253
11020361101480452337.jpg
 • ToCsEk
  #253
  elég gyenge volt az évadzáró sorozatzáró, de az utolsó 2 percért megérte
  Utoljára szerkesztette: ToCsEk, 2022.08.21. 20:34:40
 • zsotesz
  #252
  én az első két részt megnéztem, de lehet bevárom míg lemegy a teljes évad aztán majd 2-3 nap alatt lepörgetem
 • ToCsEk
  #251
  nem nagy eresztés, de a 4. rész kifejezetten (wtf) jobb mint a többi
 • Jim Morrison
  #250
  kb múlt héten vettem észre hogy elkezdődött ... :( de kb 20p után lekapcsoltam. Aszondod jóa? érdemes tovább nézni akkor?
 • ToCsEk
  #249
  ez a negyedik évad kurvajó, el se hiszem senki nem nézi már itt :D
  a 4. rész végén
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  a faszom b+ neeee, zseni, csak nem csak nem, aztán a dee
 • BaliBoy
  #248
  Ez a sorozat semmivel sem lett jobb. Hihetetlen. A történet vezetés csapongó, átgondolatlan. A történet felépítéséről a tetris jut az eszembe. Na nem azért mert annyira illeszkednek egymáshoz a szálak. Épp ellenkezőleg! Jönnek az elemek egymás után de nem illeszkednek tökéletesen. Egymáson vannak ugyan és így adnak egy folytonosságot, de igazából csak egymásra vannak dobálva az elemek.

  Azon tűnődtem, hogy mintha erről a sorozatról írtam volna évekkel ezelőtt valami olyasmit, hogy igazából [email protected] mindegyik karaktert mert egyikkel sem tudok azonosulni. Hát nem kellett sokat visszakeresnem a topikban... :D

  #234
  Szomorú, hogy a 3. évadban tulajdonképpen pont ugyanazokat a hibákat tudnám felsorolni mint a előzőben. (Doloresnek, legalább is az egyiknek, ismét sikerült 180 fokot fordulnia az évad végére.... hihetetlen)
  De legalább konzekvensek a készítők. Pontosan ugyanazokat a marhaságokat csinálják mint az előző évadokban, de főleg a 2-ben.
  És örülök, hogy én is konzekvens vagyok mert pontosan ugyanazokat tartottam marhaságnak mint 2 évvel ezelőtt. Örülök, hogy visszaolvashattam, amit 2 éve írtam. :))
 • Rage47
  #247
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  szerintem megtörtént az apokalipszis és visszakerült a vadnyugatra

  Utoljára szerkesztette: Rage47, 2020.05.06. 10:55:31
 • Jim Morrison
  #246
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  vagy kövi évad utolsó jelenete lesz, hogy mi felébred és körbenéz :D
 • tigeroo
  #245
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  igen,akkor vajon ilyen majmok bolygója ,terminátor sztíló lesz? de tényleg annyi por volt rajta mint amikor valami elhagyatott pajtában találnak meg régi autókat
 • Jim Morrison
  #244
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  annyi por. szerintem évtizedek a minimum.
 • tigeroo
  #243
  az egyértelmű hogy a 2. évadnál sokkal jobb volt. pörgősebb volt, olyan zsúfoltnak is éreztem ezzel a 8 résszel. elnéztem volna még a karaktereket, sajnos a kedvenceimre pont nem jutott elég "idő" úgy érzem.

  az első évadfényét kicsit el is homályosítja így, az tényleg csak a játék volt, így mostmár csak afféle 0. évadnak érzem emellett :D nagyon jó az irány!

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  vajon mennyi idő telt el amikor bernard visszatér és felébred a motelben a stáblista utáni jelenetben... évek, évtizedek?
 • Jim Morrison
  #242
  A fene, a felénél kezdtem gyanakodni, hogy ez így lassan évadzárónak is jó lenne. És tényleg évadzáró volt :(

  Összességébén nekem nagyon bejött az évad, jó új karakterekkel / helyszínnel dolgoztak, fasza volt. Történet is jó volt, hogy az egészről egy még jobb képet kapjunk.

  Stáblista utáni jelenet(ek): ááá már nagyon várom a kövi évadot, főleg a második jelenet után :D
 • Kályha
  #241
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Úgy rémlik, William a 2. évad végén már egy teszt alatt álló host volt. Most meg a világ legnagyobb vállalatának főrészvényeseként egy rommá tett házban éldegél, mint ember. Érdekes, remélem nem az idővel játszik megint az HBO, mert az már unalmas lenne. Vagy Bobby megint csak zuhanyozott.
  Különben, a rész végén Charlotte miért szúrta meg a nyakát egy tűvel?
 • Rage47
  #240
  Nekem gagyinak tűnik ez a VR szemüveges vallatás. Becsukom a szemem és kész, nem nézem, nem látom a videókat, amiket mutatnak. De nem, akit vallatnak a sorozatban vagy átvernek, mindig végignézi az egészet. :D
  Utoljára szerkesztette: Rage47, 2020.04.08. 07:39:22
 • gsanya21
  #239
  Tetszik ez a cyberpunkosra vett 3. évad. Mondjuk a 4. epizód egy nagy tisztelgés volt a Szárnyas fejvadász előtt szóval így már szinte minden érthető. ;)

  Ugye Dolores
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  négy példányban létezik
  de akik jól figyeltek, azok már a 3. epizódban is sejthették, hogy
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Charlotte az bizony Dolores
  és ezt a a 4. részben is a felfedés előtt már ellövik nekünk a készítők egy erőteljes utalással.

  Az epizód végén William azaz a MIB már fehérben van, ugye az évad során számtalanszor láthatjuk a fehér-fekete vagy a világosság-fény - sötétség-árnyék azaz a jó és a rossz párhuzamra törekvő képi utalásokat. Szóval tippre bizony a 4. rész végén
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  William már egy Host lesz.


  Mondjuk erőteljes ez a képi megjelenítés is, ami a hátralévő 4 részre tehet utalásokat.
 • bega82
  #238
  Hmm, harmadik rész is megvolt. Van benne kérdőjel rendesen. Ez a Serrac fickó érdekes lesz, meg Caleb is jó karakter, kíváncsi leszek hova vezetnek majd a szálak.
 • Jim Morrison
  #237
  Elkezdődött az új évad!

  Nekem tetszik az új felállás az új szereplőkkel. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.


  // a dallam hogy hiányzott... hmm zene füleimnek


  // stáblista utáni jelenetet nehogy kihagyjátok!
  Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2020.03.16. 21:17:31
 • zoviet
  #236
 • Flyingparadise
  #235
  Hemzseg a hibáktól!!! Mi az, hogy egy erődítménybe van egy hátsó ajtó amit nem őriznek ostrom alatt? Mi az, hogy Dolores nem tépteszét a szoknyát amikor ellopták az apját hanem ráérősen legyalogolt a lépcsőn?. Egy Androidról beszélünk könyörgöm. Azt a nyílt rohamot amúgy figyelemelterelésnek szánták, hogy el tudják lopni Dolores apját. Dolores csak sejtette, hogy fontos az apja, De ez, hogy letipeg a lépcsőn mint hamupipőke... Dolores rájött, hogyaz emberi faj javíthatatlan beteg valami. Még szép, hogy ki akarja irtani őket. Te is kiirtod az egereket pedig nem kínoznak stb.. csak próbálnak megélni. Akkor Dolores miért ne akarná kiirtani az embereket.
 • BaliBoy
  #234
  Habár az első évad utolsó része nekem kimondottan nem tetszett és szerintem logikátlan is volt, mégis rávettem magam, hogy ledaráljam a 2. évadot is.
  Hát elég felemás érzéseim, gondolataim vannak a második évaddal kapcsolatban is.
  Számomra nem okozott gondot az idősíkok követése és beazonosítása. Lehet, hogy ez csak annak köszönhető, hogy nem kellett 1-1 hetet várni a részek között, de igazából szerintem követhető volt, hogy mi után/előtt történik.
  Ami nekem egyértelműen hiányzott: senkivel nem tudtam a sorozatban azonosulni, így az ég világon senki miatt nem tudtam aggódni vagy izgulni. Ez szerintem egy óriási hiba. Érdekes volt a történet vezetés és maguk a történések, voltak benne érdekes fordulatok, de magukért a szereplőkért nem aggódtam. Ezáltal a drámainak szánt jelenetek sem jöttek át igazán.
  Egy másik dolog, ami tulajdonképpen a teljes évad alatt a fejemben motoszkált, hogy számomra érthetetlen volt 1-2 karakter jelleme vagy motivációja. Ott van a két main karakter, Dolores és Maeve. Ők ketten a történetben azok, (Bernardot kivéve), akik leginkább a saját tudatuknál vannak és legjobban átlátják a létezésüket. Hogy miért teremtettek, kik teremtették őket... stb. Tehát felfogják, hogy ők csak beprogramozott bábok voltak. De mégis olyan dolgokhoz ragaszkodnak, amik csak a narratívájukban volt megírva. Maeve a "gyerekéhez", Dolores Teddy-hez meg az "apjához". Számomra ez elég ellentmondásos viselkedés. Nekik kellett volna a legjobban megérteniük, hogy a szeretteiknek vélt személyek valójában tökéletesen senkik számukra. És egyébként ide lehet a sorolni az indián srácot is, bár ő annyira nem látta át a teljes képet.
  Dolores motivációját sem értem igazán ezzel a kiakarom pusztítani az emberiséget szállal. Vagyis leginkább a jellemét. Továbbra is tartom az első évad végén tett megjegyzésemet, totál logikátlan lett Dolores karaktere. És ezen nem javított a második évad sem. Mindenki másnak az öntudatra ébredt jellemén nyomott hagytak az előző "életbeli" jellemek, kivéve Dolores, akiből egy terminátor lett. (egy jó szívű, tökéletesen ártatlan, paraszt lányból...) Ráadásul ő már volt előtte is (valamennyire) tudatánál. Amikor először létrehozták Bernardot. Akkor tuti. Ráadásul akkor már túl volt a Wyat történéseken is... Miért nem akkor lázadt fel? Áhh... elcseszték.
  És az engem továbbra is baromira zavart, hogy képzett katonákat vagy swat-osokat, "revolver hősök" úgy fektetnek ki, mintha mindig is ezt csinálták volna vagy céllövöldében lettek volna... totál hiteltelen számomra. Az egyik alja az volt, mikor a nyílt terepen a swat egység gyalogol a süvítő golyózáporban az erőd felé. "R U fuckin kidding me??"
  Habár a sorozat alap kérdése, a személyiség és a tudat kapcsolata és miben léte érdekfeszítő téma, de mivel már ezt az 1999-es Mátrix-ban ellőtték (meg lehet az előtt is már más filmekben (pl. A 200 éves ember)), ezért ez engem annyira nem tudott magával ragadni, hogy a hibákat ne akarjam észrevenni.
  Amit viszont én is méltatnék, az a fényképezés és a színészi játék. Mind a kettő 5*.
 • Renegade
  #233
  pont témába vág: szinkronszínészek vs felirat
 • Tikal #232
  A felirat témához csak annyit hogy végre a kormány is felismerte hogy kurva nagy a gáz
 • tigeroo
  #231
  szlovéniai ismerőseimmel is ez van.

  ők tudnak szlovénul (ezáltal megértik a horvátokat, szlovákokat is picit) + angolul remekül tud szinte mindenki. nem itt járnánk, ha itt is tudnának többen angolul (több külföldi cég jönne be, jobb fizuk, stb.) ezt egyszer kifejtettem a filmes topikban.
 • Renegade
  #230
  hát a szinkron mindig hálás téma, én két sorozatot tudtam magyarul megnézni, az egyik a Friends, a másik a Scrubs volt.
  Engem is ki lehet kergetni a világból a magyar hanggal, rengeteg filmet kiherél ugyanis (milyen jó is amikor a redneck beszél a brittel és te ebből semmit nem hallasz). Vagy amikor basznak jól megcsinálni a hangsávokat és eredetiben serceg a fáklya, a szinkronizáltban meg nem.

  Viszont, hogy szembemenjek a műelitizmusommal rajzfilmeket magyarul.

  és a viccesebb átka szinkronnak: egyik erdélyi munkatársam beszél románul, magyarul, angolul, és megérteti magát a franciákkal meg a németekkel, mindezt azért mert náluk alig szinkronizálnak, gyerekként meg magába szívta a nyelveket.
  Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.07.10. 11:03:11
 • tigeroo
  #229
  így van.

  oké, hogy valakinek egyedi a hangszíne, és emiatt tűnik jobbnak DE NEM. maximum akkor, ha először a szinkront hallod a karakterrel párosítva, és már "szarnak tűnik" az eredeti.

  de a kész produkcióból csak elvesz, hiszen máshogy képzelte a rendező, a színész, és a hangmérnök is hogy hogyan szólaljon meg az egész. ráadásul sokszor nem is odaillik a hang, felirattal pedig nem itt tartana az ország. egyszer már kifejtettem a filmek, amiket most láttunk topikban.

  a lényeg, én erre a szinkron vs eredeti vitára mindig ezt mondom: ha neki ez jó, akkor nézze szinkronnal. valószínűleg nem tudja felfogni, hogy mit veszít, jóaaz nekik. ennyi. mindenki azt néz, amit akar/elélöknek.
 • stargatelost
  #228
  Miért is? Elolvastad a cikket? Nem a vakvilágba fröcsögök, hanem normálisan alátámasztottam az érvemet.

  De akkor mondok jobbat: minden szinkron szar. Egyszerűen az, hogy valaki felmond valami szöveget egy stúdióban, az nem adja vissza a színész helyszínen előadott játékát. Erre jön rá a szar keverés meg egyebek. Sznobizmus, vagy nem, nem érdekel. Nekem olyan szinkronnal nézni valamit, mintha valaki megrágta volna a kaját, és nekem utána kellene megennem. De nyilván mindenki nézze úgy, ahogy akarja, csak a cikk miatt szóltam hozzá, mert elég hiánypótló és még mindig releváns.
 • DantesHUN
  #227
  Te meg hülye vagy. Kész. Tök mindegy hogy vannak nálad hülyébbek.
 • stargatelost
  #226
  Jajj, szinkron a téma? A magyar szinkron fos, kész. Tök mindegy, hogy vannak nála szarabbak is. És nem is a hangválasztás, vagy fordítás miatt... ezt a cikket érdemes elolvasni, meg a kommenteket: cikk

  Pl. nemrég voltam moziban a JW 2-n, és amikor akció volt, meg üvöltöztek, lófaszt se lehetett hallani, annyira szarul volt keverve a hang.
 • Pares
  #225
  A magyar szinkron fényévekkel jobb pl.: a cseh vagy szlovák szinkrontól.
 • Flyingparadise
  #224
  EZ így van.. Ez esetben a hazai színész tehetségesebb és jobb színész mint a akit szinkronizált. Al pacino Valóban a best. :) Talán még az apja is jópofa volt. Mármint a filmbeli. De most, hogy mondod Robert de Niro... Azért régen a nagy színészekhez valóban jó magyar hang dukált.
  De mondjuk hallgasd végigazt a jelenetet amikor a Game of thrones ba felrobbantja a várat a gonosz királynő. Elfogja az apácát aki előtte kínozta és azt a monológot amit elmond neki mielőtt Átadja a hegynek... Azt nem lehet szinkronizálni.. Ahhoz már angol kell. Hallgasd csak meg.

  https://www.youtube.com/watch?v=oRHGicxrBcw

  Másnak is tetszett az alakítás. :)
 • Zephyr Retiring
  #223
  Persze azért akadnak kivételek...
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Al Pacino magyar hangja Végvári Tamás volt míg élt. Az eredeti hangjánál sokak szerint jobban illett hozzá ő. Vagy Kránitz Lajos nevetésére a fél országnak azonnal Jockey Ewing arca ugrott be. Sajnos ő sincs már köztünk. Ahogy dr. House sem fog többé Szakácsi Sándor hangján megszólalni...
  A magyar szinkron persze régen sokkal híresebb és jobb is volt mint manapság, de azért meg kell hallgatni egy orosz vagy román szinkronos filmet mielőtt az ember végképp leírja a hazai szinkront..
 • Flyingparadise
  #222
  Szomorú. Részvétem. Pedig ő azon kevés magyar hangok egyike aki illett a színészhez, sőt nem csak a hangja volt jó hanem a hanghordozása is profi volt. Azért nem szeretem a szinkronos filmeket mert szerintem egy színész 40%-át a hangja teszi a hangsúly a beszédtisztaság kiejtés nagyban hozzájárul egy ember milyenségéhez, stílusához. Szerintem az is nagyon érdekes, hogy sokan szinte megijednek amikor meghallják a hangjukat egy lejátszón.. Mivel az ember teljesen másképp hallja a saját hangját mint azt külvilág teszi. Ráadásul az emberek túlnyomó részének abszolút unszimpatikus a saját hangja. Kíváncsi volnék, hogy egy két zseniális hangú ember is így van e ezzel. Mert ha igen akkor ők különösen szépnek hallhatják a saját hangjukat. Érdekes.
  Ami így hirtelen eszembe jut. Két db.. színész. Az egyik egy kevésbé ismert sőt mondhatni egy szerepben láttam eddig viszont az a hang... Komolyan mondom simogat. Iszonyat szexi hirtelen nem tudnám eldönteni mi a szebb a csaj vagy a hangja. Mondjuk az a csaj nem is szép. Hanem dögös, szexi, és a hangja teljesen ugyanez. Dögös és szexi. Kicsit orrhangja van talán. A Bates motelben ő az ifjú aki nem látta és megakarja nézni SPOILER szóval az ifjú szállodavezető Vera Farmiga-Norma-Na ő se semmi... Szinkronizálhatatlan... Mellesleg nőbe szerintem a világ legjobb színésze. No abba a sorozatba van egy kis csaj aki megszökik aztán utána megint feltűnik az x évadban és Norman étlapján végzi. Azt a hangot.... Mély. Rekedt. Meg lehet tőle vadulni. :) Aki látta a sorozatot feliratosan tudja kiről van szó. Ha szinkronnal látta akkor hallgassa meg a kis csajt. Lehet többet nem néz szinkronosat..
  A másik a Totál szívásba a csúcsgóré partnere. A hülye gyerek. Aki szétszór 11 millió dollárt vagy mennyit az utcán. :)) Na az is szinkronizálhatatlan..
 • Quantumleap
  #221
  Sinkó László sajnos elhunyt 3 éve.
 • Flyingparadise
  #220
  Biztos vagyok benne mivel a interneten Bluray 5.1 ben elérhető az egész felirattal. A szinkron már csak az utolsó részhez várat magára. Bár még nem láttam szinkronosan, elképzelhetetlennek tartom, hogy akadna olyan magyar színész aki Anthony Hopkinst akár csak megközelítené. :) Ja... most, hogy írom egész jó a magyar hangja amennyire rémlik. Kifejezetten hasonlít az eredetire. Mármint más filmekben.
 • Zephyr Retiring
  #219
  Én az imdb elérhetőséget kérésre mindig belinkelem a filmes fórumba.
  Mint megtudtam, egyeseknek az is fárasztó, ha be kell gépelni a film címét a google-ba..
  Mások meg a hazai elnevezéseken akadnak fent..

  Más. Tegnap olyan helyen játam, ahol sok film megvehető (reklám nélkül egy üzletben) és meglepetten láttám, hogy ott már kapható egy HBO sorozat is lemezen. Több évad is. Gondolom akkor előbb utóbb ez a Westworld is beszerezhető lesz. Ha ugyan nem az máris...
 • Flyingparadise
  #218
  Egy ilyen fórum se ártana mellesleg- Ha lenne jogom megnyitnám. Lepontozott kitűnő filmek az Internet movie Databaseen.

  Még annyit, hogy aki nagyjából tisztába van az angol nyelvtannal, viszont szókincse kevés. Annak nagyon melegen ajánlom. A Subtiltle Edit nevezetű csodát.
  Utoljára szerkesztette: Flyingparadise, 2018.07.08. 03:15:29
 • Flyingparadise
  #217
  Mi sem bizonyítja jobban, hogy hogy még helyén van a humorom, hogy nem volt épp jó kedvem és erre a képre ránézve elkapott a röhögés.Kösz!

  Mellesleg petíciót akarok benyújtani. A lényege az, hogy le az imdb-vel. De most komolyan van annak bármi értelme?

  Hannibál-175!!!?????, Ördögűzők első évad-messze legjobb. Alapból a több évadosokat külön kéne venni évadonként legalább.. Akkor Mr Robot-165 első.. Ugye a Fear the Walking dead is valahol hátul kullog, hiába volt hibátlan az utolsó pár évad.24. !!! Rome-53 westworld-38, daredevil-92!!! Justified-133??? VIKINGS-155!!! Hanmade-s tale-146..., Spartacus 192..., Legion-223,

  Ezek, hogy tudják még ezek után egy percig is komolyan venni magukat? A Brothers in Arms aminek bevallom jó párszor nekiugrottam és nagynehezen kb 2 hét alatt eljutottamaz ötödik részig onnan pedig bevégeztetett az elején van. Első... Könyörgöm....

  A Hereditary ami egy harmadosztályú horror vígjáték a második. A Grave envounters Last shift stb stb stb.. remekművek pedig 5.2 őn állnak. Teljesenértelmetlen. Kezdek rájönni ami az IMDB-n rossz az a jó!! Bocs az off ért.

 • Zephyr Retiring
  #216
  Ma láttalak az utcán hazafelé. Nem is mondtad, hogy te egy híresség vagy...(fotód a spoiler alatt..)


  Kutya legyek, ha ez nem te vagy..
 • Flyingparadise
  #215
  Ez tetszik, bevallom. Főleg amiatt mert én nem lennék erre képes.:) Viszont egy komoly DVD gyüjteménynél nincs jobb szerintem. Most is hajtom pld. a 24 all-t. Nem lesz olcsó még Vaterán se. Sajnos azt már nem lehet letölteni mert újrakezdték egy néger gyerekkel. Aztán mindenhol azta sorozatot dobja a keresp mivel 2017-18 as a címe pedig ugyanaz. Persze le lehet varázsolni de iszonyat minőségben egy két rész kihagyással. Legalábbis a S01 nél ezzel szembesültem. Pedig az nem egy akármilyen sorozat. Maradjunk annyiban, hogy Kiefer Shutherland-remélem jól írtam dupla lábbal illetve talppal rugja lea trónról az összes eddigi keményfiút és szuperhőst. Na jól van.. Egy nevet tiszteletben tartok.

  https://www.youtube.com/watch?v=8hnBLYe_QKo és ez nincs gyorsítva nem trükk ez az ember ilyen gyors... Állítólag kiveszi a kezedből egy érmét és belerak egy másikat amíg becsukod. :)) Bocs az off ért
  Utoljára szerkesztette: Flyingparadise, 2018.07.07. 12:22:05
 • Zephyr Retiring
  #214
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Ja vágom mire célzol. Tudom maradi vagyok, de én még azt a korosztályt képviselem, akik fizetnek a filmekért/sorozatokért. Nem állítom, hogy ez mindig így marad, de egyelőre ez van. Praktikusabb is lenne egy több terrás winyót beszerezni és onnan nézni a filmeket/sorozatokat ahelyett, hogy újabb tucat lemezt vásároljak, elismerem. Majd talán egyszer. Addig meg ott az HBO Go is akár ingyen is 1 hónap próbaidőszakkal ha nagyon akarom..