9
  • Elmin
    #9
    És mit érnél el egy nem működő szoftverrel?
  • Elmin
    #8
    "Na pont ezért nagy baromság az önjáró autó!"
    Ha elolvastad volna akkor tudnád, hogy semmi köze nincs ehhez.
  • Sirály12
    #7
    Szerinted baromság, szerintem pedig jó dolog lenne.
    Kevesebb agybeteg száguldozó az utakon, kevesebb elalvás miatti baleset.
    Szerencsére a gyártók és a fogyasztók nem vágynak vissza a barlangba mint Te. Az, hogy egy program hibás, az nem jelenti, hogy minden program hibás!
  • kgpro
    #6
    Na pont ezért nagy baromság az önjáró autó!
    Ahogy eddig sem lehetett egyetlenegy eszközt sem (ami a netre kötődik) megóvni hekker támadásoktól, úgy a jövőben sem lehet, így az autó sem a tied lesz ezután, hanem azé, aki majd kívülről be tud avatkozni.
    Aki látta az 5. elemet, az szembesülhetett szép új világunk - akkor talán utópisztikusnak tűnő - jövőképéről.
    De mi nem nyugszunk, akár mennyire is volt rémísztő, akkor is megvalósítjuk!
  • barret
    #5
    Már csak fel kéne tenni valami elérhető helyre a programot,lehetőleg androidos verzióban:D
    Sok embert érdekelne a távvezérlés :)
  • kvp
    #4
    A trukk itt az lehet, hogy a wifi csatlakozasi oldalat betolti a bongeszo, amiben viszont exploit van. Ezzel a bongeszo, azaz az erintokpernyo felett lehet atvenni az iranyitast, ami viszont lehetove teszi, hogy kattintgassanak a menuben, amivel mar be lehet kapcsolni a szerviz uzemodot, ami utan gyakorlatilag taviranyithato a kocsi. Utobbi arra is jo, ha valaki telefonon at akarja vezetni az autojat, mint egy taviranyitos jatekautot. (erre anno volt pelda egy nem tul regi Bond filmben es a Tesla-k kepesek is ra) Ennek egy egyszerubb modja a parkolasi seged, amit a gyari szoftver is enged hasznalni. A jo az, hogy a taviranyitast vegzo keszuleknek nem kell feltetlen a kocsi kozeleben lennie, az barhol lehet a neten.

    ps: A teslak eseten nincs kulon szorakoztato es kritikus rendszer, csak egy sima beagyazott gep es egy can buszos vezerles nagyjabol mindenre, tehat a kocsi kozos szorakoztato/navigacios/onvezeto/kozponti szamitogepe adja ki a parancsot a csak menubol elerheto fizikai funkciok szamara. A 'szorakoztato' rendszer gyakorlatilag ugyonott fut ahol a drive assist utkozeselkerulese is, remelhetoleg utobbi magasabb prioritason, nehogy filmnezes kozben belassuljon es hibazzon.
  • A1274815
    #3
    Na most képzeld el az Ipar 4.0-at, amikor nem hogy a gyártó sorok, hanem még az egyes végrehajtó és a szenzorok is az internetre leszenek kötve.
  • Skylake
    #2
    E témakörben az a szakvéleményem, hogy üvegcseréppel kevert erőspistába mártogatott bézbólütővel kéne húspogácsává verni azt a baromarcút itt is, aki bármiféle összekapcsolást létesít a szórakoztató rendszer, meg a működéskritikus rendszerek között. Ezeket ugyanis nem, semmiféle módon nem kapcsoljuk össze, úgy hogy az utóbbi potenciálisan exploitálható legyen a net felől.

    De csak nyugodtan tovább erre, barmok, érdemes lenne még kitenni a netre közvetlenül, vagy ilyen elb*szottul közvetett módon az összes erőművet, plusz az atomfegyvereket célba juttató rakéták kilövését vezérlő rendszereket is.
  • Ender Wiggin #1
    Fékezni is tudtak? Na, akkor már előrébb járnak, mint a Tesla robotpilótája...