrára tolva is iszonyú csúnya az egész játék. Az autók még úgy ahogy elmennek kívülről, de a pályaelemek, borzalom. Szerintem az előzőek szebbek voltak, de megkockáztatom, hogy a több éves Dirt3 is. -
#198 hol lehet beállítani hogy férfi legyen a navigátor? -
#197 ausztral palyan es mashol is siman lehet csaptni az ut mellett teljesen jol tapad, szinte mint az uton. viszont sok helyen van egy kis patka az ut szelen ami megdobja a kocsi segget- de gyakorlatilag az ut mellett is telejesen kontrollalhato az auto. menj ki egy "retre" es meglatod.
gondolom legtobben szimulatormod full assisst off-al toljak. De nem gondolom hogy mason pont rosszabb lenne. Viszont a fekeket nem art elore allitani, ugy riszalja valamelyik auto a segget fekuton, meg nem fogja az ember. Ez nem az a padlofekes dirt rally...
Szabi a celdobozkat kivulrol is meg lehet kerulni, ha epp ugy adja :)
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.06.11. 13:25:35 -
np #196 Sziasztok!
Valaki megtudná mondani, hogy mekkora a telepített mérete a játéknak? -
RedRiot #195 ---"Ennek köszönhetően a kedvenc autóm (Manta 400) ami 275 LE és nincs 1000 Kg. a DiRT4-ben úgy viselkedik, mint egy 75 LE családi diesel... Murván sem lehet gázzal kormányozni."---
Én is így tapasztalom, a hátsókerekes autóknál valami nagyon nem az igazi. Felázott földúton egy 60 lóerős Ladát is gyerekjáték keresztbe állítani, egy majdnem háromszáz lóerős Mantával kb. küzdeni kéne minden egyes egyenesen megtett méterért. Ha erőltetve sikerül is megcsúsztatni nem lehet sodródásban tartani az autót. Száraz murván is könnyedén kéne farolgatnia egy Gruppe-B RWD-nek, esőben pedig kb. halálfélelemnek kéne lenni. Ehhez képest kb. a vén 200E Mercim dinamikáját hozzák. (Nem a gyorsulásra gondoltam nyilván.)
Mintha túl nagy lenne a tapadás a murvás pályán. Ezt elég sokan jelezték is a hivatalos fórumon, jó volna ha a fejlesztők is reagálnának rá valamit.
Ezt az egy hibát leszámítva én nagyon elégedett vagyok a játékkal, kb. osztom a #194-ben leírt véleményt.
A pályagenerátor is nagyon jól sikerült - lehet hogy nincsenek olyan festői tájak mint a Dirt Rallyban, de gondoljunk bele: egy random generátornál már az is nagy eredmény hogy a kész pálya természetesnek hasson, ne legyenek "WTF?" pillanatok, ne az jusson az eszünkbe állandóan hogy furcsa az út, hogy ilyen utakat nem építenek sehol. Ezt a problémát sikerült teljesen kiküszöbölniük. Tetszenek a random dolgok is, pl. tegnap egy spanyol szakaszon egy beláthatatlan hajtűben egy nagy szikla volt az úton, leszakadt a falról. Neki is mentem, káromkodtam mérgemben.
De ami zseniális hogy kb. 16 óra játék alatt egyetlen egyszer volt ilyen, szóval nincs túltolva. Viszont már mindig lesz bennem egy kicsi para ha beláthatatlan kanyarba fordulok be - és azt hiszem pont ez az egyik szépsége a ralinak, hogy mindig jöhet valami váratlan.
Szóval bízzunk benne hogy murvás tapadással kezdenek valamit, mert utána egy kb. hibátlan rali-szimet kapunk.
Utoljára szerkesztette: RedRiot, 2017.06.11. 12:06:48 -
#194 7 óra után már naggyából átlátom, bár még csak sima rally volt, RallyCross meg stadion körverseny még nem.
Karrier változatos, dinamikus, élvezetes és sodródik benne előre az ember. Mindig más, s attól hogy minden futamon más az napszak, időjárás komináció. Mivel van minden ( nappal, naplemente, napfelkelte, éjszaka, köd, eső, hó, hóesés, eső után stb... ) ezeket ügyesen kombinálták előre. Midnig más.
Ez egy Dirt Rally klón? nem. Ez a Dirt 1-2-3 folytatása. Dirt 4. A Rally egy kísérleti cím volt, szimulátorosabb formában, annak nyersességével, nehézségeivel. Nyilván nem olyan részletes szimuláció mint pályaautós társai, de RBR óta a legjobb és még azon is túl tudott tenni ittottamott.
Dirt 4 viszont a sorozat megszokott vonalát viszi tovább. Aki leül elé az jól szórakozik és olyan offroad versenyjáték élményt kap amit sehol máshol.
Rally sikeressége, alapjai szerencsére megtalálható ebben is. Fizika, kormány, FFB kategóriákkal reálisabb, jobb mint a Dirt 3 vonal. Amire nagyon rámentek, hogy bármivel is irányítod ( kontroller, kormány ), a rally/ offroad élmény páratlan. Az autó érzetre és látványra is úgy viselkedik ahogy kell neki. Rallynál sokkal jobb tömeg kezelés, sokkal jobb útfelület, jobb felfüggesztés, és fék. Teszem azt féktávon bemozog az autó segge, rendesen fáj hallani ahogy odavágódik az autó egy egy kanyarban, nagyon rámentek hogy ráz egy ilyen autó egy ilyen felületen és ezt érezni minden téren. Egyrészt könnyebb mint a Rally, másrészt ugyan olyan nehéz is lehet. Gyorsan és pontosan menni ugyan olyan nehéz. Autó tapadásával kevesebbet kell küzdeni, de a féktávok trükkösebbek tudnak lenni. Ez így ebben a formában a Dirt kedvelőinek arany középút és a szimesebb réteg is megtalálja benne a számításait ( ha meg nem akkor ott a Rally ).
Főleg hogy a pályák is nagyon változatosnak, dinamikusnak lettek kitalálva. Nem lehet rajtuk unatkozni és a szakaszokba beletettek mindenféle trükkös kanyarokat, emelkedőket, döntött kanyarokat, hajtűket. Sokkal változatosab, intenzívebb élmény ezeken a pályákon végigmenni, mint volt a Rallyban. Az adott ország adott hangulati elemei és a valódi pályák esszenciáit tették bele ezekbe a szakaszokba. Nyilván nem lesz valódi szakasz, de 1-1 pályában minden benne van azonnal. S ez nagyon élvezetessé teszi.
Lehet csapatot menedzselni, mérnököket igazolni ( több szerepkörben is ), több féle navigátor van és spotterek. Megvásárolt autót lehet fényezni, szponzorokat szerződtetni stb... szakaszok közt van szervíz park, javításra állításra ( nagyon részletesen lehet állítani az autót!! mint a Rallyban vagy még jobban )
Hangok mint mindig, minden Codei játék esetében a legjobbak között van.
Grafika továbbra is szép. Ugyan az a motor mint a Rally alatt, tehát előző generációs, de nyilván abból minden ki van hozva. Atmoszféra óriási. Tele vannak a kanyarok nézőkkel, akik örjöngenek, telefonnal! kameráznak ahogy kézifékkel csapom át előttük, de ott vannak a pályabírók, kamera man-ok is. Nagy a nyüzsgés. Állatok is vannak benne, előbb éppen valami négylábú kis család ( 3an ) slisszoltak át az úton az erődben.
Ami nem tetszik az az autók felhozatala. Retro nem igen érdekel, a kis kávédarálók sem, viszont modern rally autó csak WRC2 R5 van, WRC nincs ( csak régi, 10 évvel ezelőtti ). Persze a 2015-16os R5 autók modernek és nagyon jók, de ezek nem A WRC. Nyilván itt a liszensz miatt nem lehet benne friss WRC autók... sajnos.
Optimalizálás már más kérdés, erősen vissza kell venni, hogy a fix 60 meglegyen, ez nem tudom hogy minek szól, de valszeg az AMD procinak... legalább is remélem nem a GTX970 kevés neki....
Összegezve egy egy Dirt folytatás és nem Rally másolat. Mind a kát szegmens megkapta a maga Codie offroad, rally játékát. Szimesek jobban jártak, mert a Rally alapból jó, a Dirt 4 pedig sokkal szimesebb minden segítséget kikapcsolva mint volt a Dirt 1-2-3. Az irány remek, mint ahogy az F1 2015-2016 esetében is. Már csak egy WRC liszenszet kellene behúzni, hogy megalkothassák minden idők legjobb rally játékát. Remélem megélem!!!
Egy valamire értékelhető futás, bár még sokat kell gyakorolni ( a videó élvezhetőségének szempontjából nem kísérleteztem, a fix 60 frém miatt a játék LOW beállításon van )
DiRT 4 Hyundai i20 R5 Onboard @ Sweden ( snow )
-
RepeszElek #193 Én nagy dirt rajongó vagyok, az első részektöl kezdve mindegyik tetszett ez is tetszik, de a grafika vállalhatatlan 2017-ben.
Nem néztem utána nagyon milyen lesz mett vakon bízok, biztam a codmasterben, csak a kritikákat olvastam amik jók voltak, így megvettem lemezen de szerintem holnap viszem is vissza hogy rakjába eladásra...
A kipróbálás után, elinditottam a dirt rally-t is meg a pcars-t, majd ujra a dirt4 -et és mintha 10 évet mentem volna vissza az idöben.
Akinek nem fontos a grafika az nem fog csalódni mert jó játék.. -
Nyiri #192 Olyat tapasztalt valaki, hogy két pálya között azt írja hogy "Steering device disconnected". Ennek köszönhetően kikapcsol a Force Feedback... Kurva idegesítő. Újra kell indítani a játékot emiatt. -
GPx8 #191 Ezt én is tapasztaltam, hirtelen minden átmenet nélkül szűnik meg a tapadás és már ki is perdül, nem lehet megfogni.
Ez rallyban kicsit vicces...
A másik, hogy most a "zseniális" fizikai fejlesztéseknek köszönhetően az autóknak már "súlyuk van" (eddig is volt). Ennek köszönhetően a kedvenc autóm (Manta 400) ami 275 LE és nincs 1000 Kg. a DiRT4-ben úgy viselkedik, mint egy 75 LE családi diesel... Murván sem lehet gázzal kormányozni. Lehet, hogy a DR-ben el volt túlozva, de szerintem az közelebb áll a valósághoz. -
WinStar #190 Nem lehet hogy egyszerűen csak béna vagy? :D
Azért tudás kell hozzá hogy abba a kis szakaszba rontsd el xD -
#189 naja, ezt gyakran összehozom én is, de ami igazán felbsz a ködön kívül, hogy általában telibe vágom a céltáblát, vagy ha véletlenül nem, akkor az utána jövő kanyarban töröm össze az autót szakaszon kívül.. rettentően hülyén csinálták meg a cél utáni részeket.. -
#188 Engem speciel egy dolog ***** fel, hogy bármelyik kocsival megyek és ha hátulja eléri az út szélét megpördül, ha nyomom a gázt hanem, menthetetlen. (ausztrál pályán főleg) Tök mindegy mit csinálok ha eléri akkor vége. Ilyen DR-ben sose fordult elő velem. Vagy én vagyok ennyire balfasz? :D -
gyuri35 #187 Sziasztok!Mit kell tenni ahhoz, hogy megkapjam az "A" licencet?