7394
Egosoft X4
-
Jóózsf István #4833 Az autobányászok még csak-csak, de az autokereskedők nálam sosem jöttek be. Inkább építs magadnak valamit, amihez hozzárendelheted a szállítót... Persze, ezt nyilván nem kell magyarázni, hisz nem ma kezdted... -
Rájöttem, hogy honnan jönnek a Kha'ak-ok és miért van mindig olyan sok a bányászaim közelében.
Épp egy Ore kavicsot lőttem szét a bányász hajómmal, mikor a (semmiből) kavicsból előbújt a hajó.
Azonnal rám is támadt. Gyors eliszkoltam egy L-es bányászhoz, de ameddig nem találta el a kis lila, addig nem lőtt rá. Márpedig a kis nyavajás engem vett célba.
Szerencsére elkészült a nemezis, így mire odaért segíteni, addigra a nagy hajó is beszállt a csatába, de sok értelme már nem volt.
Sikerült gyártatnom egy szállítót is, így ki tudtam próbálni, amit már sejtettem.
Szétlőttem a teladiknál egy tüzijátékraktárat. Ez nem jár semmilyen büntetéssel.
És az sem, ha egy szállítóval összeszedem őket, majd eladom az épülő állomásnak.
Úgyhogy vettem még egy szállítót, mert azokból sosem elég. Csak nem tudom minek, mert amíg nincs rajta 3 csillagos kapitány, addig nem tud önállóan kereskedni.
Lehet eladom és veszek inkább egy gáz bányászt. -
Végre jó valamire a Security Slicer.
A korábbi játékban csak a kikódolót kellett használnom.
Most, az első hackelésnél a Slicer-t kérte, ami természetesen nem volt nálam, mert kirakta az akváriumnál.
Asszem az illegális cuccot fedő mod mindenképp vissza fog kerülni.
A paranidoknál gyűjtögettem az anyagokat, mikor rám szólt egy kis vacak, hogy akkor szkenneli a tatyómat. Na mondom, azt nem és elhúztam. Ennek következménye nincs. Max utánam jön a kis vacak, ha nem mentem elég messze.
Így kergetőztünk, míg szedegettem a különböző dolgokat.
Viszont összeszedtem jó két kaviárra való tojást. Most még meghackelek két állomást és megvan a pénz egy jól felszerelt nemezisre.
Idő közben már lett egy Plutus-om is, paranidoknál gyűjti a szilikont és adja el. Elég lassan dolgozik. Nekem egy karika csak pár perc volt és 100k-t hozott. Ez meg fél óra alatt nem adott el semmit.
Míg gyűjtögettem a konténereket a mezőben, találtam pár kristályt is. Nem visszavették a csillogást, hanem teljes mértékben megszüntették.
Mondjuk enélkül is jól el lehet lenni, ha az ember tudja, hogy mik a lehetőségei. A küldik mellett lehet kavicsmezőkben a bányászok után gyűjtögetni a konténereket különböző dolgokkal. Természetesen a tojás hoz a legtöbbet.
Micsoda élvezet így az elejéről játszani! -
Jóózsf István #4830 Majd ránézek...
-
Az online szekció most sem elérhető.
A modult sem engedi megépíteni.
Bétával sem megy? -
Levideóztam, de fölösleges feltennem.
A neve Personal Blaster. Automatikusan leváltja a lézert. Sőt, a lézert akár el is lehet adni, ezt viszont nem.
A reddit fórumán azt írták, hogy a Paranid szál adja.
Ez így viszont szívás. De legalább nincs értelme keresgélnem a fekete piacon sem.
Viszont így Lockbox-okat nyitogatni nem jó. Főleg amikor egy akna robban az ember képébe.
A Blaster hatótávja úgy 260 méter. Ami azért nem gyenge.
Korábban csak azért nem tűnt fel a dolog, mert a zártdoboz nyitására is feltettem egy mod-ot, így elég volt közel mennem. Előtte meg hajóval lövöldöztem a zárakat.
Aztán meg akartam csinálni a hozzá tartozó acsit, így kikapcsoltam a mod-ot és Tokra adta a nagy ötletet, hogy lehet azt kézifegyverrel is. Fel sem tűnt, hogy nem lézer van a kezemben, Meglett az acsi, aztán vissza is kapcsoltam a mod-ot. -
Akkor úgy látszik, hogy muszáj lesz visszatennem a mentéseket.
A lézer bugja elég zavaró. -
mumoka 2012 #4826 így van mikor kinyírják a játékot. -
Jóózsf István #4825 Elkezdtem vadul utánajárni ennek a dolognak, de nyomát sem találom. Nem lehet, hogy valami hiba volt vele és úgy működött. Olyan nálam is volt, hogy nem jelenítette meg a sugarat. De a távolságokról nincs emlékem. -
Kézifegyver, űrruhához, golyós.
Olyan jellegű lövedékeket lőtt ki, mint ami a Pulse fegyverekből jön.
Jó kérdés, hogy mi volt a pontos neve.
Az extension és save könyvtárakat is kitakarítottam az újrakezdés előtt. Természetesen csináltam biztonsági mentést, de csak ezért nincs kedvem visszatenni. -
Jóózsf István #4823 Kézifegyver??? Az űrruhához?
Golyós? Miket nem mondasz?!?!? Honnan veszed, hogy van olyan? Neked volt olyanod?
Kristályt én sem láttam régóta! Pedig nemrég még keresgéltem is, csak úgy! -
Indítottam egy új játékot.
Kezdésnek a tudóst választottam, így a HQ már megvan, nem kell megkeresnem.
Kicsit fura így mod-ok nélkül, de egész jól el lehet lenni.
A kristály láthatóságot annyira visszavették, hogy egyáltalán nem látszanak. Egy darabot nem találtam.
Hol lehet olyan kézifegyvert venni, ami nem lézeres, hanem golyós?
A paranidoknál és argonoknál csak lézerest találtam.
25 m-re meg kell közelítenem a dolgot, hogy csináljon valamit. És durván bugos is.
A golyós 100 m körülről is hatékony volt már.
Az állomás szkennelésénél, illetve a rajtuk lévő jelek kereséséhez csináltak egy kis jelzőt. Asszem ez korábban nem volt. Viszont így egész jól meg lehet őket találni. -
Azt hittem, hogy más játékosokkal játszhatok együtt.
Így nem is értem. Muszáj lesz kipróbálnom.
Amúgy is azon gondolkodtam, ha nem modolok be festést, akkor vajon hogyan lesz festésem. Mert nem tűnt fel, hogy a játék amúgy adna. -
Jóózsf István #4820 Nem is próbáltad soha az online részt?
Nem nagy ügy. Kiválasztasz egy listáról valami küldetést, választasz hozzá egyet a hajóid közül, elküldöd, és vársz, hogy visszajöjjön. Ennyi! Többnyire visszajönnek. Kapsz érte festést. Vagy fontos tuning alkatrészt. -
Elég gyér.
Aztán jó pénzért megvehetem a képzett rabszolgákat.
Közben belefutottam pár új dologba. Az egyik, hogy az új, épülő állomáshoz rendelt hajók nem szállítja az anyagot. Pedig most minden rendben. Lehet, hogy ennek is kell egy újratöltés.
A már épülő állomásnak elkezdték a hajóim az SCA-tól venni a cuccot. Pedig a HQ-imnak van még bőven készlete.
Az SCA állomások megsemmisültek. Viszont mintha, a hajóik tényleg csak úgy teremnének. Elpusztítok 1 behemótot, erre máshol megjelenik két másik. Aztán lehet, hogy csak a véletlen és rengeteg a hajójuk. (Bár én ezt nem hiszem.)
Kapom a védelmi állomástól az üzit, hogy támadják. Mi a fene? Nézem térképen, sehol senki, csak az állomás remeg meg néha. Odamegyek hajóval, két Kha'ak lövi. Már egy modult el is pusztítottak. Két kis nyamvadt lila. Odaérvén az állomás el tudta pusztítani őket. Addig meg WTF?!
Mindjárt utána jön a következő üzi, hogy egy másik állomást is támadnak. Pont ugyan ez a helyzet. De oda már teleportáltam. Viszont itt is már csak akkor szólt az állomás, mikor egy modul megsemmisült.
Úgyhogy itt elég lett az aktuális játékmenetből.
Most azon gondolkodom, hogy újrakezdem mod-ok nélkül.
Csak amikor eszembe jut, hogy ez milyen hátrányokkal jár, hát nem is tudom. Pedig megnézném az online szekciót is. -
Jóózsf István #4818 Ötre sehogy!
Háromig van lehetőség vanillában. -
Az állomás vezető és a pilóta képzés hogy működik, ha nincs fenn a könyves mod?
Hogyan lehet a leggyorsabban felhúzni ezeket 5 csillagra? -
Én a minap azt néztem, hogy kb. 6 bányászhajóm bányászlézerrel simán elintézett egy Kha'ak hajót. Nem a kicsit, a nagyobbat.
Mire odairányítottam volna a kobrákat, már nem kellett.
Nem reklamáltak, hogy támadás alatt állnak. Azt amúgy is csak akkor szokták, mikor már nagyjából késő. -
Jóózsf István #4815 Még "M"-es szállítót is láttam vadul harcolni. És nem menekülés közben lőtt hátrafelé!
Igen. Láttam a fogaskereket. De ez a hajó száz éve a rajomban van, tehát nem friss gyártású. És igen. Mindenképp 4.0 hozadéka!
A lényeg, hogy tudunk róla!
-
Illetve most néztem, hogy gyártásnál az alapbeállítás "-" lett.
Nem tudom, hogy feltűnt e már és azt sem tudom, hogy ez a 4-es hozadéka vagy a bétáé, de egy ideje a gyártás részen legalul van egy fogaskerék.
Ott be tudod állítani az alapértelmezett fegyverviselkedést.
Ha nagy mennyiséget gyártasz, akkor nem kell egyesével vacakolni a hajóknál, hanem beállítod már eleve a megrendelésnél és úgy fog kigördülni a gyárból.
Korábban itt a Defend szerepelt alapként. Valamit eltolhattak a kódban.
Ha átállítom, akkor nem állíthatom vissza a "semmire" -
Érdekes ficsőr.
Lehet, hogy a kapitány állítgatná?
Mondjuk nem lenne hülyeség.
Egy szállítónak nem a harc a dolga. Akkor lőjön vissza, ha megtámadják, de azért meneküljön is. Viszont semmiképp ne ő kezdje a harcot. -
Jóózsf István #4812 Majdnem behisztiztem ide, hogy hiba van a játékban, de csak ficsőr. Azt vettem észre, hogy a rajomban lévő amúgy teherhajó, hiába írja, hogy ő támadja az ellenségem, mert nem. Konkrétan nem lő rá. Eddig ez automatikusan megtörtént, akár foglalás közben is... Úgy kellett elhessegetni! Most meg már csak kerülgette. Gondoltam utasítom, hogy támadja már meg ezt, vagy azt. Ugyanaz a viselkedés. Kerülgetés egy lövés nélkül. Na itt kezdett gyanús lenni. A hajó menüjében az összes löveg ki volt kapcsolva! Klassz! Ez is 4.0-ás ficsőr. Majd figyeljünk rá.
Gyorsan megnéztem a kapuőröket is, hogy ha náluk is ez van, akkor már rommá lőtték őket a Xenonok, de nem. Náluk minden rendben volt. Nem tudom mitől függ, hogy aktívak a lövegek, vagy sem.
Viszont hiba így is van.: Nem működik a pajzs és a kasztni állapot jelző csík. Olvastam is az Ego fórumon... De tapasztaltam magamon: Gé-móver! Száz éve nem haltam meg ebben a játékban!
-
Jóózsf István #4811 Kaptam egy kis demencia haladékot!
Tényleg a nyaggató volt az! Rajtakaptam, ahogy villog az ellenőrző ledje. Szétszedtem - összeraktam és jó. Kicsit össze volt sülve.
Ez egy új nyaggató, mert a régi már annyira szétizzadta magát, hogy alig akart kapcsolni. Ezt pár hónapja rendeltem, de csak most üzemeltem be. Ki tudja milyen előélete volt, mert Használt - újszerűként volt fent a dróton... Dzsob dán! -
Jóózsf István #4810 Szerintem a "C"! 
Mechanikus - optikai... Gumi nélkül csináljuk...
Nem csak ez van. Van olyan is, hogy magától elindul a DVBViewer. Ami szoros kapcsolatban áll egy médiacenter távirányítóval. Már azt is meggyanúsítottam, hogy esetleg meghülyült. Akkor is küld ki jelet, ha nem nyomok semmit. Vaaagy, ördög bújt a gépembe és majd egyszer megzsarol, hogy felvételei vannak rólam, hogy a kukacommal játszom!!! -
Tönkrement a billentyűzeted gumi része.
Ideje valami tartósabbra váltani egy mechanikus keretében.
Vagy, öregszel és azt hiszed, hogy leütötted a billentyűt, közben nem is.
Vagy, olyan gyorsan gépelsz, hogy a gép nem tudja követni. -
Jóózsf István #4808 ...Ami...
Furcsa dolgok történnek mostanában nálam! Főleg amikor ide gépelek! Kimaradnak szótagok... -
Jóózsf István #4807 Sok céges bányászhajóm van. Leszarják a tojásokat. Lőnek mindenre a kavics. -
Lehet, hogy OOS-ben nem számít, hogy milyen kavics.
Illetve lehet, hogy a kavics üresnek tűnik, de ad loot-ot.
Erre akkor figyeltem fel igazán, mikor a kobrával elmentem kristályokat gyűjteni és a tornyait valamiért a tatyónak kinéző beállításra tettem.
Mindent lőtt, amiben látott valamit. Akkor is, ha nem volt benne kristály, illetve nem is bányászhajóról van szó.
Viszont gyűltek a tojások és Ladestone-ok. Meg természetesen a kristályok is. -
Jóózsf István #4805 Ha jól értem, akkor te szektor autó bányászatra állítottad, ami akkor működik, (jól) ha abban a szektorban van létesítmény, ami megvásárolja a hajótól sz érce, vagy gázt. Ugyanez a helyzet a világbányásszal, csak ott ugye tud mozogni a szektorok között (5 szektornyit) Ennek így működnie kellene, mert a 3.3-ban ez nem volt probléma. Most a 4.0 bétában módosítgattak rajta, ami okozott némi kalamajkát.
Az sajnos úgy van, hogy az üres kavicsokat is lövi, ami az egész X játékos társadalom számára érthetetlen!!! Talán egyszer megírják jól!?!?! -
TheRainmaker #4804 Hello elég kezdő vagyok de valamit már nem értek. Vettem egy bányászhajót, beállitotam Behaviour nál AutoMine ra, hogy magátol bányászon. Beültem a hajóba hogy mit csinál de össze vissza bányászik és nem is visszi visza ha tele a raktér. Meg nekem ugy tünik az üres aszteroidákat is bányásza. Nem kéne magától visszavinnie az állomásra amit bányászot és eladnia? 3.3 verzióval játszok. -
Jóózsf István #4803 Kellett nekem háború!
Olyan mértékben harapódzott el a csetepaté Szentháromság III-ban, ahol az ingyen ladik is van, hogy szaggat a játék. Másodpercenként megáll egy másodpercre! Vagy ha nem, akkor tud akár 2-3 képkockát is! (Ebbe nyilván belejátszik az éppen folyó építkezés is!)
Ez a kisebbik baj! Merthogy a gyökereknek mindenáron az állomáson keresztül kell lőniük egymást és közben rommá lövik a modulokat. Nagyon bosszantó!
-
Jóózsf István #4802 Nehéz azt megmondani, hogy a játék az egyébként rém logikus manővereket miért nem hajtja végre. Még nehezebb épp ésszel túlélni.
Meg is lett az eredménye a választásomnak. Már dúl is a háború. Nekimentek a Teladi-nak. Szépen hullanak a fogyóeszközök. Ki is bővítettem az Ingyen Ladik gyáramat, hadd szórja az "L"-es hajókat! -
A gyárak pénzügyeinek a kezelése sokat javult.
És mintha a teljesítmény is jobb lenne.
SETA térkép nézetben is simán 50 FPS megvan. Mikor egy-egy Xenon állomást vagy nagy hajót pusztítottam el, akkor röccent be egy pillanatra 20 alá.
Igen, kihaltak a Xenon-ok is.
Viszont, hogy ne legyen olyan unalmas, a Kha'ak-ok csak úgy itt-ott teremnek. Az állomásaik is.
Benéztem megint a türkiz tengerekbe és sokkal jobb az FPS, mint korábban.
A komplexem elkezdte behordani magának a cuccot. Bár érdekes, hogy nem onnan, ahonnan én számítottam rá.
A lényeg, hogy hordja. Egyenlőre.
Először az tűnt fel, hogy egy világ kereskedő hajó visz neki cuccos. Beállítottam egy nagy hajót csak úgy kereskedésre. Természetesen az 5 csillagos kapitány kell rá. Ez is elkezdte hordani.
Adtam az épülő komplexnek még nagy hajót, de a távolság nem stimmelt. Felhúztam a vezetőt 5 csillagra, így már oké volt.
Azt viszont nem értem, hogy a másik komplexem hajói miért nem hordják neki a cuccot, mikor ott is 5 csillagos a vezető.
A távolság is megvan. És az épülő sem innen hordja. Pedig cucc is van benne dögivel és jól be van állítva. -
A hajógyártási ablakot lehet szokni.
Van pár hasznos extra infó rajta, de átrendezték.
Megcsináltam az első állomás teleportálós feladatot, ennek eredményeként elpusztult egy bányászom. Köszi kék lény.
A következő szinthez még szebb nyersanyagkészlet kell.
A kopasz nálam nem csinál semmit, csak a szokásos szöveget tolja. Mondjuk pirosban is van. Tekintve, hogy bedaráltam a kasztját. -
Jóózsf István #4799 Nem bírtam ellenállni a könyörgéseteknek!
-
Jóózsf István #4798 Álmomban eszembe jutott, hogy megnézzem a lexikonban, hogy milyen a fajok viszonya egymásközt. Amúgy tényleg túl nagy a béke nálam. A Splitek ugyan gyepálják egymást, de az nem túl nagy forgalom. Nem mintha ettől én szegényebb lennék, de szívesen építenék még komplexeket, hogy kiszolgáljam az esetleges igényeket!
Az a furcsa, hogy hiába bújom az Ego fórumot, nem találok rá utalást, hogy ez az egész létezne. Vajon csak véletlenül indult be nálam, vagy kellenek hozzá feltételek?
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.12.19. 06:17:16 -
Milyen Paranidok?! 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Hát kellett negyed óra, hogy elintézze a dolgokat.
Én inkább a térkép alakulására lennék kíváncsi mondjuk kb. 1 óra SETA után.
Vagy keresned kellene egy Paranid flottát és megnézned, hogy merre mennek.
Esetleg a Paranidokkal szomszédos rendszert figyelni, hogy van e akció.
Nálam ez ugye felejtős, mert rajtam kívül senkinek nincs csatahajója.
Mondjuk, ha nem akarom ezt a szálat tovább vinni, akkor visszatölthetek egy olyan mentést, ahol még nem így néz ki a világ. Amit neked átküldtem csekkolásnak, az le van mentve máshova.
És ahogy néztem, egy-egy városháza elpusztítása még nem lenne gond. Simán elpusztíthatok egy hajógyár állomást is, a +30-ból max ötöt esik le.
A saját rendszernek két nagy előnye van. Az egyik, hogy ingyen foglalom a területet, a másik, hogy nem csesztetik a tulajdonos rendőrei a hajóimat. Viszont az én rendőreim csesztethetnek mindenki mást :))).
Ilyen szempontból kár, hogy az SCA-nak valamiért nem lett hajógyára. Ők vehetnék tőlem a nyersanyagot (mástól úgysem tudnák) és építhetnének hajókat más fajoknak, amiket még a rendszerben el is pusztítanék. Csak úgy dőlne a lóvé. Nem mintha bármit is vennem kellene. De ez ugye az emberek sajátsága. Halmozni, halmozni, halmozni és közben mindenki mást eltaposni....)
-
Jóózsf István #4796 Biztos nagyon öregszem és napról - napra hülyébb leszek, de felhívott Dal Busta, hogy beszélni akar velem a Paranidokról...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
El is mentem hozzá és innentől ködös a sztori. Beszélt az egyik csoportról a triumvirátusból, hogy háborúzni akarnak vagy mi a fene. Merthogy ott a sok csatahajó ami csak rozsdásodik, de mivel nem lövik szét őket leáll a gazdaság! És hogy valahogy le kellene foglalni őket. Össze kellene uszítani valakivel. És akkor jöttek a lehetőségek:
1; Argonokkal. Az jó mert úgyis ősi ellenségek sattara sattara
2; Teladikkal. Itt kicsit előjött a rasszista énje.
3, Magában a párbeszédben opció volt még a Terránok, de őket érthető okból nem lehetett választani. és a Split Patriarchy szintén nem voltak választhatók.
Mindegyik eshetőség végén megkérdezte, hogy ez a végleges döntésem, vagy meghallgatok esetleg egy másik variációt. Amikor elfogytak az eshetőségek, akkor felajánlotta, hogy:
4; MINDENKIVEL... ha ezt választottam lehülyézett, de kétkedve ugyan de elfogadta... Ezt választottam.
A következő történés, hogy várjak negyed órát... Vártam (A frászt! Közben elfoglaltam két kalóz hajót) Majd az idő letelte után kiírta, hogy a küldetés teljesítve. És ennyi!
Hogy ez mi volt?!?!?! Nem is értem! Véletlenül aktiválódott egy következő plot, vagy egy kis közjáték?
A beszélgetést felvettem. Ha nagyon kényszerítetek rá feltölthetem.
-
Jött hírlevél a DLC-ről, meg a jókivánságokról.
Mindjárt rá is néztem Steam-en, szép csomagajánlatok vannak.
Egyedül a Rebirth-ből pár "hanglemez" és a VR verziós X nincs meg.
Azt hiszem ezek nélkül is megleszek.
A csomagból az új DLC is már a könyvtáramban van. -
Igen, X3-ban figyeltem, hogy a csillag felé fordulva tegyem le. De ott kellett hozzá ugye kristály is, itt ez sincs. Meg is lepődtem még a játék elején, hogy a semmiből veszi az energiát, amit a semmiben tárol, de van mennyisége és kereskedni lehet vele. Nem foglalkoztam vele különösebben, legalább egyszerűbb volt ez a része.
Illetve itt a nagy és ködös rendszerekben vajon milyen energia termelődne?
Egy olyan helyzetet el tudnék képzelni, hogy csak pár rendszer lenne, ami nagyon tuti fénnyel rendelkezik és ezek a rendszerek tele lennének EC gyárakkal, de ez megint csak olyan mélység, ameddig nem fognak lemenni.