Gwent: The Witcher Card Game
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van amúgy valami jó Wild hunt deck? Mert nekem nem igazán működik, sokat veszítek vele 1.9k-nál. Ha nem kompetitív nem foglalkozok vele, (pro ladder miatt) csak reménykedtem hátha végre játszható a új lapokkal. Próbáltam Crone nélkül, azzal is, de nem tudom eltalálni hogy mi a legjobb 6 epic lap, túl sok jó lapja van a monsternek. De persze lehet, hogy a többi monster deck simán csak jobb.
Utoljára szerkesztette: TagLajf, 2017.08.30. 21:34:36
❤The Witcher 3❤ ❤Batman❤ ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤
Utoljára szerkesztette: TagLajf, 2017.08.30. 20:14:02
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.08.30. 20:06:56
❤The Witcher 3❤ ❤Batman❤ ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤
Utoljára szerkesztette: TagLajf, 2017.08.30. 19:16:33
Kettő decket raktam össze, mert szinte semmit sem kellett kraftolnom hozzá, megvárom, hogy mit hoz a meta:
1. Mulligan elf. Valami hasonló, mint ez. Ezzel létrázom, meglepő, de nagyon jól működik. Mondjuk én Zoltan helyett Iorveth-et használom, hogy több kontrollom legyen.
2. Wild Hunt deck. Saját fejlesztés, semmi extra, csak beleraktam egy kiló fagyot, amit megszórtam egy halom wild hunt egységgel. Ami meglepő, hogy ez is működik, igaz csak casualban játszottam vele.
Viszont összességében tetszik ez az új patch.
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.08.30. 18:08:49
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
///// Asus G751 \\\\\\\\\\
50 packot nyitottam + 10 pack a starterből.
50 pack: 15 epic, 14 premium (ebből 3 maci és 1 epic: Gremist), 3 legó: Letho, Geels, Yennefer. Geels megvolt prémiumban, szóval őt daráltam is.
10 starter pack: 2 epic, 2 premium és 1 legó Priscilla. A választott legó lapom Avallach volt.
A kérdésem az, hogy aki megvette a starter packot, neki is a választható 3 legó mindegyike prémium volt?
Van-van 54 keget bontottam (megvettem a startert, szóval 44 jött össze season végére), soha ilyen jó arányban nem dobott. Aranyból "csak" 5 esett, de ezüstből rengeteg - nem számotam de 12-14 környékén, szóval egy szavam sincs.
2. Igni, bár tényleg 25-től pusztít, de 4-ről 5-re emelték az értékét.
3. Geralt meg szimplán buffolták, csak az előnyére változott.
Teljes áron csak azokat a lapokat törheted, amik CSAK nerfet kaptak. Természetesen ennek én sem örülök, mert pl az igni volt az első lap, amiből "múúúvi kárdot" csiáltam, és bizony most lehet betörném. De ez van, valahol érthető, hogy mindent azért nem lehet törni, hiszen az igen csak túlzó bevétel lenne számunkra. Így is az 1900 scrapem ma már 2300-at ért, és még a hordókat ki sem nyitottam.
Arról nem is beszélve, hogy belépésem után benéztem rankedre, ahol visszatettek R8-ra és a játék már adta is az érte járó kegeket. Szóval van bőven bevétel most.
Igni mióta csak akkor üt, ha a sor 25 (20 volt)
Coral mióta változtat át egy lényt (és nem felezi le az egész sort)
Geralt mióta alapból 13-as plusz tulajdonság nélkül (és nem 10-es, amiből 13 lesz, ha vesztésre áll a kör)?
#707 Ebből szerintem hotfix lesz, ez nem lehet, ez nem... <#banplz>#banplz>
Utoljára szerkesztette: Szerzetes89, 2017.08.29. 16:06:29
"I've won every battle, but I'm losing this war."
Utoljára szerkesztette: Matte, 2017.08.29. 15:54:24
Gondolom később lesz részletesebb is.
Ne feledjétek 3 napotok van darálni a nerfelt lapokat!
1. Rootfiend (ritka gusztustalan lények)
2. Archespore
3. Cockatrice
Utoljára szerkesztette: Mephike, 2017.08.29. 13:18:48
Idővel gondolom majd jön a hivatalos patch leírás is. De addig tényleg marad a reddit, nem véletlenül másoltam be onnan pár dolgot én is.
https://www.reddit.com/r/gwent/comments/6wlk35/dev_stream_summary_all_changes_live_and/
Igazából a legnehezebb része a dolognak kiszedni azokat a változtatásokat amiket nem emeltek ki.
Iti már jönnek összeszedettebben az új infók.
Skellige: több goldhoz is hozzányúltak. Elsőre azt mondanám a discardon kicsit gyengítettek.
Mókuskák: Muligan buff, Saskia totál más lesz.
NR: Megszűnik a trio a huntereknél. Ves muliganelni fog.
Nilfgaard: Pár lapot itt is teljesen átszabtak.
Monster: foglet változás, és hárpia változás.
Összességében pár olyan kártya fog teljesen megváltozni, amiket eddig nem használtunk, mert gyengék voltak. A gold lapok, amik nem azonnali hatásúak, kapnak shieldet, hogy tovább bírják a gyűrődést. Igni 25-től lép működésbe, Villámos Yen szintén változott. stb, stb.
Hal esz egy összefoglaló a http://www.gwentdb.com/-on majd beszúrom ide.
Herbalist: Play a card from any chosen from any Bronze Organic cards and Torrential Rain cards in your Deck.
Whale harpooner: Beránt egy egységet az ellenkező oldalon, majd annyit sebez bele, ahány egysége ott van az ellenfélnek.
Sage: Újra kijátszhatsz egy már használt bronz vagy silver potiont.
Mahakam defender: Bármi sebzés/buffolás éri, buffolódik 2-t...
A többi lapot nem írnám le itt sem, már bemutatták őket.
Witch Hunter - NOR, Bronze, 3 Strength, Agile, Loyal, Soldier. Reset a Unit. Ha az mage új huntert játszhatsz ki.
Battering ram: Sebez hármat, ha meghal a sebzet lény, akkor sebez kettőt.
Temerian dummer: Kör elején boostol egy egységet nálad.
Magne Cavalry Division: - NIL, Bronze, 7 Strength, Agile, Loyal, Soldier.Deploy: If neither player has passed, draw the top card from your Deck and create a base copy of the top Bronze card in your opponent's deck, that then they draw immediately.
Nilfgaardian Standard Bearer: - NIL, Bronze, 7 Strength, Agile, Loyal, Soldier, Support. Whenever you play a Soldier from your Hand, Boost and Ally by 2. Deploy: Boost an Ally by 2.
Infiltrator és az assassin már ismert.
A régi witcherek ahogy azt tudtuk új grafikát kaptak, és most már a farkas iskola tagjai.
Vesemir: Silver vagy bronz italt játszik ki. (A jövőben új italok jonnek ki!!!)
Eskel megöl majd egy nem boostolt bronz vagy silver egységet.
Lambert: Damage an Enemy by 5 and damage up to 4 copies of it by on its side by 4.
Archespore:
Cyclops: Destroy an Ally and Damage an Enemy by the Destroyed Ally's Power. If the Destroyed Ally had the Deathwish, Strengthen self by 3.
Rotfiend: Deatwish sebez 2-t minden ellentétes oldalon lévő egységen.
A monstereknél a deatwish meg lesz buffolva rendesen.
- Az arany lapok sérülni fognak. Burza szerint rendben lesz ez a dolog, fontos változás és az utolsó körben nyerek mert csak gold lapom van és minden mást írtok stratégia megszűnik. Fontos és szükséges változásnak tartják ezt. Természetesen nem minden fogja tudni támadni a gold lapokat, amin az van, hogy csak bronz és silver ellen működik, az nem fogja tudni támadni/sebezni a gold lapokat. Természetesen figyelni fognak arra, hogy a gold lapok mindig erősebbek legyenek (több HP/armor egy picivel), mint a silver lapok. A jövőben még biztos figyelni fogják a gold lapokat és balanceolják őket ha kell.
Megpróbálom nem telespammelni a változásokkal a fórumot... de nem ígérek semmit 😊
Az arany lapoknál csak ennyi a kérdés, így van, ahogy mondod: mennyit változtatnak és mennyire drasztikusan. Az aranyak jó része épp azért használható és van benne paklikban, mert sebezhetetlen. Ergo ha ez elvész, értelmetlenné (legalábbis aranyként értelmetlenné) válnak. Meglátjuk, én bizakodó vagyok, csak anno HS-nél is az voltam, már bennem van a fenntartás sajnos.
Az arany változtatás az szerintem mindenképpen jó, minél több az interaktivitás a játékban annál több a döntés, minél több a döntés annál több skill kell hozzá. Elég régóta azon vannak hogy minél kompetitívebb legyen a játék, szerintem ez kell hozzá. Persze ez azzal jár hogy sok arany lapot meg kell változtatni, ezt ők is tudják. Ha jól változtatnak jó ez a változtatás, ha nem jól változtatnak és sok arany lapot kinyírnak akkor nem. De önmagában nem egyértelmű, hogyha feltételezzük a tökéletes egyensúlyt mindkét esetben, hogy az arany lapok immúnisak legyenek-e vagy se.
Utoljára szerkesztette: TagLajf, 2017.08.27. 21:35:07
(ez a sebződő arany még mindig nagyon parának tűnik)
Kitűnő kis kontroll lap lesz belőle 😊
Közben az axemanok nerfet kapnak, csak akkor boostolódnak, ha az ellenfél aki sérült pontosan az ellenkező sorban van, ahol az axeman is található. (opposite row)
A videó itt található érdemes megnézni, már csak a felfedés poénja miatt is 😊
Utoljára szerkesztette: Matte, 2017.08.27. 15:44:06