7250
Egosoft X4
-
TokraFan #4480 Én azt nem értem, egy ilyen kis cég minek fejleszt motort? Elég jó feltételekkel liszenszelhetőek már profi motorok, és akkor nem kéne 10éves technikával szivatniuk magukat és a játékosokat is. -
#4479 Éljenek a kékek!
Még Heat alatt is megadta magát a vas.
Miután az X4 bezárult, rövid időre lenyomtam a gépet. Majd később megpróbálkoztam az NFS Heat-tel.
Ennek sem kellett sok, lehalt a játék, pont, mint X4.
Emellett a steam is elmehet a ***************.
Hiába Steam-es verzió, a tetűnek kell az origin....
Az extra ebben a pöcegödörben, hogy nem elég az origin, ha már mindenáron onnan akarja nyomatni, kell a steam is.
Na mindegy, bumm szívtam!!!!
A lényeg, hogy megelégeltem a dolgot és szétszedtem a gépet.
A kondik jónak tűnnek az alaplapon, értékelhető mérést nem tudtam csinálni. Kiforrasztani asszem még sincs kedvem őket.
Új pasztát kapott a proci. A régi már kicsit száraz volt.
A hűtésben nem tudom, milyen folyadék van és mivel lehetne utána tölteni, ha kell. Az biztos, hogy folyik benne valami és levegő is van benne.
Az új pasztával Heat alatt nem ment 60 fok fölé a hőmérséklet.
Amúgy természetesen ultrán játszom FHD felbontáson és kényelmesen 60 FPS fölött vagyok.
Ha már szétszedtem a gépet, szétszedtem a VGA-t is.
Ilyet még úgy sem csináltam, egy 800 eurós darab pont megfelelő kezdésnek.
Mikor lecsavartam a pumpát, a kártya éppen fejjel lefele állt. A pumpa meg simán leesett az asztalra. Hát itt sem volt már túl sok nedvesség a pasztában. Újat kapott.
Heat alatt ez sem ment 60 fok fölé.
De nem kellett fél óra és kékhalál lett a vége. Szóval...
Akik esetleg nem túl gyakran szednek szét VGA-kat, annak lőttem pár képet.
Ezen a Corsair pumpa olyan jó minőségű, hogy az elektronikát egy három pöckös műanyag fedi. Az egyik pöcök letört. Nem én volt. Nem is feszegettem, éppen csak megfogtam, gondoltam a pumpa jól tartja a kártyát, meg tudom ott emelni. Tévedtem. De legalább lőttem egy bennfentes képet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
.
.
.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.08.30. 22:35:34 -
#4478 Tetves gép.
Már játszogatom vagy 1-2 órája, épp egy SCA főnixet foglalok, mikor megakad a játék és bezáródik.
Eseménynapló úgy egy órája nem jegyzett be semmit.
Ez a foglalás közbeni hülyéskedés valami új ficsőr lehet, mert én még közel nem foglaltam annyi hajót, mint István, de épp most megjelent úgy fél tucat S méretű HOP hajó és rátámadtak a zsákmányomra.
Lelőttem őket, a Teladik örültek és fizettek, a HOP-nál meg csökkent a repum. Bár nem számottevően, de akkor is.... Ez így köcsögség, nem pedig izgalom.
A múltkor a Xenonok nem tudták lelőni a Teladi TS-t Ianamában, hiába volt 0 a hull. Most viszont a HOP elintézte. -
#4477 Akkor most szépen meg kellene kérni a processzorfejlesztőket, hogy készítsenek a játék alá egy 2 magos processzort.
Ha 1 processzor el tud futni 4x4 GHz-en, plusz 4 szálon, akkor csináljanak már olyat, ami 2x10 GHz és nem kellenek szálak.
4 munkás munkáját összehangolni nehezebb, mint egyét.
És, ha az az egy egy Hulk, akkor mindent elbír. Úgyhogy bőven jó lenne egy 16 GHz-es processzor is.
Aki meg több magosat akar, az olyan lapot vesz és bele procit.
Pont nemrég láttam egy videót, ahol a gyerek betett 2 sok magos processzort a lapba és a VGA-k helyére CPU kártyákat tett. Valami 51 magos gépet épített így.
De ő is elmondta, hogy erre programot találni, hogy ki is használja, elég nehéz. Külön meg kell írni rá, célirányosan. -
Jóózsf István #4476 Persze, hogy nem találtam meg most a videóban, de Bernd mondja, hogy több mint tíz éves a motor. Tulajdonképp az X3-é. Még lehet, hogy Pentium III ideje alatt kezdték fejleszteni. :-) Neeem. Már biztos hogy a dual core, vagy core 2 duo/quad idejében. és akkor ugye ez normálisnak számított. A kérdés az, hogy mit gondoltak? Hiszen folyamatosan készítették a játékokat, látták hogy hogyan fejlődik a számítástechnika. Miért nem kezdtek hozzá, egy új motorhoz, vagy ha igen, akkor vajon hol tartanak? És ilyenkor önkéntelenül is arra gondol az ember, hogy terhányok voltak, de lehet, hogy csak bizonytalanok, vagy épp nem volt rá pénzük.
Volt itt valaki a fórumban, aki dolgozott nekik régen. Talán tudna mesélni!
-
TokraFan #4475 Persze, bocs, már teljesen hülye vagyok, a Vulcan egy grafikus Api.
"ez a játék két processzor szálon fut. Ezt mondta is Bernd valamelyik videóban. Az egyiken szimulálja a világegyetemet a másikon meg az isten tudja mit, de kiszolgálja a fő szálat. Azt ennyi!"
Ez meg ultra gáz 2020-ban. 2 mag? Hol élnek ezek? Akkor világos, miért fut rosszul...Egy ilyen komplex játéknál kihasználatlanul hagyni a hardvert, epic fail! Ott vannak a gépekben 4-6-8-10 magos processzorok, és kihasználatlanul malmoznak...
Ködöt én is utálom, X3-ból is első dolgom volt kiszedni.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.08.29. 22:24:31 -
Jóózsf István #4474 Nem nem nem. Ez a játék csak és kizárólag a CPU-n múlik! Grafikában csak akkor vannak gondban, ha a már említett grízes ködbe ér az ember, de ott sem megtorpan a játék, maximum csak néhány kockát bukik.
Az egy kijelentett, de minden szinten tény, hogy ez a játék két processzor szálon fut. Ezt mondta is Bernd valamelyik videóban. Az egyiken szimulálja a világegyetemet a másikon meg az isten tudja mit, de kiszolgálja a fő szálat. Azt ennyi!
Most eben a videóban is feléhánytorgatják, hogy ez egy tizenéves motor. Még maguk is megröhögik! De, legalább tisztában vannak vele!
Arra nem is számítottam, hogy gyorsabb lesz. Talán a következő X, ha írnak neki egy új motort. És akkor ebből már mindenki ki tudja számolni, hogy mi lesz a jövő! (Kizárt)
Ezt a volumetrikus ködöt nagyon lovagolják, de nekem csak egyet jelent: Nem látok túl az orrom hegyénél! Na de azt nem gondolom, hogy az NPC-k sem! Így nálam inkább mumus, mint ficsőr!
Van még egy téma amivel némileg mellényúltak maga a dlc fő témája a terraformálás, csak ebből mindenki arra gondol, hogy bolygóra szállás, jégolvasztás fűvetés, Nem győzték magyarázni, hogy szó sincs ilyesmiről, mert ez csak teoretikus. Ámbár, a sztori haladtával a háttér ezek szerint változhat.
Ahogy elnézem maga 4.0 olyan sok új ficsőrt nem hoz. Elméletileg annak is lesz valami kis története... Hát, majd meglátjuk. -
mumoka 2012 #4473 én ezt több hónapja mondtam hogy ez a dlc jön mert képtelenek új hajókat & állomásokat készíteni. -
Jóózsf István #4472 Ha valaki rátalál a tegnap esti-éjszakai jelenés ollózott, vagy időbélyegzett változatára, ne fogja vissza magát, mert én már korán reggel szétk.tam az agyam, miatta!
Csak hisztiznem kellett! Ki mondta, hogy az őrjöngés nem segít?!?!?!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.08.29. 07:38:17 -
TokraFan #4471 Nekem is nagyon bejön a Terran design, ami rá is fért a játékra, mert a Spliteket leszámítva eléggé egykaptafa volt minden. Ez így nagyon jól néz ki most. Külön öröm számomra, hogy új dokkoló platformot is csináltak, így még élethűbb lesz, mert az kicsit zavart eddig, hogy egy Paranid állomáson ugyanaz a dokk van, mint egy Argonon. Viszont arra kíváncsi leszek, hogy az AI mit fog művelni abban a kerek állomásbelsőben? Így is össze-vissza átmennek az állomások falán, itt meg ahogy nézem, alig lesz hely manőverezni.
Futásteljesítmény nem hiszem, hogy javulna. Szerintem már ők is arra játszanak, hogy jönnek az új kártyák, aztán előbb-utóbb mindenkinek lesz alkalmas hardvere. Vagy nem tudom.
Egyébként mennyire skálázódik jól ez a motor? Vagyis ha több mag van a CPU-ban, akkor jobb lesz? Képes kihasználni?
Most az új Flight Simulator kapcsán azért látni, hogy meg lehet írni rendesen is egy motort. Ilyen látvány mellett az FS soha nem futott olyan jól, mint az új, és látszik az is, hogy minden mag 100%-on megy, tehát skálázódik rendesen és nem áll meg 3-4magnál, mint a legtöbb játék. Egoék anno azért hivatkoztak a Vulcan-ra, mert az ezen a téren állítólag nagyon jó. Mondjuk egy szimulátorban szerintem soha nem lesz 100fps-ünk, én megelégszem a 30-al is, ha az stabilan megvan.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.08.28. 19:39:16 -
Jóózsf István #4470 Az egyik szemem sír, a másik nevet.
Jó volt látni a terran hajókat. Kicsit szégyellem is magam, hogy annak a nagy bányászhajónak amit az egyik X3-ban vontatással kellett megszerezni az Albán űrből és aztán a mienk is lett. Azért felejtem el, mert bugyuta neve van! Csakhogy a TC-ben ez egy TL (CV) volt. Most vagy nem az lesz, vagy szakítanánk az egyen CV hagyománnyal?!?!?!
Jót tesz a szemünknek egy kis változatosság. Azokkal a szárnyakkal remélem nem lőnek úgy mellé, mint a Tavaszvirágéval!
Nagyon bejönnek a terran állomás elemek! Megpróbálom Jocó módszerével megszerezni a tervrajzaikat. Amíg lesz türelmem.
Volumetrikus köd? Hát a fene tudja. Eléggé hadilábon állok a ködökkel a játékokban. De ha a jelenlegi VGA zabáló darát váltják le vele, és nem fogja a gépem jobban fűteni a lakást mint a kazánunk, akkor jöhet.
Ott egy kicsit felnyihogtam, amikor azt mondta, hogy épphogy kiadták nekünk a 3.0-át és a Split Vendettát és már itt is a van az újabb...
Nakisfiam! Kezdjük ott, hogy 3.0 val csúsztatok negyedévet! Ez meg még a kanyarban sincs. Vegyünk vissza lendületből!!!
És akkor könnyezés: Ha csak nem találtak fel valamit Germániában, ami csodaszerként hat a játék motorjára, akkor az új elemekkel garantált a 20 képkocka másodpercenként! Nekem most Family Zhinn-ben az építkezés mellett SETA-val 7-9 kocka, anélkül kb 30. Ez attól is függ, hogy hány órát játszottam és mekkora területen mozogtam. A Splitek előtt ez a szám egy hasonlóan zűrös rendszerben 40-50 és huszonegynéhány volt! Ha a teljesítmény ismeri a matematikát, akkor elég nagy pácban vagyunk!
Mindentől függetlenül, jó volt látni egy kis tartalmat! -
TokraFan #4469 -
#4468 István, nyugodjál le!
Az egész számítógépes biznisz egy kib. ku. nagy átba. Ezt szebben nem lehet leírni, de tiltást sem akarok ;)
De jobbat mondok, az egész élet ilyen.
Fogyasztói társadalomban élünk. Költs, költs, költs.
Egy egészséges ár/teljesítmény verseny tényleg nem lenne rossz amd/intel, amd/nv között.
Csak, hogy ezt most már jó sok minden befolyásolhatja. Pl. ez a tetű kriptovaluta bányászat, ami megint mire jó? Hogy egyesek meggazdagodjanak, de nem nekünk. Emellett, ha szépen összebeszélnek, akkor mindketten jól járhatnak.
Rokonságban sokan vesznek nagyon olcsó laptopokat.
Aztán egy év múlva elkezd lassulni. Mitől?! Csak netre használja. Nem a gép lassul, az oldalak lesznek nagyobbak.
Ez is arra megy ki, hogy VEGYÉL ÚJAT! Vagy vegyél drágábbat, aminek az előállítási költsége minimálisan drágább, mint a kisebb tudásúé, ellenben sokkal drágábban eladható.
De, hogy milyen világban is élünk, erre nagyon jó példa az apple és a büntetése, amiért olyan frissítést dobtak ki, mellyel a régi készülékeik működőképesek, de használhatatlanok lettek. Mindezt úgy, hogy jól eltitkolták a felhasználók elől.
De itt van apám apple minije. Első generációs, működik jól, de pl. a skype nem fut, mert régi rajta az OS. Újabbat viszont már nem kap. Írt az applénak és kb. azt a választ kapta, hogy vegyen újat. Az biztos, hogy 1 vásárlót vesztettek. De én sem fogok rohadt almákat venni és mindenkit lebeszélek, akinek nem létszükséglete.
De a barátnőm sem fog, neki egy 4-es iphone-ja volt, viszont online bankoláshoz szükséges programok már nem futnak rajta.
Vagy itt vannak a játékok. Kiadnak egy olyan hulladékot, mint az X4, jó sokáig tartja is az árát, de mire fel? és így foltozgatják, toldozgatják.
A kickstarter-es cuccról nem is beszélve, ahol megígérnek egy rahedli dolgot, jó sok pénzt bezsebelnek, aztán mi lesz belőle? StarCitizen.....
Mindennek a tetejébe még bejött ez a nyavajás vírusos mizéria is, ami másra sem jó, csak, hogy jól megneveljék a társadalmat, kicsit elosszák a pénzeget a gazdagok egymás között. Na nem a sajátjukat, hanem azokét, akiknek van tartalékuk.
Egy felmérés alapján a német lakosságnak milliárdokban mérhető a félretett pénzük. Ami csak van és áll valahol. -
Jóózsf István #4467 Mindenki másnak:
EGOSOFT unveils the next chapter in its long-standing space simulation franchise. X4: Cradle of Humanity is the second expansion for the latest game in the series, X4: Foundations, which was released for PC in November 2018.
The teaser trailer for X4: Cradle of Humanity will premiere today at 23:45 CEST / 10:45pm BST / 5:45pm EDT / 2:45pm PDT during the gamescom studio live show, produced by IGN, over at www.youtube.com/IGN.
Later this year, X4: Cradle of Humanity will bring the X series back to Earth, significantly increasing the size of the game's universe with new sectors, and welcoming two Terran factions to X4: Foundations, along with their economy, ships, weapons and stations. New game-starts will introduce the identity and political stance of the Terran factions, as well as giving an alternative perspective on existing story developments in X4: Foundations.
X4: Cradle of Humanity will also shed light on what has happened to Earth in the decades since the jump-gate shutdown. Furthermore, a certain pirate faction that is well known to fans of the series will be making a dramatic comeback!
X4: Cradle of Humanity will be accompanied by the biggest free update to X4: Foundations yet. Update 4.0 will be made available to all owners of the base game and is set to further enhance X4: Foundations in a number of ways, including major new gameplay features (e.g. a new terraforming feature) and wide-ranging visual improvements (e.g. volumetric fog). Details of these, and on other new elements of the 4.0 update, will be disclosed at a later stage.
Join us for a livestream on Friday, August 28th, 2020 at 7pm CEST / 6pm BST / 1pm EDT / 10am PDT at www.twitch.tv/egosoftofficial to find out more about our plans for the future of X4: Foundations and X4: Cradle of Humanity.
X4: Cradle of Humanity is now listed on Steam and can be added to players' wish-lists. Alternatively, by purchasing the X4: Foundations Collector's Edition bundle, space adventurers can secure access to the expansion when it is released as well as benefitting from a discount over buying it separately.
Nagyon leszoktak a hírlevelekről! Drága lett az "E" boríték? Na, mire leírtam és megnéztem a postát, már itt volt! Irónia visszavonva! -
Jóózsf István #4466 Most akkor mi van?
Nem bírták ki holnapig?
The teaser trailer for X4: Cradle of Humanity will premiere today at 23:45 CEST
Aki jártas, annak...
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.08.27. 16:38:13 -
Jóózsf István #4465 Az a kurva pénz!
Arról egyelőre nem is álmodom, hogy lesz piros zöld egyenlőség. Sokáig azt hittem, hogy ha két cég ugyanazzal foglalkozik, akkor az jót tesz a fejlődésnek és előnyös a felhasználóknak. EGY FRÁSZT! Olyan gyönyörűen tudnak elkartellezgetni egymás mellett, hogy öröm nézni!
De mégis megnyugtatóbb lenne ha egyenrangúak lennének. Mert az nehezen fér a fejembe, hogy a 1080ti és a 2080ti között 150 pengő különbség van. Hátha visszavennének az arcukból!
És nehogy valaki elkezdje sorolni, hogy a húszasban mennyivel több cucc van, ami semmi másra nem való, mint hogy fényt kövessen!!!! SZÁZÖTVENÉ'!
Igen komoly összeget tennék rá, hogy a harmincas széria minimum 100-al SZINTÉN drágább lesz, de lehet hogy 250-el.
Mind eközben arra buzdítja az envídia a kereskedőket, hogy emeljenek árat! Az édesanyja gyógyszerének emelje fel valaki az árát!!!!! Jobbat mondok: A gyermekének! Nem érdekel, hogy most hányan szisszennek fel ezt olvasva! Nem bírom harácsolást. Sajnos ebbe a hibába is könnyű beleesni. Nem is kell hozzá vallás, vagy neveltetés. Saját magamon is tapasztaltam és nagyon ijesztő volt! -
TokraFan #4464 Nem neked címeztem, ha félreérthető volt, elnézést!
Általában mondom, mert ez a tapasztalatom a fórumokat olvasgatva. Nem is szakmai szempontokból, mert a Ryzen egy kiváló platform, még úgy is, hogy egy magon az Intel még mindig jobb egy kicsit. De ez már összességében kevés, desktopon én is AMD-t vennék most.
Csak a piaci működés oldaláról közelítve értettem, mert abban minden piaci szereplő egyforma. Ha valaki "kedvesebbnek" látszik, annak valami oka van, de soha nem a vevők miatt. Talán piaci stratégia vagy kényszer, de amint pozícióba kerülnek, máris átmennek lehúzásba. Ezt diktálja a piac és ezt várják el a befektetők is a pénzükért cserébe.
NV beérni most nem lesz egyszerű, a 3080-al állítólag nagyon oda fognak verni, 30% +-ról pletykálnak a 2080-hoz képest, ráadásul ez még a sima verzió, mert lesz Ti is, aztán még jön egy 3090 is. Az AMD ahogy feljött CPU-ban, úgy maradt le GPU-ban.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.08.27. 03:50:37 -
Jóózsf István #4463 Nem gondoltam és nem is fogom, hogy szent lenne az AMD. De világ életemben kerültem a zöldet, amíg el nem jött az a pillanat, hogy ha kell ez a teljesítmény, akkor bizony el kell adnom a lelkem. Afelől sincsenek kétségeim, hogy az AMD-nél ne tudnák kiszámolni, hogy az ő termékük mennyivel tud kevesebbet a zöldekénél, és fillérre meghatározzák az árát. Ez amolyan hit kérdés. Inkább náluk fűtöm a poklot, majd ha eljön az ideje. Egyelőre be kéne érni az ellent grafikában is! -
TokraFan #4462 Nem az NV a ludas, ők csak piaci alapon működnek, mindenki ezt csinálja. Az AMD is Intel árban mozog már a HEDT de főleg a szerver platformjával, más kérdés, hogy jelenleg többet tudnak nyújtani (legalább is, magok számát és fogyasztást illetően), de oda meg ez önmagában még nem elég. Ha feljönnek piaci részesedésben, árat fognak emelni. Csak azért olcsó(bb) jelenleg, mert felhasználót átszoktatni, ezáltal pedig piacot szerezni elsősorban jó árral lehet. Sokan az AMD is valamiféle "jóságos, erkölcsös" fehér lovagnak gondolják akik csupaszívből harcolnak , szemben a "gonosz" Intellel.. Pedig az AMD-nél is pont olyan managerek csücsülnek mint az Intelnél, csak jelenleg nincs akkora mozgásterük a harmatos piaci részesedésük miatt. Ha ők birtokolnák a piac 92%-át és nem lenne konkurencia sem, pont úgy működnének mint az Intel.
Vagy itt a Logitech is. Megvásárolta a Saitek-et, és elkezdte árulni 1:1-ben a korábbi Saitek vezérlőket, 30-40%-al drágábban úgy, hogy a logójukon kívül mást nem cseréltek az eszközökön. Úgyhogy az eddig 50k-ért kapható HOTAS most 80k-ért megy, és minden laikus meg van róla győződve, hogy azért ennyi, mert ez már "Logitech", és biztos "hozzányúltak belül is", tehát indokolt az ár. A logitechnél eközben röhögnek rajtunk és számolgatják az extra nyereséget.
Szóval át vagyunk b*szva kedves István, tök mindegy ki által...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.08.26. 20:30:47 -
Jóózsf István #4461 Természetesen ha kielégítően működik, akkor nem kell piszkálni.
Az, hogy zárt rendszer, nem jelent semmit a hosszúhajúnak láttam mostanában egy dejóját, amiben azzal foglalkozik, hogy mivé-hová lesz a hűtőfolyadék. Az elejéről linkelem, de 10 percnél és kb 20 percnél foglalkozik vele konkrétabban (A kulcsszó a permeation) a többiben próbálja megértetni, hogyan ne rakjuk a gépbe az alkotóelemeket.
Ha műszakibb beállítottságú vagy, akkor időnként. Mondjuk évente nem árt ellenőrizni a paszta állapotát. Ne legyen száraz. A pasztázást magát mindenki a saját hite szerint végzi. Ebbe nem akarok belekotyogni.
Három év kell, hogy az árát is kiheverje valaki. Nem volt könnyű kiadni rá ennyi pénzt. És még taktikázni is kellett, mert ugye akkor kezdett lecsengeni a kriptovaluta őrület! Még így is egy kicsit bolondnak éreztem magam 315 pengőért VGA-t venni. És utána nem éreztem ám, hogy "nekem most milyen jó!"
Ha viszont azt nézem, akkor ez a kártya, illetve amit most vennék, az 500-ba kerülne, ha meg várok 2-3 hónapot, akkor lehet hogy 750-be. Attól függ a szegény envídia, amelyik nyakra-főre vásárolja fel a cégeket, mennyire húzza le a népet! (Az első adandó alkalommal visszamegyek a piros oldalra!!!) -
#4460 Miért baj az, ha egyszer jó a hűtés?
A videókon jól látható néha.
Valami biztos folyik benne, különben nem hűtene.
Amúgy is zárt a rendszer. Nem biztos, hogy meg akarom bontani.
A GPU is folyadék hűtéses. Arról is kapjam le?
Korábbi gépeimen sem piszkáltam ezt a részt, max, amikor procit cseréltem. De az sem a gép első 4 évében volt. És azok nem csináltak ilyen bolondságokat. Mondjuk nem is fullosan futottak a játékok...
Jó hosszú garidő van arra a VGA-ra. -
Jóózsf István #4459 Öt éve nem volt leszedve a hűtő (Mindegy, hogy milyen!) a processzorról???
Nekem már az is fáj, hogy az esetleges garanciális problémák miatt nem szedtem még atomjaira a VGA-mat!!! Gyorsan meg is nézem mikor vettem... 2018.04.19 Még nyolc hónap!
Azonnal kapd szét az egészet!
Tttte! És abban a játékvízben van még lötty vajon???
-
#4458 Nem is az, hogy tiszta, hanem, hogy mennyire rossz.
Ha több a hiba és figyelmeztetés, akkor bármelyik betolhat valamit, ami okozza a gondot.
Az enyémhez képest Istváné patyolat tiszta.
Amit ajánlasz az ésszerű, meg kell néznem, hogy van e elfekvőben SSD-m.
HDD-vel nem akarok vacakolni, annyi időm nincs.
A jelenlegi rendszert sem akarom legyalulni, mert, ha se böngésző, se semmi, akkor az nagyon fog hiányozni.
És, ha megvan a gond, akkor a régi rendszerről még mindig leszedhetem a hibás programot.
Ha meg nem jelentkezik a hiba, akkor előbb utóbb csak belakom az újat és kezdhetek mindent elölről a régi SSD-vel
M$ Community-n a fájlból tápellátási hibákat olvastak ki. Mivel tápot cseréltem már, így marad az alaplapi kondik meglesése. Esetleg kiszedem őket és a melóhelyen bemérem. Vagy beviszem a lapot és lemérem úgy, hogy rajta vannak.
Amire még gondoltam, hogy teljesen szétszedem a gépet darabokra és újra összerakom. A proci már lassan 5 éve a foglalatban és párszor volt kocsikáztatva. Ki tudja.
Erre csak azért gondolok, mert néha jól megy, néha meg nem. És amikor nem, akkor segíteni szokott, hogy egy kicsit pihentetem a gépet kikapcsolva (min. 10s) és utána általában jó. Egy következő bekapcsoláskor meg megint nem jó.
Csak ez is akkora macera, mint újratenni a win-t és eljátszani a lassan telepítgetős műveletet.
Ami érdekes, hogy tegnap is ment egy órát a játék jól és ma is ment 1-1 órát a játék jól. -
#4457 Köszi! -
TokraFan #4456 Amennyit én már szívtam ilyenekkel w95 óta, kialakul a rutin. -
Jóózsf István #4455 KÁLÁMBÓ!!!
Vagy inkább Serlokk Hol mész?
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.08.25. 19:44:55 -
TokraFan #4454 Senkinek se 100% tiszta a logja, ezzel csak akkor kell foglalkozni, ha "Critical" státuszban is van bejegyzés!
Nekem "critical" nincs, "error" a mai napon 5db, "Warning" pedig 17db.
És atom stabil a rendszerem!
Az előbbihez: nem kell "használhatóra" tornázni a rendszert, hiszen éppen az a lényeg, hogy nincs rajta semmi, csak az OS, a problémás játék és az ahhoz esetleg szükséges runtime library-k (C++, DX stb.). Nyilván ha Steam-es a játék, akkor a kliens mehet, de attól nem kékhalálozol az biztos.
Nem kell viszont böngésző, médiaplayer, java, meg semmi más, amit egyébként fel szoktál tenni. Csak az kell, amivel már indul a játék. Utána játszol...sokat...és vársz, hogy lesz-e kékhalál. Ha nincs, az jó jel, akkor nem hardver. Ekkor elkezded egyesével!!! visszatenni a szokásos programokat, majd miután feltettél egyet, ismét játszol...és várod a kékhalált. Ha megjön, megvan a tettes is. Ha nem, akkor folytatod tovább. -
Jóózsf István #4453 Olyan vagyok hozzád,... -
#4452 Majdnem azt írtam, hogy kezd ez a lehetőség egyre vonzóbb lenni, de elbizonytalanodtam.
A microsoft community-n felvetettem a problémám. Ha már fizettem ezért a vacakért, akkor valaki oldja is meg a gondot.
Némi fájlmutogatás után le kellett futtatnom valami helyreállítót.
Ezt az eseménynaplóm átnézése után javasolta.
Le is futtattam. De az eseménynaplóban így is sok a hiba.
Kernel hiba mondjuk csak a kékhalálnál van.
Aztán megnéztem, hogy a telepítéskor mi volt a helyzet. Már akkor is rengeteg hibát dobott.
Most a gép bekapcsolását követően 22 bejegyzés került bele 2 perces időintervallumban.
Délelőtt jó egy óra alatt 36 került bele, ebből 19 szintén az indítást követő pár percen belül.
Esetleg más is ránézne, hogy a saját naplója mit mutat?
Nekem most sok az AppModel-Runtime, DistributedCOM, Microsoft Security Client gondom.
Lehet, hogy eleve a rendszer telepítése nem ment jól?
Azért amennyi időm van, elkezdtem játszani a játékkal.
Rájöttem, hol hagytam abba.
Eltűnt az állomásnak a 2x10k-s okostégla megrendelése saját magától.
És nem tudom, mit csinálhattam korábban, de HP-val jól elláttam magam, 35k mindkét gyárban. -
#4451 Így már értem, köszi!
Ezen elgondolkodom.
Egy újratelepítés sosem egyszerű.
Illetve maga a telepítés hamar megvan.
De mire használhatóvá is teszem a rendszert, az sok idő.
Arról nem is beszélve, hogy sokszor bizonyos dolgokat nem újra beállítok, hanem eleve lementem a fájlokat és csak visszamásolom.
Nagyban egyszerűsíti és gyorsítja a dolgokat. Az más kérdés, hogy ez nem kavar e be.
Bár eddig nem volt különösebb gondom ebből. A problémák nem a telepítés után jöttek. -
TokraFan #4450 "A kiderítési módszeredet nem értem. Ha mindent felteszek, amivel kékhaláloztam, akkor miért jó, hogy újratelepítem?"
Azért, mert ezzel minden más lehetőséget kizársz. pl. valamiyen más program hibáját, ami installálva van, csak nem foglalkozol vele mert nem hozod összefüggésbe a hibával, de ettől még bekavarhat, ahogy az én esetemben is volt azzal az apró programmal. Vagy mondjuk egy beragadt registry bejegyzés/hivatkozás, esetleg egy olyan service, amit valami más program aktivált. Sok türelem kell egy ilyen alattomos hiba kiderítéséhez, én az említett kékhalálos izét 2 hétig keresgéltem. De végül meglett.
De ha most sincs fent más a gépeden, csak az OS és az a 2-3 játék ami problémás, akkor valóban nem jutnál közelebb a megoldáshoz ezzel a mődszerrel sem.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.08.24. 20:32:53 -
#4449 Én vállalom, hogy megpróbálom halálra inni magam Jack/kólával. -
Jóózsf István #4448 Juh-héj!
Ha elég nagy lesz a klubunk, megkísérelhetünk csoportos öngyilkosságot is! -
#4447 Köszi!
Ez nem volt egyszerű.
Regisztrálva vagyok, viszont nem dobott be belépési oldalt, ahonnan átirányított volna a linkre, amire klikkeltem.
Így beléptem, aztán néztem.
Aztán néztem a Steam-et és passz.
Majd rájöttem, hogy belépve kell a linkedre klikkelnem.
Szóval legközelebb már veled együtt cumizok
A DU-ból asszem, hogy elég is volt. Nem untatlak titeket, hogy miért.
Holnap remélem jöhet az X4, ma már kicsit késő van, este meló.
Aztán hétfőig megint kuss, mert utazunk Magyarországra.
Utána meg délutános, szóval ááááá.
-
Jóózsf István #4446 Csak neked, csak most!
Ezt kell betenni a gőzbe, ahol a "kulcsot" kéri.:
Inkább idemásolom a teljes passzust és akkor nem lesz félreértés.
Ha esetleg, ne adj isten, véletlenül, regisztráltál volna az EGO-hoz, akkor... Elméletileg regisztráció nélkül nem enged be, de ezen lendüljünk át!
Minden más esetben.:
Before downloading this public Beta version, please make sure you read, understand and agree to the Public Beta Rules and Information. By downloading and installing the public Beta, you agree to abide by these rules and accept the disclaimers it contains.
Instructions
Steam
Make sure that your savegames are backed up!
To start using the Beta version, right-click X4: Foundations in the Steam client
Select Properties and go to the Betas tab
Enter the password IBackedUpMySaves
Select public_beta from the dropdown list.
To return to using the non-Beta version, select NONE from the same dropdown list.
GOG Galaxy
Make sure that your savegames are backed up!
Select X4: Foundations in your GOG Galaxy game collection.
Click on "More > Settings"
On the right hand side of the page, click on "Beta Channels: OFF" and select "ON"
Click on the "Channel" option and select "Add Private Channels"
Enter the password for the "Public Beta" channel: IBackedUpMySaves
Select the "Public Beta" channel.
To return to using the non-Beta version, click on the "Channel" dropdown and select "default"
Remember that savegames made using the Beta version may not work in vanilla version. We try to maintain savegame compatibility, but we cannot guarantee it.
Note: Please avoid re-posting the above information outside this forum. If you wish to tell other people about this Beta program, please post a link to this forum so that people joining the Beta are aware of the risks and the rules.
Note: Problems encountered while using a modified game will be considered invalid. Please make sure your game is a clean, unmodified game before you start. Do not use the -prefersinglefiles command line option when testing.
Érthető? mert ha nem, elmondom saját szavaimmal!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.08.24. 17:35:59 -
#4445 A bétához nem kell valami kulcs?
Ha úgy van, akkor szívesen elszenvedek vele, hogy ne légy egyedül :)
Ez a DU kezd unalmas lenni. Ma bezzeg jól fut már pár órája.
De mindig csak várni és várni, aztán anyagot gyűjteni, majd megint várni.
Mondjuk legalább fut úgy, hogy közben ide írogatok és netezek :)
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.08.24. 17:15:38 -
#4444 Szerintem sem vészes az a 2 milla. Bár azért nem is olcsó.
Kötekedni mindig lehet. Miért 1300W-os Gold táp, miért nem Titanium, stb.
Azért azt megjegyezném halkan, hogy az én gépem anno nem volt ilyen drága, pedig 800 euród VGA van benne.
Mondjuk, ha akartam volna, akkor lehetett volna drágább is, mert a proci csak 4 magos. A több magosak már 1000 körül mentek.
No mindegy.
Legyen meg a kékhalál oka és akkor nem kell új gépen gondolkodnom. -
Jóózsf István #4443 Kicsit találgatnék is, mert már olyan rég boldogítottalak titeket vele!
Ha hónap végén bejelentés, akkor jövő hónap eleje (első - második hét) ki is dobják a 4.0 Bétát Onnantól megint egyedül maradok... Hacsak nem száll be valaki a bétázásba.
Ha az szerencsét és a tapasztalatokat veszem számításba, akkor idén ez már nem is változik.
De kívánok nektek a X4-4.0-ban gazdag karácsonyt és boldog Terran DLC-t! -
Jóózsf István #4442 Néha meglepő dolgok jönnek ki a pc költségvetés terén! Az ember ritkán vesz egyben meg minden alkatrészt. Ezáltal hajlamos elfelejteni, hogy mennyit is ölt bele.
Az első gépemnél egyszer rácsodálkoztam, hogy lehet egy fényképezőgépre 300 pengőt költeni (2000 környéke) és akkor a barátom visszakérdezett: "Neked mennyibe is fáj eddig a géped?" És akkor nagyon meglepődtem.: 100 volt a gép egy kölcsön monitorral Celeron 333, aztán később egy VOODOO3 3000, 30 körül, egy monitor 132 (19"-es! Nagyon menő voltam vele!!! ) és az "apróságok". És már ott is voltam!
Az a két millió elsőre túlságosan is soknak tűnik. Ugyan nem néztem meg, de ilyenkor mindig szoktam benne "hibát" találni. Van amit olcsóbban is meg lehetett volna venni és van amire nem fordítottak eleget.
A lényeg, hogy jó alaposan belegondolva nem olyan nagyon elrugaszkodott az a két guriga.
Én tavaly év végén kiköltekeztem magam. Talán az életem utolsó gépe... Nem azért mert meghalok, hanem mert nagy csalódás számomra amit ezek a rabló haramiák fejlődés címen bemutatnak. Ha ilyen iramban haladnak, akkor ez az összeállítás a tíz éves kort is meg fogja élni, kisebb módosítással.
Szóval monitor anomáliák vannak, de együtt tudsz élni velük! -
#4441 Mindegyik monitor DP kábellel csatlakozik és nincs elosztó, a kártyán van 3 DP kimenet.
A win-ben surrond van beállítva, csak így tudnak a játékok teljes szélességben futni.
Ha a win kikapcsolja a kijelzőt nem használtság miatt, akkor mind a 3 kikapcsol.
Ha teljes képernyős, FHD felbontást állítok be egy játéknál, akkor csak a középső marad bekapcsolva. Ezen van a tálca.
Azt eddig nem figyeltem, hogy az ikonok átkerülnek e ide, de azt hiszem, hogy nem, mert amikor visszaváltok a win-re a játékból, akkor bekapcsolja őket és minden a helyén.
Mondjuk olyan előfordul, hogy úgy tölt be a win, hogy a tálca a monitorok teljes hosszában kifeszül. Ezt annyira nem szeretem.
Illetve mikor rányomok a start gombra, akkor a bal monitor szélén jelenik meg a menü. Ha elkezdek gépelni, akkor átteszi a tálca fölé a középső monitorra. Ezt már megszoktam, nem zavar.
De úgy emlékszem, hogy jól futott egy darabig a 3 monitorral is az X4.
A DU-t speciel ablakban játszom egy monitoron, mert az optimalizálatlansága miatt (remélhetőleg) kicsi az FPS 3 monitoron.
Ablakos módban a két szélső monitor megy. A játékok nagyja a középsőre kerül ki.
Annyi változott, hogy a VSync-et hagyom szabadon futni. A monitorok 144 Hz-esek, de ezt 3 monitoros módban nem érik el a játékok. Az FPS játékok miatt vettem 144 Hz-eset, de olyat meg úgysem akarok 3 monitoron játszani.
Épp most néztem egy PCX-es gép összerakót. 2 millás gépet raktak össze. Mondjuk ebből 300k volt a monitor.
10940-el, 2080Ti-vel és 8x8 GB memóriával.
Na igen, ez már nálam is megüti a mércét.