7250
Egosoft X4
  • TokraFan
    Pénztárca függő, de egy rendszer reinstall-t talán én is meglépnék ilyen helyzetben, mielőtt 30k-t adnék egy új tápért. Megjegyzem, a Seasonic lényegesen jobb minőség, sőt, talán a legjobb a tápgyártók közül, tehát ha a pénz nem számít, akkor nem is kérdés, hogy Therlamtake vagy Seasonic.

És persze ha semmi más nem kékhalálozik, csak az X, akkor az sincs kizárva, hogy azzal van valami. Nekem pl. a 3.10-el soha nem volt gondom, a 3.20-al viszont engem is kidobott egyszer (bár nem kékhalál volt, csak kilépett a desktopra). De az is igaz, hogy a 3.20-al alig játszottam, mert kb. 3 hete semmi időm nincs játékra sajnos, tehát nincs elég tapasztalatom vele. Mondjuk a többieknek megy, tehát kicsi az esélye, hogy maga az X lenne a ludas.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.07.19. 16:34:35
  • mumoka 2012
    akkor sok lehetőség nincs csak a szoftver valamelyik nem jó vagy valamelyik cuc kezd haldokolni más nagyon nem lehet szerintem.
  • RJoco
    Amióta itt erről olvashattok.
  • mumoka 2012
    és mióta szórakozik a géped amúgy ?
  • RJoco
    De nincs is tuningolva
    Minden alapbeállításon megy.

Nem viszik, mert nem engedem, nehogy elvigyék az összeset és az én építkezésem meg ott álljon.
    Én szoktam eladni manuálisan.
    A HOP kilőtte a PAR SY-t és Wharf-ot. Most a SY-t akarják újrahúzni és úgy 2346 Cr körül veszik a kockákat. Az állomásom meg a szomszédos rendszerben van.
    Az újjáépítések miatt biztos, hogy van kereslet rá. Ilyen szempontból jó, hogy van egy nagy ellenség, aki nekem nem ellenségem.

Grand Exchange III-ban felhúztam egy hivatalt. Azt hittem, hogy elkéstem és nem az enyém lesz a rendszer, de végül mégis meglett. A Teladi és HOP elintézte nekem. Most a HOP pont úgy lövi a 0%-os hull-al rendelkező Teladi védelmi pontot, mint korábban a TS-üket.
    Érdekesek ezek az elpusztíthatatlan állomások. De legalább addig sem rombol mást a HOP.
    A HQ-ra is ráaggattam egy hivatalt, így GE I is az enyém lett.
  • Jóózsf István #4179
    Ha egyértelműen ki lehetne jelenteni, hogy a táp hibás, akkor nyilván támogatnám a cseréjét, de egyelőre pénzkidobásnak vélem.
    A kékhalál eléggé jellemző végkimenetele egy rossz tuningnak. Esetleg próbáld meg, hogy adsz egy tizeddel nagyobb feszt a CPU-nak, vagy visszaveszed 1-200 MHz-el a sebességét.

Viszik is az okostéglát? Van rá kereslet? Jó üzlet? (Tőlem szoktátok kérdezni, de én már nem tudom megítélni!)
  • RJoco
    Egy Thermaltake Berlin 630W-os.
    Azt mondod, hogy egy Seasonic Focus GX 750W-os nem jobb? Mert ezt nézegettem.
    A múltkor eljátszottam vele 4 órát.
    Másnap ment 2 órát, majd lekapcsoltam a gépet. Később visszakapcsoltam és 15 percen belül kékhalál volt.
    Majd ismét ment úgy 1 órát.
    Ha elkezdek sűrűn mentegetni, akkor érdekes mód nem szokott gond lenni vagy csak nagyon ritkán.
    Ha megvárnám az első autómentést, na addig nem szokott eljutni.
    Ilyenkor nagyon hiányzik, hogy a gyorsmentésből csak 1 fájlt csinál, míg autómentésnél mindig 3 fájlt forgat.

Emiatt lassan, de nem biztosan haladok az L-es gyár felé, már csak kb 30 milla kell.
    Az egyik állomás már annyi okoskockát gyárt, hogy az építkezés mellett el is tudok adni.
  • Jóózsf István #4177
    Eszedbe nem jusson emiatt lecserélni azt a tápot!
    Egyébként sem gondolnám, hogy annak az egy tized voltnak különösebb jelentősége lenne. Még egy processzoron belül is épphogy van!
    A cimborám nyolc éve nyúz egy CM 650-es tápot és eszében sincs újat venni!
  • mumoka 2012
    nekem régeben volt olyan hogy az 5v ment el a levesbe & repült is ki a táp azonnal hála nem nyírt ki semmit sem anno.
    Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.07.17. 16:17:11
  • RJoco

Azért a hajbókolást nem várom el.

Közben lehet, hogy megvan a hibák oka, melyeket a perifériák tesztje nem tudott kideríteni.
    A táp 12V-os ága a játék alatt beesett 11,9V-ra. Lehet, hogy gyengébb pillanataiban ez lejjebb esett és ilyenkor a VGA megadta magát és leállt a játék.
    Emellett a VCore is érdekes, mert 0,608V volt a minimum, viszont jelenleg, hogy nem megy a játék, így sem esik be a pillanatnyi 0,8V alá.
    A GPU minimum is 0,837V, de így, hogy nem megy a játék, szépen tartja a 0,862V-ot.
    Mondjuk itt egy-két érték lehet a kapun való áthaladás eredménye vagy egy mentés következménye.
    A 12V-os ág miatt viszont nem rizikózom. 6 éves táp, megérett a cserére.
  • mumoka 2012
    Eladtam egy csomó Nemezist, melyek a kidokkolást követően köddé váltak.
    És érdekes mód, valamiért 100k-val kevesebbért tudtam eladni párat a korábbi árakhoz képest.

ezt nem értem nekem láttad menyi mod van fent és nincsenek ilyen dolgok max gyártok 5-6 nemezist 1-2 max tűnik el csak szerintem a teszt kavar neked be ha te is csinálod.
  • mumoka 2012
    xd akkor most már zajlik az élet végre.
  • RJoco
    A lényeg a következő sorban van. Prime95.

Ma szépen futott a játék több órán keresztül.
    Eladtam egy csomó Nemezist, melyek a kidokkolást követően köddé váltak.
    És érdekes mód, valamiért 100k-val kevesebbért tudtam eladni párat a korábbi árakhoz képest.

A Xenonok félnek tőlem. Egyik split rendszerbe mentem át egy Xenon rendszeren, mikor láttam, hogy pár K is készül jönni.
    De a túloldalt már ott volt egy K. Gyors le is lőttem a veszélyes fegyvereit, meg a hajtóművet. Gondoltam, nem a sárkánnyal lövöm le, tekintve, hogy megérkeztek a haverjai, hanem elmegyek a csörgősért, amely már a rendszerben volt.
    Itt is látszik, hogy mennyire gáz LongRangeScanner mod nélkül grasszálni, 40 km-es radartávval. (Az FPS nem lett jobb, hogy nincs a mod...) Mire a helyszínre értem, a társak visszahúztak a rendszerükbe és nem is akarnak átjönni. Azért a megbénítottat már átsegítettem a következő életébe.
  • mumoka 2012
    amúgy mi ez a Szépen tartotta a proci a 72-74 fok körüli értéket és a noctua ventik még nem jártak maxon, csak 1000-es fordulaton.
    75 foknál kapcsolnak nagyobb sebességre.
    A pumpa a kezdeti 5200-ról felment 5700-ra. nekem az új procin a dark rock 4 pro olyan hideg ha az x4 el játszom sima lázmerő nem akad ki a meleg töl talán még meg merném próbálni ventilátor nélkül is szerintem nem égne le.
  • mumoka 2012
    van 1 másik érdekes dolog mért nem cseréled el a géped a Jóózsf István
    nal ö jobban szeret kísérletezni és mérgelődni, és a gond meg oldva.
    Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.07.16. 17:33:29
  • RJoco
    Most még sikerült egy 12 perces proci tesztet futtatni.
    24-25k-sat.
    Szépen tartotta a proci a 72-74 fok körüli értéket és a noctua ventik még nem jártak maxon, csak 1000-es fordulaton.
    75 foknál kapcsolnak nagyobb sebességre.
    A pumpa a kezdeti 5200-ról felment 5700-ra.
    Még utána nézek, hogy pontosan, hogy és mit lehet tesztelni a prime95-tel. De ilyen terhelést egy játék sem szokott mérni a procira. Sőt, talán még a videó vágás és konvertálás sem. Szóval, ha ezt kibírta, mikor a játék volt, hogy 5 perc után dobta magát...
  • mumoka 2012
    az nem jó
  • RJoco
    nincs
  • mumoka 2012
    xd 25 óra & meg van már mi a baj ?
    Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.07.15. 12:06:16
  • RJoco
    25 óra és 13 jól lefutott teszt után aszt hiszem, hogy a memóriákkal nincs probléma.
  • RJoco
    Érdekes.
    A második kör már túlhaladta a 45 percet és a teszt még csak 45%-nál áll.
    A random number sequence-t most nagyon lassan csinálja.

Közben lehet, hogy megvan a ciccegés forrása?
    A szünetmentesből jön ütemesen, de csak nagyon halkan.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.07.14. 12:12:56
  • RJoco
    Köszi!
    Jelenleg fut a memtest. 5.01-es verzió. Remélem ez is kihozza a hibát. Ez volt kéznél egy Linux Mint 18.2-es telepítőn.
    Az első kör lassan lefut.

Egyszer volt már nekem is memóriahibám. Egy EVE-es ismerős nagyon ajánlotta a Gail memóriákat, hogy azok milyen szuperek.
    Tényleg szuperül tudták kékhalálba küldeni a gépet. És tényleg, random időközönként.
    Szerencsére a régi modulok még kéznél voltak, így kevesebb lett a memória, de nem vészesen. És megszűntek a gondok.
    Megnéztem memtest-tel is, igaz csak 1 kört, de nem dobott hibát.
    Akkor megfogadtam, hogy csak tutit fogok használni. Ami nálam a Kingston-ban merül ki.
    Hát ezt jól elfelejtettem gépvásárlásnál és G.Skill DIMM 16GB DDR4-3200 Kit került bele.
    Kicsit ódzkodtam is tőle, de pont ezt a konfigot (alaplap, proci, ram) meghúzták nitrogénes hűtéssel, de nagyon. És ezt reklámozta az Asrock is az alaplapjánál. Gondoltam, akkor biztos jó lehet.
    Közben lefutott egy kör teszt, 45 perc és nincs hiba.
    A 8 GB elég kevés lenne bármihez is, hogy egyet kiszedjek. Mondjuk az biztos, hogy meg lenne töltve anyaggal.
    Egyenlőre futtatom a memtest-et.
    Ha nem hoz hibát pár órán belül, akkor lehet, hogy kioperálok egy modult a hűtő alól.
  • Jóózsf István #4162
    A rendszer memóriahiba a legótvarabb dolog a világon! Egyszer futottam bele és szét is csapta az agyam... De nem olyan bonyolult kiszúrni. Például megteheted, hogy kiveszed az egyiket, majd a másikat, ha így rendszert találsz a hibák felbukkanásában, akkor már egyenes út vezet a megoldáshoz.

Hogy a Vulkán lenne a ludas? Ha így nézzük akár lehet is, de én jobban bízom benne mint a DX-ben! Talán tényleg az lehet a gond, hogy ezt szinte hónapról hónapra fejlesztik és esetleg valami valahol félrement. Ami lehet akár VGA gyártói (drájver) hiba is.

Ritkán futok bele ilyen huncut géphibákba és tudom, hogy nincs értelmes tanács. Csak a vaktában lövöldözés és esetleg véletlenül beletalálás. Főleg ebben a vindóz 10 érában!
    Szóval.: Kéz és lábtörést!
  • RJoco
    Köszi!
    Ezzel adtál egy jó ötletet.
    Megnézem majd, hogy átállítható e a játék másra.
    És így most eszembe jutva, a Satellite dx9-el ment, mert a jelöletlenen (gondolom dx11 vagy dx12) nem volt hajlandó elindulni.
    Én először a nagy képfelbontásra gondoltam, mert utoljára még 3 monitoron jelent meg.
    És az X4 második kilépése után nem indítottam újra a gépet.
    RDR2-t lehet ezzel is, azzal is játszani. Én Vulcan-nal játszottam korábban.

A memtest-et még nem csináltam meg, annak is nagyon eljött az ideje. Pár embernek megjavult memóriacserére ez a jelensége. Volt akinél a memtest is kidobta a hibát, más nem írta, hogy csinált volna, csak memóriát cserélt és megjavult.
    Csak ugye amikor időnként jól fut, akkor kinek van kedve másra szánni az időt?
  • RJoco
    Köszi. Ilyenről sem hallottam még.
    Régen csökkentett módban le lehetett szedni és utána már tiszta volt az új telepítése.
    Nem kellett külön program hozzá.
  • TokraFan
    Az X4 Vulcan API-t használ, ami még mindig elég ritka a játékoknál, simán el tudom képzelni, hogy driver szinten azzal tized annyit sem foglalkoznak a cégek, mint a driverek DirectX részével.
    Szerintem próbálj meg egy downgrade-t arra a driver verzióra, ami működött.
    Ha nem ez, akkor esélyes, hogy valamilyen windows hülyeség lesz megint.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.07.13. 20:31:41
  • mumoka 2012

Display Driver Uninstaller Download
  • RJoco
    DDU?
    Most nekem is az a driver van fenn, mint neked.
    Volt piros kártyám, egy HD4770 Formula. Ezt cseréltem egy másik pirosra, ami nem ment, úgyhogy választottam inkább egy zöldet. Talán a 750 Ti lehetett? Amikor raktam össze az új gépet, akkor nem is volt kérdés, hogy zöld lesz. A legelső kártyám is zöld volt, még a 4770 előtt. És sokáig szolgált.
    Ezzel sem voltak mindig gondok. Csak egyszer jött egy driver, amitől a GTAVO haldoklott random. Pont, mint most az X4.
    És a Project Cars-ok sem futottak stabilan, főleg a 2 nem. De asszem ez azzal a driverrel sem ment, amivel a GTA igen.
    A Battlefield-nek mindenképp kellett az újabb. És az RDR2 sem ment mással, csak a legújabbal. De azzal meg már ment a GTA.
    A Witcher 3-nak mindegy volt, ahogy NMS-nek is. Bár ezekben túl sok órám nincs. Főleg az utóbbiban. Az RDR2-be azért beletettem 60 órát és a kezdeti nehézség után nem volt vele gondom, míg mindenki szívott vele rendesen, nálam a legfrissebb driver megoldotta a gondot. Bár talán volt 1 alkalom amikor megreccent és annak nagyon nem örültem. Hm...
    Ami a legérdekesebb, hogy talán a gép születése óta toltam a Space Engineers-t. És az mindig elfutott. Ha meg is adta magát a játék, akkor az a játék bugja miatt volt. De akkor sem lépett ki, csak meghülyült a fizika. Illetve egyik frissítése után mégis kilépegetett. Bár nem használta a virtuális memóriát, mégis legalább 4 GB-ra kellett állítanom, különben nyavajgott, aztán bezáródott. De utána megint szépen futott. Most meg vagy 16 GB vagy 32 GB a virtuális, amiből sokszor csak pár száz MB van használva, azt is a Chrome teszi.
    Már jó rég nem játszottam vele. Lehet ezt is meg kellene néznem.
    És ezt a 3 monitoros dolgot csak nem régóta csinálom, korábban csak 1 monitorom volt.

Szóval sajnos én azt nem tudom megtenni, hogy bizonyos driver fölé nem megyek, mert akkor az lesz a baj.
    És anno direkt azért választottam egy 800 eurós kártyát, hogy 7 évet kiszolgáljon, de a 7. év környékén már ne minimumon kelljen játszanom, hanem vigye még a médiumot. Felettébb bosszantó a gondolat, hogy ez esetleg nem lehetséges, pedig a hardver elvileg tudná.

Szóval mi az a DDU?
  • Jóózsf István #4156
    Már nem tudom holt tartunk, de menjünk vissza a kályhához. DDU-t neki! Szép szabályosan ahogy illik biztonsági módban... Telepítésnél tiszta telepítést választani. Bár a ddu után ennek nincs létjogosultsága!
    Nálam most 451.48 van. Nincs vele gondom.
    Mondjuk nekem egyikkel sem volt!
    A 1080ti ig a piros oldalt erősítettem. Az is másképp működött másképp kellett kicsikarni belőle a legjobb teljesítményt. Lehet hogy ez igaz a 980-ra is. Az is lehet, hogy a zenvídijja kezdi elengedni a kezét annak a sorozatnak, vagy épp úgy rakja össze a drájvereket, hogy egyre több problémád legyen vele. Ez így volt a piros oldalon is hat évig tisztességgel szolgált egy HD 7970. De egy bizonyos verziójú drájver fölé nem mehettem, mert hülyén viselkedett a kártya!!!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.07.13. 17:54:44
  • mumoka 2012
    én erősen úgy látom a videó kártyával nincs valami rendben amiket e-dig olvastam.
  • RJoco
    Gondoltam, hogy letesztelem más játékkal is a gépet.
    Sajnos az rdr2 frissített épp, így maradt a Satellite Reign nevezetű, nem gépigényes játék.
    Ez is kilépett csak úgy se szó, se beszéd, se hibaüzenet. Ez most csak 1 monitoron, de ablakban futott, így nem kapcsolt le a másik 2 monitor.
    Tanácstalan vagyok.
    A rendszer és driver frissítésekre tudok még gondolni, de előbbihez nincs kedvem. És elméletileg a "jól futott" és a "most sz@r" között nem történhetett frissítés. Így nem értem.
  • RJoco
    Kétszeri indítás, kétszeri crash.
    Tegnap óta mégis mi a fene változott?
  • Jóózsf István #4152
    Lakások nálam huszadrangú tételek. Már csak azért is, mert ugye baromi lassan töltődnek fel emberekkel! Szinte csak akkor kell újat építeni, ha meglévők megtelnek.
    Azért is jó, ha nem követed a példámat, mert szinte minden egyes változás - fejlesztés alkalmával, belenyúlnak a termékláncba. Azon felül, ha sorban azokat az elemeket bővíted, amik kellenek, mert látod, hogy nem fogja tudni ellátni a következő lépcsőfokot, akkor egyszer csak beáll az egyensúly...
    Ez alól is vannak kivételek, mert a felesleges árut el is lehet adni. Kérdés az, hogy mire van nálad kereslet.
  • RJoco
    Jaja, nem így építem meg, ahogy te.
    26 Smart Chip, meg 22 HP azért nem kevés.
    Úgyhogy a tervezetben egyenlőre kevesebb van, illetve először mindegyikből, ami még nincs, építek egyet, ezzel legalább elindul a termelés és lassan lehet hajókat is építeni. Utána meg bővítem.
    Jelenleg 9000-es lakóövezetet építek ellátással, utána még egy Claytronics-ot és 2 HP-t, hogy jobb legyen az építkezés anyagellátása.
    Aztán jönnek a hajókhoz kellő modulok.
    Közben meg ezerrel szkennelem az állomásokat a küldik miatt.
    A hackelős feladatok már 500k fölött adnak. Korábban 200k körül voltak. Érdekes. Felvettem már vagy 10-et. De van vagy 89 törőm.
    És keresem a kaviáros ajánlatokat, mert abból kétszer annyit kapok, mintha csak eladnám a boltban. És van 29 darab belőle.
    A jó kristály leadó helyeket kellene már összeírnom egyszer, mert elég szép eltérés van a vételi árakban.
    Az állomás szkennelések közben vagy 4 split L lakóövezet után megadta a BP-t. EMP sem kellett és spóroltam 22 millát.
    Egy Aligator BP-t próbáltam még összeszedni akna kilövős küldi közben, mint ahogy a Boa-nál tettem. Most nem volt bug, viszont nem adta meg a BP-t.
  • Jóózsf István #4150
    Nem biztos, hogy ez így megállja a helyét a kiegyensúlyozottság terén. Például a fegyver összetevőnél lehet nagy eltérés, mert az kellett egy küldetéshez és valószínűleg ahova tudtam, építettem párat.
    Meg eleve le is lehet felezni. Szinte mindenből több részleg van. Az antianyag cellát leszámítva. Szóval, ez ne tántorítson el.
    Inkább azt mondanám, hogy először mindenből legyen egy. Kivéve az EC-ből, mert azt mindig folyamatosan építeni kell, mert baromi bosszantó, amikor amiatt áll az összes többi részleg!!!
  • RJoco
    Gondolom erre, köszi!
    Jó sok gyár.
    Mire ezek és a lakóövezetek elkészülnek, talán már az XL hajógyár terveit is megvehetem
  • Jóózsf István #4148
    Melyikre gondolsz? Az Ingyen Ladikéra?
  • RJoco
    Normál power limittel tényleg nincs baj a játékkal. És csak egyszer röccent meg.
    Mondjuk ma leginkább építkezés folyt. Jó sok időt elvesz, míg a megfelelő helyet megtalálom a moduloknak.
    De szépen épül a nagy állomásom, ami nem a HQ.
    Már van elég kapacitása, hogy ellássa az építkezést, így nekiálltam a lakóövezet és annak ellátásának az építésébe.
    Közben össze kellett szednem némi tervrajzot is, ingyen.
    Majd utána fog jönni a hajógyártáshoz szükséges modulok, végül pedig a hajóépítő modul.
    Talán addigra sikerül az L-es modult megvenni.
    A HQ-val igyekszem Nemeziseket gyártani, majd eladni. De úgy látszik a 2 HP és 1 EP gyár kicsit kevés, mert folyamat hiány van belőle.
    Pedig egy jól összerakott fittel 4,2 millát tudok belőle kiszedni, ha eladom máshol.

Gondoltam, hogy megkeresem a korábban linkelt képedet a modulok számáról, de annyi a hozzászólás, hogy neki sem állok.
    Majd valahogy kisakkozom.
  • Jóózsf István #4146
    Gondoltam, hogy ez csigázott fel!
    Még annó, amikor ifjonti hévvel ugrottam neki minden ellennek, nagyon hasznos volt, hogy azt a részt is hasznosíthatom a tájékozódás jegyében. Kutya harcnál roppant hasznos volt! Aztán jött a Borz, ami sokunknál kicsapta a biztosítékot, a lőréssel, amit nyújtott kilátás terén. Ugye ott pillanatok alatt megszületett az a módosítás, amiről most beszélünk. Majd belátván a tévedését Az EGO legyártott "gyorsan" 4 másik fülkét hozzá, amiből már mindenki kedvére válogathatott.
  • RJoco
    Pedig direkt örültem volna az arcplasztikának.
    A kobrával egész közel lehetett menni az állomáshoz a jeleket szkennelni. Bár mintha nagyobb távról is szkennelte volna.
    A sárkánnal meg vacakolni kell, hogy meglegyen a minimális távolság. Van olyan jel, amit nem is lehet szkennelni vele.