8
  • Irasidus
    #8
    Bocsáss meg a kérdésért, de te bolond vagy?
  • NAGYmenET
    #7
    A kérdés igazából az, hogy hellyel-közzel folyamatos beáramlás volt-e, vagy két hullámban jöttek letelepedők?
    .
    Kérdés az , ugyan honnan telepítették a föld nevű bolygóra a "telepeseket" ?
    Erre soha senki nem fog választ adni , max találgatnak , mert NEM tudnak semmit ... állítások , találgatások csak elfogadott tények .
  • teddybear
    #6
    Van egy olyan elmélet is, amely szerint egy népcsoport Európából indulva a jégkorszakban alaposan délre húzódott sarki jégsapka szélén vándorolva keresztülszelte az Atlanti-óceánt, és elérte Észak-Amerikát.
    Az elmélet bizonyítékának a hasonló pattintott kőszerszámokat illetve azt a tényt mondják, hogy a Clovis-kultúra előtti legrégebbi leleteteket a keleti part közelében találták.
  • PetruZ
    #5
    Itt nem arról van szó, hogy mi nem igaz mostantól, hanem finomítottak a korábbi ismereteken. (Szerintük) a barnával jelzett átjáró még nem lehetett élhető a vándorló népeknek a délebbi amerikai leletek alapján, mert a rétegekben kimutatott első növényi maradványok kb. 400-1000 évvel későbbiek, mint amit pl. a Clovis-kultúráról találtak. Ezért a partmenti, sárga lehetett az első út (hogy csónakon, vagy gyalog, mindegy). Később megnyílt a barna út is és arról leletek alapján már tudott, hogy használták.
    A kérdés igazából az, hogy hellyel-közzel folyamatos beáramlás volt-e, vagy két hullámban jöttek letelepedők? Illetve volt-e valamilyen visszaáramlás, mint azt bizonyos szibériai leleteken látni vélik.
  • VolJin
    #4
    Kenuban a part mentén csónakázva nem létezik a felvázolt probléma.
  • VolJin
    #3
    1000 év különbséget ír az emberek Amerikában megjelenése és a földhídon a növények megjelenése között.
  • zola2000
    #2
    Lehetett az nagyon régen is vizi úton, végülis az összes egymástól távol eső csendes óceáni sziget is valahogy csak benépesült.

    (de ma már nehéz megmondani mi volt akkoriban, sokszor akkor is elindultak emberek, ha nem volt kellemes az út)
  • Akva
    #1
    Nagyon sűrű baromság! Az inkriminált területen még mamutok is éltek, szóval bőven volt ennivaló, sőt mindig is volt elegendő, csak a későbbi időjárás volt túlságosan zord az embernek.