Gwent: The Witcher Card Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én úgy emlékszem hogy nem játszották soha a legutóbbi verzióját, legalább is nem láttam consume-ban sem. Az volt a baj vele, hogy 8 pontért nem érte meg a -1 lap. Így legalább kapott egy esélyt consume-ban, amint lesz időm tesztelgetni lecraftolom és megnézem mit tud a consume, gondolom előző patchoz képest az vele a legnagyobb tudomány hogy ne csinálj 30-as unseen eldert vele amit leszed a scorch meg az Igni.

Van amúgy valami jó Wild hunt deck? Mert nekem nem igazán működik, sokat veszítek vele 1.9k-nál. Ha nem kompetitív nem foglalkozok vele, (pro ladder miatt) csak reménykedtem hátha végre játszható a új lapokkal. Próbáltam Crone nélkül, azzal is, de nem tudom eltalálni hogy mi a legjobb 6 epic lap, túl sok jó lapja van a monsternek. De persze lehet, hogy a többi monster deck simán csak jobb.
Utoljára szerkesztette: TagLajf, 2017.08.30. 21:34:36
Zegi Norbi HUN
Igen, úgy valóban 😊 Nekem a régebbi megvalósítása viszont jobban tetszett, kaptál egy 20 pont körüli egységet, igaz némi áldozattal. Meglátjuk így marad-e.

❤The Witcher 3❤ ❤Batman&#10084 ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤

A legnagyobb értéke 16, ami úgy jön össze hogy consume-olod (elfogyasztod) vele az ellenfeled egy 6 pontos lapját. 4 pont alapból, te kapsz 6-ot ő veszít 6-ot. A kérdés csak az, hogy mennyi olyan lapot játszik az ellenfél ami miatt érdemes játszani. Consume monstersbe auto-include szerintem, de tesztelni kell az összes decket.
Utoljára szerkesztette: TagLajf, 2017.08.30. 20:14:02
Zegi Norbi HUN
Ahogy írod, úgy nem lenne rossz, kb mint régebben. De most alapból 4 pontos, legfeljebb 12 pontos tud lenni, ha nincs megehető egység akkor boostol 12 pontra összesen(az ilyen eset elég ritka). Tibor maradt, Hjalmar maradt, ezt meg kiherélték rendesen 😊 Pedig ezzel a szörnnyel nem volt egyszerű még a legendás Fehér Farkasnak sem megküzdeni.
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.08.30. 20:06:56

❤The Witcher 3❤ ❤Batman&#10084 ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤

Tény hogy vannak Kayran-nél jobb lapok, de azért egy 16 pontos arany lap amiből 6 pont removal nem olyan rossz. (bár a metától függ mennyi 5-6 pontos lapot játszik az ellenfél) Az arany lapokat sosem úgy kell nézni hogy nagyon jó vagy játszhatatlan, mert nem mindenkinek van meg az összes lap.

Utoljára szerkesztette: TagLajf, 2017.08.30. 19:16:33
Mephike
Na ki mivel létrázik? 😊 Ki mit próbált ki, mi a tapasztalata?
Kettő decket raktam össze, mert szinte semmit sem kellett kraftolnom hozzá, megvárom, hogy mit hoz a meta:
1. Mulligan elf. Valami hasonló, mint ez. Ezzel létrázom, meglepő, de nagyon jól működik. Mondjuk én Zoltan helyett Iorveth-et használom, hogy több kontrollom legyen.
2. Wild Hunt deck. Saját fejlesztés, semmi extra, csak beleraktam egy kiló fagyot, amit megszórtam egy halom wild hunt egységgel. Ami meglepő, hogy ez is működik, igaz csak casualban játszottam vele.

Zegi Norbi HUN
Az elején aggódtam, hogy az aranylapokat is lehet majd sebezni, de most hogy játszottam jó pár kört, azt kell mondjam nagyon jó húzás volt tőlük 😊 Számomra eddig az egyetlen negatívum Kayran átdolgozása. Maximum 6 pont értékű egységet tud megenni, ami nem valami acélos, főleg a többi aranylaphoz képest. Remélem valamit csinálnak majd vele, mert így semmi értelme használni.
Viszont összességében tetszik ez az új patch.
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.08.30. 18:08:49

Mephike
Redditen összeírták a részletes változásokat. (Hosszú a lista)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

igen, és asszem benne is van a leírásban, hogy premium card.

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

Mephike
Akkor jöjjön a beszámoló a nyitásokról:
50 packot nyitottam + 10 pack a starterből.
50 pack: 15 epic, 14 premium (ebből 3 maci és 1 epic: Gremist), 3 legó: Letho, Geels, Yennefer. Geels megvolt prémiumban, szóval őt daráltam is.
10 starter pack: 2 epic, 2 premium és 1 legó Priscilla. A választott legó lapom Avallach volt.
A kérdésem az, hogy aki megvette a starter packot, neki is a választható 3 legó mindegyike prémium volt?

Mephike
Az új Coral is erős lesz, de ettől függetlenül őt én is kitettem volna a nerfelt lapok közé.

Geralt érthető, igni egyik képességét gyengítették, az erejét növelték tehát ráfogható a balance. De coral? Ő lenne az a lap amit alapból be kéne tenni 100% millre. Szombaton gyártottam le, de egyáltalán nem ezt a lapot, még csak nem is hasonlít, ez egy teljesen új lap. Pont ennél kéne megadni a lehetőséget, hogy kell-e az illetőnek ez az új lap vagy sem. Volt 1,7k scrapem, mellé 1,9k a fölös lapokból, a nerfelt lapok törése után így is 10k+ tehát nem arról van szó, hogy kéne az a 800 scrap, csak szimplán semmi logika nincs abban a lépésükben.
jaaaaaa..... hát ez totál faszság, de így már értem. 😄

Van-van 54 keget bontottam (megvettem a startert, szóval 44 jött össze season végére), soha ilyen jó arányban nem dobott. Aranyból "csak" 5 esett, de ezüstből rengeteg - nem számotam de 12-14 környékén, szóval egy szavam sincs.

Mephike
1. Coral nem nerfet kapott, hanem totál megváltozott.
2. Igni, bár tényleg 25-től pusztít, de 4-ről 5-re emelték az értékét.
3. Geralt meg szimplán buffolták, csak az előnyére változott.

Teljes áron csak azokat a lapokat törheted, amik CSAK nerfet kaptak. Természetesen ennek én sem örülök, mert pl az igni volt az első lap, amiből "múúúvi kárdot" csiáltam, és bizony most lehet betörném. De ez van, valahol érthető, hogy mindent azért nem lehet törni, hiszen az igen csak túlzó bevétel lenne számunkra. Így is az 1900 scrapem ma már 2300-at ért, és még a hordókat ki sem nyitottam.
Arról nem is beszélve, hogy belépésem után benéztem rankedre, ahol visszatettek R8-ra és a játék már adta is az érte járó kegeket. Szóval van bőven bevétel most.

de ha mától, akkor miért nem lehet teljes áron betörni? 😮

Mephike
Mától 😊 De már írtam régebben is Coralt, az Ignit és Geraltról is volt szó 😊

aha... hát.... én nem ezt kérdeztem? 😄

Igni mióta csak akkor üt, ha a sor 25 (20 volt)
Coral mióta változtat át egy lényt (és nem felezi le az egész sort)
Geralt mióta alapból 13-as plusz tulajdonság nélkül (és nem 10-es, amiből 13 lesz, ha vesztésre áll a kör)?

Ma jött ki az új patch és csak a nerfelt lapokért kapsz teljes árat.

#707 Ebből szerintem hotfix lesz, ez nem lehet, ez nem... <#banplz>
Utoljára szerkesztette: Szerzetes89, 2017.08.29. 16:06:29

"I've won every battle, but I'm losing this war."

öööö, Coral, Geralt, és Igni mikor változtak meg? (az utóbbi két-három hétben egyikkel se játszottam, de nekem új mindkettő abilityje és geralt alapból 13) Csak hogy mindhárom csak 200-at mill esetében...
Utoljára szerkesztette: Matte, 2017.08.29. 15:54:24

Mephike
Ez azért érdekes lesz...

Mephike
Itt a hivatalos patch notes.
Gondolom később lesz részletesebb is.
Ne feledjétek 3 napotok van darálni a nerfelt lapokat!

Még nincs sajnos... de gondolom hamarosan kint lesz az is <#papakacsint>

A patch notes meg van valahol? Mert a játékban még a régi van.
Kint van a patch srácok!!!! <#finom>

Mephike
Az új lapokról továbbra is KBT készíti a legjobb videókat. Látszik, hogy miként is fognak működni, és ideális/tökéletes esetben hogyan fognak működni.
1. Rootfiend (ritka gusztustalan lények)
2. Archespore
3. Cockatrice
Utoljára szerkesztette: Mephike, 2017.08.29. 13:18:48

Eddig is mindig csak a szokásos "patch is coming in the following days" hangzott el, ezen a streamen sem volt valószínű hogy pontos dátumot mondanak. Nekik sokkal jobb az, ha nem mondanak dátumot és jön a patch amint lehet. Ha például azt mondják hogy kedden jön a patch, de valami miatt csúszik szerdára, biztos sokan dühösek lennének.
Mephike
"Soon!"
Amúgy azt hittem én is, hogy kapunk konkrét dátumot. :S

és akkor nem derült ki, hogy mikor érkezik a cuccos? 37 kegem vár nyitásra, már ég a kezem 😄

Mephike
Az biztos, hogy egy tonnányi változás fog jönni. A nerf és a teljes áru betörés sok scrapet fog hozni.
Idővel gondolom majd jön a hivatalos patch leírás is. De addig tényleg marad a reddit, nem véletlenül másoltam be onnan pár dolgot én is.

Szerintem a redditet nézni egyszerűbb, ott kb. valósidőben kiraktak mindent és a téma is ki van emelve.
https://www.reddit.com/r/gwent/comments/6wlk35/dev_stream_summary_all_changes_live_and/

Igazából a legnehezebb része a dolognak kiszedni azokat a változtatásokat amiket nem emeltek ki.
Mephike
Annyit fűznék a dolgokhoz, hogy volt 11k néző, ami nem rossz.
Iti már jönnek összeszedettebben az új infók.

Mephike
Most jönnek a változások a régi lapokkal kapcsolatban, mivel ezt pörgetik rendesen, ezt nem tudom leírni mindet, lesz majd link.
Skellige: több goldhoz is hozzányúltak. Elsőre azt mondanám a discardon kicsit gyengítettek.
Mókuskák: Muligan buff, Saskia totál más lesz.
NR: Megszűnik a trio a huntereknél. Ves muliganelni fog.
Nilfgaard: Pár lapot itt is teljesen átszabtak.
Monster: foglet változás, és hárpia változás.

Összességében pár olyan kártya fog teljesen megváltozni, amiket eddig nem használtunk, mert gyengék voltak. A gold lapok, amik nem azonnali hatásúak, kapnak shieldet, hogy tovább bírják a gyűrődést. Igni 25-től lép működésbe, Villámos Yen szintén változott. stb, stb.
Hal esz egy összefoglaló a http://www.gwentdb.com/-on majd beszúrom ide.

Mephike
Skellige:
Herbalist: Play a card from any chosen from any Bronze Organic cards and Torrential Rain cards in your Deck.
Whale harpooner: Beránt egy egységet az ellenkező oldalon, majd annyit sebez bele, ahány egysége ott van az ellenfélnek.

A deathwish buffra kíváncsi leszek, így is kb a tokenekre épül a legerősebb monster deck, ha a deathwish buffnak hála még több/ erősebb tokent lehetne átvinni akkor eltörné a játékot.
Mephike
Mókusok:
Sage: Újra kijátszhatsz egy már használt bronz vagy silver potiont.
Mahakam defender: Bármi sebzés/buffolás éri, buffolódik 2-t...
A többi lapot nem írnám le itt sem, már bemutatták őket.

Mephike
NR:
Witch Hunter - NOR, Bronze, 3 Strength, Agile, Loyal, Soldier. Reset a Unit. Ha az mage új huntert játszhatsz ki.
Battering ram: Sebez hármat, ha meghal a sebzet lény, akkor sebez kettőt.
Temerian dummer: Kör elején boostol egy egységet nálad.

Mephike
Alba armored: NIL, Bronze, 3 Strength, Agile, Loyal, Soldier. Deploy: Look at the top 3 Units
Magne Cavalry Division: - NIL, Bronze, 7 Strength, Agile, Loyal, Soldier.Deploy: If neither player has passed, draw the top card from your Deck and create a base copy of the top Bronze card in your opponent's deck, that then they draw immediately.
Nilfgaardian Standard Bearer: - NIL, Bronze, 7 Strength, Agile, Loyal, Soldier, Support. Whenever you play a Soldier from your Hand, Boost and Ally by 2. Deploy: Boost an Ally by 2.
Infiltrator és az assassin már ismert.

Mephike
Arteface compression: Bronz vagy silver egységet 3 HP-s képesség nélküli lénnyé változtat. A többi már bemutatott lapot nem fogom leírni, ezt csak azért írtam le, mert az új lapok közül ezt tartják az egyik legjobb lapnak.
A régi witcherek ahogy azt tudtuk új grafikát kaptak, és most már a farkas iskola tagjai.
Vesemir: Silver vagy bronz italt játszik ki. (A jövőben új italok jonnek ki!!!)
Eskel megöl majd egy nem boostolt bronz vagy silver egységet.
Lambert: Damage an Enemy by 5 and damage up to 4 copies of it by on its side by 4.
Archespore:
Cyclops: Destroy an Ally and Damage an Enemy by the Destroyed Ally's Power. If the Destroyed Ally had the Deathwish, Strengthen self by 3.
Rotfiend: Deatwish sebez 2-t minden ellentétes oldalon lévő egységen.
A monstereknél a deatwish meg lesz buffolva rendesen.

Mephike
- Jönnek az új social dolgok (chat, barát kihívása, etc, etc), erről volt videó.
- Az arany lapok sérülni fognak. Burza szerint rendben lesz ez a dolog, fontos változás és az utolsó körben nyerek mert csak gold lapom van és minden mást írtok stratégia megszűnik. Fontos és szükséges változásnak tartják ezt. Természetesen nem minden fogja tudni támadni a gold lapokat, amin az van, hogy csak bronz és silver ellen működik, az nem fogja tudni támadni/sebezni a gold lapokat. Természetesen figyelni fognak arra, hogy a gold lapok mindig erősebbek legyenek (több HP/armor egy picivel), mint a silver lapok. A jövőben még biztos figyelni fogják a gold lapokat és balanceolják őket ha kell.

csak spammeld, én hálás vagyok érte 😉

Mephike
Na nemsokára stream, választ kapunk pár kérdésre szerintem.
Megpróbálom nem telespammelni a változásokkal a fórumot... de nem ígérek semmit 😊

igen, hajlamos vagyok könnyedén elfelejteni, hogy bétában vagyunk 😊
Az arany lapoknál csak ennyi a kérdés, így van, ahogy mondod: mennyit változtatnak és mennyire drasztikusan. Az aranyak jó része épp azért használható és van benne paklikban, mert sebezhetetlen. Ergo ha ez elvész, értelmetlenné (legalábbis aranyként értelmetlenné) válnak. Meglátjuk, én bizakodó vagyok, csak anno HS-nél is az voltam, már bennem van a fenntartás sajnos.

Mephike
Itt van egy kis muzsika, smash-smash 😊

Addig kell az ilyen változtatásokat megcsinálniuk amíg bétában van a játék, utána már valószínűleg csak a szokásos dolgok lesznek mint minden kártyajátékban, új lapok, új játékmódok, nerfek ha szükségesek. Most még lehet drasztikus változásokat is csinálni.

Az arany változtatás az szerintem mindenképpen jó, minél több az interaktivitás a játékban annál több a döntés, minél több a döntés annál több skill kell hozzá. Elég régóta azon vannak hogy minél kompetitívebb legyen a játék, szerintem ez kell hozzá. Persze ez azzal jár hogy sok arany lapot meg kell változtatni, ezt ők is tudják. Ha jól változtatnak jó ez a változtatás, ha nem jól változtatnak és sok arany lapot kinyírnak akkor nem. De önmagában nem egyértelmű, hogyha feltételezzük a tökéletes egyensúlyt mindkét esetben, hogy az arany lapok immúnisak legyenek-e vagy se.
Utoljára szerkesztette: TagLajf, 2017.08.27. 21:35:07
1,9k-tól 2,6-ig Dagon midrange monster és bran discard skellige ment. 2,6-tól 3,1-ig meg csak a monster.
mondjuk ezt nem teljesen csipázom, ez nem nerf, hanem fognak lapokat és teljesen mássá alakítják át. Mondjuk nem kell craftolni, ez egy hatalmas plusz 😄

(ez a sebződő arany még mindig nagyon parának tűnik)

Mephike
Közben jött még egy kis infó: Változik a wild hunt rider!
Kitűnő kis kontroll lap lesz belőle 😊
Közben az axemanok nerfet kapnak, csak akkor boostolódnak, ha az ellenfél aki sérült pontosan az ellenkező sorban van, ahol az axeman is található. (opposite row)
A videó itt található érdemes megnézni, már csak a felfedés poénja miatt is 😊

Mephike
Milyen deckkel létrázol most?

3,1k. Nem is az lett volna a cél, hogy gyors fussak rank20 fölé, hanem csak még 1, max 2 rang. Csak hát net stabilitási gondok mellett ez nem igazán megoldható.
hol tartasz (MMR-ben?) Egy szint fölött már nem olyan egyszerű, de addig én is viszonylag gyorsan (2 nap) eljutottam, mert augusztusban nem tudtam játszani, nyaraltam. Dagon FTW 😄 4K-ig felmenni azért melós (íy hogy csak pár óra van), 3600 körnékéig viszonylag gond nélkül (mittomén kb 35-6 lehetett az arány) elsüvítettem.
Utoljára szerkesztette: Matte, 2017.08.27. 15:44:06