411
Elméletek, felfogások, filozófia
 • Zephyr Retiring
  #411
  Mit értesz butaság alatt?
  Mi alapján döntöd el, ki buta és ki nem az?
 • hiper fizikus
  #410
  Ez a jobbik eset .

  Szerintem a butaság nagyon elterjedt . Az emberek speciális dolgokban nagyon okosak lehetnek, de az ezenkívüli dolgokra nézve buták .
 • Zephyr Retiring
  #409
  Ez is lehet egy nézőpont.
  Másrészt egy bosszantó mechanizmus is létrehozhat egyfajta interakciót, legyen az fórum vagy egyéb hozzászólási lehetőség.
  A szándékosan rosszindulatú hozzászólók egyébként is csak addig aktívak, amíg reakció érkezik a kommentjeikre. Ha lesz@rod őket, odébb állnak.
  Idézet egy kedvenc szövegírómtól:

  "..ha kellenél nekem, nem sz@rnék rád,
  nem is értem mi a problémád.."
  Bővebben:
 • hiper fizikus
  #408
  Troll az, aki elrontja mások játékát; általánosítva .
 • Zephyr Retiring
  #407
  Szerintem te mást értesz troll alatt, mint a legtöbbünk.
  ki a troll?
 • hiper fizikus
  #406
  Igen . Típikus durva troll az, amikor az egyik felnőtt a gyerekét ráuszítja az ellenfél felnőtnek a gyerekére . Ezt megtapasztataltam a saját bőrömön . De számtalan példa van még rá .
 • Zephyr Retiring
  #405
  Találkoztál már a való életben trollal?
  Bemutathatnál engem is neki.
  Mesehősöket úgysem láttam még élőben :D
 • hiper fizikus
  #404
  Hát én nem vagyok elragadtatva a trolloktól . A trollok nagyon is valósak . Troll az aki/ami elrontja a játékodat .
 • Zephyr Retiring
  #403
  A jókedv jön és megy. Nem lehetünk mindig eufórikus állapotban, mert akkor mi az, hogy boldognak lenni?
  A trollok így nézve hasznos tagjai a társadalomnak :D

  Kell egy kizökkentő mechanizmus a mindennapi rutinból. Ahogy az ébrenlétből is átvonulás van a pihenésbe. Ha nem pihensz rendesen, az kizökkenti akár a normális agyműködést is. A trollok megteremtik az egyenlőséget a jó és rossz mezsgyéjén. Ők a szükséges rosszak, akiket senki sem szeret. Sokszor még önmagukat sem szeretik.
  Amúgy meg nem állnak a boldogság útjába, mert csak virtuálisan léteznek. A boldogságot meg nem az interneten fogod megtalálni..
 • hiper fizikus
  #402
  A boldogsághoz hozzátartoznak azok is, akik el rontják mások boldogságát: a trollok .
  lásd teremtés és trollkodás
 • Zephyr Retiring
  #401
  Az, nagy. Ez esetben maradjunk a Földön.
  Mostanában kezd foglalkoztatni az is, hogy kit mi tesz boldoggá. Mondjuk fórumozás, internet, munka, baráti összejövetelek, egyéb.

  Ma este meló után bedobtunk pár sört, némi páleszt, meg egy csipetnyi unikumot mellé a kollégákkal. Elökörködtünk, húztuk egymást, de mégis valahogy olyan jó volt a hangulat. Engem ma ez tesz boldoggá.
  De a hab a tortán, hogy az asszony már horkol rég, és nem cseszegtet, hogy ma este (is) másokkal éreztem jól magam és nem vele. Pedig vele is nagyon jó általában. De néha kell másokkal is lógni.

  Vélemény erről? Netán ellenvélemény?
 • hiper fizikus
  #400
  Borzasztóan nagy az űr a Föld, a Naprendszer körül .
 • Aquir
  #399
  Egyszerű. Átlagban az emberekben van egy egészséges szintű halálfélelem, és ezt az határozta meg, hogy az emberek ennek hiányában többször kerültek önmagukból adódóan veszélyes helyzetekbe amikben többször történtek halálesetek. Nyilván a világ és élőlény közrejátszása mindig be fogja szorítani az embert is egy bizonyos intervallumba az élhetőség érdekében. (evolúció)
 • Zephyr Retiring
  #398
  Zöldségeket írsz :D

  Dobj inkább egy rövid filozófiai esszét arról, hogy bár szerinted minden ember fél itt a Földön mindentől, de nem fél odakint az univerzumban, mert az univerzum részei vagyunk mind s velünk együtt a Föld is ahol élünk, így valójában az az önbecsapás, ha félünk bármitől is :)

  Egyébként hol hallottál te vakmerő embert sikoltozni? :D
  Rettegő embert akartál írni inkább nem?
 • hiper fizikus
  #397
  Ez csak önbecsapás . A vakmerők halálsikolya halatszik a legmesszebb .
 • Zephyr Retiring
  #396
  Abban, hogy minden emberben ott van a halálfélelem?
  Ha ez így lenne, senki sem toronymászna, senki sem bungee jampingolna, sőt senki sem vezetne autópályán, ha jobban belegondolsz.
  Nem árt egy egészséges szintű félelem a veszélytől, de azért akadnak halált megvető bátrak is szerencsére. Mondjuk forma 1-es pilóták.
  Na oda sem árt némi kurázsi.
 • hiper fizikus
  #395
  Attól tartok, hogy Baranának van igaza . A halálfélelem elemi ösztön Freud szerint is . Amikor engem 32 ével ezelőt egy anyamedve a bocsaival fenemód megilyesztett, és egy vadkan felkergetett a fára, akkor átéltem ezt, és nagyon elemi volt mondhatom, tiszta adrenalin "élmény" . Ezt kívánom minden ellenségemnek .

  Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2019.05.08. 02:48:23
 • Zephyr Retiring
  #394
  Még nem, de vélhetően majd egyszer eljő az a nap is.
  Tegyük fel, hogy 120%-osan más fordulatot vesz majd az életem mint ahogy most élem, és mindenkit elidegenítettem magam mellől. Ha így lesz, és egyetlen ember sem hullajtana könnyeket utánam, akkor miért félném a halált?
  De el tudom képzelni, hogy van aki fél a haláltól. Gondolatban tisztán láthatom is magam előtt a rettegő arcokat ha el akarom képzelni. Egészen biztos, hogy vannak is ilyen általam elképzelt rettegő emberek. Épp emiatt, neked is el kellene hinned, hogy nem mindenki ilyen. Nem mindenki féli a halált. Van aki kalandként tekint rá, mert nem tudja mi vár rá utána: semmi, vagy öröklét, esetleg egy másik lét itt a Földön, vagy bárhol máshol a végtelen univerzumban.
 • hiper fizikus
  #393
  Szia(sztok) !
  Én is tudok egy biztos öngyilkossági módszert, de kérlek titeket, hogy ne jelentsétek a moderátoroknak ! Biztos öngyilkosság az, ha egy csomó kölcsönt veszel fel a bankból, aláírod a szerződést, aztán szétosztogatod a haverjaid közt !

  Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.08.24. 09:15:49
 • overseer-7
  #392
  Én elfogadom az öngyilkosság gondolatát.
  Nem értek vele egyet akkor, ha az oka világias értéken alapul. Az ilyen öngyilkosság mindig a GYÁVASÁGON alapszik.
  Minden öngyilkos gyáva..aki ilyen okok miatt öli meg magát.

  Egyet értek azzal az öngyilkossággal, ami a végzetes és elkerülhetetlen szenvedés elől a végső menekülő út
  Pl.. gyógyíthatatlan betegség.. rák. A vége a halál.. nagyon fájdalmas és szenvedéssel teli út ez.
  Aki látott már rákbeteget közelről.. és együtt élt vele, vele együtt csinálta végig az egyet ért velem.
  Ilyen esetekben NAGYON IS ELFOGADHATÓ és igen is támogatni kell az eutanáziát.

  Valakit megfosztani a kegyes..békés haláltól ilyen esetben.. az VALÓBAN KEGYETLENSÉG.
  Az ember bolond.. úgy tűnik nekem, hogy képtelen józanul megítélni az ilyen helyzeteket.
  Ezért van az, hogy az emberek ilyen esetben is elítélik az öngyilkosságot.. és MEGTILTJÁK.. törvényben is szabályozzák, hogy a szerencsétlen szenvedő halálos beteg.. ne tudjon békésen és fájdalom nélkül elmenekülni a végzetes halálos fájdalom elől.
  Az ember nem csak buta és kegyetlen.. mert valóban az.. de képtelen együtt érezni a szenvedővel.. és a helyébe képzelnie magát.. akkor tisztán látna, és helyesen ítélne az ő szempontjait figyelembe véve.

  Én tudok egy olyan módszert.. amivel biztosan szenvedés és fájdalom mentesen átjuthat valaki az életből a halálba.
  Minden fájdalom nélkül.. félelem nélkül, aggódás és szorongás nélkül.
  A módszer teljesen biztonságos.. 100% osan működik.. Nem lehet olyan, hogy nem sikerül.
  Ezt a módszert nem én találtam ki.

  Olyan Orvosok fejlesztették ki, akik hasonlóan látják a dolgot mint én.
  Nem kell hozzá beszerezned semmilyen különleges dolgot.. eszközt, vagy gyógyszereket.

  Utoljára szerkesztette: overseer-7, 2018.08.22. 23:40:21
 • hiper fizikus
  #391
  Sziasztok !
  Szerintem a végelgyengüléstől nem is kell anyira tartani, mert az olyan lehet, mintha elaludnál, némi nyöszörgéssel !
 • Flyingparadise
  #390
  Bocs ha ez megint kicsit off volt de szerintem egy beszélgetésben vagy társalgásban néha kis időre át lehet folyni. Különben is közel áll egymáshoz a két dolog. Úgyhogy bocs, hogy ezt felvetettem. Majd legközelebb gondolkozok valami jó filozófiai témán ami még nem lett ellőve. Találok hidd el.
 • Flyingparadise
  #389
  Sajnos van itt egy két elszállt ember. Na mindegy. Lehet én is az vagyok. :) Skizo nem nyugi bonyolult, hogy miért csináltam két reget. Van oka.. De szerintem nem ide tartozik úgyhogy nem offolok. Alapvetően nagyon nem a butaságért közösítenek ki embereket. Inkább pont az ellenkezője miatt. Tudod, minden társaságban van dudás. Gondolom ismered a mondást... Elmondom Neked a buta embereket még sokan csípik is mert nekik tudnak okoskodni. Nyilvánvaló dolgokra úgy reagálnak mintha feltaláltad volna a spanyol viaszt. :)) Hidd el ez így van.. Féltékeny lesz az egyik okos a másikra aki talán okosabb is aztán gusztustalan módon a háta mögött bekavar alá... Mellesleg Nekem van társaságom és volt sok is. Mindig is központi figura voltam iskola: tapsoltak meg üvöltöztek amikor lementem egy másik osztályba integráltból. Ráadásul az osztály 3negyede csaj volt. Tudod miért volt ez? Nem azért mert okos vagyok.... De ezt gondolom már kikövetkeztetted. Főleg, hogy véletlen másik regen írok be. :) Jól nézek ki.... Ez számít ebbe a takony országba a legjobban elmondom.. A kinézet. Ha jóképű vagy vagy szép vagy ezerszer könyebb dolgod van mindenhol. Máshogy kezelnek mindenhol. Stb.. Tudod honnan tudom ezt? Onnan, hogy meghíztam. :) Azóta hála Istennek sikerült ledobnom és bazdki visdszaszivárognak a patkányok szemrebbenés nélkül. Amikor már nem ciki melletted az autóba feszíteni akkor ok.... Ez van. Ez Magyarország!!! Gratulálok!!
 • barana
  #388
  Szerintem még nem feküdtél halálos ágyon.
  Kemény dolog az. Mondom. Mindenki retteg. Ezt hidd csak el.. Főleg egy lassú lefolyású betegségnél... Ott nincs remény csak maga az iszonyat és a félelem.
  Aki mást mond jóindulatból hazudik hidd el én tudom...
  Utoljára szerkesztette: barana, 2018.08.05. 00:18:09
 • barana
  #387
  Mellesleg Maugham öngyilkos is lett.. Ne köpjetek be... :)
 • barana
  #386
  LOL!!! :))
 • barana
  #385
  Somerset Maughamot hívom segítségül. Szerinte az öregség emberhez méltatlan állapot. Azt mondtam akkor lennék öngyilkos ha kiderülne, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok, a .... kéne alólam cserélgetni és nézni az összes szerettemnek ahogy elfonnyadok mindezzel iszonyú fájdalmat okozva nekik...
 • hiper fizikus
  #384
  Sziasztok ! -> szerintem ez továbbra is a pszichológia topikra tartozik
  "Az öngyilkosságok viszont egyértelműen a magány és a kitaszítottság miatt vannak"
  Rám is a magány és a kirekesztettés jelemző, de egyáltalán nem akarok öngyilkus lenni !
  "Ez általában a butább embereknél van így ezért is szorulnak ki társaságokból, mond egyszer kétszer valami hülyeséget ..."
  Apám kulák volt, én meg új jövevény a faluban; buta meg egyáltalań nem vagyok !
  "Magyarul ott egy jó adag komplexus meg az üres lakás ami számára egyenlő a pokollal."
  Amíg van interneted, addig nem vagy egyedül; vagy legalábis lehet ennél rosszabb !
  "örök vita bátor e az öngyilkos vagy nem"
  Kell hozzá egy bizonyos elszántság, amit a bátor szinonmájának lehet venni; inkább azt kérdezném, hogy hős-e az ˝ngyilkos?
 • Zephyr Retiring
  #383
  Rosszul tetted fel a kérdést, így jó válaszokra ne számíts..

  Ha úgy kérdezed: milyen az öngyilkos ember? Az mindjárt jobb, mert nem csupán két opció közül választhatunk.
  Ahányan vagyunk, annyiféleképpen vélekedhetünk az öngyikosokról is.
  Ez most fájni fog, de szerintem minden öngyilkos bolond. Se nem bátor, se nem gyáva, egyszerűen csak bolond.
  Lehet valaki a szerelem bolondja: ő az, aki valaki miatt direkt egy fának hajt. Más meg lehet az önbizalom bolondja, aki képtelen elviselni az őt ért kudarcokat. Megint más lelkileg összetört és nem lát más kiutat. De mind mind bolond egytől egyig, kivétel nélkül.
  Ők a reménytelenség bolondjai lettek. Nem hisznek a jobb jövőben, nem hisznek a boldogságban, nem érzik már a szeretetet ami valaha körülvette őket. Néha talán egy kicsit mindannyian megbolondulunk, de ez szerencsére a legtöbbünknél csak átmeneti. Másnap majd kijózanodunk, és átértékeljük az addigi életünket. Számot vetünk, s megbékélünk a gondolattal, hogy holnaptól egy szebb jövő vár reánk..
  És lesz, akikre valóban az vár.

  A halál elkerülhetetlen minden megszületett számára. Bolond aki sietteti közeledtét.
  Kreatívan kell gondolkodni. Segíteni bármiben amiben csak lehet. Lesz aki egészségileg menthetetlen. De távozhat ő is békével lelkében szerettei társaságában, vagy haraggal szívében egyedül. Melyik a jobb?
 • Flyingparadise
  #382
  Azért van így mert sajnos a magyar emberbe beleivódott a kommunizmus stb alatt egy csomó negatív dolog a társasági kapcsolatokat illetően. Van egy két normális jó hely, Asszem Gyöngyösön van az, hogy kimennek az erdőbe bulizni és mehet mindenki. Nem kell facebook meghívó stb....

  Az öngyilkosságok viszont egyértelműen a magány és a kitaszítottság miatt vannak. Az a helyzet, hogy itt mindenki az erősebb fark opja... és vannak kis klikkek társaságok akik fél pillanat alatt meg vállnak egyénektől. Nos van olyan embertípus aki egyszerűen nem bírja feltalálni magát. Nem érdekli semmi... valaki pld.. még a legszarabb helyzetben is vesz egy könyvet és képes beletemetkezni és kizárni a külvilágot pihenteti ezzel az agyát nem gondol a szarra valaki a tv vel van ugyanígy. Leköti... De sajnos az emberek többségét csak a másik ember köti le.
  Ez általában a butább embereknél van így ezért is szorulnak ki társaságokból, mond egyszer kétszer valami hülyeséget vagy alákavarnak azt már ki is szorul a bandából. Aztán Magyarországon nem úgy van, hogy becsöngetek a szomszédhoz akinek sok vendége van, hogy unatkozom átjöhetnék? Kb.. egy Ufóra kellemesebben tekintenének mint egy ilyen emberre. Sajnos a Magyar ember könnyen kiszeparálja a szerintük oda nem illő embereket társaságokból és Magyarországon nem könnyű ismerkedni illetve új társaságba beilleszkedni. Főleg ha van egy kis stikkje. Így a magányból a szégyenből a kudarcból elege van az embernek félős lesz nem mer közeledni a többi emberhez nem hogy becsajozni.
  Magyarul ott egy jó adag komplexus meg az üres lakás ami számára egyenlő a pokollal. Úgyhogy megszületik az agyban a döntés ennél rosszabb már nem lehet. Megnézzük mi van utána lehet semmi még az is lehet mennyország persze sajnos lehetnek csúnya dolgok is...
  Viszont ő úgy gondolja ennél súlyosabb már nincs... Mondjuk nekem elég jó a fantáziám sajnos.... úgyhogy ez a dolog itt is érvényes mindennél van nagyobb kisebb rosszabb jobb stb... és akkor most itt az örök vita bátor e az öngyilkos vagy nem? :) Aki próbált öngyilkos lenni és nem mert az azt mondja bátor.

  Szerintem se egyszerű sziven szúrni magad, mert én azt csinálnám. Azért nem gyenge amikor keresgeted a bordáid között a helyet. az lehet a szar ha mégis bele akad a dordádba na az rohadtul fájhat úgyhogy onnantól szerintem el is megy a kedve az illetőnek. Mert tudja, hogy vannak rosszabb dolgok... Ezt azért mondom mert ha beteg leszek én ezt fogom tenni. Egyedi tökös... :)
  De az biztos, hogy nagyon be leszek szarva... :( Sajnos előbb vagy utóbb ide jutok ugye. Mondjuk nagyapám elaludt 87 dédapám 97 évesen. A dédapám teljesen egészséges volt a nagyapámnak volt egy glaukómája. Na de ők szentek voltak.... Majdnem el is vitték őket a ruszkik azért menekültek meg mert volt nagyanyámnak egy olajos ismerőse aztán az utolsó pillanatban már terelték fel őket a teherautóra... Kiszedték őket a sorból. Nyilván onnantól kezdve lettek csak igazán vallásosak. :) Nagyapa templomba zongorázott így hobbiként bocs ez off- csak azért írtam, hogy lehet valaki megérdemli, hogy békével menjen el...
  Aztán ez már ismét más filozófiai téma. :) No szerintetek bátor vagy gyáva? Szerintem mindegyik. De inkább bátor mert valószinüleg büszkeségből nem kér segítséget... Nem azért mert nem mer.. Sokan vannak olyanok is akik csaj miatt lesznek öngyilkosok ugye... Kb ez a kettő....

  Társadalmi kirekesztés, magány, nő.... Mondjuk azt mondom aki nő miatt csinálja és közbe van egy családja meg emberek akik szeretik az tényleg gyáva szar mert nem csak magára kéne gondolnia... Hanem, mondjuk az anyjára vagy apjára vagy valakijére aki megtalálja stb... Viszont aki nem kell senkinek kirekesztették még a temetésére is alig mennek az bátor. Iletve az is bátor aki halálos betegség miatt teszi. Mert a legtöbb ember mind eutanáziát kérne csak nincs hozzá mersze.

  Bocs de a végén tördeltem meg egy kicsit mert tul egybeirtam csak ha furcsa helyen vannak a bekezdések stb.. :)
  Utoljára szerkesztette: Flyingparadise, 2018.08.01. 17:39:40
 • Zephyr Retiring
  #381
  Is. A filozófia ugyanis az élet okával és céljával is foglalkozik.
  Aki véget vet életének, az a célját nem leli, így létezése értelmét veszti.
  A pszichológia meg ugye azzal foglalkozik, hogy az öngyilkosok milyen úton jutnak el idáig, illetve mit lehetne tenni, hogy elkerüljék ezt a befejezést.
  Valahol, valamennyire összefügghet a két ág..
 • hiper fizikus
  #380
  Sziasztok !
  Kitaláltam egy aranyszabályt az öngyilkosság ellen: Ha az igazságtalanságot, ill. problémákat nem lehet orvosolni, akkor az igazságtalanságot, ill. problémákat el kell valahoygan viselni !!!
  Szerintem aki anyagilag jól áll, annak nincs oka az öngyilkoságra !
  Mégvalam: ez nem a filozófia, hanem a pszichológia topik tárgya, oda folytassátok !!!
 • Zephyr Retiring
  #379
  "1989-ben magyarországon 5800-an lettek öngyilkosok. Ebből 2000 a fiatalkorú. Ezzel világelsők vagyunk.."

  Szabad a gazda: te mit gondolsz miért itt él a legtöbb?
 • Flyingparadise
  #378
  Írtam valamit de lehet moderáltak ezért többet nem kockáztatok. :) De az is lehet bealudtam... vagy csak kiléptem küldés nélkül. Röviden összefoglalva, ezekszerint akkor derülhetett ki először a Cro-magnoniakról milyen brutál egy népség. :) Szerintem az addig békésen élő Neander völgyieket kiirtották ezek szerint.Bocs de kb. ezt nézem ki magunkból :) így "töltötte" ki. :)

  Bocs de most olvastam egy cikket nem tudom volt e téma. Miért él itt a "legtöbb" öngyilkos?
 • hiper fizikus
  #377
  Sziasztok !
  A Neandervölgyi emberre épen tudom a választ, mert a cseh ViasatHistory TV csatornán egy remekbe szabot két részes ismeretterjesztő filmet láttam róluk. Ebből az derül ki, hogy a Neandervölgyi emberek nem azért pusztultak ki, mert a kro-magnoni emberrel komolyabban rivalizáltak volna, hanem azért pusztultak ki, mert valahol az Égei tengertől északra egy szuper-vulkán tört ki, és ennek a szupervulkánnak volt a Neandervölgyi emberekre nézve megsemmisítő környezeti hatásuk. A kro-magnoni ember pedig csak kitöltötte ezt az újonnan keletkezett Földrajzi űrt, ugyanis a kro-magnoni ember valamivel kívül esett a szupervulkán hatókörén. Egyébbként a génünkben fellelhető némi Neandervölgyi génállomány is , ami arra utal, hogy a Neandervölgyi ember és a kro-magnoni ember párosodott egymással !
 • Zephyr Retiring
  #376
  Nekem nem kell mentegetőznöd..
  Amíg értelmes dolgokról korrekten megfogalmazva írsz, én biztosan szakítok rá időt, hogy elolvassam.
  Mások meg...nos mások nevében nem nyilatkozhatok..

  Az álombéli repülésnek is és a zuhanásnak is vannak pszchihológiai összefüggései a reális dimenzióval (ami jelenleg az, amiben ezen sorokat is olvasod...) azt rebesgetik.
 • Flyingparadise
  #375
  Három fajta ember létezik. Az egyik fejlődik a másik visszafejlődik és van aki stagnál. :) Jó volna ha minél többen fejlődnénk de az emberek java részének szerintem ez csak sajnos a halálos ágyán adatik meg. Aztán van egy kevés magasabb tudatú ember aki átlát ezen a káoszon és képes mindig önmaga maradni. Ami nem feltétlen hasznos. szóval most nem a sikeres emberekről beszélek. Inkább az Igaz emberekről. Jónak lenni nehéz meg becsületesnek stb. de igaznak a legnehezebb szerintem a mai világban. Mert ha igaz vagy az sokszor káros, például társadalmi kapcsolatokra nézve stb.. az emberek nagy része nem szereti ha megmondják neki az Igazat. Aztán van olyan is aki ezen átlát és direkt elhallgatja. Be tudja fogni a száját a megfelelő pillanatokban ami néha nem is nehéz, sőt könnyebb mint megmondani a "frankót" A meditációba is van egy olyan állítás, hogy akkor csinálod jól ha sikeres vagy a való életben tehát egzisztenciálisan. Tisztelt családfő, jó apa, megértő férj és persze boldog egészséges ember.
  Mellesleg az álmokkal teljesen egyetértek, kivéve azt a részét, hogy mindig ember voltál. Mondjuk te lehet, hogy mindig ember voltál de Nekem például volt egy borzasztó jó álmom valahogy megmaradt, olyan jó érzés volt, hogy sose felejtem el. Mégpedig az, hogy egyszer csak eleresztettek és hatalmas sebességgel és erővel iszonyú élvezettel az 1000%, hogy nem futottam.:) Érdekes volt ez a végtelen szabadság érzése maga voltam a megtestesült erő és gyorsaság. Sőt olyanokat is szoktam álmodni, és az is nagyon jó és pozitív álom, hogy zuhanok. Mondjuk ott emberként. De a fizika szabályait áthágva mindig valami épületben ahol sokan vannak és csodálkoznak ezen. Engem pedig ez is jó érzéssel tölt el, hogy meg tudom csinálni amit ők nem. Olyan mint amikor megpróbálsz nem egy hanem egy ember mondjuk egy ember én úgy gondolom max. 4-5 lépcsőfokot tud sértetlenül leugrani. Álmomban pedig "végtelen" magas épületek lépcsőin hagyok ki több lépcsőfordulót. Mindig valami nagyon modern épületben szóval ne egy 10 emeletest képzelj el. :) Nem láttam még belülről sajnos a mai hiper szuper felhőkarcolókat. Bár az araboknál állítólag nagyon elszálltak vannak.. De szerintem még azok se olyanok... Aztán mászni is szoktam hihetetlen sebességgel kergetek valamit.- Lehet sok filmet nézek... Azt ki tudja mi ez. De tényleg ilyeneket álmodok. Álmodtam már olyat is, hogy valami óriások pogóztak. Az ilyen punk tánc féleség átmenet a tánc és a verekedés között kb. aztán persze néha elfajul.
  Szóval én nem tettem meg azt amit csináltál de rengeteg álom emlékem van. Szóval mindenképpen kipróbálom valamikor, kösz az ötletet.

  AZ emberiség egyértelműen fejlődik. Most szerintem pont egy nagy változás küszöbén állunk. Nekem például feltűnt, hogy genetikailag is mások a mai fiatalok. Törékenyebbek. A lányok szebbek mondjuk ezt a jó öltözködés is teszi de amikor én voltam fiatal volt vagy egy két igazán jó csaj az osztályba. Most simán van 5. :) Már nem azért mert őket bámulom de 16 tól nagyon ki tudják "fenni" magukat. Azt, hogy ez jó e vagy rossz-e. Pld., hogy a fiúk törékenyebbek vékonyak kevésbé izmosak kevesebb a nagydarab. A lányoknál nem vitás. Fiúknál azért lehet ez mert a mai életben kevésbé van szükség a fizikai erőre. Ugye mindent gépek csinálnak. Bevágódik mindegyik a kocsiba kismotorba azt kész kb. ennyi a feltétlen szükséges testmozgás. A poén, hogy ettől függetlenül hatalmas szájuk van és nagyon erősnek hiszik magukat.:) Szóval az agresszivitás az bőven megmaradt.

  Ez amúgy érdekelne ugye a kro-magnoni ember meg a Neandervölgyi embernél, hogy játszódhatott le valójában. Mert ugye a Neandervölgyiek fizikailag erősebbek voltak, viszont a kro-magnoniak győzelmét szerintem az döntötte el, hogy agresszívabbak voltak. Készültek a csatára. Bocs ha kicsit sokat írtam. :)
  Utoljára szerkesztette: Flyingparadise, 2018.07.21. 18:57:05
 • Zephyr Retiring
  #374
  Újabb közös pont bennünk. Zenében mindenevő. Szép megfogalmazás. Ha ugyan 100%-ban rám nem is igaz, de közel jár hozzá..

  Ami az álmokat és az álmodást illeti, tetszik egy teória amit valakitől egykoron olvastam: nincs idő, nincs tér, nem létezik mūlt és jövő, ugyanakkor mindez létezik egyszerre a jelenben. Álmodás közben "lelkünk" elvándorol előző és következő életeinkbe. Ezért érezzük olyan valóságosnak. Mert az is: valóság. Amikor a test "elalszik" lényünk nagyon is él és aktív.

  Régebben csináltam egy álomtesztet magamon. Korán keltem, egész nap tettem-vettem, hogy estére jó fáradt legyek. Mellém készítettem egy ébresztőórát, tollat, papírt. Óránkénti ébresztésre állítottam az időzítőt..
  Minden egyes alkalommal amikor keltett a vekker, fogtam a tollat és lejegyeztem az éppen aktuális álmomat. Minden egyes órában, reggelig.
  Néha nem lett 8 bejegyzés reggelre a 8 órás teszt alatt csak 5, ami azt jelzi, hogy nem mindig álmodtam. Vagy azt, hogy igen, csak nem emlékeztem rá mit, ébredéskor. Ezt a tesztet több alkalommal is elvégeztem magamon, hajtott a kíváncsiság.
  Az eredmény: voltam nő, gyerek, férfi, öreg és középkorú. Voltam gazdag, szegény, okos , buta és szerény. Ugyanakkor nagyképű arrogáns is. De mindig csak ember.
  Nem voltam madár, mint büszke sas, vagy éhes veréb, nem voltam kutya, se macska sem egér, ki mindentől fél. Mindig csak ember. Nem voltam idegen űrlény, vagy világokon át utazó, sem virág, sem semmi egyéb élő rendszer. Csak ember.

  Aztán olvasgattam még egy keveset a témáról a buddhizmus szemszögéből. Ők a reinkarnációt vallják évezredek óta, de érdekes, hogy az ő szemléletük szerint is maradsz aki voltál: ha ember vagy, ember leszel. Nem virág, vagy jószág.

  Én abban hiszek, hogy az álmaink útmutatók számunkra, a jövőnkről és múltunkról, lelki fejlődésünk érdekében. Az élet ugyan körforgás szerintem is, de ugyanakkor fejlődés is. Inkább előre mintsem visszafelé.
  Sokfelől hallani teóriákat, hogy az emberiség inkább butul mintsem fejlődne. Ez azért tűnhet így, mert egyesek már tovább jutottak ebben a dimenzióban. Mások meg megrekedtek. Ők lassabban fejlődnek tovább.
  Létezhet végpont egy ilyen képzeletbeli skálán?
  Szerintem nem. Az ember kreatív. Mindig kitalál valami újat..
 • Flyingparadise
  #373
  :) Nem kötelező meghallgatni, csak amiről beszéltünk előtte ahhoz kapcsolódik. Már nem a zene. Csak az együttes nevének jelentése. Ugye testen kívüli élmények ha jól tudom. Azért hoztam fel mert mi van ha amikor alszunk amit álomnak nevezünk nem az összes.. De valamikor igenis ami annyira összetett élethű és érdekes. Nekem például sok olyan álmom van amire mindig emlékezni fogok. Például van ez a szinte közhellyé vált kérdés, hogy mi az első emléked. Oké Az viszont nem közhely, hogy melyik az első álmod amire emlékszel. Sőt szerintem ez egy elég érdekes kérdés nem?
  Nekem ráadásul még érdekesebb amire emlékszem. Valami szfinx formájú valami rezonált és féltem tőle mert tudtam, hogy borzalmas hatalma van. Ami még érdekesebb az-az, hogy nem láttam szfinxet sosem. Szóval ezt nem lehet megmagyarázni egy ötöslottóval. Ez még egész kiskoromba volt annyira, hogy amikor felkeltem kiabáltam is, hogy, anyu! anyu! :) Rá pár évre úgy alakult, hogy édesapám Irakban kapott melót. 5-10 évet kellett lehúznia. Közben jártunk Mezopotámiában meg ilyen ősrégi helyeken.. Bár még ott sincs Szfinx ha jól tudom. Szóval ez mindenképp érdekes. Lehetségesnek tartom, hogy vannak emberek akik álmukban testen kívüli élményt élnek meg.

  Amúgy zenében én mindenevő vagyok.

  Sister-sledge Lost in music biztos imádnád!!! - hallgasd meg nyugodtan hacsak nem ismered
  AC/DC touch too much
  A goába az a jó, hogy az a legtöbbször fogyasztható. Számomra legalábbis
 • hiper fizikus
  #372
  Szia !
  Én a dallamos popzenét szeretem, mert nem annyira lassú, mint a komolyzene; fantázia is van benne, nem mint a klasszikus zenében; és van benne művészeti igény, nem mint a eszementen vaduló 10 perces kortárs modern zenéknek !

  Ha valami avval kezdődik, hogy Astra, akkor én azt már lapozom is tovább !


  Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.07.17. 11:37:02