DiRT 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Ffb jobb a rallyban, a dirt4-ben néha csak úgy érzem ellentart a kormány az út egyenetlenségei nem jönnek át annyira.
A rallyban én sosem tudtam úgy beállítani hogy normális fékhatást érjek el, még aszfalton is buzi nagy a féktávom pedig ha valaki ült már rally kocsiban az tudja milyen brutál fékek vannak rajta.
A dirt 4ben pl. már jó a fék, de ez szubjektív kinek mi a jó így nehéz erre válaszólni
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
@Alex: Ha másképp csúszkálnak, akkor az nem olyan... :) A pilóta kormányfogás animációja maradt 180 fokos?
www.smart-bus.hu
Erősen megoszlanak a vélemények. :/
Vannak dolgok amiben egyértelmű az előrelépés, de összességében még nem tökéletes. Egyelőre még nem jobb, de kis módosításokkal sokkal jobb lehet.
Vezetési élményre van olyan mint a Dirt Rally?
(Elnézést, de topik dizájn tragédia...)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.06.11. 22:30:24
www.smart-bus.hu
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.06.11. 22:15:58
Remélem azért a murván változtatni fognak mert picit sem érzem hogy sodrodna az autó, verné fel a kavicsokat stb.
Viszont soha ennyit nem raktam még tetőre autót egy simben sem mint itt ami viszont nem rossz! Ha valaki jár versenyekre tudja milyen gyorsan átbillen egy kocsi amit a szimek rendszeresen elfelejtenek és még a dirt rallyban is sokszor simán visszapattanok az útra..
A pcars 2öt várom már nagyon! Abban lesz rally is, és a grafika tutira gyönyörű lesz!
Nekem ez igy allt ossze.
Szoval vagy kivalasztod, hogy gamer, vagy szimulator szervereket keressen. Ha te gamer (arcade) modban jatszol, akkor is csatlakozhatsz szimulator modban futo szerverhez de fel is dob egy ablakot, hogy a SZERVER parameterei fognak ervenyesulni, nem a te beallitasaid es ha kilepsz, visszall minden az eretedibe. Igy azt gondolnam egy szimulator modban futo szerverhez, tok mindegy milyen modban milyen assisttal csatlakozol MINDEN esetben a szerveren engedelyett/tiltott dolgok ervenyesulnek a kliens oldalon. Ennek igy kellene mukodnie.(mint minden mas jatekban is)
@REDRIOT, megneztem a help-et az upgrade-nel valoban ezt irja amit mondtal. AMugy vicces mert kormannyal ugye nem talaltam el azt a gombot, ami felhozta volna az infot, es meg a dirt rallyban nagy dirrel durral SOT meg beta allapotban is volt benne az eger tamogatas (ami az evtized vicce) azt atemeltek ide, vagyis mukodott az egerrel rakattintok dolog. A DIRT rally elott nem volt semmilyen dirtben a jelek szerint eger tamogatas... hihetetlen.
szerintem
Nem is lenne semmi bajom, csakhogy a bejelentéstől kezdve nem ezt ígérték! <#boxer>#boxer>
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
tegnap a legelsőn sikerült egy második-harmadik helyet összeszenvedni a sierraval, estem-keltem a spanyol pályán. (sim)
Per Aspera Ad Inferi.
Felcsillant a szemem, a subaru kapcsan amit irtal, de hamar le is gorbult a szam most megnezve a lentieket pont azzal csapatva tapasztaltam :)
monjduk ha az ember vegig megy a palyan emberi idovel, nem igazan van dolguk a szereloknek, ilyen 1-7 percet szoktak max molyolni a kocsin, aztan valami e osztalyuak.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.06.11. 16:56:25
szerintem
Itt más a rendszer mint a Dirt Rally-ban, az E/D/C/B/A csak az alkatrészek minőségére, tartósságára vonatkozik, a teljesítményt nem növeli. Jobb alkatrész -> kevesebb meghibásodás, semmi más.
Egyébként bár az RWD-k nem az igaziak szerencsére van több járgány is aminek semmi baj a fizikájával: a 2001-es Subaru például egy vadállat, nagyon agilis, élvezetesen csapatható, pont annyira csúszkál amennyire kell. (Kicsit mondjuk állítottam a setupon, alapból nem tudom milyen.)
Semmi koze az elozo reszekhez. Meg ugy se, hogy a wrc 5 kerult uj fejlesztohoz, aki a 6-ot is fejlesztette. Az idei resz, a kemeny 100 vasarlojaval, meg allva hagyja biztosan a dirt4-et.
A heten megneztem a napi challenge-t, 38 toltak meg pc-n :)
A dirt rally napi 1000-3000 steames 5-6 ezer crosspaltformos szamahoz kepest.
Ha lenne gerinc a codemastersben, meg jozan esz (netan koszonet a alfas dirt rallys vasarlok fele) kurva hamar beletenne egy "hardcore" mod-ot, ami nagyjabol hajazna a dirt rally-ra fizika teren es akkor elhisszuk azt, hogy "dirt rally tovabbfejlesztett, finomitott fizikaja lesz a dirt4-ben".
A palyageneratorban, meg minimum megtriplazhatna a kosarban levo piros labdak szamat, amibol sorsol es akkor kevesbe karogna a nep. Utobbira nincs sok esely.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.06.11. 15:30:29
szerintem
De sajnos a kormany/FFB es az auto kapcsolata ugyanugy maradt mint a Dirt Rally-ban (ami vargato volt), sima effektezett, igy sajnos uninstall;DD
Engem igy idegesit, hogy egyszeru rezgetos, ellentartos gamepad-nek hasznalja a kormanyt:)
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Na mindegy izgalmas 10 ora volt amit beleoltem. Aki meg egy jo, SZEP, latvanyos, VALTOZATOS rallys jatekot akar, meg mindig wrc6.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.06.11. 15:00:16
szerintem
Kar erte.
A szuper palyageneralo meg az hagyjan, hogy neha egy szakaszon belul ismetli a dolgokat, de 4 szakaszon is ugyanazt a keresztezodest bedobta, egymas utan, annyi jellegezetesseg sincs ezekben az angliai szakaszokban, mint a dirt rally 100 metereben :) ( a max 3 fele kezdodo erdosavos reszrol nem is beszelve)
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.06.11. 14:50:15
szerintem
Mondjuk dirtben is produkalt hasonlot.
Volt nekem egyszer mar helikopter is aszfalton olyan port kavart szart se lehetett latni. viszont az a beteges kod csak egyszer volt a carrier elejen azota soha tobbet.
szerintem
Nem vagyok nagy szimulátor bajnok, én a könnyebb nehézséget választottam (az elején lehetett választani a kettőből, arra gondolok), kivettem minden segítséget, kivéve az automata váltót, bénázok is néha rendesen, de még így is agyaonverem a gépet. Mit kellene állítanom, hogy kicsit nehezebben nyerjek? Váltsak a másik nehézségre? Bocsi, de nem tudom mi a megnevezésük.
Alapvetően elégedett vagyok egyébként a játékkal, a Dirt3-at nagyon szeretem és ez is majdnem felér arra a szintre. Egészen jól lehet irányítani az autót, nyilván mindenfélét állítgathatnék is, de én azokkal nem nagyon szórakozom, nem tudom, hogy mit érdemes. Viszont van néhány bosszantó hiba is, amik nagyon zavarnak. Az autók pl. úgy borulnak, mint az üres tejesdoboz. Valami megdobja őket kicsit, már borulás. A fű, bokrok, kerítés meg úgy vonzzák a gépet, mint a mágnes. Ha véletlenül lesodródom az út szélére, nagy erőfeszítés visszanavigálni és többnyire ilyenkor jön az, hogy nem is az útra sikerül visszamenni, hanem a susnyásba. ÉS persze nem tudok eltekinteni attól, hogy a játék egyszerűen ronda. Az én pc-m egy közepesnek sem mondható vas, szerintem, nem is fullHD-ban játszom, mégis minden beállítást ultrára tolva is iszonyú csúnya az egész játék. Az autók még úgy ahogy elmennek kívülről, de a pályaelemek, borzalom. Szerintem az előzőek szebbek voltak, de megkockáztatom, hogy a több éves Dirt3 is.
gondolom legtobben szimulatormod full assisst off-al toljak. De nem gondolom hogy mason pont rosszabb lenne. Viszont a fekeket nem art elore allitani, ugy riszalja valamelyik auto a segget fekuton, meg nem fogja az ember. Ez nem az a padlofekes dirt rally...
Szabi a celdobozkat kivulrol is meg lehet kerulni, ha epp ugy adja :)
Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.06.11. 13:25:35
szerintem
Valaki megtudná mondani, hogy mekkora a telepített mérete a játéknak?
Én is így tapasztalom, a hátsókerekes autóknál valami nagyon nem az igazi. Felázott földúton egy 60 lóerős Ladát is gyerekjáték keresztbe állítani, egy majdnem háromszáz lóerős Mantával kb. küzdeni kéne minden egyes egyenesen megtett méterért. Ha erőltetve sikerül is megcsúsztatni nem lehet sodródásban tartani az autót. Száraz murván is könnyedén kéne farolgatnia egy Gruppe-B RWD-nek, esőben pedig kb. halálfélelemnek kéne lenni. Ehhez képest kb. a vén 200E Mercim dinamikáját hozzák. (Nem a gyorsulásra gondoltam nyilván.)
Mintha túl nagy lenne a tapadás a murvás pályán. Ezt elég sokan jelezték is a hivatalos fórumon, jó volna ha a fejlesztők is reagálnának rá valamit.
Ezt az egy hibát leszámítva én nagyon elégedett vagyok a játékkal, kb. osztom a #194-ben leírt véleményt.
A pályagenerátor is nagyon jól sikerült - lehet hogy nincsenek olyan festői tájak mint a Dirt Rallyban, de gondoljunk bele: egy random generátornál már az is nagy eredmény hogy a kész pálya természetesnek hasson, ne legyenek "WTF?" pillanatok, ne az jusson az eszünkbe állandóan hogy furcsa az út, hogy ilyen utakat nem építenek sehol. Ezt a problémát sikerült teljesen kiküszöbölniük. Tetszenek a random dolgok is, pl. tegnap egy spanyol szakaszon egy beláthatatlan hajtűben egy nagy szikla volt az úton, leszakadt a falról. Neki is mentem, káromkodtam mérgemben.
De ami zseniális hogy kb. 16 óra játék alatt egyetlen egyszer volt ilyen, szóval nincs túltolva. Viszont már mindig lesz bennem egy kicsi para ha beláthatatlan kanyarba fordulok be - és azt hiszem pont ez az egyik szépsége a ralinak, hogy mindig jöhet valami váratlan.
Szóval bízzunk benne hogy murvás tapadással kezdenek valamit, mert utána egy kb. hibátlan rali-szimet kapunk.
Utoljára szerkesztette: RedRiot, 2017.06.11. 12:06:48
Karrier változatos, dinamikus, élvezetes és sodródik benne előre az ember. Mindig más, s attól hogy minden futamon más az napszak, időjárás komináció. Mivel van minden ( nappal, naplemente, napfelkelte, éjszaka, köd, eső, hó, hóesés, eső után stb... ) ezeket ügyesen kombinálták előre. Midnig más.
Ez egy Dirt Rally klón? nem. Ez a Dirt 1-2-3 folytatása. Dirt 4. A Rally egy kísérleti cím volt, szimulátorosabb formában, annak nyersességével, nehézségeivel. Nyilván nem olyan részletes szimuláció mint pályaautós társai, de RBR óta a legjobb és még azon is túl tudott tenni ittottamott.
Dirt 4 viszont a sorozat megszokott vonalát viszi tovább. Aki leül elé az jól szórakozik és olyan offroad versenyjáték élményt kap amit sehol máshol.
Rally sikeressége, alapjai szerencsére megtalálható ebben is. Fizika, kormány, FFB kategóriákkal reálisabb, jobb mint a Dirt 3 vonal. Amire nagyon rámentek, hogy bármivel is irányítod ( kontroller, kormány ), a rally/ offroad élmény páratlan. Az autó érzetre és látványra is úgy viselkedik ahogy kell neki. Rallynál sokkal jobb tömeg kezelés, sokkal jobb útfelület, jobb felfüggesztés, és fék. Teszem azt féktávon bemozog az autó segge, rendesen fáj hallani ahogy odavágódik az autó egy egy kanyarban, nagyon rámentek hogy ráz egy ilyen autó egy ilyen felületen és ezt érezni minden téren. Egyrészt könnyebb mint a Rally, másrészt ugyan olyan nehéz is lehet. Gyorsan és pontosan menni ugyan olyan nehéz. Autó tapadásával kevesebbet kell küzdeni, de a féktávok trükkösebbek tudnak lenni. Ez így ebben a formában a Dirt kedvelőinek arany középút és a szimesebb réteg is megtalálja benne a számításait ( ha meg nem akkor ott a Rally ).
Főleg hogy a pályák is nagyon változatosnak, dinamikusnak lettek kitalálva. Nem lehet rajtuk unatkozni és a szakaszokba beletettek mindenféle trükkös kanyarokat, emelkedőket, döntött kanyarokat, hajtűket. Sokkal változatosab, intenzívebb élmény ezeken a pályákon végigmenni, mint volt a Rallyban. Az adott ország adott hangulati elemei és a valódi pályák esszenciáit tették bele ezekbe a szakaszokba. Nyilván nem lesz valódi szakasz, de 1-1 pályában minden benne van azonnal. S ez nagyon élvezetessé teszi.
Lehet csapatot menedzselni, mérnököket igazolni ( több szerepkörben is ), több féle navigátor van és spotterek. Megvásárolt autót lehet fényezni, szponzorokat szerződtetni stb... szakaszok közt van szervíz park, javításra állításra ( nagyon részletesen lehet állítani az autót!! mint a Rallyban vagy még jobban )
Hangok mint mindig, minden Codei játék esetében a legjobbak között van.
Grafika továbbra is szép. Ugyan az a motor mint a Rally alatt, tehát előző generációs, de nyilván abból minden ki van hozva. Atmoszféra óriási. Tele vannak a kanyarok nézőkkel, akik örjöngenek, telefonnal! kameráznak ahogy kézifékkel csapom át előttük, de ott vannak a pályabírók, kamera man-ok is. Nagy a nyüzsgés. Állatok is vannak benne, előbb éppen valami négylábú kis család ( 3an ) slisszoltak át az úton az erődben.
Ami nem tetszik az az autók felhozatala. Retro nem igen érdekel, a kis kávédarálók sem, viszont modern rally autó csak WRC2 R5 van, WRC nincs ( csak régi, 10 évvel ezelőtti ). Persze a 2015-16os R5 autók modernek és nagyon jók, de ezek nem A WRC. Nyilván itt a liszensz miatt nem lehet benne friss WRC autók... sajnos.
Optimalizálás már más kérdés, erősen vissza kell venni, hogy a fix 60 meglegyen, ez nem tudom hogy minek szól, de valszeg az AMD procinak... legalább is remélem nem a GTX970 kevés neki....
Összegezve egy egy Dirt folytatás és nem Rally másolat. Mind a kát szegmens megkapta a maga Codie offroad, rally játékát. Szimesek jobban jártak, mert a Rally alapból jó, a Dirt 4 pedig sokkal szimesebb minden segítséget kikapcsolva mint volt a Dirt 1-2-3. Az irány remek, mint ahogy az F1 2015-2016 esetében is. Már csak egy WRC liszenszet kellene behúzni, hogy megalkothassák minden idők legjobb rally játékát. Remélem megélem!!!
Egy valamire értékelhető futás, bár még sokat kell gyakorolni ( a videó élvezhetőségének szempontjából nem kísérleteztem, a fix 60 frém miatt a játék LOW beállításon van )
DiRT 4 Hyundai i20 R5 Onboard @ Sweden ( snow )
Nem néztem utána nagyon milyen lesz mett vakon bízok, biztam a codmasterben, csak a kritikákat olvastam amik jók voltak, így megvettem lemezen de szerintem holnap viszem is vissza hogy rakjába eladásra...
A kipróbálás után, elinditottam a dirt rally-t is meg a pcars-t, majd ujra a dirt4 -et és mintha 10 évet mentem volna vissza az idöben.
Akinek nem fontos a grafika az nem fog csalódni mert jó játék..
Ez rallyban kicsit vicces...
A másik, hogy most a "zseniális" fizikai fejlesztéseknek köszönhetően az autóknak már "súlyuk van" (eddig is volt). Ennek köszönhetően a kedvenc autóm (Manta 400) ami 275 LE és nincs 1000 Kg. a DiRT4-ben úgy viselkedik, mint egy 75 LE családi diesel... Murván sem lehet gázzal kormányozni. Lehet, hogy a DR-ben el volt túlozva, de szerintem az közelebb áll a valósághoz.
Azért tudás kell hozzá hogy abba a kis szakaszba rontsd el xD
"Nulla tenaci invia est via"
"Ember küzdj és bízva bízzál! De ha nem megy, legalább engem hagyjál!"
"Nulla tenaci invia est via"
Utoljára szerkesztette: Piko888, 2017.06.10. 13:29:42
Arra kiváncsi lennék, hogy a többi rally cross pálya jön-e egyszer.
Utoljára szerkesztette: Timbu, 2017.06.10. 12:39:29
Grebber nem neztem a osszehasonlitasd, de tegnap ugye mindket gyartotol jott uj driver a jatekhoz, vajon azzal teszteltek-e.
szerintem
A 2 oras limit is ismert, illetve gyakorlatilag a 0. perctol van warez is, azon is allitgathattad volna az ffb-t :)
szerintem