4
  • teddybear
    #4
    Tudod engem nem érdekel, ha kiteszed a szexvideódat a netre, az sem érdekel, ha valamelyik közösség egyetlen teremben éli az életét. A te és az ő dolguk. Ami meg a régi dolgokat illeti, a szokások változnak, a vallások is megszületnek és kihalnak.

    Engem az zavar, amikor a google erőszakosan meg akarja szerezni a bankkártya-számom, meg az egyéb személyes adataimat, plusz beleolvas a leveleimbe hogy "személyre szabott szolgáltatásokat tudjon nyújtani!".
    Semmi közük az adataimhoz, mert nem akarok semmilyen "szolgáltatást" tőlük. Pláne nem hiányzik, hogy kereskedjenek a személyes adataimmal.
  • fonak
    #3
    A privát szféra fogalma sokat változott, a rómaiak közösen wc-ztek, a középkori királyok és családjuk körül szinte minden percben volt egy őr vagy öltöztető, a nászéjszakán is ott voltak a "tanúk" az ágy körül. csak a baldachinos ágy függönyeit engedték le max. (a köznépnél meg komplett családok éltek egyetlen helyiségben).
  • end3
    #2
    A saját privát szférájának védelmével nem törődő ember = exhibicionista. Egyfajta kóros személyiségzavar.
  • teddybear
    #1
    "Egyre többen védik az adataikat paranoiásan"

    mert egyre többen igyekeznek turkálni és hasznot húzni a személyes adataimból, abból is, amit nem szánok a nyilvánossággal megosztani.
    Ahogy a facebookról sem lehet semmit sem letörölni, úgy a google is bele akar olvasni a feljegyzéseimbe, és a levéltitok se igen zavarja őket.
    Ráadásul a google mostanában gyakorlatilag bevírusozta a böngészőm, mert erőszakosan meg akarja szerezni az adataimat. Ezért inkább alternatív keresőt használok, vagy privát ablakot, mert zavar a pofátlanságuk.