14
  • stremix
    #14
    A cikkben említett weboldalt blokkolta a mozilla miután küldeni akartam fertőzött fájlokat. Nem megbízható a tanúsítványa... Érdekes.
  • ostoros
    #13
    Ez így van. Még Wikipédiából is érdemes az angol verziót használni, pedig az nem egy nagyon specifikus portál.
    Még magyar történelemmel kapcsolatban is mindig megnézem az angol verziót is, ha van.
  • Tinman #12
    Ha annyira tud valaki végezzen el egy k. főiskolát, tanuljon meg angolul, mert az egy vicc, hogy 2016-ban egy programozó nem tud angolul és máris verheti a Bahamákon.

    A hsz-ed teljesen komolytalan volt, főleg annak fényében, hogy azok akik írták ezeket a szarokat nem nyomorognak, hanem egyszerűn még több és több pénz kell nekik...
  • Skylake
    #11
    Briliáns, témába vágó hozzászólás, köszönjük Emese. Épp csak a gyíkemberek, a kemtrél, a NY-Tel Aviv tengely, meg a szabadkőművesek hiányoznak belőle.

    Hát igen, az angol és egyben az IT hírek követése abszolút alap, és szép lassan egyre inkább azzá lesz. Teljesen mindegy milyen melót végez valaki.
  • gforce9
    #10
    Elég szomorú, hogy nem beszélsz angolul. Ez alapkövetelmény informatikában. Én is beszélek, pedig én csak egy koszos mezei szervizes vagyok. De mindig van mit tanulni és azt elsősorban angol fórumokon lehet megtenni. Mert nálunk, még a nevesnek kikiáltott oldalakon is elsősorban megmondóemberek vannak a legtöbb esetben nagyon hiányos tapasztalattal. A mainstreamet szajkózzák és kész, háttértapasztalat nélkül. Ha problémába futok amivel nem találkoztam, eszembe se jut emiatt magyar fórumokat olvasgatni, mert elkeserítő.

    Tanulj meg angolul, mert így az IT tudásban is le fogsz maradni és később ez már behozhatatlan lesz.
  • gothmog
    #9
    A gépet/adatokat/böngészőt meg lehet védeni, a biztonságos nethasználatot meg meg lehet tanulni. Sőt alapszinten elég lenne egy kicsit gondolkodni kattintás előtt. És ezen a ponton már borul is a sok egységsugarú júzer it-biztonsága.
  • gothmog
    #8
    Úgy-úgy! Az a kibaszott világ a hibás, az!
    Nem.

    Csak szépen kiállítottad magadról a bizonyítványt, ahogy elsírtad itt a téged ért sérelmeket. Ó tudom, persze, nem magadról beszéltél. Tudom.
  • morguldae
    #7
    Ja nem szép dolog ez a vírus, de ha esetleg az otthon ülő és unatkozó programozókat foglalkoztatnák értelmes munkahelyeken értelmes fizetésekért akkor nem azzal foglalkoznának, hogy a világot szívassák, hanem felvennék értelmes munkájukért az értelmes fizetésüket és abból a Bahamákon lóbálnák a lábukat. De amíg nem fizetjük meg, nem alkalmazzuk azokat akik dolgoznának, hát mit is csináljanak otthon munkanélküli unalmukba-megpróbálnak pénzhez jutni azzal amihez értenek. Ha nem kell senkinek a tudásuk, akkor majd ők megmutatják másképp... Magyarországon kevés az informatikus??? Buruhahah lókakit kevés. Csak ahhoz hogy felvegyenek munkahelyre beszélj jól angolul, legyen egyetemi végzettséged, senkit nem érdekel, hogy egyébként értesz a dologhoz.... De nincs papír, nincs angol tudás... nincs munkahely. Ha angol tudásom lenne nem lennék már ebbe a politikus haveri kör által uralt tolvaj gyarmati országban! De mivel nem beszélek angolul informatikusként otthon ücsörgök. És máshol is ez van. Így van aki megpróbál ezt azt van aki meg csak szimplán éhezik. Minek akkor csodálkozni ha hemzseg a net az ilyen vírusoktól???? Értelmes életet kell biztosítani az embereknek akkor majd nem azzal foglalkoznak hogyan csesszenek ki a másikkal és hogy jussanak végre egy kis pénzhez.
  • Skylake
    #6
    Ennyi. Ehhez nincs mit hozzátenni. A biztonság senkit sem érdekel, csak a feature-k halmozása. A biztonság nem trendi. Nem látványos.

    Ez az egész olyan, mint amikor Gamer Öcsi összerakja a gamer gépet. Gamer alaplap, gamer vidkari. Van benne neon is, öt színben, hagy vakuljanak a ruppótlan haverjai. Gamer Öcsink játszik, meg utána veri a kis f*szát a pornhubon, leszabályozási fordulatszámon rángatva, háromszor egymás után, míg végül már csak luftot nyom, fel sem áll a vasa mellől. Aztán, a szép idők után beüt a gond: a kib*szott gamer konfigból egy dolog nem volt minőségi: a tápegység. A tápegység az a része egy PC-nek, ami tök érdektelen első látásra. Gamer Öcsi a processzorra, ramra, videokártyára veri magát, illetve ezek segítségével polírozza a bohócot, amikor nem valami FPS-el tornáztatja a kis agyát, vagy 3DMark-al méregeti a vackait. Viszont amikor a minőséget nélkülöző táp eldurran, és viszi magával netán az egész gamer konfigot, akkor tanulja meg Gamer Öcsi is, hogy mi a biztonság szerepe - jelen esetben az elektromosáram-ellátás biztonságáé a felsorolt komponensek számára.

    Hasonló tanulási folyamat lesz az internet világában is, ha érted a párhuzamot.
  • Tinman #5
    Marhaságot mondtál. Sem az MS, sem a Google nem titkosítja az adataid és nem kér értük váltságdíjat... qrvára nem egy liga. Ráadásul megválaszthatod, hogy MS terméket vagy pl. Linux disztrót használsz és a google-t is totálisan kizárhatod az életedből.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.07.27. 09:34:30
  • teddybear
    #4
    Érdekes, amikor egy hekker próbálkozik az adataim megszerzésével mennyien háborodnak fel az IT-menedzsmentből.

    Ha viszont a Google, vagy a Microsoft vagy valamelyik másik követeli a személyes adataimat, vagy a megkérdezésem nélkül monitoroz, az teljesen rendben van!
  • gforce9
    #3
    Minden hálózaton csüng, a szoftverek szaporodnak, velük együtt a biztonsági hibák is. Az okozott károk folyamatosan növekednek a támadások egyre csak sokszorozónak és sokrétűbbé válnak. De persze jöjjön az IoT egy ilyen környezetre. Nem szívott még eleget a világ. Talán az alapkoncepciókat kellene átgondolni és az alap fejlesztéseket. Mert ami most megy, hogy észnélkül minden a hálón... ez csak súlyosbodni fog. Meddig kell még elmenni? Mert nyilvánvaló ezek a zsarolóvírusok nem elég figyelmeztetés.

    Talán az elég lesz, hogy egy fél országban lőtték le télen a fűtést, mert mindenkinek okoskazánja van?
  • Tinman #2
    Mi ez a himi-humi semmi amit ez ellen tesznek? Már rég létre kellet volna hozni egy EU-n belüli egyesített különleges alakulatot, felkutatni a férgeket és egyesével levadászni.

    Qrvára nem arról van ám szó, hogy Lacika pornó képeit letitkosítja valami tróger vírus, hanem szerződések, leletek, pótolhatatlan családi fotók, hivatalos iratok, stb. mentek a levesbe és amit ez elindított, az már kb. filmsorozatért kiállt, méghozzá dráma kategóriában!

    Halvány fingjuk sincs róla, hogy a zsaroló szarok miatt milyen emberi tragédiák történnek... volt szerencsém nem egyet átélni, látni és ha valamit, akkor ezt aztán rohadt komolyan kéne venni a yardnak, de ehelyett azzal szarakodnak, aki 50 helyett 67-el megy... értelmes mondhatom -.-
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2016.07.26. 21:35:08
  • Kotomicuki
    #1
    Mert, persze ez nem terrorizmus, ez ellen nem kell küzdenie a kormányoknak, vagy az ENSZ-nek...
    Majd, ha a műanyaglakat is rárohadna az ezt készítőkre és csak egy-egy, a sitten töltött "romantikus" éjszaka után mutogatnák őket, egyből nem volna meghatározó "üzletág" a kiber-bűnözés!